-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
LED TV vasarlas elott allok, fokent LG-t szeretnek, 107centitol felfele max 150ezerig.LED, 3D jo volna, smartra nincs szuksegemTipp?
Koszi elore is[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #94529552 #32796 üzenetére
Köszi szépen! Jé, fura, ez még jóval olcsóbb is. Igazából a smart része talán a legkevésbé érdekes, ha ilyen jellegű dolgokra van szükség (akár saját film nézése, akár YouTube-nézegetés, böngészés jó nagy disznó képernyőn, stb.), akkor valószínűleg laptop lesz hozzá csatlakoztatva, és el van intézve a smart része. Persze aztán menetközben lehet, hogy rákattanunk, de a képminőség az elsődleges szempont. Ez alapján mi a véleményed, az általad ajánlott Samsung UE40J620 vagy a Panasonic VIERA TX-40CS630E lenne előnyösebb választás? Tudom, sok szubjektív szempont játszik itt is, de ennyi lóvéért már mérlegelek, meg hallgatok azokra, akik értenek is hozzá.
Ja, tényleg, még ami eszembe jutott, hogy kijelző-kalibrálásra tudtok esetleg ajánlani megbízható helyet? (Gondolom érdemes. Nyilván Guglizással találtam párat, de ha van jó tapasztalat adott helyekkel kapcsolatban, akkor inkább oda vinném. Annak idején monitorvásárláskor az Oázisnál vállalták egyből a vásárláskor a kalibrálást, az úgy elég kényelmes volt.)
(#32795) Snoop27:
Köszi neked is, hogy leírtad! Ez elég meggyőzőnek tűnik, ez alapján még egy szavazat a Panasonic TX-40CS630E-re, de még mindig vacillálok picit. A smart része kevésbé érdekes igazából, persze jó, ha van, de nem ezen múlik a választásunk, inkább a képminőségen.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #32793 üzenetére
A 6400 helyett az újabb és modernebb Samsung UE40J620-at mondanám, ennek a smart része is jobb.
-
Snoop27
őstag
válasz Sk8erPeter #32793 üzenetére
Nekem 2 napja van 55CS630E, nagyon szépek a szinei (kis állitgatás után), UHD-t akartam venni, de nem láttam még értelmét, talán majd a következö az lesz. Ami mellette szol az az 5 év garancia, viszont ha jol tudom a Samsungnál fejlettebb a smart rendszer, szoval rajtad áll neked mi a fontosabb (a smart részt sosem használom).
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz junior11 #32666 üzenetére
(#32665) Ciccuka:
"Samsung UE40H6400-ra egy ajánlás"
+
(#32666) junior11:
"Panasonic CS630-ra is egy ajánlás."Köszi szépen mindkettőtöknek! És ezek közül melyik inkább? Mindkettőről olvastam szépeket és jókat, van valami szempont, ami miatt a mérleg nyelve inkább billen az egyik felé? Esetleg egyéb értelmes alternatíva is játszhat a ~150k-s max. keretnél?
Sk8erPeter
-
törölt tag
válasz G-Bali #32786 üzenetére
Bővebben? Kiváló egy 2016-os OLED, viszont vannak jó LCD-k. A Smart/3D-s tévék pedig jobbak az alapnál. Előbb még alap tévéről volt szó kevés pénzből, és találtunk egy megbízható darabot. Merre menjünk tovább?
7Sony7 Mennyi a keret? Amiket kinéztél, azoktól vannak jobbak hasonló áron, talán esetleg még olcsóbban is.
Sencort és Philipset én nem javaslok, de mások se szokták.
[ Szerkesztve ]
-
szs9
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, 32" (sajnos nem fér el nagyobb ) sík képernyős, műholdas vételre is alkalmas samsungot vagy lg-t szeretnék venni tudnátok valamilyent ajánlani ?
Előre is köszi !
[ Szerkesztve ]
-
anddrew
tag
Udv Otthonra keresunk Tv-t használtan és a mx összeg 190.000 FT. Tudtok segiteni?
π
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Egy 55cm es crt tv leváltására készülök.
Szinte kizárólag csak minimax, disney tv megy, és néha egy kis híradó. Kábeltv, nem tudom milyen minőség.
Két különböző méretben néztünk ki tv-ket (nem csak nekem kellene), de ezektől drágábbat nem tudunk venni.
Amit leírok azokból méretenként melyik lenne a legalkalmasabb szerintetek? (Esetleg magyarázattal is jöhet, hogy miért)
Előre is köszönöm.Philips 32PHH4100
LG 32LF510B
Panasonic TX-32C300EMásik méret:
Philips 40PFH4100/88
Panasonic TX-40C200E
Samsung UE40J5000AWXXH
Sony Bravia KDL40R450CBAEPu.i.: Félve merem megkérdezni: A Sencor márkáról mi a véleményetek?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok, egy egyszerű készülékre lenne szükségem (nagy szülők) nem semmi smart sem 3d csak usb-n filmek lejátszása azthiszem invitel van van valmi box is, minnél nagyobb annál jobb és kb 110e
Az LG 43"510v nagyon fapados de lehet a célnak megfelelne
Egy két típust szeretnék ha ajánlnátok köszönöm
(egy hónapon belül kellene) -
huskydog17
addikt
Én is beszálltam a LED TV klubba egy Blaupunkt 32/148n típusú, 81 cm-es (32 col) TV-vel.
Sok régebbi hozzászólást olvastam, köztük sok negatív tapasztalatot, de én azon kevés felhasználók közé tartozom, akik elégedettek a készülékkel. A terméket januárban kaptam ajándékba a szüleimtől és mivel eddig nem volt HD TV-m (csak nagyon pici hagyományos képcsöves), így természetesen nagyon örültem neki.Bár eleinte egy hangyányit aggódtam, hogy "csak 1366 a felbontása, vagyis nem tud fullHD-t, de szerencsére ekkora képátlónál nem is lenne értelme, bőven elég a 720p, ezt utólag is meg tudom erősíteni. A kép minőségével nekem semmi bajom, bár én csak egy TN monitorhoz tudom hasonlítani, ahhoz képest bizony ég és föld a különbség, a TV feketéje pedig elképesztően jó, tényleg nagyon fekete (TN monitornál ugye ilyen nincs).
A képet részletesen be lehet állítani, a színeket, kontrasztot, élességet mind egy 100-as skálán lehet finomhangolni és vannak gyári, előre elkészített sémák is. Ha már itt tartunk, a menürendszer számomra tökéletes, ugyanis én mindössze két dolgot igénylek itt: egyszerű és gyors legyen, ezt a kettőt pedig a TV tökéletesen teljesíti. A távirányító gombjaira piszok gyorsan reagál, így villámgyorsan tudok csatornát váltani és beállításokat módosítani. A menürendszert illetően van egy összehasonlítási alapom: a szüleimnek van egy 102 cm-es Philips FullHD TV-je, na annak viszont borzalmasan lassú a menürendszerere, a kezelése egy valódi rémálom, nagyon lassan reagál a kiadott parancsokra, így azon egy kisebb kínszenvedés csatornát váltani és beállításokat módosítani. Ezen a téren a Blaupunkt terméke egy megváltás (vagy szerencse?).
Ami még nagyon tetszik a Blaupunkt-on, hogy az USB kezelése is gyors és zökkenőmentes, próbáltam AVI-t, MP4-et és MKV-t, mindent lejátszik gond nélkül és 720p felbontáson a 60 fps sem gond neki.
Az integrált digitális tuner minőségére szintén nem panaszkodhatok, nagyon szép képet ad a digitális csatornáknál (kb. 120-130 csatorna, mind digitális), nem csak HD, de még SD felbontáson is szép képet ad.Mindössze kettő negatívumot tudok felhozni a termékkel kapcsolatban. Az egyik a hang minősége, ami csapnivaló, erősen ajánlott egy külső hangszóró vagy fejhallgató. Ebből következik a második gond, a 3,5 mm-es jack csatlakozó, itt ugyanis nagyon szűk a hely, ami miatt csak natív 3,5 mm-es jack csatlakozókat fogad, vagyis átalakítókat el lehet felejteni, legfeljebb jack hosszabbító kábellal lehet megoldani. Pontosan így jártam, amikor a Sennheiser HD 555-ös fejesemet akartam először a a TV-hez csatlakoztatni. Nem lehetett, mert a HD555-ön ugye 6,3 mm-es jack van, de hiába volt átalakítóm, azzal együtt már túl hosszú volt a csatlakozó, nem volt fizikailag hely a TV hátulján a csatlakoztatáshoz, így vennem kellett pár száz forintért egy jack hosszabbítót. A fejhallgató kimenetet okosabban is megoldhatták volna.
Az elmúlt szűk 5 hónap alatt semmilyen problémát nem észleltem a termékkel kapcsolatban, a képe hibátlan, semmilyen képhiba nem fordult elő és egyéb működési anomália sem (minden nap használom). Az viszont mondjuk érdekelne, hogy vajon milyen panelt használ (VA/IPS), mert a feketék tudtommal VA panelnél a legszebbek és IPS esetén általában valamilyen mértékben IPS-Glow hatás is van, de ezen a TV-n semmi ilyesmit nem észleltem, ezért is tippelek valamilyen VA panelre. Főleg amiatt is, mert a natív kontrasztarány 1200:1 és a válaszideje 8 ms, a betekintési szöge 178 fok, ezek ha jól tudom inkább VA-ra jellemzőek.
Egyelőre játszani még nem próbáltam rajta, majd ahogy a jövőben időm engedi, akkor HDMI bemenetek segítségével azt is kipróbálom, főleg amiatt is, hogy már a gameplay videók is fényévekkel szebbek, mint a TN monitoromon.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
hoffman_
nagyúr
válasz #94529552 #32778 üzenetére
nem magamnak vettem, ajándék lesz majd, csak leellenőriztem a működést, és vissza is lett csomagolva. közben utánanéztem és láttam, hogy a W70 széria már simán tudja. kellemes hír, ezt nem is néztem vásárlás előtt. nem volt szempont, de tény, hogy előnyös, hogy van
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
ez most nagyon bugyuta kérdés lesz, de nem teljesen egyértelmű számomra. azt írod jó wi-fi van benne. illetve szinte az összes 120-140k árkategóriás tévénél látom a wi-fi opciót pipálva. ez nem azt jelenti, hogy wi-fi képes önmagában, hanem hogy modul csatlakoztatható hozzá, ugye? pár éve ez volt a módi, meglepődnék, ha integrálva lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
A J5000/5200 a Samsung tavalyi economy modellje.Gyakorlatilag mindent kispóroltak belőle.
Nekem volt (van) 32-esben, annyira könnyű, hogy a cica simán pofára lökte. Emellett a külseje is teljesen "piaci". Fura módon a kép az nem annyira ocsmány. Különösebben nem foltos, de semmi dinamika nincs benne. Olyan semmilyen. Jó wifi és jó USB van benne. Nálam meghajtotta a külső HDD-t is.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
-
dugesz77
őstag
Lehet nálam is alakul valami. Szülők megkapják a 42" Lg tv-met(oldják meg a helyét ). Én meg nézelődök most helyette. 50" felett ne legyen 3D,smart nem fontos. Vagy fél éve nem néztem 3D filmet,nem hiányozna, smart/média lejátszást eddig is Raspberry2-vel oldottam meg,talán később váltok htpc-re.. Nézési távolság 2 méter körül lenne tehát az UHD felesleges. Árban max 230 ezer . Márkában sincs prioritás, designra az Sony-k tetszenek most leginkább. Köszönöm előre is a segítséget.
-
-
kowik
tag
Sziasztok az alábbi két tv-t néztem ki magamnak:
-Samsung UE48J5200 143800Ft
-Samsung UE48H6400 169800Ft
A drágább ér annyival többet? ( a SMART és a 3D nem számít, a jelenlegi tv-ben sem használom) -
Morris
veterán
40" környékén létezik olyan tévé, aminek gyors a menüje. Falra mászok lassan a sonytól is.
-
bandi0000
nagyúr
válasz Ciccuka #32763 üzenetére
van itthon házi mozi, de azért jó lett volna külső eszköz nélkül megoldani a jó hangzást
(#32764) Pumma : azért lassan tényleg átlépjük a Q2-őt is és annyira nem jönnek kifele új modellekel, nagyon újat nem is tudnak sajnos már dobni, inkább az árakat vinnék le, lenne 200k alatt egy 4K 3D smart tv
nem hajt a tatár, a mostanit is el kéne adni szóval ráérek csak lassan aktuális lesz
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
törölt tag
válasz bandi0000 #32762 üzenetére
2 éve a samu nálam is azért esett ki. Már szállingóznak a 2016-os tévék, de előbb mindig túlárazottan jönnek be a kínálatba, de valamiért valóban késleltetik őket, fogalmam sincs, hogy mi lehet a háttérben.
Szerintem lehet mondani, hogy a 4k-s tévéknek már tűrhető a lagjuk. A Samsungnál például kifejezetten alacsony értékek vannak, jobb mint a H6400-nak. Viszont abból az ajánlott a JU7000-es típusa és attól felfelé. Egy UE 55JU7000-est már érdemes bevállalni. -
Ciccuka
veterán
válasz bandi0000 #32762 üzenetére
Hangon tudsz segíteni. 10-20-ért már lehet kapni a gyári beépítettnél elfogadhatóbb hanggal rendelkező hangrendszert. Megtámogathatod SoundBar-al vagy 5.1/7.1 hangfalrendszerrel is vagy ha van Music Center-ed arra is rá lehet kötni akár.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
bandi0000
nagyúr
válasz #94529552 #32761 üzenetére
köszi, közbe kérdezősködök mindenhol valszeg a samu kiesik 3D miatt, nem mintha sokat használnám de ha kérdezik akkor van
az idei modellek mikor jönnek ha jönnek egyáltalán?
a 4K miatt meg ha jól tudom akkor nagyobb az input lagg mint a sima fullHD-nél ugye?
-
törölt tag
válasz bandi0000 #32757 üzenetére
Normálisabb hangrendszert nem találsz ebben a kategóriában, 2014-ben volt utoljára 2.1-es hangszórókkal.
A tavalyi utolsó az 50LF652V FHD/3D-ben[link], 30 ms input laggal. Mert idénre az LG is kinyírta a 3D-t a FHD-ből, követve a Samsungot, az már 1 évvel korábban megtette. Vagy van még a Ciccuka által írt régebbi Samsungok, de hangban nem lesz jobb egyik sem.Iceman83 Jónak számít az 50 LF652V smartban is. Samsungból is hasonló méretben az 50H6400, vagy 50J6200.
-
hoffman_
nagyúr
hazahoztuk a 40W705C-t, nem rossz ez a tévé. kellemes ezért a pénzért. megnéztem pár azonos kontentet a Panasonic plazmám mellett és igazából nem szorult össze a szívem, teljesen jó mindkettő. ha 42-ről felváltok 55-60" körüli méretre, akkor bátran voksolok LED-re, bár nem tudom, hogy a panelméret mennyit fog befolyásolni, de szerintem a Sonynál nézek körül majd elsőre.
[ Szerkesztve ]
-
Iceman83
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok 48-50" méretbe a keret max220e.
Nézegettem kínálatot.
Ezekről ő mi a véleményetek Samsung Esetleg még 48" vagy 50h6400 nem tudom mennyit számít 50"-be nem Samsung panel van?
Az újabbaknak jobb képe lehet H6400-nál ? és a UE50JU6800 ?Az Samsungnál LG-nél mit tudok még ajánlani ami jó vétel?
A 3d nem fontos számomra képminősége és smart része jó legyen.
Köszönöm -
Ciccuka
veterán
válasz bandi0000 #32757 üzenetére
Samsung esetén (alacsony input lag és jó ár/érték arány):
UE40H6400 40ms-38ms (43ms)
UE48H6400 33ms-37ms (43ms)[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok, milyen TV-t érdemes mostanában venni?
lényegében ami elvárás hogy smart 3D legyen, 42" vagy max 50", LG-t preferálom mivel passzív 3D-je van és szemüvegesként ez jobb, és persze konzollal használnám szóval jó lenne kis input laggja lenne, ja igen, és a mostani kicsit bevilágít feketénél, jó lenne a szép fekete, és talán ezért még lemondanék az LG ről is
mostani egy 42LA660S, az a baj ami kategóriába lenne az lf652V nem nagy cucc, tehát a mostaniba szeretem hogy pl 2.1 hangszóró van azért sokkal jobbat szól mint a sima
árat nem mondok inkább de 200k alatt maradnék
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz lowzor #32750 üzenetére
Direkt LED esetén is előfordul felhősödés és bevilágítás. Nem csak az EDGE sajátossága, bár azok között gyakoribb és erősebb.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dugesz77
őstag
válasz Dave567 #32754 üzenetére
Én nem mondtam sohasem,hogy szarabb a aktív. Azt írtam,hogy én nem bírtam hosszabb távon. Az első pár percig élveztem. Mondom olyan mintha nem engedne pislogni mint mikor valamire koncentrálsz nagyon. Hamar belefáradt a szemem. Meg talán az állandó töltögetést sem szeretném benne. A felbontás felezését meg a passzívnál nem szeretem. Közelebbről nézve már bőven látható a felezett felbontás. Plusz az sem volt rossz dolog amikor 10 db szemüveget kaptam vásárláskor egyből jutott mindenkinek,plusz egy ilyen szemüvegre csíptethetőt is amivel meg tényleg kényelmes a 3D nekem, mert szemüveget hordok.
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
-
dugesz77
őstag
válasz Dave567 #32748 üzenetére
Ez csak természetes, hogy mindenki azt ajánlja ami tetszik neki, van neki, elégedett vele.
De én meg erre azt mondom,hogy az a Samsung tv csak szerinted jobb. Neked megéri az a +30000 Forint,hogy mélyebb feketéd legyen lehet másnak nem fér bele illetve nem az a fontos. Másnak ha direkt passzív 3D kell, esetleg tetszik neki a WebOS vagy szeretne már most " nézhető minőségű" Oled tv-t akkor te hiába mondod/ajánlod neki a Sony/Samsung/Pana vonalat akkor sem az lesz neki a jobb, mert neki nem az a fontos.
De részemről téma letudva. Tudom,hogy az a 3-4 ember sohasem fog LG tv-t ajánlani senkinek, csak akkor ne azt írja,hogy "bármit csak LG-t ne" hanem ajánlja ami neki kedves/jónak tartja és szerintem akkor nem lesznek ilyen kirohanások. -
dugesz77
őstag
A nagy általánosságban elmondható,hogy a Samsung fanatikusok utolérték csőlátásban az Apple fanatikusokat. Mindennemű személyeskedés nélkül...
-
törölt tag
válasz Tsebacsi #32742 üzenetére
Sajnos van a fórumon a kétbetűs utálat, holott ekkor még nem ez ment, ez liszi70 hsz-eiből is látható. De jelen van a 4k/UHD, 3D, IPS, passzív technológia, stb. gyűlölet is, pár tagtól, nem mondok neveket.
szerk.
Hogy nem jók az OLED-ek? Ez már No Comment! Amink nincs, azt utáljuk.[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Én meg fogalmam sincs, mit vegyek.
Sony-ról olvasom, hogy hajlamos a felhősödésre.
Samuból a J6200-at néztem, de csak 40-es van belőle, ami kicsi, 48-as meg túl nagy. A színei is fakulnak oldalról, ahogy olvastam.
A J6300-nak jó lenne a képe, de ívelt, meg abból is csak 40-es, meg 48-as van.
H6200/6400 jó lenne, de 2 éves modell, meg az is ugyanilyen méretekkel rendelkezik.
Panánál sem jók a méretek.
LG-ből a 43UF778V 50hz-es, meg IPS. 42LF652V nem lenne rossz, de az is vagy IPS, vagy AUO panel. Plusz a botrányom, meg a 2 hibás kijelzős példány után már nem szeretnék LG-t.
Még megnézem majd őket élőben, hátha az segít a döntésben. -
Dave567
addikt
válasz dugesz77 #32738 üzenetére
Bele látsz az emberek fejébe?
Fáj neked az Aktív 3d miatt fejed, akkor már nem lehet jobb?
Attól hogy Te nem látod a különbséget, nem biztos hogy nincs is.
Csipázom a 3d-t, biztos, hogy passzívot nem vennék... De ugyan így vagyok a PL samsung/lg-vel is, ha 30000 ft-al többet kéne költenem rá akkor is samsungot vennék, VA peneles, én többet mozizok,jobb a feketéje, de nem ugyan az az LG VA mint a samsungé, de ha tévedek, akkor kérek róla tesztet, kalibráltan. -
Dareiosss
senior tag
Kérlek olvasd vissza a topicot és a milyen tvt vegyed címűt is, az LG oledet mindig leírom, hogy tőlük az ajánlott, plusz képminőségben a Panát jobbnak tartom (de árban drágább)mint a sonyt, ezt is leírom, a samsungra sem írtam, hogy rossz a képminősége.
Továbbá azt is leírtam hogy a 2016 os szériából sonyt nem érdemes majd venni.
Biztos vagy benne hogy Sony fan vagyok? -
BBéci
legenda
Egyáltalán nem olyan jók az LG OLED-jei, mint amilyen lehetne, mint amit 6-8 éve várunk a technológiától. Nem cserélném le még ingyen sem Panasonic GT60 plazmámat egy LG OLED-re.
Régóta töröm a fejemet, de még nem sikerült rájönnöm arra, mi visz valakit a kétbetűs gyártó termékei felé, amikor annyi más, jobb is kapható.(#32740) albgab
Egymástól teljesen függetlenül konfigurálható a TV adás képe és a HDMI bemeneteké. Akár le lehet húzva nullára a színtelítettség.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
albgab
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy minden tv adás fekete-fehér, de ha HDMI kábelen keresztül játszok le filmet laptopról az teljesen oké?
A beállításokban vissza állítottam a színeket gyárira, de semmi.
Újraprogramoztam egy csatornát, de semmi.Mindig ugyanúgy marad.
Van valami tipp?
Köszi
-
törölt tag
Igazad van. Azt még hozzátenném, hogy az nem baj senkitől, hogy nem ajánlja az ismeretlen márkákat, csakis a sajátját, de azt hogy fúj a másikra, és félrevezeti az érdeklődőket? Ez szerintem már minősíthetetlen. Simán lehetne korrekt, hogy megmondja: x márkát bitorlok, ezért meg ezért javaslom, de y, és z márkákról nincs ismeretem.
-
dugesz77
őstag
válasz Dareiosss #32737 üzenetére
Szerintem itt a legnagyobb probléma azzal van,hogy te ahogy van az összes LG-t nem ajánlod.Tudod itt is van olcsóbb és drágább termékvonal pont úgy mint a többi márkánál. A drágább termékvonal nagyobb méretben simán odarakható bármelyik általad szeretett gyártó tv-i mellé nem fognak szégyent vallani. Ott az OLED vonal, szerintem azt sem utasítaná senki vissza hiába "eldzsi" .Az olcsók meg ügye az árukkal tudnak "versenyt" nyerni.
-
törölt tag
válasz lowzor #32726 üzenetére
Szerintem Sonyból a W8-ast érdemes, mert jobb minőségű, mint a W755C. Én úgy tudom, hogy utóbbinál több a panasz a felhősödésre a tapasztalatok alapján.
sakal83 Mint ahogy Ciccuka is írja: jó gép kell hozzá, és valamilyen egyszínű homogén háttérnél csináld. Viszont nehéz ügy a tv fotózás, de meg kell próbálni. Az a lényeg, hogy látsszanak a foltok vagy a felhősödés.
-
törölt tag
válasz muzzzy #32730 üzenetére
Meg kell nézni személyesem, a 652V egy bevált darab[link], és jó áron van, nem jársz rosszul vele. Infóért keresd fel az LG topikot[link], sokan használják ezt a modellt.
(#32731) Dareiosss Nem igaz amit írsz, és tapasztalatlanságból eredő félrevezetés (sőt Flame), amit művelsz, az LG márka gyűlöletednek köszönhetően.
Nem jobb egyik márka sem, mivel hasonló szinten vannak, ugyanúgy van gagyi Sony, mint ahogy létezik csúcs LG tévé is. Szerintem nulla ismereted létezik a tévékből, csak szimplán sony fanboy vagy. -
lowzor
veterán
válasz Dareiosss #32724 üzenetére
50"-es már túl nagy lenne. Az ágyból hason fekve kevesebb, mint 2 méterről azt már nem látnám át, meg az SD is nagyon ocsmány lenne rajta.
Maradnék a 43"-nál, ha ott van olyan, ami az igényeimnek nagyjából megfelel.
Akkor a W808C lenne a legjobb? Betekintési szöge milyen?[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
Igazából ha kifut a 2015 ös C-s széria a Sonytól, nem lesz ajánlott típus tőlük 2016 osok közül csak a felső kategóriában, a full HDt teljesen kicsinálták, az XD85 be meg IPS került...
Szóval addig kell megvenni a C-s szériát amíg még lehet kapni és most az eheti akciókkal jó áron vannak. -
Dareiosss
senior tag
válasz lowzor #32722 üzenetére
Igen, a 50" os meg már 209.
Akkor még nézd meg ezt
Ez csak picivel drágább, de legalább 50" os. Elhozhatod kamatmentes részletre.
43" os uhdt kb 70-80 centiről kéne nézned hogy legyen értelme, az olyanokat monitornak jó használni, ott van értelme az UHD nak
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz Dareiosss #32720 üzenetére
Panából csak 40"-es van, nem? Az meg láthatóan kisebb lenne, mint az előző 43"-as LG-m.
A keretem az max annyi, amennyibe ez Sony kerül a Euronics-ban: [link] (183 999 Ft)1,9m-es távból is felesleges lenne az UHD?
Mert az LG 43UF778V most 161k a MM-ban, 170k a Euronics-ban. De ezzel az a bajom, hogy IPS.[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
válasz lowzor #32719 üzenetére
Sztem első körben Pana CS630, vagy DS630, ha az nem akkor sony w755/w756/w805/w808
Ha a sonyra kötsz kiterjesztett garit (sony shopokban), és befelhősödik elvileg kicserélik neked.
Az 55" w756 média martkban 230e ft
Nem írtad mennyi a kereted.
Gondolom az Emag miatt nem túl nagy ....55" alatt az UHD felejtsd el, semmi értelme.
Nem nagyon van Direct ledes, csak nagy képátlónál, vagy az LGnél...
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Hali!
Létezik olyan TV, ami teljesíti ezeket a követelményeket?
-Minimum 42"-es, de ennél ne legyen sokkal nagyobb, mert legtöbbet kb 1,9m-ről nézem.
-Jó minőségű VA panelje legyen, amin oldalról/felülről nézve sem nagyon fakulnak a színek (bár többnyire szemből néztem, de az előző AUO paneles LG 43LF630V-mnél idegesített, hogy fakult, mikor a szobában járkáltam). A képminősége és a színvilága is nagyon jó legyen.
-Felhősödés/LED bevilágítás a lehető legkisebb valószínűséggel legyen rá jellemző, ezért jobb lenne, ha Direct LED-es lenne. Homogén fekete legyen az egész, mikor fekete háttér van.
-Natív 100hz-es legyen.
-3D nem kell.
-Elég a Full HD is, de az UHD-t sem vetem meg, bár ahhoz a netem nagyon kevés lenne, hogy 4K-t streameljek/töltsek le.
-Nem kell annyira jó Smart rész, a Youtube tökéletes legyen rajta, az a lényeg.
-Korrekt médialejátszója legyen.
-Legyen benne a Euronics kínálatában, mert oda 2 perc alatt visszatudom vinni, ha nem jó rajta valami.Eddig ezt néztem, ami ezeket szerintem teljesítené, de tesztet nem találtam róla:
SONY KDL43W808CBAEP
Ami még szóba jöhetne, bár ennek gondolom alacsony kontrasztú IPS panelje van, viszont 4K-s:
LG 43UF778V
Viszont sajnos mindkettő Edge LED-es.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tsebacsi #32717 üzenetére
köszi a választ! közben átfutottam a topicot is, igazából a W705C-vel nem lövök mellé, ahogy nézem árában nincs vele gond. más típus nem jöhet szóba, ahol vásárolni "kell", ott csak ezek elérhetőek. nem mellesleg a Sony néz ki messze a legjobban ezek közül, így az elfogadható képminőséggel együtt azt hiszem el is dőlt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hoffman_ #32715 üzenetére
A Samsungot tuti ne, az belépőszintű, 60Hz-es csak, nekem is azt mondták, hogy H6400 alatt nem szabad Samut venni mert csalódás lesz a képe és tényleg, csak 6xxx-től 120Hz-esek.
LG-ből szerintem van még LF-es széria, 43LF632V/652V pl.
A sony-t nem ismerem
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
internetezoo
senior tag
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
tanácsra lenne szükségem. nagyon sürget az idő, holnap tévét kéne venni, derült égből villámcsapás módjára. sajnos eléggé kikerültem a képből, nem vagyok naprakész. adott pár típus, ami közül választanom kell, viszont nem tudom, hogy melyiket lenne érdemes. tudnátok tanácsot adni, hogy melyiket vigyem? én első körben azt gondolnám, hogy ezek közül a Sony W705 lenne az, amit elhoznék szívem szerint.
felhasználás: szinte csak és kizárólag HDMI-n keresztül PC-n való játék és HD filmezés, esetleg XBOX.
a következő típusokról lenne szó:
Sony KDL40R450 - 110k
Sony KDL40W705 - 140kLG 43LF5400 - 105k
LG 40UF671V - 120k (most nézem csak, hogy ezek 4K-sak, akkor ezek ki is estek rögtön)
LG 42LF5800 - 125k
LG 43UF680V - 140k (most nézem csak, hogy ezek 4K-sak, akkor ezek ki is estek rögtön)Samsung UE40 J5000 - 100k
Samsung UE40 J5200 - 130kárban kvázi mindegy melyiket választom, nyilván nem gond, ha a "legdrágább a legjobb" elv érvényesül. esetleg a Sony mellett szól még, hogy a talp nem a két szélén van. nem biztos, hogy fel tudom rakni a helyére, ha a talp a keret két szélén van.
nagyon szépen köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz internetezoo #32712 üzenetére
Az elsőnek tudnia kell, a Hyundairól nem tudok nyilatkozni, de pont a hasonló anomáliák miatt nem szokták javasolni ezeket, mert támogatás nem nagyon van hozzájuk.
-
törölt tag
válasz sakal83 #32708 üzenetére
Ne hagyd magad lerázni. Ha 14 napon belül vagy, és online vétel, akkor el lehet állni a vételtől. Szerintem nézz be a sony topikba is, ott több tapasztalat van a felhősödéssel, van aki 3-ik, más meg az 5-ik tévét cseréltette ilyen miatt.
internetezoo Típus nélkül nehéz bármit is mondani, ha nagyobb márkák, akkor az illetékes topikjában keresd a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
Sziasztok!
Van 3 LED TV ebből egy 80 cm, a másik kettő 55 cm képátlójú.
A nagy tv megjeleníti az adott csatornához (pl. Duna HD, M3) tartozó feliratot (normál, DTV) illetve a TXT féle feliratot is.
A két kisebb már csak a TXT félét tudja mutatni, a normál DTV féle feliratot már nem. Mi lehet az oka? -
sakal83
addikt
Kicsit off kérdésem lenne, de elég fontos számomra.
Van egy kis garanciális vitám egy TV-vel kapcsolatosan.
Eléggé bevilágít, felhősödik a kép a két sarkában (30-40 cm-t). A szerviz nem észleli a hibát...
Hogyan és milyen beállításokkal tudnám hitelesen - értsd nem túlozni a hibával - lefotózni este a jelenséget?
-
törölt tag
válasz #16820480 #32703 üzenetére
Működni kell neki rendesen, de inkább az LG topikban érdeklődj, ahol másoknak is van ilyen tévéje.
Gaborka30 Samsungot, amíg lehet kapni, de nézz át a topikjába is véleményekért. LG-ről nem írtak tapasztalatokat, de elvileg a 7-es széria és felette ajánlott, ilyen sonyt nem nagyon vettek még errefelé, meg hát sajnos droidos.
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy LG LF632v tévém, amire egy PS4 csatlakozik HDMI kábelen át, és ennek a kombónak a hangját szeretném az asztali DAC-be eljuttatni, mivel innen menne tovább hangfalakra, vagy fejhallgatóra.
A probléma az, hogy amikor az optikai kimenetet választom a tévén, akkor olyan 1-2 percenként elmegy a jel egy fél másodpercre, szóval kb megakad a hang egy pillanatra, viszont ha a PS4-be dugom ugyanezt a kábelt, és ugyanerre a DAC-ra megy a hang, akkor semmi baja, folyamatos és stabil a jel. Ha mondjuk pendriveról megy film, akkor is szakadozik a hang.Lehetséges, hogy ennyire hulladék a tévé optikai kimenete? Esetleg egy toslink->koax átalakító segíthet a dolgon? Más ötletem nem nagyon van.
-
szaboger
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni 32 alatti tvt keresek hálóba nem kell semmi smart funkció, miket tudnátok akciósan ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája