- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
starpeter
senior tag
Nekem nincsen boxom. Nekem egy DIGI kábel jön a tvbe ami egy vhs lejátszora van kötve (lehet hogy dvd re kéne? Mert az sajnos nincs) Szerinted vegyek egy hdmis kábelt? Bár az se megoldás mert az üzletben minden tv szép képet adott és nem volt rajtuk hdmis kábel. Minden beállítást néztem offon vannak de semmi..
-
starpeter
senior tag
Na itt vannak a tegnapra beígért képek.A tegnapi Páros mellékhatás filmből.
Sajnos fényképen keresztül nem látni a hibát ,de szabad szemmel lehetne látni. Szóval mitől van ez? Néztem minden beállítást a tv-n ,de semmi. A kontrasztok ,fényerősség stb. sem segített. Nekem az a gyanúm ,hogy csak példának ,hogy mintha 8biten lennének a színek nem pedig 32biten. Szerintem kábel kérdéses a dolog. Nem használok HDMI-s kábelt ,mert az üzletben azt mondták ,hogy a DIGI ,amúgy is digitális jelet közvetít ,meg amúgy is amiket tv-ket néztem a boltban ott sem volt egy tv-re rádugva a HDMI kábel ,pedig szép képet adtak. Nagyon fontos lenne ez nekem ,hogy valahogy szebb képet adjon ,mert tudom ,hogy ez a tv tud szebb képet is produkálni.
A harmadik képnél jobban lehet látni a dagadt ember karjánál.
-
starpeter
senior tag
Az ,hogy kevés színt kezel. Néztem egy csomó tv-t a medi*mar**...-ban és ugyan olyan tulajdonsággal rendelkező tv-k sokkal szebb képet adnak. Néztem már minden beállítást a tv-nél ,de nem változott.
DIGI-nél vagyok és ott digitális adás jön át. Nem tudom mi lehet a gond.. -
törölt tag
Akkor ez lenne 46osban, de ahogy látom itt nálunk a városban nem elérhető :S Ilyenkor nem tudnak hozatni mondjuk a pest boltból?
Ha az a leghomogénebb akkor az lenne a jó!
Itt egy teszt a 46UEF8000-ről
regger: 390k a "boltomban" -
Rick4
félisten
Viszont este filmeknél, olyan szintű minőséget kapsz, amit nem tudsz összehasonlítani egy LCD-vel sem
Nekem ennek ellenére mégis sikerül összehasonlítani, a Samsung PS50C530-as plazmám képe majdnem olyan jó volt, mint a Samsung UE55ES6100-as tévémé, mindkettő jó, viszont a plazma beégés, a ghosing és a vibrálás miatt ment. Ez a LED simán felveszi a versenyt a plazmával képileg, és egy csomó nyűgtől is megszabadulok, nem mellesleg 80W-ot eszik a konnektorból..
-
-
Piftuka
veterán
Ügyesen kikerülted a választ a kérdésemre! Pedig a lényeg ez volt:
"Viszont nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi lesz majd veled, és a hozzád hasonló "plazma hívőkkel", amikor a plazma technológia végleg megdöglik? (Tehát néhány éven belül.)
De komolyan... Akkor is visszajártok majd az összes, LED technológiával foglalkozó TV-s topicba "nosztalgiázni", téríteni, és hangulatot rombolni, egy elavult, nem létező technológiát siratva?" -
PuMbA
titán
Igen, végülis azok a kalibrált értékek arra a panelre valók, ám szoktak lenni felhasználói kalibrálások is panelverzióhoz, de ez ritkább
Itt egy tesztben a legújabb Samu: Black: 0.022 cd/m2 White: 101.8 cd/m2 Contrast: 4627:1 - ez majdnem eléri az olcsóbb plazmákat
, az ST60 meg: Black: 0.011 cd/m2 White: 81.99 cd/m2 Contrast: 7454:1
-
Piftuka
veterán
"be tud égni igen. de tényleg nem mindenki látja. és jelen estben ha választanom kellen egy 39" alsó kategóriás LCD, vagy egy középkat 50" pana plazma (ami összevissza veri a mai 3-400 ezres lcd-ket képminőségben) [..]"
Ez az "összevissza veri" erős túlzás, ezt te is tudod jól.
Viszont nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi lesz majd veled, és a hozzád hasonló "plazma hívőkkel", amikor a plazma technológia végleg megdöglik? (Tehát néhány éven belül.)
De komolyan... Akkor is visszajártok majd az összes, LED technológiával foglalkozó TV-s topicba "nosztalgiázni", téríteni, és hangulatot rombolni, egy elavult, nem létező technológiát siratva?Ha így lesz, nagyon remélem, hogy a moderatúra nem fogja hagyni! (Igaz, én már azt sem értem, hogy ezt miért hagyja!? )
-
B-L-A-C-K
titán
Én azt mondom ha nincs pénze adott illetőnek, akkor amire szükség van arra hitelezzenek be, hiszen nincs más választás, mosógép/hűtő kell. De aki 72 ezres fizetésből vesz egy 200 ezres telefont, 300 ezres TV-t azaz úgymond luxus cikkeket amit nem engedhetne meg, teljesen elítélem én is. Viszont itt most nem is erről volt szó, hanem arról hogy egy 5-10 ezres TV hitelt szerintem mindenki bevállalhat, és nem olyanra értem akiknek mellette van még 5 más...
-
B-L-A-C-K
titán
Azért havi ~5 ezer szerintem senkit se ver hanyatt, így tényleg nem hülyeség az, ezt úgy mondom hogy nem szoktam hitelezni. Viszont 1 évig leraktam 10 ezret a fundamentába, most egy év után kivehettem 130 ezret, és tudom ha nem raktam volna le azt a havi pénzt elb@sztam volna másra úgy hogy fel sem tűnik. Így meg nem éreztem meg és most egybe volt 130 ezrem amiért meg kis pótlással pl vettem egy kanapét...Szóval ilyen alapon szerintem a kamatmentes hitel se butaság....Az már viszont más téma ha valaki havi 30-40 ezret fizet, ha baj van azt már tényleg észreveheti egy család, de azért 5-10 ezret kitudnak kalkulálni, ha viszont nem 3D-s TV-t se kell venni.
-
-
B-L-A-C-K
titán
blakey, Gicz: Na nekem meg pont emiatt nem kell plazma (~300 ezres kategóriában), azért egy beégess engem jobban idegesítene mint egy pár pixelhiba. Non stop nézést meg csak példaként hoztam fel hogy mi lenne ha így nézném, amúgy volt már arra példa hogy egy hétvégén 1 adó ment végig kikapcsolás nélkül, persze ritkán de előfordult.
-
fraba
aktív tag
Habár elég brutál módon nézne ki
, az 55" sem fizikailag nem férne el, sem a 100k-s keretbe nem férne bele.
Vagy, ha az 55"-os TV még beleférne a 100k-s keretbe, gyanítom, hogy eléggé alsó kategóriás lenne. Az meg kell a francnak. Szóval ez a méret kilőve.
Igazából én egy 102 cm-s (40") TV-t képzeltem el ide. És az vígan el is férne. Így gondolkodva mik a lehetőségeim?Szerk: az valahol le van írva, hogy a TV-t milyen szögből kell/érdemes nézni? Itt elsősorban a függőlegesre gondolok, mert a kanapén úgy csúszok odébb, ahogy akarok, de a magassága és az én testmagasságom az sajnos adott
A képernyő közepével pont egy magasságban kell elhelyezkednie a szemnek, vagy mi?
-
-
Piftuka
veterán
"A netes nézési távolság táblázatokat hiába találod túlzónak, azok tényeket közölnek képátló, képpontméret, távolság, és emberi szem felbontóképessége alapján."
Már megbocsáss, de hogyan is közölhetnének tényeket? Az emberi szem "felbontóképessége", a látás élessége, "minősége" minden ember esetében más, és más, nem is beszélve az olyan tényezőkről, mint az egyéni preferenciák, az érzések, ízlésvilág, elvárások, stb. különbözősége, amelyek egytől-egyig nem mérhető dolgok.
Nem létezik itt semmi tényszerűség, szubjektivitás annál inkább!
(I)szerintem (/I)32" 2,5m-ről iszonyat kicsi. [..]
Na, csak kimondtad a lényeget!
Innentől kezdve nincs is tovább beszélni erről a témáról. Csak fogadd el, hogy rajtad kívül ezer más ember, ezer más féle módon látja, és érzi ezeket a dolgokat!
"Színhűséget tekintve egy 6-os samu, 6-os LG, vagy a sony 6-os sorozata ugyanolyan tökéletesre kalibrálható, nem tudnád őket megkülönböztetni szemmel a színhűségkük alapján."
Ezt őszintén szólva kétlem, bár - tekintettel arra, hogy nem vagyok elektronikai mérnök - a tévedés jogát fenntartom.
Mindazonáltal rejtély, hogy amikor a SONY 9xx sorozatáról, az abba épített elektronikáról, és az általa nyújtott, addig soha nem látott minőségű képről beszélek, hogyan került szóba a 6-os széria!?
-
nightshadow
veterán
A legjobb tévét kereste, ami 170k-bók kihozható. Nekem a 42W650 a kevés csatlakozók (csak 2db hdmi), a 3D, illetve a 100Hz hiánya miatt nem tartozik ide. Nálam a felsorolt 3 tévé ebben a tekintetben előrébb van a Sony e modelljénél. Ha önmagába nézzük, akkor jó, de vannak jobbak az adott pénzösszegért. A 42W805A jó lenne, de az meg drága, legalábbis a felsorolt 3 tévéhez viszonyítva.
-
Tegla80
addikt
-
nobeige
tag
Ez elég hosszú, a hétvégén megnézem. Most csak belepörgettem, nem újdonság, amit ott pár pillanatig elkaptam.
Igazából a te szavaiddal szerettem volna olvasni.Eddigi írásaidból azt veszem észre, hogy mintha fetisizálnád a 100 vagy még nagyobb Hz számú paneleket illetve a mozgóképfelbontást.
Szerintem addig, amíg a forrásanyag a fentieknél lényegesen alacsonyabb frekvenciájú, addig maximum annyi haszna lehet, hogy a villogtatással a retina perzisztenciát csökkentik, ezáltal mérőábrákon jobb felbontást lehet elérni. De szerintem jelenleg inkább a műsoranyag a korlátozó tényező.
Vegyük az unalomig ismert mozgóképfelbontásos ábrát. Egy adott sebességgel vízszintesen mozgatnak egy ábrát, és mi megpróbáljuk meglesni a számokat.
Most emlékezz vissza az ábra sebességére. Hány filmben van és mennyi ideig van pont ilyen tempójú svenk? Nagyon kevésben. Legfeljebb, ha speciális effektusként. Ha gyakrabban lenne, tengeribetegek lennének a nézők...Amúgy azért vicces az emlegetett ábra, mert ha fele olyan gyorsan mozogna, akkor az LCD-ken dupla lenne a mozgásfelbontás. Ha kétszer olyan gyorsan,akkor meg persze a fele. Igaz, akkor plazmánál is csökkenne a mozgóképfelbontás. Pontosan azért mozog ilyen sebeséggel, mert amikor ezt kitalálták a plazma gyártók, akkor az volt a céljuk, hogy olyan benchmarkot állítsanak fel, amelyik a plazmát kedvezőbb színben tünteti fel a konkurens technológiáknál.
Na mindegy. Nem vagyunk egyformák, nem egyformán priorizálunk. De így szép az élet.
-
nightshadow
veterán
"Az h ők azt gondonlják h ez a 100hz-esség, az nem is érdekel, cska amiatt irok be mindig ha erről van szó, h a friss érdelődők ne legyenek félrevezetve."
Persze, én se öncélúan vitatkozom, hanem a leendő vásárlók figyelmét akarom felhívni, hogy tisztába legyenek vele, hogy mire adnak pénzt.
-
apszi
őstag
-
hrvp
aktív tag
Annyi az egész, hogy béna vagy kontrollerrel, ha hónapokat játszanál egy coddal totál megváltozna a véleményed és rájönnél, hogy bizony lehet nagyon gyorsan és pontosan célozni és baromira tud zavarni a magas input lag és a többi olyan tényező, ami pcn is gáz.
Én egérrel nem játszottam ezer éve fpst, szóval pont azt érzem mint te a kontrollernél, lassú nem áll kézre, kín szenvedés, de tudom, hogy csak gyakorolni kéne sokat.
-
Tegla80
addikt
a kontrollert is kábelen kell használni,mert a bluetooth is késik.
plusz az érzékenysége is állítható,ha lassúnak érzed a mozdulatokat.
Szimpla beállítás a játékon belül,de valszeg haverod nem nagy szaki a ps3om terén.
erre utal "game mód nélkül játszani" dolog is nekem.de mind1 mert nagyon eltértünk már a témától.....
ami a lényeg,h az input lag ot a megjelenítő produkálja nem a pc-vagy konzol vagy miegymás,
ezért tökmind1,h mivel hajtod e szempontból. -
Tegla80
addikt
ennek semmi köze az input lag-hoz,
Max csak neked nem áll kézre az irányítás.
(amúgy mindenki erre panaszkodik aki pc-s,h kontroller-el nem megy neki.Sokan jöttek most PS4 re.)
amúgy amit éreztél az a hcpécéhez képest az fps különbség lehet,ez tényleg gyengébb konzolon.(de a lag-hoz nincs köze mivel azt a megjelenítők produkálják ugye.)
jah, a PS4 nél,már most is van olyan game ami támogatja(WarThunder),de a BF4 az pl nem és reméljük nem is fogja. Aki arra vágyik az maradjon meg a pc-n.
-
t256
őstag
Szia!
Konzollal játszanék rajta. A profilomban fel van sorolva, hogy milyenekkel, majd frissítem, mert bővült a lista egy PS3-mal.
Most hirtelen két tévét találtam, ami szimpatikus és paraméterek alapján megfelel:Sony KDL40R471BAEP (szívem szerint ezt venném meg)
Samsung UE40F5000 (ennek 30 ms körüli az input lagja)
Tehát, amikor a tesztekben az input lagot nézik, akkor az inkább a Pc játékokhoz van mérve? Konzolnál annyira nem számít?
Miért érzem úgy, hogy a jelenlegi két technológia még mindig a CRT-t üldözi? -
dorika87
őstag
Köszönöm a véleményedet. Nem sértettél meg. Nálam az a helyzet, hogy házimozi nem igazán férne el, most jelenleg egy 12 éves Dimarson házimozim van, ami épp, hogy elfér, de le szeretném cserélni mivel nincs otpikai csatlakozója sem, tehát a hangzás sem az igazi 3.5-ös jack-el.
-
trickyy
senior tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket ajánlanátok? Anyámék mindenképp T-home-tól akarnak rendelni.
LG 32LN575, Samsung UE32F5300, Sony KDL32W650
Köszönöm a segítséget!
-
LucasGrant
aktív tag
Olvasd el újra, és talán érteni fogod mit írtam
idézem ,,neked kell eldöntened" illetve a végén leírtam a saját álláspontomat. Nem feltétlen függ a felhasználási szokásoktól, hogy ki milyen Tv-t fog választani, van akit zavar a plazma vibrálása és még mozizásra se venne azt, van aki ezt észre se veszi, vagy nem zavarja. Viszont van olyan is aki csak világosba Tv-zik többet, és akkor se venne LCD-t, mert a plazmát jobban szereti.
Nem lehet általánosítani, mint ahogy Te mindig teszed, minden embernek más és más jön be, felhasználási szokásoktól függetlenül. -
viharkabat
aktív tag
az 50hz-eseknél amiknél mégis jó a mozgóképfelbontás (pl sony w650) ott black frame insertiont kapcsol a mozgásjavító.
Tehát ez az, amikor "számított kép" helyett feketét szúr be (?)
ami 50hz-es és paraméterezhető, pl LA620, ott paraméterként csak dejudder van. ami valós 100hz, ott deblur csúszka is van.
Ebből épp a lényeget (dejudder, deblur) nem értem, de rákeresek
az első csak a szappanoperáért felel.
És a második miért? Vagy úgy értsem, hogy a szappanopera hatás 100 Hz-es tévén nem jelentkezik? Vagy máshogy?
Nightshadow!
Amikor fokozatot állítasz, akkor a referenciapontok számát változtatod meg. forrás: [link]
Az az érdekes, hogy amikor nagyobbra állítom a mozgásjavítás-fokozatot, akkor durvábban jelenik meg a szappan, holott a több referenciapontokból végzett számításnak finomabbnak kéne lenniük. Vagy itt az egyetln szempont a folyamatosság, akár a természetesség rovására?
-
jilian
addikt
Nekem mondod?
A boltban a faszi is egyből a 400Hz-el jött...mondtam is neki: ácsi-bácsi! Ebbe inkább ne menjünk bele!De látom most már ezzel is tisztában vagyok 50 félkép / mp. Ennyi. Köszi.
EPG-t hogyan vagy az miaz? Nekem hol?
Mert van műsorújság, de az nem "elérhető"...
Mert a menüben aztán van minden, legszívesebben itt is gyomlálnék mint a telefonban... (tényleg lehet?)Szoftot frissítettem, (600MB) a menü látványosabban gyorsabb lett.
Mi az, hogy az .mkv -t nem játssza le?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest