- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
Aktív témák
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
FUN lan 4ever
Azok a legjobbak
Amikor egy liter vodkanarancs után nemtudod, miért is fordult meg a kép a monitorodon és azhelyett hogy vidkari beállításainál visszatennéd az elforgatást nekiálsz fejjel lefelé gémelni mert nem vágod mivan
Illetve, hogy az asztalodon az ikonok miért nem reagálnak semmilyen kattintásra (talán mert screenshot az egész?
)
-
Reac^
őstag
HSI chip re van a zalmannak egy 800ft-os megoldása.
De volt nem 1 olyan házi próbálkozás ami hűtőtte a HSI-t is, talán 1 ilyet kéne keresned a piacon.
Én blokkokat készítek, de AGP-re már nem igazán szeretnék, mert annyira szabványtalan, hogy 1-1 blokknak nagyon kicsi lenne a piaca
Házkivágás: Egyértelműen egy 350-500w os flex, ami nem túl gyors, mert az éget. Nagyon vékony vágófejjel majd csiszolókorong. Ha jól csinálod teljesen pontos és meg sem ég, tehát nem kell ''keret''.
500on futás különösebb hűtés nélkül csak akkor nagy szó ha azt 1 mezei 400assal érte el, akkor viszontGondolom így történt
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
Vízhűtés az van, nem is kicsi
Vidikarin miért nincs viz?
Nagyon kemény acélba is tudsz lyukat vágni?
Pontosabban?
Attól függetlenül, hogy most páran jöttetek 2900 körüli eredménnyel, attól sztem még ti is tudjátok hogy ez már egyáltalán nem átlagos. Akkor mindenki ilyenekkel rohangálna
(#4817) D-LAN|FuRioN
Pedig az ilyen procinak a kupakalanítás is hozhat még pár mhz-t, pár fokot
Fú de kipróbálnám 1-2tök prociját, főleg a tied
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
BAZZE, nagyon jó procid van.
Tudod hogy kibaszott szerencsés vagy?
Egyáltalán nem átlagos egy ilyen eredmény.
Amúgy ez stabil eredmény?
Dukálna hozzá egy DFI NF4 lap, 600as DDR, kupaktalanítás, vizhűtés és még akár 3100 is benne lenne.
JÉZÚS
Nem próbálhatom ki a procid?
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
Szerinted ha moddolt DFI-m van akkor nem tudom a tuningolás menetét?
Már bocsi, de nem mindennapi a 2900 mhz, egy 3200es venice-től.
Nemtom honnan gondoltad hogy ''szar helyzetben vok''
mod:
Fix 9x322ön megy a procc (2900), a ram pedig 3,0v 2,5-4-3-7-1T 644-en, 1:1 arányban vunk.
A szomorú hir, hogy megöltem az egyik modult, így újabb eredményeket ne várjatok tőlem. Hűtőleszedés közben halálozott el
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Én régen azzal csesztem el a winem hogy mindenféle kis szart fltetem, ha utána le is vetem, registryben bennmaradt stb... Azóta nem teszek fel akármlyen progit..
Viszont a TuneUP Utilities az nekem is bejött, tényleg jó program!!!!!!!!! Akinek megvan, nem csak demo akkor pls prvt, mert 30 nap után.... -
-
REDeath
őstag
''vagy ilyet''
én ezt 3000+ ossal csináltam alapfeszen GB lappal
[link]
Egyébként egyre jobban kezdem azt hinni hogy a GB egész jó tuninglapokat gyárt, persze akkor lesz csak igazán jó ha majd ASUS-al közösen működnek ki egy-két lapotLegalább lesz az ABIT-nak ellenfele
Viszont az utóbbi időben, egyre több ASUS lap kezd ''felébredni'' és jó tuningeredményekre képes... (csak ki ne hagyjam a DFI-t)
[Szerkesztve] -
Kicsirics77
veterán
nem tudok rajta állítani mert ha 2,5:3:3:7:2T-ről átállítom 3:3:3:8:1Tre akkor már el sem indul ha meg valami teljesen más szorosabb időzítéssel próbálkozom akkor meg már be sen lehet kapcsolni a gépet. Mondjuk ennek is örülök hogy egyáltalán ennyit megy a ram mert nem tuning ram!!!
-
C.Brigante
veterán
na állj állj állj, a memori most nekem 400Mhz megy duálba, ezt tudom állítani mennyi legyen, 200-ra tudom tenni, minél alacsonyabb annál jobb? hol van ilyen, hogy HT szorzó?? 4x512 memoriám van, annyira nem egyszerű ezekkel játszani.. a memoriaclock mnuben sok mindent lehet állítani ami nekem auton van...
-
-
Joco
aktív tag
Lehet, hogy rosszul érzem, de mintha vlmit kevernél. Visszaolvastam vagy 3 oldalt, mire megértettem miről van szó
Miután széthúztad a gépet megkérdezted mégegyszer, hogy jó-e a lapod tuningra, amire rob írta, hogy nem(nekem volt fél évig ga k8n pro sli-m, ami passzív hűtéses és 2600on ment benne az x2 éjjel-nappal), mert kell rá másik borda. Közben Zoltán kérdezte, hogy mi a helyzet az alaplapjával, amire rob írta, hogy szintén bordát kell cserélni. Én erre reagáltam, hogy felesleges, mert úgysem lehet rajta feszt emelni, tehát tuningban sem lesz egy őrült masina.
Szóval remélem nem sértelek meg ezzel, de már nem Te voltál terítéken. Bennem fel sem merült főleg úgy, hogy a ramokon kivül elég jól ment Nálad a dolog, amire pedig azt mondtad, hogy majd államvizsga után -
rob210
nagyúr
Ez rendben van ez már újab generációs gigalap.
A régiekkel a passzív hűtés volt a gond.
Egyébbként nehogy azt hidd hogy az asus olyan jó.
Nekem az se vált be.
Annyít szívtam vele hogy az embertelen.
Én azért vettem meg a DFI-t és nekem se anya apa hordta össze.
Spórolnom kellett mint állat hogy meg tudjam venni
aztán újabb spórolás és meg lett a 3700+
Most a vízhűtésemet fejlesztgetem -
rob210
nagyúr
Létezik olyan belőlle de kevés került ki közforgalomba aminek 10es szorzója volt és 300Mhzen ment.
De olyan ami 3800Mhz-et teljesít nem létezik.
Az még a 4000+-os sandiegóval se jöhet létre.
Mert az AMD gyártási technológiáját tekintve nem mehet fel addig a szerkezet.
Annyi ez blőd baromság.
3800Mhz esetleg intellel -
-
Daren89
tag
Hát én meg az Abit lapról kicseréltem a chipset hűtést mert már elég nyikorgó hangja volt egy passzív Zalmanra. Érdekes nem melegszik teljesen nyitott ház mellet.
Meg egy Zalman cnps7700 cu val. Ez hűti a memókat a chipsetet, videókártya memóriáit-> Úgy hogy fújja oda is a levegőt -
rob210
nagyúr
Gigabyt alaplappal ne próbálkozz.
Ez tapasztalat meghal rajta a chipset ha húzod.
VAgy vegyél rá valami komoly chipsethűtést.
Mondjuk jó heatpipe chipsethűtőt.
Külömben még ha el is indul tuningban max 3 hónap alatt elfűstizik a chipsett és onnantól csak alapon fogod tudni járatni vagy még ugy se. -
Joco
aktív tag
Röviden a lényeg. Van egy központi clock. Ezzel tuningolsz.
Ebből számolja minden az órajelét.
Van külön szorzója a procinak, ht-nak(ez van fsb helyett), memóriáknak.
Ht kb. 800-1050 között legyen(tehát pl. 266os clock felett 3x). A memória bír amennyit bír, ha nem tudod mennyi a vége, akkor érdemes a procinak levenni a szorzóját és úgy kipróbálni hol hibázik. Ha a proci tovább bírja, mint a mem, akkor a memóriát értelemszerűen vissza kell osztani, ehhez ki tudod választani a mem sebességét.(Pl. 240et bír a ram és feljebb szeretnéd még húzni, akkor 180Mhzet választasz és akkor 250*180/200-on megy a ram). Tehát szépen elkezded húzni a clock-ot. Közben figyelsz a ht-re és a mem-re. Ha bebootol a gép, de hibázik, akkor adsz egy kis feszt. Játszod ezt addig, míg meg nem vagy elégedve
Röviden. Biztos van, ami kimaradt pl. mem időzítés, de ez nem fél perces esszé, ha érdekel tényleg, akkor olvass utána.
Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged