- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Magisk
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
devast
addikt
Látom senki nem válaszolt neked az alábbi hozzászólásodra, én úgy gondoltam megteszem
1.Mandrake,Suse : nagyon kezdő disztribek kb winxp nehézésgű telepítéssel és grafikus konfigolási lehetőséggel(ami nem mindig müxxik és felét sem lehet sztem az opcióknak állítani grafikusan mint ami létezik, szal ha valamit nem találnál a kattintgatások közepette az nem biztos hogy azért van mert nincs), jó support van hozzá sok felhasználó és nagy előrecsomagolt disztribhez való szoftverválaszték, magyar nyelv szószó angolul tudnod kell legalább olvasás szinten ha bármilyen linux-al akarsz foglalkozni.
2.Uhu: Na ez az amiről tőlem soha senki semmi jót nem fog hallani, mert őszintén megmondom sztem 1 kalap pontosan az amire gondolsz... Magyar vagyok de akkoris... addig minden tökéletes amig arra akarod használni amit neked felajánlottak: netezgetni zenélni videózgatni esetleg 1-1 pasziánsz szintű játék vagy irodai munka. Amint bejön valami egzotikusabb dolog meg leszel lőve benne mert kevesen használják és cask magyarok support édeskevés, előrecsomagolt szoftverekből minimális a választék. NEM AJÁNLOM
3.Redhat már csak fizetős van inkább úgy mondanám hogy fedora core :
Kicsit szerintem advanced-ebb mint a mandrake/suse páros (telepítésben nem) bár nem jelentősen, egyéb tekintetben ugyanaz igaz rá mint az 1-es pontban.
4. Slackware,debian : Advanced disztribek te uralsz mindent, mindenről tudod mit miért hogyan, legalább alap linux ismeretek és angol nyelv megértése szükséges 1 normális telepítéshez. Doksik jók sok csomag, és sok segítőkész júzer és kismillió netes levlista ami televan egzotikusabbnál egzotikusabb problémák megoldásával.
5.Gentoo (amit imádok és használok ofkorz) : Te vagy az isten és a géped a rabszolgád csak azt csinálja amit te akarsz
Egyéni rendszert építhetsz egyéni igényeidnek megfelelően , de egyéni problémáiddal nem vagy egyedül, hihetetlenül jó bugtracking rendszer, fórum satöbbi. Kimagasló doksi... szal minden tökéletes benne... csak 1 dolog nem... tudnod kell hogy namost mivan, mertha nem fordul valami akkor grr... képzeld el winxp install elhalna (mondjuk 12 ora telepítés után) és írna neked valamit kínaiul... szal ha gond van tudnod kell mit csinálj, hova fordulj segítségért és mivel próbálkozz... nem kezdőknek való, nagyonnem... de ha 1x felállt a rendszer úgy ahogy te akarod akkor tökéletes, 1szerű praktikus.
Úgy hirtelen ennyi jutott eszmbe, Gentoo is the best de sztem te valahol 1./3. pont körül keresgélj indulásként, azt később megérzed mijen a tudás hatalma, ha tudod mi miért történik, kutatás google-n doksi olvasgatás, dolgok megértése, és ha ezt elég kitartóan csinálod eljutsz majd oda hogy tudod micsinálj mikor valami gáz van és átláthatónak, kényelmesnek és KONTROLLÁLHATÓNAK látod majd az alkotásod
Sok sikert!
[Szerkesztve] -
escie
őstag
ja, oké.
majd a telepítőben minden egyértelmű lesz...
le kell majd formázni a vinyót, de kell még egy swap-partíció is.
de ezt tényleg majd a telepítőben seperc elintézheted.
(a fontos adataidról csinálj backupot, nehogy egy rossz kattintás, vagy parancs hazavágja őket. de ez persze minden oprendszertelepítésnél ajánlott, nem linux specifikus.)
-
escie
őstag
audigy-vel asszem nem szabad, hogy gond legyen...
canon? jáj.
van egy canon nyomtatónk, nem túl régi típus, de nemhogy linux alatt nem tudtam használni, még a híres nagy és szép winxp-re sem volt hozzá driver...
de ha felteszed, kijönnek az esetleges problémák majd, és rájössz hogy mi legyen a továbbiakban...
egy próbát, és egy kis fáradozást azért megér a dolog...
ha másra nem, kalandnak jó lesz...
az audioszerkesztéshez nem nagyon értek, de azerintem megoldott dolog. a múltkor a linuxvilágban volt egy többoldalas cikk a témában, egy komplett stúdiót mutattak be linux alapokon... -
escie
őstag
hát a konzollal, jobb ha megbarátkozol...
de meg leszel nélküle is...
programozni nem kell tudni a linux-hoz, ha csak nem akarsz kernelt hackelni, vagy ilyesmi...
de készülj fel, hogy néha szükséged lesz billentyűzetről kiadnod parancsot...
de ne félj tőle, nem harap, meg segítünk is itt.
win mellé akarod telepíteni? -
escie
őstag
nem írtad, hogy _nem_ játékra kell ,de mindegy.
az uhuval mindent le tudsz majd játszani; diviksz, empéhárom, meg ilyenek.
a gimp is benne van az alap telpítésben...
ha így állsz a dologhoz, hogy nem akarok ötször telepíteni, akkor tuti ötször fogsz...
nézz szét, akár ebben a topikban, akár a disztók lapján, és váaszd ki melyik kell.
de az uhu meg fog felelni neked, ha arra, kell amire írtad... -
escie
őstag
a többiek már sejtik szerintem, hogy mit fogok neked ajánlani...
szóval az uhuról lenne szó. nem céges használatra ingyenes...
Bővebben: link
amit írtál azok közül csak a játékokkal lehet gond, de helyzet egyre jobb.
van sok játék linux alá, pl: ut2004, q3, racer, és még sok, amit nem ismerek...
de a legjobb, ha van lehetőséged kipróbálni egy pár disztrót.
Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest