- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
samu2062
aktív tag
válasz phoenix1989 #65498 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de nem a kódolással lehet valami?
Ha nem PCM-re van állítva a digitális hangkimenet a tv-n, állítsd át arra.
Talán... -
phoenix1989
őstag
Sziasztok!
Korábban volt problémám a tv,pc azonos hangfallal való használata során. Itt föld hurok problémát írtak dac javaslatát megfogadva beszereztem egyet. Jelenleg nem észleltem a korábbi problémát nem kezd el gerjedni búgni, viszont van egy olyan gondom hogy 6 tv csatornán nincs hang csak egyfajta gerjedést hallani recsegés pattogást. Minden más csatorna hibátlan. Mi lehet a probléma? Tv csatorna okozhatja a problémát? optikai jön a tvből dacba onnan jack el hangfalhoz. mikor csak jack volt a tvbe minden csatorna jó volt. -
Nyugis
senior tag
sziasztok!
esetleg tudnátok mondjuk két javaslattal szolgálni az összefoglalóban javasolt termékekhez képest?
Edifier S3000 Pro és a Klipsch ProMedia Heritage 2.1 ami számomra érdekes lenne.
van olyan lehetőleg újabb termék ami ezekkel " azonos" vagy jobb?
igazából 2.0 is jó annyi, hogy számitógépre lesz / van rákötve, a cél minösszesen a tiszta gyönyörü hang játékhoz. -
Archttila
veterán
válasz lezso6 #65495 üzenetére
A magast picit keveseltem, igy azt 14 ora allast kapott. Amugy 4 film utan hatarozottan jobb lett a hangja foleg a kozeptartomany javult sokat. Viszont amint bekacsolom az Eriseket, azonnal erzem, hogy azert ez egy masik kavehaz sokkal termeszetesebb, kiegyenlítettebb hangja van neki. De ez inkabb az E5 XT elonye, mintsem a 2.1 hatranya.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
válasz Archttila #65490 üzenetére
Minden középen 12 óra álláson, úgy tökéletes. Bizonyos esetekben a basszus levehető 10-11 óra állásba, ha nagyon kiemel a szoba / elhelyezés. Illetve ízlés szerint 13-14 óra állást kaphat a magas, ha kevésled.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
PuMbA
titán
válasz Archttila #65490 üzenetére
Nincs ideális beállítás, hiszen szubjektív az egész Az, hogy másnak mi tetszik neked nem segít semmiben, mert te egy különböző ember vagy, akinek más az ízlése. Objektíven létezik ideális beállítás, ami az, hogy minél inkább azt halld vissza, ahogy a stúdióban elkészítették a hanganyagot. Ez nagyrészt az egyenes frekvenciamenettel érhető el, azaz hogy minden egyes frekvenciát ugyanolyan erősséggel adja ki a hangfal.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
351DB tulajoktol kérdezném: ki milyen állásban használja a magas és mély potikat? Nálam eddig a közép állás elégnek tűnik, de azért kivancsi lennék ki hogy merre csavargatta mielőtt megtalálta az ideállis beállítást.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
joe979
aktív tag
Hátha valaki innen megnyeri [link]
Szissz
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #65483 üzenetére
ohh thanks god! zero, nulla rezonancia!! es a kabelek is eleg hosszuak... negativumnak talan csak a mar szokasos vilagito led problemat tudnam megemliteni, de erre ugy van egy mar osidok ota ismert orvossag, a szigeteloszalag.
-
PuMbA
titán
válasz traz75 #65484 üzenetére
" Bármilyen monitort minek EQ-zni, amikor egyenes frekvenciamenetet ad?"
Hogy a szobád akusztikája okozta kiemeléseket vagy beeséseket kijavítsd A monitorok frekvenciamenete ugyanis attól függően, hogy milyen szobába és hova teszed. Egyedül a szabadban adnak egyenes frekvenciamenetet. MR4-nek egyébként két módja van: a Monitor mód és a Dynamic, ha emelet mélyeket és magasakat akarsz.
Másrészt nem minden monitor frekvenciamenete egyenes, tehát érdemes olyat venni, aminek a hangzása neked tetszik, tehát utána nem kell EQ-znod. Például a Tannoy Reveal magaskiemeléses, méréseken látszik, hogy van +4dB a magasokon végig. Aki ezt szereti, annak ilyet kell vennie.
[ Szerkesztve ]
-
Toncsi
aktív tag
válasz traz75 #65484 üzenetére
Egyrészt nem ad egyenes frekvenciamenetet (csak szeretnénk). Illetve, ha a monitor egyenes is lenne, lehet, hogy a szobaakusztika valahol beleszól (és mondjuk kiemel).
Másrészt lehet, hogy valaki akar bele egy kis "dög"-öt, vagy egy kicsit V-sebb tetszik neki.
(Egyébként nem használok eq-t. Illetve de: a kocsiban)[ Szerkesztve ]
-
traz75
tag
Nem igazán értem a kérdést. Bármilyen monitort minek EQ-zni, amikor egyenes frekvenciamenetet ad?
Gondolom alapvetően azért mert valóban egyenes frekvenciamenetet kb a halott ember szívhangja ad.
Na nem mintha bármit is értenék hozzá, csak a tesztek alapján én kb ezt szűrtem le.Szart nem veszek, nem adok el. :) ui : minőségi trágya eladó :D
-
Archttila
veterán
Megjott az Edifier 351. Szurkoljatok, hogy ne rezonaljon be a szekreny a sub alatt. Mondjuk keszultem, van itthon studio hangfal ala valo szivacs pad
-
joe979
aktív tag
válasz tha_answer #65479 üzenetére
Elsődlegesen ide aki betér , az úgy is mondja mennyi a keret. Na már most ha a spinorama alapján menne az ajánlás akkor menne a hőbörgés rendesen, nekem miért ajánlasz drágábbat , mikor megmondtam ennyim van , ami néha is előfordul. Ha benne lenne az ajánlóban , nem lenne jelentősége, mert kb itt a stúdió monitorok nagy többsége halálra van ítélve, és nem rosszból csak sokkal jobban mennek a kompakt minden egyben hangfalak a kényelmi szempontok miatt. Aki meg tényleg ezen lista alapján szeretne vásárolni, az meg nem itt köt ki a kérdéseivel.
Szissz
-
traz75
tag
válasz allnickused #65477 üzenetére
Felesleges aggódnod, a legkevésbé sem szar, éppen ellenkezőleg. Két döbbenetesen jó kis hangfalról írtam. A kulcsszó a "KIS", a nagyobb hangkeltők nyilván mélyebbre tudnak menni és erőteljesebbek.
Bármelyiket is hallgatod, szép, tiszta hangzást fogsz hallani. A különbséget én is csak akkor vettem észre amikor benyomtam egy zenét (hangerő mindkét hangfalon kb 50%), és 20-30 másodpercenként cserélgettem a hangfalakat. Közben a gépen oda-vissza játszottam a hangerővel - a Presonus 25%-on szólt kb olyan hangosan mint az MR4 35-50%-on (EQ-tól függően).
A munkahelyemen vannak így nem bömböltethettem őket, de azért kipróbáltam az erejüket. Van mindkettőnek, nem mertem maxra felnyomni.
Sokadik cserélgetés után vettem észre hogy az MR4 bizonyos számoknál a másikhoz képest érezhetően dobozos hangzást kelt. De ehhez az kellett hogy a másikkal felváltva hallgassam és konkrétan figyeljek rá... Az EQ sokat segít rajta. Gyanítom hogy ha egy E5 pár lett volna a 4.5 mellett, akkor meg azt éreztem volna dobozosnak.A Presonus bár csak fél collal nagyobb, érezhetően - számomra meglepő mértékben - erőteljesebb hangzású. Ez inkább érzésre jobb, mint a hallás alapján. Konkrétan az Erisen le is vettem a mélyet -4dbre, mert ide sok volt.
Azt gondolom hogy az MR4-nek (EQ-val) laposabb a hangzása. Studio monitorként használva ez az ami igazán fontos, még ha érzésre nem is olyan "dögös". Igaz, az Eris finomhangolásával nem foglalkoztam.Egyébként van egy érdekes dolog amit megfigyeltem az MR4 esetében amitől le is döbbentem: viszonylag kis hangerőn hallgatva az L alakú iroda egyik sarkában szólva, az iroda másik végében (légvonalban talán úgy tíz, egyébként vagy 16 méterre) gyakorlatilag majdnem ugyanolyan hangosan és részletgazdagon hallatszott a zene, beleértve az éneket is (Ozzy Osbourne). Azt hittem, max hangfoszlányokat lehet majd kint hallani.
Kicsit kínos volt rájönni hogy a főnökeim is hallgatják azt amit én.Ugyanakkor nem is értem, mert nearfield monitorokról van szó és közelről úgy tűnt hogy az MR4 magasa kényesebb a dőlésszögre (érezhetően jobbnak hallatszik ha az asztalon meg van emelve az eleje és nem a mellkas hanem a fej fele sugároz). A Presonus esetében nem vettem észre egyérteműen érződő különbséget. Hozzá kell tennem hogy a két hangfal nem pontosan ugyanott volt az asztalomon, a helyüket nem cserélgettem, tehát amiket írok nem tekinthető reprezentatív összehasonlításnak, egyszerű szubjektív vélemény.
Szart nem veszek, nem adok el. :) ui : minőségi trágya eladó :D
-
tha_answer
őstag
ne tedd, mert annak ellenere hogy alapbol rendesen megmerve tenyleg gyalazatos, ekitekeressel felhozhato.
https://www.spinorama.org/scores.html?quality=high&sort=score&reverse=false&search=edifiermar pedzegettem hogy miert nincs beteve a spinorama, ertekelheto valasz nem jott ra.
-
Picco
addikt
Mindig van jobb, dragabban, kb ennyi
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
allnickused
tag
Kicsit most aggódom, mert úgy beszéltek az mr4-ről, mintha szar volna. Épp ma rendeltem egyet, ez lesz az első olyan hangkeltőm, ami jónak mondott... De ezek szerint nem jó...
haverom kérdi, hogy ha ilyen véleménnyel vagytok róla, akkor miért nem veszitek ki az ajánlóból? Vagy direkt ajánlotok olyat, amit majd jól megbán az egyszerű 'pógár', aki nem ért hozzá?[ Szerkesztve ]
Azok szarrá offolhatnak egy szakmai topikot, akik (szerintük) már letettek valamit az asztalra. Egy fórumon az asztalra? :D
-
traz75
tag
válasz lezso6 #65474 üzenetére
Hát szerintem biztosan kell hogy legyen valami különbség, mert különben nehezen volna magyarázható a dupla ár az Eris 4.5 és az Eris 5 között.
Bár végülis ki tudja, hiszen mindent annyiért árulnak amennyiért még megveszik.Szart nem veszek, nem adok el. :) ui : minőségi trágya eladó :D
-
válasz lezso6 #65474 üzenetére
Ettől függetlenül kedvelem, általános használatra elég jó. Társasházas gond, hogy már normál szobahangerőre, áthallatszós basszusra is panaszkodnak, a kis Erist éjjel is tudom hallgatni, közepes hangerőn. A Solo6C már neccesebb, sokkal mélyebbre megy.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz DarthSun #65473 üzenetére
A kis Eris tök más, pl jelentősen egyszerűbb elektronika (nincs bi-amp, stb), a nagyobbaknál van waveguide-os verzió, stb. Magassugárzó nem hiszem, hogy ugyanaz lenne, mint a nagy tesóknál, hiába néz ki hasonlóan.
-
-
-
tha_answer
őstag
no offense, de hh nem csak olyannal szemeztek amit mar lemertek klippel nfsel?
[ Szerkesztve ]
-
traz75
tag
válasz Archttila #65466 üzenetére
Hát én nem tudom mennyire számítok Példa Jánosnak, de én pl simán körülnéztem a neten hogy mit volna érdemes megvenni. Kezdetnek itt az oldalon kerestem ajánlott cuccosokat, aztán meghallgattam millió összehasonlító tesztet, ami után még mindig ott voltam hogy tudjafranc.
Most meg itt csücsül az íróasztalomon egy Presonus Eris 4.5 ÉS egy Edifier MR4 (mindkettő "bőven ár alatt" jött), amik elméletileg nagyon hasonló hangzásvilágúak, de élőben mégis egészen másként szólnak (kivéve ha az MR4 kap egy kis EQ-t amit az egyik tesztoldalon találtam) - konkrétan a hasonlóság ellenére a Presonus feltörli az MR4-gyel a padlót kb, annyival erőteljesebbnek érződik. Ugyanakkor kétszer annyiba kerül, és végülis az MR4 ellen sem tudok semmit mondani, tehát bármelyik tökéletesen megfelelne nekem - úgyhogy továbbra is franc tudja, melyiket kéne megtartani. Ezért most árulom mindkettőt, amelyiket elviszik, megy, bár azt hiszem inkább a Presonusnak szurkolok hogy maradjon, azt csak jópénzér' adom.[ Szerkesztve ]
Szart nem veszek, nem adok el. :) ui : minőségi trágya eladó :D
-
Archttila
veterán
-
-
-
"benyúlom az utolsó 200k-ért beszerezhető darabot"
Nem érdemes, inkább tegyél még hozzá +200k- t, aztán rendelj egy Japán felújított JBL- t, és megtudod hol kezdődik a hangminőség. Na meg kell hozzá egy jófajta 1200W végfok is, ami még sokkal drágább...
-
Yézi
aktív tag
válasz DarthSun #65460 üzenetére
Nekem az S3000 Pro volt ilyen áll-leejtős élmény, s annyira megmaradt bennem, hogy azóta nehezen esik jól bármi más a fülemnek.
Itt az MK II, szerintem sikerült javítaniuk a már alapból is nagyon jó mélytartományom, még testesebb lett, alig hiszem el, hogy 6,5"-ból ilyen sikerült kihozniuk, sőt, a magasak is mintha olykor szebben csengenének - de ugyanakkor már nem érzem annyira feszesnek, mint a Pro volt, és ezt iszonyat nehéz lenyelnem.Más: Jó lenne majd egyszer IRL is összeereszteni a Pro és MK II-t. Ha akad itt esetleg Pro tulaj, akit szintén érdekelhet a dolog, dobjon egy PÜ-t. De még azon is gondolkodom, hogy benyúlom az utolsó 200k-ért beszerezhető darabot.
[ Szerkesztve ]
-
A megszokás nagy úr. Anno hallottam a Naim Nait+Spendor BC1- eket is, hát ott rendesen jelen volt a prezensz+magas, a mély meg hát olyan hogy lényegében nem ment elég mélyre, de olyan határozott, gyors volt hogy a mai dobozok a nyomába sem érhetnek.
-
Yézi
aktív tag
válasz DarthSun #65458 üzenetére
Szerintem is ez már leginkább csak a megszokás miatt van.
Példának okáért, én most az S3000 MKII-n is elmélkedem, hogy mégsem olyan teljesen, mint a Pro volt. Mármint relatív szerintem jobb, de érzem a változást, főleg a mélytartományban, és ott motoszkál bennem, hogy ennek nem ilyennek kellene lennie - legalábbis amit én annyira kedveltem, az nem pont ilyen volt. -
válasz lezso6 #65457 üzenetére
Nemtom lényegében hogy hova tegyem a véleményem . Hallgatgatom napközben a régit és az újat. Koncertekre a régi csengése emlékeztet, valszeg agresszív, de hát úgy szólt a helyszínen. Ok, mondom kiemelem a magasat az újabb dobozokon, nem nyert, karcosabb lett, de nem éri el a természetes csengést amire emlékszem.
Füles esetén : Cloud-II prezensz beszakad, HS50Pro a helyén van, de magasban mindegyik hasonló, előbbi mégis élettelen, utóbbi...hát olyan elfogadható, de a vintage óriás dobozoktól nyilván mindegyik messze van- nincs nagyimpendanciás fejes az Onyxhez, mert a retro hangkártyákhoz is kellenek(emiatt max 64 Ohm).
Szóval nem szólnak amúgy rosszul, de a bizonyos hiányérzeteim ott vannak rendesen.
Magaskárosultság akkor ha minden régebbi koncert+lemez el van tolva a hangmérnök által, de egy valódi hangszer meghallgatása nem ezt mutatja.
Szóval ha élethűt akarok felidézni, akkor a 40kilós vintage Philipsek...Saját vélemény szigorúan, itt utoljára fejtettem ki, nem szeretném az ebet a karóhoz kötni, meg azt sem hogy kirúgjanak a PH- ról.
szerk : "S3000 Pro nem tetszik monitor módban" - valami hasonló, lehet hogy azt a monitor módot relatíve alacsonyra húzták, nemtom, ezt a dobozt nem hallottam, de könnyen lehet hogy a modernebb magassugárzó miatt már eleve jobb mint a sima domok ?, nem monitor módra kapcsolva, már hallani a cintányért a maga valójában ?
[ Szerkesztve ]
-
válasz DarthSun #65452 üzenetére
Nem lehet, hogy magas károsultság a valódi a probléma? Azaz valójában a 10 kHz feletti kiemelést szereted, azt tartod normálisnak. Vagy egyszerűen tényleg hozzászoktál egy hangfalhoz vagy konkrétan a rosszhoz, s semmi más nem tetszik.
Pl ott az Edifier S3000 Pro. Monitor módban az igazi (neutrális), a classic, de főleg a dynamic az mind magaskiemelős. A monitor mód mondjuk szvsz már túl visszafogott (1-2 dB), habár lehet azért éreztem így, mert amihez hozzászoktam, az is icipicit kiemel. Pedig az Eve SC208 is elsőre kicsit magashiányosnak tűnt, de csak azért éreztem így, mert Adam A7X-ről jöttem, ami meg 10 kHz felett kicsit kiemel.
De a lényeg, hogy ha pl az S3000 Pro nem tetszik monitor módban, az nem azért van, mert lekonyul a magas (méréssel nagyon könnyen cáfolható), hanem azért, mert Te magad nem szereted a lineáris magastartományt, inkább a kiemelőst részesíted előnyben.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Merchior #65455 üzenetére
+1
Persze nem árt nézni a technikai adatokat is, de manapság a hallható hanggal nem sok összefüggés van. 20KHz+ frekiket írnak a dobozokra, aztán 10KHz felett meg gyak eltűnik a hang... , ezt hogyan kell értelmezni?, tudom, viszafogott lineáris studiohangzás, csak sztem evvel a technikai problémákat kendőzik el, a gazdaságosan gyártott modern dobozok lényegében nem alkalmasak az élethű hangra, amolyan hamis képet alkotnak, a régiek igen, ott vannak, még eleven hangzással képesek felidézni a kedvenceinket.Teszteltem az utóbbi időben a két kategóriát most alaposan, ez alapján a szubjektív tapasztalat, tehát nehogy bárki megsértődjön, ez tényleg saját vélemény, bár akárki kipróbálhatja, akinek van jó minőségű régebbi hangdoboza. Meghallhatja hogy egy mai studiomonitor a régi cucc mellett csak egy mattos árnyék.
[ Szerkesztve ]
-
Merchior
tag
válasz tha_answer #65453 üzenetére
Szerintem az átlag filmnéző, casual zenehallgató, főzés közben tömörített Spotify-t használó Példa Jánost nem a mérési eredmények fogják befolyásolni a vásárláskor, amiket úgyse ért, hanem a tapasztalatok, meg beszámolók, amikből viszont a kollégáknak szokott lenni bőven. Én legalábbis tuti így választottam szinte az összes hangkeltő eszközt itthon. Jöhet a kő.
-
válasz tha_answer #65453 üzenetére
Az összefoglalók nem mindíg naprakészek, pld a retró topicban is frissítettem, de még mindíg elmarad a napitól, most éppen összesítek, levonom a következtetéseket, aztán kb 1 hónap múlva upgradelhetek...
Pld, nehéz ügy hogy nyugaton a madness retró fejlett, itthon meg néznek rá mint a vettmalac, valahogy meg kell oldanom, de hát tudjuk hogy a keleti blokk mindíg is elmaradásban van.
Audio : detto, és nem mindíg a legmodernebb a nyerő, lásd pld a Japán felújított JBL- ek, a maiakat simán lenyomják.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
akkor rakerdezek konkretan: a SPINorama.org miert is nincs beteve az osszefoglaloba?
no offense, abbol indulok ki hogy tobbet tudtok mint en , es engem ez nem zavar, de 100k euros eszkozokkel valo meresek miert is nincsenek legalabb megemlitve?
nagyon remelem h a kabelekre mar nem veri senki, es ami tudja a torvenyi tisztasagot az teljesen jo,
de most van vmi ami olyat tud amit nagyon szeretunk: (hitelesen) merni. egy meres nem meres -
válasz lezso6 #65450 üzenetére
Ahogy írtam, pld a régi 4 utas vintage Philipsekben a magas sima impregnált papír, azon jól cseng a cintányér, az alap+felharmonikusokkal is, a modernebb dobozoknak komoly gondjuk van az induló prezensszel+a természetes felharmonikusokkal is, rezes helyett inkább amolyan alumíniumosak. Jól szólnak összességében végülis, de 10Khz felett nem érzem az életet, ha megütik a cintányért, annak milliónyi pici felharmonikus csengése van valójában, és ennek egész magas tartományban is jelen kell lennie. Elég meghallgatni élőben egy kétkezes cintányért összeütve, még a szemeim is csengenek
-
joe979
aktív tag
Sztem ez teljesen okkés így, hiszen még mindig nem egy pc-s hangfal, és nem is oda szánták.Teljesen felesleges asztalra ez a funkció.
Egy esti filmnézésre eltudnám képzelni, ahol és akkor tényleg szükséges lehet a brummogás és a robbanás kiszedése. Vagy egy szimpla bealvós modeot csinálni. Bár lehet ez sem oldaná meg a dolgot, csak lehessen játszani vele, úgyis szeretnek az emberek az elején babrálni, utána meg, le van tojvaAz jó ha jó ha újra tetszik
Szissz
-
Nekem nincsen planáros, de tippre jó lehet. Ezek az új studiomonitorok már a cintányért sem jól adják vissza, hiszen koncerten is ha megütik akkor cseng-bong, ezek meg csak surrognak, talán ezt jobban hozza a planár. Vintage dobozokon a papír magason még jó, a domsugárzók halványak hozzá.
-
Yézi
aktív tag
válasz DarthSun #65443 üzenetére
S3000 Pro bemutatójánál az egyik fejes stúdió monitorként hivatkozott rá.
Noha nem feltétlen mondanám, hogy ezzel nagyon melléfogott - kinézetre amúgy tényleg inkább hifis, de ettől eltekintve egy abszolút sokoldalú cucc, a hangja is annyira személyre szabható, hogy szvsz nehéz mellényúlni vele. Planár mondjuk lehet hit or miss, de nekem szerencsére iszonyat bejön.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65442 üzenetére
Milyen mérésekre gondolsz? A JBL LSR305-öm mérése nagyon jó, saját magam mértem le itthon a mérőmikrofonommal A Kali LP6 esetén a simát hallottam, nem a V2-t, de nekem azért nem tetszett, mert számomra valamennyire túlzó a középmagas tartománya (2-4kHz), ami vékonyít a hangzáson.
[ Szerkesztve ]
-
-
Yézi
aktív tag
válasz joe979 #65439 üzenetére
Nem éppen egy túlkomplikált fícsör, 6 sávos EQ-val lehet szórakozni, +/- 3dB-re van lehetőség. Mondjuk azt hittem ha mindent nulla állásban hagyok, az a monitor módnak fog megfelelni, de tévedtem, a monitor még ettől is visszafogottabb hangzásvilágot hoz.
Btw, szintén kellemes meglepetésként ért, hogy most már kikapcsolásnál is megjegyzi a beállításokat. VÉGRE.
Mélytartományhoz visszatérve; egyre inkább azt érzem, hogy nem csak én vagyok hülye, ehhez tényleg hozzányúltak. Mind a 4 DSP profil esetében érzem ezt a változást, nem kizárólag a Dynamic-nál - már talán nem annyira feszesek, ellenben testesebbek lettek.
Nem tudom, nekem amúgy bejön, aztán lehet kiderül, hogy amúgy nulla változás történt, s csak az emlékeim csalnak. Mindenesetre nevetséges, hogy 6,5"-ból milyen mélyeket sikerült kihozniuk, néha már komolyan úgy érzem, ez valami fekete mágia, főleg a Swissonic V7-ek után. -
Toncsi
aktív tag
válasz tha_answer #65442 üzenetére
Mert a mérés csak egy mérés, sok minden mástól is függ a hang. Amúgy is egy laikus azt sem tudja mit nézzen a méréseken.
-
-
tha_answer
őstag
nem feltetlen csak az a baj h nincs rajta, hanem h amik rajta vannak azoknal amikrol van meres a meresek szerint fosok, de ezt Ti is pontosan tudjatok. no offense.
az lp6-v2 meg kenterbe ver "~mindent" a meresek szerint es ar/ertekben is az a legjobb.
ha van mer meresi adatbazis akkor miert nem lehet belinkelni, hogy haver innen maszolazz. aztan eldonti h melyik parameter alapjan valaszt. pl tudatosvasarloknal a mosogatogepet is lehet vizfogyasztas reszpontsza alapjan valasztani. de a lenyeg h amennyire lehet mert dolgok alapjan legyen dontes. ha mar van egy csomo valid meres akkor miert nincsenek razavarva az emberek?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
tha_answer
őstag
mi az oka hogy az lp6-v2 nincs az ajanlottak kozott?
-
Yézi
aktív tag
Nagy meglepődés nincs, belőttem az általam kedvelt Dynamic módot, abszolút az fogadott, amire számítottam.
Habár... Valószínű, hogy csak a memóriám játszadozik velem, illetve a V7-ek utáni extázis miatt, de mintha a mélyek még egy fokkal jobbak lennének, mint a Pro esetében - picit testesebb, picit "nagyobbat szól". Setup-ban változás nem történt, mindössze annyi, hogy a hangfalak mögé azóta felkerült még 2-2 olcsó hangszigetelő szivacs - nem tudom ez mennyire játszhat közre.
Ja igen, most már a kijelzőn látható a hangerő is, ez egy kellemes bónusz, végre nem vakon kell találgatnom, hogy éppen mennyire fogja kiverni a dobhártyám ha elindítok egy zenét. -
Yézi
aktív tag
A kibontási élmény eddig 99%-ban megegyezik a Pro-val, annyi különbség volt, hogy a szövet takaró már nem ragasztószalaggal, hanem egy Edifier-es matricával lett összefogva.
Ránézésre amúgy nehéz megkülönböztetni, legszembetűnőbb a nagyobb kijelző, de a Pro kicsit tömzsibb is volt, MKII picit magasabb/keskenyebb lett.
-
Yézi
aktív tag
válasz pajav8 #65432 üzenetére
S360DB előnye, hogy a 8"-os sub miatt mélyebbre megy, meg persze a mély is alapvetően több, "nagyobbat szól" - de van persze hátulütője is a 2.1-nek, például a magas crossover freki (~150Hz körül, ha jól emlékszem). S360 amúgy elég hifis karakter, sok magassal, visszafogott középtartománnyal.
S2000 MKIII még nem járt nálam, de teszteket elnézve/hallgatva ez inkább egy kisebb S3000 Pro-nak felel meg, így valószínűleg a planár is szebben muzsikál benne, mint az S360DB-ben, hangminőségben jó eséllyel fölötte áll, de filmezés terén viszont árnyalja a képet, hogy nem megy olyan mélyre.
Jelenlegi árát én eléggé soknak érzem az S360DB-nek, szóval ha már 2.1, akkor lehet inkább az S350/351DB-vel próbálkoznék (potom 95k-ért bezsebelhető, szemben az S360 140k-s árcédulájával), amennyiben nem gáz, hogy nincs vezetéknélküli sub - planár itt szerintem nem hoz annyit, hogy megérje a felárat, legalábbis ennyit biztosan nem.
Egyébként meg tehetsz egy próbát az S2000-rel is, aztán ha nagyon kevesellnéd a mélyet, 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, vagy akár ki is cseréltetheted másra. -
Archttila
veterán
-
pajav8
tag
Sziasztok,
LG Oled Tv mellé keresnék valami jobbféle időtálló hangcuccot.
1. Mennyit szeretnél költeni?
100k de 130-ig elmegyek ha tényleg jobb.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb.
Tv alattt tv állványon lenne( a tv fel van fúrva a falra)3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb.
Optikai kimenet van a TV-n, azzal kötném össze.4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.
Bluetooth és távirányító jó volna.
Nézegettem az Edifier S350/S360 illetve a 2.0-ból az S1000MK2 és az S2000MK III-t, de kicsit el vagyok veszve.A 2.0 mellett szól hogy a mélynyomónak elég kevés hely maradt, bár az S360 vezeték nélküli, így bárhova rakható. Elég a basszus a 2.0-knál is?
Főként filmezésre, időnként zenehallgatásra használnám, nem vagyok túl audiophile, jelenleg a PC-n a Logitech Z537-el is elvagyok.
Ja viszonylag kicsit a szoba, szóval nem kell őrületes nagy hangerő.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Siemens A60->Sony Ericsson K300i->Nokia 6233->Nokia C5-00->HTC Wildfire S
-
olymind1
senior tag
Prodipe oldaláról eltűntek a V3-as monitorjaik, és megjelentek a V4-eseik, már 7 colos kivitelben is. Szerintük mind új elektronikát kapott, valamint már mogyór meg rózsafa színben is elérhetőek, de csak a feketéket linkelem:
-
válasz tha_answer #65428 üzenetére
Valakinek a Sennheiser CX500 is koncertélményt hoz, szóval ez tök szubjektív. Otthoni rendszerekkel azért elég jó szintet lehet hozni. Menj hallgatózni pl hitspace-be, aztán kiderül, hogy melyik rendszer elég neked. Nem hiszem, hogy úgy mennél haza, hogy semmi sem jó, hanem legrosszabb esetben úgy, hogy volt ami nagyon tetszett, csak az baromi drága.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
"Nem és ezért írtam, hogy oké, hogy veszel X vagy Y hangfalat, de a koncert hanganyagát nem fogod tudni megszerezni és ezzel tisztában kell lenni, hogy az is fontos alkotóeleme a koncert hangzásnak"
nagyon koszi! akkor marad a repjegy"A koncertek miatt nem adják ki szerintem, hogy menjenek oda az emberek, de én is meghallgatnám őket."
hat igen, azt nem adja vissza teljesen semmi se, szal nem kellene attol felniuk, h nem lesz tele a stadion -
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65424 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű Kompresszálni azért kell otthonra a zenét, mert ha autóban akarod hallgatni vagy úgy, hogy közben kint fűnyíróznak, akkor a halkabb hangokról lemaradsz. A kompresszió miatt lehetséges az, hogy nem csak csendben vagyunk képesek teljes körűen hallani az adott zenét, ami egy koncertterem esetén fennáll.
"PA stage monitor nem tudna visszacsalni?"
Nem és ezért írtam, hogy oké, hogy veszel X vagy Y hangfalat, de a koncert hanganyagát nem fogod tudni megszerezni és ezzel tisztában kell lenni, hogy az is fontos alkotóeleme a koncert hangzásnak
"ok legyen kompresszalas, de igazan kiadhatnak a nyerset is. "
A koncertek miatt nem adják ki szerintem, hogy menjenek oda az emberek, de én is meghallgatnám őket.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65421 üzenetére
Persze. Nem tapasztaltad még? Koncerten egy hang milyen erővel és dinamikával szólal meg, aztán hazamész és csak egy plöttyedt valami. Majd figyeld meg, ha legközelebb mész. Én voltam olyan koncerten, amit aztán pont kiadtak Blu-ray lemezen. Hát a Blu-ray lemezen kiadott hangzás, azaz hangkeverés közelébe se volt annak, amit a koncerten hallottam. Ma már olyan komoly PA rendszerek vannak a 15 évvel ezelőttiekhez képest, hogy otthoni rendszerekhez mérten is brutál minőséget tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
válasz tha_answer #65421 üzenetére
Nem feltétlenül rosszabbak szerintem.
Egy koncerten élő zene van, az ottani hangfalakból hozzák ki a legtöbbet, legalábbis ideális esetben. Itt is simán lehet kompresszió, mert úgy fog jól szólni.
A stúdió verzió meg úgy készül, hogy szóljon jól a telefontól kezdve a normálisabb hangfalakon át a high end cuccokig, mindenen. De itt abszolút figyelnek a minőségre, de persze ahhoz olyan hangfalak is kellenek, hogy kijöjjön.
-
tha_answer
őstag
nyilvan nem adja vissza teljesen, csak imitalja minel jobban
koszi, de azt nem ertem h ezexerint a studiobol kiadott lemezek miert rosszabbak mint a koncerten meno szamok? ok, adjak ki kompreszszalva, de miert nem adjak ki akkor full nyersen? ahogy megalmodtak?
ez szamomra teljesen uj es erthetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65418 üzenetére
Élvezni lehet, de koncerthangulatot én még nem hallottam semmilyen rendszertől se Szerintem a kettő két különböző dolog, de ugye én se tudom pontosan, hogy mire gondolsz. Nálam a koncertezést nem tudja helyettesíteni vagy megközelíteni se a hangfalazás és ez fordítva is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
koszi, de nemteljesen vil.
ertettem eddig is amit irtal , ami ebbol kovetkezik azt nem: ezexerint hh nem a studiofelvetel a legjobb minosegu mindenfele ertelemben es ha valahonnan pottyan egy L-Acoustics (a R+ koncerteket azzal szerelik) akkor helyell kozzel de lehet elvezni a cuccost?[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65411 üzenetére
Hiába veszel akármilyen rendszert, ha nem az fog szólni rajta, mint ami egy koncerten Kiadnak néha koncert albumokat, de az nem pontosan ugyanaz, amit te a koncerten hallasz, hanem egy otthon, rosszabb rendszereken is hallgatható, módosított változata. A lábdob már kevésbé ütős és erős, mert kompresszálják....satöbbi.
[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
-
tha_answer
őstag
válasz tha_answer #65406 üzenetére
L-Acoustics
PA system grade cuccot be lehet tolni az asztal ala?
-
-
válasz Ferink #65410 üzenetére
Az R1280DB teljesen jó, méretét meghazudtoló mélyek jönnek ki belőle, de nem a mocsaras, puffogó értelemben.
A TV-nél PCM-re kell állítani az optikai kimenetet, azaz hogy a TV keverje le, mert a Dolby és hasonlókat nem tudja dekódolni a hangfal, csak PCM-et ismer. Ez gyakorlatban nem probléma sosem, minden TV-n beállítható. Annyi kényelmetlenség lehet, hogy mivel optikán csatlakozik, ezért a TV távjával nem fog működni a hangerőszabályzást, a hangfal távirányítóját kell használni.
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Samsung okos tv mellé nézegetem ezt a hangfalat: Edifier R1280DB 2.0
Elsősorban zenehallgatás miatt YouTube-ról, a filmnézés nem különösebben szempont.
Nézegettem mini és micro hifiket is, de ott a legtöbb RCA bemenettel rendelkezik tehát dac-ot is be kellett volna iktatni.
Az említett hangfalnak pedig van optikai bemenete is, tehát egy kábel kell mindössze.
Ami miatt ide írok: aki használja hasonló párosításban meg van vele elégedve?
Bármilyen kompatibilitási probléma merült-e fel?
Pl.: egy árukeresős vélemény: "TV-n optikai kábelen keresztül nem ad hangot Dolby Digital adásoknál."
Előre is köszönöm a válaszokat. -
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65406 üzenetére
Nem igazán létezik ilyen, hiszen koncerten más a keverés. Az otthon hallgatható anyagok nagyon nagy részét teljesen átkeverik egy koncertéhez képest. Dinamikát szűkítenek.
[ Szerkesztve ]
-
Joco_77
senior tag
Ejj...amikor vettem az S351DB-t csupa dicséretet olvastam róla. Gondoltam benézek pár hét után, erre ...
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
Vehehee
Ebbol eleg sok Rammstein live kijon meg transzatlanti jarattal is.
Tehat az intellektualis kihivas adott:
Csak voltatok innen is Rammstein koncerten, tehat minel elethubb rammsteinkocertelmeny /-fireworks /
Azt nem mondom h egy firezone helyjegy arabol, de tobbezer usdnal inkabb repulok[ Szerkesztve ]
-
Yézi
aktív tag
válasz AuraSync #65403 üzenetére
Pro már csak az emlékeimben él, az meg sajna nem érdemi összehasonlítási alap.
Nagy difire amúgy nem számítok, ezért is kacérkodtam a gondolattal, hogy inkább rárepülök az utolsó raktáron lévő Pro-ra, 200k-ért.[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
válasz AuraSync #65403 üzenetére
kutyek említette visszább :
" Nagyon baba. Azért sztem jelentős változás az új class D amp, most már ebben is a TPA 3251 van, manapság elég olcsó és jó ampok jönnek ezzel a chippel (illetve az újabb 3255 verzióval). Tudtommal lényegesen jobb minőségűek, mint a korábbi TAS5xxx chipek."A másik része csak appos extra valamint megkapta a jobb és használhatóbb kijelzőt.
Szissz
-
-
Yézi
aktív tag
Fix nem ez lesz életem biznice, de már hiányzik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest