- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flameus
aktív tag
válasz
Raven Seldon #461 üzenetére
Amíg a választ várod addig nyugodtan olvasgathatnád a topicot, vagy ott a kereső.
(minden kérdésedre van itt válasz)
OFF
Philips DVD 625/021 - made in Hungary (?)
Vestel 2500 DVD 5.1
Szeretik az UVCD-t
ON -
Flameus
aktív tag
válasz
Raven Seldon #458 üzenetére
Na Hali!
Nem kell pánikolni, csak akkor indul el a frameserver, ha Tmpgenc-ben is elindul a kódolás.
Tudom, mert nekem is itt tanították meg.
Olvassd el az egész topicok - érdemes!
OFF
MX Philips 3800D kamázza az UVCD-t - mehet a kompatibilitás listára!
ON -
Flameus
aktív tag
Hali!
Én is felajánlom a magam szerény segítségeit. Ha kell spanyolból ill. angolból szívesen fordítok, fordíttatok, írok.
A progarmok magyarosítására is rámegyek ha kell.
Valakit kéne szerválni, hogy egy 20-30 másodperces alacsony bitrátás promót készítsem az UVCD; UCVd-ről. (a jelenlegi nem túl pörgős, a lemezen meg ugye sokszor marad hely) -
Flameus
aktív tag
Szal' a Kuresz féle beállítokat - azok közül is az UVCD 1.0-t - kamázza a Thomson DVD - én is kamázom mindkettőt (SŐT)!!!
A UCVD-t nem kamázza egyikünk sem - sajna.
87 perces Xvid-et (640*272; 25.000 fps), UVCD-be, 52 perc alatt sikerült átkódolni.
(motion search precision - high quality; Basic color correction; hang persze Wav-ban)
A cél jelentem túl van teljesítve -
Flameus
aktív tag
Elméletileg a TMpgenc képes megtartani a kép eredeti arányait.
A varázslóban van egy other options gomb (jobb oldalt alul) - ott keresd (balról a 2. vagy 3. fül)
alapbeállításban az írja, hogy ''full screen'', de te választ ki a ''full screen keep aspect ratio''-t.
Ha ezt belövöd, akkor nem lesz senkinek UFO feje - nállam bevált, de várd meg Kuresz ill suste válaszait is (ők otthon vannak a témában)
Én még csak felzákózom... -
Flameus
aktív tag
Én eddig csak a Tmpgenc-t használtam kódolásra, semmilyen más progit (max. a hangot szedtem le VirtualDubbal + High Quality és nem normál).
Max. a ''real time'' sebességek értem el - két órás film - két óra alatt - két CD-re
Na most ezt redukáljuk minden tekintetben a FELÉRE - legalábbis a cél adott.
Estére lesz belőle valami, ha nem mükxik, akkor írok.... -
Flameus
aktív tag
-
Flameus
aktív tag
Köszönöm a segítséget - most már értem a frameserver lényegét!
Kicsit nehezen értettem meg,(néha) hogy mire is gondoltok - össze-vissza vannak itten naon'naon' fontos információk. Elég kigobózni mi-mire jó..., de végül a sok innen-onnan elolvasott okosság összeállt.
Köszi mindenkinek - lépjünk tovább. -
Flameus
aktív tag
Szal' codec, ezek szerint nem én vagyok a hunyó - ez jó.
Csak az gáz, hogy a Gspot szerint AC3 0*2000 - tehát tag2000 - codec kell hozzá, ami pedig szerinte van is (ebben egyetértek vele).
A virtualdub meg rajtam keresi az AC 3 tag 2000-et - ha nincs, akkor hogy a viharba tudom lejátszani, meg szerkezteni...na, na ...én sem tudom.
Minden AVItoWAV leszedi a hangot, ami jó is, csak egy-két filmnél nem működik a tmpgenc-vel együtt.
Ha nem szedem le a hangot akkor hogy a viharba kódoljam át, a frameserver meg nem mükszik.
Ötlet
azé'köszi -
Flameus
aktív tag
Kuresz,........... Izé Frameserver...
Szal' csináltam mindent amit a hatvanvalahanyadik írásban közöltél, minden jó is volt egy pontig - aztán megállt a tudomány minden érték 0 marad az Avi-m neve alatt.
Non-A/V requests: 0
Number of Frame served: 0
Audio .... 0
Ilyenkó' mi van...
Direct stream copy-ban leengdei szedni a hangját egy 140 megás áll mp3-ba, de a Tmpgenc azonnal kifagy a kódolás kezdetén.
A leszedett hangot meg lehet hallgatni, csak a Winamp visít egy codec-ért.
Valami ötlet, hogy b@szom el? -
Flameus
aktív tag
Elfelejtettem, hogy a hiba tag 2000 - az meg ugye AC 3 codec ha jól tudom.
Szal' nem találja a tömörítőt, hogy kitömörítse.
Köszi -
Flameus
aktív tag
Kuresz
Olvasgattam és bizony van lemaradásom, bár én csak pár tucat filmet csináltam VCD-re.
Kérdés: Én mindíg leszedem VirtualDubbal a hangok külön sávra, mert egyrészt nem nagyon ért bizonyos hangokat a TMPGENC, másrészt szerintem gyorsabban is kódolja a nyers Wav-ot.
Szal' van egy-két DivX aminek a hangját nem tudom leoperálni (full procecing - lehet hogy nem így írják) Wavba, de még mp3-ba sem.
Régen nem volt ilyen gondom - valamit elfelejthettem felrakni az új rendszere!? -
Flameus
aktív tag
Ja, engem is érdekelne, hogy zabálják az asztali lejátszók, mert a szabványos rátán kívüli kódokkal nemigazán boldolnak - saját tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo Switch 2
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- E-roller topik
- Medence topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest