- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
Aktív témák
-
REDeath
őstag
Huh, nekem az a baj hogy ugye valami aranyszínű, tehát nem hinném hogy réz, borda van rajta gyárilag, de nem vagyok benne biztos hogy le lehetne cserélni mivel a VGA fölé lóg
És ha netán leszedném, és a chip az nem pont a kozepén lenne (mert akor talán lehetne rá tenni vmi zalman bordát) akor mi van? vagy vannak ugyanilyen lapos bordák mint a gyári? ami elfér VGA alatt? mert amiket én néztem hogy esetleg érdemes lenne megvenni, mert az áruk is jó, és úgy nézett ki ami hűteni is tud, azok mind magasak voltak, és a VGA-ból nem akarok kivágni egy darabot
-
kean83
tag
Ezért találták fel a kocsit
Nekem lehet, hogy 15 kiló felett van a házam, még nem mértem le, de nem egy pillekönnyű darab az tuti. csak a víz 2 kiló benne
A ház meg jó vastag szerszámacélból van, át se tudtam fúrni, pedig nem tescos fúróval próbálkoztam
Mellesleg Multiba van kamion és iskolabusz is
-
kean83
tag
mindenre van megoldás, nekem még az age 3at is sikerült neten keresztül összehozni, pedig volt adsl, chello és routeres chellos is a bandába, de a hamachinak köszönhetően megoldódott a probléma. Sajna mindenki máshogy ér rá, mindig akad valakinek dolga, de lanon tuti nyomjuk szeptemberbe, most is a garázslanon is nyomtuk, igaz az egyet, de az se kutya
-
Dimitrov
csendes tag
Utolag eszembejutott <MOD idön kivül
> h kihagytam h léggel hütöm <Zalmi 9500>
3as HTszorzoval meg fogom nézni h mit csinál a kicsike de erösen gondolkodok vmi vizes megoldáson és igazábol azzal huzni majd tovább....csak chipsetblokkok többsége sokszor fel se megy 3200es chipsetre <lefogato nem ér a lukak fölé> -
-
Termi16
őstag
Nem, olyan 2,7-2,8Ghz-re gondoltam a proci esetében
És akkor amit a ram bír mellette. a 230 csak teszt erejéig volt, mint írtam még ezt sem bírta a gép
Jól gondoltam, a Ht 4x-en volt. Ramnak adtam 2,8-at, procinak 1,45-öt (1,5 a max, aztán gondltam egyelőre talán elég ennyi is...)
Vvisszaraktam a HT-t 3xre, a ramot visszaosztottam 333ra, fsb 240, proci 2640 mhz, a ram meg 377MhzMost kéne tetsztelni. Leszedem azt a progit amit mondtál, aztán ha nem megy akkor majd kérek instrukciókat
Az eddigieket köszi. -
Termi16
őstag
A HT-t visszavettem 4x-re ha jól emléxem, de azért mindjárt megnézem.
Én is csodálkozom, hogy nem megy jobban, bár még csak most kezdek tuninggal foglalkozni.
A procihűtő nem rossz, a ''szokásos'' freezer pro
A ramot ugye azért írtad hogy vegyem vissza, mert a 250fsb-t nem bírná? Úgy terveztem, hogy 460 körül nekem jó lenne a ram a fentebb leírt időzítésekkel. Ha majd ott tartok, akkor visszaosztom.
Most így hirtelen még azt szeretném kérdezni, hogy ha prime95-el tesztelet, akkor ott pontosan hogy állítsam be a Torture Test-et? És a memcsiket memtesttel külön kellene tesztelni? -
kreatin88
csendes tag
az a baj nem tudom mi van a procimmal sztem mindent jól csináltam és 260ig elindul az xp de ujra indul pillanatok alatt.245ön nagyon simán elindul.haveromét is probáltam belöni és az övét is csak 245ös fsbre tudtam sztem én vagyok a madár.valaki mongyna valmait mert én jól csinálok mindent de nem megy többet
-
Szabesz
őstag
Rendben, mert úgy tudom hogy ami X2-nek készült és ''csak'' 2*512kb van benne és egyik mag gázos, abból visszafokozással (mag letiltás) ''csak'' 3000+,3200+,3500+,3800+ lehet, amiben meg 2*1024Kb abból visszafokozással (''-'') 3700+ és 4000+ lehet, avagy még ott is le tudnak tiltani további 512Kb-ot és mehetnek az első kategóriába.
[Szerkesztve] -
Szabesz
őstag
Nem 3700+ San Diegoról volt szó, csupán a jelölésről.. 3700+ és 3500+ az most édes mindegy hogy milyen mag van benne csak az L2 cache méretbeli különbségre mutattam rá, ami minden esetben annyi.. 3700+-ban (E4, E6) mindig 1024Kb L2 cache, a 3500+-ban mindig 512Kb L2 cache van.. Ez az egy biztos megkülönböztetés a két típus között.
-
REDeath
őstag
-
rob210
nagyúr
Na jó, hogy mindenki értse.
Vannak olyan 3700+-os procik amiket annak is gyártottak és vannak olyanok amikből azt csináltak gyártási hiba után.
Azaz X2-es processzor gyártása során nem megy az egyik mag mit csinálnak belőlle egy magos procit egyértelmű.
Ezek azonban nem olyan jól húzhatók.
Mint a gyárilag 3700+-osnak szánt 1m caches E4 es steppingel megáldot procik. -
satomee
senior tag
''Minden esetre nem melegszenek nagyon ezek a procik tehát 2400Mhzig szerintem tuti hogy jó lesz.
''
Ezt igazolom, nekem 3000+ van(1800MHz),és 2430-on terhelés nélkül 37-39 fok a gyári hűtővel...
Mellesleg minimális feszültségemeléssel stabilan ment 25xx MHz-n,és nem érte el az 50 fokot-igaz nem is izzasztottam meg úgy igazán...
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
Screenshot-fake nélkül is lehet csalni!
Látom nem egyértelmű, ezért íme egy példa (de nem követendő):
-felnyomom az órajelet 3GHz-re
-elindítom az SP2004-et vagy Prime95-öt vagy... stb.
-leveszem az órajelet 2,4GHz-re
-24 óra múlva felnyomom az órajelet 3GHz-re
-nyomok egy screenshot-ot gyorsan úgy hogy a cpu-z is látszódjon
-utána leveszem az órajelet egyből 2,4GHz-re
-leállítom a stabilitás tesztet
-felnyomom újra 3GHz-re és csinálok egy cpu-z validot
-aztán végül ismét leveszem 2,4GHz-re, hogy ki ne fagyjon a rendszer
Akkor most van egy validom és egy (nem fake) screenshotom, amely mutatja, hogy 24 órája megy a stabilitás teszt 3GHz-en.
A toplistámon éppen ezért nem követelmény, hogy stabil legyen az eredmény, mert nem lehet valódiságát kideríteni. -
dokar
addikt
Na de ez is bizonyítja hogy nekem van igazam nem??????
Általában nagyobb alapórajelű processzort magasabbra szintre lehet húzni, mint az alacsonyabb órajelűt, de a legmagasabb stabil frekin ez az órajel-különbözet elenyésző.
Én ebbe így nem mennék bele, hogy 3200+ procit legalább kompival lehet felhúzni 3GHz-re. Jól lehűtött szobában (pl télen nagy szellőztetés) vagy jeges vízzel is meg lehet azt csinálni.
Az hogy 3GHz-en stabil legyen normál szobahőmérsékleten léghűtéssel, az már nagyon meredek, de nem merem kijelenteni, hogy ez 100%-ig lehetetlen. A stabilitásnál pedig a progikról nyomott screenshot-ot nem kell figyelembe venni, mert nem ellenőrízhető le, hogy hiteles -e! -
DeadMeat
nagyúr
na mar megint butasagot beszelsz.Miert ne mehetne kompi nelkul 1 3200+ os venice 3Ghz folott?Cafolom is.Asszem te is ismerosnek fogod talalni a proci volt tulajat:[link]
Eleg?Amugy ha 1 3200,vagy 3500+ os venice nem tud 3Ghz folott kompi nelkul menni,akkor a tied miert tud?Mert a cache meretben meg mindeig nemtulsokmindenben kulonbozik.. Magyarazd meg lecci nekem mert hulye vagyok ugylaccik. -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Én kiváncsi vok rá
Amúgy tapasztalat kérdése. Nekem még nem volt pozitiv tapasztalatom innoval. De nyilván valami szar volt rajta vagy néha vannak szar szériák mert ok nélkül sose mondanak semmit... Én még nem mondtam olyanra, hogy szar lenne amit nem is próbáltam vagy láttam.
-
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Nem kukacoskodás ezt én magam se hittem el mikor pl felállt a rendszer 3100on! Amúgy nemszokásom kamuzni vagy megváltoztatni a valóságtartalmát dolgoknak. Igaz meglehet csiálni de annak mi értelme lenne? Photoshopba hamar össze lehetne dobni egy ilyen olyan képet amin akámennyivel is megy a gép de az nem én lennék... Amúgy már nemtom mit irtam az első hsz be, de a legelején az volt a bajom, hogy mindenhol azt olvastam, hogy ilyen olyan jól tuningolható a lap nálam meg 220 felett lehalt és nem értettem! De éjjel 3, 4 óra fele sikerült beállitanom ill. megtalálni a megfelelő beállitásokat. Sokat szívtam vele de meglett
Most már alapra tettem a gépet leszabályoztam minden ventit, feltettem a ház oldalát most csendes. Egyenlőre elég az AI N.O.S-t állítani azzal is lehet pluszt elérni, meg egyenlőre fut minden game gond nélkül. Tuning akkor lesz aktuális ha valamilyen játék nem a legjobban hasít majd akkor visszatérek a tuningoláshoz
Csak jó tudni ha kell akkor van plusz teljesitmény amit használhatok anélkül, hogy valamit kicserélnék a gépen! Helpeket köszönöm meg a tesztprogit is, már a multkor is nézegettem csak nem találtam meg sehol ahonnan letudnám tölteni. Amúgy ez a progi micsinál azonkivül, hogy leterheli a procit, de mivel hogyan??
-
REDeath
őstag
Jaja, szerintem se a RAM-miatt van...
Akor viszont eddig megy proci? 2400? mondjuk eddig csak a cod fagyott ki
Egy megoldás van amúgy még talánha adok egy kis plusz feszt neki, csakhogy: az uj biosban nem ugy tudom adni neki hogy +0,05 volt, stb... hanem előre beállított értétkek közül lehet választani pl. 0,800 tól sokáig
Az enyém haj ól sejtem 1,4 körül megy. Akkor ha lesz ott 1.45 akkor arra kell? és mennyi annak az esélye rob kolléga hogy egyből elfüstöl ha picit is emelem feszt? És az uccsó kérdés, mennyit javít esetleg a stabilitáson?
(amugy amit MooN00 írt, a 8*312 az nem jött be, be se bootolt gép, gonodlom alaplap miatt...)
Ja és mégegyha a hűtőm ventijét akkor maxra felteszem pinátalakítóval, akkor az sokat segít feszemelés esetén ? vagy elfüstölni nem a hőfoktól szokott? gondolom attól a plusz 5 foktól nem lesz baja, ellenben a nagyobb fesz miatt kiéghet...
-
-
MooN00
aktív tag
''Ha mondjuk 400 as ramod van és visszaosztod akkor az egésznek semmi értelme''
Ezzel azért nem értek egyet. Ha visszaveszed a szorzót akkor még tudsz tenni az FSB-re, a nagyobb mhz szám érdekében...(Mindez persze relatív, nem biztos a siker)
[link]
''Ha viszont a proci nem bírja a tuningot, érdemes a cpu szorzót visszavenni egyel, és az External Clock-t emelni. Pl.: 9*250=2250Mhz de ezt az értéket így is elérhetjük: 8*281. A teljesítmény egy és ugyanaz, de viszont a ramok magasabb órajelen fognak menni. De ez nem azt jelenti hogy a ramok tutira fognak menni 281-es FSB mellett!''
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
És stabilitás szempontjából melyik jobb? mert nekem ha bírja majd alaplapom akkor mind1 hogy hogy lesz, az elsődleges szempont nálam a stabilitás, persze azután ha majd kiszűrőm hogy nem-e a CoD2 fosakszik
Mert ha 2500ön kisebb szorzó nagyobb fsb-vel menni fog a cod hiba nélkül akkor elég gyértelmű hogy melyik változat marad
-
REDeath
őstag
Hát ja, nem azt mondtam hogy személyes garanciát vállaok
amugy ha nem emlesz feszültéget akkor nem károsodik az esetek 99%-ban. Olyankor max nem indul vagy furcsa dolgok történnek, (nem a kiégésre gondolok
) és azt az ember azért észre veszi, és visszaállítja... Persze ha van esze...
Ma egy MSN-es ismerősöm mondta hogy kupaktalanítani akarta a celeronD-jét (nem tudo mit jelent pontosan) de a lényeg hogy letépte a magot xd. aztán pillanatragasztóval vszatette és elvitte gariztatni, és mivel fizikai sérülést nem találtak adtak újat neki
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest