-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
Több fogalom is kavarodik.
"Hangfalkábel"-nek azt van értelme nevezni, ami ténylegesen hangfalhoz használható, vastag kábel: az erősítőt (akár egy külön erősítőt, akár egy aktív hangszórót) összekötve a passzív hangdobozzal. Ha ennek cseréled föl a polaritását, ellenfázisban fog szólni a két doboz, mélyhiányosan, furcsán.
Alább viszont szinte biztosan egy sima RCA (és talán jack a másik végén, de ez most mindegy) sztereó kábelre gondolsz - ami azonban nem "hangfalkábel", és szétszedés, forrasztás nélkül a polaritását sem tudod fölcserélni. De persze nem is kell. RCA-nál a két oldalt egyszerűen föl tudod cserélni, és arra valóban lehet is szükség ha pl. lakberendezési szempont miatt föl kell cserélni a bal-jobb dobozokat.
Ha viszont erre gondolsz, és azt írod, h nincs jelölve a kábelen (bár furcsa lenne) akkor meg az nem érthető, mi az, h fordítva volt? (amúgy ténylegesen fordított, hibás jelöléssel gyártott kábel is előfordul néha)
Mindenesetre nincs jelentősége, hétköznapi dolog. -
Azért egy 18ezer forintos hangfal árát még egyszer rákölteni csak kábelezésre szerintem erős túlzás. A ló túlsó oldalára sem érdemes átesni. Én kb 1000 ft-os jack-RCA kábelt vennék, a két hangfal közé szintén nem kell egy hűde kábel, 12 watt RMS-t kell csak átvinnie.
Kácsa meg pfff, én olyanoktól nem vennék semmit, akik kábelbejáratást meg olyan táp(!)kábelt árulnak, aminek 700ezer (!!!) forint métere.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
IO.sys
őstag
Ezek jók. Szerintem mindkettő hangfalkábel megfelel, a drágábbikban több az anyag, több a mozgástér (de van, aki 1-1 vékony elemi szálon köti be a hangfalát, de a már egy másik történet). Amit ne hanyagolj el, az a 3 hegyes láb, esetleg gumi kiegészítéssel. Nálam ég és föld az eredmény. [link]
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest