Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
mvkly
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Az előbbi persze válasz akart lenni
-
mvkly
senior tag
Nekem is 1700BT volt pc-re, még csak próbálgattam tv-hez (50PUS8506/12), ég és föld. Az 1700-on nincs optikai, bluetooth-tal párosítottam, a tv távja hangerőre jó, kikapcsoláshoz az Edifier sajátja kell. A párosítást a tv megjegyzi, nem kell újrakeresni benne. Audio-video szinkronizálást automatán elvégzi, érzésre pontosan. Az nézd meg, hogy a te tv-d bír-e ilyennel.
Ez most 38ezer az Aquában.Az 1280DB 30ezer, itteni vélemények alapján (pl @lezso6) az 1700BT jobb. Hogy 8ezer forintot megér-e?
-
spleenszuru
őstag
-
duo
addikt
válasz
HThomas
üzenetére
nekem a 65-ös, 39hzig lemegy köhögés nélkül, a lezso altal linkelt tone generatorral es füllel mérve. (REW-el hasonló ott elhelyezésétol függöen 38-40hz siman. onnantol meredeken esik de akkor is.) a 85 az mocsok nagy. nem sulyos.darab annyira, de óriási. hogy neked elég e a kisebb azt meghallgatassal ki kell próbálni, de az biztos, higy a 65 is, jópár 8"-ast állva hagy mélyben. miközben nem buflák.
-
Jinxb1rd
addikt
Ha valaki keresne 10k alatti hangszórót, akkor most már tudtok ajánlani.

Végül én ezt rendeltem meg a pozitív visszajelzések alapján:
Creative Pebble 2.0 - 9k
Meglepődtem, hogy mennyire jó a hangzása. Nem rezeg, van basszus benne, tiszták a hangok. Egyedül a dőlt elrendezés az, ami fura kicsit, szerintem hangosabban hallgatva van értelme, halkan nem válik előnyére.
-
-
Hm, lehet... nálam most az is a baj, hogy a 802-es elég nagy és masszív darab és állvánnyal magasan van az egésznek a súlypontja... a szélesebb állóhangfalak valahogy stabilabbnak tűnnek, de lehet, hogy ez csak illúzió...
Az igazi para a benyomás, volt nálunk vendég gyerekek, egy percre nem voltak szem előtt és máris be volt nyomva az egyik magassugárzó... porszívó megoldotta, de akkor is...
Azt nézem, hogy a Focalból van 8"-os is, az lehet jobb lenne a 8"-os Tannoy után?
A falikonzolra egyébként hogy van rögzítve a hangfal? Gondolom csak rajta van, nincs külön rögzítés, ami ott is tartja? -
mvkly
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ha ami képet bedobtam nem téves, akkor optikain a távot nem tudod majd használni hangerőre. De az optikai bemenetesek is 120ezer/pár-tól indulnak.
Adtak egy linket HDMI-re, Fenris A5, van kicsit olcsóbb is: [FENRIS ACTIVE 4]Bluetooth nem játszhat, ha a tv-d esetleg tud audio sync-et? A táv elvileg használható, legalábbis nálam megy. Úgy találnál 100ezer alatt is, szerintem. Edifier-ek pl.
Laikusként írok, várd meg a többieket is
-
spleenszuru
őstag
-
duo
addikt
válasz
HThomas
üzenetére
szerintem az álló nagyobbat üt ha magára rántja az egyenesági leszármazottad.
amíg kicsit voltak az enyéim, addig a monditorok falikonzolon voltak, aztán mikor nagyobbak lettek felpattintottam az állványa a cuccot, és megmondtam hogy mindent lehet de a hangfal marad. sosem volt gond.
amúgy ha cserén gondolkodsz akkor aplha65 evo. van védőrács. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Aktív hangfalakban nem jellemző a HDMI, de ha van is, akkor többnyire az is csak PCM jelet fogad, úgy ahogy az optikai bemenetük is. Ne nagyon számítsál arra, hogy az optikai/HDMI csatin áteresztett DD5.1 vagy DTS5.1 jelet a hangfal megszólaltatja. 1-2 kivétel azért akad:
Canton Smart Gle
(nincs HDMI, de van DD, DTS5.1)
Nubert NuPro SP-200 -
miresz
veterán
válasz
spleenszuru
üzenetére
Az attól függ milyen ársávban keresgélsz. pl: [ARGON AUDIO FENRIS ACTIVE 5]
-
Picco
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
hdmi/arc is elegge hifi/hazimozi felhasznalas, szamitogepekhez szant hangfalakba meg nem is talalkoztam eddig vele
-
spleenszuru
őstag
Hdmi (eARC) csatlakozású hangszóró tényleg nincs, csak soundbarok, vagy én vagyok ennyire béna kereső?
Mint kiderült, USB csatlakozású hangszórót nem is támogat hivatalosan a TV-m, tehát marad az optikai, vagy eARC. -
margithid
veterán
Telepítettem az audio szoftvert, asrock B75 pro M alaplap, de még mindig nem jó.
5 hangfalból 2 szól
-
-
margithid
veterán
5.1-es hangfalat, hogy kell pc-hez csatlakoztatni?
Csak 2 hangfal szól az 5-ből. -
Sziasztok!
Egy Tannoy 802 + állvány kombót szertnék kiváltani földön álló hangfallal.Gyerekbiztosítás miatt kéne, egyrészt most könnyen feldönthető, másrészt nem szimpi, hogy szabadon van a membrán, nagyon sérülékeny így.
Létezik földön álló aktív hangfal értelmezhető árkategóriában? Nem igazán találtam ilyet...
Gondoltam még arra, hogy veszek két passzív állóhangfalat, viszont sajnos a TV alatt a szekrényben nincs igazán hely még egy 10 centi magas slim erősítőnek se.... 9.5 centi magas helyre meg nem igazán tudok mit berakni... vannak olyan kompakt erősítők amik működhetnek erre a célra?
-
tozo86
tag
Sziasztok!
Vettem egy Edifier R1280DB hangfalat és ezt szeretném beállítani az LG 55UN74003LB TV-m távirányítójahoz az univerzális távirányító menüben, de nem sikerül. Sajnos a TV nem ajánlja fel az Edifier márkát a beállításnál.
Valakinek sikerült már összehangolni a kettőt? Ha igen, hogyan? -
mvkly
senior tag
Ezt már nem akartam, mert biztos elcsépelt: Yosi Horikawa - Letter
Szintén nem a legjobb minőség: Torre Florim - Firestarter -
PuMbA
titán
Színpadképre (sajnos az első kettő YT minősége nem annyira jó, FLAC-ban jobb):
Sade - Sally
Hans Zimmer - Mission Impossible 2 Orchestra Suite: Part 1 (Live)
Shania Twain - You Win My Love -
mvkly
senior tag
Egy audioban jártas haverom ajánlott pár számot, amit az új monitorokon érdemes elengedni:
[nagyon "közeli" élmény] [visszhangok] [link] [link] [színpadkép]Ezeket meg én találtam:
[asszem itt már volt linkelve] [link] [az énekesnő konkrétan az ölemben ül] -> erre haver ezt írta: mintha binaural mikrofonnal vették volna fel, egy kezelt 1,5-2 négyzetméteres kis szobában
[finom apró hangok] [8:00 - 10:00-ig az a dinamika...] [link]Persze amit lehet, nem youtubon hallgatok.
#64965 Degeczi
Értem, ez így logikus. Hátrányát igazából nem éreztem, csak fura megoldásnak tűnt. -
Degeczi
nagyúr
Ha van hangerő távszabályozási lehetőség is, akkor ez mindig így van ilyen hangfalaknál, hiszen különben csak motorral lehetne utánállítani egy potmétert az aktuális helyzetre, és az csak nagyobb erősítőkön fordult elő régebben (ma pedig már teljesen általános a digitálisan szabályzott hangerő, így a "potméter" valójában csak egy végtelenített kétirányú impulzus-jeladó = pontosan olyan, mint pl. egy egér görgője)
-
mvkly
senior tag
Viszont a pattogó hang engem is érdekelne. Ha kikapcsolom a hangfalat, illetve halkabban, ha elindítom a böngészőt (? ezt még ki kell tapasztalnom). A hang nem zavar, de nem is jelent vagy okoz semmilyen problémát, remélem.
-
mvkly
senior tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Az valóban szégyen az Edifier részéről, h a lespórolják ennyire fontos információ kijelzését ebben a kategóriában is (belépő szinten még érthető lenne)
Az hagyján, de szerintem az övén is körbejár a hangerőszabályzó, nincs végállása, hogy legalább ennyi információt adjon. Mint az 1700BT-nél.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Moonwolf
üzenetére
Az SPDIF kimeneten semmi más nincsen, mint a digitális hangminták egymás utáni adatfolyama = ezen nem értelmezhető a hangerőszabályzás. Csak magukat a hangmintákat írhatod át, csökkentheted az értéküket, de az 16 bitről indulva nem elhanyagolható felbontás-veszteséggel jár (minden felezéssel elveszítve 1-1 bitet), ezért nem jellemző eljárás.
Házimozin ezért (is) jobb a HDMI csatlakozás, mert azon van külön vezérlőcsatorna is, ott átadható a kívánt hangerő értéke is.
Az valóban szégyen az Edifier részéről, h a lespórolják ennyire fontos információ kijelzését ebben a kategóriában is (belépő szinten még érthető lenne)
-
Moonwolf
senior tag
Megérkezett és be is lett üzemelve az Edifier S1000MKII hangszóró! Nagyon szépen szól és élőben sokkal dizájnosabb mint a képeken! Microlab Solo 6C után szokatlan a hangzása, de annó ez volt az Logitech Z-2300 után is!
Azt viszont elsőre furcsálltam hogy nincs visszajelzés a hangerőről.Beüzemelésnél át állítottam az Asus Xonar DS-be hogy SPDIF Out: PCM. Első körben ez nem volt elég, mivel ha különböző médiát indítottam el akkor pukkant egyet a hangszóró, de nem minden alkalommal! Hiába volt alapértelmezetten, valahogy nem vette a lapot a többi program, utána mindenhol átállítottam digitálisra és így nincs ez a pukkanó hang. Hiába volt át állítva digitális kimenetre volt ami a sima jacken ment ki (pontosabban optikán jött a hang, de a windows úgy érzékelte hogy jack en jön a hang), legalábbis a windows lejátszó eszközöknél lévő jelszint figyelőnél úgy mutatta. A sima jack kimenetes részt letiltottam a többivel együtt, úgy sincs használva.
Most hogy minden át lett állítva digitálisra, a hangkártya programjában a hangerőszabályzó nem működik, windows saját hangerő csúszkájával tudom csak állítani. Amit még észrevettem hogy a mappáknak csak akkor van hangja ha valamelyik lejátszó program megvan nyitva a háttérben, amúgy alapból nincs a windowsnak hangja a bekapcsolást leszámítva.
Lenne pár kérdésem így.
Igaz hogy már elmúlt hogy át állítottam az összeset digitálisra, de egy egy zene elindításánál mi okozhatta a pukkanó hangot?
Analóg kimeneten is próbóbáltam, tehát jack-rca ott rendesen voltak rendszer hangok, de digitális kimeneten miért csak akkor vannak windows hangok ha el van indítva egy zenelejátszó?
Digitális kimeneten miért nem működik a hangkártya saját hangerő szabályzó digitális potmétere (tekerem le és fel, de nem szabályozza a hangot)? -
Lajmund
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Magas hangok. Nekem a tannoy magasaitól volt ez. Mióta adam van ribbon magassakkal nincs ez a jelenség. Simán fàrasztja a fület mint a legtöbb monitor àltalàban akkor is ha ez nem az. De az is lehet ha bejàrodik kicsit lágyulni fog. Tuti nem a mély az nem csinál ilyet főleg nem ilyen kis piricka ládàval.
-
válasz
freelanced
üzenetére
A treble / bass potival próbáld meg külön-külön a magasakat, majd a mélyeket kicsit visszafogni, így ki tudod deríteni, hogy melyik zavar. Ha egyik sem hoz javulást (vagyis tényleg a közepek "túlsúlya" a gond, ahogy @lezso6 mondja), próbáld meg feltolni a basszust ÉS a treble-t, így egy hagyományos smile-görbét kapsz, ha ehhez vagy szokva, így lesz jó.
Én látatlanban arra tippelek, hogy a magasak zavarnak, így a treble lefaragása hozhat javulást. -
válasz
freelanced
üzenetére
Lehet a középtartományt érzed így. Mert pontos a hangfal hangja, harap.
De ez így jó, a jó hangminőségnek, középtartománynak lehet egy ilyen kellemetlen hatása, hogy ha mély és magaskiemelt illetve hulladék hanghoz szoktál. Gondolom olyasmiről van szó, hogy mintha a füledben szólna közel, nem a háttérből, nagyon közvetlen. Akár szédítő jellegű is lehet, a jó térleképezésnek is van ilyen hatása, ha eddig nem hallottál ilyet. Idő kell. -
freelanced
addikt
Üdv,
Befutott az S350DB, alapvetően meg vagyok elégedve vele, viszont azt vettem észre, hogy "nyomja a hang a fülem", nem tudom, hogy kimondottan a mély, vagy úgy általánosságban, de van egyfajta nyomás, és noha nem kimondottan fájdalmas, de kényelmetlen kicsit, fárasztó. Szerintetek ez csak amiatt van mert nem vagyok hozzászokva a hangtartományhoz, avagy tényleg problémás valami? Ha igen hogyan lehetne orvosolni? Próbáltam több elhelyezést (ameddig a kábel ért), de lényeges javulást, változást nem tapasztaltam.
Köszönöm
-
spleenszuru
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Edifier G2000 modellről esetleg van itt tapasztalat?
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Viszonylag kicsi, 2.0 hangszórókat keresek a Samsung Q80C 2023 televízióhoz.
1. Mennyit szeretnél költeni?
Max 30-50 ezer Ft.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb.
TV alatt, 2 db kicsi polc részen lennének, amelyek Magasság 30 x Szélesség 13 X Mélység 36 [cm] méretekkel bírnak, tehát jó kicsik. Illetve teljesen be lennének ide zárva a hangfalak nyilván.
A 2 kis polc rész egymástól 51 cm-re van.
1-3 méter távolságra tőlünk.
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb.
Optikai, és USB van csak a TV-n ilyen célra.
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.
Egyik sem fontos, talán egy távirányító, ha belefér a keretbe.Létezhet ilyen kicsi, de elmegy hangszóró páros?
Az az igazság, a gyári 2 hangszórója is kiváló (40W RMS), de "hátrafelé" szólnak, és falra/falhoz nem tudjuk a TV-t tenni, mert nincs helyünk úgy, szóval szeretnék valamit, ami "előre" szól.
Az lenne a cél, hogy alacsony hangerőn is halljuk, ha értitek. Mert jelenleg sokszor hirtelen reagálva kell gyorsan lentebb venni a hangerőt, mert erősebb hangok néha-néha túl hangosak, de a beszédet meg nem halljuk elég jól.Köszönöm előre is.
-
duo
addikt
Igen ezért esett vegul erre, mert ez hozza a kötelezőt, es egy hangyanyival jobb a mezony többi tagjánál. Ami ennél jobb kicsit az motu m2 ssl4+ de az mar budget-en túl volt. Meg kellett húzni egy határt
Ha a csicskább dizájnt választom akkor a sima volt1 ugyanezt tudja elvileg. Az kicsit olcsobb lett volna. De ez sajnos túl gyönyörű.
Ha hirtelen szembejönne (kicsi az esély) valami ertelmes alternatíva ami minden paraméterben megfelel, akkor még el tudok állni szűk két hétig.
-
PuMbA
titán
-
duo
addikt
na igen. ami még tetszett kb ez a kategória az audient id4 mkII, ( ennek egyszerűbb a kezelése)
illetve a topping dx1 amin van fejeskimenete is. de csak rca inputja van.
öszintén szólva a szimmetrikus kimenet is kellett, akkor meg 100 alatt értelmeset nem találtam.
amúgy ja nem akkora durranás ahogy hallgatom, de az m-audio m track
2x2-től sokkal tisztább jobb a tere.
magasba húz kicsit, brahiból a focalokra is rákötöttem és összébb ment a tér és izgágább lett az előadásmód. (a Hegelhez képest)
egyébként Hifimannal (HE4XX) egy AudioTechnika ATH A550Z meg JBL t210 társaságában hallgatom.
nincs vele baj. -
PuMbA
titán
Véletlenül botlottam bele, de igazából az a tapasztalat, amit írtam:
"Replaced my Volt 276 recording Pro interface ($300) with an SMSL SU-1 DAC ($80) this week for listening duties. The Volt has a mystery DAC chip as not noted. Have seen claims for Burr Brown and some say AKM. However...the SU-1 has a newer AKM 4493-S. On the Coax input. my system now has a larger soundstage and more resolving high-end."
Sajnos egy 20-30 ezres DAC-nak jobb hangminősége van, mint a kétszer-háromszor drágább Volt-odnak, amiben ugye a mikrofon bemenetet fizeted meg, nem a hangminőséget. Én is így jártam a Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen-nel, ami DAC-nak nagyon halvány volt. Azóta kerülöm az ilyen interfészeket messziről, mert ezeket csak felvételre készítik, nem lehallgatásra.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
Igen, ez tiszta, viszont egy nagy membrán helyett több kisebbnek már lehet nagyobb a felülete, ezt próbáltam leírni, tehát ugyanakkora lengéssel is több levegőt mozgat meg.
Mint amikor a Hartke basszgitár-kombóban egy nagy hangszóró helyett négy kicsi van, és ugyanolyan mélyre megy le. -
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Mélyebbre van hangolva, azért megy mélyre. Cserébe a hangminőség gyengébb lehet, pl torzítás, sebesség. Persze ez relatív, tehát nem arról van szó, hogy az S3000-nek rossz mélye lenne.
Sőt, lehet menni mélyre egy 3" hangszóróval is, de akármilyen jó is, a hangerő már limitál, mert méreténél fogva nagyobb kilengés kell neki az azonos hangerőhöz.A mélyhez azért is kell nagy membrán, mert pl ha adott teljesítményen egy adott membrán, ha 100 Hz-en 1 millimétert leng ki a membrán, akkor 50 Hz-en 4 millimétert, 25 Hz-en pedig már 16 millimétert! És ez ugyanannyi watt mellett. Ha pedig nagyobb a membrán, több levegőt mozgat meg, tehát kisebb kitéréssel tudhatja ugyanazt a hangnyomást.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Hazafele volt időm gondolkodni, eszembe jutott az a téma, hogy az S3000 milyen szép mélyeket tud 6.5"-on, mint az S350/351/360 8"-on.
Elméleti fizika következik, nem gyakorlati tapasztalat, szóval aki jobban ért hozzá, javítson ki.
A hangnál a szállított levegő mennyisége számít*, az pedig a frekvencia megszorozva a hangszóró kitérésével - tehát ha a kitérés ugyanaz, akkor a felület számít, és két 6,5" hangszóró felülete nagyobb, mint egy 8"-os.
Ha innen továbbmegyünk, akkor egy ikerhangszórós 8"-os rendszer (mármint ahol összesen négy van - mondjuk egy Klipsch reference 800) mélyebbre mehet, mint egy darab 12" mélynyomó - persze még mindig feltéve azt, hogy a lengőtekercs mozgása ugyanakkora.
És több kisebb hangszórónak kisebb lehet a tehetetlensége, tehát elvileg a basszus is "gyorsabb" lehet.*ezért van az, hogy 3kHz-hez elég egy csipogó, 30Hz-hez meg egy nagy böhöm kell: hiszen ugyanakkora hangnyomáshoz százszor annyi levegőt kell szállítani - és itt még szó se esett a hallási karakterisztikáról.
-
PuMbA
titán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
1. A hangfalakat körülbelül fülmagasságba kell rakni, azaz +-20cm szóval nem értem ezt a pöttöm állványt. Így úgy szól minden mintha lentről, azaz padlóról jönne a zene.
2. A fal tök üres és a padló kő, halálos kombináció. Tehát össze-vissza pattog a hang és oltja ki, erősíti fel egymást. Itt a jó hang kizárt. A padlóra egy vastagabb szőnyeg kell, a falra pedig minimum 2db rendes akusztikai panel. (Nem a 3 ezres vékony szivacs).
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Megjött ez a két csoda állvány. Nem tudom hogy használt volt-e vagy csak szállításnál dobálták.
Ezt tudtam kihozni belőle. 4 méter széles a nappali. Balról a pult és a komód határól, jobbról meg az íróasztalom és a szék. Hangfalak és a fal között van egy jó 20-22cm.
Esetleg van még valami ötlet amivel jobb lehet szívesen veszem.
-
Lajmund
őstag
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
Én úgy jöttem ebbe a topikba hogy a 10 ezer forintos logi 2.1-et akartam lecserélni most meg ott tartok hogy fél milla kb az egész cucc úgy hogy a mélyet hasznàltan vettem(erről majd írok késobb)😂😂 Nem akartam csak max 50 ezret ràszánni. Amúgy meg ha már van pénz 4070-re akkor màr én is ràdobnék és legyen 4080 mert annyival időtállóbb meg erősebb
Mondjuk ha csak annyit kell tudnia hogy a youtube-on hallgatott műsorokat hallják kb tökmindegy ha már zenét is hallgatnak akkor karcsu a 10. Én is aprót nézném a helyedben mert lehet egy 30-40ezres szettet tudsz venni 10ért hasznàltan. -
carl18
addikt
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
Unokaöcsémmel pont ezt jártok meg pár hete, át néztük a piacot árukereső stb.
És a Edifier volt az első normális ajánlatt ami szól is valahogy.
Ha már 10E alatt kéne venni valamit asztali géphez ami talán vállalható is.
Edifier R12U 2.0 Aktív hangfalSzerintem azért nem tudnak neked 10E alatt ajánlani mert azokat a modelleket senki se tartja számon.
Ami alapjáraton küldtél Genius is elég lehet szüleidnek.
HF180 -
Moonwolf
senior tag
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
Ezek a pár ezer forintos hangszórók arra vannak hogy a mobil eszközök beépített hangszóróinál hangosabb szóljanak vagy csak hogy szóljon valami.
Ezek közül érdemes lenne valamelyiknek egy esélyt adni.
GoGEN PSU102 2.0 2x5W
SPEEDLINK SL-810005 2x6WAmúgy meg a Genius SP-HF180, 2x3W-ot tud.
Persze a wattok nem jelentenek semmit, de ebben a kategóriában talán mégis, ha ennyire számít hogy 10 alatt legyen. Ez a kettő bőven alatta van és hogy mivel hangosabbak ezért nem kellene annyira feltekerni a hangerőt, nem lenne akkora torzítás, talán nem lenne olyan laptopos hangzása.Sajnos drágábbak lettek a dolgok. Ha még lehetne kapni Genius SP-HF 1250B-t, az is több lenne mint amikor 10-12 ezer forintba került. Az alá meg nem volt érdemes akkor sem menni.
-
carl18
addikt
Most néztem Emagon a Edifier R1280DB 30E forint +2 vásárlás esetén 15% kedvezmény.
Így darabja 26E ami elég jó ár érte szerintem.
Nagyon akcióznak így mondhatni elég jó ajánlat. -
alphamooncam
őstag
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
"Otthoni szülői géphez keresnék 2.0-ás hangfalat 10.000 Ft alatt.
Genius SP-HF180 2.0-et nézegettem, de szerintem ennél jobbat is lehetne találni valamivel többért, nem? Nagyon laptopos a hangzása.""Akkor szólok a szüleimnek hogy vegyenek fel kölcsönt, mert csak úgy lesz hangjuk a gépüknek recsegés nélkül."
Soha nem voltam IT-s, mindíg bérből és fizetésből éltem nyugdíjazásomig. Azóta meg az utóbbiból.
Tedd fel a kérdést, magadban, hogy mennyire szereted a szüleidet, és mennyit ér meg Neked, ( nem nekik ) hogy egy viszonylag megbízható aktív hangszóró párjuk legyen.

P.S.: Lehet egyébként gyűjtögetni is, sokan mások is így tesznek.
-
mvkly
senior tag
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
Szia,
Ilyesmi nem jöhet szóba? Nem 2.0, de egész tisztán és szépen szól az árához képest. Szerintem jobb lehet, mint egy dupla recsegő a monitor mellé. Plusz rádió a szülőknek. -
alphamooncam
őstag
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
" I mean, wtf... értem hogy mindenki el van eresztve és ki van tömve a zsebe IT-sként, de vannak egyszerű emberek kevesebb pénzzel, és talán jó lenne egy szakmai topikban, ahol mnidenki szakértőnek gondolja magát a témában, kcisit szétnézne alsó árszegmensben is és gyűjtene valós tudást."
Ez az állítás egy BS !
Nem ismerem a többi topikot, de itt nincs kereskedő, senkinek nem érdeke semmilyen szinten, hogy több pénz húzzon ki a zsebedből.
Ha azt mondjuk, hogy van egy szint ami alá nem érdemes menni, az azért van mert tényleg nem, de ha másként gondolod, a lelked rajta, de megszólni azt aki önzetlenül segítene, enyhén szólva is illetlenség.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
Hauptmann
üzenetére
Nem értem egyébként, 20 éves korom óta feljárok prohardverre, de soha nem kaptam értelmes választ, ha számítógépes cucc vételről vagy hardware vételről volt szó. SOHA!
1) Mondasz egy tól ig összeget, pl 15.000-20.000 ft van rá, ajánlanak valamit 25.000-ért
2) Venni akarsz egy 4070 kártyát, azt mondják vegyél 4080-atI mean, wtf... értem hogy mindenki el van eresztve és ki van tömve a zsebe IT-sként, de vannak egyszerű emberek kevesebb pénzzel, és talán jó lenne egy szakmai topikban, ahol mnidenki szakértőnek gondolja magát a témában, kcisit szétnézne alsó árszegmensben is és gyűjtene valós tudást. Mert így el lehet gondolkodni, hogy vajon tényleg értenek-e hozzá, akik a drága cuccokat itt javasolgatják...
Mert érdekes módon, ha utánanézek, MINDIG találok ár-érték arányban megfelelőt.Most kisírtam magamból, de eskü ez volt az utolsó hogy véleményt vagy javaslatot kértem itt a prohardveren.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Otthoni szülői géphez keresnék 2.0-ás hangfalat 10.000 Ft alatt.
Genius SP-HF180 2.0-et nézegettem, de szerintem ennél jobbat is lehetne találni valamivel többért, nem? Nagyon laptopos a hangzása. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Edifier S360DB 2 sugárzóját szeretném falra tenni, mert a TV állványon kellene a hely, illetve szerintem hangforrásként is jobb lenne fentebb, a TV 2 oldalán.
Milyen falki konzolt javasoltok? Ahogy nézem, a többséget úgy kell rögzíteni, hogy belefúrok a sugárzók hátuljába. Ezeket azért szeretném elkerülni vagy nem cseszi szét a dobozt, illetve nem árt a hangminőségnek?
Fúrás nélküliek közül ezt találtam hirtelen, ami árban sem vészes, erről vélemény?
Egyéb javaslat, tanács? -
Moonwolf
senior tag
-
duo
addikt
Értelek. Yt tesztekben a kezdeti hype utan volt aki azt mondta hogy bemeneti oldal szempontjabol mindegy hog focusrite audient vagy ez, nagyjabol ebben az arfekvesben. Kicsit jobb de nem akkora lépés, vagy semekkora. Monitorozásra viszont ezt választaná.
Van amúgy egy beringher mérőmikrofonom. Úgyhogy tudok mérni. Meg a szimmetrikus kimenet is kellett.
De sajnos a csicsa is számított a választásban
Na de ne szaladjunk ennyire előre eloszor erkezzen meg.
No és a linearis tápok után merre kutakodjak?
-
PuMbA
titán
Nem ezért írtam, hanem mert ki kell fizetned a bemenetet, az ahhoz tartozó ADC-t, áramkört stb. Ezek helyett szerintem érdemesebb a kimeneti hangminőségre fordítani mindent pénzt, tehát olyan DAC-ot venni, ami csak DAC.
Mert a Tascam-nak sincs annyira jól szűrve az USB tápja. Inkább érdemes jobb DAC-ra költeni szerintem, mint DAC-ra amihez veszel külön 30 ezerért iFi iPower tápot. Amúgy lineáris tápegységet adhat több pluszt, de azok sajnos drágábbak. Ahogy írtam az iFi nem hozott nekem annyit, amennyibe kerül. Nem jó vétel.
-
duo
addikt
Na kedveseim, addig olvastam a toppingokról, míg mármár megremegett a kezem es ujítotttam egy dx5 lite-ot. De aztan aludt rá párat, és megvartam míg elmúlik. Így desktophoz rendeltem inkabb egy ilyet:
[link]
Jövő héten erkezik. Kivancsi vagyok Silk-ék is tesztelik őket a Hitspace-ben.Viszont nem jar hozza.kuön 5V-táp. Vagy adapter ahigy tetszik.
@Pumba te mit is vettél a toppingodhoz? iFI?
Tudsz linket dobni?Köszi.
A.hangjáról majd beszámolok, egy m-audio 2x2 interfésszel meg egy Hegel dac-kal tudom összevetni
-
Deer76
aktív tag
válasz
tal-garius
üzenetére
kapott 106cm-es TV, teljesen jó, egyelőre nem lesz cserélve.

Lajmund: a könyvekhez ragaszkodnak, azon nem tudok segíteni.

-
lowzor
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
"Ha van a TV-n jack kimenet. Habár az csak ilyen alibi cucc, szokott lenni, általában nem túl jó minőségű sajnos, egy S1000-nél már simán limitál."
TV-hez is lehet DAC-ot használni, aztán máris nem limitál annyira.
Amúgy az igaz, hogy ha nincs jack a TV-n, akkor bukó a sztori.Mindegy, én elégedett vagyok nagyon vele, aki meg T5-ön töri a fejét az S1000 mellé, az nyilván átgondolja a buktatókat is, és csak úgy ugrik bele.
-
válasz
lowzor
üzenetére
A hangerőszabályzás kényelmes, DAC potmétere, vagy Windows alól.
Ha van DAC...
Táv meg nincs.Ha TV-hez van kötve, akkor pedig simán lehet a TV távjával.
Ha van a TV-n jack kimenet. Habár az csak ilyen alibi cucc, szokott lenni, általában nem túl jó minőségű sajnos, egy S1000-nél már simán limitál.
-
lowzor
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
A hangerőszabályzás kényelmes, DAC potmétere, vagy Windows alól.
Ha TV-hez van kötve, akkor pedig simán lehet a TV távjával.
A digitális bemenetet, BT-t nyilván bukom (mondjuk nyilván nem, csak ott nem segít be a T5), de az engem nem érdekel, mert csak így használom. Ezt nyilván mindenkinek mérlegelnie kell vásárlás előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest