-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSCS
csendes tag
Üdv mindenkinek !
Remélem tud valaki segíteni, Panasonic TX-40CS520E tv-vel kapcsolatban. Internetezés közben sokszor írja ki, hogy nem bírja betölteni az oldalt, túl komplex stb..., hibaüzenet jelenik meg. Mit lehet ez ellen tenni beállítás, szoftverfrissítés, egyéb ? Időseknél van és abból a célból vettük, hogy kiváltsa a tv-t és böngészést, de az internet részénél ez a gond van, pl: gmail fiókban sokszor hibaüzenet, vagy orgio-n nem tölti be az oldalt!
Köszönöm a segítséget, előre is !
-
törölt tag
válasz HellGreg #32296 üzenetére
MindigTv, UpcDirect vagy Digi műholdvétel mindenütt elérhető. Az Iptv-nél mind jobb.
Cölöp Nem szabad halogatni, ha gond van a tévével. Még élhetsz a 14 napon belüli indok nélküli elállási joggal, ha online vetted. A pár napos tévét hogy elvigyék 1-2 hétre szervizbe, nekem ez nem túl szimpi.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz HellGreg #32294 üzenetére
IPTV esetében nem tudsz megszabadulni a boxtól. Már csak ezért, ha ingyen adnák, akkor sem kellene nekem IPTV.
Monnyon le a telekom!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HellGreg
őstag
Ahhoz hogy kiiktassam, gondolom nem elég ha átdugom a netkábelt a boxból a tv-be... a telekomnál mi a módja ennek?
És valaki esetleg tudja, miért nem működik android tv-n (sony) a play áruház? Hiába indítom el, indulás után azonnal kilép, vissza a menübe. a többi app megy, pont ez az egy ami nagyon kéne nem megy...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz HellGreg #32288 üzenetére
Szemmel látható különbség akkor lesz, ha az egyik kábel hibás. Egy megbízható szintet elérő kábel esetén semmi különbséget nem fogsz látni a tévéden akkor sem, ha 10x annyiért veszel kábelt. Például a kácsás kábelek vagy Inakustik Star már bőven megfelelőek számodra.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz HellGreg #32288 üzenetére
Legjobban akkor járnál, ha ki tudnád iktatni a rendszerből a set top boxot.
A többit már megválaszolta Watt25.Hozzáteszem, az olcsó kábelek között akadnak jó minőségűek és hulladékok is, ezért ismert, patinás kábelgyártók termékeiből válogatok és ezt ajánlom másoknak is.
(#32291) bimi1028
Szerintem semmi értelme tévékben az UHD-nak, szimpla marketingfogás, mókusvakítás, pláne 55 colosnál kisebb képátló esetén. Viszont monitornak jók.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bimi1028
csendes tag
Sziasztok!
LED TV vásárlás előtt állunk. Igyekeztem olvasgatni a fórumot, de eléggé elvesztem a részletekben.
Méretben 40-43"-ban gondolkodom.
Kérdéseim:
Ekkora méretben van értelme az UHD-nak?
Alapvetően nem vagyok 3D párti, ugyanakkor meggyőzhető vagyok
Elsősorban tv+filmnézésre használnánk (fullhd+feliratok is), játékra nem.
Eddig amit találtam az ez: LG43UF680V. Erről mi a véleményetek? Valami hasonlót tudtok ajánlani?
Előre is köszi a válaszokat. -
HellGreg
őstag
Sziasztok, van annak szemmel látható jelentősége hogy egy HD set top box és egy Sony Kdl 43 755 között a legolcsóbb hdmi kábelt használom vagy valami drágábban?
-
Watt25
veterán
válasz kwzatz #32280 üzenetére
DIGI Smart Camhez, ha jól láttam DVB-C kell és CI+ tanúsítvány kell, amit mindkét tv tud - jelentsenek ezek bármit is
Azt jelenti, hogy kábeltévé esetén tudod használni. Viszont a "Digi" nem jelenti azt, hogy kábeltévé. Szóval a kérdés: Kábeles, vagy műholdas Digi-ről van szó?[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Cölöp
tag
válasz #94529552 #32282 üzenetére
Hát a 3 napból tegnap csúsztam ki.
Ma telefonáltam Edigitalba, azt mondták, hogy a Videoparts-ot keressem, és ha nem jönnek ki érte, akkor majd ők küldenek futárt a TV-ért, és viszik a szervizbe. Nem tudom, hogy a ciripelés miatt cserélnék-e egyébként, vagy javítanák, utóbbit nem nagyon szeretném, de erre nincs ráhatásom. Igazából nem olyan nagy gond, együtt tudok élni vele. Wifi-t nem használom, inkább madzagon van.
Abból nem lehet gondom, hogyha mondjuk 1 év múlva határozom el magam a javíttatásra?"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
törölt tag
válasz kwzatz #32280 üzenetére
1, FHD-k közt ebben a méretben/kategóriában jó választás szerintem.
2, Nincs, mert nem tervezel műholdvételt.
3, A népszerűbb formátumokat viszi, de ezt egyszerűen tesztelheted, ha bemész egy boltba a pendrive-val, ahol most árulják, teszkó, auchan, MM, stb. Bár azt írják, hogy a tévék válogatósak a penekkel, ezért érdemesebb HDD-t használni, de úgy tudom, nem szokott gond lenni velük. Ha még nincs pened, akkor a Pendrive topikot keresd fel.Cölöp Elvileg nem ciripelhet semmi az új tévében, mert az később csak erősödhet. Én kérném a cserét a helyedben. Azonnal jelezni kell a hibát az üzletnek mail-ben.
-
Norby86
őstag
válasz Watt25 #32278 üzenetére
Köszi! Még meglátjuk, egyenlőre az LG márka szimpatikusabbnak tűnik. Már csak azért is, mert több videó formátumot támogat az USB-n keresztüli videólejátszója és 300 hz-es a képfrissítése. Meg igazából a nagymuterom néz főleg tv-t ő meg az SD és HD adások közt sem tud érdemi különbséget tenni. Szóval nem hiszem hogy problémája lenne a HD ready tv-vel. Egyedül a Full HD felbontás és a kép a képben funkció szólna a Samsung mellett, fogyasztásban is közel azonos a két készülék ahogy látom.
-Norbi-
-
kwzatz
őstag
Hi! Bemásolom ide is a hsz-em, hátha itt megszán valaki hozzáértő a válasszal!
"Üdv! Abszolút laikus vagyok, amennyit tegnap olvasgattam, annyi az össztudásom a modern tévék terén, úgyhogy ha baromságot írok, előre is sry. Lenne néhány kérdésem a televízió vásárlása előtt. 80cm-es tévét terveztünk, nincs igény smart tévére, osztottam, szoroztam és végül az LG 32LF5610 (71.800 Ft) vagy LG 32LF561V (73.500 Ft) tévére esett a választás.
Első kérdés, hogy ebben az árkategóriában ez valóban annyira jó, mint amilyennek általában mondják, esetleg van jobb választás?
Második kérdés, hogy a két tévé közül van-e gyakorlati haszna számomra a másodikat választani (ha jól tudom, csak a DVB-S2 tuner a plusz, amit mi nem igazán fogunk használni - DIGI Smart Camhez, ha jól láttam DVB-C kell és CI+ tanúsítvány kell, amit mindkét tv tud - jelentsenek ezek bármit is )?
Harmadik kérdés: Jól értem azt, hogy ennél a tévénél lehetőség van mondjuk pendrive-ról 720p, 1080p filmeket lejátszani? Ez csak bizonyos fájlformátumokra érvényes vagy hogy működik a dolog? Esetleg a pendrive oldalán kell valami speciális tulajdonság ehhez, vagy teszem azt bármilyen 32GB-os pendrive okés mondjuk hozzá?
Előre is köszönöm a választ!"
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Cölöp
tag
A WIFI használatakor szerintem más a ciripelés forrása, el is tér jellegében, sokkal zavaróbb.
Ethernet esetén nincs erős-szakaszos ciripelés, csak az állandó alacsonyabb.Egyébként tényleg meg vagyok elégedve, fekete szuper, színek természetesek, bevilágítás nincs, DSE nincs, semmi zavaró utánhúzás még a hangja is elfogadható.
Ja, és lejátsza a 4K-s anyagot USB3-as külső HDD-ről!
Hogy mégis legyen valami apró negatívum megemlítve a ciripelésen kívül: vízszintes és függőleges kamerapásztázáskor, mikor nagyon homogén a textúra (pl. Bogyó és Babóca ) akkor egész halványan 10-20 cm széles sávok vehetők észre. Direkt figyelve nem veszem észre, csak rábambulva (másképp nem tudom megfogalmazni). Film közben észrevehetetlen.
Ja mégegy: csalódtam, hogy nincs hozzá okostávirányító, utólag beszerezhető.
"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
Cölöp
tag
Sziasztok!
Panasonic 55 CX700E típusú új TV-nél normális jelenség az, hogy bár halkan, de este alacsony hangerő mellett igen jól hallható és emiatt zavaró cicergő hangot ad a tv, folyamatosan? Érdemes ezért javítást/cserét kérni?
Ugyanez a jelenség pedig többszörös hangerővel jelentkezik, ha a WIFI hálózatot használom, igaz csak szakaszosan.
"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
-
Watt25
veterán
válasz Norby86 #32272 üzenetére
1. Nem hiszünk webshop-ok, árukeresők által megadott specifikációknak. (Csak a gyártói oldalon lévőnek.)
2. Magyarországon DVB-T a földi sugárzás, nem pedig DVB-T2.
3. Az összes ma kapható tévé tudja a DVB-T -t és lassan a DVB-C -t is. (Ahogyan az általad válaszotttak is.)+1: Miért akarsz 2016-ban HDReady tévét venni? Olyan nagy az árkülönbség a HDReady és a FullHD között?
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Családom TV készüléket szeretne vásárolni és kinéztünk két típust amik még beleférnének a pénztárcánk keretébe. Egyik egy Philips 32PHT4100 készülék, míg a másik egy LG 32LF510B készülék. Ki melyiket tudná inkább ajánlani? Áruk egyforma kb, szolgáltatásban nem tudom melyik nyújtana többet. Fontos lenne hogy a digitális földi és a kábel tv csatornákat is venni tudja (bár gondolom erre mindkettő képes). Árukeresőn láttam a tv-ket, viszont ott azt írják az LG-re hogy DVB-T2 (nem). Vagy ez csak elírás?-Norbi-
-
nagyúr
A probléma neve szappanopera-effekt, ami jellemzően LCD-n látható. (De legyártható plazmán is, ha ész nélkül használja az ember a képjavító-képrontókat, leginkább az IFC-t és társait.)
Lehet csökkenteni a mértékét az interpolálás, motion plus és egyéb "képjavítók" kikapcsolásával, de LCD-n nem lehet teljesen kiküszöbölni. (Viszont interpolálás nélkül meg a mozgás nem lesz elég folyamatos, tehát kompromisszumos megoldás létezik csak.[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit elmebeteg kérdésem lenne
Régebben főleg a 300e pluszos most már a 150e környéki TV-knél is találkozom egy számomra kellemetlen dologgal.
NEM TETSZIK A KÉP
Ez hülyén hangzik talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy túl jó ? Nézem a képet és behalok rajta. (Engem arra az időre emlékeztett amikor néztem a 80-as években a különböző gagyi TV játékokat.)
Talán "túl éles" már a kép? Vagy úgy fogalmaznék, hogy mintha az ember ott ülne a forgatáson és élőben látná ?
Szóval nekem ez már túl sok vagy túl jó?
Most van egy 2 éves LG LCD itthon, itt nem tapasztalom ezt. 2 év múlva vakarok venni egy nagyobb TV-t, nem szeretnék ilyenbe belefutni.Szóval a kérdésem az lenne ez a kép dolog mitől függ? Egyszerűen rosszul(?) lenne beállítva a kép a TV-n?
Vagy a LED tipusától? Vagy mitől?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
royal63
tag
válasz #94529552 #32264 üzenetére
Azért az túlzás , hogy mindent tudok , csak így logikus.
Az viszont gond lehet ( ha az mellett döntök ) , hogy a Samsung ue40j5100 nem kapható egyik hivatalos viszonteladónál sem .
Meg merjem kockáztatni a többinél ?? ( emag , mall , 220 , digiplaza , av planet stb .. )[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Ide is benyögöm, hátha jobban tudjátok a tv-k lelkivilágát.
Gödöllőn most kicsit megpusztult a UPC kábeltévé. Tableten Horizon Go-val láttam a műsort.
Tehát ha androidos tévém lenne, felrakom a Horizon Go-t, és nézem tovább a kábeltv műsorát?[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Cselo
csendes tag
Sziasztok,
Smart TV-t keresek (vezetékes net csatlakozás, Youtube lejátszás, esetleg DLNA) , usb-ről tudjon videót lejátszani a szokásos formátumúakból, feliratot kezelni.
Vállalható képe és hangja legyen, nem kell csúcsszuper. Méretben 20-24 colltól bármi. Legyen benne Digitális adásokhoz tuner (ha jól értem dvb-c tuner) Digitv előfizetéshez.Mennyitől indulnak ilyen TV-k? Tudnátok konkrét típusokat ajánlani?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
L.C.S.
tag
Sziasztok!
40 colos méretben keresek tv-t, elsősorban xboxra használnám (gondolom itt az input lag lényeges), másodsorban médialejátszóval szeretnék sorozatokat letölteni és nézni rajta. Melyik típust ajánljátok olyan 150k környékén?
-
royal63
tag
válasz #94529552 #32257 üzenetére
Köszönöm
Még 1 kérdés a garival és hivatalos forgalmazóval kapcsolatban .
A Samunál websopból elég sok helen írják hogy 2 év gari ( emag. mall. 220, aqua ) , ez bolti lehet vagy 1 év hivatalos és 1 év bolti gari ? ( vagy inkább kérdezzem meg telefonon ?? )
A hivatalos forgalmazót honnan tudom kideríteni hogy ki az( Auchan , tesco , media m, euonics lehet ) ?? -
KraX
őstag
Sziasztok, egy masik topicban mar feltettem a kerdest de az halottnak tunik a valaszok szempontjabol igy itt is megkerdezem:
Szeretnem lassan nyugdijazni a ~10 eves 35' samsung lcd tévémet. Eljart felette az ido. Amire hasznalnank az uj tv-t elsosorban:
- jatek: PS4 lenne ra kotve, alacsony input lag fontos- filmek kulonbozo forrasbol: nas+pc, esetleg nas+tv_media_player, ha letezik hasonlo tudasu beepitett media playerrel szerelt tv mint pl xbmc?
- youtube videok.
- 55 col kornyeke lenne idealis
- felbontas min. FHD de a jovore valo tekintettel UHD?
-200-250k kornyeken van-e ilyen tudasu keszulek?
Az sem baj ha esetleg akcios a keszulek.
Valaszotokat elore is koszonom.For the God Emperor!
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb venni: Sony KDL-43W755 vagy LG 49LF632V? Leginkább játékra használnám (PS4). Részletre venném a Telekomtól, mindkettő egy árban van. Számomra nagyon fontos a képminőség, jelenleg egy Sony tv-m van, és ezt imádtam, de kicsinek érzem már a 32"-et.
-
törölt tag
válasz royal63 #32255 üzenetére
Szerintem vállalható mindkettő. Meg kellene vizslatni közelről is, hogy neked mi az ami vállalható. De mivel adott a keret és a méret is, nagyon ugrálni nem lehet. Hivatalos helyről mindegy hogy J5100 vagy LF5610, webshopból véve az LG-nek van előnye a szervizháttér miatt. 2 év gyári szervizes garancia, vs a samu 1 évével. Ha kihúzzák 2 évig, akkor mindegy. A teljes biztonságot persze csak a drágább hivatalos viszonteladótól vett tévével kapod meg.
hoffman_ A 630E 100 Hz-es, ha az nem fontos, akkor 620E vagy 520E, de sztem inkább a 6-os széria, ha lehet. A honlap szerint itt: Budapest, Ferenc krt. - Üllői út sarok, van mind3[link], akár meg lehetne nézni személyesen.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
a legolcsóbb "ajánlott" Panasonic LCD-t keresem, mit ajánlanátok?
- 40" képátló / full HD felbontás
- 3D nem kell, jó hangzás nem fontos, okos/smart nem kell
- képfrissítés lehetne 50Hz fölött, de nem létszükséglet
- mint említettem, árérzékeny a kérdés, a legolcsóbbat/legjobb ár-érték arányú készüléket keresem
- csak Panasonic(hsz-ket olvasgatom, látom, hogy megy az 520, meg a 630, mint ajánlás, érdekel, hogy a fenti lista függvényében mik a reakciók)
köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
royal63
tag
válasz #94529552 #32254 üzenetére
Én magam sem tudom hogy direct vagy edge ledes legyen .
Kevés foci, sok F1 , sok kerékpár , superbike , ezeket a sportokat nézem a tv műsor ill. a filmek mellett , nem tudom erre melyik a jobb , játékkonzolt nem használunk.
A Samsung ue40j5100 és az LG 42 lf5610 nagyon gáz vagy bevállalható( nem kell 3D , smart , csak szép legyen a kép a PVR sem lényeges ha nincs akkor nincs )
Most a Sony 450 ill 550 volt akcióban annyiért jó vagy felejtős.
A rászánt összeg olyan 100.000.- szóval e körül kell a legjobbat választanom.
Bocs a sok kötözködésért és köszönöm hogy segítesz -
törölt tag
-
vasimnbt
tag
Sziasztok!
Samsung UE 48JS9000 illetve UE55JS8500 közűl melyiket választanátok?
Köszönettel. -
uveges13
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tud erre valami megoldást? Amióta lefrissítettem a TV-met (Blaupunkt BLA 40), azóta a bal alsó sarokban egyfolytába villog egy "szöveg". Valaki nem tudja, hogy kell eltüntetni ?
Le is fotóztam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Declare #32242 üzenetére
Átmásolod egy Pendrive/HDD-re. A wifi nem opció.
snyper990 LG 32LF5610
mgoogyi Nem csak a 3D. 630E: jobb mozgásmegjelenítés, ezáltal a képminőség is, van benne bluetooth, stb. A gyártók honlapján tájékozódj még, és személyesen is nézd meg a jelölteket. 2 hónapig bármi lehet, mivel típusváltás lesz hamarosan. Vagy lesznek ezek még addig, vagy nem. Sztem megérik a felárat a 3D-s tévék.
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Abban esetleg tudok segíteni, hogy egy SONY KD55X8005 CBAEP TV n, milyen opcióim vannak egy letöltött 4k s film megnézésére (notebookról)? nincs sajna hdmi kimenet a gépemen wifi segítségével meg leeht ezt valahogy oldani?
-
snyper990
őstag
Sziasztok!
Milyen TV-t lenne érdemes vennem 80-120 ezres kereten belül? Nem kell smart-nak lennie, egy öregek otthonába lesz nagymamámnak, de olyan régen vettem legutóbb TV-t, hogy abszolút nem vagyok képben.
Előre is köszönöm! -
mgoogyi
senior tag
válasz #94529552 #32237 üzenetére
A CS630E és CS620E között nem csak a 3D a különbség?
Illetve a W809C vs W755C között is csak 3D illetve Motionflow XR 1000 Hz vs 800 Hz különbség áll fent?
Amiket linkeltél árak, azok mellett nyilván nem kérdés, hogy a fejlettebb modell jobb választás, csak még nem tartok ott, hogy holnap besétálok a boltba a tv-ért, hanem még 2 hónap kb.
Tényleg megérik adott esetben a 10-20-30e Ft-os felárat?
-
törölt tag
válasz mgoogyi #32235 üzenetére
Akkor most gondold át újra a jelölteket: CS620E nem annyira ajánlott, de van most hasonló áron a Panasonic TX-55CS630E 3D SMART LED Televízió-t, a W755C helyett pedig a KDL-55W809C-t. Az elsőre 5 év gari jár 03. 31.ig, és mindkettő vélhetően ameddig a készlet tart, és hivatalos gyári jótállással vannak. Vétel előtt nyomkodd meg és próbáld ki ha teheted bármelyiket is választod.
KZP Ha lenne a CRT-n is ilyen "hasznos" smart rendszer, akkor az is hasonlóképp muzsikálna neked. + itt az UF850V-ről volt szó, nem a 6-os szériáról.
-
hamiska
csendes tag
Eléggé bele merültem a 4K-s témába,de mindenképp nézegetnem kell fullhd tv irányba is, mert a fene tudja,lehet,hogy elég az is, hisz a 4K-nál már nem mindegy,hogy 1.5 vagy 2.5 méterről nézem,és nálunk ez utóbbi a helyzet, így lehet,hogy nem is élvezném az előnyeit...
Szerintetek??? -
mgoogyi
senior tag
Sziasztok,
Némi állásfoglalást szeretnék kapni, hogy melyik a legjobb vétel:
55" Panasonic TX55 CS620E (~250k)
55" Sony KDL55 W755C (~260k)
55" Samsung UE55 J6200 (~240k)3D, UHD nem kell, játékokból single player dolgok számítanak csak.
Semmiképp ne legyen ívelt.
Filmnézés SD, HD, FULL HD-ben.
Nagynéha sportközvetítések.
Smartfunkcióknál csak az a lényeg, hogy egy számítógépről wifin keresztül le tudjak játszani tartalmakat.Amennyit sikerült eddig olvasni róluk, hogy a Panának és a Sonynak hasonlóan szép a képe mérések alapján, (jobb, mint a samsungnak), az input lagjuk is egész jó, viszont max fényerőben a Pana jobb a Sonynál. A Sony mellett szól a számomra jobbnak tűnő OS.
Alternatívák is érdekelnek, főleg, hogy van e Samsungnak olyan modellje hasonló áron, amit ezekkel szembe lehet állítani(H6400?). A JU6400-ás széria nekem nem túl meggyőző.
Köszönöm,
Gábor -
hamiska
csendes tag
Euronicsben kicsit nyomkodtam egy Lg uf 8.. és egy 9.. -es modelt,a WebOs 2 gyors volt, nem kellett várni hogy reagáljon bármilyen parancsa is,mellette a Samu nekem lassú volt, mindkettőn 4k-ás média futott,az adott beállításokkal a samu olyan feketét adott hogy le a kalappal,gondolom ez VA paneles volt,az LG meg a színek terén nyűgözött le ez IPS paneles,de ahogy már ezt korábban taglaltuk bizonyos beállításokkal alig észrevehető a különbség, de ezt az üzletben nem tudtam megtenni...
Szóval várom szeretettel az LG uh és Pana dx tévéket, remélem 300k-ba belefér majd?! -
hamiska
csendes tag
Hmmm...elég megosztó a véleményetek,de pont ez a jó!!!
Közben én is nézegettem a sharp és philips párost és ha jól olvastam valami koreai cég vette át az utóbbit,így elég bizonytalan vagyok vele szemben,sőt inkább felejtős...
Szóval még mindig marad a Pana és LG.
WebOS 2-ről láttam jót, rosszat,de inkább jót, legalábbis a többi rendszerhez képest jobbnak tűnik.
Philips és Samsung rendszereket már teszteltem felhasználói szinten,ezektől nem ájultam el,sőt a philips kifejezetten idegesített a lassúságával...[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Samsung UE48 H 6470 SSXZG 3D LED TV legalább 3,5 év garival (2 gyári + 3 lett rá vásárolva) megér 150.000-et? Haverom kapta az ajánlatot és ha jónak tűnik akkor megvenné, az övét pedig lecserélné.
A Samsung témában leírtak alapján nem tűnik rossz vételnek.Előre is köszönöm a válaszokat!
Ezt a kérdést feltettem egy másik topicban is, viszont sok véleményt gyűjtök.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
blakey
titán
válasz hamiska #32226 üzenetére
webOS 2 nem gyors, de használható és nagyon lassúnak sem nevezhető. Villámgyorsaságra azért nem kell számítani.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Because
őstag
-
hamiska
csendes tag
Szóval jelenleg úgy állok, hogy megvárom a 2016-os modelleket,mert ahogy az előző tévémet úgy a következőt is szeretném nagyon sokáig használni.
Így aztán lehet, hogy jelenleg feleslegesen, (de a jövőre nézve nem) 4K+HDR képes tévé lesz...
Ahogy pumma és balkey ajánlotta a Pana nagyon benne van a top négyben, e mellett az LG és Sharp vagy Phillips.
Samu és Sony valahogy soha nem érdekelt, bár ez nem azt jelenti, hogy nem jó tv, de az android-ból elég nekem a telefon illetve gyerekeknél a tablet,és az utóbbi androidos, mondjuk ha ezt nézem akkor kiesik a sharp/phillips párosból is valamelyik mert szintén android fut rajta.
Kicsit olvasgattam a Pana dx7..-ról, hát nagyon ott van, de az Lg uh 8.. se piskóta.
Nagyon érdekelne az LG WebOs 2, hogy milyen gyors, és mennyire kezelő barát, ha van valakinek az légysziii!!!
Üdv mindenkinek)[ Szerkesztve ]
-
hamiska
csendes tag
Egyenlőre marad az info gyüjtès ès a fòrum lelkes olvasása...
-
törölt tag
válasz hamiska #32218 üzenetére
A HDR talán még nem annyira fontos, de te tudod. Valóban, az UF850 nem támogatja, mint ahogy a Pana CX7-es széria sem. Ha szükséged van rá, akkor a Pana TX-50CX800E-t keresd a tavalyi szériából, amíg még lehet kapni. Vagy megvárod a 2016-os tévéket, mint pl. LG 49UH850V -t. Panából az idei DX700-as is már HDR-es lesz.
-
blakey
titán
-
Memphis
tag
Sziasztok!
valakinek van tapasztalata ezzel a tv-vel?
Én szeretem a samsungokat és elég szimpi így leírás alapján, de még nincs tapasztalatom ezzel a típussal kapcsolatban. Valakinek volt már vele dolga?
Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)
-
addikt
válasz #94529552 #32217 üzenetére
igen sajnos nincs hozzá szemüveg, így nem próbálgattam
állítólag a Samsung aktív szemüvegei jók hozzá, de 3D-ben a tv nem annyira jó...
ha lesz alkalmam egy kölcsön szemüveggel kipróbálni mindenképpen leírom“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hamiska
csendes tag
válasz #94529552 #32217 üzenetére
LG-ből már szemeztem a 8-as modellel, de e mellett néztem a 9-es sorozatot is,de nekem az felesleges,tudásban meg nem sok az eltérés,árban viszont igen,egyébként nem volt rossz,mellette szól a Webos 2,mert nem nyílt forráskódot használ így talán kevésbé érzékeny a letöltött appokra...
Panából a CF sorozatot néztem át úgy futólag,CR nekem nem játszik,szép meg nagyon dizájnos,de nem az én izlés világom az ívelt panel.
Az a gáz,hogy ha jól tudom az LG nem támogatja a HDR-t..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz f4lcon #32212 üzenetére
Érdekelne, hogy 3D-ben hogy teljesít a tévéd. Vagy mivel nem kaptál szemüveget hozzá, ezért ki sem próbáltad még e tudását?
hamiska Jól látod, mert valóban szép színei vannak az IPS-nek(is), főleg ha out of box nézzük, mert általában ugye kalibráltatni nem fogja a tévéjét senki a játékhoz, meg a tévézéshez sem(nem is kell), és még a betekintési szögei is kiválóak. Egyébként a mai panelek eléggé hasonló színvonalon mozognak, nincsenek nagy különbségek. Hogy kinek melyik a jobb, az pedig nagyon egyéni dolog.
Ha UHD-t néznél, a 7-es és 8-as szériás LG és Pana is az ajánlottak közé sorolható. Most elég magas árak vannak, mert pl. 2 hete még 235k volt egy 49UF850V. Talán egy akciót érdemes megvárni. A Pana CR sorozata úgy tudom ívelt kijelzősek, amit nem mindenki kedvel.[ Szerkesztve ]
-
hamiska
csendes tag
válasz blakey #32215 üzenetére
Hát akkor majdnem rokon szakma a miénk,én nyomdai szervíz technikus vagyok
Igen igazad lehet,végül is egy kalibrációval szinte 100%-ra lehet húzni a színeket...gamma,kontraszt,fényerő,színhőmérséklet,így a DeltaE érték is jelentősen javul.
Mint mindenki így én is bizonytalan vagyok hogy érdemes e venni UHD tv-t, de lehet,hogy tényleg ez a jövő és akkor mindenképp HDR kompatibilis tv kell mert ahogy olvastam a film gyártok is ezt részesítik előnyben... -
blakey
titán
válasz hamiska #32213 üzenetére
Nem írnám azt amit, grafikusként állítom, hogy a VA jobb mint az IPS, otthoni körülmények között használtam. Elég sok tv-vel volt dolgom és nem írnám ha nem így lenne, nyugodtan elfelejtheted azt a beidegződést, hogy az IPS jobb színekkel bír, a VA paneles Panasonicom közel 100%-os RGB lefedettséggel bír, tehát majdnem 100%-osra kalibrálható.
Panasonic 2014 óta az évonalba került az LCD tv-kkel, vegyesen használ IPS és VA panelt, de többnyire már a VA panelt alkalmazzák.
Ha nem muszáj akkor nem vennék UHD-t, de ha már olyat szeretnél akkor már 2.0-ás, HDR-képes, stb legyen, mert anélkül csak felkonvertált képet kapsz.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hamiska
csendes tag
válasz blakey #32211 üzenetére
Igazából csak azt tudom mondani amit láttam különböző híradástechnikai üzletben.
A VA paneles nagyon mély feketét adott,ezzel szemben a színek kicsit mesterkéltek voltak,az ips panel meg pont fordítva, ez persze lehet az én hibám mert szakmámból adódóan sokat foglalkozom színek pontos beállításaival.
Kicsi jobban elmerültem a részletekben,de a lényeg az alap kérdés amit oly sokan feltesznek:
Én mint hétköznapi felhasználó, milyen tv-t vegyek,sajnos az üzletekben vakítanak minden infóval.
Pl: ez 8 az meg 10 bit- es panel, ezen ilyen op rendszer fut azon meg olyan...és még sorolhatnám.
A panasonic egyébként bejön, remélem a plasma kihalás után ismét jó termékek jönnek le a szalagról!?
Tehát köszi a tippet még egyszer!!!
Ha valakinek van LG UF sorozatból légyszi ossza meg a tapasztalatait.
Nagyon köszi!!! -
blakey
titán
válasz hamiska #32210 üzenetére
E mellett, IPS paneles,ami nekem megint egy előny, jobban szeretem az színhelyes megjelenítést, mint a mély feketét.
A kettő nem zárja ki egymást, tökéletesen színhelyes a VA panel Panasonic esetében (de máshol is) ráadásul jobb feketével és kontraszttal bír. El kéne már felejteni, hogy csak az IPS színhelyes.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hamiska
csendes tag
válasz f4lcon #32209 üzenetére
Róla,illetve a cx és cr sorozatról pont tegnap olvastam.
Szimpi a firefox böngésző,igaz nyilt forráskódú ha jól értelmeztem, de talán ez nem hátrány.
Amit általánosságban olvastam az elég jónak festi le,plusz,hogy támogatja a HDR-t.
E mellett, IPS paneles,ami nekem megint egy előny, jobban szeretem az színhelyes megjelenítést, mint a mély feketét.
Szóval,igen!!!ez egy nyerő készülék lehet,bár kicsit húzok az LG felé mert lassan 9 éve nyúzok egyet és megbízom benne,de ez nem jelent semmit.
Köszi a tippet!!! -
hamiska
csendes tag
Hi all...!
Kicsit kezdek elveszni a tv sűrű erdejében...
Leginkább azt nem tudom,hogy érdemes e venni uhd tv-t vagy full hd a nyerő???
Logikusan film és konzol játékok megjelenítése az elsődleges cél,hogy a tv adás,milyen az nem érdekel.
Márkától függetlenül néztem már ezt azt, de akkora a választék, hogy nem tudom milyen irányba induljak.
Igazából azok véleményére lennék kíváncsi akik már átestek a vásárláson,és van a használatról tapasztaltuk.
Persze uhd a jövő, és valszeg ilyen tv-t fogok venni, DE MELYIKET???????????
50 col a méret...
Ha valakinek van egy két jó ötlete,hogy melyik készülék az ami hosszútávon kiszolgálja a családot azt nagyon meg köszönném.!!!
Üdv mindenkinek -
törölt tag
válasz TayRol #32205 üzenetére
Másik 2 márka: LG 55LF652V + Panasonic VIERA TX-55CS630E A régebbi Philips színvonalát szerintem nem éri el a 2015-ös széria, ezért ezekből most inkább nem javasolnék.
-
Tegla80
addikt
válasz TayRol #32203 üzenetére
Sony tv topik .Ide gyere at es segitenek akiknek ilyen van.
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
TayRol
nagyúr
válasz Tegla80 #32202 üzenetére
Szia!
Köszi, pont ezt néztem. Azon kívűl, hogy ez az egy fér bele a kritérium-rendszerembe, ajánlott darab?
Ha nem lehet, akkor nem böngészünk. Ám ez esetben a "Smart" mire jó (ténylegesen)?Philipsből, esetleg LG-ből (nem tudom, van-e másik ajánlott márka (Pana?)) van alternatíva?
-
Tegla80
addikt
válasz TayRol #32201 üzenetére
Szia
Sony-bol ez fer bele a keretedbe.
55W755c
Nincs 3D es van pvr ,plusz droid a belseje amit osszekalapaltak mar a tulajok szerint es jol hasznalhato.(kezdetben voltak vele gondok)
A bongeszni a tv-n azt meg felejtsd el....masik gyartoval is....smart meg okos ,de azert ez egy tv es jobban jarsz ha azt azon intezed amin eddig is.(persze par alap dologra ok,de sztem Te messze tobbet varsz a "lehessen bongeszni (netezni) rajta" mondatoddal)
Szoval jo a tv es iden mar nagyon nem lesz fhd Sony sem,igy ha nem 4k-s valamit akarsz akkor hamar-hamar....[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
TayRol
nagyúr
Szevasztok!
Tv-t vennék. 55 col méretben, 250-280e ft a keret. 3D nem kell, ellenben tudjon rögzíteni külső hdd-re, illetve lehessen böngészni (netezni) rajta. Sony és Philips a két kedvenc, de ez csak a múlt miatt van (jelenleg egy PFL9604-es tv-t használunk).
Mit ajánlanátok?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája