Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nightmare13
őstag
A Digital Stereophony Youtube csatorna (tudom, csak egy ócska youtube videó, de ugyanabban a környezetben volt a két szett) alapján nekem a B77 jobban átjött. Az Edifier talán kicsit túltolta a basszust, metál is kellemesebben hangzott a B77-n keresztül.
Nagyon szépen köszönöm a véleményed és segítséged! A távirányító kellemes lett volna, de a hangzás fontosabbWoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nagyúr
Nem tudom, de másnak is van ilyen baja. Szóval akkor ez nem egyedi eset.
A gari nem játszik, mert akkor inkább felgyújtom, azért, mert egyszer volt garanciális ügyintézésem hangrendszer terén, soha többé nem játszom végig...[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
TechN7ne
nagyúr
402 ről nem tudok nyilatkozni ,nem is hallottam őket ,csak 502/802 amik lényegében egyforma magas tartomány ,csak a mély a több a 802 ben (inkább brutális ).
gorje
HS8 már sokkal jobb mint a kis tesói ,van benne rendesen mély és a közép / felső tartomány is lineáris.
Hangkártya megfelel ,úgy is ha zenével foglalkozik vagy készít a következő lépés az uad lesz (Universal Audio ,stb.).[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
Igen, igen, az összefoglaló elején is van hogy a legtöbb ember játékra vagy zenére (filmezésre) használja a hangrendszerét, DE a zenénél itt részekre kell bontani a dolgot. A MILYEN típusúra.
Amúgy az ideális sztereo rendszer úgy kellene kinézzen hogy magas, közép, mély három utasban. De gondolom egy hangfal így lenne újonnan 1db maga 100k. És ezt nem mindenki tudná kifizetni. Itt a RENDES 3 utas hangfalra gondolok.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
Értelek. Akkor itt a hozzászólásokban elfér, talán igen, nem haszontalan. Én maximálisan laikus vagyok próbálom felvenni a fonalat de ez egy külön szakma valóban és érzék is kell hozzá. Procit alaplapot RAM-ot hamarabb kiválasztok a PC-hez.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Meg kell hallgatni élőben, a felvételen az Eris nyíltan szól, a másik kettő visszafogott, főleg a Tannoy. Evvel (is) szoktam tesztelni, a teljes frekisáv kell hozzá, a gitárnak pedig szárnyalni kell, a mély testes, mondjuk 50Hz alá nem megy. Ez lemegy 50 alá is, jól érzékelteti a frekvenciasáv szélsőségeit - magasban is. Ebben meg a leglényegesebb, a középsáv, ami leginkább meghatározza számomra a minőséget, persze itt is fontosak a felhangok is, anélkül élettelen lesz.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
FistXL
senior tag
Komolyzenében domborít a Tannoy, ahogy elindítottam rajta a game of thrones főcímdalt, nyílvánvalóvá vált számomra, hogy nem vita kérdése a Tannoy. Hallod ahogyan életre kelnek a hangszerek 😊
Talán csak az Adam Audio-t tudom egy lapon említeni vele, annak kicsit visszafogottabb hangja van, de egyátalán nem rossz.
A JBL meg... JBL. Jól kiemelt basszus, alsó-közép meg alsó-magas, de szépnek egyátalán nem mondanám a hangját.
[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
Fogalmam sincsen, hogy a bemuatóteremben található Tannoy mennyire volt használt, ahogyan a többi ottani monitorról sincs, nem tudom ezt honnan szűrted le. A használtat arra írtam, hogy raktáron csak 2 utolsó darab volt, amiből az egyiket már 1 nap után visszavitte valaki, mert őt megőrítette a sistergés. Én 1 méterről hallgatom őket, nagyon minimálisan lehet csak hallani az alapzajt.
Egyátalán nem 1 hangszóró alapján akarok egy márkát megítélni, ha esetleg ez így jött volna le, akkor elnézést. PreSonus-ból Az E5-ötés annak kisebb változatait (E4.5-E3.5-öt) hallottam, de a helyzet az, hogy 90%-ban ugyanazok, csak a nagyobbak valamivel több basszust nyújtanak.
Drágább árkategóriáról nem tudok nyilatkozni, és ameddig nem hallottam egy drágább monitort, nem is akarok. Sok számot meghallgattam a 100k alatti monitorokon a HS-ben, és ha mindent le írtam volna, az bőven kitöltene egy 25 hsz-es szakaszt. Bő 2 órát töltöttem el ott, volt olyan monitor amit többször is meghallgattam. Ha nem is mindent, de ez alapján elég sokat le lehet szűrni - szerintem.
A Mackie MR524 és 624 között pl. meglepően nagy különbség van mélyek tekintetében, a 624-es sokkal több basszust nyújt, pedig csak 1"-al nagyobb. De ezen kívül az általános hangképe megegyezik. YT tesztek alapján meg maximum valami hasonlót hallasz, mint amit a saját füleddel. Meg persze az sem mindegy, min hallgatod.
[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
Egy dolog, amit még megjegyeznék, hogy azokhoz a stúdió monitorokhoz, amikhez szerencsém volt, 90%-ban szétesik a sztereó hangkép, amennyiben nem pont veled szemben vannak a hangszórók. Ahol meg nem, az jellemzően az olcsóbb, ~40-50k és az alatti kategória, valamint azoknak a hangkeltőknek sokkal jobb hangja van szemből, ahol szétesik, mint amelyikeknél nem. Persze a szép szubjektív
-
FistXL
senior tag
Én nekem az igazán drága (150k+)-os cuccokkal kb. zéró tapasztalatom van, az az alattiak ~90%-a esik szét, ha nem pont úgy vannak elrendezve, ahogyan egy sztereó szettnél az ideális lenne a hallgató irányába. Ráadásul ezt is le lehetne szűkíteni a stúdió monitorokra, hiszen ezeket főként közelre terveznek, a bazi nagy álló edifier hangszóróknál ezt jóval kevésbé tapasztaltam, ismerős használ a tv mellé egy 2730DB-t, az 5 méterről is és 45 fokos szögből is jól szól, a Tannoy meg ha nem pont veled szemben van, már olyan, mintha egy másik szobából hallgatnád.
Tannoyból meg nem igazán kapható Magyarországon más, mint a Reveal széria, ami meg van, azt rendkívül nehéz beszerezni/meghallgatni. Az általad felsorolt Erisek meg nem olyan drágák. (Őszinte leszek: 5 percnyi tapasztalatom van az olcsó Erisekkel, az 5-öt a Hitspace-ben, A 4.5-öt és 3.5-öt ismerősöknél hallgattam, elég is volt ennyi, engem utoljára sem az zavart náluk, hogy épp milyen hangjuk van, ha éppen a konyhából hallgatom őket, de ezt már ezerszer leírtam...). A mindenhogy jól szóló hangszórók meg azért drágák, mert mindenhogy jól szólnak.
A Sweet spotot pedig azzal árnyalnám, hogy ha olcsóbb lett volna az Adam Audio T5V, azt vettem volna, mert bár a magas hangok picit rosszabbul szólnak, mint a Tannoyon, de cserébe viszont zéró az alapzaj. A kettő mértéke hangbeli különbségben kb. kiüti egymást.
Teljes mértékben igazad van abban, hogy ameddig nincs sokrétű és nagyon hosszútávú tapasztalatom, addig nem száz százalékban tűkrözi a véleményem a valóságot. Én kizárólag az olcsóbb (hogy ne legyen félreértés, 150k alatti) szettekről rendelkezek tapasztalattal, és ezeket osztom meg. Úgy gondolom, hogy az emberek 99%-a nemhogy hangszóróra, de semmilyen hangtechnikai eszközre nem költenek ennél többet, aki meg mégis, az elsősorban hallgassa meg az elérhető eszközöket, majd csak utána kérdezze az emberek véleményét. Persze, hogy szubjektíven beszélek, ez nem egy olyan téma, mint a számítógép monitorok, ahol műszerrel pontosan meg lehet határozni a képet. Legfeljebb a frekvenciagörbe, de jelen esetben az is csak tájékoztató jellegű, hiszen pl. a hátsó reflexes hangszóróknak nincs olyan jól irányított, feszes basszusa, mint az első reflexesnek, de a görbén csak azt látod, hogy mekkora hangerővel adja ki a hangot. Itt legfeljebb akkor lehetsz objektív, ha ugyanazt mondod, mint mások
[ Szerkesztve ]
-
Killberk
aktív tag
Egy tök régi Altec Lansing 2.1-es van. Akkoriban ajánlott volt ár/érték arányban, márkán belül nem a leggagyibb. Az évek alatt valami megfáradt benne, mert jó ideje egyértelműen szarabbul szól. Filmhez meg játékhoz még akár így is elmenne, de zenénél már elég bántó tud lenni néha ami kijön belőle.
Amúgy a szoba akusztikája szerintem nem tragikus, de biztos lehetne javítani rajta még bőven.Még R2000DB-n gondolkodok, de ez mélyben gondolom gyengébb mint 6C.
Tudom nem egy árkategória ez a 3 hangfal, de már a 80 ezer is tök határeset és csak akkor adnék ki S350DB-ért ennyit, ha tényleg megéri árát egy 6C vagy R2000DB-hez képest.
UI: Kollégámnak ma jött meg Thonet & Vander Hoch hangfala. Irodában próbálgatta. Igaz, hogy elég magas hangerőt szeretett volna kihozni belőle, amire nem lesz alkalmas, tök torzított már. 55 ezerért az a hangfal nekem pl elég nagy csalódás lenne. Lehet ő is visszaküldi.[ Szerkesztve ]
http://killberk.deviantart.com/gallery
-
Killberk
aktív tag
Félreérthetően írtam, nem azért nem tetszett Hoch, mert hangosan nagyon torzított. Nekem kimondottan nem kell falrengető hangerő, egyáltalán nem szoktam hangosan zenét hallgatni. Normál hangerőn is olyan benyomást tett rám, hogy úgy éreztem ezt nem tudnám hosszasan hallgatni, mert lefárasztana. Nem tudom érthető-e mire gondolok.
Lehet csak mély meg magas hang kiemelő volt nagyon elállítva, de nem én állítgattam.[ Szerkesztve ]
http://killberk.deviantart.com/gallery
-
bajnokpityu
félisten
pedig pont, h kontúrosabb közepe van, mint pl az adamoknak, vagy atannoynak. de mindegy, nem akarlak meggyőzni, hogy melyik alsó kategóriás monitor az überalles. különbözünk. KRKt pont nem próbáltam, mert randa,úgyse venném.
elsőre valóban elég furi volt az 524 nekem is, de minél többet ment, annál jobban értékeltem. 3-4 szám után viszont már nem változott a véleményem.
viszont akkor lassan definiálni lehet az eladót: azt mondja, amit hallani akarsz végülis, ez vezet az adásvételhez
eladó topping dac
-
TechN7ne
nagyúr
Jól beszélsz...
MR524 el kapcsolatban meg az a helyzet ,hogy túl sok van raktáron ,és ha ők nem dicsérik a csillagos egekbe rajtuk is maradnak ,végül én is vissza vittem nekik amit méltányosan és nagyon aranyosan több mint egy hónap után vissza vettek ,ezért meg mindenért amit csak értem tett eddig a HitSpace le a kalappal elöttük.
Értendő valamilyen szinten hisz eladók ,raktár kisöprés az elsődleges célpont ha az illető őket kérdezi és nem a fülére hallgat. -
PuMbA
titán
A Tannoy-on van High-Cut opció, kíváncsi lennék, hogy az kiegyenlítené-e a magas kiemelést, mert 8kHz felett elég egyenletesen ott van. A Presonus Eris E5-öt én magaskiemeltnek hallottam, itt meg nem látszik a grafikonon. Mondjuk nem néztem meg a hátulját az biztos, hallgatás előtt.
[ Szerkesztve ]
-
mr. bryan
tag
Koszi a tippeket! A microlabokrol eddig is jokat irtak a topikban, szoval azokon gondolkoztam, a masik, ami tetszett, a modecom eclipse 180, mert ugyan van dac-om, de megis egyszerubb optikan rakotni a jelet. Plusz tud bt-t is, ami szinten nem hatrany. A neten viszont azt irjak, eleg sokszor hibasodnak meg...
Meghallgatni mindenkepp terveztem oket, neten rendelni es visszakuldeni nem tudom mennyire etikus... Egyelore a hitspace-ba terveztem ellatogatni, meg az extremeaudiorol hallottam, mas boltot meg nem talaltam, ahol van bemutatoterem.
-
PuMbA
titán
Nem tom, hogy mi van a bass testekkel vagy veletek, de engedjétek el ezt a 30-35Hz-et, mert nem tudja a hangfal Fizikai képtelenség. Az én LSR305-ömnek 45Hz-nél vége van. Ha látom, hogy egy zenében 35 vagy 41Hz van, akkor az már iszonyat halkan szólal meg a 46Hz mellett, tehát lófing az egész. Hallgassatok meg egy 8 colos hangfalat és rájöttök, hogy mennyivel mélyebbre megy le, mint egy 5 colos, illetve zenével teszteljetek és ne bass testtel, ami hülye eredményt hoz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Én ezt értem, de felesleges olyanokat írni, hogy a 30-35Hz hallható, amikor nem az Még valaki hozzá nem értő elolvassa és megörül, hogy megtalálta a spanyol viaszt. Zenében biztosan nem hallod, mert annyira halk, hogy a többi hang elnyomja és előbb süketülsz meg.
[ Szerkesztve ]
-
Légyszi ne erőltesd. Ez már kezd röhejbe menni. Az egy dolog, hogy egymagában hallod, persze, csak az lehet ilyen -18 dB vagy épp a harmonikus torzítás, azaz 30-35 Hz helyett valójában 60-70 Hz-et hallasz. Eleve zenében már a -3 dB (!) is érezhetően mélyhiányos, szóval felesleges arról beszélni, hogy ez alatt mi van.
Továbbá még ott a szobaakusztika. Nálad az 55 Hz-nél eltűnést valószínűleg az okozza, hogy a szobád kb 3.1 méteres falával párhuzamosan vannak elhelyezve a hangfalak szimmetrikusan a másik két faltól.
Make Asia Great Again!
-
Simán lehet, hogy felharmonikust hallasz, ugyanis a hangfal torzít, nem a forrás. Gyári adatok szerint -10 dB-t ír a gyártó 43 Hz-re (ami az F1), ha esetleg mégis hangosabb ennél (torzítás nélkül), akkor a szoba okozza, amihez kb 4.3 méteres hosszának kell lennie.
A hangerő feltekerésével pedig pont hogy növekszik a mély mennyisége, nem csökken. Lásd loudness görbe. Legfeljebb az történik, hogy hamarabb elfogy a hangfal.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest