Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ma este nagyon tuning hangulatom van, teljesen összetört, hogy az Ubuntu is gyorsan indul SSD-ről
(grub után kb. 12-14 sec, Fedorával ~8). Ezért tovább nézegettem, mit lehetne hegeszteni még. SSD+sok ram kombónál felesleges az initrd, kikapcsoltam:
uname -r
3.5.0-2.fc17.x86_64
systemd-analyze
Startup finished in 2348ms (kernel) + 3189ms (userspace) = 5538mshmm... Userspace nőtt kicsit (~2800 volt), de így is "spóroltam" több, mint 3000ms-t. Lehetne még a szolgáltatásokból is faragni, de akkora mágus nem vagyok, csak azt oltom le, amiről tudom, h mi. Ne kérdezzétek mi az értelme másodpercekkel vacakolni, mert fogalmam sincs, de a kisebb jobb

(a grub-ig több idő neki eljutni, mint onnan az asztalig, szal. ez csak önámítás-tuning)Szerk.: SELinux kikapcsolásával (valamiért amúgy is failed to start volt egyik frissítés óta)
systemd-analyze
Startup finished in 2073ms (kernel) + 2744ms (userspace) = 4818ms
ööm, bódottá.
+1: kellene egy custom bios, mert marha lassan indul a lap![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Parfüm topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(grub után kb. 12-14 sec, Fedorával ~8). Ezért tovább 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)