Hirdetés
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
amulet
senior tag
osx alatt hogy tudom megnézni a barátok tartózkopdási helyét? vagy saját eszközök helyét? nem találtam rá semmi barétok appot 🙁
-
blakey
titán
válasz
MontyCrew
üzenetére
Akkor MiniDP-DP-vel próbáld ki, én jobbnak látom, mint a HDMI-vel ami ugye maximum FHD-t tud, a miniDP meg a 2560x1440-et. 31"-on a FHD maximum TV-nek jó. A pixel az minden rendszeren ugyanakkora, szoftveresen lehet manipulálni. Grafikai munkát végzek a 23,5-es mnitoron, nem látom rossznak és az iMac-jeim sem voltak rosszak. Az új Minim meg úgyis UHD monitort fog kiszolgálni.
-
MontyCrew
senior tag
Én is így voltam, meg se fordult a fejemben h ami a Windows alatt tökéletesen működő monitor ennyire olvashatatlan lesz osx alatt :/ mintha minecraft lenne az egész 😱
-
Gigicuci
senior tag
Msot akkor azt mondjátok, ha jól értem, hogy a mac mini 2018 (amit tervezek venni) pixeles képet fog a Full HD 23-as LG monitoromra rajzolni, mert az alább linkelt oldat szerint csak 95 ppi felbontása lesz az ideális 110 helyett?
Mert akkor inkább hagyom a fenébe, ilyen eszembe sem jutott...

-
MontyCrew
senior tag
Ezek után nem merek csak úgy bevásárolni, jó lenne valamit kipróbálni bár erre meg elég kicsi az esély.. holnap megnézem h 50” TV-n is ilyen ergya e a kép
-
válasz
MontyCrew
üzenetére
Igen, ez a felbontása a régi 27 colos TB kijelzőnek, vagy az elődjének, a Cinema Display-nek, illetve a nem retina 27-es iMac-nek is. Itt számolhatsz: PPI kalkulátor
Jelenleg egy 34 colos kijelzőt nyúzok 3440x1440-es felbontással, amit az ünnepek alatt le a akartam cserélni egy 38-as 3840x1600-as felbontásúra, de sajnos az Oázis Computeres srácok megszívattak, plusz balesetem volt ami a szememet érte, így várok vele. Mindkettő 110 PPI és mindennapi munkára tökéletes. Nekem legalábbis.
-
MontyCrew
senior tag
Keretpuffer mélysége annak nem 32 nek kellene lennie?
-
amulet
senior tag
válasz
MontyCrew
üzenetére
annó mikor még mac mini-m volt, akkor egy hp lcd monitorral használtam és nem láttam rajrta problémát, pixel stb... de utána bezsereztem egy imac 4K-t és amikor használnom kellett újra a minit, akkor szörnyülködtem el, hogy milyen pixeles. Szóval nem lehet, hogy csak retina felbontást vártál és kaptál egy sima hd felbontást? Vannak kimondott monitorok amiket mac-hez ajánlanak, mondjuk ez árban húzós, de szép képe van 🙂
-
MontyCrew
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Sima fullhd a monitor egy Samsung C32F391 1920x1080@60Hz. HDMI-HDMI kábellel van kötve, de mind a hdmi csatlakozón mind pedig a TB-»HDMI átalakítós megoldással pixeles, mosódott, fáj tőle már a fejem, hogy olvasok rajt. A kábel jó minőségű, windows alatt tökéletes a kép. Próbáltam más kábelekkel is minddel ugyan ez a szituáció

-
MontyCrew
senior tag
HDMI vel és DP porton keresztül is ilyen a kép! Még anni Macbooknál is ez volt, mikor csatlakoztattam egy külső megjelenítőt, de ott gondoltam a kibővítés miatt csinálja, de most 100%ra beigazolódott, hogy sajna nem így van.
r4z: sajna ez nekem így kicsit sok
Kicsit inkább konyhanyelven? -
MontyCrew
senior tag
Én is a bővíthetőség mellett tettem le a voksom végül így elhoztam a kis i7est, már az 500as ssd benne is van, héten meg elhozok 16 giga memóriát és elég overkill lesz a kis méretével együtt. Kijelző beállításokat hogy érdemes belőni? eddig csak olyan osx-em volt aminek volt gyárilag kijelzője is, de a mostani monitor windows alattsokkal élesebb volt és nem látok semmi állítási lehetőséget, 1080p 60Hz-ra állította, ezzel nincs is baj, de a kép nem szép.
-
MontyCrew
senior tag
Hali, gyors kérdéssel fordulnék hozzátok, nagyon dilemmázom már napok óta 2 mini között. egy 2012 i7 es modell és egy 2014 i5 8gb gigás modell között. háttértár lényegtelen, mind a 2nél elöbbinél meg bővíthető így azért nem is írom. Igazából pro és kontra érveket gyűjtök. Ugyan annyiba kerülne mind a 2. Használat vegyes lenne, de leginkább böngészés és PS, valamint temérdek film lesz rajta nézve valószínűleg.
Köszi
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy beszerzek egy Mac Mini 2018 alap modellt a régi sz.gépem helyett. Sajnos nem igazán értek a technikai részletekhez, remélem tudtok segíteni.
Amatőr szinten szeretnék rajta 60 fps full HD videót vágni rajta. Ehhez elég erős a gép?Köszönöm!
-
envagyok
veterán
Tud valaki segíteni abban, hogy egy power Mac g5-be szeretnék egy PC-s Sapphire x800xt PE agp videókártyát rakni.
Állítólag moddolni biossal megy benne de sehol sem találok olyat.A másik kérdés,: hogyan lehet az usr könyvtárat elérni és másolni bele 10.5.8 Mac os-nél?
-
Carlas
senior tag
válasz
BurgBurg
üzenetére
Mint írtam. Ez csak a régieknél lehet. Ez a cikk 2011-es. A Slim laminált kijelzőket nem lehet szétszedni mert egybe van az egész. Nem is jut be a por csak a világító rész fóliájához. De az sem szétszedhető /vagyis minden szétszedhető de utána kuka/. A régi szériás imac-ek takaríthatóak voltak, még a fólia is.
De ha felhívsz egy szervizt szívesen elmondjak. -
Carlas
senior tag
válasz
BurgBurg
üzenetére
Az ujakat nem lehet takaritani csak kijelzo csere. Az uveg se szedheto szet mert laminalt. Regen kiszedheto volt. Most a por a vilagito foliahoz megy be meg. Azt meg a szerviz sem tudja szetszedni. Sajna megkerdeztem es mind ezt mondta. A regieknel lehetett de a slimeknel nem. Gaz sajna. Mac minibol az uj franko lett csak kar hogy nincs dedikalt vga. Persze van a kulso de akkor meg mar megint tul sok minden van az asztalon es tul draga.
-
BurgBurg
tag
válasz
Carlas
üzenetére
Mindegyik porosodik! Konstrukcióból adódik. Van ami 1 év alatt van ami 3 év alatt. Mitől függ? Mennyire poros környezetben használod, mennyit megy a gép per nap, stb. Durván 30-80 ezer között takarítják, függ attól, hogy mennyire kell megbontani. A legjobb eset amikor az üveglapon és a kijelzőn van a por, ezt könnyen tisztitják, akár te magad is megtudod csinálni. A szívás az amikor az led panelek közzé megy be a por (ott rá is ég és elég bonyolult letakarítani) és azt kell tisztítani. Én ezért is adtam el az Imac gépemet és inkább mac mini lesz helyette 2 db 27' monitorral.
-
r4z
nagyúr
Adodott egy kis problemam a Turbo Boost Disabler kext telepitesevel. A kovetkezoket csinaltam:
1. csrutil disable
2. KextBeasttel telepitettem
3. rebootMaga a kext a S/L/E-ben van, es ha Terminalbol kezzel elinditom kextloaddal, be is tolt. Bootolaskor viszont nem akar automatikusan betoltodni. Mit tudnek tenni?
Eljen a forrofeju ketmagos i7...
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Powermac g5-el retrózok, elvileg létezik 10.5.7-hez magyarosítás, de minden link halott.
Tud valaki esetleg segíteni? -
Carlas
senior tag
Azert mert itt egybe van a haz es a ventillator egy ido mulva ha tobb lesz a por benne az benyomodik az apro resekbe is. azt nem ertem miert nem kulonitik el teljesen a kijelzo panelt valami elvalasztoval hogy ilyen ne legyen es egy ilyen panel mogott lennenek az alkatreszek. a sima monitorba ugye nincs ventillator. a gepnek a legjobb kijelzoje van es megis ilyen olcso 5ftos valamin szorakoznak.
-
blakey
titán
válasz
Macika_MC
üzenetére
Sajnos bármilyen kis nyíláson illetve alulról is bejuthat a por, én még nem láttam olyan iMac-et ami nem porosodik, olyat már igen ahol nem zavaró és észrevehetetlennek tűnik, de az ott van. Jó lenne ha elhagynák ezt a megoldást és valami olyat találnának ki amitől nem lesz ilyen a kijelző, tervezésnél sajnos nem túl jó ha zavaró jelenség van a kijelzőn.

Ha nincs használatban akkor érdemes letakarni. [link] -
Carlas
senior tag
válasz
Digital
üzenetére
ez nem a lakastol fugg. ha a szigetelese nem jo akkor bemegy a por. pedig ez ugy latszik eleg elterjedt. ott 2bol 2 volt es nagyon latszott. persze lehet kivetel de akkor is gaz. elado mondta eleg gyakori o nem ajanlotta. a macbook meg nem volt opcio a kis kijelzo maitt sajna, meg nem is vinnem. varok a kovetkezo szeriaig. nagyon szerettem volna. mind1 de ha neked nem porosodik akkor makod van vigyazz ra. amugy kva jo gep.
-
amulet
senior tag
nem tudja valaki hol lehet beszerezni applecare-t imac-hez jó árban?
-
cigam
titán
Közben meglett a megoldás.
sudo dd if=2018-11-13-raspbian-stretch-lite.img of=/dev/disk4
helyett
sudo dd bs=1m if=2018-11-13-raspbian-stretch-lite.img of=/dev/rdisk4load: 1.70 cmd: dd 1350 uninterruptible 0.00u 0.06s
81+0 records in
80+0 records out
83886080 bytes transferred in 6.056987 secs (13849473 bytes/sec)
load: 1.37 cmd: dd 1350 uninterruptible 0.00u 0.55s
770+0 records in
769+0 records out
806354944 bytes transferred in 57.978478 secs (13907832 bytes/sec)
1780+0 records in
1780+0 records out
1866465280 bytes transferred in 132.185374 secs (14120059 bytes/sec) -
cigam
titán
Az mitől lehet, hogy amikor dd-vel írok ki egy image fájlt SD kártyára, veszett lassan másol. Időnként lenyomom a CTR+T-t hogy lássam hol tart (valamiért a progress=status paramétert nem ismeri):
load: 1.27 cmd: dd 1176 uninterruptible 0.01u 0.09s
7537+0 records in
7536+0 records out
3858432 bytes transferred in 23.358260 secs (165185 bytes/sec)
load: 1.28 cmd: dd 1176 uninterruptible 0.11u 0.71s
56905+0 records in
56904+0 records out
29134848 bytes transferred in 116.454909 secs (250181 bytes/sec)
load: 1.01 cmd: dd 1176 uninterruptible 0.34u 2.22s
174009+0 records in
174008+0 records out
89092096 bytes transferred in 371.390790 secs (239888 bytes/sec)
load: 1.16 cmd: dd 1176 uninterruptible 0.80u 5.16s
416265+0 records in
416264+0 records out
213127168 bytes transferred in 853.155701 secs (249810 bytes/sec)
load: 1.07 cmd: dd 1176 uninterruptible 1.40u 9.06s
730521+0 records in
730520+0 records out
374026240 bytes transferred in 1476.379396 secs (253340 bytes/sec)Ez kevesebb ~250kB/s ami nagyon harmatos.
-
Carlas
senior tag
De a gepet netre raktad mar. Illetve a fiokodba beleptel. Nem kell ehhez vasarolni programot. Most jottem istylebol. Nem kell semmi szamla. Ahogy a gep netre kerul aktivalodik az 1 ev vilag gar. Megkerdeztem szemelyesen rendesek voltak. Mondtak semmi gaz nem lesz vele. Illetve applecare is veheto ra nyugodtan. Ahhoz csak amit kapsz dokumentumokat kell megtartani.
-
-
Carlas
senior tag
Hivj fel egy istyle vagy icentre uzletet
. Szamla sosem kell ez 100% a weben a serial ellenorzo mutatja mennyi a garancia az elso aktivalas idejet. Amugy offline hasznalhatatlan mind nem csak az apple hanem globalba minden ilyen. De ha offline is az elso aktivalas akkor is ott van. Apple accountba meg csak bejelentkezik minden eszkoz. Alapjaban ezt a datumot. Ezt a garancia kezdetenek, ha nem jo a datum akkor helyreigazitashoz kell a szamla de alapbol nem. Vilaggarancias termek ha amerikaba megy tonkre mutogathatod nekik a pcjancsis szamlat vagy kb barmit. -
cigam
titán
válasz
Carlas
üzenetére
A gépet simán lehet offline is használni. Honnan tudná mióta használod?
Ennek jobban hiszek. (+ a hatályos jogszabályok is a vásárlás dátumát hiteles igazoló okirato(ka)t(számla+kitöltött garanciapapír) veszi alapul, nem az online aktiváció dátumát) De meggyőzhető vagyok. Pontosan hol írja, hogy az aktiválás dátumától ketyeg az óra?
Az sem teljesen világos mi az "aktivácó". -
Carlas
senior tag
Az elso bekapcsolas szamit amikor eloszor inditod es lepsz be. Szerintem minden apple termeknel igy van. Ezert se kel szamla semmi csak serial es az alapjan megnezik mikor lett aktivalva. Nekem az ipad, iphone, airpods, apple watch is ilyen volt. Imac sosem volt meg, de az eladok mind ezt irtak es en is igy tudom hogy az elso bekapcsolatstol szamol mindig.
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Még most is a Windows telepítéssel szívok!
Bootcamp (6.1) alatt elindul a telepítés, végig is megy, települ Win alatt is.
Újraindításkor viszont nem tölt be a Win. A töltés leáll, majd az osx indul el. Az osx nem látja a telepített Win-t, a Win nem tud osx-el újraindulni (ő sem látja az osx-et) Induláskor az option-t nyomva viszont látszik mindkét oprendszer.
Volt a gépet Parallels is, mikor töröltem aztán jött az anomália.
Gondolkodtam már tiszta Mojave telepítésen is, de ezt meghagynám végső megoldásnak. Valakinek esetleg más ötlete?
-
Carlas
senior tag
Pl apple watch, airpods, iphone. Amint elsore bekapcsolom es belepek vagy csatlakozttom onnantol indult az 1ev. Apple watchot se boltba vettem hanem hardveraprorol annal is igy volt, rogton ellenoriztem. Bekapcsolas elott nem talalt szerialt es ahogy parositottam mar irta is ki az aznapi datumot a garancianal. Hardverapron kb minden uj apple cuccot is igy arulnak hogy aktivalastol szamitott 1ev garival
-
Carlas
senior tag
Persze 2-3 evente alap, de ha a kijelzo porosodik az nem takarithato a slimeknel. Szerviz szerint /appsolute/. De gondoltam veszek ra applecare protection plant igy 3 ev lesz a garim. Ha ilyen van ennyi ido alatt kijon. Itt a hardveren arulnak uj bontatlan gepeket innen vennem. Elvileg gari aktivalastol indul es ugyan ugy megveheto az applecare hozza. Ugye? Legalabb is ezt irta az apple a wrboldalon hogy csak szerial kell es hogy aktiv gar legyen. Az meg automatan indul az aktivalas utan.
-
oszy
veterán
A Mojave-t lecseréltem az El Capitan-ra. Van olyan rész a rendszerben, ahol angolul ír ki pár szót. Ez miért lehet? Az AppStore-ból származik a OS!
-
Carlas
senior tag
Sziasztok. Szeretnek venni egy imac 27” 2017,i5,5k gepet. A regi imac-ek betegsege volt hogy a kijelzo es az uveg koze por kerult. Utana laminaltak. Igy ez megoldodott. De a slim gepeknel a kijelzo es a mogotte levo folia koze kerult a por ami elvileg nem takarithato.
A legujabb modellnel is fennall ez a gond? Tapasztalat esetleg? Sajna sehol nincs konkret es szervizeket is kerdeztem de pl egyik szerviznel ket kollega is irt es mindketto mast mondott
az egyik hogy eddig nem volt ilyen es nincs tapasztalat a masik hogy hasonlo a kialakitas szte lesz 2-3 ev alatt porosodas ha porosabb a hely, ahol van.Tapasztalatotok esetleg info? Koszonom szepen
-
Mattb
senior tag
Tudja valaki, hogy 2008 mac pro-t USB telepítőről valahogy újra lehet rakni?
-
Digital
addikt
Sziasztok!
OS X Mojave elött volt egy Win 10 a gépemen, minden jól működött. A Mojave frisstés után nem látta a Win 10 a BootCamp-et, manuálisan lehetett az OS X-et indítani (induláskor kiválasztani melyik op induljon.) Gondoltam kipróbálom a Parallels-t, telepítéskor felajánlotta hogy használni akarom-e a telepített Win-t. Örültem, persze mehet. Leját a Parallels próbaideje, töröltem a gépről. Azóta a Win nem tölt be, a négy kék csempe megjelenése után lefagy. Gondoltam törlöm az egészet, rakok fel egy újat. Sajnos ezzel is ugyan azt produkálja. Van valami ötletetek a javításra?
-
Kommy
veterán
Valakinek van valami ötlete arra, hogy az eddig hangját soha nem hallató Mac Mini 2012 late ventillátora egyszer csak elindul és felpörög maxra.
Semmi különös nincs amit csinálok, max youtube videót nézek, mióta megvan soha nem hallottam a hangját, vagy csak simán netezek 1-2 tabbal Safariban. Legújabb Mojave van telepítve.
Ez a hiba tegnap délelőtt jött elő ekkor első körben kikapcsolás, újraindítás, nem segített.
Mondom biztos beporosodott, így darabokra szedtem, kifújtam minden porcikáját. Újrapasztáztam, elég kemény volt már a paszta, de úgy veszem észre ez sem segített. Most hogy ezt írom 54 fokos a processzor, 1800-on megy a venti, de van, hogy csak úgy gondol egyet és 84 fokos a proci és 5500-on a ventillátor.
Activity Monitorban semmi különlegeset nem mutat.Próbáljak meg egy SMC, vagy PRAM reset-et?
-
hszilard666
veterán
Én a minire szavazok. Szívdöglesztő masina, cserélhető RAM, és a TB3 nak köszönhetően bővíthető külső GPU val, és külső tárolókkal, valamint a jobb proci miatt valszeg időtállóbb lehet.
Valamint olyan monitort teszel rá amit nem szégyelsz. 21:9 et akár.Bűn hogy imacből nincs 21:9 es, ha én lennék Tim, tuti piacra dobnék egyet!

-
cigam
titán
válasz
HarryPotter
üzenetére
Jogos! Tudat alatt bíztam benne, hogy erre van megoldás... És találtam is egyet. Felmentem az iTunes oldalára, ahol a letöltés gombra kattintva felajánlotta a Mojave letöltését. Szerencsére alatta ott volt a telepítő linkje. Így sikerült a 12.3.3.17-ből 12.8.0.150. Csak kíváncsiságképpen: A Mojave-t használóknak is ezt a verziót használják?
-
oszy
veterán
Megszívtam...
Kijelentkeztem mindenből, restart után töröltem az SSD-t, majd alt-ot nyomvatartva előjön egy képernyő, de nincs ott választható meghajtóként az SSD!

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- hcl: Amúgy mi a terv?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / 16GB DDR4 / RTX 3050 / 512GB SSD!
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) A kijelzőről macerás eltávolítani a mancsolás nyomokat. Kb ennyi.