- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #25300 üzenetére
Khm...köszi a felvilagositast , ezt eléggé beneztem
.
Otthon leszipkazom.Meg annyi , hogy a mac minin es az airbookon be van allitva azonos fiokot hasznalva , hogy leszinkronizalja az appokat , ami fent van az egyiken azt a masikra is lezúzza.
De valahogy nem igazán teszi... Az icloudba is be vagyok lepve mindket gepen. Mit kellene meg beallitani?
Kicsit bosszanto egyik gépet a masikhoz manualisan szinkronba hozni . -
Tibi86
aktív tag
válasz
Ragnar95 #25122 üzenetére
Igen, erre a hardverre és designra azt mondom én is, hogy vetekszik az Apple-lel. OS fájó pont, de azért a Windows 10 sem sikerült rosszul.
A hátralévő másfél hónapot még megvárjuk, bár nagy csodára nem számítok sajnos... biztos elviszi a fejlesztési erőforrásokat a teljes képernyős konfetti effektus és a háromszor nagyobb emojik...
(#25120) xedos
Arra tolok én is egy like-ot.
-
Tibi86
aktív tag
válasz
Ragnar95 #25117 üzenetére
Köszi, komolyan azt hittem, hogy csak az én figyelmemet kerülte el...
Egyébként kicsit utánajárva a lehetséges alternatíváknak és mert húgom épp cserélni szeretné a 2011-es minijét HP-nél elég jó alternatívákat találtam:Pavilion Wave illetve Elite Slice
Októberig várunk, aztán ha nem lesz semmi érdemleges az Apple részéről, akkor HP-ra benevezünk.
-
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #24926 üzenetére
A readme szerint
"Magyar Ispell helyesírási szótár – 1.7 béta szótárállományok morfológiai adatokkalA szótárállományok a LibreOffice projekt részeként a következő nyílt forráskódú
licencek bármelyike alapján szabadon felhasználhatóak, de mindenféle garancia nélkül:MPLv2 vagy LesserGPLv3+
(c) Németh László és Godó Ferenc, 2015
Honlap: http://magyarispell.sf.net"
Szóval tuti frissebb mint a 2010-es 1.6-os, amit a sourceforge-ról lehet letölteni.
rjg
Pedig pont tavaly is változott egy nagyot. Ez pedig már valószínűleg ismeri, hiszen nem problémázott mikor leírtam, hogy ímél.
-
Tibi86
aktív tag
válasz
Ragnar95 #24767 üzenetére
A HDD-s részt megerősítem én is (nem mintha nagyon meg kellene
:
Tegnap voltam egy lakásavatón ahol a tulajnak late 2015-ös alap 27-es iMac-jéről csapattuk a muzsikát és ha már ott voltam meg is néztem mit tud a rendszer... hát szomorú volt látni a strandlabdákat egy szinte új, de merevlemezzel szerelt gépen, ráadásul mindezt különösebb terhelés nélkül produkálta.
Szóval SSD, vagy Fusion drive ma már mindenképp alapkövetelmény kell hogy legyen ilyen árkategóriájú gépeknél.
-
szekfizsolt
senior tag
válasz
Ragnar95 #24685 üzenetére
Buta kérdés biztosan, de hol van a .app kiterjesztésű telepítő? Mondom, kezdő mac-es vagyok. Letöltök egy yosemite dmg file-t. Utána? Elolvastam ismét az összefoglalót...
Ha app store-ból töltöm le (ami nem megy, mert anno nem töltöttem le, tehát nem látom az app sore-ban), akkor beteszi az alkalmazások közé. Tehát a letöltött dmg file-t ki kell bontanom és a telepítőt betennem az alkalmazások közé ugye?
Utána jöhet a terminal-os művelet? -
szekfizsolt
senior tag
válasz
Ragnar95 #24666 üzenetére
Igen, olvastam az összefoglalót.
Egy régi jó ismerős, nem is számítottam rád. (iphone fórumról)4Gb ram van a gépben, nem vészes a teljesítménye, csak gondoltam kipróbálnám a régebbit is, hátha hasonló a helyzet, mint a "régebbi iphone újabb rendszerrel" effektus.
Ha azt mondod nem érdemes visszalépni hallgatok rád és ismerkedek a masinával.A merevlemez bővítés miatt kénytelen vagyok új rendszert telepíteni, de próbálkozom akkor először a jelenlegivel, amit éppen szedek le az Apple Store-ból.
-
válasz
Ragnar95 #24330 üzenetére
1.
Se az aplications sem a launchpad-ben nincsenek. Letöltések, kuka, asztal szerteszét. Az FF ikonját kiraktam erre a ,,tálcára" vagy mire és a telepitő indul el vele utána az app.2. Akkor ez szivás. Ez az utolsó gép amin használhatom az ID-mat azt irja. Régen amikor az iPhone 3G-m volt akkor még lehetett valahogy törölni a már nem használt PC-ket. Tudom mert akkor még megcsináltam. Csak már nem emlékszem hogy hogyan mert volt vagy talán 8 éve is.
Lehetséges lenne hogy kivették ezt a funkciót? Üzletileg indokolt lenne. Vegyél meg szépen mindent mégegyszer.
-
Rapier
csendes tag
válasz
Ragnar95 #24220 üzenetére
Jaja, erről már olvastam (talán itt), hogy van aki usb SSD-ről bootol. Ezek szerint, ez így is megoldható, olcsóbbnak meg biztos olcsóbb, az fix!
de még egy kérdés (nem ígérem, hogy az utolsó), ha nem gond...
Ugyanitt a macbook-os forum ajánlójában (azért megnéztem a laptop vonalat is, ki tudja) azt írja a kollega, hogy az OS X-hez legalább 110 ppi-s monitor dukál, mert az alatt nem az igazi...Most hogy is van ez, mert ha jól látom már az apple saját monitorai (Thunderbolt Display, Full HD iMac) sem hozzák ezt az értéket..?:S Ráadásul ezt a kritériumot, vagy nagyon kicsi fullHD, vagy éppen, hogy kapható 23-25 WQHD monitorok teljesítik csak, mert a 4K-t meg amennyire tudom csak a legújabb mac-ek kezelik 60hz-en...
Gondolom valamit nagyon félreértek, mert ez így gyanúsan logikátlan, csak arra nem tudtam rájönni, hogy hol a hiba a gondolatmenetemben... -
Rapier
csendes tag
válasz
Ragnar95 #24215 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Még egy kérdés, ha már használt gép (mert kezdésnek én is efelé hajlok), akkor azokban mennyire lehet utólag variálni, ki lehet cserélni egy HDD-t pl. SSD-re, persze mindezt nem feltétlenül otthon gondoltam, hanem szervízben például? Ha már garancia úgysincs rá...
-
oszy
veterán
válasz
Ragnar95 #24201 üzenetére
Lehet nekem is így kellett volna csinálnom. Bár így kicsit legalább beleláttam a belsejébe
Most 62 fokos, az iStat Menus mutatja. Lehet úgy nem melegedne ennyire.
---
Hogyan lehet beállítani a Safariban a helyesírást? Állandóan ki akar javítani. Magyar nyelv helyesírás-ellenőrzést másoltam most a megfelelő könyvtárba.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #24154 üzenetére
Egyszerű kép szerkesztő , semmi csicsa.
Méretre vágás , atmeretezes , mini photoshop .
Meglesem ezeket amik az összefoglalóban is vannak , meglátom melyik marad.Mi a véleményeteket:
Magic Mouse vagy Trackapad?
(Általános felhasználásra vettem a macet , és grafikai munkára ) -
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #24141 üzenetére
én átugrom a Kapitányt nagy valószínűséggel
kétféle rendszer van Mac-en belül, a "látványos", ami jó azoknak akiknek a legnagyobb problémájuk az ikonok mérete és elhelyezkedése, a GUI gyúrása stb.
meg van a "melós OSX", rengeteg zenész nem lép feljebb 10.9-től csak ha nagyon muszáj -
ferikek
aktív tag
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #24079 üzenetére
Köszonöm, este tudom megnézni.
Felmerült két kérdésem használat közbe:
1: ha telepítettem egy programot majd szeretném törölni , elég ha ha kukába teszem vagy van más uninstall megoldás? Esetleg itt is van registry ahova beírja magát és onnan is ki kell takarítani?2: állandóan felcsatolja a hálózati windowsos megosztott mappát az asztalra, ezt ki lehet kapcsolni?
Lehet láma kérdések de (ex) win felhasznalokent nézzétek el nekem
-
válasz
Ragnar95 #24032 üzenetére
Sajna mindig is ez volt, mikor mSATA volt PC-s vonalon, akkor az Apple "lemásolta" gyorsan, de azt is saját csatlakozós slottal (lásd pl. 2012-es macbook airek), aztán bejött a PCI-E és ugyanezt eljátszották ott is. A fenét se érdekelné amúgy, ha nem dupla áron adnák, dehát nyilván ez vele a fő cél
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #24032 üzenetére
Pont ezt mondta nekem is a szervizes fickó , speckó apple pcie csatlakozó van benne
Közbe emgtaláltam az UASP rövid leírását:
"hagyományos protokollokkal összehasonlítva az UASP maximális képes kihasználni a sávszélességet és több adatátviteli kérést is képes egyszerre kezelni, nem úgy, mint a BOT lassúbb, várakozási sorra épülő rendszere, amely egyszerre csak egy feladat kezelésére képes. Az UASP-módban működő USB 3.0 kapcsolatok emiatt nagyobb adatsebességet és alacsonyabb CPU-kihasználtságot eredményeznek. Az UASP gyorsabban törli az adatok várakozási sorait, ami a gyakorlatban simább PC-használati élményt jelent"
megema , köszi hogy jelezted
,így aszem ez lesz : RaidSonic ICY BOX IB-253U3
-
válasz
Ragnar95 #24027 üzenetére
Sajna nem így van
Egyrészt elég régóta van már a középkategóriás alaplapokon is a PCI-E SSD slot (sőt, némelyik olcsóbbon is ki lehet fogni), és van belőle többféle szabvány is a PC-s világban. A normálisabban felszerelt lapok mindegyiket tudják, sőt az utóbbi időben az lett a divat a belépő cuccoknál hogy már a sima sata módot hagyják le a slotról, és csak a natív pci-e ssd a támogatott. Egyébként már évek óta kapsz itthon is a kiskerekben ilyen SSD-ket, viszonylag nagy már a választék.
Másrészt ott vannak a Macek, amibe ezek nem jók, ugyanis teljesen saját csatlakozót használ az Apple, csak az általuk gyártott SSD jó bele.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #24025 üzenetére
Köszönöm!
Igen , közbe hívtam egy szerviz és fel lettem vilagositva hogy más a kettő.
Specko apple csatlakozó.
Viszont hívtam egy szervizt és nagyon segitőkész volt az illető , és ő a régebbit javasolta , mert ez bővíthető SSDvel, míg az új( i5 2/8GHz Iris 6200pro) nem.
Szóval nagyon úgy néz ki hogy a regebbit (i5 2.9 Ghz Nvidia vgavval) veszem , amit fentebb linkeltem. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #24022 üzenetére
Én veszek Pcie SSD-t , ami ha jól tudom az az mSata csatlakozó (vagy mSata 2.0) és ezt kérem hogy tegyék bele ? Vagy specko almás kell bele?
Masik, ha usb 3.0 házba van az SSD , arról úgy megy a rendszer , hogy külsőleg van csatlakoztatva a Machez?
Melyik usb házra gondoltál? -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #24020 üzenetére
Értem. Akkor ezt így veszem meg ahogy van , HDD-vel .
De ezek szerint gyakorlatilag benne lehet egyszerre az SSD és a HDD is?
Ha igen akkor a garancia vesztést bevallalom, mert ahogy láttam van ahol raknak SSD-t a Macbe , olyan 40-50 ezer körül egy 240 gigast.
Így megmaradna a HDD. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #24017 üzenetére
Köszönöm!
Az lesz , hogy rakatok bele SSD-t.
Megoldható hogy a HDD is benne maradjon amit adnak hozzá?
Mert ha igen nekem elég ha azon vannak az egyéb fájlok, az SSD-n pedig a rendszer+ programok.
Egyébként a linkelt gép milyen teljesítményt képvisel a mostani i5 1,6GHz-s Machez képest?
Ha jól látom az csak kétmagos, a linkelt pedig négymagos és magasabb órajelű. -
beszizoli2
tag
válasz
Ragnar95 #23998 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ!Egy Macbook volt már!Az egy dual core gép volt 2 gb rammal és az is elég meggyőző volt!Gondolom ez már jóval komolyabb!Igazából a bérenkivüli juttatásból tudom ezt rendelni és ha mást választok akkor is bukom rendesen mert más szolgáltatásnál adózni kell!Ha nagyon nem jön be max. eladom vagy egy laptopra el cserélem!
Köszönöm még egyszer is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- PlayStation 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Xbox Series X|S
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest