- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kuresz
tag
Hi
Ez mind szép és jó de 1050 cbr rel nem sok film megy fel 1 cd-re és biony van ott minőségromlásfigyeld meg a gyorsabb részeket!!
Akkor inkább a szabvány vcd ha nincs más megoldás
De UVCD-volt amit nem vitt más lejátszó?
Vagy te kreációztál valami okosat?
Ha uvcd volt akkor írd be lécci a nevét és a számát stb a készüléknek...kell a kompatibilitási listára !! Ja még valami ha cbr rel csinálod meg a filmet és nem szabványban azt le fogja szerinted vinni? Mert ugye szabványban bármilyen alacsony bitrátát állítassz akkor is 10MB 1 perc a 1150-hez nkább ne nyúlj!!
Ne amatőrködj hagyd 100 % on a minőséget
Üdv :Kuresz -
-
-
Kuresz
tag
Nah végre rávilágítottál a lényegre..
(Belejöttél a témába)
A filmeket kódolás előtt kell összefűzni neem utána erre mindenki figyeljen oda!!
Az oldalra ma már felrakom a legfontosabb likeket ahonnan mindent be lehet szerezni. Úgy 18h kor fenn lessz de ide beírom. És igen szeretnék kompatibilitási listát legalább is tervezem. Én folyamatosan kódolgatok naponta 1-4 -szer.
És úgy gondolom ha a németeknek van a franciáknak van az olaszoknak vanm saját vcd beállításuk miért ne legyen nekünk Magyaroknak is egy úgyhogy tervezem a domain reget és teljes oldalt ami lefedi a videószerkesztés; stb területét de ez még kicsit odébb van.
Jha itt megemlíteném ha valakiszeretne csatlakozni az oldal fejlesztéséhez azt szívesen látom
Üdv : Kuresz -
suste
veterán
ja azt elfelejtettem mondani, hogy a vdub mellett még az is szól, hogy így jól tudod vagdosni a filmet elejét meg a végét, és egy beállítással lekódolja a tmpegenc (jól magára lehet hagyni a gépet)
azt én is észre vettem, ha először külön a 2 részből vagdosok vdub-bal (elsőböl az elejéből, másodikból a végéből), és utána rakom össze a dvtool-lal, akkor még rosszabb a helyzet (itt jön be amit a forrásról mondtál)
-
Kuresz
tag
Akkor nem tudom mi lehet a hiba.
Hogy nem akar rámenni Vcd-formátumban írod ki?
Ez lehetetlen egyszerűen valamit elnyomhattál Ha anerohoz nem nyúltál akkor marad a tmpgenc. Ez aza a film amit ecer már átkódoltál vagy ezt újra átkódoltad?
Hány perces a film?
De lényegtelen te tudod mit csináltál ha nem piszkáltál semmihez mennie kell!!
Kuresz
tag
Válasz : Valamit elállíthattál a templatesban!!
A 825Mb azaz Kb 785 simán ráfér 1 cd -re!! A vcd-re 790-95 Mb ráfér mert nincs akkora hibajavítása.
Az hogy miért ír ki hibát?? Hát valamit elállíthattál atemplatesomban ha azzal csináltad.Mit állítottás ? Amit a múltkor a cq-próbálkozásodhoz írtál az hibás beállítás vot!!
Üdv :Kuresz -
Kuresz
tag
Hi!
Összefűzni próbáld med DVtool-lal. Ilyen problémám nekem is volt de nem tudom rá a megoldást eccer csak megjavult. A filmeket meg kódolás előtt fűzd össze akkor nem kell vele görcsölni.Ha feliratos akkor a feliratot is fűzdd össze :
Első film hossza leír utána subtitle workshop a második megnyit eltol az első hosszával összeilleszt és ennyi.
Ha a nero nem húzza bee??????? Akor ot valami izgi hiba lehet rem rossz az a vinyó amire áthúztad?
Flameus
aktív tag
-
Kuresz
tag
Hát ez a téma talán nem ide való!!!
Nem a VCD és társaihoz kapcsolódik!!
De valami olyasmi , hogy nem találja a videó tömörítési izét...
A saját videó tömörítést a diresctsow kezrli úgyhogy ne nyúlj hozzá vagy valami ilyesmi..
Gondolom valami más drivert telepítettél ne tedd azt vagy ne állítsd el!!
rdi
veterán
-
misimagaki
aktív tag
Nekem csak otthon van tmpgenc-em, így nem tudom megmondani a verzióját de este majd csekkolom. Aztán holnap egyeztetek. Apropó a biztonság kedvéért nem tudnád át küldeni mailban a te verziódat?
Én elvileg este 10-ig dolgozom, de mivel holnap reggel jövök elmegyek 7 vagy 8 óra körül. Ez jó. Utalom ezt a hetet, mert pénteken este is itt kell lenni10-ig.
A sok OFF után: tudsz valamit mondani arról, esetleg hogy lehet korrigálni a hang csúszását a virtualdubban? -
misimagaki
aktív tag
Én is úgy gondoltam, hogy nem lehet elrontani, de valakinek kell lenni akinek valamiért nem megy
Egyébként ismeretségi körömben mindig én vagyok, akinek mindig van gyíkja (azért nem annyira súlyos a helyzet). Van, amikor a felhasználó a szűk keresztmetszet, van amikor meg csak egyszerűen csak (SZ)ÁMÍTÁSTECHNIKA.
Tudom, hogy mpg lehet bőven több, mint ami elvileg felfér egy cd-re, csak a kérdésre válaszoltam. Milyen verziószámú Tmgenc-t használsz?
cSOKI
[Szerkesztve] -
Kuresz
tag
Hali!
A gop struktúra nem igazán a sorrendet inkább a kockák fajtájának a számát határozzák meg. A DVD -s dologban van valami de én inkább a képminőség és a szerkeszthetőség miatt hagytam alacsonyan.
A Többit amit nem kaptál meg letöltheted a : aláírásomban van onnan egyből
Benne van az olvass el.txt olvasd és menni fog.
Üdv Kuresz -
Kuresz
tag
Dvd2aviban nem tömörítek az csak project fájlt csinálok.
A projectet kezeli a tmpgenc...
Az első fontos tudnivaló avcd-k hez: a bitrátát ne változtasd! legyen 1150 a maximum. Azért nem viszi valsznleg a thompson mert magas a max bitráta legyen csak1150.
És lassan minden titkot elmondok.
Küldjek egy saját templatest?
Én mindent a projet wizardban kezelek a tmpgenc ben!
Ha még fenn vagy szólj és elküldöm leírással! -
Kuresz
tag
A lényegek:
CBR : Konstans bitráta (fix) amit beállítassz annyival megy a film extrém mátrix esetén változhat a szabványos vcd CBR-bitrátával dolgozik.
2 pass vbr : 2 menetes variálható bitráta: az 1. menetben analizálja a filmet alacsony bitrátán a második menetben pedig úgy adagolja hogy kijöjjön a beállított méret . ehez jó ergy bitráta kalkulátor. Ez nagyon hosszú filmekhez jóelvileg ezzel lehet a legjobb minőséget elérni de kinek a pap kinek a papné.
MVBR : Manuális vbr te beállítassz egy átlagod bitrátát a kódolás közben pedig a TMPG próbál ehez közel merqadni de inkább alatta.(bitráta kalkulátorhoz jó.)
CQ VBR : Elvileg van egy minőségi beállítása de 38% ig nem változik a film méret ha jól tudom ezt nem tudom miért van így én ezt használom az egyik templatesomban 100% on.
CQ - konstans minőség az mvcd-ben ez van ez ltalános minőségbeállításnak megfelel.
Nem akartam nagyon belemerülni ebbe szerintem ennyi elég de azt még elmondom mi is a variálható bitráta lényege. :
Próbálom virágnyelven hogy mindenki értse de ha te vagy más érti az ne vegye sértésnek! :
Ugy e a filmekben vannak sötét lassú jelenetek pl: nagy feketeség... és világos gyors jelenetek pl:autóverseny stb. a cbr mindenhol ugyanannyi bitrátát használ holott nem is szükséges mind. Példa : van egy nagy falad amit be kell festeni ere van egy doboz festéked és pont elég de egy fele akkora falra minek annyi festék a cbr mégis annyit használ. ezért van a vbr : ahol sötét lassú esetleg ismétlődő jelenetek vannak ott kevesebb bitátát használ ahol gyors;világos stb jelenet van ott többet.
Ja a CQ vbr azért jobb mint aCQ mert a CQ túllépi a maximális bitrátát általában ezt nem minden DVD csipázza.
Én a VBR CQ-t és a 2pass VBR-t használom a többi nem jött be.(de ez csak az én véleményem..)
Mára ennyi elég......... elfáradt a kezem..
Remélem mondtam valami tanulságosat... -
Kuresz
tag
Jó amit írsz csak a resizében Ne!! 288 at írj mert van néhány tv(a legtöbb) aminek a gyári beállítása nem jó és kicsit kinyújtja a képet és így lecsúszhat a felirat nem látszik a fele max 240 et írj inkább a filmbe lógjon a felirat mert azt még el lehet olvasni de ha lelóg a fele akkor nem .
De ha csak gépre csinálod akkor jó úgy is....(a sorrend is jó előbb resize utána subtitler..)
Na Te legalább érted.ennek őszintén örülök. Tapasztald ki utána mondom a többi okosságot kompatibilissá tesszük a DVD-kkel. -
Kuresz
tag
Nekem tökéletesen megy mpg vel is ugyanis amit mpgben digizek vdubbal vágom utána tmpgeng + CS®'s UltraVCD® 2.0 template
Nekem most a legújabb vdubom van de a régiek is vitték .
Most feladtad a leckét rendesen.
Megnyitja az mpgt a vdub egátalán?
Mpg1 vagy 2
Tudsz tekerni meg szűrők meg minden? -
Kuresz
tag
A frameservernek mpgvel is mennie kell legalább is nálam megy!Megy az ott is.
Felirat: Betöltessz mondjuk 1 avit ami pl 704*340 egy képátméretezővel pl resize filterrel átalakítod arányait megtartva az 352*170 ezt írod be a resize filterbe és bekapcsolod a precise bilinear átméretezőt.
Alatta a filterben van egy másik ponz bekapcsolod beírod 352*220 pl.
akkor lesz fekete csíkod és rajta lesz a felirat teljes képernyős filmnél ez nem megoldható!!
Az átméretezéshez én a smart resize filtert használom de csak a számoláshoz
a tööbit az alap resize filterrel csinálom de ha ilyened nincs biztos van valami hasonló programod ami arányait megtartva számolja át a képméretet.
A 128 joint stereo kompatibilis ügyileg jó4! (én is ezt használom)
Remélem így sikerül ha megy akkor folytatjuk a hardveres résszel.!!
Sok sikert! -
Kuresz
tag
Kedves barátom Kódolótársam sajnos ezzel a problémával mindenki találkozik aki a TMPGEnc vel próbálkozik. A hiba okozója a filmen lévő hang vagy az xvid codec. A TMPG valamiért nem csípi ezeket.
DE! Én todom a gyógyírt.
1. Az átalakítandó filmet megnyitod virtualdubban.(persze előtte telepítened kell a virtdub könyvtárból az auxsetup.exe nevű filet utána nyomsz egy install handlert)
tehát megnyitottad.
2. ha megnyílt a film a file menüben indítsd e a start frame sever nevű izét(pontot).
3.ok-zd le és adj neki nevet ha új virtualdubodvan akkor nem kell mögé a.vdr de ha régi célszerű de nem fontos(érted?)
4.A tmpgencben ezt a filet kell megnyitnod de ez nem látszik úgyhogy all filest választassz utána már látod és :
Láss csodát Müxik...
Sok sikert! -
suste
veterán
ja még egy furcsaságot elfelejtettem
és szerintem itt estek el az első emberkék
amikor a videót kódoltam, az idővel nagy gondok vannak, de a végén nem fog számítani (na ez igy egy kicsit hülyén hangzik
a lényeg. hogy vmiért az mpeg kijelzett időtartama teljesen hülyeségekre jön ki első lekódolásnál
238perc lett ha hagytam hogy végigcsinálja, de ha valakki nézi a folyamatot, akkor látja, hogy olyan 33% körül már véget éra film, és utána csak feketeséget kódol, szóval ott le lehet állítani
persze ha valami filmnézővel belenézel, akkor megint nem lesz jó az időtartam
nekem 16perc volt
pedig az egész 97perces film benne volt
vagdosnni a merge&cut fülnél kell (file/mpeg tools), de vigyázat itt se nézzétek a kijelzett időket se, meg a csúszkát se alul
az elejét meg a végét kell beírni a két kis kockába h:m:s módban
EZ miért van???????????
Ja! mikor kiírjátok vcd-nek mondjuk a nero-val, utána már jó lesz az idő is (persze nem lesz decemberben nyár)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest