- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
crissprivat #38327 üzenetére
Üdv a klubban: [link]
Ahogy Czo is írta, lépj egyet vissza, és icloud fiók nélkül hozz létre egy "helyi adminisztrátor" felhasználót. Ezután már továbbenged.
Amikor végeztél a telepítéssel hozz létre egy "sima felhasznó"t, és lépj át abba a fiókba. Első belépéskor megérdezi hogy társítod-e egy icloud fiókkal. Ott már hozzáadhatod az iCoud fiókot, és simán tudod használni. -
Czo
addikt
válasz
crissprivat #38327 üzenetére
Igen. Ez akar normalis is lehet, ilyen-olyan korulmenyeket figyelembeveve. Ha ezen a ponton nem akarsz belepni az Apple ID-be, akkor siman tovbab megy a telepito, a telepites majd a frissitesek telepitgetese utan, az Apple ID belepes is mukodni fog.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
crissprivat #33579 üzenetére
az igen
-
Alex91
félisten
válasz
crissprivat #32277 üzenetére
Most akkor az a kerdes, hogy az usb olvasot nem komalja, vagy a rendszerben van a hiba...?
-
crissprivat
senior tag
válasz
crissprivat #32263 üzenetére
3 napja nincs a miniben az usb olvasó és nincs is újraindulás. Valamiért nem jönnek ki ....
-
Alex91
félisten
válasz
crissprivat #32265 üzenetére
Szerintem Majove alatt is csinalta, de az nem volt sokaig a gepemen.
-
Alex91
félisten
válasz
crissprivat #32263 üzenetére
Szerintem valami nem ok az usb kezelessel, nalam is altatva van, es elofordul, hogy ujraindul. Ilyenkor az egyik kulso hdd-m nem ismeri fel, ami usb-n log rajta. Igaz egy eSATA-usb 3.0 atalakitoval.
-
footy
addikt
válasz
crissprivat #31970 üzenetére
Szia!
Nalam is ugyanez a gond. Ha sikerult megoldast talalni ird be a forumba legyszives.
A DHCP problemakat kizarnam, mert kulonbozo routerek/tuzfal kombinaciojaval is fent all a problema. -
cigam
titán
válasz
crissprivat #31962 üzenetére
Nézd meg a Konzol-ban miket ír, hátha kiderül miért csinálja.
Pl. logikus magyarázat lehet, hogy új IP címet kér/kap a routertől, mert a cím lejárati idő túl rövidre van állítva.
-
blakey
titán
válasz
crissprivat #31966 üzenetére
A kapcsolatnak minden esetben "fel kell épülnie". A hibernate mód alapból más a minin és a macbook-on, talán ebből adódik a különbség a két eszköz viselkedésében.
-
blakey
titán
válasz
crissprivat #31964 üzenetére
Keddig Mojave volt a Minin, soha nem fordult elő ilyen, igaz a hibernate 25-t használtam. Lehet, hogy a routernél van a hiba.
-
blakey
titán
válasz
crissprivat #31962 üzenetére
Milyen OS-el?
Amúgy miért gond ha ébresztés után pár másodpercig nincs net? Alvó állapotban nem sok minden történik.
Különböző alvó módokat lehet választani:
hibernatemode 0: normal sleep; this is the default setting if you're using a desktop computer.
hibernatemode 1: hibernate mode; this is the default for pre-2005 laptops.
hibernatemode 3: safe sleep; this is the default for laptops made after 2005.
hibernatemode 25: hibernate mode; the setting used for post-2005) laptops.
Terminálban pl. így kell kiadni a parancsot ha a 25-öst választod:sudo pmset -a hibernatemode 25
-
kkp900
senior tag
válasz
crissprivat #30209 üzenetére
Ennyit tud a mostani Macbookom kb:
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/12223933Ezt tudja a Te géped :
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/12227003És ezt tudja egy I3-as Mac mini:
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/12222098Csak most már találtam egy helyet ahol normális reális áron 265-ért megveszik a laptopomat ,mondjuk akkor is marad rajta nekik,de 2-3 akiket felhívtam azok 17-210 ig akartak érte adni.Kicsit viccesek mondtam is nekik,hogy bakker nem egy Iphonet akarok eladni !
Nem normálisak,amekkora lehúzást akarnak és tuti fix ,hogy 320ért adnák el,mert szerintem a patika állapotában új gyári aksival 4 ciklus van benne meg új az asló kasznija billentyűzet sose volt használva meg a kijelző se mert monitorra volt kötve.Hordva is csak akkor volt mikor el kellett vinnem a szervízbe (Istyle) az aksi miatt.Magyar MM-ban vettem a töltőn is fólia van pld..
Csak ,hogy melyik a jobb verzió Mac Mini akár az I5 is ha azt mondjátok,hogy jobban megéri esetleg azt a többletet amit tud nyújtani.Vagy egy Imac 27 új 2017-es ugye mivel újabb nincsen.
Külső monitorom jelenleg is van Blakey ajánlásával szerintem egy Dell 25 1440p felbontású esetleg lehet le kellene cserélnem egy 4K 32"-os ra .Ezek a lehetőségek lennének.
-
kkp900
senior tag
válasz
crissprivat #30203 üzenetére
Látom a tied I5-ös!340 ért lehetne venni,de ahogy a Gen teszteket megnéztem,nem sokkal tud többet mint egy I3-as nekem normális sima otthoni felhasználásra kellene majd egy valamilyen gép amire lecserélném a Macbookot.Jelenleg is van monitorom 25”-os Dell WQHD felbontású meg billentyűzet meg egér szóval csak egy gép kell!Vagy egy Imac és akkor eladom a monitort is .Gondolom Pesten találnék olyat aki ért egy Hackihez!
De itt Kméten nem nagyon vágják a Macet.Aki szervizel az meg csak Macet de azt mondta nem csinál építést és Hacket.Sajnos
-
kkp900
senior tag
válasz
crissprivat #30181 üzenetére
Szia!Megkérdezhetem,hogy melyik modell és hány ramos és miylen monitorral használod?Mert én is elgondolkodtam rajta és az I3-ast ami nem sokkal lassab ahogy a teszteket elnézem az I5-östől max 250-ért meg tudnám venni.Persze tudom,hogy csak 128gb-os de úgyis külső tárral használnám majd.
-
blakey
titán
válasz
crissprivat #30188 üzenetére
A Macbook-od LAN-on "aludt". iMac, eMac, Mac Mini mind így viselkedett LAN-on, Wifin nem tudom, nem ellenőríztem.
-
blakey
titán
válasz
crissprivat #30185 üzenetére
20 éve ilyen az "alvó" mód, legalábbis amióta MAC-et használok. Mi zavar ennyire? Routerben letílthatod a kommunikációt ha netán az zavarna. De mint írtam, minden eszköz ilyen alvó módban, a TV, a droidos box, a NAS, minden ilyen. Ez az "ára" a gyorsindításnak.
-
blakey
titán
válasz
crissprivat #30181 üzenetére
Mert ez ilyen, a WOL és stb miatt, a NAS-om is hasonlóan viselkedik. Akkor nincs LAN kapcsolat ha kikapcsolod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest