- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
Aktív témák
-
REDeath
őstag
Hát ha már ugyis jön majd moderátor bácsi akkor ugyis mind1, de azért rendesen szétoffoljuk ha a topik címét nézzük muhaha
-
REDeath
őstag
Egyébként rájöttem a cégek nem csak egymást ölik hanem a fórumtopiokat is
persze ez természetes, de ha majd kifut a s939 akkor rendezzünk azért egy szép gyászszertartást és temetést
mind a socketnek, mind a topiknak
-
REDeath
őstag
Én tudom is
csinálok egy új profilt azt azzal kéne nyitni
első hozzászólás, ami még a tagtnak is az első hsz-a
-
REDeath
őstag
Nem akarok beleszólni de ezt nem vmi moderátornak kéne, ugyanezen a címen?? vagy ha nem is, de azért egy moderátor jól jönne nem?
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #4945 üzenetére
Hát a cpu ventijét nekem a speedfannal sehogy semi sikerült szabályozni, és furcsamód még a biosból sem. (más ilyen progit egyébként nem ismerek
)
Beállítottam hogy 30 fok fölött maxon pörögjön a venti de meg se kottyant neki, lehet a biosom szar de a legujabb, annak illene vezérelni... -
REDeath
őstag
MooN már felajánlotta, elmehetünk megnézni milyen gépe van a srácnak, aztán ami kell azt kivesszük belőle
Meg is nézem a konfigját, hátha valami jó VGA van a gépében...
-
REDeath
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #4828 üzenetére
Lehet kpni de van rá több mint 100 ft-od? amit itt a PH-n is teszteltek a Vapochill az anno 190 000 volt, és egy prescottot minusz 17 fokon tartott... (abból is egy különleges példány, extra hőtermeléssel
)
Most gondolom 150 000 Ft körül leehtnek... de ennél kevesebb nem hinném. Ha nem akarsz világcsúcsokat dönteni nem éri meg...
(
De leeht hogy vannak olcsóbbak is)
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #4805 üzenetére
de legalább tudod hogy kell
meg azt is hogy mért van több elfoglalva a vinyódon mint amennyit hittél
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #4803 üzenetére
Vezérlőpult-->Energy gazdálkodás--->hibernálás. A hiberfile.sys-t viszont nem tudod állítani, (mert a lapozófájlt azt lehet!) az mindig akkora mint amennyi ramod van, mert ugye a ramok tartalmát menti vinyóra...
(Ettől függetlenül ha kikapcsolod akkor nem kell állítani semitnem mintha lehetne
)
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #4799 üzenetére
Mivel a C meghajtó gondolom a rendszerpartíció, ezért hiába pakolsz rá 2 GB-ot, még ott van rajta a windows meg a lapozófájl, esetleg a hibernálós fájl...
(pagefile.sys és hyberfile.sys)
A pagefile az általában másfélserese annak amennyi ramod van, tehát 1 GB ramnál 1,5 GB.
Hibernálást meg kapcsold ki ha be van, mert fölösleges szerintem... -
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4769 üzenetére
Be kel érned 500-assal
-
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4766 üzenetére
Sehol mivel nem gyártanak
-
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4763 üzenetére
Létezik olyan fiók ami megveszi tőled!
-
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4760 üzenetére
Hát én inkább maradnék a 2GB-nál, 2*1GB-os kitben, az is elég, és azzal a tuing is menne... mert 4 RAM modullal keveseb az esély. Mondom 2 GB szerintem elég, és később veszel még 2 GB-ot...
-
REDeath
őstag
Na basszus visszatettem a ház oldalát, és egyből megugrott pár fokot a hőmérséklet
-
REDeath
őstag
válasz
OP-ToTo #4746 üzenetére
Hát ha SATA-s akkor nemtom, mert leeht esetleg a kábel miatt, de az inkább az IDE kábelre jellemző hogy szar... Mivel írtad hogy a ramok újak, ezért azok nem hinném hogy okoznák, de próbáld meg egyiket kiveszed, majd másikat stb... És nem ártana egy bios reset sem. Ha reset után is sazr és nem is a ramok a hibásak, akkor lehet ennit bírt az asrock
-
REDeath
őstag
Én régen azzal csesztem el a winem hogy mindenféle kis szart fltetem, ha utána le is vetem, registryben bennmaradt stb... Azóta nem teszek fel akármlyen progit..
Viszont a TuneUP Utilities az nekem is bejött, tényleg jó program!!!!!!!!! Akinek megvan, nem csak demo akkor pls prvt, mert 30 nap után.... -
REDeath
őstag
válasz
(Kolombusz) #4729 üzenetére
Ez jó kérdés... Én mondjuk az én 500-asom visszaosztottam, mert így pont 500-on mennek
de aki 600-ast oszt vissza az már 6 Ghz-nél járhat
Na akor érthetően: 300-as ''fsb''-nél sem kell visszaoszd a ramot mivel így megy még csak az eredeti órajelén 600-on... 300-as ''fsb'' fölött ha ujraindulgat a gép akor kell visszaosztani, de szerintem ugyse nagyon mész majd 300 ''fsb'' fölé.... (Ha mégis akkor is még bírnak picit a ramok)
persze láttam olyat is sajnos hogy 500-as ram 420-nál kifagyott... és mi volt a hiba? hihetetlen de 400-as ramra volt 500-as hűtőborda téve...Hogy ez hogy fordulhatott elő nemtudom de érdekes volt
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
(Kolombusz) #4654 üzenetére
Komolyan fel kel telepíteni vmi. drivert? azt hitem cpu-hoz nem kell semmi
-
REDeath
őstag
Ez a sok C&Q felkeltette az érdeklődésem, de nekem nincs vezérlőpultban, gondolom biosban kell előbb bekapcsolni csak nekem ott sincs... az alaplaptól is függ hogy van-e? mármint C&Q?
-
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4625 üzenetére
Csakhgy sok esetben ugyanúgy visszaadja a maxot, ha nincs is full terhelés alat a cpu... Ezt úgy értem hogy lehet hogy MSN-alatt is visszateszi 2600-ra... (ez persze nem biztos, de általában érzékeny mindenféle kis terhelésváltozásra is)
Ettől függetlenül ez csak az én véleményem, azt kapcsolsz amit akarsz nem az én gépem
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
(Kolombusz) #4620 üzenetére
''Semmit nem befolyásolt a tuning alatt.''
van de semmit nem csinál.... Akkor meg mi értelme van? -
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4613 üzenetére
'' Kíváncsi vagyok, mit lehet kihozni a gépből, de nekem fontosabb az energiatakarékosság+élettartam, mint az a pár % sebesség.''
akkor nem értem miért kérdezed hogy meddig bírja stb... Nem azt mondtuk hogy megöli a tuingot, de pl. ha húzva van, és a feszt lejebb veszi, és utána hirtelen vissza kéne adja, és mivel fel van húzva hirtelen nem tud akkorát visszaadni, ----> ebből lesz a fagyás... -
REDeath
őstag
válasz
OP-ToTo #4608 üzenetére
hát a 3500+ osnak mennie kell simán 2400-on is, alapfeszen. (ez kb 218-220 ''fsb'')
De ennél megy feljebb is, de mint mondtam procinként változó...
Bár nem tudom, az Asrcok alaplapok nem tudom hogy állnak tuning terén, szerintem azzal olyan messzi nem lehet menni, Mhz terén...
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
killerjohn #4606 üzenetére
Tuningnál nem szerencsés a C&Q használata...
Valamint a HT-t azt mindig manuálisan állítsd be hoyg 1000 alatt maradjon, de azért 700 fölött...
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Alapfeszen 3000+ os venice 2400Mhz-en. mármint az enyém. De ez procinként változhat hogy meddig megy stabilan alapfeszen, és alaplap is befolyásolhatja, és minden alkatrész ... nem lehet általánosítani a tuningban, mert lehet vki pont olyan Venice-t vesz hogy 10Mhz-el nem visz többet, igaz ere kevés esély van, de van! Szóval amiért nekem megy alapfeszen 2400-on az nem azt jelenti hogy mindenkinek fog menni...
-
REDeath
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #4555 üzenetére
Próbáld meg 3-as HT-n. a CR maradhat 1T-n, késleltetéseket tedd autóra, manualisan csak az 1T-t állítsd be!
-
REDeath
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #4551 üzenetére
Hát a címe a lényeg: ''A Gépek lázadása''. Az megérti aki ránéz a 4505 ös hozzászólásban adot linkhez!!
[link]
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Hát többmint valószínű hogy az alaplapod az oka, majd az uj gépedben probáld ki dual chanelben és anélkül és vesd össez az eredményeket.
Ja és a dual chanelnek megvan hogy melyik slotba kell teni a ramot. nekem ez speciel szinekkel van jelölve. lehet rossz slotba tetted, bár ha csak kettő van akkor nincs sok választásodaz új gépbe feltétlenül vesd össe a dual channel eredméyneit a single chanellel, érdekes lesz hidd el
-
REDeath
őstag
Hát ha autón hagyod akokr nincsenek is arányok
tedd fel a legújabb biost, abban kell lenie, persze attól függ milyen alaplapod van...
egyébként meg a 2250 és 375-ös ram, hogy szerintem jó-e? jobb mint a 2200 és 366Ezt én nem tudom megmondani, ahogy te érzed, mennyire van szükséged stb...
-
REDeath
őstag
Hát amennyi a cpu clock (''fsb'') annak a kétszerese a RAM-od sebessége. tehát 220-nál elvileg 440 lenne. De ahogy kiszámoltam neked (gondolom az AUTO beállítás miatt) vissza van osztva, mégpedig 2 - 1,66 arányban... (220*1,66~366).
Általában ezek az arányok vannak a biosban: 2-2 2-1,86 2-1,66 stb... De lehet van olyan alaplap ahol sokkal részletesebben lehet állítani, de az nem az enyém
Szóval ha te ugyanezzel a visszaosztással 2,3 Ghz-re emeled a procid akor a ramok elvileg 382 Mhz-en fognak menni... Tehát jól számoltál, és érdemes 2,4 Ghz-ig húzd, azt elvieg bírnia kell alapfeszen, persze saját felelősségre(''a tuningban sosincs biztos''-rob210)
Ja de ha nem akarod húzni feljebb akkor a visszaosztást tedd2-1,86-ra és akkor 409~410Mhz-en fognak meni a ramok, az a plusz 10 Mhz-től még stabilak maradnak elvileg. ha nem akor vedd vissza 400 alá őket, de előbb nézd meg hogy esetleg más, nagyobb késleltetéssel megy-e 410 körül. Persze csak ha megállsz 2.2Ghz-nél. -
REDeath
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #4507 üzenetére
Hallod? te láttad a Terminátor 3-at?
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
''vagy ilyet''
én ezt 3000+ ossal csináltam alapfeszen GB lappal
[link]
Egyébként egyre jobban kezdem azt hinni hogy a GB egész jó tuninglapokat gyárt, persze akkor lesz csak igazán jó ha majd ASUS-al közösen működnek ki egy-két lapotLegalább lesz az ABIT-nak ellenfele
Viszont az utóbbi időben, egyre több ASUS lap kezd ''felébredni'' és jó tuningeredményekre képes... (csak ki ne hagyjam a DFI-t)
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #4506 üzenetére
én is telepakolnám SLI-vel meg egyéb finomsággal
de majd ha lesz saját, rendszeres keresetem, nem csak 1-2 weboldal stb...
-
REDeath
őstag
Nekem speciel egy 400W-os tápom van, amit 4500Ft-ért vettem... igaz olcsóban jutottam hozzá de.. és kitűnően mükszik, halk is... nem értem miért kerül 1-2 táp 15 ezerbe...
-
REDeath
őstag
Elbírja. Sok konfig amikben x1900xt van, igaz csak 1 vinyó, de a lényeg hogy max terhelésnél se érik el a 300 Wattot... Ha ez egy már meglévő táp akkor ne cseréld, bírni kell. Ha meg valami csoda folytán nem bírná akkor az úgyis kiderül, d bírnia kell!
Ha viszont új tápot veszel, akkor érdemesebb lenne egy 400W-osat. Nem árt ha van tartalékban néhány watt -
REDeath
őstag
Huh, nekem az a baj hogy ugye valami aranyszínű, tehát nem hinném hogy réz, borda van rajta gyárilag, de nem vagyok benne biztos hogy le lehetne cserélni mivel a VGA fölé lóg
És ha netán leszedném, és a chip az nem pont a kozepén lenne (mert akor talán lehetne rá tenni vmi zalman bordát) akor mi van? vagy vannak ugyanilyen lapos bordák mint a gyári? ami elfér VGA alatt? mert amiket én néztem hogy esetleg érdemes lenne megvenni, mert az áruk is jó, és úgy nézett ki ami hűteni is tud, azok mind magasak voltak, és a VGA-ból nem akarok kivágni egy darabot
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #4453 üzenetére
Prime 95 az inkáb arra van hogy a stabilitást vizsgáld vele, mivel max terhelést ad a procinak... indítsd el a Torture Test-et, azt hagyd jó pár órát, ha lefut hiba nélkül akor stabil a procid, elvileg
-
REDeath
őstag
Olyan jót nevettem!! Másik topicban szóba jött a Mistral, (Azonnali Kérdések Órája...) és én kiváncsíságból megnéztem az oldalukat...
Na most ez van rajta a Szervízdíjaknál: Szervíz Óradíj (30 perc) 1000 Ft.
Ők télleg nem tudják mennyi egy óra, és mennyi 30 perc? pedig oviban állítólag mindenkinek tudnia kell -
-
REDeath
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4388 üzenetére
használd a Gigabyte @Bios nevű progiját, azzal egyszerű... windowsból lehet, én is azt csináltam...
-
REDeath
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4381 üzenetére
''instabillá válhat a géped tőle'' hát, ez nem valószínű, feltéve hogy sikerel frissíted, áramszünet nélkül...
-
REDeath
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4381 üzenetére
''Így se jó'' ezt úgyérted hogy 1 RAM modullal?
-
REDeath
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4378 üzenetére
Halod? neked milyen bios van a lapodban? A legújabb? UI: prbáld meg hogy egyik ramot kiveszed, és úgy meddig megy... Persze mivel 400-asok feltétlen oszd vissza őket 333-ra.
(2 - 1.86 ) a CPU-DRAM rationál... Ha nincs ilyen lehetőséged a biosban akkor valószínűleg valami régi bios van fent, tedd fel a legújabbat!!!!!! és mint mondtam ha visszaosztás ok és késleltetések auton vannak, akkor vedd ki egyik ramot, és probáld ugy, igy ki lehet deríteni hogy a nem összeillő ramok miatt van-e ez a meglehetősen alacsony határ nálad... -
REDeath
őstag
válasz
Tomyhawk90 #4371 üzenetére
Hát mivel két különböző ramod van ezért mindenképp azok adják a szűk keresztmetszetet... Oszd vissza őket rendesen, a GB lapon elvileg van egy CPU-DRAM arány ami elvileg neked 2-2. ezt állítsd 2-1.86-ra, vagy 2-1.66 ra... És a DRAM Timing-ot hagyd Auto-n!!
-
REDeath
őstag
Erre valaki nem tud vmit? me XP rovatban pusztulat van...
[link] -
REDeath
őstag
Na akkor már én is írok ide egy nem ide illőt
egy Club3D 6600GT 128 MB még 1 év garanciával, mennyit ér? (PCIExpress) mármint nem hogy mennyit ér, hanem mennyiért tudnám eladni? Mert mostanában nagyon nem vok képbe a VGA-árakkal
-
REDeath
őstag
Nekem 2400-on ketyeg alapfeszen, és nekem 3000+ osom van, nem 3200+!!
-
REDeath
őstag
Én nem akarok beleszólni
de ez procis topik
-
-
REDeath
őstag
válasz
D-LAN|FuRioN #4260 üzenetére
Én néha 1.31-ezek Q3-ban... Insta Unlagged, és ha épp nincs jó server akor a sajátomon: RAZOR
UI: tudom ilyet itt ne mszabad de Q4-et prvt-ban le tudod írni hogy lehet neten jáccani? Single Playert végig vittem, nagyon tetszett
És esetleg CoD2-esek vannak itt?
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged