- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rapier #24222 üzenetére
Én írtam.
Az Apple Thunderbolt kijelző 27 colon 2560x1440-es felbontással 108,79 PPI. Ezt az értéket vettem alapul, illetve a tesztelt monitorok alapján (8-10 típus) adtam meg kerekítve a 110 PPI-t. Ha ezen érték felett nézelődsz, nem lehet probléma, alatta viszont nem túl szép a látvány. Nyilván nem kötelező figyelembe venni, de ha nem akarsz szőrös betűket nézegetni, akkor ajánlott. Ennyi.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Rapier #24216 üzenetére
Igen,cserélhető, de le kell szedni hozzá a kijelzőt, szóval jobban jársz az USB3.0-s külső (házas) SSD-vel, mert ugyanazt a sebességet hozza, mint a SATA3, PCIe SSD meg egy vagyon és alapból csak a 2013-as vagy újabb, alapból SSD-vel/FusionDrive-al szerelt modellekben van PCIe csati.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Rapier #24214 üzenetére
-Valóban van már Macros menüpont az Excelben, de sosem használtam még, így nem tudom, hogy ez 100%-ig ugyanaz-e, mint a wines változatban.
-MySQL van OSX-re is elvben.
-Videókhoz valószínűleg az ingyenes iMovie is tökéletesen elég lesz számodra, ha mégsem, akkor pedig ott van a profiknak szánt Final Cut Pro X is. Képekhez van ugyanúgy PS, LR, Gimp, stb, mint winre.
-Nem feltétlen jelenteném ki, hogy az iMac a legmegfelelőbb eszköz ezen célokra, Excelhez általában windowst szoktak inkább ajánlani, de a leírt feladatok mindegyike megoldható vele és ha eleged van a windowsból, akkor könnyen lehet, hogy az OSX kényelmi funkció fogják elhozni számodra a "megváltást".
-Igen, elég a használt gép is, bármelyik i5-el szerelt modell (2011-től) megfelelő lehet számodra.
-Elég hosszútávra tervezel, szóval lehet hogy megérné az új is, de első Macnek nem biztos, hogy rögtön új gépet vennék, mert egy használtból olcsóbban ki lehet szállni, ha mégsem jönne be valamiért, ha pedig beválna, akkor is viszonylag kis buktával tudnál megválni tőle és egy újat beszerezni.
-Ma már valóban nem vennék HDD-vel szerelt gépet. Ha nem akarsz kézzel fájlokat pakolászni, akkor mindenképp a Fusion Drive a számodra megfelelő választás. Egyedül akkor jön elő az SSD előnye, ha annyi mindent használsz folyamatosan, ami nem fér rá a Fusion Drive-ban található SSD-re, így bizonyos gyakori műveleteket is a HDD-ről kell elvégeznie a rendszernek és emiatt lassabbnak érződhet.
-8GB RAM bőven elég lehet még évekig, a leírt felhasználásra fölöslegesnek tartanám a 16GB felárát kifizetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Gitáros topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest