- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok
Az itteni ajánlások alapján megvettem az S351DB -t. Isteni nagyon de nagyon elégedett vagyok vele, viszont történt egy olyan, hogy kb 8-10 óra után azt vettem észre hogy nem megy a mélynyomó. Tehát az L és R hangsugárzók mentek de a mély teljesen kikapcsolt, a mélynyomó oldalán lévő ki / be kapcsolása után újra működött, tehát olyan volt mint valami "standby" mód ami csak a mélynyomóra vonatkozott. Kifogtam szerintetek egy gyári hibásat vagy van ennek valami oka? Köszi szépen. Ja optikai kimeneten csatlakozik az alaplaphoz és se zene se játék nem kapcsolta vissza a mélynyomót csak a ki/be kapcs. 1x fordult elő 24 óra alatt egyébként. Eléggé aggasztó 20kgs csomag révén és autó hiányában nem örülnék ha már gariztatni kéne
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz lezso6 #65295 üzenetére
Meregettem kicsit... 350/351-nel az R hangfal kabel mindossze 1.5 meter ezert (hacsak nem furom fel a TV fole a melyladat) akkor ez a ket modell kiesik. Vagy! szekreny tetejere rakom a melyet, de az meg (velhetoleg) rezonalni fog mint az istennyila.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
kutyek
senior tag
válasz traz75 #65292 üzenetére
Hangerőben lesz különbség. Ha nagyon hosszú a kábel a DAC és a hangfalak között, az RCA zajosabb is lehet. Egyébként hangminőségben nem lesz különbség.
A drágább kábel általánosságban tartósabb lehet, jobb (és jobban szerelt) csatlakozókkal, ill. kényelmesebben vezethető egy minőségibb gumi köpeny, mint a keményebb műanyag.[ Szerkesztve ]
-
Yézi
aktív tag
válasz Archttila #65293 üzenetére
S360 nagyon magaskiemelős, első próbára, BX8 D3 után nekem nem is igazán jött be, annyira laposnak/háttérbeszorultnak éreztem a középtartományt.
Mondjuk tény, én asztalon használtam, s ott rontottam el igazán, hogy nem emeltem fülmagasságba a szatelliteket. Második próbára már nem követtem el ezt a hibát, sokkal jobb is volt az élmény. -
válasz Archttila #65293 üzenetére
Amit írtam, hogy magasba húz, kicsit szúrós, álrészletező. De nem rossz ennek középtartománya sem, csak emiatt relatíve háttérben van.
S360DB-nél a kábelek a jobb szatellitbe mennek, az S350DB / S351DB-nél a mélyládába.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Archttila
veterán
válasz lezso6 #65291 üzenetére
Koszi lezso6
A hifis hangzas alatt mit ertesz? (sejtesem van csak ) A dialogusok miatt a kozeptartomany melyiken jobb?A TV alatt/mellett nem nagyon vagy hely, igy a wireless mely elony lenne, foleg mivel a 350 gyari 1.5m optikai kabele rovid, legalabb 2-2.5 meter hosszu kellene. Mondjuk ha a hangzas jobb a 350/351-en akkor lehet megeri hosszabb (optikai helyett mondjuk koax) kabelt venni.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
traz75
tag
Szerintetek egy Presonus Eris 4.5-ön mennyire lehetne hallani vagy érezni egy jobb minőségű RCA ill. egy olcsóbb TRS kábel között különbséget?
Utóbbi esetben van különbség mondjuk egy 2.5K-s Cordial és egy 5K-s Roland kábel között?Szart nem veszek, nem adok el. :) ui : minőségi trágya eladó :D
-
válasz Archttila #65290 üzenetére
S360DB-t én nem ajánlanám, mert hifis hangvilág. De ha bejön magaskiemelés meg KELL a vezetéknélküli mélynyomó, akkor jöhet, csak ár / érték arányban gyengébb, 120e most. Míg az S350DB / S351DB meg 90-100e. Az S350DB barna kerek távval, az S351DB fekete, normális alakú távval. Más különbség nincs.
-
Archttila
veterán
Edifier S3xx sorozatbol kizarolag filmenezesere TV melle melyik ajanlott a harom kozul?
-
Degeczi
nagyúr
Ill. nagyon régi klasszikusok esetén sokszor más forrás nem is állt rendelkezésre. Pl. a Beatles stúdiójában is csak a 60-es évek végén álltak át nyolcsávos berendezésekre, az összes addigi mesterszalag csak négysávos volt, amiből frankó monó lemezeket tudtak gyártani, de a sztereóhoz már nem adott elég játékteret, ezért jelentettek meg olyan lemezeket, ahol azt a 4 sávot jobb híján így keverték be: a dob és a basszus balra, a gitárok jobbra, az ének középre (hozzátéve, h akkoriban ez nem is volt igazán fontos, mert sztereó berendezése otthon csak az idősebbeknek volt, nem a célközönségnek)
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A nagyon régi klasszikusok esetén meg sokszor túlzásba estek. Új volt a mono után a sztereó és ezért mindent kipakoltak legszélre, mikor sokszor semmi értelme se volt. Ha sok hangszer van, érthető, hogy szétpakolják, de ha 2-3-4, akkor teljesen felesleges kilométerekre rakni mindent. A legszélnek érzem legkevésbé az értelmét.
[ Szerkesztve ]
-
traz75
tag
Szerintem igen. Tapasztalatom szerint minél inkább el van téve oldalra, annál nagyobb a torzítás a "filléres" tömegcuccokon, főleg a "mozgalmasabb" számoknál. A korai időszakomban rámentem a dologra, de elég vegyes volt az eredmény rengeteg melóval - speakeren sokszor vagy nem is lehetett hallani a dolgot, fejhallgatóval ugyanakkor már sok (zavaró) volt...
Szart nem veszek, nem adok el. :) ui : minőségi trágya eladó :D
-
mvkly
senior tag
Fura, hogy egy szinte akármilyen klasszikus vagy Coltrane után benyomok egy remastered DM-et és "bután" szól.
Erre egy barátom példaként azt a legendát említette, hogy Ozzy-ék kikevertették stúdióval egy számukat pöpecre, aztán mikor a kocsiban sz*rul szólt, ezt a vonalat elengedték. Mondván utóbbi a célközönség. Nem tudom pusztán technikailag ennek lehet-e alapja. -
PuMbA
titán
Felesleges, ha a legtöbben úgy hallgatják, hogy nincs színpad. Azért a elég sok számnál van szerintem terítés, hiszen a mai legnépszerűbb popszámokba is van szélebbre valami, legtöbbször a vokál / háttérvokál mindkét oldalon a még nagyobb hatás érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
smerch
tag
A swissonic v8-at poénból rákötöttem telefonra (A52s) , meglepődtem de szól az M-audio BX8 erre nem volt hajlandó.
-
olymind1
senior tag
Muzikerben most elég olcsók a Soundking DB 039 állványok, 11e / darab, 2 esetén: Egységár 10 507 Ft
-
mvkly
senior tag
Az mitől van, hogy modern zenék közül soknak a hangképe nincs "szétterítve", mint pl. a klasszikusoké, jazzé? Depeche Mode, Beastie Boys, Pet Shop Boys stb, és hiába high/max minőség, remastered vagy master forrás (Tidal), középről szól színpad helyett. Relatíve közép persze, de azért na.
Valami ilyesmit vártam volna minimum: The Avalanches - Since I left you -
margithid
veterán
R1700bt Bluetoothot csak távirányítóval tudom bekapcsolni?
-
válasz kkp900 #65274 üzenetére
Az Edifier MR4 fekete verzió pedig eléggé hasonlít a Presonusra.
Pioneer konkrétan nem ismert, nem tudom milyen, lehet csak neve van. De elvileg meg tudod hallgatni Hitspace és hasonló helyeken ezeket a budget stúdió monitorokat is.
-
kkp900
senior tag
válasz lezso6 #65272 üzenetére
Igen pont azért gondoltam ahogy teszteket elnézem 35-ért nem lehet annyira rossz . Nekem az Edi MR4 kinézetre sem tetszik meg hatalmas is azért a másik vagy 3-5 cm kisebb minden méretben.
A Pioneernál erre gondoltam pld ez ugyan úgy aktív hangfalpár lenne de kérdés megéri a plusz 30-at normál otthoni használat mellett Mac Mini monitor kombóhoz csak. Filmekhez house és vegyes zenéhez semmi komoly zene semmi akusztikus hangzás semmi zene komponálás otthon... : ui: A Pio is nagyobb látom de ebbe van anyag is szerintem már.
https://www.dj-sound-light.hu/studio-technika-/studio-monitorok/pioneer-dj-dm-40d-bt-feher-30064[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Na megjött az R1700BT.
Első blikkre jónak tűnik, egy 20 éves 5.1 lett leváltva erre.
Mérete pont jó, se nem nagy, se nem kicsi.Hülye kérdés, de a távirányítóba nem kell elem?
-
válasz kkp900 #65270 üzenetére
Eris E3.5 az pici hangszórót használ, MR4 az gyakorlatilag az Eris E4.5 klónja, csak sokkal olcsóbban.
A Pioneer, KRK és társai azok már nem budget kategória, hanem rendes bi-amp belépő stúdió monitorok, nincs rajtuk hangerőszabályzó, tehát kell egy DAC előerősítőnek, hogy azon szabályozd a hangerőt plusz kábelek, ez pedig jelentősen megemeli az árat, szóval 50e-be nem fog beleférni. Meg ugye darabáron vannak.
-
Moleman
addikt
válasz Moleman #55039 üzenetére
Sziasztok!
A másik pár Genius 1255B-met is elérte ez a sercegős betegség.
Az előzőt 5800 ft-ért sikerült megjavíttatni 3 éve, ha jól emlékszem, egy IC-t kellett cserélni benne. Van értelme ennyit (vagyis most már valószínűleg többet) rákölteni, ha amúgy elégedett vagyok vele?A most ajánlott cuccok közül elég szimpatikus az Edifier MR4, de nem tudom, hogy mennyivel lennék boldogabb vele.
10 éve még azt gondoltam, hogy a színezetlen cuccokat szeretem és drága stúdiómonitorokra lenne szükségem, de most szinte soha nem használom a Shure SRH440 fejhallgatóm, inkább egy AKG K52-vel gitározok és egy Soundmagic E50-nel dobolok.A hangfal csak mérsékelt hangerejű zenehallgatásra és youtube-ozásra kell. Mikor épp nem serceg, tökéletes a Genius, csak a magasa van kicsit lentebb tekerve.
Ha számít, egy Audigy RX a hangforrás, és többnyire 320kbps mp3-akat hallgatok.Az Edifierrel mondjuk eddig nem felhőtlen a viszonyom, az X3 BT fülesem kifejezetten nem szeretem, az asszony W600BT fejhallgatója viszont nem rossz.
-
kkp900
senior tag
válasz lezso6 #65268 üzenetére
Értem köszi szépen az ajánlásokat. Igen a mérete is fontos lett volna de akkor ezt a részét elengedem és keresek olyat ami nagyobb. Régebben láttam ,hogy ez amit linkelek is még kategóriájában egészen jó szett. Esetleg? Azért kinézetben sokkal szebb lenne..
https://mangosound.hu/presonus-eris-3-5-2nd-gen.html
Meg ha elengedem a BT akkor tudsz esetleg 50 körül mást is ajánlani? Pioneer KRK-ból esetleg? Vagy más márkából ami hoz egy bizonyos szintet azért . Vagy egy kicsivel többért ha már nagyon muszály..
-
válasz kkp900 #65267 üzenetére
Sajnos / szerencsére a Bose ilyen kategóriában leginkább csak név, szóval nem nehéz túlszárnyalni minőségben. Leginkább méretéhez képest szól nagyot. Kérdés, hogy a design mennyire számít, mert látom a Mackie-nél fehéret választottál, de az nem ajánlott cucc, mert vannak jobbak ennyiért.
Ha kell BT, akkor Edifier R1700BT van barnában vagy feketében 40e alatt. A fehér vicc áron van sajnos.
Ha nem kell BT, akkor Edifier MR4, ebből van fekete vagy fehér 40e alatt, habár a hangszórók feketék. Esetleg R1280T barna mellett fehérben is van, 27ezerért.
Ezek mind jobbak a Bose-nál. Lásd még teszt:
De a fent ajánlott hangfalak habár a legkisebbek, nem akkorák mint a Bose, a Mackie CR3-nál is icipicit nagyobbak. Ha ekkora nem fér el, akkor sajnos jóval zsebbenyúlósabb a téma, ha jó minőséget szeretnél. P lK Multimedia iLoud Micro Monitor, amiből szintén van fehér, de 120e körüli az ár. Persze ez hangminőségben is jobb, de leginkább a kompaktságért fizetsz.
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy ilyet használok Mac Minihez . Zene hallgatás Rádió Filmek nézésénél használnám De sajnos a kábel csatlakozó ami a hagszoróba van tönkrement és nem mindig van hang sajnos.. És felhívtam a céget ahonnan vettem azt mondta nem is szerelik sajnos ezeket. https://www.extremeaudio.hu/bose-companion-2-szeria-iii-multimedias-hangszororendszer
A célom lenne a kis méret (Hely hiány miatt) ,de semmivel se szóljon rosszabul mint a jelenlegi Bose. És ne is kerüljön horror árba .
Ezt néztem ki helyette: https://www.alza.hu/mackie-cr3-xbt-ltd-wht-d6295700.html
De minden javaslatot meghallgatok természetesen . Amúgy nem nagyon van fejlődés ha jól látom sajnos ezen a téren pld BT5.0 vagy ilyesmi sőt pld a Bose-t be is szüntették..[ Szerkesztve ]
-
A komplett minden ráhatása a hangokra szerintem kb ilyen arányban van:
75% aktív hangfalak
20% szobaakusztika, elhelyezés
~5% DAC
~0% kábel
~0% lejátszó szoftverHa az aktív hangfalakat szétbontom, akkor kb:
10% tápegység
15% "végfok" (ADC, DSP, aktív váltás, erősítők)
75% hangfal
(előfok nincs, az a DAC-ban van)Van hatása a DAC-nak, de relatíve kevés.
[ Szerkesztve ]
-
hcol7
senior tag
válasz lezso6 #65264 üzenetére
a vajtfuluseg valoban egyfajta un. szubjektiv tema, de egy "hangszoro/hangkelto okoszisztemaban" magan a hangszoron kivul az erosites, a kabelezes, a forras minosege, a dac, sot, meg a halozati betaplalas is egyenkent erosen belead az osszkepbe. de ez mar inkabb hifi tema, nem pc hangszerko. de attolmeg valid.
-
Yézi
aktív tag
Promedia 5.1 tejfölösdobozait lecseréltem már valami értelmesebb hangkeltőkre, egy pár Monitor Audio Bronze BR1-et kapott végül.
Mit ne mondjak, ég és föld a kettő, sőt, úgy összességében is meglepően kellemes hangú dobozok ezek, mérföldekkel jobb a térábrázolás, középtartományt nem tolja az arcomba, de kellően jelen van, emellett magasak is meglepően tisztán, szépen csilingelnek, még az S3000 Pro után is.
Kíváncsi vagyok így vajon milyen lehet egy S350DB-vel összehasonlítva, emlékeim szerint annak a sub-nak "feszesebb" hangja volt, de rég volt már nálam ahhoz, hogy bármiféle érdemi következtetést levonjak.
Összességében viszont ezekkel már egy totál vállalható 2.1 lett az eredmény, egészen kellemes rajta zenét hallgatni, filmezni pedig szerintem kifejezetten jó. -
-
GhanBuri Ghan
őstag
Egyébként nem értem, mi a gond a HDMI ARC-kal, HDMI extractor után mehetne a monitorokba az optika/rca/akármi.
-
Részletesebb és tisztább magasak, nagyobb dinamika
Ez tipikus placebo szöveg, amúgy, főleg a magasak. Ez nem azt jelenti, hogy az lenne, csak nehéz tőle megkülönböztetni.
A jó dinamika meg olyan, ami alatt mindenki mást ért, nem feltétlenül azt, amit kéne.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz rAY.BAN #65252 üzenetére
Írtam erről már egy kicsit. Részletesebb / tisztább magasak, jobban elkülöníthető hangok és nagyobb dinamika. Egy gyenge DAC hangzása mosott és összefolyt, a TV-dben lévő DAC pedig egy borzalmasan gyenge filléres szint, ami csak annyit tud, hogy szól. Minden TV-be ilyet raknak, hiszen csak fejhallgatózásra való. Nem arra, hogy egy normális rendszert ráköss.
[ Szerkesztve ]
-
válasz rAY.BAN #65252 üzenetére
Ha gyenge DAC-ról váltasz jobbra, akkor olyasmi különbséget kell elképzelni, mint pl ami egy (régi / gagyi) telefon és egy (jobb) PC füleskimenete között van. Nem túl nagy különbség, kb olyasmi, mint pl a 128 kbps vs 320 kbps MP3.
[ Szerkesztve ]
-
válasz margithid #65248 üzenetére
Egyrészt tőled függ. A Bluetooth alapból SBC kodeket használ, ami objektíve rosszabb minőség, mint a jack. Viszont nem feltétlenül hallani.
Másrészt a forrás eszköztől is. SBC-vel valamilyen ok miatt nem minden eszközről szól egyformán, legalábbis elvileg, én nem találkoztam még ilyennel, lehet csak jó forrásokkal próbáltam csak. Ugyanis próbáltam R1280DB, R2750DB, S350DB / S351DB, S360DB hangfalakkal is a BT-t, s egyiknél sem vettem észre különbséget. Vagy legalábbis nincs akkora érdemi különbség, mint pl 128-192 kbps MP3 vs FLAC esetén.
A BT hátránya viszont hogy garantáltan késni fog a hang egy picit, ami bizonyos esetekben zavaró lehet, pl játék.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Van különbség a hangzásban, ha Bluetooth-tal csatlakoztatom majd az edifier r1700bt-t?
Vagy jobb inkább a jacket bedugni a notebookban? -
rAY.BAN
tag
Feltételezzük, hogy megvan a Topping E30 II Lite; mi lenne a következő upgrade?
Ha jól sejtem itt a Sub-on kívül nincs más, se Center-el, se Surround-al se tudnám ezt így bővíteni ha jól gondolom, mert ahhoz kéne egy AVR.
Az a Sony hangfal csak egy példa volt; én konkrétan most Klipsch R-51M-et nézegetek, ami 100k HUF lenne párja, szal még ha 160k az AMP/AVR, akkor is belefér a keretembe. Ez még Sub nélkül (ami kb 140k) is lehet már jobb lenne, mint a mostanim Sub-al.
-
PuMbA
titán
válasz rAY.BAN #65245 üzenetére
Elkerülni el lehet, de én nem vagyok biztos benne, hogy az a Sony hangfal meg a WiiM AMP hasonló vagy jobb hangminőséget adna, miközben drágább megoldás is. Ha neten rendeled van 14 nap visszaküldési lehetőség a DAC-ra, szóval kipróbálhatod, hogy fennáll-e egyáltalán az optikai kimenetes probléma, de erről kérdezd az üzletet.
[ Szerkesztve ]
-
rAY.BAN
tag
Pedig de:
annyi a szépség hibája hogy néha egy pillanatra elmegy a hang mintha megnomynád a mute gombot. De valamikor egyszer se csinálja valamikor meg egy ora alatt kètszer
Próbáltam utánaolvasni énis, és igen, többen is írták, hogy gondjuk van az Optikai kimenettel. A Topping DX3pro-t konkrétan írták is többen, hogy azzal folyamatosan szakadozik nekik.
Ezért kérdezem folyamatosan mindegyik postomban a HDMI eARC-ot[ Szerkesztve ]
-
rAY.BAN
tag
válasz Lajmund #65239 üzenetére
SMSL SU-1 + ESI aktiv 10s = ~140k HUF
Sony SS-CS5 (vagy vmi jobb) + HDMI eARC AMP = 60k + AMP ára (80k?) -- 140k HUF(Rosszul látom egyébként, hogy a SMSL SU-1-hoz nincs távirányító? Így source-ot csak kézzel lehet váltani a gombbal az elején.)
Nálam most azért van itt dilemma, mert a te elmondásod szerint se elég jó az LG C2 Optikai kimenete, de akkor miért erőltetném azt? Nem lenne jobb egy HDMI eARC AMP? Egyébként a PC-t abba is direktbe be lehetne kötni elvileg, vagy rosszul gondolom?
Illetve ugyan annyi pénzért a második opcióval nem-e érnék el jobb eredményt? Főleg ha eladnám a mondani ESi hangszóróimat és abból lehetne valami Sub?
-
Lajmund
őstag
válasz Lajmund #65239 üzenetére
Ja és igen elfelejtettem. Ha gondolkozol mélyen mindenképp ajánlom játékhoz filmhez de zenéhez is főleg ha elektronikus vagy mélyet igénylő zenéket szeretsz. Én a 8 colos hangfalak mellé vettem és nem bántam meg teljesen más az élmény.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Lajmund
őstag
válasz rAY.BAN #65237 üzenetére
Nekem is c2 tévém van monitorként hasznàlom leginkább. Nálam ez úgy nèz ki hogy a gépet usb-vel a tévét optikaival kötöm össze a dac-al. Na ha a gépet használom akkor a gép küldi a jelet usb-n a dac-ba de ha csak a tévèt nèzem pl hbo vagy bàrmi akkor a dac-on àt kapcsolom optikaira a bemenetet és ennyi megy arról. De ha gépről nézed hülyeség a gépről hdm-n átküldeni a tévének aztán a hulladék rca-n a rendszerbe mert az egy fos lesz de ha optikain csinálod akkor meg lesz input lag és tök felesleges kör. Ha 300 ezret rászánsz egy jó hangzásra amkor ne rca-n akarj hangot továbbitani. Arról nem is beszélve hogy ha gépről tudsz rendes minőségben jó minőségű zenéket hallgatni úgy mintha a gép egy lejátszó lenne és mindent megkerülve direktbe élvezni a zenèt pl jriver lejàtszoval asio vagy wasapin keresztül. Akm chippes su1-el szépen fog szolni a streaming optikain. Nekem ess chippes a dac-om de ezzel is teljesen jó annyi a szépség hibája hogy néha egy pillanatra elmegy a hang mintha megnomynád a mute gombot. De valamikor egyszer se csinálja valamikor meg egy ora alatt kètszer de nem zavar meg legtöbbször a gépet használom szoval nem téma. Su1 jó ha nem kell bt.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
rAY.BAN
tag
Nálam ez a része nem teljesen érthető még, hogy ha tudott, hogy ennek a TV-nek az Optikai kimenete nem elég jó, akkor miért költenék abba az irányba?
Miért ne vegyek inkább egy AMP-et + új hangfalakat? Főleg, hogy az HDMI eARC elvileg jobb mint az Optikai kimenet, legalábbis ahogy én eddig olvastam.A keretem 300.000 HUF, ezt írtam korábban is, de lehet beleolvadt a többibe.
-
PuMbA
titán
válasz rAY.BAN #65235 üzenetére
Lehetséges, de a WiiM AMP-pal az a baj, ami a nevében benne is van, hogy valójában egy erősítő. Neked aktív hangfalaid vannak, amiben van erősítő, tehát amire való és az erőssége, arra neked pont nem kell A WiiM AMP erősítetlen RCA kimenete meg ugyanolyan csapnivaló minőségű, mint a TV-dé.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz rAY.BAN #65233 üzenetére
Ez egy AKM chipes DAC, amit úgy olvastam, hogy majdnem biztosan problémamentesen együttműködik az LG optikai kimenetével, mert az ESS-ekhez képest nagyobb toleranciát enged meg.
"Illetve a DAC + 2x ESI aktiv 05 + ESI aktiv 10s feltudja venni a versenyt, pl. a 2x Sony SS-CS5 + erősítővel?"
Ezt nem lehet megmondani, csak ha valaki meghallgatta mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni a jelenlegi hangrendszerem fejlesztésében.
Jelenlegi felállás:2x ESI aktiv 05 Studio Monitor
|
| 3,5 Jack
|
LG C2 TV
|
| HDMI
|
PC
A TV-t használom monitornak és így tudtam megoldani, hogy ha Plex-ek nézek pl. vagy zenét hallgatok, akkor ugyan azokon a hangfalakon szóljon a cucc.
Az első ötletem az volt, hogy hozzáraknék egy mélynyomót, pl. ESI aktiv 10s; ez most 92k HUF-ért van alza-nál. A kérdésem az lenne, megér-e ennyit egy mélynyomó? Mennyivel lesz jobb úgy bármi, ha egyáltalán? Vagy esetleg ezt az összeget fordítsam egy másik rendszer felé? 300k HUF-nál többet nem igazán tudnék erre fordítani.
Esetleg 2x Sony SS-CS5 + egy erősítő?
Az állom az egy Surround 5.1 rendszer lenne, de a hátsóknak csak áramot tudnék vinni, az audio kábelt sehogy sem tudnám megoldani szépen, szal vezeték nélkülinek kéne lenniük... ami 300k alatt sztem egy álom marad.
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Mekkora szoba lenne ideális az Edifier S1000MKII-nek? Továbbra sem tudom pontosan mekkora hangerőn lehet, de azon a hangerőn már kicsinek érzem a szobát a hangerejének!
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
válasz margithid #65225 üzenetére
De nem biztos, hogy tetszeni fog, a legtöbbek számára a semleges hangban nincs se magas, se mély. Lásd még: Edifier S3000 Pro "monitor" módja. Persze az MR4-en is van hangszínszabályzó, így a mély és magas igény szerint feltekerhető.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
30-40k között van jobb vétel az edifier R1700BT-nél most valahol?
-
válasz olymind1 #65220 üzenetére
Eleve az AMT is ízlés kérdése. Egyébként pont azt szokták mondani, hogy kevésbé fárasztó. De hogy miért, arról már sosincs szó.
Elméletben az AMT jobb kéne legyen, s tranziensben tényleg ügyes. Csak tudni kell jól hajtani. Ugye a dómnak a szélén van a lengőtekercs, az mozgatja a membránt. Az AMT esetén a lengőtekercs és a membrán egy felület. Pontosabban egy nagyon vékony műanyag filmre visznek fel vezetőket (gyakorlatilag ez a lengőtekercs), s ezt összehajtogatják harmonikaszerűen. Ezért hívják hajtogatott szalag magassugárzónak is (folded ribbon tweeter). A hajtogatás előnye az lenne, hogy nagyobb a felület, így több dinamika áll rendelkezésre.
Az AMT felépítésének megértéséhez itt a HEDD videója, a működésének megértéséhez az Eve videója hasznos, itt röviden össze is hasonlítják a dómmal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz lezso6 #65216 üzenetére
Na, ez hangfal a doboz külső kis sérülései ellenére egyben van, hibátlan, hurrá.
De ez is kaphatott egy kicsit, mert két hungarocellsarkon van kb 1 mm-es benyomódás, s a hangfal műanyag védőzacskójára "felfestett" egy kis fehéret, bár ez utóbbit a lötyögés is okozhatta. Mert igen, kicsit lötyögött a dobozban a hangfal, nem kis frászt hozva rám, amikor a fotózáshoz forgatgattam. De ez már szőrszálhasogatás kategória, ha az előző nem tört volna el, akkor valószínűleg észre sem veszem ezeket.
Maga a belső csomagolás kicsit eltér az első kettőtől, ugyanis itt a tápkábelt nem leragasztották a doboz aljára, hanem csak odarakták, s hangfal alja és a kábel közé tettek egy nagy kartonlapot.
[ Szerkesztve ]
-
Megérkezett a harmadik Swissonic V8. Doboza ennek sem ép, habár csak kis "karcok" láthatók, úgyhogy előbb körbefotózom, azért remélem nem kell hozatnom egy negyediket is...
-
válasz GhanBuri Ghan #65213 üzenetére
genderügyileg haladóbb verzióban: SOAP
Pfff, használja ezt a kifejezést az, akinek két anyja van!
-
S360DB szerintem jó, de csak akkor ha szereted világos karaktert, ami szinte már karcol. Ugye hiába van benne elvileg ugyanaz a planár, mint az S3000 Pro-ban meg S2000 MKII-ben, más világ, az S360DB alapból kb dynamic mód a köbön.
-
duo
addikt
De mert nem jo egy szinte lathatatlan falikonzol? es legyen fehér a dobozka azt csokolom. Nekem a munkaallomasomhoz vagy iloud lesz, vagy 360db ha lezso szerint tenyleg jo. Kabelmenedzsmentben pedig ninja vagyok, nalam egy deka tyukbel nincs sehol. Szoval a letisztultsag es praktikum nelunk is szempont. Foleg mert nem nagy a lakás, ugyhogy a kis dzsumbuj eseten is esunk keresztül a cuccokon.
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
GhanBuri Ghan
őstag
-
válasz GhanBuri Ghan #65208 üzenetére
Ja, mondjuk egy baloldali numpadot már el tudnék viselni.
-
-
h1mpi
félisten
válasz lezso6 #65201 üzenetére
Köszi átgondolom, extra mély szerintem nem kell. Ez nekem egy 120-as asztal csak.
GhanBuri Ghan: nem lehet polc a lakásban... a nappaliba is meg kellett vennem extra áron a BOSE 900-as rendszert, hogy kicsi legyen, de jól szóljon. A feleségem egy kicsit túlzottan a letisztultat szereti.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
válasz GhanBuri Ghan #65204 üzenetére
Nekem nem kell numpad, mert redundancia, cserébe útban van, mert anélkül az egérért kevesebbet kell mozdulnia a jobb kezemnek gépelés-egerezés között. A TKL-hez mérve a 75% meg spórol még egy kicsit, de gyakorlatilag csak két billentyűt bukok vele, ami konkrétan a Scroll Lock meg a Print Screen. De a Pause gomb nálam úgy van, hogy Fn makróval Print Screen.
A 160-as asztal csak egy sima IKEA-s asztal, semmi extra nincs nálam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz GhanBuri Ghan #65202 üzenetére
TKL nem is olyan rövid. Nekem 75% van, az még pár centivel rövidebb, mert az entertől jobbra csak egy oszlop van. Az asztalom meg 160x80, hangfalak állványon.
-
Ha nem kell extra mély, akkor az iLoud kb a legjobb, de 110e, a kis méret nem olcsó. Esetleg van fehérben is, de kicsit hülyén néz ki szerintem.
Vagy iradtlan pénzért Kali IN-UNF, ahol a lapos mélyládaszerű izét a monitor mögé vagy alá KELL rakni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest