- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Aktív témák
-
rob210
nagyúr
NA azt hiszem akkor én inkább nem írok semmit.
Nincs kedvem veszekedni.
Mellesleg nekem van egy pár tuning tapasztalatom.
NEm mondtam, hogy a gigabyte alaplappal fogja megdönteni a tuningkategóriák álomhatárát.
Viszont fog tudni tuningolni vele.
Ennyi, lassan azt hiszem nem én vagyok az aki kötözködik.......
Mivel én alapból segíteni próbáltam, na de mindegy van aki a jószándékot van aki az okoskodást látja ebben.
Mindenki megítéli ahogy akarja.
Minden esetre eddig itt az emberek segítették egymást......... -
Zoltán
őstag
''tudja'' -de mit? A lockot? Mert nálam nem állítható. Honnan tudhatom, hogy be van-e kapcsolva a lock, tehát nyugodtan tuningolhatok, vagy ''stresszelem'' azokat az alkatrészeket is amiket nem kéne, tehát ahogy fönt is írtad a 3189-ben, hogy zömmel csak a referencia lapokon van ez a lock bekapcsolva.
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
''van olyan lap ahol a cpu-hoz rögzített érték a def. és van ahol a független'' -akkor továbbra is gond lehet, mert az én alaplapomon nem lehet állítani a PCI órajelét, így fixálni sem a BIOS-ban, így nem tudom, hogy az én lapomon hogy van. Azért köszi.
''független'' -alatt mit is értesz pontosan? nekem asszem ez lenne a jó, nem a procihoz rögzített, mert az ugye változik a tuning során. -
rob210
nagyúr
Én a lapommal egy amd64 3000 procinál 3800Mhz órajelet értem el.
Szó szerint idéztem az írót
Oké én már értelek csak ezen nagyon felkaptama vizet.
De az én szerény buta megfogalamzásomban ez így hangzana.
Én a lapommal egy amd64 30003-os procival elértem egy 3800-as processzor órajelét.
Amit el is hiszek.
De minek írta oda a MHZ-et???
hm...
Na mindegy nem vitázok elírta maragyunk annyiban.
Egyébbként modtech kiállításon láttam 1 db- 3000Mhz-en szaladó 3000+-os venicét.
Kompresszorral volt hűtve.
Na ennyi... -
rob210
nagyúr
Ha szerinted is megy 3800Mhz-et a processzora akkor ugyan bizony némi bizonyítékkel szolgáljatok már.
Gyártástechnológiai lehetetlenség amiről beszéltek emberek.
Este majd jönnek a nagy guruk és kiváncsi leszek kinek adnak igazat.
Mert ha én tudom rosszul akkor az én processzorom 5000000000Mhz-en fog futni
Nevetséges.
Kérek valami bizonyítékot és nem röhögök szét ilyen beírásokat.
Legalább egy ilyen kép formályában. -
kean83
tag
Köszi, most már értem is, hogy mit csináltam
feljebb már nem tetszett a procinak, 300 fölött nem indul már sehogy, feszt csak 1,5ig húztam, a vízhűtésembe még nincs bekötbe a rediátor, holnap megyek, de ha ez a sima 1 litykós tartály is max 36on tartja, akkor a nagy radim két 12cmes ventivel brutál lesz, a hang nem számít, építek egy feszszabályozót, az egész 100Ft-ból kivan és bekötöm az előlapba a másik két ventiszabályzóm mellé, úgy is meg akarom piszkálni a tápegység ventijeimet is (2db 8cmes és 1db 12cmes van benne és nagyon hangos) azt akarom, hogy ha kell, akkor csönde, hogy ha kell, akkor teljesítménycsúcson járjon, hang nem érdekel nappal
A mamória tuningot betettem autora, nekem bonyolult és a biosba sincs leírás, CPUhoz volt. Imnádom az alaplapom, ócsó és nagyon tuningbarát -
vedini
őstag
inkább úgy fogalmaznék, hogy nem 20 évig bírja a procid ha húzod hanem csak 10-et, dehát tíz év múlva azt a procit már felesleges húzni, úgyse fog semmi rajta menni, esetleg vmi dos-os könyvelő progi, ahhoz meg megintcsak nem kell húzni,
kicsit mechás megközelítés ez a ''gyorsabban öregszik az alkatrész'', karbantartás megbízhatóság-ban van képlet fesz emelésre hogyan rövidül pl égő élettartama, hidd el 3 hónap alatt nem hal meg egy proci, de egy év alatt se, persze ha ráengetsz 2v-t egy 939-re akkor más a helyzet -
LALA_kiraly
őstag
Ha van vlmi halvány elképzelésed az architektúráról, akkor tudod, hogy sosem megy szinkronban Ezen mit értesz? Én nem akartam beszólni, de a ''tesztjeim'' alapján nekem úgy a leggyorsabb a konfigom, ha szinkronba megy a rammal. Ha a procit tolom minimális a gyorsulás. Ha tuninganalfabéta vagyok, kérek alásan elnézést...
-
Csorosz
aktív tag
Hát ez nem jött be.
Nincs összefüggés a chipset feszültség és a chipset ventillátor között. Nem baj ezt is kilőttem. De mivel 2591 Mhz-en 1.45V-on stabil, 2600 Mhz-en 1.55V-on nem indul a win, szinte tuti h az alaplap nállam is a hunyó.
Mostmár tudom, h mért akartam én ABIT lapot venni.
Csak rábeszéltek a 3 év ASUS féle garira. No sebaj. Mindenkinek további kellemes túlhajtogatást.
Én most megyek dögleni, mert akkorát zabáltam ebédre, hogy simán túlhúztam a pocim. -
Csorosz
aktív tag
Megvan a ''bűnös'' = ASUS A8NE
4-es szorzón is ezt teszi velem.
Viszont fény derült valami apró turpisságra. És ez érdekes lesz, figyeljetek!
Dobott a gép egy olyat, h FSB állítás 1 kicsit magas lett (300). Ujraindulásképp kapásból kikapcsolt a gép, le sem fagyott. Tápkihúzás után ujraindult, és az idő illetvea dátumon kivül minden gyári értékre állt vissza. Eddig ez még nem ujdonság.
Visszaállítgattam mindent, de a chipset ventillátor Warning opciót nem. (elflejtettem) Tudni kell, hogy nekem a chipset ventim tápcsatiról megy, mert passzív chipset Zalmanom azzal támogattam meg.
230-as fsb-t állítottam be, elindult a rendszer, és látom h everest 1819 Mhz-et ir. Mi a tyúk. Bekapcsolt bioszos figyelmeztetésnél alapot állít ha nem érzékel ventiforgást?
És kikapcsolt chipsetventi figyelés esetén lehet hogy biztonsági okokból a lap letiltja magát 288-290 Mhz-es FSB környékén, ha nem észlel fordulatszámot a chipset venti gyári alaplapi csatlakozóján?
Hm. Letesztelem. Reggel írok!
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- LTE frekvenciák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest