- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pont arról beszélek, hogy nem kell az E húrhoz tudnia a 41 Hz-et a hangfalaknak, vagy legalábbis nem létszükség.
Spektrum analyzer szerint a szám legalacsonyabb zenei hangja G# (kb 52 Hz), de cserébe a lábdob szépen lemegy kb 40 Hz-ig.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #59491 üzenetére
Ja, de például ebben a számban se használják a basszusgitár E alaphangját, azaz simán az E húrt, hanem lefogják a 4. és 6. bundnál és máris nem kell a 8" Több számba, mintha direkt nem használnák, mert tudják, hogy kevés embernek van hozzá hangfala.....ez nem tudom mennyire megfontolás.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Balerik #59497 üzenetére
Általánosságban volt róla szó. Nálad van térfogat. De egyébként nagy térfogat se feltétlenül kell, akár 3" hangszórókból is kijöhetnek komolyabb mélyek.
Ja meg nem basszus mennyiségről volt szó, hanem az alsó határfrekvenciáról, hogy meddig megy le. A "van bőven basszus" elég sok jelentésű lehet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz jjeahh #59495 üzenetére
Vannak még ilyenek: Group test: powered 3-inch monitors
Ebből a Tascam volt ajánlott itt, csak már régóta nem kapható.
-
válasz jjeahh #59493 üzenetére
Ja, ez a sima A7, a régi. Azóta a A7X is régi már ugye.
Szerintem itt az akusztika is simán közbeszólhat brummogásilag, ha így a szélen vannak.
Az egy pár Genelec 8010? Azok tényleg cukik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz jjeahh #59490 üzenetére
Sima A7 vagy A7X? Mert utóbbinak sok mélye van, de 6.5" (gyártói marketing szerint 7") létére nem megy annyira mélyre mint a többiek. Meg kérdés, hogy ténylegesen egy helyen hallottad-e a kettőt, mert az akusztika nagyon sokat csalhat.
[ Szerkesztve ]
-
Azért vagy így vele, mert azt szereted amid van.
Akusztikusabb stílusoknál azért nem zavaró, ha kicsit hiányzik az aljából, még mindig ott vannak felharmonikusok, így ami hiányzik azt odaképzeled. Pl sima basszusgitár E húrja 41 Hz, amihez minimum 8" kéne, hogy halld az alaphangot, de ott vannak a a 82 Hz, 123 Hz felharmonikusok. Te ezért tudod 5" mérettel is élvezni, mert hozzászoktál ehhez, hogy az agyad kiegészíti. Én meg 8"-hoz vagyok szokva, így rögtön hallom, ha nincs meg az alaphangja a basszusnak, nem dőlök be az átverésnek.
Elektronikusnak azért kell mély, mert sokszor nincsenek, vagy legalábbis nagyon gyengék a basszus felharmonikusai, így ha az alaphang hiányzik, akkor egyszerűen nem szól jól.
Persze van ellenkezője is: csak felharmonikusok vannak, alaphang nincs. Pl Armin van Buuren - Blah Blah Blah vagy AWOLNATION - Sail. De miért is nincs? Mert tudják, hogy a célközönség nagy része úgyse veszi észre, számukra csak az a fontos, hogy meglegyen sok basszus érzete.
-
jjeahh
nagyúr
Érdekes amúgy, hogy apám Genelec 8030C-jén a brummogást én már túl soknak éreztem, ugyanott, mellette a 6.5" (?) Adam A7-nek sokkal visszafogottabb volt a mélye . Laikus vagyok, de gondolom nem csak a méret a lényeg és ízlés kérdése is. Én az LSR305 hangját több nap alatt sem tudtam megszokni, de fogalmam sincs miért, mert nem tűnt rossznak, sőt! Eddig amit hallottam, azok közül az öreg Adam A7 tetszett a legjobban, nyers, száraz, nem hazudik, pár zeném ment a kukába miatta . Az biztos, hogy akkorák a különbségek, hogy online nem mernék studió monitort venni.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #59483 üzenetére
Én egyre inkább úgy vagyok vele, hogy az 5" az egy jó sweet spot, mert még kis méretű és az általános zenékben mindent meg tud mutatni, nem maradsz le semmiről, például: Sade - The Sweetest Taboo. Ebben a számban minden úgy szól, ahogy kell: ének, dobok, gitár, szinti, bassz gitár, trombita. Semmit se nyerek egy 6,5 vagy 8 colossal, ha ilyen hangszereket hallgatok és milliárd hasonló szám van.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
-
válasz AuraSync #59484 üzenetére
A 8" kb 40 Hz-ig megy le, s vannak azért elborult zenei műfajok vagy filmek, melyek simán lemehetnek 20 Hz-ig vagy akár alá is. Erre a feladatra már rendes subwoofer kell. Olyasmi szörnyeteg se elég, mint a KRK Rokit 10-3, ami 10" mélyhangszórós, mert az is kb 30 Hz-ig megy le "csak".
-
-
-
válasz Hauptmann #59476 üzenetére
Nekem ez inkább jack dugós megoldásnál volt jó nagyot szólt, optikánál csak egy kicsi pattanás van amolyan hangszóró bekapcs pattanás.
Amúgy naon egyszerű miután betölt a Win utána kell bekapcsolni a hangszórót és problem solved.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
fuser123
csendes tag
Sziasztok!
Két ünnep közötti szünetben elhatároztam, hogy meglepem magam egy új hangfallal.
Korábban egy 2.1-es Creative Inspire 3100-as (talán) szetem volt, amivel egyébként meg voltam elégedve, de 20+ éves volt a lelkem (és az egyik membrán már repedezett )...
Viszonylag helyszűkében lévő íróasztalra kellett pc-hez; filmnézésre, zenehallgatásra, játékra; 40K-ig; SB Audigy SE kártyához.
Visszaolvastam majd' ezer hozzászólást, és a végén egy Edifier R1700BT mellett döntöttem 41K-ért. Nem bántam meg...!
Köszönöm szépen mindenkinek a leírtakat! Hasznos volt a választáskor!! -
Hauptmann
addikt
Másoknál is van a Wiindows i11 ndításakor egy hangos puffanás a hangszóróban, ha optikával van összekötve a hangkártya (Xonar DX) meg a hangfal? Nekem mostanában jött elő, gondolom, valamelyik frissítés okozhatja.
Más. Az ajánlott 2.1-hez nem kéne beírni az S360DB-t?
-
PuMbA
titán
Na, remélem az új JBL-ek nem ilyenek, de az LSR305-ök tervezési hibásak. 1 év után jobb oldalt megint halkult a magas sugárzóm, azt hittem a fülemmel van baj, de nem. Úgy, hogy hozzá sem értem a hangfalhoz, csak ki-be kapcsoláskor minimálisan. Mondom most nem viszem szervizbe, DIY lesz. Megütöttem kívülről a hangfalat és vagy visszajött normálisan hangerőre, vagy elhalkult teljesen Szétszedtem, a magas sugárzó egyik csatlakozója a panelbe eléggé nincs beledugva, de hiába erőlködtem, nem sikerült beljebb tolni, maximum pár tized mm-t. Összeraktam a hangfalat, most meg olyan hangos lett a magas sugárzója, hogy a másik hangfalamról is kiderült, hogy annak is halkabban szól Legközelebb szétszedem őket és eszközölök rajtuk kicsit, hogy sose történjen ilyen, mert eldobom az agyam.
[ Szerkesztve ]
-
agaron
tag
Sziasztok!
PC melle szeretnek venni zajkeltot. Egy csunya regi Genius 2.1-em van, viszont igy, hogy allithato magassagu asztalom lett, a melynyomo neha messze van... meg egyebkent is szofisztikaltabb dolog erdekelne
1. Mennyit szeretnél költeni? Legyen max 50 kicsit folotte beleferhet.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb. Iroasztalon, 180 cm szeles az asztallap, lehet a ket szelere megy de 50-100cm kozott lesz a max tav. Meg most koltoztunk, kialakuloban a setup
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb. Van egy Creative Sound Blaster Z hangkartyam optikai kimenettel, de egyebkent is legyen tobb csatlakozasi lehetoseg rajta.
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb. Optika a fentiek alapjan.
Maga a dolgozo 7 m^2 egyebkent, leginkabb jatekra es zenere lesz hasznalva.Steam Deck | PC | PS5
-
válasz Viktor77 #59466 üzenetére
Vigyázz mert a végén még Champipi megmagyarázza, hogy a 10x-er drágább Klipsch 10x-er jobban is szól.
Komolyabb hifis topic.
Ezen a fórumon minden van csak nem komolyság, legutóbb az Alder Lake topic-ban bizonyították ezt be a fanatikusok.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Champipi
aktív tag
Edifier-t minek vesztek? Van ezeknek bármilyen hiteles mérési jegyzőkönyvük? Mert nekem az a gyanúm, hogy ezek csak csinálnak egy hangfalat ami "jól néz ki", de a hangzást nem tudják egyelőre befolyásolni.
-
FoLey-v
addikt
válasz gubabela #59452 üzenetére
Akkor lehet Edifier közül fogok választani. Az 1255a csak aprón látok jó árért 12k.
Annyival lesz még változás hogy poton pénzért ha megtalálja a munkatársam m-audio fast track külső hangkártyát is tudok szerválni.lezso6 Akkor visszaolvasok erről.
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Izland`
tag
válasz AuraSync #59462 üzenetére
Charge 4.
Úgy voltam vele, hogyha tényleg sokkal jobb lesz az edifier, akkor megéri azt az 5 percnyi macerát, ameddig kiviszem a teraszra, de a fentiek miatt ezt majd csak jó időben fogom eljátszani.
Van úgy, hogy reggeltől estig kint vagyok, sőt, jó időben a teraszról szoktam dolgozni is (ho), így nagy terhet nem jelentene, hogy ki kell pakolni a hangszórókat. -
-
Degeczi
nagyúr
-
válasz Izland` #59458 üzenetére
Zsír, az elég jó ár.
Hőmérséklet miatt nem hiszem, hogy baja lenne, de a pára miatt igen, hisz ha hideg van, akkor kicsapódik benne pára, főleg ha melegből viszed ki, akkor szinte garantált hogy belül vizes lesz, ami kikapcsold állapotban nem probléma, de bekapcsolva igen, ezért szokták írni a kezelési útmutatókban is, hogy használat előtt érdemes megvárni, amíg felveszi a szoba hőmérsékletét a cucc, így a levegő eközben feloldja az esetleges lecsapódást az elektronikákon belül.
[ Szerkesztve ]
-
Izland`
tag
válasz lezso6 #59442 üzenetére
Megrendeltem az R2850DB-t, sikerült megvenni számlával, garanciával 80.000 forintért, hétfőn érkezik. Ha mégsem válik be, akkor maximum feldobom hardverapróra.
További hülye kérdés:
Van egy fedett, de nyitott terasz a ház mellett. Ha a hőmérséklet 0 fok körül van, akkor kivihetem oda, nem árt a hangszóróknak a hideg, vagy ez inkább kerülendő?Sokat szoktam az udvaron lenni a kutyákkal, pakolni, stb, ha nem árt a hideg neki, lehet néha kivinném oda is.
[ Szerkesztve ]
-
Champipi
aktív tag
Hátha mást is érdekel: iLoud Micro Monitor felkerült az asztalra. THomann-ról rendeltem, ingyen posta és ingyen visszaküldési opcióval, ki is jött 3 muinkanap alatt.
Nagyon jól szól, le kellett vegyek a basszusból, mert túl sok volt. A kis 3" membrán olyan mélyeket csinál, hogy öcsém egy szinttel feljebb említette, hogy bizony átbrummogott a födémen.
Direkt azért vettem ilyen, mert nem akartam, hogy asztalon foglalja a helyet, és kicsike legyen. Ezeket mikrofon állvány csőre rögzítette mígy pont fülmagasságba kerültek.
Persze lehetett volna kétszer ennyiért Genelec is, de annak még kevesebb a mélye.
Egyedüli bibike, hogy bekapcoslás után 10 másopdpercig zümmmögő hangot ad, állítólag mert ilyenkor még keresi a bluetooth forrást, de aztán megszűnik a zümmögés...
Nagyon szépen szól, elégedett vagyok vele.
-
zsolt734
tag
válasz AuraSync #59432 üzenetére
Vannak mélyek, összességében kiegyensúlyozott hangja van, már amennyire meg tudom ítélni.
Viszonyítási alapom egy Superlux HD330 nyitottá alakított fejhallgató. Annál több mélyet tud, illetve tényleg kiegyensúlyozott, nincs túltolva egyik tartomány sem. Nekem nagyon tetszik.A hangkártyám alaplapra integrált Intel akármi (HP zBook laptop), ha ez számít.
-
gubabela
senior tag
válasz FoLey-v #59445 üzenetére
Itt a fórumon jókat írtak a 1255a-ról is, én nem ismerem. 1250b-t hallottam akkori áráért nem volt rossz vétel (10e) , de azért az a belépő kategória alja volt akkor is. Edifierből van itthon 2db is, kidolgozottságban azért ezek magasabb kategóriát képviselnek mint a genius. Én amondó vagyok, így kicsit több tapasztalattal a hátam mögött, hogy nem vennék 5 zoll alatti hangfalat, már a fizikai korlátai miatt sem, mindegy, hogy ki a gyártója. A másik javaslat, hogy ha van rá lehetőséged akkor hallgasd meg vétel előtt.
-
Molydeus
őstag
válasz kutyek #59447 üzenetére
Igen, de általában az jobban korlátoz mint a koax, ha nagy felbontású anyagot játszol le. Van néhány DSD albumom, optikain nem mindig megy át a DoP (pl. a mostani DAC-om sem tudja). Persze ez már csak akkor lenne szempont, ha éppen van alkalom magasabb hangerőn hallgatni.
Az Alis DAC ebből a szempontból ideális lenne, kb mindenféle bemenete van, amit az itthoni holmik tudnak, de egy szinttel feljebb lévő monitorokhoz gondoltam eredetileg.
Körbe nézek, találok-e valami egyszerűbb, preampként is funkcionáló DAC-ot, ami jó lehet az Erishez, aztán meglátom mi lesz.
Azt jól gondolom, hogy az 5XT-nek nem nagyon van alternatívája ebben a korlátozott méretben?M.
-
válasz FoLey-v #59445 üzenetére
Akkor milliomodik alkalommal is...
Nincs hangbeli különbség a régi és az új (v1, v2 vagy sima és II) 1250B között. Sokan azért gondolhatják mégis hogy van, mert pl mások az akusztikai körülmények. Meg hát az emlékek megszépülnek, mert a legtöbbeknek itt az SP-HF1250B a belépés a minőség világába.
-
FoLey-v
addikt
válasz gubabela #59444 üzenetére
A genius sp-hf1250b jókat olvastam róla,de csak az első széria. Nem tudom a második széria milyen lehet,mert vegyes a vélemény ahogy visszaolvastam. Most GENIUS SP-HF 1255A van eladósorban.
Az edifier r980t összefoglaló szerint jobb mint genius.
Nézegetem még a listákat.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
gubabela
senior tag
válasz FoLey-v #59437 üzenetére
Értem. Akkor valamelyik edifier jó lehet. Ha találsz használtan 5" vagy nagyobb hangszóróval akkor azt érdemesebb. Nem tudom most mik vannak használtan, de edifierrel nem nagyon fogsz mellé. Régen több gyártó is jobban jelen volt a belépő kategóriában, de ezek mostanra már kikoptak sajnos. Ilyesmiket nézegess még, hogy thonet & vander, genius sp-hf1250b
-
Molydeus
őstag
válasz kutyek #59441 üzenetére
Sajnos a szoba akusztika az asztal elhelyezése miatt adott és messze nem ideális, de ezen jelenleg nem tudok változtatni. Nem is kifejezetten anomáliára gondolok, de azt nem szeretném, ha nagyon vékony lenne a végeredmény.
Bármilyen DAC is lesz végül, az biztos, hogy a PC-vel egy USB bridge-en keresztül lesz összekötve, ami már adott. A fejes láncon már bizonyított, szóval ha a linkelt Alis DAC lesz a megoldás a monitorokhoz, akkor I2S-en, ha pedig egy egyszerűbb, akkor koaxon keresztül kapná a digit. jelet, hogy a lehető legjobban el legyen választva a PC-től érkező zajoktól.
M.
-
kutyek
senior tag
válasz Molydeus #59434 üzenetére
Az alis cucc jónak tűnik, valószínűleg az is. Nyilván elterjedt vélekedés, de hülyeség (bocs ), hogy a DAC chip maga okozna bármilyen hallható hangkép-anomáliát. Ami azt illeti, lényeges, hallható (értsd: ABX vakteszttel jól kimutatható) különbségek még komplett DAC-ok között is ritkák, nemhogy a chipek között. Másrészt a geometria (a hangszórók elhelyezése, szoba akusztika) biztosan hallható módon befolyásolja a tonális karaktert, de ezért van hátul a bass/treble poti (még a játék az elhelyezéssel)...
A másik DAC esetén ez nem világos: "egy koax bemenet az USB IF-hez" - ezen mit értesz pontosan? -
Hauptmann
addikt
Sajnos, elment az ára valóban.
Viablue Absorber, én nem próbáltam, de állítólag ez sem rossz.
-
Izland`
tag
Sziasztok!
Teljesen laikus vagyok a témában.
Jelenleg egy JBL Charge 4-t használok zenehallgatásra, ennek keresem az utódját.
Az Edifier R2750DB(kb 75ezer forint)-EdifierR2850DB(kb100ezer forint) között van érdemi különbség? Megéri a 25ezer forint felárat az R2850DB vajon? A fenti JBL-hez képest ezek az Edifierek minőségre jobbak lesznek, vagy nem nagyon fogok érezni különbséget?
Továbbá lehet, hogy hülye kérdés, de a fenti Edifierekhez később lehet-e/van-e értelme "mélyládát" csatlakoztatni például, hogyha keveselném a mély hangokat?
[ Szerkesztve ]
-
FoLey-v
addikt
válasz gubabela #59430 üzenetére
Az erősítő pc-re van kötve. Nembaj ha nem leszek előrébb.
Csak szeretnék megszabadulni az erősítőtől. Az alaplapi Realtek ALC1220 codecet használok,mely később tervezek külső hangkártyát. A mély nekem ilyen átlagos.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
-
Hauptmann
addikt
válasz sony309 #59433 üzenetére
Fluid Audio DS5 esetleg?
-
Molydeus
őstag
válasz kutyek #59429 üzenetére
A nappaliba tervezett Kali IN páros mellé ezt néztem ki: [link]
Oda kellene a táv, vannak nagy felbontású anyagaim, az LDAC is jól jönne, ha a feleségem akar mutatni valamit telefonról, helyes lábkiosztással fogadná a HDMI-n az I2S-t is, ráadásul ez már balanced. Fejeshez volt rá ajánlás, de nem tudom, hogy egy Eris 5 XT-vel nem lenne-e túl világos a hangja az ES9038-nak.
A másik, hogy PC mellé viszont overkillnek tűnik, oda elég lenne, ha preamp oldalon tudnám szabályozni a hangerőt, egy koax bemenet az USB IF-hez, meg valahogy kinézne a meglévő dobozok mellett az asztalon.M.
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Asztalra tett hangsugárzók (MACKIE CR3-X) alá milyen tartót/elválasztást ajánlanátok?
S3x, hifi & rock and roll
-
-
-
gubabela
senior tag
-
Molydeus
őstag
válasz kutyek #59426 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést!
Egyelőre nekem is ez tűnik jó alternatívának, a méret is belefér, ha szűken is.
Még a DAC kérdésen agyalok egy sort, mert volt ugyan egy jelöltem hasonló célra, de azt egy másik láncba terveztem később, nem most és nem a PC mellé. Meg az is igaz, hogy elsőre a fejes lánc bővítése tűnt észszerűnek, ha ott már adott lenne minden más (DAC+AMP, lineáris tápon a forrás a zenékhez, a PC-ről pedig egy USB IF választaná le).M.
-
Lite
őstag
Sziaszok!
BUÉK minden kedves fórumtársnak!
Az ünnepek elején tulajdonosa lettem egy Prodipe Pro 5 V3 párosnak. Elsőre bekötve ledöbbentem, milyen brutális mélye van, aztán jobban hallgatva a közepe meg egy kicsit hiányzott. Ezt az akusztikának és forrásnak tudtam eddig be, bár ennyire nem jött szembe a jelenség fülessel.
A lényeg, hogy a "hangerőszabályzót" mire érdemes álltani (ha van ilyen optimális munkapont egyáltalán)?
0 dB esetén azért már hallható egy kis zaj (súgás), de tény, hogy nagyon közelről hallgatom (nem a végleges helye), kb. 70-90 cm.
Mivel a hanbgkártya elég durva jelet ad ki (Furutech / ADL GT 40), jelenleg -30 dB (legkisebb) állásban van, de ha egy kicsit feljebb veszem, valahogy mintha más lenne a hangja.Jól van ez így?
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok! Boldog Új Évet Kívánok!
Érdeklődésként megkérdezem tőletek,hogy van egy Sony SS-H2500 hangfalam és Auna AMP-9200 BT erősítőm. Ezzel teljesen megvoltam elégedve,de szeretnék 2.0 hangfalat PC-hez.
Az elvárásom annyi hogy filmet,néha játékra és zenehallgatására szeretném használni. Nincs nagy elvárásom csak elfogadhatóan szóljon mint az említett két párosom.
Melyek azok amik hozza a hangfal +erősítő párosát vagy van-e olyan 2.0 hangfal max. 25k-ért?
Edifier R980T vagy Edifier R1280T amit használtan tudnék beszerezni vagy más alternatív? Előre is köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Molydeus
őstag
válasz Molydeus #59387 üzenetére
Erre esetleg van valakinek ötlete?
Azt már látom, hogy a távirányítást nem monitor oldalon fogom megoldani, viszont ez azt jelenti, hogy nem lesz jó a mostani DAC + fejes AMP, ha csak pass-through a "preamp" kimenet.
Egy Eris 5 XT mennyire lehet jó a fentebb írt távolságból kis hangerőn?M.
-
PuMbA
titán
válasz AuraSync #59420 üzenetére
Jól néz ki a tiéd is, de tudod mi hiányzik? Pont a sarokba két sarok elem, mint nálam A sarkokba extrán rossz a verődés, mert két fal találkozik.
lezso6: Nálam legtöbbször így néz ki, mert szeretem a rendet. Csak egy-két helyen van kisebb kupi a lakásban.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
-
-
PuMbA
titán
2. menet (Kép)
Beszereztem a két középső szivacselemet és ezzel megjött a tér mélység is. A teljesen közepe kevésbé szól mélyen, mint kicsivel mellette, de ezt egyértelműen a monitor számlájára írom, ami kiválóan rontja ott középen a mélységet a sík visszaverődő felületével. Azt olvastam, hogy le kell takarni és ez megoldódik. Legjobb lenne eltüntetni onnan, de hát ez PC hely is, nem csak hifi.
Közben olvastam a Live end - Dead end akusztikai megközelítésről, ami sokkal érthetőbb, mint a hifi fórumokon a sok követhetetlen "ezt csináld, ott azt csináld, amoda viszont így meg úgy" szöveg. A lényeg, hogy azt a fél szobarészt, ahol a hangfal van, ott egyszerűen csak tele kell rakni elnyelővel, a másik szobarészen pedig csak diffúzió, hogy ne legyen teljesen döglött a hangzás. Hát így már sokkal érthetőbb, mint a több oldalas szövegelés Ugye mögöttem a diffúzió már meg volt eddig is könyvespolc formájában, de sokat gondolkoztam, hogy előttem, az elemek feletti üres falfelületen mi legyen. (Akusztikai) Függönyben gondolkodtam, de a hatásossága olvasgatások után kérdéses maradt, mígnem az Ikea oldalát böngészve szembe jött a tökéletes megoldás: hát persze, faliszőnyeg, ha már a padlóra is szőnyeg az ajánlott és bevált. Szóval ez lesz a 3. menetben. Annyira egyszerű az egész.
[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
válasz -conrad- #59415 üzenetére
Értem, így már más a helyzet. Nincs bajom egyébként a jbl-el, nekem is van hordozható és szeretem, de erősen túlárazottnak tartom, az áráért jobb alternatívák is vannak a piacon. Akkor nézz esetleg olyan 2.0-át a kínálatból, aminek a mély/közép sugárzója 5' vagy nagyobb és gond nélkül lehet csatlakoztatni a pc-hez. Az olcsóbb szegmensben nem találni értelmes 2.1et, mindnek van valami hiányossága már a fizikai mérete okán is. Persze szólni szólnak úgy ahogy, de pontosságra ne nagyon számíts ezeknél.
-
-conrad-
addikt
válasz gubabela #59414 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a gyors választ!
Azért néztem H/K, JBL vagy AKG termékeket mert van dolgozói kedvezményem. Olyan 30-40k körül szánnék rá és nekem ez így beleférne.
Hangkártyám nincs a gépben, csak az alaplapi dolgok.
Olyan 70% játék 30% film lenne a felhasználás, de filmet csak akkor nézek a gépen ha lusta vagyok kidobni a tv-re, mert a tv mellett van egy hangrendszer ami össze van kötve a géppel tehát pl. zenét is azon indítok el ha minőségben kell, nem csak gyorsan meg akarok valamit hallgatni. Inkább ha tartalomfogyasztok (pl. youtube) akkor volt jó a 2.1 hang, nem volt "dobozhangú" a videó sem .Akkora helyem van a PC mellett, hogy a 2.1-es soundsticks mindhárom része az asztalon volt. Van a monitor mellett kb. 30-30 centi helyem, most 10-50 centis eltolással simán elfért a 3 rész az asztalon. 2.1 esetén ha nagyon kell akár meg tudom oldani, hogy a mélyláda az asztal mellé kerüljön.
-
-
-conrad-
addikt
Sziasztok!
PC mellé keresnék 2.1 rendszert bár ahogy olvasom az összefoglalót, lehet 2.0-t keresek
Eddig egy H/K soundsticks 3-at használtam de elszállt a tápja. Próbáltam pótolni laptop-táppal de nem jött össze, egy tápot rendelni (USA-ból) meg annyi lenne sajna mint egy új hangrendszer. Kínából sem jönne meg olcsóbban..Ha már 2.0, van esetleg valakinek tapasztalata ezzel? JBL Quantum Duo
Kicsit csicsás, de ha jól szól akkor lehet beruháznék rá.Köszi!
-
-
-
gubabela
senior tag
válasz Neil Watts #59409 üzenetére
Egy próba erejéig gondolom ki lehet kapcsolni a másik telefont is. Ha megszűnik a recsegés, akkor ott lesz a gond. Azt megcsináltad amit lezso6 javasolt? Így ki lehetne szűrni, hogy a mackievel vagy mással van gond, bár ha ahogy írod mindíg ugyan az az oldal csinálja, akkor ott inkább másra gyanakodnék (többek között rf zavarra pl )
-
veterán
válasz gubabela #59405 üzenetére
Szia,
Van ketto is. Ket okostelefon. Az egyiket kikapcsolhatom, de a masikrol jon a netem.
Hova rakjam oket? A router a masik szobaban van. mondjuk kb. pont velem egy vonalban, egy szekreny tetejen, de egy jo par centi vastag (5+) betonfal van koztem es a router kozt.De amugy amikor vezetekes netem volt, akkor is megvolt ez a gond sajnos.
Udv.
[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
Mint ahogy írták, az is lehet a hiba forrása. Ha meg tudod oldani, akkor egy próba erejéig telepítsd át a routert. Nekem is bx8-am van, nem vettem észre, hogy az annyira érzékeny lenne az ilyesmire, de van a másik szobában egy edifier s2000db, ami viszont meg igen. 1 méteren belül volt egy wifis router és néha bezavarta. Mióta elkerült, a probléma megszűnt nálunk. Egy próbát megér.
-
kutyek
senior tag
Pont a wireless audio protokoll jelenthet problémát, ugyanazokat a frekvencia-sávokat használja, mint a 2.4 GHz WiFi. Nubertnek van hasonló hangfala (ugyanezt a protokollt használja, mint az S3000), azokra is panaszkodnak, hogy a channel hopping nem működik bennük, ami miatt WiFi-vel összeakadhat a forgalom.
-
Yézi
aktív tag
válasz gubabela #59405 üzenetére
Egy router van itt az asztalon, illetve a telefon ami wifi vagy mobilhálózatra van éppen csatlakozva. De ez nálam mindig is így volt, BX8 és most az S3000 Pro ami ezt a jelenséget produkálja, többi hangfalamnál ez nem jelentkezett.
Mondjuk az S3000 Pro dobozai vezeték nélkül csatlakoznak egymáshoz. Talán ebbe zavarna bele valami? -
gubabela
senior tag
válasz Neil Watts #59403 üzenetére
És Mr. Jesus
Nincs a közelükben véletlenül valamilyen rádió forrás? (Wifis router, jel erősítő, gsm stb) -
Yézi
aktív tag
válasz Neil Watts #59403 üzenetére
S3000 Pro, hasonló jelenség, bal oldali hangszóróból olykor "pattogó" hang jön. Jack, USB, optika, mindegyiknél fennáll, ötletem sincs miért, eddig talán csak a BX8-ak csináltak nálam ilyet, egyik másik hangszóróm sem...
-
veterán
válasz lezso6 #59402 üzenetére
"Powerline (konnektoros LAN)?"
Nem. Jo is lenne, de regi vasbeton panelban kb. ongyilkossaggal egyenerteku mutatvany.
Az asztali PC kabelen csatlakozik egy D-Link DGS-1100-08-ba (asszem', a lenyeg, hogy 8 portos managed switch), minden egyeb pedig wifin egy ASUS RT-AC68U-ba (a switch is ide csatlakozik, csak ugye kablen).
"Ha csak tápkábelen van a hangfal, akkor is csinálja?"
Ugy gondolod, hogy csak aram ala helyezzem, es a hangkabel legyen kihuzva mind ket oldalon? Holnap igyekszem megnezni ugy.
Ja azt elfelejtettem irni, hog kinomban vettem egy iDefender+-t, mert mondom lehet hogy USB-rol jon valami zaj. Hat az sem valt be.
Koszi!
Udv.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Neil Watts #59401 üzenetére
Powerline (konnektoros LAN)? Ha csak tápkábelen van a hangfal, akkor is csinálja?
-
veterán
Sziasztok!
Van jelenleg egy Mackie MR524 parom, Mackie Onyx Artist 1.2-vel, illetve a hangfalakat Klotz Greyhound kabelek kotik ossze (XLR->6.3-as jack).
Mikor megvettem a rendszert, akkor egy Focusrite Scarlett Solo 3rd gen. volt a DAC, de csereltem, mert azt hittem annak a driverei okozzak a hibat amit tapasztalok.A hiba: Zenehallgatas kozben random idokozonkent pattogast, recsegest velek felfedezni, jellemzoen a bal oldalrol. Ket geppel hasznalom a DAC-t. Az egyik egy Dell laptop, a masik pedig az adatlapomon levo Ryzenes PC. Mindkettonel tapasztalhato a hiba.
Volt hogy nyugalmi helyzetben elkezdett "duborogni" (nem szolt rajta semmi, am "utott egyet", mint amikor pl. egy subwoofer a melyet adja.), volt hogy az ejszaka kozepen uresjaratnam kezdett el sisteregni.... Mostanaban inkabb csak recseg.
Tehat amiket probaltam az elmult 1 evben hogy megoldodjon a gond:
- Bevezettem a szobaba a foldet
- Vasaroltam egy fali aljzatba dughato fi relet.
- Vasaroltam egy APC SurgeArrest PM5U-GR-t, ebbe megy minden cuccom. Mutatja is a foldet szepen.
- Lecsereltem a Focusrite DAC-t Mackie-re.
- Kiiktattam az adatlapomon lathato USB.Kvm switch-et, ami a ket gep kozotti USB megosztast segitette. Ebbol eloszor egy 4 portos Ugreent hasznaltam (ilyen UGREEN-t), de azt hittem az okozza, igy valtottam Delock+Akasa kombora.
- Megprobaltam azt, hogy megcserelem a ket hangfalat. A kerdeses hang jellemzoen mindig ugyanonnan jon, ergo a csere nem segitett.Javulas tovabbra sincs, semmitol. Halp plz, mit probalhatnek meg meg?
Bonusz: A mackie hangero allito knob-jat, ha tekerem, akkor sistergest hallok arra az idotartamra amig tekerem a bizbantyut. Ez a Focusrite-nal is elojott egy ido utan...
Koszi!
Udv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Okos Otthon / Smart Home
- Anime filmek és sorozatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Opel topik
- Linux kezdőknek
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest