- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
Aktív témák
-
MooN00
aktív tag
ha ennyire off akkor leírom ha verom configját
Ati x1900xtx AMD A64 s939 x2 4800+ , 4giga ram -
MooN00
aktív tag
de feszült a hangulat.....
-
MooN00
aktív tag
Mert aztán nem mindegy hogy ki nyitja ? De most alaposan elszomorodtam, ugyhogy
Javaslom, hogy : Rob nyisson új topic-ot -
MooN00
aktív tag
A #1.hsz-t utólag is lehet alakítani..
Nyissak új témát ?
NOS ??? Zuzzunk bele ??
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
a CQ még mindíg nem megy
-
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4994 üzenetére
Már megkaptam , köszönöm szépen a szíves segítségeket
I'm very hálás for segítségekért -
MooN00
aktív tag
Valaki egy 3d m.a.r.k 06 slusszkulcsot tud adni ? priv.
-
MooN00
aktív tag
Ha jól akarsz járni, akkor a 256-mb osat veszed (ne hagyd magad átverni ~27k ért vedd meg max, nézz meg több boltot!!!!)..
Meg is mondom mért. A 128mb- os kevésnek bizonyul, 1280x1024-es felbontást már meg se érdemes közelíteni a játékoknál, mert kevés a hely, ahova az adatokat teszi...
Az 512 vonzónak tűnik, mert ugybeár sok benne a szufla, de én mégis azt az elvet vallom (látottak,hallottak alapján), hogy nem érdemes 512-est venni, mert van hova pakolnija azt a rengeteg adatot, viszont olyan lassan teszi mindezt, hogy a kártyád nem tudja kihasználni előnyét...(a több memóriát).
Nos, ha hosszú távra tervezel ,akkor okosabb megoldás egy 76GT, ami felér egy SLI be kötött 76GS-el, de kevesebbet fogyaszt, néhol jobb az egy kártyás megoldás (kompatibilítás miatt is akár)....stb...Az ára ~45k tól felvelé...
Ha majd tudsz rászánni egy kis pénzt (többet mint egy GS ára tehát ~35k körül), akkor ezt a kártyát javaslom leginkább :: Inno3D GF 76GST - majdnem 76GT teljesítmény (-60mhz-el esik el a mag terén) és 20k val olcsóbban...Tehát ha van 37000 forintot (vagy lesz) akkor ezt érdemesebb venni, mert egy darab majdnem felér egy SLI GS-el...
Remélem érthetően írtam -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4963 üzenetére
Mi értelme lenne.... Arra ott vannak a Hibrid lapok, amiken van AGR vagy ilyesmi marhaság
-
MooN00
aktív tag
Retek szar a hűtőm a 76GS -en...Neked is Krisz... ? Vagy már te lecserélted a stock hűtőjét ?
Húzva ( 430/420 ) a legfelsőbb érték 70 fok volt .
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Na, a topichoz visszatérve... A CQ-t bekapcsoltam a biosban, feltettem a szoftverjét, és várom már 2-3 perce a csodát, de semmi hatás ...
Hogy működik egy cool & quiet egyátalán ? mert nálam baxik bármit is csinálni -
MooN00
aktív tag
Tud valaki egy oldalt, ahol leírják, hogy hogyan kell a Riva Tunert kezelni ?
Rob, remélem tanultál az esetből... Ha gondolod indulhatunk , és teszünk neki egy visszautasíthatatlan ajánlatot (Aki nemtudja miről van szó, az nézze meg a keresztapát agusztusban a viasat-on)
-
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #4880 üzenetére
''Illetve, hogy az asztalodon az ikonok miért nem reagálnak semmilyen kattintásra (talán mert screenshot az egész? ) ''
Ez tetszik... Egy olyan ivós-lanparty-s eseten ellövöm ezt -
MooN00
aktív tag
YeaH.. tiszta jóvagyok
-
MooN00
aktív tag
THX a segítségeket
Áttettem azonos színbe.. -
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #4844 üzenetére
Valóban , úgy megy ,hogy Fekete-Kék , Fekete-Kék ... és nekem így van bekötve (fekete-kék) , mert a tájékoztató azt írja, hogy
Chanel A ---- DIMM_A1 and DIMM_A2 (és fent a rajz, hogy az első kettőre utal)
Sejtésem az, hogy a két ram (Noname és a Kingmax) nem szereti egymást..
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Szerintem tisztább lenne, ha boltban vennéd...(de persze ezt te döntöd el)
Talán a 18000 forintos darab jobban esik...De azt ,hogy alapon megy, hát azt nemértem...inkább alapon megy 2000mhz, és húzva 2500mhz.. ami azt jelenti, hogy már meghuzatták és ha rosszul csinálták (bár azt nehéz, de kitudja) , akkor alapban kevesebb élettartamú procit kapsz...(de ugyebár ezt sem lehet tudni.)
-
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #4837 üzenetére
Igen, valahol ez is benne van a pakliban... A Ramok állandóan szopatnak engem
... lehet ,hogy rossz helyre tettem be őket ? Az első kettő helyre tettem be a 4ből.
-
MooN00
aktív tag
Jó választás. Előnye, ha tálcás (OEM) -st veszel, hogy olcsóbban jössz ki vele..
Hátránya, hogy egy zacsiban kapod, semmi használati utasítás (bár , az ma már kinek kell) ,de nem is ez a legfőbb ok ellene, hanem az, hogy utazás közben letörhetnek a lábai, és az már Suxx (arra garancia nincs!)
-
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #4834 üzenetére
Érdemes tényleg újonnan venni, mert az a biztos, ha van garancia rá...
Azzal viszont roppantúl nem értek egyet, hogy ''Amúgy a 2500mhz az átlagos annyit tuti menni fog bármeik''...
Hiszen ezt már mindenki tudja ,hogy ''A tuningban semmi sem biztos !''
Lehet, hogy az új procid röhögve veri le a 2800-at , de lehet, hogy elhasal a 2400mhz-nél.... -
MooN00
aktív tag
Érdemes lenne megvenned azt a procit (3000+), mert ha vitte a 2700-at akkor az egy nagyon frankó darab..nem érdemes akkor másikra költeni, ami lehet, hogy a 2500-at sem vinné.... (Persze, csak akkor , ha 100%-osan meggyőződtél, hogy az egy megfelelő darab számodra, nem sérült meg stb..)
A 9x300 ~2700mhz, ez annyiban használja a ramokat, hogy 300 x ramfrekvencia / 100 = és itt kapod meg azt a számot, amit a ramokból használ... (figyelni kell, mert a ramfrekvencia nem az effektívet jelenti -jelen esetben !! pl. 400-as ramoknál 200 , 333 helyett 166 stb.)
Na tegnap óta átpakoltam mégegyszer a dugaszolókat (power,restart stb.), és volt olyan, hogy több helyre is mehetett , meg megfordítva is mehetett volna stb. - na de sikeresen megcsináltam, beindult a gép....
Utánna, nem ismerte fel az dvd-t, a világért sem. Rákötöttem a HDD ide-kábelét a dvd-re, és láss csodát, ment. Akkor az a kábel nem vitte mind a kettőt (vinyót is meg a dvd-t is ..mert ugye 2hdd-m van egyik sata másik pata) . Utánna megpróbáltam a dvd ide kábelével, és lám, ment
Feltettem winfos, azt most itt tartok.. pakolászgatok... Az eddigi patás 8gb-os (Volt rendszer) partícióm most feles lett, de leformázni nem tudom , valami oknál fogva (A Sata vinyó particíóját haszálom mint rendszerpart.)
Plussz poénként, a DDR Ramok maradtak Single Chanel-en !!!!
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #4782 üzenetére
Minden be van kötve... (Nem akarsz msn-en segíteni ?)
Többször átnéztem minden kapcsolót (ott a jobb alsó sarokban a power stb.) A Proci is rendben van, betettem, rákapcsoltam, hűtő rendben... -
MooN00
aktív tag
Valaki tud megoldást ??
Megvettem a gépem, majd összeraktam. Bekötöttem rendesen, majd ráadtam az áramot, és az alaplap jelezte is ,hogy áram alatt van ,de a gép nem kapcsol be...(Konfig az adatoknál) -
MooN00
aktív tag
Nem igazán ide tartozik, de most olvastam a PH!olitika fórumot, és 2-3 oldal alatt szinte agyzsugort kaptam
... Ha tehetitek egy röpke pillantást vessetek rá....[link]
-
MooN00
aktív tag
Ha nem akarsz pöcsölni azzal, hogy megkeresed a probléma forrását (amit lehet, hogy soha nem találsz meg, bár nagy a valószínűsége, hogy szoftver hiba, ha megy a csökkentett mód----Ha fentvan a Norton Internet Security (06) akkor egyszerű a dolog.....ha fentvan szólj és elmagyarázom, hogy mik a teendők a lehetséges rendszer felállításához) akkor tedd újra az XP-t...
Legjobb karbantartó progi a CCleaner ....(ez a legmegbízhatóbb szerintem, minden szemetet letöröl, ami csak felesleg..) -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4702 üzenetére
Ja, kissé lassú már
-
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4685 üzenetére
Azt elvileg csak te tudod, hogy milyen ramok vannak a gépedben
Egyébként, ott minden lehetséges fel van sorolva, tehát akkor valszeg neked 500mhz-es ramjaid vannak....(Ez nem jelenti azt ,hogy azt az értéket birják is..főleg tuning esetében) -
MooN00
aktív tag
Össze kéne dobni egy jó kis #1 hsz-t.... Valaki vállakozik rá ?
-
MooN00
aktív tag
válasz
Kis Samurai #4671 üzenetére
Már 3.szorra kezdem leírni, de a Firefox mindíg hibát észlel
Na, sztem nem éri meg a 38+... értelmét énsem látom, hisz tényleg úgy tűnik, hogy a 37+ sokkal jobb választás...
Elvileg a dx10-es cucc a Vistával lép életbe...(sokan azt mondják, hogy a kártyákba már most is be van építve, csak akkor aktiválódik.. -ezt nem tudom megerősíteni, se cáfolni) -
MooN00
aktív tag
válasz
Kis Samurai #4668 üzenetére
A fentebbi hsz-emet javítottam bár kissé kusza lett, ugyhogy mégegyszer beírom:
SZ: A kártyád megfelő lehetett a korábbi procidhoz (és a korábbi játékokhoz), viszont ajánlott egy v.kártya csere is a proci mellé...
A következőket ajánlanám:
Inno3d Geforce : 7600GST (500/700)[~35k]
Geforce :7600GT (560/700) [~45k-tól]
/ui:érdemesebb 76GST-t venni, mert viszonylag olcsó, és a 76GT teljesítményét hozhatja/
ATI: x1600xt (600/700) [~40k-tól]
ATI: x800gto (400/490) [~40k-tól]
Mindegyik kártya nagyjából azonos teljesítményt nyújt...
''A Radeon X1600 XT általában nem volt annyival gyorsabb, mint amennyivel drágább; aki megteheti, vegyen inkább X800 GTO-t.'' -PH!
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
Kis Samurai #4666 üzenetére
A San Diego magos 90nm A64 3700+ -os proci nagyon jó vétel, jól tuningolható processzor.
Ez már 1mb cache-t tartalmaz, a korábbi (512kb) típusokhoz képest. A Sempron-hoz képest sokkal gyorsabb lesz a géped, jobban tudod tuningolni (ha akarod), és stabilabb is lesz valamelyest a rendszer (köszönhetően a magasabb órajelnek). És persze az a64 kettő csatornás memóvezérlőt tartalmaz.
Viszont annyi hátránya van a dolognak, hogy a 37+-os A64-es drágább az eddigí típusoknál, és nem vagyok benne biztos, hogy megéri-e a többlet kiadást.
(Szerintem jobb vétel lenne, egy olcsóbb 3500+ -os A64 s939 E6steppinges Venice magos darab, hiszen ott is találni jól tuningolható példányokat (hátránya a 35+-nak az 512kb cache) (Ez persze semmit nem jelent,mert ha nem sajnálod rá azt a ~+5k forintot, akkor sem jársz vele rosszul).
SZ: A kártyád megfelő lehetett a korábbi procidhoz (és a korábbi játékokhoz), viszont ajánlott egy v.kártya csere is a proci mellé...
(A következőket ajánlanám: Inno3d Geforce : 7600GST (500/700)[~35k] ; 7600GT (560/700)[~45k-tól ###] /ui:érdemesebb 76GST-t venni, mert viszonylag olcsó, és a 76GT teljesítményét hozhatja/ ATI: x1600xt (600/700) [~40k-tól] ; x800gto (400/490) [~40k-tól]
Mindegyik kártya nagyjából azonos teljesítményt nyújt...
''A Radeon X1600 XT általában nem volt annyival gyorsabb, mint amennyivel drágább; aki megteheti, vegyen inkább X800 GTO-t.'' -PH!
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Talán szervergépeknél vagy Workstation -oknál nem érdemes c'n'q-z ni
-
MooN00
aktív tag
válasz
killerjohn #4613 üzenetére
Mindenesetre én azt fogom csinálni, hogy a C'N'Q -et kikapcsolom, megnézem mennyit visz a proci (3500+ A64 , kb. 26k-ra számítok), majd amikor elvittem a legvégső tűrőhatárig, akkor kicsit visszaveszem az fsb -t és akkor tolom rá a kúlenkvájet-et...
-
MooN00
aktív tag
válasz
Gregorius #4552 üzenetére
Érdekes kis beszámoló volt. Én onnan szürtem le, hogy a VIA nem teljesen tuning barát, hogy a húzásnál igen rosszul kezeli a feszültséget....Meg persze akkor, amikor vissza akartam venni 10x-re a szorzót, és az FSB-t meg 180-ra emelni (ugy futott volna mint most a 11x165) ,de már el sem indult a gép ezekkel a beállításokkal.... abszolúte megharagudott rám, és nem volt hajlandó 15mhz-et emelkedni az órajel (vagy csökkenni a szorzo ? kitudja
)
-
MooN00
aktív tag
Ja, és valaki megmondaná, hogy az everest (ultimate) sebesség nevű menüjében mért nem méri le nekem a gépem sebességét (értve a memória olvasás/írás-ra)?
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Valaki mondhatna egy okosat, hogy ez hogyan küszöbölhető ki... (Új alaplap lesz csütörtökön - ha számít)
-
MooN00
aktív tag
[link]
Hopp, az egér becsúszott... na itt ki lett javítva...
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Nekem sem fut Dual Chanelben a 2x512 kingmax ramom.... Az gondot jelenthet ?
Mintha kissé lassú lenne...
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Úgynézem, ha megjön csütörtökön a procim már tuningolni fogom. Most gondoltam utánna, hogy ha a procit 2800mhz-re akarom húzni (az ugyebár ~254x11, ha a ramokat visszaosztom 166-ra, akkor is 254*166/100 ~421mhz .Ezt nemtudom, hogy a Kingmax 400mhz-es ramjaim birni fogják-e), akkor a 166-nál jobban tudom-e/érdemes-e visszavenni a ramokat ?
(persze, nem valószínű, hogy ennyire húzni fogom, de a végét azért megnézem...) -
MooN00
aktív tag
Mindenképp érdemes levenni AUTO -ról a Biosban a ramoknak az órajelét.
Nem nagyon tudok hozzászolni, hogy te mit számoltál ki, és hogy mért, de ahogy nézem, inkább a fordított ram sorrend helyesebben állna. (Tehát, minnél magasabb FSB-t használsz, annál lejjebb kell(ene) venned a Ramok mhz számát.) -
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #4507 üzenetére
Jézus ereje... Te aztán megpakoltad a gépedet...
Nem fullad meg szegény ? (Mert ha megreked a levegő akkor aztán szauna lesz odabent) -
MooN00
aktív tag
Itt az én Cpu hűtőm van...Szépnek szép (főleg egy neonnal szebb lenne : ), de roppantúl rosszul hűt...
[link]
REDeath énis menet közbeni képet csináltam, és nálam sincs elmosódás....
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
Tomyhawk90 #4448 üzenetére
3000+ 9x200
3200+ 10x200
3500+ 11x200 -
MooN00
aktív tag
A sok OFF helyett jobban örülnék ha sok Muff írna ide
-
MooN00
aktív tag
válasz
Tomyhawk90 #4386 üzenetére
elvileg restartolnod kell, úgy ,hogy tudj majd gépelni még az opr. betöltése előtt.
majd ott kell futatni az autoexe-t..asszem. -
MooN00
aktív tag
válasz
Angelclaw #4312 üzenetére
Ez akár lehet az alaplap és vagy a ram hibája is.
Ha az alaplapé, akkor itt nincs mit tenni, talán egy bios frissítés ráférne.
Ha a ram, akkor jobban jársz, ha visszaveszed egy fokkal (pl.333mhz), az általában segít rajta, ha ez sem segít, akkor az időzítésen kell ügyködni a cél érdekében.
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #4304 üzenetére
Inno, csak azt árulnak. A GT az egy huszassal kerülne többe (mivel ez olyan 27, az meg ugye 50,szal 2db kijönne belőle) az pedig kissé húzósabb összeg.,
-
MooN00
aktív tag
Úgy néz ki, hogy nem GST-m lesz, hanem GS -em.
Az eladó ezt mondta ,hogy : ''Vagy GS vagy GT, de semmiképpen sem érdemes ilyen hibridekkel foglalkozni (...utalva a GST-re)'' -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4295 üzenetére
látom megint megváltoztál
UP! olsz, hogy aktívnak tünjön a topic....
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
Érdekes (számomra) dolog történt, vissza akartam venni egy X-et a 11x-es szórzómból (11x165 26+ s754 Sempron), amikor is megtettem, majd a gép el sem indult (10x175)...
Cmos reset után vagyok most egy 11x100-as on.
AMI biosom van. Ha nyomok egy olyat ,hogy High performance default, akkor mit fog művelni a bios ? Visszapakolja 1800 mhz-re ? -
MooN00
aktív tag
Nagyon hallgat a topic
Létezik az, hogy egy 76GST ddr2 -es ???? -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4165 üzenetére
Vagy az hogy Tesco Value
-
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4161 üzenetére
Pfüjj
. Pedig kéne még egyet legalább, mert így ellenszenvesnek tűnsz
.
Ez bárkinek szólhat.
SZ: Egy Sempron s754-es 26+-os procitól nem sok az a 11x -es szorzó (11x165=1,8k).
American Magentas biosban hol lehet ezt lejjebb venni ? Van olyan ,hogy Voltage... ott van az FSB, és ott tanyázik ezis mint AUTO ?? (Azért kérdem, mert eladom, és a vevőnek egy tök alap cucc kell, ezért gondoltam leveszem a szorzót és akkor kevesebbet fűt a mag, és lejjebb vehetem a venti sebességét. <- Venti sebességét hol lehet lejebb venni ?) -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4157 üzenetére
UP! ..Én ingyenélő vagyok az állam hátán
SZ: Rob azért Robotol, hogy én tudjak tanulni Szeptembertől
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4145 üzenetére
x2-es szériát sztem én kihagyom, és egyből majd a 4magos tech,-re térek át..(kb. 1-2 év)
-
MooN00
aktív tag
Egyébként láttátok már ezt ? (Ezaz , ami piszkosul nem tartozik ide
, de életre szóló élményt nyújt)
[link] -
MooN00
aktív tag
válasz
C.Brigante #4140 üzenetére
Semmi semmi, ez is olyan ''Default'' ..
(aszontad 80k pengőért vetted.)
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged