-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Ma este nagyon tuning hangulatom van, teljesen összetört, hogy az Ubuntu is gyorsan indul SSD-ről
(grub után kb. 12-14 sec, Fedorával ~8). Ezért tovább nézegettem, mit lehetne hegeszteni még. SSD+sok ram kombónál felesleges az initrd, kikapcsoltam:
uname -r
3.5.0-2.fc17.x86_64
systemd-analyze
Startup finished in 2348ms (kernel) + 3189ms (userspace) = 5538mshmm... Userspace nőtt kicsit (~2800 volt), de így is "spóroltam" több, mint 3000ms-t. Lehetne még a szolgáltatásokból is faragni, de akkora mágus nem vagyok, csak azt oltom le, amiről tudom, h mi. Ne kérdezzétek mi az értelme másodpercekkel vacakolni, mert fogalmam sincs, de a kisebb jobb
(a grub-ig több idő neki eljutni, mint onnan az asztalig, szal. ez csak önámítás-tuning)Szerk.: SELinux kikapcsolásával (valamiért amúgy is failed to start volt egyik frissítés óta)
systemd-analyze
Startup finished in 2073ms (kernel) + 2744ms (userspace) = 4818ms
ööm, bódottá.
+1: kellene egy custom bios, mert marha lassan indul a lap
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology NAS
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest