- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz
lezso6 #52042 üzenetére
+@Picco
Köszi, hogy elmondtátok a véleményeteket.Mivel nem vagyok audiophil, nem kérdés mi lesz ennek a vége, egy kérdésem van csak, mégpedig, ahogy látom ennek van Wireless (BT) és wired verziója, utóbbit látom csak magyar oldalakon 80k körül.
A Blutooth kompatibilis verzió kapható itthon, megérheti a felár?
-
NéNorbert
csendes tag
válasz
lezso6 #51996 üzenetére
Hallottam x-540est szólni,ott minden oké,mármint a saját szintjén. Olvasgattam utána és inkább az 530at ajánlották,mondván szebb hangja van. A hangszórókbnem rám irányulnak,mivelnösszevissza mozgok a garázsban,így nincs központ. Elképzelhető,hogy az erősítőjében valami kiszakadt vagy lefüstölt? Remélem javítható.
-
TomiLi
addikt
válasz
lezso6 #51954 üzenetére
Nagyon köszönöm az instrukciókat! Nagyon hasznos!
És még szerencsém is van, mert ahonnan tervezem hallgatni a hangfalakat, az kb. 40%-a a szobának, és meg van az 5 méter is. Meg a falak sem lesznek csupaszok, így jók a kilátásaim... (el is mentettem a hsz-ed.)Solo 6c a csapásirány az ajánlásod alapján.
Sajnos most csak két helyen lehet kapni. Emag, meg a Melarox. Előbbinél most drága, meg ugyanúgy a Melaroxtól szerzi be. Utóbbi olcsóbb, de "nagyon" külföldi, nem tudom, hogy egy esetleges garanciális ügyintézés hogy zajlik náluk. Emagnál ez nem szokott gond lenni, de ezért plusz 16 ezret kipengetni soknak találom!Esetleg van valakinek tapasztalata Melarox webáruházzal?
Más: Edifier R1280T 2.0 emagon most akciós.
-
-
duo
addikt
-
darvin555
tag
-
Balerik
aktív tag
válasz
lezso6 #51869 üzenetére
Én @Bodz ajánlására a Solo 6C-t ezzel SMSL TV-DAC Digital Optical Coaxial to Analog Stereo RCA kötöttem össze és jól működik.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
lezso6 #51778 üzenetére
“ Jó, hát az E-MU egy "kicsit" más árkategória, mint a Genius, nem igazán értem hogy jön ide.”
Talán úgy ,hogy a E-MU is Creative gyártmány ,és nem “kicsit” ,hanem “nagyon” más.
“ Microlab Solo 6C-ról tudom, hogy sokkal-sokkal jobban szól, mint bármilyen retro hifi ”
Gondolom azért ezt te sem gondoltad komolyan ,főleg a retro cuccokhoz mérnéd a mostani tömeggyártás hulladékait? Microlab ,Genius + Vargané és társa ,mikor születtél ,hány éves vagy ,hallottál már normális minőséget a sok gagyi foss cucxokon kívűl?
Nem kell ahhoz sok pénz ,hogy valaki igényes legyen ,de hazánkban Átlag Józsi is igénytelen.
Témát zártam ,és tényleg hagyjatok a Genius al ,mert nem hogy hallani ,de látni sem szeretném az ilyen sz@r hulladékokat ,Gyuri nem Átlag Józsi ,Gyuri megteheti hogy jobbat vegyen akár egy laptophoz is. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
lezso6 #51774 üzenetére
Biztosan igazatok van ,ár-értékben jó lehet a 1250B ,nem hallottam még őket ,de figyelek rátok és ha lesz lehetőségem rá lesek.
A régi E-MU cuccokra ,studio hangfalak ,külső-belső hangkártyák ,különféle midi eszközökre emlékeztek?
Nem voltak semmik ,értem ezt a Creative ra.Nekem van egy E-MU 1616M hangkártyám régi brand 775 ös konfigba építve Windows XP vel ,csak munkára ,semmi internet ,néha mixelésre és master ra használom ,és nagyot üt!
Régen ehhez volt egy E-MU PM5 hangfalpárom is ami különlegesen jó cucc volt már akkoriban ,zenészek mind akik megszerezték és még működik nekik ,napjainkban is vele dolgoznak.
Hangfalakat sajnos legalább 6 éve eladtam ,nagyon-nagyon sajnálom mai napig őket.Ha olcsóság ,legalábbis számomra ,én szoktam ajánlani főleg hangfalaknál a használt piacot.
Régi jófajta Japán cuccokat kell keresni ,20k körül simán kapni erősítőt (pl. Pioneer ,Sony ,Kenwood ,stb.) ,hozzá szintén régi és említett jó állapotban lévő b@szó hangfalakat ami mondjuk legyen 1 párra értendő 10K ,max.15k. ,máris olyan minőség vág fejbe ,hogy azt a mai tömeggyártás alatt kifizetni több száz ezrek ,ha csak nem vlmi nagyon jó és bevált cuccot szereztél akár milliók is lehetnek.Bocsánat ,a régi Videoton hangfalakat nem hagyhatom ki!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
lezso6 #51566 üzenetére
nekem korábbi tapasztalatom az a studios dacokkal, hogy idegesitő, kissé torz hangúak, kemények, és fárasztóak.bx8 és a hs8 mindkettő teljesen hallgatható, akár sima háttérzenére is alkalmas, nem akar mindenáron figyelmet magának.
a nagyon drága aktiv dobozokat, ha sima high end hifi cuccokhoz hasonlítom, akkor ott a hifiseket én jobban szeretem, de ebben az olcsóbb stúdiós monitor kategóriában nekem eddig ez a két cucc, és a mackie is, tök pozitiv csalódás.olcsó stúdiós dacokat viszont továbbra se állhatom.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
lezso6 #51545 üzenetére
És neked is melegedtek ezek hátul? Egyedül ez zavar benne, többen írtak erről és azt írta a gyártó többször is hogy ez nem gond hosszútávon. De a gyártó azt javasolja az oldalán hogy kapcsoljuk ki ha nem használjuk. [link] Egyébként azért annyira nem aggódom nagyon népszerű BX5 ezer értékelés, teszt , videó van róla és pl. az amazonon több mint 300 értékelés és senki nem írta hogy idő előtt tönkrement volna. (Túlmelegedés elleni védelem van benne ami azért megnyugtat) Valaki azt írta a BX5 USA-ban az egyik legnépszerűbb belépő Studiohangfal, ha komoly megbízhatósági gondok lennének vele akkor gondolom kiderült volna. Pl. még 2020-ban egyik helyen is elég jónak értékelték: https://basicwavez.com/top-5-best-low-budget-studio-monitors-2020/
Jó lenne ha sokáig bírná a BX5, mert nagyon jó cuccok ezek a stúdiómonitorok, azt hittem szárazabbak, de egyáltalán nem sőt. Pl. a basszus kifejezetten lágy puha mégis nagyon pontos minden számban, nagyon kellemes az egész összhatás, nekem most home officeban 12-14 órát megy nem unom meg fáraszt el, nagyon részletes, mégis összhatás kellemes nem esik szét nem mesterséges.
-
duo
addikt
válasz
lezso6 #51493 üzenetére
a focal AB osztalyu bi amp es kevesebb alapzaja volt mint a JBL-nek. itthon este kicsit hallottam. beujitottam egy par oelbach tapkabelt, es egy supra usb kabelt a Rolandhoz just for sure. es csak 5-10cm-rol lehet inkabb sejteni h van valami.
osszegezve, a fene tudja melyik a jobb -
TechN7ne
nagyúr
válasz
lezso6 #51470 üzenetére
Király vagy ,kösz az infót.
Láttam van megint emag on ,képek és videók alapján annyira szép gumi membránja van ,olyan minőséginek tűnik ami fejbe vág...
Nagy TV mellé hogy érzed mehetne simán ,egy Alesis Elevate 5 öt gondolom simán lever (ár alapján csak hozzá tudom mérni ,meg azt amúgy is ismerem)...?Tegnap majdnem megrendeltem ,lehet az lesz ,úgy látom vissza is lehet küldeni az egészet ha nem tetszik a cucc.
-
válasz
lezso6 #51439 üzenetére
Na, megérkezett, s nyüstöltem most pár órát a Microlab Solo 6C-t. Sokkal-sokkal jobb, mint amire számítottam.
Először is, úgy tűnik hogy elég LYÓ A MÉJJ! Ez a Microlab jól elhelyezve nagyon mélyre lemegy, miközben nem lesz lassú, mocsaras a mély. Ez számomra érthetetlen.
Lehet ezért tűnik kifejezetten mélykiemeltnek mások számára, vagy rossz akusztikai körülmények között hallgatták, úgy tényleg durván falat bont. Mindenesetre ezt még kinyomozom, hogy van, lehet valami akusztikai trükk. Két szobában is próbáltam, a kis 10 m2-es szobámban az évákra pakolva (állványon) lemegy 40 Hz-ig, wtf. A nagy szobában (20-25 m2) már "csak" 45 Hz-ig megy le, de utána sem esik meredeken, szóval a komolyabb mélyeket tartalmazó elektronikus zenék egyáltalán nem szólnak furán, véknyan.
Karakterre enyhe V-nek nevezhető, de nem szorul háttérbe a közép, ahogy pl a KRK 10-3 G3 V-kiemelésénél, ami anno végül nem jött be. S habár kiemel a mély, de ésszel, tud ütni! Azaz rock / metal esetén nem zavaró: a lábdob tud darálni anélkül, hogy elnyomná a közepet; míg elektronikusnál meg ott van, ahogy kell. A közép jól harap; a magas meg nyílt, azaz kiemel, de nem szúr. Nekem tetszik ez a karakter, nincs hiányérzetem, max a magasra tennék 1-2 fokozatnyi pluszt a 8-ból, de amúgy 0-0 álláson simán jó.
Egyelőre ennyi. Újdonság varázsa van, kell pár nap, amíg megemésztem ezt a cumót.
Nyilván persze nem olyan jó, mint egy pár Eve SC208, de hát azoknak az árából 12 pár microlabot lehetne venni.
-
betyarr
veterán
válasz
lezso6 #51430 üzenetére
hátööö,lehet rosszul értelek,de ez nem bt-s cucc
tibbike01: tulképp csak kíváncsi vagyok,hogy mi az általános vélemény.venni kétlem,hogy fogok,mert ősszel ruháztam be 33k-ért egy edi 1280db-re.
na meg a zikea is vagy 300km.oszt ebben a fertőző világban csak ezér feltántorogni.... -
bajnokpityu
félisten
válasz
lezso6 #51409 üzenetére
Nem placebo a 100k kábel.
Csináltam én is 10/10 es MP3 flac vaktesztet, és nem egyedül.Aptx jó dolog, de két tapasztalatom van vele. 2x meríti az akkut, sportolni ezért nem szokott jó lenni. És enélküli fülhallgatóm pont jobban szól, mint a másik ami még tudja. Azonos áron..
Egyik se elmelyult zenére való, de akkor még már minek. -
tibbike01
őstag
válasz
lezso6 #51365 üzenetére
Sokkal természetesebb a DB nincs V hangzása, magas mély kiemelése mint a T-nek. A vége felénél lévő rock zenénél bántóan idegesítő a T, a DB-t pedig napokig hallgatnám. De a Jazz zenénél is kijön, hogy a DB testesebb, tartalmasabb.
Nem tompább, zeneibb. Tizen pár évesen én is szerettem a V hangzást cicregjen a magas a mély meg brummogjon...ha ez kell akkor a T tényleg jobb. Szerintem.
Fülhallgatóval hallgatom.
Úgy hallgassátok. hogy előbb a DB hangját, figyeljétek, majd ez után jöjjön a T hangja. -
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6 #51011 üzenetére
A VST "analóg" jelszintet mutat, azért VU mérő, és az egy, ha nem a legjobb az ingyenesek közül, és nem igaz, hogy nem hallod hogy torzít. Jelentősen magasabb feszültséget kap, mint amire tervezték, és ne mond azt, hogy ez így jó.
Oktatóanyagból kivágva:
Gain staging minden szinten!
A decibelekről szóló sorozat előző részeiben részletesen is olvashatunk a Gain Staging-ről (jelszint kezelés), ezért itt most csak pár szóban elevenítem fel az ismereteket. A lényeg az, hogy minden az audio láncunkban lévő egység a neki megfelelő jelszintet kapja meg, ne keletkezzen sehol sem túlvezérlés, vagyis nem kívánatos jel torzulás. Ez a 0VU jelszint. Ebbe nem csak a kompresszorok, EQ-k, stb. tartoznak bele, de maga a keverőpult a sávokkal, a csoport és effekt buszokkal és a master busszal együtt.
Egyenlőséget minden sávnak!
A keverést kezdjük azzal, hogy minden sáv bemeneti jelszintjét az általunk választott referencia szintre (0VU) állítjuk. Ez az európai szabvány (EBU) szerint -18dBFS.
...
Az általam talált legjobb ingyenes plugin ami nem csak trim/gain funkciót tud hanem korrekt, kalibrálható VU metert is tartalmaz (és ezek mellett még sok egyéb hasznos funkcióval is büszkélkedhet), az a Sleepy-Time Records Stereo Channel pluginje. Elérhető 32 és 64 bites változatban, VST2 és VST3 formátumban. Ingyenesen, regisztráció és mindenféle feliratkozások nélkül letölthető innen:
Stereó változat: http://www.vst4free.com/free_vst.php?id=1216
Monó változat:
http://www.vst4free.com/free_vst.php?id=1215 -
keménygödör
tag
válasz
lezso6 #51013 üzenetére
Erről van szó, tehát sajnos nincs leáldozóban pl. bőven loudness war előtti (nem mai) elektronikus műfajok "remastereinek" tekintetében sem (szerencsére ezeknél ott a régi hallgatható kiadás), ami persze már művész/kiadó/mérnök függő is, és tisztelet az esetleges kivételeknek.
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6 #51004 üzenetére
OK ! Azt én is érzékeltem, hogy agyon van kompresszálva, de én nem DAW-val nyomulok, hanem egy VST-vel spékelt Foobarral, ami azért egy kis odafigyeléssel, gyakorlással pár éves hifitudománnyal elvileg már bárkinek elsajátítható.
Nem tudom Te mivel mérted, de nálam így nézett ki a dolog.
"Azt a -11 dB-es korrekciót meg remélem nem gondoltad komolyan. Ha torzítana, akkor a halkítástól nem lenne kevésbé torz."
Annyit tettem, hogy a többiek is értsék, hogy a jelszintet ( gyakorlatilag végig feküdt VU méter, és ezzel együtt kiégette a szemem túlvezérlést visszajelző "led" a szemem ) realtime visszavettem közel 11dB.-el ( nem a hangerőből ), és így már azokkal jelszintekkel, feszültséggel dolgozhatott, amire tervezték. A letöltött fájlhoz nem nyúltam.
Ezzel együtt jelentősen csökkent a hallható torzítás is. Nálam.
P.S.: A bal oldali VU méter alatt van egy kis In-Out Meter kapcsoló.
Az előző képen azt a jelszintet láthatod, amit én állítottam be.
A mostanin pedig a bejövő jelszintet. -
Logapeti
tag
válasz
lezso6 #50976 üzenetére
Nekem teljesen oké.
A kérdés, és ez tényleg kérdés a részemről, hogy csak ez van-e mögötte, azaz a tranziensek gyors követésének kérdése. Mármint az nem lehetséges, hogy pl. különböző frekvenciákon ez különbözik? Mert el tudok képzelni olyan hangfalat, ami lassan, de egységesen lassan követi, és olyat is, ami a különböző frekiken különböző sebességgel követi. Rögtön az jut eszembe, hogy eleve két vagy három hangszóró van a legtöbb multimédiás hangfalban.
-
Logapeti
tag
válasz
lezso6 #50973 üzenetére
Egyetértek veled, hogy jó tisztázni a terminológiákat. Itt például tesznek rá egy kísérletet:
https://www.stereophile.com/content/pace-rhythm-dynamics-page-2
Mégis, a technikai szinten nem hozzáértő hallgató (számolj ide engem) nem fogja tudni neked megfogalmazni úgy, hogy a hangfal tranziens válasza nem jó, és félek, hogy a fórum legtöbb olvasója számára ez nem is túl hasznos megfogalmazás - még ha pontosabb is. Itt az emberek nagy része, legalábbis akik tanácsért jönnek ide, most vált egy 20 ezres 2.1-ről egy nagyon belépő 2.0-ra, legtöbbjük meg se hallja ezeket a különbségeket. Talán hétköznapibb megfogalmazás az, hogy pontatlan a ritmika, talán félrevezető, ezt nem tudom. Számomra egyértelmű volt, hogy nem azt kell érteni alatta, hogy a titi helyett nyújtott ritmust játszanak, de lehet, hogy van, aki ezt érti alatta, és megzavarja
Az, hogy "pontatlan a ritmikája, ezért nem vonja be az embert annyira a zenébe", szerintem közérthetőbb, mint hogy rossz a tranziens válasza, még ha jóval szubjektívebb is. A gond az, hogy én az Edifier 2000-es tranziens válaszát nem tudom megmérni, csak az eddigi zenehallgatási tapasztalataim és a szubjektív benyomásom alapján úgy érzem, hogy pontatlan az "időzítése", és nem von be annyira a zenébe. Még ennél is pontosabban megfogalmazva: érzek egy időzítésbeli pontatlanságot, és érzem azt is, hogy nem vonódok be annyira a zenébe, és a kettő között ok okozati összefüggést vonok le, ami lehet hibás, de nekem jelenleg az a személyes meggyőződésem, hogy helyes.
Ha nem tudom lemérni a tranziens választ, akkor ez a vélemény inkább ne jelenjen meg ezen a fórumon? Mert ha azt mondom, hogy a tranziens válasza gyengébb, azt se tudom mérésekkel igazolni. (Tovább megyek: ha azt mondom, hogy fényes a hangja, vagy magasba húz, vagy tompák a közepei, vagy keskeny a színpada, vagy frontális a prezentációja; ezek mind személyes benyomások, nincsenek mögötte mérések, grafikonok stb. - akkor ezt se mondjuk?)De nevezzük végül bárhogy, timingnek, pacenek vagy rhythmic precisionnek, a személyes tapasztalatom az, hogy ebben a vonatkozásban az Edifier r2000db gyengébb, mint például az Edifier 1600 mkiii vagy a Creative t20, legalábbis az én EMU1212m-emről hajtva.
-
Logapeti
tag
válasz
lezso6 #50969 üzenetére
Helyesebb lett volna azt írnod, hogy te ezt érted ritmika alatt. Természetesen vitatkozhatunk arról, hogy mi a helyes kifejezés egy amúgy akkor általad is elismert jelenségre (kvázi vannak pontosabb és pontatlanabb időzítésű hangfalak), de ekkor a kérdés már csak terminológiai jellegűvé zsugorodik. Idézlek:
"Nekem gyanús, hogy az angolul "timing", "pace" kifejezésekkel jellemzett tulajdonságra gondolsz. Ez ugye magyarul időzítést, sebességet jelent."
Ezt az előbb már olvashattad, de biztos átsiklottál véletlenül fölötte:
a Wharfedale d320 tesztjében a whathifi.com ezt írja: "While delivering a good amount of punch, they don’t quite have the dynamic subtlety of class leaders such as the Dali Spektor 2s, or the same rhythmic precision. The result is that we’re not drawn into the music quite so much"
Lehet, hogy kéne nekik írni, hogy használják már a timinget, vagy a pace-t, és ne azt írják, hogy rhytmic precision, mert ez hülyeség, bármeddig hajtogatják. lezso6 a prohardver fórumon megmondta! (pulutodurumo meg megírhatná nekik, hogy jó, jó, de ne azt írják már le, hogy emiatt nem vonódnak be annyira a zenébe, mert ez mellébeszélés, most akkor késik a magas? vagy be van rúgva a dobos?
)
-
válasz
lezso6 #50786 üzenetére
Van, amikor azt is beadja, de általában a dxgkrnl a ludas.
Kipróbáltam, átraktam a hangkártyát 0,1-re, illetve a videokártyával is megpróbáltam ugyanezt, de nem javult. Úgy néztem a dxgkrnl.sys mindkét magon nagy latency-t csinál, az elsőn 2x akkorát, mint a másodikon, de az is elég nagy sajnos.
Azt nem értem, én régóta használom ezt a notit, és biztosan észrevettem volna, ha pattog. A nagyobb (HD+ helyett FullHD) kijelző okozhat ilyet? Mármint a nagyobb megjelenített terület miatt. Bár ahogy írtam is, külső monitorral használtam jobbára, ami szintén FullHD-s, de ma megnézem azzal. Valamint ha a felbontást visszavettem 1366x768-ra, akkor is csinálta.
Alaplapi hangkártyával is röcög, egyelőre tanácstalan vagyok. Friss Win7 alatt is kiugrál, de akkor nem a dxkrnl, szóval lehet jobb lenne tiszta lappal indulni, és egyenként átpakolgatni másik magra? -
-
-
válasz
lezso6 #50767 üzenetére
A latenc abnormálisan magasra kiugrik, nem értem, mi változhat meg egy gépben...
Kapott egy Crucial MX500-as SSD-t, illetve nem vezetéken megy a net, hanem WiFi-n, minden más változatlan.
Ja meg FullHD kijelzőt a HD+ helyett, de eddig meg FullHD külső monitoron használtam. Ötletem sincs. -
-
sphe
senior tag
válasz
lezso6 #50753 üzenetére
Rendben, részben igazad is van, abba is hagytam!
Független mérés szerint 41hz-nél van -10db, btw.
És a szoba nem hosszúkás ott
A kereső már kilistázza a kezdő 2.1 vs. 5" gondolkodók számára, hogy ez is tud valamit, lehet hogy kevesebb db-vel vagy harmonikus torzítással, de jelen van valami, főleg közép tartományban korrektebbül szól mint egy 2.1 ennyiért, és nekem több mély nem kell, lehet másnak sem. -
sphe
senior tag
válasz
lezso6 #50748 üzenetére
Most aztán lesz freak out
A videóban az első F hang is hallható és kiszól a lábdob mellől negyed hangerőn (valószínűleg ahogy nő a hangerő, úgy egyre kevésbé fog a membrán ilyen mély tartományban versenyt tartani, de én ilyen halk zenehallgató vagyok). Amúgy az az első F lefelé száll Fb irányba. És hallom hogy ez az az F, nem felharmonikus, mert hangszerrel is megnéztem, hogy valóban F hang, és DAW-ban Fabfilter low pass filterrel is (úgy önmagában már rendesen fájt a mély). A második hang, az F kis terce (Ab) gyenge és alig hallható, a kvintje (C) már újra erős, tehát nem lineáris a basszus ahogy egyre lentebb megy, de ez minden hangcuccnál így van. Nem 7", de ekkora méretben továbbra is döbbenet.
-
válasz
lezso6 #50732 üzenetére
Átállítottam high performance-re, próba. Fokok rendben, proci nem throttlingol.
Pufferméretet nem találom, hogy lehetne-e valahol állítani.Arra gondoltam még, hogy mivel USB-s a hangkártya, nem lehet, hogy valami USB-s eszközzel veszik össze? Van egy Logitech unifying receiverem rádugva még...
-
válasz
lezso6 #50719 üzenetére
Nem programfüggő, és a zene hosszától, méretétől sem függ.
Winampot használok, de ha YouTube-ról megy, akkor is pattog. Viszont ha csak a zene megy, és nem nyúlok a géphez, akkor nem pattog, legalábbis eddig nem vettem észre, ugyanúgy videónézésnél sincs baj, de ha közben böngészek, néha kiugrál pirosba, és olyankor 10-ből 8-szor pattan egyet.Mondjuk lehet az Avast csinálja mégis, mert csak uninstalláltam, de ma lenyomom a saját cleanerével is.
-
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #50607 üzenetére
Értem. Ehhez annyira nem értek, de egyébként leginkább az foglalkoztatott az Impact Twin -> Scarlett átállásban, hogy az előbbi külső tápról ment, az utóbbi pedig ugye csak USB-s. De nuku zaj, interferencia, semmit sem veszek észre az átállásból. Asztali gépbe van bedugva, 20k-s egyszerű Gigabyte alaplapba.
-
morphin
tag
válasz
lezso6 #50513 üzenetére
Igazából azt kell, hogy mondjam (persze jelenleg méregből) engem már hidegen hagy mitől füstölt el...nem vagyok se teljesen laikus, se egy ökör vérpisti (már csak az említett zenékből sem ez jöhet le szerintem) aki full kakaón üvölteti a rave zenéket.
Több ilyet nem engedek a lakásba hozni. Muszáj leszek más alternatíva után nézni. Ez a páros (Solo + Fiio DAC) egyszerűnek és nagyszerűnek tűnt nekem. Nincs már se kedvem, se időm házimozit építgetni. Külön erősítőnek pedig nincs hely a TV állványon és külön állványt sem tudok már hova rakni.
Bedugom és üssön meg egy szintet a hang, más nem kell...#TechN7ne: helyeselhetnék, de direkt nem teszem
, ismerősnek van Solo 6C és nagy örömmel használja, nincs baja. Nagy számok törvénye alapján mindig lesz hibás darab, gyakorlatilag mindenből...csak ugye akkor van ciki, ha az adott példány nálad vendégeskedik.
-
morphin
tag
válasz
lezso6 #50511 üzenetére
20-ról indult amikor bekapcsoltam és 38-ig "nyomtam" fel. (talán 60 a max)
Treble és Bass gyárilag maxon volt, ezeket levettem 4-re.
A videót vissza nézve csak az alsóból jött a "füst". Bemelegedni sem volt ideje, nemhogy túlterhelődni...
A router nincs tőle messze, a pattogás lehetett az igen. -
abéla
senior tag
válasz
lezso6 #50501 üzenetére
egyébként csak a szám nagy: Fluid f5 -- Eris E5 -- max Nekkst k6/Rookit 5 (elülső reflxesek), esetleg s1000DB(titán magas/közép 5.5"/dsp, de hátul reflex+drabál) mentén mozgok reálisan; Focal @50 meg a s.st+közép/magas jósága miatt érdekes, csak az ára fájós +nem kicsi;
De mivel a hangfal/sug. helyem kicsi, mögötte rögtön fal, nem nagyon tudok variálni; szoba meg 10m2, 2x5-es "lyuk", hosszú falon 2x ajtó, szembe vele 1x ablak, ha jó helyre állok az állóhullámokban kereshetem a zen-t ... mert szeretem
(mondjuk most a hátam mögötti falat/ajtót + plafont sztem le DIY hangszigetelem, matracproof rules!)
bár iloud ARC-je ez(ek)en lehet segítene, de piszkosul megkérik az árát, jobban mondva ehhez már én vagyok a csoró ... amíg el nem megy az eszem
(de ehhez már kellene a fülelés)
-
norba69
senior tag
válasz
lezso6 #50476 üzenetére
Jól emlékszem, hogy neked volt ilyen KrK Rokit 10-3-ad?
Jók voltak a tapasztalatok?
Azt sejtem, hogy még a Reveal 802-nél is nagyobb
Szobaakusztikára nagyon érzékeny?
Az alsó közép tartomány nem gyenge?
Tere van?
A brutális, két mélynyomós kivitel nem megy a közép és a magas kárára?(EDM-re jó?)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
lezso6 #50402 üzenetére
Pont a "propellerhang" ami nem stimmel ,pl. egy Tannoy on sem hallottam ilyet ,csak halk alap búgást (elvileg ez az alap) ,erre plusz jön rosszabb esetben egy nagyon halk sistergés ,de azt is úgy hallani ,ha oda teszi az ember a fülét teljesen.
Ezt tapasztaltam 2 pár Tannoy on ,volt köztük sima halk búgós csak a párja a búgáson is kívül + sistergett nagyon halkan ,de egyáltalán nem zavart ,harmadjára kaptam + 1 párt amin már egyáltalán semmi búgás és sistergés ,de a propellerhang hang összesen a 6db hangfalból egyiknél sem állt fent.Mind ez ugyan azon a helyen kipróbálva akár hátul maxra feltekert hangerővel is.
Hiába tekered fel vagy le a hangerőt ,ha van búgás mindene estben ugyan olyan erővel (halkan) búg ,ha fel van tekerve maxra ,ha le van véve teljesen minimumra ,akkor is ugyan az. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
lezso6 #50394 üzenetére
Szerintem vigye vissza ha teheti ,én pl. biztosan vissza vinném mert a búgása ,sistergése a megengedett határokat is túllépte (mikor kihúz belőle mindent ,csak áramra van kötve és úgy is zajos ,az gáz).
Nálam is jártak sistergős darabok amiket kicseréltettem ,és még ők sem voltak ennyire hangosak mint ezek a videók alapján.
Egy ideje használja ha jól rémlik és a nagyobb zajok nem rég jöttek elő nála ,amit nem rég jelzett itt a fórumon (az előtt minden rendben volt gondolom ,vagy is ennyire nem volt zajos).
Ezért is gondolom azt ,hogy a hangfalakat nem az igazi rendeltetésének megfelelően használta elég gázos és zajos 3,5 es kábellel.
Tannoy Reveal széria amúgy is érzékeny mint tudjuk ,én is feszültség védelemmel ellátott elosztóval használom őket úgy ,hogy az első perctől fogva elkezdtem rájuk vigyázni hogy maradjanak nekem szépen ,csendben és biztonságban. -
-
FistXL
senior tag
válasz
lezso6 #50384 üzenetére
Inkább újra nekifutok.
Először tényleg csak az egyik hangszóró volt a berregős, de most már csak a jobb oldalra tett (ha a nem berregőset teszem a jobb oldalra, most az is berreg, a korábban berregett pedig bal oldalon nem berreg már, ne kérdezd
) Bár ami fix, hogy a jobb oldalinak, ami először berregett, most már nem, annak mindig egy nagyon picit "brummogósabb" hangja volt.
-
FistXL
senior tag
válasz
lezso6 #50365 üzenetére
De igen, akkor is csinálja, amikor ki van húzva a gépből, sőt, akkor még hangosabban. Ez nem hálózati probléma, mert mindig a jobb oldalra tett hangfal cicereg, basszusoknál berreg (összefügg a kettő). Ha ugyanabba a konnektorba a hosszabbtó ugyanazon aljzatába dugom, akkor is a jobb oldali csinálja, ha megcserélem őket, akkor is. Egyetlen tippem maradt még, hogy a routertől fél méterre van a jobb hangszóró helye, a balé pedig egy méterre. A tápkábelt is megcseréltem, nem az a gondja. A routert sajnos nem tudom áthelyezni, ahogyan az asztalomat sem
-
FistXL
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Battlefield 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest