- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Videón mutatják meg a Nothing tervezői a Phone (4a) külső újdonságait
- Google Pixel topik
- Utcakép banánnal: félrecsúszhat a Google Térkép fókusza
- Tényleg felkerült a 200 megapixel egy hajlítható telefonra
- Garmin topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
üzenetére
Ööö.. nem pont erre gondoltam, de lehet hogy amit írtál is megfelelő, mert ha az echo eredményeként létrejövő fájl nem char típusú akkor csak szimplán letörlöm az echo utáni tesztben. Mindjárt ki is próbálom

Előtte nem jó nekem ha tesztelgetek mert még mindig fennállhat az az eset hogy a teszten túljutok, a modem pedig eltűnik az echo előtt a scheduler szeszélye miatt
. Ezért hoztam fel példának a noclobber -t mert azzal tudok ilyet csinálni:if ( set -o noclobber; echo "$$" > "$LOCK_FILE") 2>/dev/null;
then
# nálunk a lock!
else
# hát ez nem jött össze :(
fiA lock fájl tesztelése és a lefoglalás egy utasításban történik ha sikerül, egyébként a hibát is ő adja. Ugyan ez kellene nekem most itt is, hogy az echo ha van fájl beleírja az eredményt a ttyUSB1 -be, ha nem létezik akkor nem hozza létre és hibát ad.
Mod: úgy nézem jó lesz a megoldásod, köszönöm!

Ha valaki esetleg mégis tudna egy olyan megoldást amit itt feszegettem az természetesen továbbra is érdekel, ha másra nem hát fejtágításnak jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Marathon (2025)
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Crimson Desert - Fókuszban a szinkronhangok
- Napelem
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ezért hoztam fel példának a noclobber -t mert azzal tudok ilyet csinálni: