- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
Aktív témák
-
escie
őstag
azt nem tudjátok, hogy hogy lehet letiltani a sok rizsát, amit a bootláskor ír...
ha érdekel, úgyis megnézem dmesg -gel...
ugyanez leállításkor. sok felesleges duma. kétszer írja, hogy exiting... ,meg egy csomó egyéb érdektelen dolgot.
más:
valamit nyavalyog az alsactl bootoláskor, de amúgy működik a hang, ez mi lehet? -
loszerafin
senior tag
Szvsz a ServerName-et be kell állítani (ha mást nem is)
/etc/apache vagy /etc/apache-ssl
vagy hasonló helyen nézd meg.
Szvsz ha ez probléma, (hogy melyik könyvtárban vannak linuxon a beállító állományok) akkor
az apache beállításával óriási (ha nem lekűzdhetetlen) problémáid lesznek. -
escie
őstag
időközben megjöttek a könyveim, jippíí!!
Bővebben: link
és
Bővebben: link
jajdeszépnapomvan! -
-
zfarkas
senior tag
Dehogy bonyolult!
Itt minden le van írva:
Bővebben: link -
steveetm
őstag
ez a doksi a kernel forrás része. Vagy nem sima forrásból pakoltad?
2.4.27 el tulképp nem tudom hogy hogy megy, 24 et használtam utoljára talán, abban sem fb-t.
konzolról x re váltás, és/vagy fordítva csontra fagyasztja, ill néha még lehet gépelni a háttérben, sysrq is megy.
Egyébként az mindenképp halál, ha inditasz vmi 3d-s cumót utána vissza konzolra.
Most viszont leléptem jó8.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
/usr/src/linuxforráskönyvtár/Documentation/fb/
fglrx et ne akarj használni radeonfbvel együtt mert anyázás lesz a vége...(2.6.7 nél még anyázás volt, nem nagyon hiszem hogy azóta megférnek egymás mellett, de tulképp próba cseresznye)
vesafbvel még elmegy.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
kernel dokumentáció
| 640x480 800x600 1024x768 1280x1024
----+-------------------------------------
256 | 0x101 0x103 0x105 0x107
32k | 0x110 0x113 0x116 0x119
64k | 0x111 0x114 0x117 0x11A
16M | 0x112 0x115 0x118 0x11B
opsz, ezekhez még hozzá kell adni 0x200 at.
ezeket átváltod decimálisra és azt írtad be.
60hz re csak két megoldás van.
Ha vesafb-t használsz, akkor savage kártyával kell nyomulni, azok vmien ismeretlen ok miatt képesek vesafb-t 85hz en hajtani, ami elméletileg lehetetlenkizáról s3 kártyával láttam eddig(és más is(mod, akit ismerek)) vesafb-t 85hz en menni.(ha vki tud még más kártyatípust ami megy vesafbvel 85hz en 1024 be szóljon már
)
Nem vesafb-t használsz hanem pl radeonfb, matroxfb stb.
az mplayerrel kapcsolatban meg, háátvéleményem lsd. picit lentebb.
jó, végülis összejön
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Nekem tegnap volt ilyen napom
Linux Smoothwall router konfig:
18:30:
1. Gép nem bootol CD-rõl -> semmi baj csinálunk bootfloppyt;
2. Lemezmeghajtó nem olvas -> Semmi baj, haver hoz saját gépbõl meghajtót;
3. CD-ROM nem olvassa Smoothwall CD-t -> semmi gond, kiveszem a smoothwall CD-t, megtörlöm, vissza, telepítés ujraindít, ok, olvassa....
4. Feláll a rendszer, kábeleket megcsináljuk, kitesszük a teraszra, ahová volt szánva, bekötjük, elindítjuk, géprõl próbálunk csatlakozni weben konfigurálni, nem megy. Pingeljük, 1 válasz, 5 timeout, 1 válasz, 5 timeout. -> Semmi baj, 3Com ''Corkscrew'' EtherLink XL meghótt, elmegyünk kocsival, hozzunk mást, asszonyt közben letesszük kintlakásban, únta már. Kicseréljük a hálókártyát, fél óra szívás, míg elfelejtetjük konfigfájlbuherálással a 3COM hálókártyát s belõjük a PCNET32-t. MEEGY.
5. Feltesszük, csatlakozni is tudunk már. Beállítjuk rendesen, beírjuk a google.com-ot, lássuk megy-e. Bejön a szolgáltató oldala, hogy a netelérés az IP-rõl le van tiltva. Mondom, sebaj, ez azért van, mert MAC-addresshez van kötve az IP. Kábelt kihúz, /etc/rc.d/rc.netaddress.up-ban behekkeljük, hogy konfig=STATIC esetén ifconfig $RED_INTERFACE hw ether <itt egy MAC laska> stbstb. 5 percet vár, hogy a szolgáltatói kedélyek csillapodjanak. Aztán feltöltöttük neki az update-eket és ment szerencsére. Na ennyit a tegnapi napról. Erre az 5 perces munkából lassan már 22:30 volt -
WN31RD
addikt
Nincs vele tapasztalatom, de jónak tűnik: Bővebben: link
-
Out a Fedora-t preferálja,de nemtom mennyire 1xű az a disztrib egy kezdőnek.Bár ha Out segít,ahogy megígérte !
Olyat szeretnék,amit parancssorok nélkül is lehet viszonylag jól irányítani -igen,legyen képecskés,egérrel nyomkodható.
A beállításokhoz ne kelljen regényeket írni,csak klikkelni,az Internet 1 perc alatt belőhető -és elérhető- legyen kezdőknek is,és az installálása mondjuk 1 vidkarinak pár perc alatt befejeződhessen.Ilyen disztrib van ?
-
devast
addikt
Ha van mellette valaki aki vágja a témát és van ideje akkor ugorjon neki simán... csak gyorsan felejtse el az egeret meg a kattintgatást
Nem flémelek csak megmondtam a véleményem róla, az ötlet jó hogy magyar linux etc, de kevesen vannak és magyarok is kevesen vagyunk, fizikailag lehetetlen a jo support...
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Ez tény hogy bármit meg lehet csinálni vele is... de UHU alá cuccokat forgatni háth.. sok gáz van vele de meg lehet csinálni de sok tudást és időt igényel és egy idő után átláthatatlan lesz a rendszer... azért van csomagmanager hogy ne kelljen forgatni, nem vagyok hüje egész rendszerem forrásból van, DE csomagmanager-en keresztül... aki ért a linuxhoz annak mindegy milyen disztrót használ, mind1ikkel el tudja érni amit akar, DE nem mind1 milyen nehézségek árán. És uhuval szerintem nehéz elérni amit akarsz Gentooval meg könnyű. Ps: volt tapasztalatom uhuval és azt írtam le, és ebben elég sok barátom is egyetért velem.
-
Dave™
nagyúr
akár ki is váltanám vele a wint, de sajnálom a jetaudiot, mert: Ismer minden formátumot (APE-et is pl), 32 bites lebegőpontos dekódert használ, gyönyörűen szól, jól néz ki, lehet vele grabbelni etc - linuxnál kompromisszuk lennének, egyben ennyit nem hiszem, hogy tudna valami linuxon; soundforge, acid: digitális audió szerk. alkalmazások, meg a driverektől félek (Audigy 2, Canon i455/A60, MEM kártyaolvasó stb.)
-
MUŁĐER
addikt
jóvan,írok hülyeségeket,ez van
Nem vagyok nagy programozó.De kétszer nem írom
le ugyanazt a hülyeségetJobb ha helyreraknak,mintha terjeszteném a
hülyeséget.
alapból a suse KDE-vel nagyon lassú,főleg a boot.5 perc.legalábbis nálam.
amúgy jó tényleg.
nekem jól jön hogy ki lehet így írni a rendszert,mert én állandóan újat
próbálok ki,és ha mégse tetszik az új,akkor gyorsan vissza tudom rakni a
régit,meg mégiscsak mekkora hogy mi van azon a DVD-n?Ja,a fullos Debianom
de ez csak menőzés,ennyi
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Apple asztali gépek
- Monitor hiba topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest