-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz helltp #33295 üzenetére
Még nem ismertek az új típusok, de a magasabb számozás hatékonyabb képjavítókat, vagy jobb képet[link], és hangot, több funkciót, stb, bármi mást is jelenthet. Ezért még jobbak a 7-es, 8-as szériák, mint 55UH7707, és LG 55UH8507, persze ezek árban is erősebbek.
Lauda Ez a viera jo huzos amugy, gondolom nem veletlen. Nem véletlen, hanem bevezető ár. Pár hónap és akciózzák majd. Mellesleg ugyanaz 50"-ban 199k.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz SUPREME7 #33293 üzenetére
(#33293) supreme7, (#33294) Pumma
Oksi, szep nagy tv-d van! Koszonom a tanacsokat, legkozelebb mikor megyek tv-t nezni, viszek pendrive-on filmet.
(#33297) PuMbA Neztem is ezeket, a panasonicra csak 40 collost talaltam. Es most sem talalok olyat, hogy TX32DS630E, csak TX32DS600E-t, viszont az sincs sehol, csak a TXCS600E-t talalni. Talan emagon van a masik. Olyat talalni, hogy TX40DS630E. Samsungot nezem. Ez a viera jo huzos amugy, gondolom nem veletlen.
A panasonic oldalan ezek a DS nevezetuek ujnak vannak feltuntetve, lehet azert nincs meg beloluk.
[ Szerkesztve ]
-
Tamás008
tag
válasz #94529552 #33294 üzenetére
Megvettem, 50ezres volt a noname Orion. A kép minősége jó az árához képest, rosszabbra számítottam, szóval szép képe van. Általános tévézéshez tökéletes. A média lejátszóját még csak ezzel az egy mkv filmmel próbáltam, gyors jeleneteknél kockásodó képpel. Lehet hogy a fájlal van gond. Majd megpróbálom más formátummal is hátha azokat jól viszi. Lehet hogy a filmmel volt gond?
[ Szerkesztve ]
-
helltp
aktív tag
Sziasztok, megérett az idő a TV cserére, de sajnos egyáltalán nem vagyok képben, ezért a segítségeteket szeretném kérni a választásban. Ami fontos lenne, hogy legalább 55" legyen, minimum fullHD felbontással, és természetesen az elérhető legjobb képminőség. Extrák tekintetében jó lenne ha lenne benne DVB-T/C tuner, minél több hdmi port meg egy használható smart rendszer. 3D nem fontos de nem bánom ha van benne. A rászánt összeg 300e Ft lenne +/- 10%. Ilyen kereten belül érdemes lenne a 4k felé elmozdulnom, vagy ez túl nagy kompromisszumot jelentene más területeken? Melyik gyártók milyen modelljeit lenne érdemes fontolóra vennem? Személyes tapasztalatok és a PH-s tesztek alapján kicsit húzok az LG felé, de igazából minden opciót fontolóra veszek. Eddig egy modellt neztem: 55uh6507.
Szerk.: Mivel tudhat kevesebbet a fent említett TV-nél az 55UH6257, hogy ennyivel olcsóbb?
[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
törölt tag
válasz Tamás008 #33289 üzenetére
Mégis megvetted az Oriont? Pont ilyen, és minden egyéb más problémák miatt nem javasolt a noname tv, mert senki nem ért hozzá, se támogatás, se normális gari, stb. semmi nincs hozzá. Próbálj másik bemenetet, másik filmet, stb. hátha sikerül.
Lauda Nagyjából: tud dts-t, meg dlna csatlakozást például, ha kellene ilyesmi. Smart, YT használat, ilyeneket nem is mondok, hátha nincs szükséged ezekre. Elektronika biztos jobb, a kijelzőt én se tudom. -
SUPREME7
addikt
Szerintem az biztos, hogy valami forrásból adódó hiba. Nem szabad a kirakott tévéken futó "adásból" leszűrni. Minden értelmes áruházban kiadják a távirányítót, rádugdoshatod a pendrive-odat és behangolhatod a képet. El lehet cseszni pár órát, de azért tévét nem pár hónapra választ az ember (feltéve ha bele nem esik az egyre nagyobb kell csapdába Nekem szerencsém van, ez is centire épp elfér, nem tudnék nagyobbat betenni a helyére LG 42LF652)
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz SUPREME7 #33291 üzenetére
Mikor all a kep, ugy ertem nincs mozgas, akkor viszonylag eles, mikor mozgas lathato a kepernyon, akkor olyan, mintha kesne a kijelzo, mintha menne utana az esemenyeknek. Azonban ha te nem latsz ilyesmit, akkor valoszinu a forras lehet a gyenge, mert eleg feltuno jelenseg. Neked milyen tv-d van otthon?
-
SUPREME7
addikt
Nem tudom mire gondolsz "mosódás" alatt. LG tévéknél (nem tudom, hogy nem SMART tévék is tudják-e) ami számomra zavaró - sokaknak bejön - az a trumotion, mintha gyorsított mozgás lenne. Első dolgom kikapcsolni. Lehet erre gondolsz, mert gyárilag be van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz SUPREME7 #33287 üzenetére
Ez jo otlet, koszi! Nalatok amugy nem mosodik mozgas kozben a kep? Nekem nagyon fura ez a monitor utan. Gondolkodtam veszek monitorban nagyobbat, de ezekbol ami minoseg es nagyobb is, az horror aras.
Nezegettem a 40 collosakat is, en valahogy ugy gondolkodom, hogy minel nagyobb a kijelzo ugyan arra a felbontasra, annal rosszabb lesz a kep. Persze lehet csak en gondolkodom rosszul. Nezegettem aquaban 40 collos tv-ket, azok mar joval 100 felett kezdodnek.
(#33288) Pumma Koszi az ajanlast! Ez a tv mivel tud tobbet a masiknal? Neztem osszehasonlitoban, ott nem jottem ra. Lehet mas a kijelzoje?
-
Tamás008
tag
Miért kockásodik be a kép USB-ről történő film lejátszáskor gyors jeleneteknél? Olyan mint amikor valami régi rossz videomagnón zöld kék kockák majd vissza álla kép lassú jeleneteknél. MKV-film Blu-ray rippelt. Mitől lehet ez?
Alap Tv: [link]A használati útmutatóban úgy írja, hogy visz az mkv-t.
-
törölt tag
-
SUPREME7
addikt
Jóhát biztos nem mindegy, hogy milyen árkategóriás tévéről beszélünk, de többnyire a forrás sz@r, vigyél magaddal pendrive-on filmet, és azzal teszteld. Már a filléres tévék is tudnak USB-ről MKV-tól kezdve mindent.
Egyébként 32" tévét már nem vennék a helyedben, teljesen összecsúsznak már az árai a 40"-kkel.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz SUPREME7 #33285 üzenetére
Voltam delutan euronicsban es volt kint 32-es lg tv is. Iszonyat fos kepe volt, mondjuk a tobbinek is szerintem. Foleg mikor mozgott a kep, mosodott az egesz. Mikor allt a kep akkor elviselhetonek tunt. Ezeknek ilyen a kepe, vagy ott jaratjak rossz forrasbol a tv-ket? Egy focimeccs ment rajtuk, gondolom antennarol.
[ Szerkesztve ]
-
SUPREME7
addikt
-
titán
-
Feri_1
csendes tag
válasz FirstAndroid #33275 üzenetére
Köszönöm!
És látom penge vagy ebben, így had legyen még egy kérdésem:
- akkor a felbontás nem is számít?
1920 x 1080 vs. 3840 x 2160Feri
-
törölt tag
válasz Digital #33276 üzenetére
Egyik LCD se lesz olyan. VA paneles LG 55LF652V-t, azonosítás módja az LG topikban. Ha pedig maradnál a Pana márkánál, akkor Panasonic TX-55CS630E
FirstAndroid Az MM akciónak vége van, úgy látszik. De a nagyobbak közül válassz. -
PuMbA
titán
válasz Digital #33276 üzenetére
"Esetleg a régi plazmám képét melyik árkategóriában kapnám meg?"
Sehol, a plazma technológiából eredő dolgokat sose fogja elérni egy LCD Egyébként pedig Panasonic VIERA TX-55CS620E, Samsung UE55J6200, illetve Sony W80x körül nézelődj
FirstAndroid: Samsung J6200, Pana DS630, CS6x0, Sony W80x
[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Panasonic 42G20 tévém cserélném valami nagyobbra. A képminősége maximálisan kielégít, de nagyobb tévét szeretnék.
A kiszemelt típusok:
Samsung UE55 H6400
Samsung UE55 JU6800
Panasonic TX55 DX600E
Az UHD, 3D nem érdekel, viszont szeretném a G20 képét a legjobban megközelíteni.
Egyik készüléket sem láttam még élőben. Melyiket érdemes számításba venni, hogyan viszonyulnak egymáshoz ezek a típusok? Esetleg a régi plazmám képét melyik árkategóriában kapnám meg?Köszönöm!
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
FirstAndroid
tag
válasz FirstAndroid #33201 üzenetére
Sziasztok! Ezek közül melyik éri meg a legjobban?
Ár/érték arányban. Hajlanék a 3D felé, de a pénztárca ugye...SAMSUNG UE 55 J6200 216 e (MM, online nincs hitel és részlet)
Sony KDL55W756CSAEP ANDROID SMART LED Televízió ezüst 250 e (Edigital, online hitel és részlet)
Sony KDL50W805CBAEP 3D Android SMART LED 250e (Edigital, online hitel és részlet)
Samsung UE55H6400 250 e (Euronics, online nincs hitel és részlet)Online rendelésnél, hitelre-részletre is álla 14 napos elállási jog? Ha boltban veszem, akkor csak a 3 napom van, ugye?
-
PuMbA
titán
válasz Feri_1 #33271 üzenetére
Semmit nem értesz félre, csak ez a Picture Quality Index pont annyira mérvadó, mint ahogy ők 2 évente kitalálnak egy marketing szavat és odaírnak mellé egy számot, aminek köze sincs a valós képfrissítéshez, hiszen a 6000-res Ultra HD TV 60Hz-esek, míg a J6200 120Hz-es
Lauda: Rosszul néznek ki, de manapság már ilyen felbontást szinte lehetetlen beszerezni, szóval kicseréled őket nagyobbra és nem lesz gond
"Monitor kivaltasara ezek mennyire alkalmasak?"
100 centis semennyire, 80centis elmehet, ha megfelelő távolságból nézed, körülbelül 80cm - 1m-ről
Samsung J6200, Panasonic DS630E elsősorban, illetve LG LF652V
[ Szerkesztve ]
-
titán
Sziasztok!
Gondolkodom egy led tv-n (sima, nem 3D), olyan 102 cm korul, altalaban sorozatokat es filmeket neznek rajta. Ezeken nem lesz csunya a kepe pl a 720x404-es felbontasu filmeknek? Nem szukseges a tv-nek felismerni semmit, a geprol lenne kilove a kep.
Monitor kivaltasara ezek mennyire alkalmasak? Jatszani eleg keveset jatszok, szinte mar nem is.
Melyik markabol erdemes nezelodni? Samsung, lg, panasonic?
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
Feri_1
csendes tag
Köszi!
Mint láma megkérdezhetem, hogy hogy lehet jobb a UE48J6200, miközben a felbontás gyengébb: 1920 x 1080, a PQI (Picture Quality Index) pedig 600, miközben felbontásra mindkettő amit írtam 3840 x 2160, PQI a J-snek 800, a KU-snak 1300?
Vagy valamit félreértek a számoknál?
Kösz, Feri
-
atila4
senior tag
Sziasztok! Smart Tv-t szeretnék venni. Lehetőleg Samsungot. Olyan 150 ezrem van rá. Mérete : hát olyan 100 cm kepatlora gondoltam.
Tudnátok ajánlani pár lehetőséget? Ahogy néztem nagyon sok fajta van, de nem nagyon értek hozzá.
Köszönöm előre is!Windows 11 / Galaxy S24+ / Asus ROG
-
Sirandrish
legenda
Nah majd feldobok egy érmét
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
Jelzem ha sikerült döntést hoznomEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
PuMbA
titán
válasz Sirandrish #33264 üzenetére
Igazából annyira nem nehéz, mert ahogy blakey mondta nem látod a 2 TV-t egymás mellett és mindkettő kiváló TV egyébként, de ezt megint említette Ő is Innen már csak az játszik, hogy mi a fontosabb, a valamivel jobb képminőség, illetve garancia vagy a plusz távirányító és a szemüvegek, valamint a kicsit kevesebb input lag
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz blakey #33263 üzenetére
Hm..rendben.
Köszönöm a sok sok infótSZerk: Most látom hogy a Panara 2+3 év gari jár míg a Samura csak 1+1
Ejjj, de nehéz
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
blakey
titán
válasz Sirandrish #33262 üzenetére
DX600-ast szerintem ne válaszd.
50LF652 nem rossz de ha IPS panelest kapsz akkor gyengébb kontrasztod és feketeszinted lesz, cserébe valamivel jobb (de nem sokkal) betekintési szöged és webos2-d lesz ami tudásban jobb a többinél, passzív 3D-s és van a dobozban szemüveg is. A 3 modellről leírtam a véleményemet, nem tudom, szerintem az a 2 coll is számít, LF652-ről vannak vélemyének bőven, DS630 még új, szóval nem biztos, hogy én egyértelműen tudnék választani.A H6400-ast 2 éve gyártják, kiforrott és sokat eladtak belőle, bármelyiket választod akkor jól jársz. Samsung mellett szól, hogy lenne 2 távod, szemüveged és egy viszonylag kiforrott rendszer megfelelő képminőséggel.
Első gondolatom az volt, hogy ha van preferált márkád akkor azt válaszd, most is azt mondom, azt válaszd.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sirandrish
legenda
válasz blakey #33261 üzenetére
És ha bejön a képbe az LG 50LF652V ami ugye 50es és 3D-s is tán, és a Panasonic TX-55DX600E ami már 55ös UHD?
Még akkor is a másik Pana vagy a Samu?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
blakey
titán
válasz Sirandrish #33260 üzenetére
Igen, 2014-ben a gyártók még gálánsak voltak, szemüveg, második táv is járt a készülék mellé.
Félreérted, nekem Panám is van (Samsungom nincs), de nem tudlak olyanról meggyőzni amit nem láttam, nem tudom kijelenteni egyértelműen, hogy a DS630-as jobb, mint a H6400-as.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sirandrish
legenda
válasz blakey #33259 üzenetére
Nézem hogy a Samsungnál ez van írva tartozékok alá:
2× 3D szemüveg (SSG-5100GB),
1× Quad-talp,
1× távirányító (TM1240A) normál elemmel,
1× Samsung Smart táviránytó
Akkor ezek szerint adnak hozzá 2 szemcsit meg külön Smart távorányítót?Szerk: Mire meggyőzöl a Samsungról, addigra már te is a Panát ajánlod
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
blakey
titán
válasz Sirandrish #33258 üzenetére
Jobb, többet tud, sűrűbben frissítik.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz blakey #33257 üzenetére
Nem volt még Smart TV-m szóval nem tudom hogy fontos-e. Egyébként mit jelent az hogy erősebb?
-
blakey
titán
válasz Sirandrish #33256 üzenetére
Oké, de én nem láttam még a DS630-at, elviekben szebb a képe, de ezt csak akkor tudod megállapítani ha már láttad őket, én korábbi Panasonic készülékek mellett láttam. A másik ami esetleg fontos lehet, hogy Smartban a Samsung erősebb. Az LG sem olyan vészes, gyerekeknél van a kistestvér és nem nézhetetlen, smartban egész jó. Szóval nem könnyű a választás, de ha nekem kéne akkor a Samsungot kiejteném mivel kisebb és 2 éves modell, Lg tavalyi modell és vállalható, ráadásul van VA paneles változat is ami jót tesz a feketének és a kontrasztnak de ha abból indulunk ki, hogy az előző Panák jobbak voltak képminőségben akkor valószínűleg ez is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz blakey #33255 üzenetére
Nah jó, de a Pana nagyobb, és azt mondjátok hogy jobb is..árban meg épp mindkettő belefér szóval..
PuMbA Akkor szerintem ez így el is dőlt
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Sirandrish #33253 üzenetére
Ha Samsung párti vagy akkor azt válaszd, ilyen esetekben az ember nehezen tudja megszokni egy másik márka logikáját és ugye nem fogod egymás mellett látni, fel sem fog tűnni, hogy képminőségben gyengébb a Panánál.
-
PuMbA
titán
válasz Sirandrish #33253 üzenetére
Igen, a Panáé a legszebb, itt volt róla szó nem rég Láthatóan szebb... azt, hogy mennyivel már embere válogatja.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
És itt a Telekomnál te melyiket ajánlanád egyébként?
Amúgy egyelőre a Samsung felé hajlok, mert alapba Samsung párti vagyok, meg 3D-t is tud, és még árban is jobb a többinél
Képminősileg az általam linkelt pana üt? Mennyivel szebb mint pl a Samsung?
Szerk: most nézem hogy a Pana is tud 3D-t..
És akkor annak a legszebb a képe?[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Sirandrish #33249 üzenetére
LG-nek és a Sony-nak a legkevesebb az input lagja, ami játékhoz jobban jöhet, de önmagában ezen típusok képminősége nem kiemelkedő TV-hez és filmhez Képminőségileg a Panasonic üt, a Samsung pedig általánosságban jó vétel, mindenben hoz egy jó szintet
[ Szerkesztve ]
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 50" de inkább 55"-os led TV-t.
Néztem Panasonicot, Sonyt, nekem ezek tetszenek.
Árkategória max 250 ezer ft.
Amire használnám az sport adások nézése, illetve pc rákötése ami filmezést s játékot jelent.Mit ajánlanátok nekem?
Köszi!
Don't hate the player, hate the game ...
-
Sirandrish
legenda
Üdv.
Megfordult a fejemben hogy TV-t kéne vennem. Semmi komolyat, de azért mégis csak legyen valami.
A Telekom kínálatát néztem, mert mindenképp innen szeretném kihozni.
Olyan 48as kéne
Párat kinéztem...szerintetek melyik lenne jobb választás és melyik? Vagy ha másikat ajánlanátok arra is vevő vagyok.
Szóval a kiszemeltek:
Samsung UE48H6400
Sony KDL48WD650
LG 49LF632V
Panasonic TX-50DS630E+3D
LG 50LF652VIlletve gondolom ilyen 240K-s UHD TV-ket felesleges nézni mint pl :
Samsung UE50KU6000Hja és TV nézésre, konzolozásra, és ritkán filmezésre lenne használva.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz K.Tamas89 #33245 üzenetére
5000-res széria felejtős a Samsungnál, csak akkor érdekes, ha nagyon kevés a lóvé és alap képminőség kell Egyébként tud 24p-t az 5000-res sorozat a J széria óta
Feri_1: 43 colon fejeltős az UltraHD, ráadásul a legolcsóbb UHD TV-k képminősége pont olyan, mint a legolcsóbb halfilé a boltban. UE48J6200 egy általános jó vétel, van még Panasonic VIERA TX-50DS630E, illetve LG 42LF652V
[ Szerkesztve ]
-
Feri_1
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Samsung tv-k műszaki specifikációjában.
Két tv közül szeretnék választani, de nem találok hozzá adatokat.
Ha jól értem amit mondanak van a processzor órajele, ami lehet 50; 100; 200,... MHz és van a képfrissítési (asszem ez a neve) órajel, ami lehet 100; 200; 400 MHz. A képfrissítést csinálhatják órajel frekvencia szorzással, azaz lehet egy 50 MHz-es órajelet felhúznak 100 MHz-re (duplikálják szoftveresen), de van 100 MHz úgy is, hogy a processzor alap órajele 100 Mhz, így nem kell tuningolni.
Jobb, ha a 100 MHz nem szoftveresen, hanem hardveresen jön - hosszabb élettartam.Ezekre az adatokra lenne szükségem:
A: rocesszor órajel
B: képfrissítési órajel
C: motion Rate(1.) JU6000 és (2.) KU6000 esetén
(azaz 1:A;B;C és 2-A;B mert a 2-C-t tudom:100)
Köszönöm előre is a segítséget!
Feri
ha valaki ebben az árkategóriában (150-200 ezer) tud jobb Samsung TV-t ajánlani 43" vagy felette, azt is megköszönöm.[ Szerkesztve ]
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok.
Lg 42lb650v vagy Samsung UE43J5500-as széria?
Lenne lehetőségem váltani Lg-ről Samsungra.
Szerintetek?
Kép minőség, film lejátszás lenne fontos. (24p) -
Zoli83
tag
válasz junior11 #33237 üzenetére
Sry junior11, nem neked címeztem.
Sziasztok!
Év végén szeretnék tv-t venni, tudom még messze van, de kíváncsiságból megkérdezném. Olyan 350-400 ezret szánnék rá és 55" méretben kellene. Elég nagy a választék, de leginkább Samsung, LG, Sony, Panasonic-ra gondoltam. Filmeket, sorozatokat (kb. 80%) és sportot (autóversenyt kb. 20%) néznék rajta általában besötétített szobában kb. 3 méterről. Nekem a legfontosabb a képminőség és az, hogy szép folyamatos képet tudjak nézni. FHD vagy UHD-ban gondolkodom, amennyiben ennyiből lehet jó UHD tv-t venni. Melyik tv-t ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Panából DX780/800, Sony XD85, Samsung KS7/8000, LG Oled, feltéve, hogy 1 éven belül cserélnék.
-
headhunter
addikt
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Igazándiból már mindegy, inkább az újakat kéne nézni, ezek már régi, 2 éves modellek.
Én már a jövőbe nézek, várom az új kiszemeltet.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Tenken #33228 üzenetére
Amiket felsoroltam már vállalható szériák, van LF5800-am, teljesen rendben van képileg is és tudásban is. J6200 is egy jó darab, Panasonic és Sony valamivel egynegébbek smartban és nincs interpoláció.
Nézd meg őket élőben, mert anélkül nem látod, hogy neked mi tetszik.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Tenken #33226 üzenetére
Ebben az ársávban elég nehéz olyat ajánlani ami képminőségben és tudásban is elfogadható. LG 42LF5800, Samsung J6200, Panasonic CS620, Sony W705, talán ezek lennének ami tavalyi modellek, régebbi Samsung még talán kifogható, de én ezeket nézném meg. Az újak még elég drágák.
-
-
blakey
titán
válasz Tenken #33224 üzenetére
Határold be az összeget amit erre a projektre szánnál, mert így olyan ajánlatokat fogsz kapni, hogy azt sem tudod, hogy akkor miről írnak.
-
Tenken
őstag
Sziasztok,
40-42 col körül szeretnék egy ajánlást kérni. Sok elvárásom nincs, FHD-s legyen és pc-t streamelnék rá wifin vagy lanon keresztül. Igazából a legfontosabb, az lenne, hogy ez egyszerű legyen. Nem játékot, médiát.
Nem nagyon vagyok képbe (tv-m sincs külön jó ideje), miket kellene nézni, lehet elvárni jelenleg, úgyhogy támpontokat is szívesen veszek.
Köszi előre is."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
-
dupla[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
blakey
titán
Mérjél annyit amennyit szeretnél, azóta javítottak a firmwareben elég sok mindenen, sehol sincs a két modell közül a Samsung adott modellje. Gyenge fekete, kontraszt is gyenge, Samsungon elég gyenge a mozgásmegjelenítés, utánhúzás volt tapasztalható, Panán atonmstabil és mindez otthon tapasztaltuk megvétel előtt 1 évvel az összes teszt után, tehát már teljesen más firmware-kel. A srác nem akarta eladni a Panasonicot, de végül eladta, mert az operációs rendszerével formázott pendrive-ot nem tudta használni, ez volt nála a döntő tényező.
Lg nem ver le semmit, dobozból kivéve a Sony, Panasonic van jobban kalibrálva. LG IPS paneljei sem feltétlenül jók.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz blakey #33216 üzenetére
Mérések alapján a Panának a mozgásfelbontása 800 sor, míg a Samsungé 1080, illetve az SD adás felskálázása is jobb a Samsungnak, tehát azért a H6400 sem rossz, csak a Samsung szerintem az a TV, ami mindenhol hoz egy minőségi szintet és általánosságban a legjobb, aztán igények szerint pedig lehet LG, Pana, Sony stb. Itt látszik egyébként, hogy a Samsung mozgásfelbontása mennyire beveri az összes többi TV-ét.
Dareiosss: Ez így van, az LG leveri színekben a Samsungot A dobozból kivéve közelebb van a kalibrált értékekhez.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Majd ha tényleg egymás mellett látod a két tv-t akkor fogsz csalódni a Samuban, konkrétan egy AS640-es és egy H6400-as közül döntőttem a Pana mellett, erősen jobb volt a Samunál, mindkettő otthoni körülmények között normálisan beállítva. Gyenge a Samu feketéje, a bőrszínek sincsenek a top-on, egyedül az input lag volt jobb, de az számomra érdektelen.
(#33212) speed999
Pont tegnap cseréltem ki a 2 tv-t, hogy kipróbáljam a dolgokat, LF5800 vs. LF650, nos, a váltásra akkor a legegyszerűbb ha kedvenceket veszel fel és akkor talán könnyebb egyébként a webOS nagyon lassú, Netcast lesöpri, de kajakra. És képminőségben elvileg az LF650-nek jobbnak kéne lennie, mégse az, pedig erősen szerettem volna azt nálam tartani de visszakerült az 5800-as.A upc direct epg-jére nem tudom a választ a kábeles upc-n teljesen rendben van az epg Magyaro-ra állítva, talán megpróbálkozhatsz egy másik országgal, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
ktomek
aktív tag
válasz Dareiosss #33211 üzenetére
Az elmult masfel oraban annyit sikerult osszeszednem,h a belepo UHD TVk eseteben csak az allokep elvezheto 4k-ban, mert a kepjavito technologiak kisporolasa miatt a mozgokep akar "rosszabb", mint a FHD. Egy szoval marhasag olyat venni.
Helyes ez igy? ...csak azert irom le, h megsporoljam masnak ezt az idot.
Ha tenyleg akcios meg a Sony kdl50w7xx, indulok a MM-be.
-
speed999
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem a gyerekszobába egy LG 32LF650v tv-t.Felmerült néhány kérdés a használatával kapcsolatban,kérlek benneteket segítsetek!
1.Van-e valami egyszerű lehetőség a váltásra a DVB-T és a műhold között?(jelenleg csak a menük mélyén tudom váltani a forrást)
2.A UPC direct epg-je nem jelenik meg helyesen,lehet vele vmit kezdeni?(a csat.listát chanshort nevű progival szerkesztettem,ott nem találtam rá megoldást.)
Amúgy így elsőre egész jónak tűnik a tv. -
ktomek
aktív tag
Hello!
50 collos UHD-ből, 200-230e körül, ha csak a képminőség számít (3D nem, a smart sz*rságok sem), akkor melyiket ajánlanátok, és miért az alábbiak közül? (TV-t nézek - SD, PS4, PC-ről filmek, játékok)
- Samsung UE50KU6000
- SONY KD-49X8005C
- ......................esetleg egy másik javasolt típusJelenleg Sony kdl-50w656 -ot használok, és nagyon szeretem, de hajt a kíváncsiság.
előre is köszönet!
-
Bibi67
tag
Sziasztok!
A telekom kínálatából szeretnének a szüleim 32,esetleg 40".os Full HD tv-t vásárolni ,nem kell 3D,se smart,a lényeg hogy szép képe legyen és pendrive- on filmeket tudjanak nézni,ti melyiket ajánlanátok ezek közül?
Samsung UE32J5500
Samsung UE40J5000 ,
LG 32LF632V,vagy még ez lenne,igaz ez már egy kicsit nagy nekik :LG 43LF5400
Panasonic TX-40DS400E
A keret 120000ftBenQ GW2320 ips full hd monitor, Asus P8B75-M,i5-3470,2x4GB DDR3 1600Mhz,FSP 350-60hhn/85/,750GB Samsung HDD
-
veterán
Sziasztok!
Ismerős venne most tv-t, hogy 0% THM van több üzletben. Edigitalban nézelődött, az igényei szerintem meghaladják a keretét.
32-40 colos tv-ben gondolkodik. Képminőségre nem háklis (most valami noname hagyományos tv-t néz, pokoli szerintem), viszont szeretné, ha lenne benne smart rendszer, Youtube-ot biztos nézne rajta. Meg szeretné, ha lenne Wifi a tv-ben. A keret max 100k.
Van olyan tv, ami teljesíti a fentieket? A képminőség kb tényleg másodlagos, szerintem bármelyik lapostv köröket ver a mostanijára.Két Hyundai-t nézett ki:
Hyundai FL40211SMART
Hyundai FL39272Az elsőben van valamilyen smart rendszer, de nem tudja a wifi-t, ha igazat írnak MM oldalán a vélemények között. Ezt nem teljesen értem. Ha nincs benne Wifi, akkor hogy tud működni a smart része a tv-nek?
solfilo
-
PuMbA
titán
válasz junior11 #33204 üzenetére
Persze, kinek mi tetszik, de tisztán mérési adatok alapján a Samsung 6000-res széria nyer, hiszen a legtöbb paraméterben ő áll az első helyen (panel válaszidő, kontrasztarány, fekete uniformitás stb.) Elég megnézni 10 komoly tesztet, mindenhol ugyanazt mérik.
(#33206) junior11: Ja, meccs, én is nézem
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
FirstAndroid
tag
Sziasztok! Ezek közül melyik éri meg a legjobban?
Ár/érték arányban. Hajlanék a 3D felé, de a pénztárca ugye...SAMSUNG UE 55 J6200 216 e (MM, online nincs hitel és részlet)
Sony KDL55W756CSAEP ANDROID SMART LED Televízió ezüst 250 e (Edigital, online hitel és részlet)
Sony KDL50W805CBAEP 3D Android SMART LED 212 e (Edigital, online hitel és részlet)
Samsung UE55H6400 250 e (Euronics, online nincs hitel és részlet)Online rendelésnél, hitelre-részletre is álla 14 napos elállási jog? Ha boltban veszem, akkor csak a 3 napom van, ugye
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek