Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Syl

nagyúr

LOGOUT blog

válasz Syl #32957 üzenetére

A helyzet kicsit vicces.
    A hivatalos Apple leírás szerint az NVRAM/PRAM reset:

Az NVRAM alaphelyzetbe állítása
    Alt + Command + P + R billentyű
    Kapcsolja ki a Macet, majd kapcsolja be, és azonnal nyomja le és tartsa lenyomva a következő négy billentyűt egyszerre: Alt, Command, P és R. Felengedheti a billentyűket kb. 20 másodperc múlva – ekkor úgy tűnhet, hogy a Mac újraindul.
    - Olyan Mac számítógépen, amely lejátszik egy hangjelzést az indítás során, a második hangjelzés után engedheti fel a billentyűket.
    - Apple T2 biztonsági chippel felszerelt Mac számítógép esetén azután engedheti fel a billentyűket, hogy másodszor megjelent, majd eltűnt az Apple embléma.

Mi a vicces? Az hogy bár én terminal paranccsal bekapcsoltam a gongot, ilyen bekapcsoláskor nem adott ki hangot a gép.
    Még viccesebb, hogy mivel bekapcsoláskor nem ad képet a Mini, nem tudom mikor tűnik el másodszor az Apple logó...
    :DDD

Mindegy. Bekapcs, no gong, no screen, tartottam 20-25 másodpercig a gombokat majd elengedtem. Ezúttal login már látható volt (nem úgy mint reggel). De miből tudom, hogy elvégezte-e az nvram resetet? Az Apple leírásban szereplő rendszerbeállítások mind ugyanazok maradtak.

Új hozzászólás Aktív témák