- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Kérdezz nyugodtan, senki nem fogja leharapni a fejed
Én is annyi baromságot mondtam már meg kérdeztem is hogy hú...
Aztán tanultam belőle és ennyi. Engem személy szerint kérdezhetsz privátban is, mert úgy érzem elég sok mindent megtanultam már. Persze mindent nem tudok közel sem, de mivel nekem hacklim van (azaz PC-n van az OSX) ezért úgymond egy "mélyebb" belelátásom van a rendszerbe.
(#16653) Xero: Nekem ugyan csak 1 gépem van, az is hackli mint te is tudod, és eddig SL-től kezdve Mavericks-ig az összes fent volt és az ML vált be a legjobban. A Mavericks-ben vannak jó újdonságok és maga a rendszer is "smooth-abb" de több bug-gal is találkoztam, amiknek ML alatt semmi nyomuk. Ezek után döntöttem úgy, hogy ez kerül vissza.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
"de mégis rossz érzés amikor az ember azzal szembesül, hogy "tudatlan",,,pedig windowson minden kisujjból ment."
Azt a tudást sem egy vagy két év alatt szedted össze gondolom, miért gondolod, hogy egy teljesen más logikával működő OS-t hipp-hopp megismersz, megtanulsz? Időt kell hagyni a dolognak.
-
biker
nagyúr
Marha egyszerű!
NE AKARJ MEGOLDANI SEMMIT, mert magától megy. Ennyi.A windowson beidegződik, hogy mindent qrvára meg kell oldani, és program kell hozzá, és a leállításnál startot kell nyomni, és a fénykép nem fénykép, és sorolhatnám.
NEM
Mit csináltál? fotókat töltöttél fel, Hova? iPhoto.
EnnyiHálózatnál mi a baj? mivel zeroconfig a hálózat
ha megpróbálod beállítani, már elrontottad 99%kérdezz...
-
Ear001
addikt
Szerintem elég speciális a Minid is és a kora is a használt piacon. Egyfelől túl új, szerintem másfél évesen is kbé ezt az árat hozná, ráadásul nekem például hiába lenne szimpatikus upgrade, inkább vennék boltból újat és visszaigényelem az áfát meg elszámolom költségnek.
Az i7 meg olyan extra, ami a legtöbb embernek pont a Mininél felsleges. Alap kiépítésben is remek multimédiás számítógépnek, netezni, szövegszerkeszteni, de még kiadványszerkesztéshez is pont jó. Videóvágáshoz, fotónyektetéshez jól jöhet a plussze erő, de ott sem elengedhetetlen, másodszor ott már nem a Mini a tipikus eszköz az Apple vonalán.
Ez olyan, mint amikor veszel egy új autót és amagad örömére rendelsz bele mindenféle extrát, de azt tudnod kell, hogy használtként való eladásnál ez mind kidobott pénz, mert az alapárat a full fapad kocsik határozzák meg, és ha belátható időben akarsz szabadulni tőle, ehhez kell alkalmazkodnod.
-
Fr3eWar
őstag
Én most adtam el 135-ért ezt.
A te géped az i7 / 16gb ram / fél év gari miatt szerintem olyan 165-175 között esélyes az eladásra (nem árulgatásra) de nem lesz könnyű eladni, szerintem, mivel elég magas a kiépítettsége, és sokan nem szánnak rá annyit. -
Xero
nagyúr
Összefoglalóban leírtam az NTFS-re pár megoldást.
-
cigam
titán
20óra? Nem nap
Január 14-ig naponta 1000 licence-et osztanak szét. Addig lehet letölteni. Hogy január 14 után elfogadja-e a kódot? Jó kérdés. Ott van benne a txt-benn a licence kód. Valószínű mindenki ugyanazt kapja (BD-PJDHFOF-IWBDLDH), és az akció után már nem fogadja el.
-
DanielK
addikt
Tedd automatikussá a win indítását parallelsben (mikor megnyitod a parallelst, akkor induljon is el a win), majd tedd be automatikusan induló appok közé.
De inkább erőlteds, mert ez így sz*r lesz neki, lassan fog elindulni stb.
Páromat is átszoktattam, azóta ő sem szereti a wines megoldásokat, jobban kézre áll az os x neki is. -
rbalint88
addikt
-
Xero
nagyúr
Én még dolgozgatok, szóval írj ha elakadsz.
Közben felment MBP-ra a Mavericks. Ugyan az a build mint az utolsó GM.
Little Snitch-et frissíteni kellett, a Flip4Mac pedig frissítés után sem az igazi.Minden más megy.
Viszont megint szenvedhetem fel a CoolBook-ot. Ugye anno az iStyle beletört egy csavart a heatsink-be az alaplapcsere során, szóval nélküle alig bírja szegény gép a terhelést. Alul kell feszelni az öreget nincs mese.
-
Xero
nagyúr
Természetesen megoldható.
Terminal:
defaults write com.apple.DiskUtility DUDebugMenuEnabled 1Disk Utility - Debug - Show every partition
Így szépen látsz mindent.
Felesleges kétszer szerelni.
Berakod az SSD-t, megformázod a meglévő rendszer alatt, elindítod a telepítőt és megadod neki célnak az SSD-t. Ha felment, akkor arra boot, majd ott gyalulod a régi rendszert, átlinkeled a megfelelő foldereket a user folderedből a HDD-re, és örülsz. -
Xero
nagyúr
Ha lejött, akkor ott lesz az Applications folderben.
Sajnos kicsit variáltak rajta, tehát nem olyan egyszerű bootolható pendriveot készíteni belőle.
Itt egy kiváló leírás a legegyszerűbb módjáról.szerk: Mondjuk én ezt csak a két GM kiadással játszottam el, tehát lehet, hogy a véglegesben már a régi módi van. 10 perc és megmondom.
-
tDr1v3r
veterán
Monitoros fasság nálam is van, csak nem ilyen... a monitorommal használva (LG 29EA93) kép alapjáraton hülyén jelenik meg, mármint "homályos", vízszintesen hagy ki pixeleket. Az asztali elemek arányosan jelennek meg meg minden, csak a minden második sor pixel kihagyása miatt homályosnak tűnik.
Ahogy utánaolvastam sok embernél ilyen, elvileg azért mert DVI-on kötöm rá a gépre (Hackintosh meg Mac Mini amivel próbáltam), nem DisplayPort-on...
-
Xero
nagyúr
Magyar cégről van szó, szóval már csak ezért is érdemes megvenni.
Maga a Forklift a legjobb TotalCommander (két paneles file manager) alternatíva Mac-en. Ezen felül sok extra funkcióval is rendelkezik. Én jellemzően távoli file managelésre használom. Erre talán egyedül a Transmit a jobb megoldás, de ha már a mi kutyánk kölyke, akkor támogassuk, hiszen szinte ugyan az, sőt sok mindenben több is.Egy szó mint száz, ez a csomag már a Forklift miatt is megéri.
-
hoodoo86
tag
Volt ilyen, lehet, hogy most is lesz. Mondanak egy datumot, aki az utan aktivalta az uj gepet, az jogosult az uj oprendszerre. Van nyilvantartasuk az aktivaciorol. Ahol a garanciat tudod nezni neten, ott latod, mikor kerult aktivalasra a te geped. Ha itt nincs ertek, vagy nagyon elter a vasarlastol, akkor szamlaval lehet bizonyitani, hogy neked jar a mavericks. Ez tobb ido (1-2het?). Neten fent lesz minden info
-
twine
veterán
Még egy kérdés kimaradt....:
Olvastam régebben olyat, hogy ha új oprendszer kiadása előtt "X" idővel vásárolt valaki gépet, az ingyen frissíthetett....
Ez hogyan működik a gyakorlatban?
Van e ilyen egyáltalán, és ha igen, szükséges e hozzá valami,(papír, számla etc..) vagy épp úgy mint a garinál, "megnézik" a regisztráció időpontját,és ha időn belül van,máris boldog tulajdonosa vagy az új rendszernek!?
Köszönettel a válaszért előre is.... -
twine
veterán
nahh hívtam az eladót...Azt mondta próbáljam meg inkább egy Mac előtt, mint hogy telefonon próbálgatom,,,
Kíváncsi leszek, ha hazaérek "mit művel" otthon
kicsit szkeptikus vagyok,,,bár az előbb említett topicban sok szó esik az oprendszerről is, meg hogy kikapcsolás után nem világít a led....stb...
Lehet hogy mégis van köze hozzá, mire van csatlakoztatva,,,bár számomra ez aztán tök logikátlan -
madgie
titán
ExFat-ra nem tudsz OSX alatt backupot csinálni, sőt asszem a Time Machine ExFat hordozóról sem szeret menteni. Amúgy komolyabb gond nincs vele Mac alatt, Win7-nél nekem is macerás volt időnként, a kedves anpblakos oprendszer elfelejtette az írási jogokat, chkdsk /f kellett neki.
-
Ragnar95
félisten
Mióta OSX-et használok, exFAT-ra van formázva a 1,5terás belső vinyóm (most az iMachez külsőként használom, de ez részletkérdés
) és minden gond nélkül megy OSX-el, illetve párszor Windowsal is használtam, az is gond nélkül kezelte, bár elvben a windows néha szórakozik az exfattal, de az is csak pillanatnyi bug, így az exfat a legjobb megoldás, ha azt akarod,h mindkét oprendszer kezelje és ne kelljen külső program a teljes értékű használatához
-
Xero
nagyúr
Én a fusion drive-ot továbbra sem szeretem és munkára nem is javaslom.
Érdemesebb aliasokkal megoldani a home folder bizonyos elemeinek a költöztetését. Én mindenhol elférek egy 60-as SSD-n úgy, hogy a home folderből minden HDD-re van költöztetve kivéve a Desktop és Library folderek. Minden más az SSD. Ezen felül van bőséggel pro app (PS, AI, FCPX, Motion, Compressor, Xcode).
Itt le is írtam a menetét. -
Fr3eWar
őstag
Én voltam aki szenvedtem vele. (illetve még fogok ha esetleg cserélni kell valamelyik lemezt) úgy gondolkozz rajta hogy nem igazán visszafordítható a folyamat. Tehát ha egyszer megcsináltad akkor hdd+ssd kombó esetén a restore menüben elfelejtheted a lemezkezelőt. Ha szétszeded terminálból a diskutil delete stb akkor szétszedi de lemezkezelőben hibásnak írja és össsze akarja rakni. Ha telepíteni akarsz hibát dob - menj a lemezkezelőbe és javítsd ki. Ilyenkor csak úgy tudtam megoldani hogy a telepítés idejére a HDD-t lecsatlakoztattam.
Itt a fórumban is pont ugyanígy szopnak vele. Van aki egy 27"-es új imac-et vett és gyárilag fusion drive-al de szeretné ő is úgy használni hogy magának válogatja ki mi menjen ssd-ről mi hdd-ről. (neki cumi az a megoldás hogy lehúzza a hdd-t
)
Miután fennvan az OSX visszanyomom a HDD-t és OSX alól indítok lemezkezeől minden hibátlan.
A winyóhoz képest tényleg gyors a fusion drive, de össze sem hasonlítható natív SSD-vel. ha valamit ritkábban indítasz akkor fuison esetén lesheted a strandlabdát, míg SSD-nél ilyen nincs.
Így én megbántam.
De van itt olyan aki úgy használja és meg van elégedve. Kompromisszumok. -
Ear001
addikt
Szerintem válogass te, ne bízd a rendszerre.
256 gigán már elég sok minden elfér, nálam 96 gigán van az oprendszer, két komplett Adobe Creative Suite, minden program, levelezés, dokumentumok, az éppen szerkesztett újság mindenképe, meg még elég sok retusálásra váró kép, szóval elég kényelmesen elvagyok vele, de a gyári 500 gigás merevlemez, mint elég gyors háttértár is elég szépen ki van használva, még úgy is, hogy NAS-t is használok itthon.
-
roberto211
őstag
Nem veszem sértésnek de itt valami van ennél a pc nél mert nem ma kezdtem a "windowsozást" meg az egész pc-s pályafutásom se, nem szakember vagyok de szerintem értő kezekben van, és indulásnál vannak ezek a problémák.
Hiába telepítettem újra a win-t. Akkor csinált olyat,hogy nem ébred fel alvó állapotból(ezt egy win reinstall kivételesen megoldotta).Azért akárhogy is nézem de az tűrhetetlen,hogy indulásnál ,nehezen nyit meg egy chromeot és kb 3x kell ki-be lépnem,hogy normálisan tudjak netezni,elfogadhatatlan.Oké, meg kell várni míg betölt a ramban,stb,stb de hát nem ennyi időt.. De ezek után minden oké csak hát ...az ember idegeit öli. És semmi kül nincs feltelepítve .
1db játék,utorrent,xfire,burnaware,itunes,meg pár alap progi,tehát semmi necces,hard pc-t igénylő progi nincs rajta. Automatikusan induló progikat letiltottam tehát ez a forrás is kilőve. Windows 8 van rajta. A 2500k-s gépemnél 4gb rammal, meg egy hd 6850-el nem volt ilyen probléma win7-el. És nem sokkal különbözik,csak a proci volt más és kész.
A 2500k-s meg a Q9550 gépem arról ellehetett mondani,hogy atomstabil volt pedig húzva volt rendesen.
-
rii
nagyúr
memória: van egy program: ifreemem ... vlami olyasmit csinál, hogy a háttérben csak dekkol, amint nyomtsz neki egy start-ot, akkor annyi mem.-et igényel, amennyit csak tud - így a többi programtól a parlagon tartott, lefoglalt, de nem használt memóriát megkapja, majd amint ezzel végzett (60 mp kb) akkor felszabadítja az egészet, és hirtelen rengeteg mem-ed lesz.
PS hajlamos nem visszaadni semmit se, hiába zársz be minden képet ...
-
Alex91
félisten
Tudod PC-n van az a HDD visszajelzo LED. Na, ha akad a PC, akkor mindig arra nezek, ha kemenyen villog, akkor tudom, hogy dolgozik a gep, csak lassu a HDD. A Mac-emen nincs ilyen LED, de nem is akad a gep...
Nem erdekel, hogy mennyi a szabad RAM, nem erdekel, hogy mennyire izzad a proci, nem erdekel, hogy mekkora a homerseklet a gephazban (pedig van vagy 11 hoszenzor benne). Mert egyszeruen teszi a dolgat. -
Fr3eWar
őstag
-
madgie
titán
Hozzáteszem i7-2600-am volt, ahhoz képest persze hogy nem futja halálra magát a kis i5-3210M
Különösebben nem érdekel Mininél, megcsinálom a fotókat, nyomok egy export-ot oszt otthagyom, hadd dolgozzon magának (export mellett mennek is fel Everpix-szel a jpg-ek).
Hasra ütve jó dupla ideig csinálja a dolgokat, mint a nagy dög 2600-nál... nekem ez vállalható, nem órabérben fizetnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged