- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
lorinser #26047 üzenetére
Egy alkalommal, Philips sajtótájékoztatón mutattam az egyik vendéglátónak a képhibákat, amire a vállát vonogatta és annyit mondott, ez van, ezt tudta belőle kihozni.
13 évig voltam EISA-tag lapok szerkesztője, egyszer részt vettem szavazáson, utána mostani AVO-s főszerkesztőm járt ezekre, pontosan tudom, hogyan zajlik a díjak odaítélése. Ahogy a tesztemből erőfölényből utasítva kivetették a negatívumokat, ugyanúgy megveszik maguknak a díjakat. Ha ennyiből nem világos számodra a történet, akkor nincs mit tennem, így is többet árultam el nyilvánosan, mint amennyit szabadna.Az élesség 10-15 %-nál magasabbra állítása az összes tévén durván rontja a képminőséget, nem erről van szó.
-
BBéci
legenda
válasz
lorinser #26044 üzenetére
Eszembe jutott.
Arra lehet következtetni a történetből, hogy más tesztekből is simán kivetethettek bizonyos negatívumokat, nem csak velünk tettek ilyet.
A nem kielégítő képminőség nem a szívem csücske, teljesen mindegy, milyen név olvasható a TV káváján. Philipseken, legyenek azok áruházban, sajtótájékoztatón, EISA díjazottak kiállítási termében, IFA Philips pavilonjában, vagy bárhol máshol, olyan mennyiségű és mértékű digitális képalkotási hibát fedeztem fel, mit semelyik másik gyártó készülékein. Azt nem állítom, hogy kivétel nélkül, az összes modelljükre ez jellemző, hiszen csak egy részüket láttam. Sokan egyáltalán nem veszik észre azokat, erre számos esetet, példát tudnék felhozni.
Azt is elismerem, hogy vannak egészen kiemelkedő képminőségű Philips tévék, persze leginkább a csúcskategóriában és olyan áron, amilyenért a konkurencia is hasonló, vagy még jobb képminőséget ad.
SZVSZ! -
dh66e
veterán
válasz
lorinser #25904 üzenetére
Nem kell hogy egymás mellett álljon ez simán a panel technológiából fakadó differencia.
Korábban volt már ebből itt elég bajom hogy megírtam.
Nos két napig egymás mellett ált nálam egy LB 731-es és egy 3 éves VA paneles sharp közép kategóriás mind a kettő.A bónusz pedig a Sony W8 volt.
Zongorázni lehetett a különbséget,szerintem ezzel senkit nem csapok be.A sony W8-at meg fel sem hozom példának mert az meg köröket ver az ips panel feketéjére.meg sok más VA paneles modellre.Mondjuk az másban is jobb. -
-
válasz
lorinser #25752 üzenetére
Nem bízok az ilyen akciós oldalakba, persze ettől függetlenül lehet nem rossz. A garancia miatt fosok.
Úgy néz ki letettem a voksom az 50W805B MM-es Sony mellett, később még hosszabbítom a garanciát.
Sajnos itt vidéken a világ végén annak ellenére, hogy város, semmi lehetőség nincs nézegetni egymás mellett ilyen TV-ket. -
válasz
lorinser #25728 üzenetére
Köszi, megnézem.
Sony ahogy olvasgatom nagyon-nagyon ajánlgatják itt a fórumon, ennyire jó lenne?
Közben finomítom a dolgot:
- kb 4 méterről nézzük a tv-t
- sokat filmezek számítógépről (hdmi-vel jelenleg)
- olyan tv-t kellene keresnem amit a jelenlegi fali tartóra fel tudok rakni.
- Wifi van
- Router van a szobában ha kellene a hálócsatiNem tudom melyik megoldás lesz majd jó, de szerintem hdmi kábeles filmnézésnél maradok.
-
törölt tag
válasz
lorinser #25579 üzenetére
Ha olyan hatalmas élményt nyújtana az ambi, akkor szerintem a mozik is már régen bevezették volna. Én helyette a diszkrét, egyenletes szemkímélő háttérfényre szavazok. De ez csak egy magánvélemény, mert van akinek tetszik ez a plusz villogás a szobában, de engem zavarna.
-
dh66e
veterán
válasz
lorinser #25558 üzenetére
Már akinek.Nekem az ambilight kb olyan mint a kínai piacokon árult villogó hifitornyok.Hangulatot adhat de hogy jobb a mozizás tőle....engem inkább riaszt.Mondjuk ambis moziban sem voltam még lehet meggyőzne.
A kérdező nem azt írta hogy a sok ficsőr érdekelné ergo olyat ne rakjunk a hátizsákjába amit teljesen feleslegesen cipelne. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
lorinser #25359 üzenetére
Az a baj a Sony új szériákkal hogy pl egy 55-ös W8-as kb 100 ezerrel lesz több mint a jelenlegi kifutómodellek. Így aki nem akar rászánni 400-500 ezret annak most érdemes megvenni a kifutó széria valamelyikét.
Bossi:
Egy kicsivel többe kerül mint a max kereted, de szerintem még belefér -> Sony 42W705
Szélessége 95.8 cm, illetve ennek van jelenleg az egyik legszebb képe. -
ozakila
tag
válasz
lorinser #24989 üzenetére
Ahogy írtam,befejeztem
Nekem bárki szidhatja a Philipset,nem érdekel,semmi érdekeltségem nincs a gyárban
Én nem is írtam rosszat,csupán hogy mi hogyan láttuk a két készüléket. Azért örülök hogy vannak olyanok,akiknek ez a legnagyobb problémájuk,meg hogy kötekedjenek...Okos enged...
-
törölt tag
válasz
lorinser #24968 üzenetére
Én csak az LG képbeállításáról beszéltem mert van otthon, és még segíteni is tudok benne. Viszont nálad egyik említett darab sincs. Szövegértésből nem 5-ös.
Sajnos majd jó hetekig tartó várakozás lehetséges a Philips tévére, amikor elomlik. Most 1 db szerviz van nekik, de lehet, hogy azt az egyetlenegyet is megszüntetik és viheti a futár Lengyelországba, a telefonos support már onnan működik. -
laszlo168
senior tag
válasz
lorinser #24963 üzenetére
Nekem volt Philips egy 47"-os, 4 hónapig használtam, aztán el kelett vinni szervizve, futár elvitte, 3 hét múlva vissza hozta, a hiba maradt, de akkor már a HDMI portok sem működtek. Megint elvitték, 3 hét múlva vissza, a hiba maradt, HDMI port rossz, a hangerő eltünt a tv-ről, úgy szólt mint egy szokol rádió. Meguntam cserét kértem, kicserélték, vettem egy LG-t, a képminőség ugyan olyan, viszont ez már bevált.
Jó a Philips, én mindig is szerettem, csak én pont kifogtam egy hibásat, legalábbis remélem igy volt -
törölt tag
válasz
lorinser #24964 üzenetére
Bizony, elég érdekes ha nem tudják beállítani a képet. User error, van ilyen. Akinek meg ezekből egyik említett tévéje nincs, az nem tud véleményt mondani egyikről sem, szóval ne erőltesd. Azt is említsük meg, ha már itt tartunk a Ph. 7-es szériánál, hogy a kelet-Európai vevők másfajta, gyengébb elektronikával szerelt tévéket kapnak a tisztelt kínai Philips cégtől. Tehát ennyit a képminőségről.
-
blakey
titán
válasz
lorinser #24506 üzenetére
A passzív sem felezi a felbontást.
Javaslom, hogy tényleg járj utána a dolgoknak, már első osztályban megtanítják, hogy két fél egy egész
, neked ezt miért nem sikerül megértened? Passzív 3D felbontása 1920x(540x2)p - az 540 a 1080 fele, tehát felezi. Ettől még lehet, hogy jó valakinek ill. neki az jobban bejön, ettől még nem kell elvakultan hülyeségeket állítani. Nem tettem utalást semmilyen márkára.
Nagyon jó -=RelakS=- hasonlata, nem mindegy, hogy 2 db félbevágott 500-asod van vagy 2 darab 500-asod.(#24512) radi8tor1
A passzív UHD 3D már Full HD 3D.
-
€uro
őstag
válasz
lorinser #22282 üzenetére
Beszéltem egy nővel a Samsung-tól. Azt mondta, hogy ha beregisztrálom a tévét, akkor valóan meghosszabbodik 2 évre a garancia. Az én sorozatszámomat egyelőre nem tudta felvinni a rendszerbe - nekem sem ment az általatok mutatott oldalon. A modell szám alapján valószínűleg a készüléket nem Magyarországon hozták forgalomba. Továbbította a plusz egy év garanciaidő miatti regisztrációs igényemet az illetékesekhez, akik utána fognak nézni a kódoknak és tájékoztatnak a továbbiakról.
-
-
Nagylajos_1
tag
válasz
lorinser #22005 üzenetére
Szia!
PHILIPS 55 PUS 8809 4K UltraHD 3D LED televízió Android rendszerrel - ez van a media, ban tehát akkor sztem ez lesz...
Viszont még egy kérdés akkor.... A sony tv-kel mi a probléma? Vagy miben jobb ez a philips? Igazából a smart része nem annyira érdekes, gyors legyen, és szép képet adjon ... Pl ennél a philipsnél volt olyan, amit vett a tag, hogy játszott a gta 5 tel, a víz alatt búvárkodott sötétben, kicsit megállította a játékot, beugrott a map ugye... majd fél órára rá amikor visszalépett a játékba, mint anno a plazmáknál x év használat után, beleégett a map, meg a gta logó a képernyőbe... igaz h rá 10 percre kb eltűnik, de ez eléggé gáz sztem, és tart a philipstől....
-
törölt tag
válasz
lorinser #21664 üzenetére
És ez az akciós Philips 42PFK6109/12is megérné? PFK miben másabb?
-
nismoka
addikt
válasz
lorinser #21551 üzenetére
Leginkább interpolációnál látható, mikor hibázik az elektronika mert nem elég pontos és gyors. Pld egy svenkelésnél szétcsúsznak a függőleges vonalak, pld korlát, kerítés, de távcsöves puska célkeresztjét is láttam szétesni, ilyesmi. De nemcsak interplolácíónál van, szimpla pixelesedés, vagy "aura" a dolgok körül.
-
lina7611
újonc
válasz
lorinser #21534 üzenetére
Fiúk!Nagyon kedvesek vtok, de ne harapjátok át egymás nyakát ;-) .A Panasonic neve fogalom...de mint mondtam nem láttam a képét.Grafikus vok, baromira fontos minden paraméter és ugye az esztétika is.Annyit találtam, h a Panánál 1200 hz a képfrissítés, a philipsnél 200....méretek rem ok, bár én olyan 3 méterről nézném.De ez már a max méret, így is kicsit aggódom ,h ormótlan lesz.Vhogy megoldom , h lássam mindkettőt.És mindemellett köszönöm mégegyszer.
-
BBéci
legenda
válasz
lorinser #21532 üzenetére
Igazad van, én nem tudok segíteni, nem értek a tévékhez, bár nem kettő, hanem legalább 70 különféle volt itt a nappalimban 2 hét és 4,5 hónap közötti időtartamig. És igen, volt köztük Philips.
Azt nem értem, hogy a mozikban, a vászon köré miért nem tesznek szép, tarka LED-füzért, biztosan növelné az élvezetet. A sok marha kénytelen sötétben kuksolni és még fizetnek is érte. -
interstate76
addikt
-
törölt tag
válasz
lorinser #20621 üzenetére
Jogos, és semmilyen csíkok nincsenek, csak esetleg analfabéták a tévékhez, vagy direkt elállítgatott tévék, hogy a mellette lévőt vigyék. Ha eladó lennék MM-ben, bevallom, én is ugyanezt tenném. Főleg, ha + jutalék is jár. Fekete csíkok, még 50 cm-ről sincsenek! Hibátlan képe van a 47-es passzív 3D-s tévémnek.
Szóval bárki, bármit mond, én nagyon meg vagyok vele elégedve, mert igazi élmény nyújt a passzív 3D.
Samsung boy! A hét vicce. -
odiepapa2
tag
válasz
lorinser #20603 üzenetére
Orulok hogy segithettem!
Az LG-t en alapbol kilottem, errol a Plazma topicban olvashatsz, bocs, de itt nem szeretnem ujbol kifejteni, inkabb egy szopart emlitenek: "Global Dimming".
-
-
blakey
titán
válasz
lorinser #19861 üzenetére
1987-től 1999-ig minden műszaki cikkem Philips volt, TV, erősítő, deck, mini hifi, videó, dvd lejátszó, hangfal, borotva, szendvicssütő, hajszárító, stb. Néha egy-egy Sony is megjelent, de többségében Philips volt. 99 után gyengült a minőségük, 2005/2006-ba még bepróbálkoztam 2 Philips LCD-vel de 2 hónapnál tovább nem bírtam, sajnso azóta sem, pedig volna bennük lehetőség. Ismerőseim is megszívták, én is, nem egyszer.
-
adodaniel
őstag
válasz
lorinser #19100 üzenetére
Marketinganyagot linkelsz a több száz hertz igazolásához?
Az ambilight meg pontosan arra való, amit BBéci is írt, hogy becsapja a szemed, ezáltal a feketéket mélyebbnek érzékeli a szemed, mint amit valójában meg tud jeleníteni a TV. DIY meleg fehér leddel is megoldható otthon. -
blakey
titán
válasz
lorinser #18295 üzenetére
Abban a "felfogásban" ahogy ő gondolkodik valóban nincs 100Hz-es panel, alapesetben "csak" 50Hz-es panel van, de azért mondjuk valós 100/200Hz-esnek, mert rendelkeznek olyan elektronikával amivel a tényleges 50Hz-esek nem, tehát van is valós 100/200Hz-es panel meg nincs is.
-
Prime110
aktív tag
válasz
lorinser #18195 üzenetére
És aki kicsit szemfüles, az még jobb áron kifoghatja a Glamour napokon, ugyanis van kupon a katalógusban, ami MINDEN Philips termékre 20% kedvezményt biztosít a MM-ben.
Az más tészta, hogy valószínűleg a hajszárítót meg a botmixert akarták "csak" megakciózni, de hát a nyomdahiba sokba lesz a Philips-nek.
Tehát ez a TV így 119.919.- lesz október 10.-én. -
Tomix24
addikt
válasz
lorinser #10358 üzenetére
Nincs elálítva egy tv sem. Legalább is itt pécsen.Jelenleg nincs jobban preferárt modell. Ez nem a euronics...
Philips 7000-es sorozat szemre lett belőve. Legalábbis a sajátomra..
Márkánként van segítség(promoterek). A hozzáértésük példás. Bármit lehet szinte kérdezni. A válasz profiHa épp vagyok tudok prezentálni,segíteni én is.
-
lorinser
senior tag
válasz
lorinser #7846 üzenetére
Még valami. A szerviz menüben meg tudod nézni, hogy mennyit ment a TV. Több módszer is van rá, próbáld ki, hogy ennél a típusnál melyikkel lesz a nyerő:
- távirányítón beírod 062596 utána közvetlenül INFO gomb
- távirányítón beírod 123654
- 319853 utána némítás gombHa beléptél itt nagyon ovatosan kell garázdálkodni!!!! Ne állíts el semmit!
-
blakey
titán
válasz
lorinser #6602 üzenetére
Igen, valóban, innováció is volt
, crt-k voltak a legjobbak.
(#6604) Teasüti
A Sony idén kezdte az IPS panel használatát, a HX PVA panel, hogy azon belül mi azt nem tudom. A PSA-t kevés gyártó használja, a samsung a felsőbb kategóriákban használja, Toshiba gyakran, Sony elég vegyesen használja/ta a paneleket. Sajnos most így nem tudom megmondani de ha találok infot akkor megosztom. -
blakey
titán
válasz
lorinser #6592 üzenetére
Az EISA-nak meg nézz utána, kategóriák vannak amiket "striguláznak" és ha annak megfelel és jobban mint a többiek akkor megkapja a díjat, ennyi. A Philips dizájnban nyer, nem az EISA-tól lesz jó valami.
(#6590) Teasüti
A Samsungnak nagyon nagy a szórása, rengeteg modellt hoz ki egy adott évben és ezek között van gyenge felhozatal is, vannak "siker" modellek de vannak olyanok is amiknél a versenytársak jobbat hoznak ki. Az F6400-as egy középkategóriás tv elfogadható tulajdonságokkal és valószínűleg ebben az ársávban nem találnál jobbat max használtan, bár a HX750-es Sony 150e-ért jobb választás, sőt a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest