- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
péter bácsi
csendes tag
-
rdi
veterán
off :ilyen azt hiszem flash(?), vagy van készen, de már + nem mondom melyik weblapszerkesztőben...
On !!!Más: van egy mpg kiterjesztésű filmem. Nos ezt semmi nem hajlandó dekódolni / lejátszani.
Már próbáltam a gspotot az ugye ide nem jó, a video toolboxot és a vcl lejátszót egyik sem segített.
Tudtok vmi már progit esetleg weboldalt?
[Szerkesztve] -
svédcsepp
tag
Persze azzal probáltam 1 darabig , de feladtam. Gondolom az video_ts.ifo -t kéne ugy átirni hogy az első után szépen lejátsza a másikat, és nem legyen 2 azonos nevű ifo... stb. file.
Nem csinált még ilyet senki?
Ha lesz 1 kis idöm letömöritem divx-el és összefüzöm öket. Amugy csak azért akartam a DVD formátumot, mert FONTOS lenne a mindkét nyelv és felirat(magyar-angol) 1gombos válthatósága!!!
Max visszahódolom dvd-vé. Kiváncsi leszek a minöségre?
Majd beszámolok...
Üdv.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
suste
veterán
már írtam:
(#360) suste válasza Kuresz (#356) üzenetére Válasz | Email | 2004-03-01 18:09:37
Thomson DTH 5400 -ezzel nem megy a vcd-d
van még 1 Thopmson amivel szintén nem megy, de azt majd csak késöbb tudom mondani.
Pont ezt akarom kipróbálni, hogy viszi-e az említett Thomson a cbr 1050-et (91 perc, 128-as hanggal) -
suste
veterán
Hi!
ismét 1 kérdés:
miért van az, hogy Tmpeg-nél ''vcd pal''-t választok (CQ 1150,szabványos), és gondoltam hogy ráférjen a film 1 80-as cd-re, kicsit lejjebb veszem a bitrátát, és akkor menni fog. Varázslóban írja is, hogy pont rámenne, megcsinálja, és mégis több lesz.
próbálgattam még lejjebb venni, de rájöttem, hogy akárhova állítom, mindíg ugyan anyi lesz a file méret. De miért?????? -
suste
veterán
tuti hogy így van, próbáld csak ki!
akkor jó igazán, amikor vagy 10 részből áll a film (pl amikor picvideo codec-kel veszek fel, és a file méret max 2giga, direct stream copy-val átnyomom kerek 25fps-re az összeset -sajna ezred pontosággal sosem stimmelnek- ilyenkor nevezem el őket 1,2,3 stb-nek)
viszont először én is beszoptam vele, és dupla hosszú lett a film
[Szerkesztve] -
suste
veterán
azt azért emlitsd meg légyszi, hogy ha több részt akar vki összeilleszteni, és mondjuk úgy menti el őket, hogy: ''1'', ''2'', ''3'' stb., akkor az ''append avi''-t csak egyszer kell csinálni (mondjuk csak a 2. résszel), mert a többit felismeri a virtualdub. Ebben az esetben, ha rányitja a 3-at és esetleg a többit, akkor azokat újra hozzáteszi, és így duplán meg lesz a készülő filmben
-
suste
veterán
megnéztem a leírást, és nem értem, hogy minek ilyen esetben a virtualdub
szerintem ha nincs hibaüzenet (tehát a hang nem vbr mp3), akkor mehet egyből a Tmpeg-be, a video file-nál megnyit, és a leírtak szerint beállít, aztán kódol
vagy nem?
nekem eddig így is működött.
persze csak akkor, ha nem vbr, vagy nem ac3
Off hibaüzik készülnekOn
-
Flameus
aktív tag
Hali!
Én is felajánlom a magam szerény segítségeit. Ha kell spanyolból ill. angolból szívesen fordítok, fordíttatok, írok.
A progarmok magyarosítására is rámegyek ha kell.
Valakit kéne szerválni, hogy egy 20-30 másodperces alacsony bitrátás promót készítsem az UVCD; UCVd-ről. (a jelenlegi nem túl pörgős, a lemezen meg ugye sokszor marad hely) -
CUx2
csendes tag
Helló, kösz a segítséget.
A DVTool leírásából nekem nem derült ki, hogy az összefűzés csak mpg-hez való
A TMPGEnc-nél végül én is visszatértem egy régebbi verzióhoz, ami működik, csak szerettem volna tudni, van-e valakinek 5lete, hogy ez mitől van. (próbáltam már másik gépen, ahol működik) Most a 2.58.44.152 Plust használom.
A templateddel kapcsoatban lenne még kérdésem: tegnap kipróbáltam UVCD 1.0 verziót, és ott be lehetett állítani a Bitrate Settings oldalon a paramétereket. Ma újra próbálkoztam, és most minden beállítás le va tiltva. A paraméterek csak a 2.0-ás templaten álíthatók be - aminek viszont nem túl nagy a jelentősége, mert ott 2menetes fedolgozás van beállítva. -
suste
veterán
ok
azt még tényleg nem próbáltam (vdub+mpg)
nem akarok vitatkozni, de nálam, ha ua filmet (avi) 1szer konvertálás elött (avi, vdub) összerakva 1szer pedig konvertálás után (mpg, DVtool), sokkal jobb a vdub-os (persze mind ez nálam, és csak saját vélemény, tapasztalat)
amúgy mizujs?
oldal készülget?
Te gyüjtögeted, hogy melyik dvd viszi, melyik nem?
erről is lesz a neten lista?
már én is gondoltam, hogy gyüjtögetem, de nagyon utolsó dolog, és mindíg elmarad -
suste
veterán
rohadjak meg ha értem!
azóta sem állítottam semmit, vettem fel Mjpeg kódekkel, azt tömörítgettem, aztán megpróbéltam megint azt a filmet, és láss csodát átszámolta a nero
talán túl új volt a rendszer
tényleg nem értem, de már nem is érdekel, működik minden
ha a film hosszától függően a vcd 1.0-ban az 1150-es értékeket lejjebb veszem, az úgy jó nem?
mert így sokkal rövidebb idő alatt végez, mint 2 menetes módban (gondolom gyengébb 1 kicsit a minőség, de eddig nem volt feltünő) -
suste
veterán
már írtam:
suste válasza Kuresz (#349) üzenetére Válasz | Email | 2004-02-27 08:25:00
suste
(kvázi-tag) nem értem
a filmet 1szer már lekódoltam, jó is volt, ki is tudtam írni (825mb - 1 vcd)
most ugyan ez a file (825mb) nem hajlandó felmenni 1 vcd-re
kódolás után mi köze a tmpeg-nek a nero-hoz, vagy a filmhez?
templetben nem állítgattam már semmit (vagy a te 2menetesedet, vagy a publikus 1 meneteset használom)
[Szerkesztve]
bocsesz csak szerkesztettem -
suste
veterán
nem értem
a filmet 1szer már lekódoltam, jó is volt, ki is tudtam írni (825mb - 1 vcd)
most ugyan ez a file (825mb) nem hajlandó felmenni 1 vcd-re
kódolás után mi köze a tmpeg-nek a nero-hoz, vagy a filmhez?
templetben nem állítgattam már semmit (vagy a te 2menetesedet, vagy a publikus 1 meneteset használom)
[Szerkesztve] -
suste
veterán
nagyon gyorsan beolvassa (nem nagyon számolgatott), és kijön egy ablak 3 lehetőséggel:
-nem vcd, de ne kódoljuk
-kódoljuk át
-hagyjuk az egészet a fenébe (cancel)
én nem akarom átkódolni, de a wincommander méretében akarná írni (825Mb), ami nem megy rá a cd-re
rohadtul nem értem, mi az az info amitöl haljandó lenne átszámolni a biteket
reinstall elött sokkal lassabban nyitotta meg ezeket a filmeket, és a végén simán ráfért 1 cd-re -
-
Polesz
addikt
-
Flameus
aktív tag
Én eddig csak a Tmpgenc-t használtam kódolásra, semmilyen más progit (max. a hangot szedtem le VirtualDubbal + High Quality és nem normál).
Max. a ''real time'' sebességek értem el - két órás film - két óra alatt - két CD-re
Na most ezt redukáljuk minden tekintetben a FELÉRE - legalábbis a cél adott.
Estére lesz belőle valami, ha nem mükxik, akkor írok.... -
suste
veterán
szerintem még mindenki a vcd-t próbálja emészgetni
de jövő héten belekóstolok a teszt kedvéért
(bár tesztelni a legegyszerübben Dimarson-nal tudok csak, azt meg most megmondom, hogy tuti, hogy viszi. Szerintem azt is lejácca, ha 1 papírlapra ráírom, hogy mondjuk ''Terminátor 5'')
-
suste
veterán
ok tudom, bocsesz, de ezért nem volt kedvem topicot nyitnom
amúgy van köze, mert tv-ből felvesz, vcd-be tömörít, és nézeget dvd-n
ja! és köszi!!!
közben sikerült gatyába rázni a karit és 1 furcsa dolog:
352*288-ban felvéve vcd-be tömörítve már elég sokat veszít a minőségböl, pedig amikor felvettem divx 4.12-vel még szép volt
704*576-ban szemcsés a divx-es felvétel, de mire vcd lesz, jobb a képe mint az első esetben
valamit tudsz esetleg ajánlani az audio zajszűrésére? van 1-2 susogó felvételem -
Flameus
aktív tag
Szal' codec, ezek szerint nem én vagyok a hunyó - ez jó.
Csak az gáz, hogy a Gspot szerint AC3 0*2000 - tehát tag2000 - codec kell hozzá, ami pedig szerinte van is (ebben egyetértek vele).
A virtualdub meg rajtam keresi az AC 3 tag 2000-et - ha nincs, akkor hogy a viharba tudom lejátszani, meg szerkezteni...na, na ...én sem tudom.
Minden AVItoWAV leszedi a hangot, ami jó is, csak egy-két filmnél nem működik a tmpgenc-vel együtt.
Ha nem szedem le a hangot akkor hogy a viharba kódoljam át, a frameserver meg nem mükszik.
Ötlet
azé'köszi -
-
Cefa
senior tag
annyira ne legyél oda ettől a mutatványtól.
volt már nekem 170 perces gyűrűk urám is 1 cd-n.
ismerősöm minden filmet 1 cd-re rippelt.
a pda-mon meg ott fotkorászik a 130 perces StarWars AOC 60 megában.
nincs itt trükk csak egy kis tömörités meg pofozgatás.
az lehet hogy 2 évig próbálgattad mire jó lett.
üdv. -
Raven Seldon
tag
Mivan, ideges vagy? Szedjél hangyát boxkesztyűvel! Te érted amit írsz, de nem biztos, h más is.
És a TMPEG azt írta, h 2,5* akkora lesz az ALI G mint egy lemez. Pedíg 2pass-szal csináltam!
És nem mindenki ér rá a forumot olvasgatni egész nap, mint ahogy Te teszed, tehát ne harapd le a fejem, ha esetleg nem olvastam az egyik hozzászólásod.
De nincs harag -
_thomas_
tag
a virtualdub-ot használom divx kódoláshoz és semmi hibát nem ír.
elég érdekes problémám van akkor nekemarra gondoltam hogy biztos a tmpenc-nél kell állítani vmit. esetleg: video fül/encode mode/>>interlace/non-interlace
vagy ilyesmi mert gondolom más beállítás kellhet tv-ről felvéve meg progressive avi fájl (pl:divx) esetén. ha abból dvd szabványt óhajtok csinálni.
végülis ha divx-be tömörítek akkor semmi gáz. lehet nem kéne erőltetnem ezt a dvd/svcd/vcd dolgot. én úgyis gépen nézek filmet tv-re kiküldve a képet, úgyhogy semmi gond. azért ha tudsz vmi okosat ne tartsd magadban
[Szerkesztve] -
_thomas_
tag
tehát: pinnacle studio 7.15 felveszem az anyagot (digikártya: dc10+ hardveres
mjpeg)
- ugye itt csak minőséget lehet állítani meg néhány alapdolgot, úgyhogy nem itt rontom el. és visszanézve a felvételt semmi gond nincs
- tmpgenc (2.520.54.163) a DVD (PAL) sablont használva konvertálom a filmet
- nem állítok semmit a tmpgenc-nél! szerintem itt kellene vmit piszkálni, hogy
ne döcögjön a kép. na nem veszélyes de pl ha f1-et veszek fel és átalakítom akkor annál nagyon zavaró hogy szaggat
azt azért megjegyzem, hogy ha a studio-val csinálom pl.: a vcd-t akkor nem szaggat a kép. és ez nagyon érdekes! ott alig lehet vmit állítani és mégis jó lesz a film. viszont lassú. és a tmpenc jobb képminőséget produkál szerintem. -
-
suste
veterán
letöltöttem én is a pulikus beállításokat, és arra gondoltam, ezekkel nem lehet elrontani
de látom azért sikerül
bocsi misimagaki, nem cinkelni akarlak! csak nálam működik, és már elég sokat átkódoltam, és nem hiszem hogy a templet-ben lenne a hiba
de persze lehet hogy nálad valami más progi, beállítás bezavar, és mégsem megy
remélem azért öszejön majd!!! -
misimagaki
aktív tag
Most munkahelyen vagyok, így nem tudom megnézni, de azt hiszem, hogy 795 MB(?), de lehet hogy 852 MB. Szerintem az utóbbi a valószinűbb. Holnap délelött fogok dolgozni, akkor majd többet tudok mondani. Az biztos, hogy a varázsló a végén azt jelezte, hogy nem fogja kihasználni a rendelkezésre álló helyet (95%) 2.0 wizard esetén. Korában már kódoltam a beépített vbr-s beállításokkal mindig csak annyit javított a helykihasználáson, amennyire szükségem volt.
Egyébként rendszeresen levágom az avi-k végét, így mindig nyerek 5-10 percet.
Csoki
[Szerkesztve] -
misimagaki
aktív tag
Köszi!
Majd még próbálkozom. Egyébként Nero-val írtam ki. Megnyitottam, hogy vcd-t akarok írni, és bedobtam az ablakba az mpg-t. Átszámolta (de nem újra) aztán mondta, hogy sok lesz az egy lemezre?!
A hang csúszással már korábban is volt gondom. Lehet azt egyszerűen korrigálni a virtualdubbal? Egyébként emlékeim szerint a forrás videoval rendben volt minden. Kihuztam belöle a hangot, mert mp3 volt. Aztán Winamppal átnyomtam wav-ba és azt tettem a kép alá a tmpenc-ben. -
suste
veterán
a hibaüzenet megint nem mnegy fejből, de holnapra megnézem!
kérdés:
mikor neroval kiírom, ott is van 1 menü beállítás
de ha bepipálom, akkor a előkép ideje végtelen
kiírtam rw-re, powerDVD-vel indítottam, és csak a menü látszik, és nincs tovább
hogyan lehet úgy megcsinálni, mint dvd-nél -
suste
veterán
na újra itt
kicsit elhavaztam munka ügyben (+persze UVCD ügyben)
tényleg nagyon állat a te beállításaiddal a Tmpegenc!
és tényleg működik, tehát aki azzal jönne, hogy nemisjó, az elöször olvassa át a topicot, hogy mit is hogyan, aztán utánna úgy is rájön mit rontott el
a változatosság kedvéért 1-2 kérdés
ha jól gondolom a GOP sz azt mondja meg hogy milyen kockák milyen sorrendben
látom a tied eccerű, azért hogy a dvd-k is bírják?
1 menetes beállításokat is megosztottál a a közösséggel? -én még nem kaptam
a 2 menetesben használt GOP, és mátrix az 1menetesben is jó lesz? -
Raven Seldon
tag
Gondoltam, h nem fogsz felkiáltani örömödben, h ezek után nem kell kisérletezned, mert az EVCD minden problémádat megoldja
De azért lameroknak elmegy.
Egyébként szerintem CBR-es, mert annak függvényében változik a Video és Audion Bitrate, h mennyi cd-s lesz, és mekkora cd-re fog felkerülni.
A TMPEGENC nekem asszem nem enged svcd konvertet, mert ahhoz regisztrálni kell. Egyébként mi indított el abban, h pont a VCD-vel kísérletezz?
[Szerkesztve] -
Raven Seldon
tag
Az Easy VCD-ben enyni az össz beállítás (olyan lameroknak van, mint én
[legördülő sávokban lehet választani a felkínált lehetőségek közül]
-INPUT => Program Chain (itt azt választhatod ki, h melyik video anyagot akarod leszedni, mert így pl le lehet szedni róla az interjúkat, és az előzeteseket is), Video Format, Aspect Ratio, Audio Track => ezek ugye DVD-nként változnak
-ENCODING => Encoding Quality (Lowest, Low, Normal, High, Highest, Motion Estimate Search), Encoding Type (VCD, XVCD, SVCD, XSVCD), X(S)VCD CD Type (80min 700MB CD-R, 74min 650MB CD-R, 99min 870MB CD-R), X(S)VCD CD Amount (1,2,3,4,5)
-OUTPUT => Output Folder, File Name, File Split (itt inaktív a görgetősáv nékem, de halványan az van benne, h 99min 870MB CD-R. De sztem ezt is lehet változtatni), Output Type (Make MPEG Files, Make Bin/Cue Image, Only Rip Vob's)
Remélem segítettem
Ja és ha Scanneled a progival a DVD meghajtót, automatikusan beállítja az Input részben lévő dolgokat. Persze ezután változtathatsz rajta (ha pl nem az angol [alapéretlemezett] hangsávot akarod leszedni, hanem mondjuk a magyart). -
rdi
veterán
Jó majd a hétvégén megpróbálok egy másoik filmet.
A bitráta az kb 2500 volt valamelyik internetes beállítás volt, de mintha csak minden második képkockát digitalizáltam, most már nem emlékszem a beállíásokra.
Komolyabb problémám a felirat kódolása, mert úgy néz ki, hogy a vdub nem tudja az unicódot, esetleg telepíthetek ce betűkészletet? -
-
brazso
tag
Köszi a választ, Kuresz! Végül, a prioritásokat megváltoztatva, sikerült framserveren keresztül konvertálnom. Hétvégén sikerült is, MVCD template-et használva, elkészítenem egy majd 120 perces filmet (kb 600 MB lett az mpg mérete). Ezen felbuzdulva, kipróbáltam az UVCDR 2-es template-edet ugyanezen a filmen, azonban a végeredmény 910MB lett (Nero jó 800 MB-ot csinál belőle), pedig a megjegyzések közt azt írod, hogy az eredménynek el kell férnie egy 80 perces cd-n. Láttam, hogy a template-ben van egy 80 perces beállítás, de akkor ez csak egy ajánlás?
-
suste
veterán
és az én kérdéseim?
+ mivel tömöríted újra a DVD2AVI-ban
az ok hogy 70 oldal, de fent van már valahol???
próbálkoztam CQVBR-rel, de nem tudom jobb lett-e mint a CQ-val
pc-n semmi különbség
100%-nál eléggé le kell venni a bitrátát, hogy ráférjen 1 cd-re
most már nagyon hiányolom, hogy nincs asztali lejátszóm, így mindíg másnál kell tesztelnem, elég macerás
sajna a thomson dvd-k nem viszik a művemet
kockásodnak
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- iPhone topik
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videós, mozgóképes topik
- PR-Telecom
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest