- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsi1987
őstag
Megjött az 55uj6307es t-hometol eddig kiváló 😉 játék módba itt is át kell a hdmi nevét írni pc-re? Vagy ez már megszűnt?😊 Ja még egy kérdés itt a film üzemmód a színház?😊
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Beleástam magam a Samsung MU7000 (7052)-be, azt hiszem inkább kihagyom a vételt.
A panel natív 60 Hz, filmnézéskor javarészt 24p tartalom megy nálam.
Nem is értem...Inkább várok egy komolyabb jóárasítást a Sony XE85-re.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
mexel
veterán
válasz #94529552 #37797 üzenetére
Köszi az infót, csak éppen az változott hogy nem annyira akaeok már va panelt, mert sokat nézik oldalról, a számítógép előtti székből ami kb 45 fokban oldalt van a tv től. Így valószínűleg jobb lenne egy ips panelos. Közben olvastam hogy a dx700 pwm es. Abban a hitben voltam hogy ezek a tv k már mind pwm mentesek. A többi típusnál ez fel sem merült eddig. Mindegy, az lesz szerintem hogy egy készüléket hazaviszünk próbára és meglátjuk. Sajnos az átlag user vélemények nagyon szubjektívek, ezt a legjobb kipróbálni, kár hogy ahol most vagyok erre hincs lehetőség.
Az összes típus topikját olvasom már egyébként, próbálom összerakni a képet. A sony 7005 mitől nem ajánlott egyébként? A dx700 ról azt írták mosott, homályos, stb[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én úgy látom, hogy nincsenek rossz véleménnyel az EX700-ról[link]. A betekintési szögre azt mondják, hogy a többi va paneleshez mérten nem rossz. A topikban Pro Koryak mondott róla egy majdnem negatív véleményt, de ott biztos nem az XD7005-öshöz képest mondhatta, hanem egy magasabb kategóriához mérve.
A 635V-ről itt egy vélemény, és az a pár metrós 50UH635V volt a legutolsó lehetőség szerintem.
a többi típusról meg erre találsz véleményeket és beszámolókat, vagy kérdezheted a többieket az újabb típusokról is. -
mexel
veterán
Beleolvastam a pana topikba, ott eléggé lehúzzák a DX700-at, de az EX700-ról sem olvasok jókat.Most már nem tudom mit higgyek
Talán valami LG. 49" ból vannak több féle típusszámmal is, most azokat is át kell böngésszem.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz #94529552 #37794 üzenetére
Mivel jobb a DX700E mint az EX700E, és az xd7005 miért nem ajánlott,illetve miben nyilvánul meg hogy jobbak azok a panák mint a sony? Sajnos teszteket nem nagyon találok ezekről.
FollowTheORI: igen köszi, emlékszem hogy írtad és utána kezdtemel keresgélni melyik mit tud, a sony oldalán van is táblázatszerűség ahol a típusok fent vannak és ottlátszik melyik a triluminos. Sajnos az ajánlottak kiesnek az árkeretből.
A pana szoftvere nem tudom milyen lehet, de azt tudom nem androidos sajnos.
Más: ha az LG-kközül nem az 50UH635Va kiszemelt akkor ekkorában mi az ami jó még LG-ből? Kb 15 féle UHD-svan kb 150-250ezer között ésegyikről sem olvastam szinte semmit. Azok mind elmaradnak ezektől a panasonicoktól képminőségben?Szívem szerint az UH635V-t venném de félek hogy oldalról nem lesz jó a VA.
-
nagyúr
-
mexel
veterán
válasz blakey #37789 üzenetére
Utánaolvasgattam, de talán a sony jobb lehet ahogy leszűrtem. Jobb lenne a sony 8005 -öse de az meg drága még, igaz a sok betű mögül most próbálom kihámozni mi mit jelent. Azokból van Triluminos kijelző is, bár nem tudom mennyivel jobb a simánál. Az biztos hogy jóval drágább. Lehet a Mediaban rendelek egy sonyt, kipróbáljuk, ha jó akkor marad de ha nem hozza az elvártat akkor elvileg 60 napig visszaveszik, bár nem tudom ez igaz-e.
-
blakey
titán
DX700-as jó, de előtte nézd meg személyesen is.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
Azt hiszem nem fogok azzal foglalkozni hogy VA vagy IPS panel vana tv-ben, főleg hogy oldalról is nézik majd, ráadásul alig van ajánlott VA paneles. Így leginkább SONY és Panasonic között vacilálok max 250eft-ig. Képminőségre melyik a jobb 50" körül? Pana 50DX700E vagy Sony 49DX7005 ? Valamiért ez a 2 típus szimpatikus. Vagy LG-ből mi lenne ami jó 4K-s ennyiért és be is szerezhető? (ha jobb az LG ezeknél ennyiért)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
TCr
veterán
válasz gordonfreemN #37781 üzenetére
Akkor maradj meg abban a tudatban, hogy igazad van.
Próbáltalak finoman rávezetni, hogy nettó hülyeséget írtál a windows tálcával, de úgy látom hasztalan, élvezd a tévéd, az a lényeg, hogy neked tetszen.
Bár úgy látom valamiért személyesnek vetted, hogy kifejeztem a nemtetszésem az IPS-sel kapcsolatban, amit nem is igazán értek.Gyuromoj: szerintem kielégítené az igényeid és méretben is jelentős előrelépés, de mindenképp nézd meg vétel előtt személyesen, saját vitt képi tartalommal.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
Samsung 65KS7000 mennyire ajánlott készülék? (PS51D6900 leváltására)
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
törölt tag
55 és 65 közt ott vannak a Pana 58" EX7-es típusok, a topikjában asszem volt egy teszt is linkelve, illetve vannak tapasztalatok is. Ez a méret pont neked lett kitalálva.
Tavalyi XD70 szintén IPS
sajnos.
Neked. Mert szerintem erre nem mindenki mondaná, hogy sajnos, de kár ezt a témát megint felturbózni. Kinek egyik, kinek másik. -
gordonfreemN
addikt
Minek olvassam el, látom amit látok.
Zárszóként maradnék annál a kijelentésnél, hogy elégedett vagyok azzal amit kaptam főleg annyiért amennyit költöttem.
Félreértés ne essék, majdnem megrendeltem az 50uh635v-t (pontosabban le is adtam a rendelést de elfogyott) innen már csak egy kis lépés lett volna a nemrég linkelt 58uh635v de nagyon nem bánom a zsebemben maradt 50-60k-t.
Illetve olvasom te is elegedett vagy aztal amit kaptál a pénzedért, mindenki boldog¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
hami85
tag
Sziasztok!
Erről van valakinek tapasztalata?
SAMSUNG UE55MU7052
Betekintési szög? Milyen a feketéje?
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz gordonfreemN #37778 üzenetére
Pár sornyi olvasnivaló + a mellette lévő kép: Szín- és fényerő állandóságok bekezdés.
Minek próbáljam ki? Számomra ez nem újdonság.
Már egyébként sincs otthon Win-es kütyüm, bőven elég az a munkahelyre.
Csak PS4 és LibreELEC (S905) van rákötve a tévére.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
gordonfreemN
addikt
És mi tántorított el 8 éve a VA paneltől?
A betekintési szög? Vagy valami olcsó "vackot" vettél?
isten bizony nem emlékszem a típusára, de arra igen, hogy Sharp TV volt VA panellel, 207ezer ft volt 2009-ben, szerintem akkor ez nem számított rossznak...
szerk: hogy mi ántorított el: fakó színekre emlékszem az biztos. 8 éve volt, ne kérd, hogy precről percre idézzem fel. Ami megmaradt, hogy képes voltam 140km-t lenyomni újra a csere miatt.
Helyette 185k-ért vettem az LG-t.
A két fekete (szürke) sáv pedig igenis az IPS gyengesége (máskülönben gyenge forrásnál a VA is szürke lenne ugyanott), a tálcával való babrálásod csak optikai csalódás, a szemed vered át vele.
örülök, hogy elmondod mit látok, egyedi.
Viszont akkor kezdek bizonytalan lenni. Lehet VA paneles az LH6047?
Megpróbálok fotózni majd egyet, de nem hiszem, hogy telefonnal fotózva látszódni fog a különbség. Sajnos én csak ilyen egyszerű gáz parasztgyerek vagyok és nincs fényképezőgépem.
De azt te is megteheted, hogy a fentebb írt tesztet megvizsgálod ha win10-ed van. MPCHC-val lejátszol egy filmet (konkrétan az Élet című filmnél történt) és teljes képernyőn lehúzod az egeret, hogy a tálca előbújjon.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Yodamest
veterán
hát én már csak OLED-re cserélek asszem habár mire annak az ára emberi kategóriába kerül....
-
blakey
titán
válasz Yodamest #37774 üzenetére
Sztem ezek elég kőbevésett dolgok Nem kőbevésett dolgok, grafikai munkákra mindkettő alkalmas és tökéletes RGB-vel rendelkezik egy minőségi VA paneles monitor, nincs ennél többre szükség, napi szintén órákat vagyok monitorok előtt, 18 LCD tv-m volt, általában mindig 3 egy időben, IPS sajnos évek óta nem tud fejlődni, egyszerűen megrekedt egy szinten, együtt lehet vele élni, de ha kifogsz egy jobb VA paneles tv-t akkor tudod, hogy van jobb ebben a technológiában, természetesn van gagyi VA panel is, ez nem is kérdés. OLED, Plazma másik technológia és más, egyéb hibákkal.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Yodamest
veterán
Hát nekem ezzel a 2 eszközzel volt tapasztalatom konkrétan, de amit leírtam sztem általánosságban is úgy van most ettől függetlenül. Rengeteg összehasonlítás van pl 300ezres VA és IPS monitorokról és ugyanezt mondják el ott is, amit én is tapasztaltam, hogy VA jobb fekete, IPS jobb színárnyalatok, illetve kisebb utánhúzás. Sztem ezek elég kőbevésett dolgok, azért is írtam hogy kinek mire van szüksége azt veszi, nem egy lap a kettő.
-
TCr
veterán
válasz ArthurShelby #37772 üzenetére
Erősen gondolkodom, hogy benevezek egy Samsung 55MU7052-re, így lehet eladóvá válna az 50W805B tévém, ha esetleg érdekel.
Az általad is írt 7**C és 8**C típusok az első droidos példányok.
Előtte (mint nekem is) saját, zárt rendszerű volt.[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Üdv!
Szeretnék tv-t venni, de használtan (hogy leszorítsam a költségeket). Mire kell figyelni egy használt tv vásárlásánál?
Legyen VA paneles (fekete mániás vagyok én is, a betekintési szög a va-nal is elég, nem oldalról fogom nézni, mivel nappaliban lesz, ahol sok a fény, így kell a fényerő is).
Legyen sony (egyszerűen azért, mert megbízok a márkában, jó elektronikákat tesz a tv-ibe).
Nem kell a 4k (fullhd bőven elég, nincs még 4k-s anyag, youtube meg nem kell 4k-ban).
49-50-es méretben, esetleg 55-ösben keresek tv-t.
Ha lehet, akkor legyen androidos. (mikortól androidos a sony, milyen op-t használt előtte, és arról mi a vélemény?)A VA panelen belül mik vanak? (pl a AMVA mennyiben más, ugyanaz...)
A 7-es és a 8-as széria miben más?Mi a véleményetek, a 50w807C-ről/ 50w805C /50w808C-ről, 50w75C-ről
Köszönöm a segítséget!
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
TCr
veterán
válasz blakey #37770 üzenetére
"...persze érdemes a jobb minőséget választani, mert gagyit bármelyik boltban találunk mindegy, hogy milyen a panel típusa."
Pontosan.
Input lag: az összes normálisabb tévé 20 ms körüli értéket produkál játék módban, szerencsére már aktív HDR tartalommal is. Paneltől függetlenül!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Yodamest #37768 üzenetére
Válaszideje, mozgáskezelése az IPS-nek jobb, szóval gamingre megint csak az ajánlott. - Monitor vs. tv, két különböző felhasználási terület, ebből a szempontból nem szerencsés az összehasonlítás, az én monitorom válaszideje 0,5 ms, de nem hasonlítgatom a tv-hez, mert nem ugyanaz viszont a kép minőségét már össze tudnám vetni ha mindkét megjelenítő kalibrálva van. Szóval játékra is tökéletes egy jó VA paneles monitor és ma a VA panelek betekintési sz9geivel sincs gond, persze érdemes a jobb minőséget választani, mert gagyit bármelyik boltban találunk mindegy, hogy milyen a panel típusa.
-
Yodamest
veterán
Na látom megy az IPS vs VA vita, akkor már én is hozzátenném a 2 centemet:
Nekem volt 2 évig sony w705 VA paneles tv, PC monitorként használva és most van helyette egy PG279q asus gamer monitorom IPS panellal. Nem lehet a kettőt hasonlítgatni, mert másra jók.A sonynak tényleg nagyon szép homogén feketéje volt, de a színátmenetek és úgy általában a képminőség, közel sem voltak olyanok mint a mostani monitoron.
A betekintési szöge a VA penalnak kiváló volt, és semmiféle kontrasztvesztést nem vettem észre oldalról nézve sem, ilyen szempontból teljesen azt hozta mint a mostani IPS.
Válaszideje, mozgáskezelése az IPS-nek jobb, szóval gamingre megint csak az ajánlott.Szal tök más a kettő, tv-nek azért én inkább VA-t vennék a jobb fekete miatt, de moncsinak ahol azért fotókezeléssel is meg kell birkózni ott IPS.
-
-
mexel
veterán
Lehet hogy én sem fogok szülőnek ragaszkodni a va panelhez, sokat nézi félig oldalról a székéből, többet mint szemből. Nem hiszem hogy ő a régi plazmaután, amin szintén nem volt túl fekete a fekete, rosszabbnak tartana egy friss színű sonyt vagy lg t. A kb 150-190 ezzer közötti uhd tv k kerülendők? Annyi típusszám létezik lg ből is hogy fogalmam sincs mi miben más. Sajnos most 200km re vagyok otthontól és itt nem tudom megnézni a tvket sehol.
Pl a pana 50dx700 asok még kaphatóak, azok milyen menüsök? Nem android gondolom. Azok képben lg hez, sonyhoz képest hol vannak? A max ár 200-250 között kell legyen sajnos.[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
Sóbálvánnyá valóban nem változol, de ha töksötét környezetben egymás mellé teszed a VA és IPS paneles készülékeket egy fekete ábrával, akkor meglátod a különbséget, mely tényleg elég nagy.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
vond
MODERÁTOR
válasz gordonfreemN #37759 üzenetére
De a VA-s izomfekete is csak szemből az. Panelminőségtől függően 15-20 fokos szögből a 3-4-5000:1 kontrasztarány máris bemegy 1000:1 alá. Plusz gyorsan megjelenik a deszaturáltság, és a színek is elkezdenek elmászni.
Én ezért nem is nagyon szeretem a VA panelt. Nekem fontosabb az, hogy ha gyengébb feketével is, de általánosan jó képet kapjak minél szélesebb szögből, minél több helyről, mint az, hogy legyen mélyebb feketém, jobb kontrasztarányom, de csak teljesen szemben ülve a készülékkel.
Én legalábbis így gondolom.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
TCr
veterán
válasz gordonfreemN #37759 üzenetére
És mi tántorított el 8 éve a VA paneltől?
A betekintési szög? Vagy valami olcsó "vackot" vettél?A két fekete (szürke) sáv pedig igenis az IPS gyengesége (máskülönben gyenge forrásnál a VA is szürke lenne ugyanott), a tálcával való babrálásod csak optikai csalódás, a szemed vered át vele.
Ezért használnak sokan tévé mögötti világítást.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
gordonfreemN
addikt
2009ben történt az eset a sharp tv pontos tipusára már nem emlékszem de mégis az LG mellett döntöttem.
Az évszám ne riasszon el a véleményemtől már akkor is ment ugyanez a téma (betekintési szög szintelitettség vs izomfekete)
Amúgy valaki emlegette itt a múltkor hogy milyen jól látszik az ips gyengesége amikor mozifilmet néz és az alsó felső fekete sáv mennyire nek fekete. Próbáljátok ki ha win 10 van a gépen (de egyéb módszerrel is lehet) hogy film közben lehúzzátok az egeret a tálca megjelenik és máris meglesz a fasza fekete ips-nél is. Elég jól látható hogy a film e két sávja valójában nem a tv miatt szürke hanem a forrás miatt.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Yodamest
veterán
Szasztok!
Egy sony 46r470A tv-t szeretnék minél jobban beállítani színileg, képminőségileg. Sokat szórakoztam már vele, de most vettem egy ps4 prot és ahhoz megint más beállítások jók, mint pl filmekhez. Nincs is ezzel baj, mert külön hdmi-n mennek tehát külön beállítások vonatkoznak a filmekre meg a ps-re, de felötlött bennem, hogy talán lehet valahol találni ehhez a tv-het valami optimális kalibrációt. Ilyet hol tudnék találni? Így szemre be van állítva a tv, de hátha valami offical profillal még jobb lenne.
-
TCr
veterán
válasz FollowTheORI #37754 üzenetére
Egyetértek!
A Samu 55MU70xx most elgondolkodtatott, akciósan 350, bizsereg a tenyerem.
Csak sajnos méretben kicsi előrelépés a jelenlegi Sony 50W805B-hez képest.Francért nem csinálnak a "normális típusokból" már vagy 2-3 éve 60"-os példányokat?
55" nem sokkal nagyobb, 65" viszont már túl nagy lenne nekem, a 18 m2-es helyiséget rendesen összenyomná a jelenléte.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
Jogos... én inkább úgy válaszoltam, hogy mi az amit már érdemes megvenni Sony-ban, úgy hogy közel jót kapj, nem arra hogy most milyen panel van benne (néha amúgysem az számít csak).
Nyilván nem OLED-el kezdek.
Szerintem 8000 széria felett vehető a Sony... csakúgy, mint a 7000 és felette a Samsung.
Itt már azért kicsit szőrszálhasogatásnak tekintem a finnyáskodást...
Persze ez az én személyes véleményem, és nyilván ezek között is van jobb meg kevésbé jobb vétel bizonyos nézőpontok szerint. De összegészében nagyon mellélőlni már nem lehet, vagy milliószor jobbakat kapni minőségben.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
TCr
veterán
válasz gordonfreemN #37749 üzenetére
Plazma után?
Melyik típust?[ Szerkesztve ]
-
-
gordonfreemN
addikt
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Egy ismerősöm kapott egy TV-t de inverter cserére szorul. Tudtok valakit aki ilyennel foglalkozik, megbízható és nem túl drágán javítja, mint a szakszerviz?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Elims
veterán
válasz hami85 #37734 üzenetére
Semmire. :-/ Már kevésbé hezitálok.
Jó lenne Tegla sony tv-je vmikor,de max.200-250-et szánnék erre ami az ő tv-jéhez édeskevés...
Szerintem várok még a cserével,mert egyébként megvagyok elégedve a jelenlegi tv-vel.Kis pici fehér pixel.Ps4-en játszom egy játékkal (sniper elite 4),nagyon úgy látom,hogy egy-két hónapig biztos ez fog menni a gépben.Van úgy néha,hogy több órát megy egyfolytában a gép és ugye a tv is.Viszont ebben a játékban folyamatosan van a kijelző közepén egy nagyon pici fehér pont (nagy segítség a játékban),hosszútávon lehet-e ebből vmi tv probléma?Ha igen akkor szerintetek milyen időközönként mennyi ideig kellene azt a pontot eltüntetni? (Pause menü)
-
mexel
veterán
A 8000-es elég húzós árú úgy látom. Régi plazmát váltana, ráadásul oldalról is néznék sokat. Akkor inkább a va panelt ne akarjam? A 7005 ös sonyk hol vannak minőségben egy lg 50uh635v hez képest?
-
TCr
veterán
válasz FollowTheORI #37740 üzenetére
Abból sem mind VA paneles.
Az idei XE85 igen, de pl. a még kapható tavalyi XD80 az IPS.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
-
mexel
veterán
Sony 49-50" 4K-s tv-k közül melyik ami jó panellel (va) van szerelve, vagy melyik az ajánlott Sony típus? Androidos lenne jó.
-
Sonny C.
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a választásban, mert minél tovább olvasom a topikot, annál nehezebb a döntés!
Az alábbi TV-ket nézegettem, csak 32"-os jöhet szóba, a hely miatt.
LG 32LJ610V webOS 3.5 SMART LED Televízió
LG 32LH6047 LED televízió
Philips 32PFS5501/12 Smart Android LED Televízió
bár a topikot olvasva, a Philipset nem nagyon ajánljátok.
Szóval ezek közül melyik lenne a legjobb vétel? Vagy ha van más javaslatotok szívesen hallgatom azt is!
Annyi kritérium volt, hogy 32", FullHD-s legyen, max.100k körül, esetleg élőben meg lehessen nézni valamelyik nagyobb áruházban.
Köszi a segítséget! -
virkir
veterán
válasz acura nsx #37727 üzenetére
A Tv USB-t felejtsd el.
A szalag gyártója 1A-es csatlakozást ad meg hozzá a TV-k csak a felét tudják USB-HDD slotban is ha jól tudom.
Aztán meg neadj istenke ne vigye már magával a halálba a TV-t a kínai led, esetleg ha úgy dönt."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
ktomek
aktív tag
Üdv!
Eddig 5 darab (igaz, 2-3 e Ft-os) HDMI kábelt próbáltam, ezek közül csak egy tudja átvinni 3 méteren a 4k/60Hz/YCbCr 4:4:4, vagy 4:2:2 jelet, de ez is hibásan (sok villódzó fehér pixel, elég zavaró). Mindegyik kábel HDMI 2.0, vagy High Speed HDMI -szabványú, de a fenti üzemmódokban legtöbbjüknél nincs kép. Nem is a színtér-dolog zavar, hanem, hogy a működő 4:2:0-nál nincsen csak 1080p után 4k, azaz a köztes 1440p-t nem választható az NVidia CPanelben, pedig éppen azt szeretném használni leginkább. (970gtx, Sony xd80)Tudna ajánlani esetleg valaki egy konkrét kábel típust (3 m), amivel megvalósítható a fenti ügy?
Előre is köszi!
-
acura nsx
kezdő
Utalom full sotetben nezni a tv-t, egy ido utan elfarad a szemem, pedig 30 korul van csak a hatterfenyem. Az asztal aljan van led szalag korbe, de az meg mar sok filmnel, jatekhoz ok.
Jo a feketeje nincs vele gond miert kerded? Most a napokban sikerult bellonom a kepet vegre, jo sok beallitas van regi lg tevemhez kepest.
Am irtak a boltbol hogy okes a szalag a tv-hez. -
acura nsx
kezdő
Udv lg58uh635v moge szeretnek hattervilagitast. ezt neztem ki.
A kerdesem hogy 58"-hoz vajon eleg-e 2x50cm, a masik pedig hogy jo-e a tv usb csatlakozoja hozza a gyari adat: usb 2.0 : 2ea ? -
törölt tag
GuruZone fülese: Újra feltűnt néhány VA paneles LG 50UH635V. a ferencvárosi Metroban 149 ezer Ft-ért elérhető elvileg 3-4 darab 50UH635V......
-
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
LG 42LN5400 készülékünk az elmúlt fél évben harmadszor is elhalálozott ugyanazzal a hibával (kép nincs hang van) még utoljára átviszem a 300 méterre lévő márkaszervizbe, de legközelebb kuka. Közben venni akarunk egy újat.
100 E HUF alatt, minél jobban
42-43 col
FHD legyen azért, de nagyobb felbontású nem kell.
Nem kell smart, 3d
2 hdmi legyen azért, egy kevés
Usb filmlejátszás minél jobb
És persze minél szebb kép.
Nem vagyok elájulva az LGtől, alig 3 évet bírt bedöglés nélkül, de úgy látom jóformán csak az játszik. Mellette szól a márkaszerviz a szomszédban 😟
Van ajánlott típus vagy best buy ilyen paraméterekkel?
Au árukereső ezeket dobta ki, van lényeges különbség ebben az ársávban?
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/f:lg,panasonic,samsung,sony,kepatlo=2,led-tv,full-hd,ar=80000-100000/?orderby=1
Bocs a linkért, telefonról vagyok.
Előre is köszönöm!Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Elims
veterán
válasz Tegla80 #37716 üzenetére
Sajnos a hálóba és a többi szobába nem mehetne a jelenlegi. :-/ Elvinném a szüleimhez.
Sajnálom érte a 200e-t. :-( +most még a bnőm is lebeszélt.
Viszont megnéztem a tiédet.. :-o több mint 500e.
Az viszont annyiban jobb lenne,hogy középen van a tv talpa,azzal biztos nem lenne gond a tv szekrényen való elhelyezéssel+persze te biztos olyat választottál ami tökéletes. :-)
Vmint ez az új samsung nem sokkal nagyobb.Jó lenne kb.150cm körüli.
Lehet,hogy várok még vele és megnézem majd én is a tiédet. ;-)Köszi szépen!! :-)
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Erről van vkinek tapasztalata? Egy Samu LE46B650-hez szeretném. A HDMI kábelt szeretném kiiktatni. Vagy esetleg tudtok vmi más megoldást is?
-
Tegla80
addikt
Nah ez mar az a kategoria amire erdemes cserelned!
ha tenyleg most akarsz.
Viszont arban nagyon jonak kell lennie mert ez idei es ilyenkor meg nem a legolcsobb.(okt/nov a melypont majd karira picit ismet fentebb).....nameg jovore foci vb es azert az elegge jo aras szokott lenni,igy En akkor nezelodom majd egy Sony xe85 iranyaba.
De ha most kell akkor ezert mar adhatsz penzt.
szerk
annyiba boven veheted,ne gondolkodj!(max tartsd meg a masikat 3d-re pl a haloba......igy tudnal mindig jatszani es nem kellene osztozni az asszonnyal a tv-n. )[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Most van egy samsung ue48h6400-as tv-m,gondolkozom egy samsung ue55mu7052 cserén (elég baráti áron tudnék hozzájutni).Szerintetek megérheti a csere?
Tv/film és ps4 (pro) szokott menni a tv-n. -
andrás47
senior tag
Üdv! Nem tudom jó helyre irok-e. Olyan gondom van LG LED tv, hogy mindig visszajön a feliratozás , ki szeretném kapcsolni, a subtitles gomb benyomása után lehet választani feliratok nyelve magyar, vagy nincs, az utóbbit választom, majd ok gomb, de ha csatornát váltok, újra mindig visszajön a feliratozás, vagy máshol kell esetleg kikapcsolni?Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz gyuromoj #37699 üzenetére
"Teszem azt ha kitolom 400k-ra a keretet akkor úgy már jobb lenne a helyzet?"
Valamelyest jobb, mert annyi pénzből a SONY 65W859, vagy a SAMSUNG 65H6400 kikerül.
Ám, láthatod, hogy szó szerint az utolsó darabok kaphatóak még az üzletekben. (Talán egy-két Media Markt-ot érdemes lehet még végigtelefonálni, hogy van-e még készleten nekik valamelyikből.)
Vagy gyűjtesz még hozzá, vársz egy jelentősebb árcsökkenésre, és vásárolsz egy Panasonic 65EX780 televíziót, ami a betekintési szöget leszámítva, mindenben többet ad, mint a jelenlegi plazma tévéd.
Egyébként a székesfehérvári Media Markt-ban 1 hete még volt készleten egy Samsung 65KS7500 készülék 461.000 forintért. Ebben a méretben, az is egy remek tévé, és a fent említett ár verhetetlen. (Bár nem kevés, határozottan sok pénz, ez vitathatatlan.)
"Aquila non captat muscas."
-
TA68
őstag
válasz hakydakillah #37707 üzenetére
A legolcsóbb megoldás az UTP kábel behúzása a tévéhez. Gondolom ez nálad nem megoldható, azért keresel valamilyen alternatív megoldást.Én egy wifi extendert javasolnék, mert össze tudod kötni UTP kábelen a tévével és még a wifi jelet is erősíti. Ez azért is jó megoldás, mert ha egyszer tévét fogsz cserélni, akkor sem megy veszendőbe.
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok
90-100 cm körül van normális képű wifis tv 80e ft-ig? Köszi
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok,
van egy fel-okos LG Led Tv-m, ami azt jelenti, hogy appok vannak rajta, de wifi nincs beleepitve.
Router nagyon messze tole, gyari LG usb wifi modul meg nagyon draga hozza.
Valami olcso megoldast nem tudtok tanacsolni erre? Lesegettem aliexpresen, hogy nincs-e valami noname ocska wifi vevo, vagy usb android, de nem tudom igazan eldonteni, hogy mi lenne a jo. -
mexel
veterán
Sziasztok! Szülőnek keresek valami 49-55" közötti tv t. Sajnos messze vagyok otthonrólps csak mobilnetem van, így nem nagyon tudok nézgelődni és olvasgatni. Nincs most valami jó akció Sony Lg Samsung vonalon? Full hd vagy 4k kellene, inkább az utóbbi. Mi az ajánlott most? Előre is köszönöm a segítségeket. Sony t preferálnám, régi pana plazmáról menne a váltás.
-
törölt tag
válasz tothgergo90 #37704 üzenetére
Itt nézz utána. Közben egy szoftverfrissítést/ tv visszaállítást(reset) megpróbálhatsz. Játék/konzol képmódban se megy az 1-esen? Ha semmi nem segít, akkor jelenteni kell a boltnak a 3 napon belüli csere miatt.
-
tothgergo90
tag
Sziasztok!
Van egy Panasonic 58EX700B tv-m, amin szeretnem hasznalni a Ps4 Pro-mat 4k/hdr-ben, viszont valami miatt nem tamogatja a Ps a hdr-t a hdmi1 porton. Tobben tanacsoltak, hogy probaljam ki a tobbi hdmi porton is. Ekkor tunt fel, hogy a hdmi 2 abszolut nem veszi a jelet. Kiprobaltam laptoppal, ps-el de egyiktol sem veszi a jelet.
Letezhet ilyen, hogy az egyik port halott legyen? Zsir uj tv egyebkent. Amennyiben szamit valamit, a hdmi 2 az ARC port.
Nem buheraltam semmi beallitast.
Tudnatok segiteni kerlek? Csomagolhatom es kuldhetem vissza?
Koszi -
nagyúr
-
gyuromoj
veterán
51” a mostani, ezért tartom magam a 65”-hoz, mert az már érdemi előrelépés.
De így akkor lehet maradok plazma vonalon, 400k-ig találni Panasonic modelleket ekkora méretben.
Esetleg megvárom a BF-t hátha akkor lesz valami jó vásár.[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest