- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
pockány
csendes tag
Hali!
Engem minirar ba való tömörítés érdekelne. Láttam egy 300Mib es rar-t. amibe egy 1,2Gib es imige file volt tömörítve. Mármost, ezt hogy tudom én is megcsinálni, mi kell hozzá, vagy hogy kell megcsinálni. -
Junó
tag
Hali mindenkinek!!
Érdeklődnék, van olyan progi amivel a zenéből ki lehet szedni a szöveget? Gyerekeknek kellene karaokizni csak a zene.
Tudtok erre megoldást, ha igen megköszönöm!!!! -
Lortech
addikt
Rosszul írtam, heyesbítenék: a szabvány VCD 1150Kbites cbr videóval + 224kbites audióval kell rendelkezzen. Ami 800 megával számolva kb 80percet jelent.
szerk: ha 45perces filmjeid vannak, és külön cd-n akarod tárolni őket, akkor arra tényleg az svcd ideális.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Az nem úgy megy, vdubbal csak mpeg4 / avi fájlokat tudsz készíteni, mpeg1,2 svcd-t, vcd-t, dvd-t nem. Alapesetben svcd-vel is kb annyi fér rá egy cd-re mint vcd-vel, azaz 40-50perc. Bár a topik épp arról szól, hogy ezt a határt kiterjesszük. Tehát először félbe kell vágnod a ''filmet'' (
), aztán odadni pl nerovision expressznek külön-külön a két felét, és mehet a kódolás. Van program, amely megcsinálja cd-re méretezést helyetted, ilyen pl a thefilmmachine nevű.
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
ki fogom próbálni amit mondtál!
svcd-ben is rá fér egy cd-re? nagyon nem vágom ezt a témát..
ha ez nem válik be akkor kipróbálom a nandubot is, egyébként milyen codecet használjak a vcd/svcd elkészéítéséhez? most a video/compression fül alatt csak divx, indeo, cinepack, meg intel codec van, gondolom keresnem kellene egy svcd (mpeg2)codecet is nem? nagyon köszi a segítséget!
ja vágom tehát a video-t azt már másra kell bizní, a neroval fogom
na akkor holnap nekivágok majd, ma már kiborultam(van egy olyan érzésem, hogy nem fog összejönni)
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Virtualdubbal is meg tudod tök egyszerűen csinálni vbr-ből cbr-be a hangot. Video-t hagyod direct stream copyn, aztán a hangot ful processingre rakod, és tömöríted egy mp3 enkóderrel cbr-be. így csak a hanghoz nyúl a videohoz nem, aztán mehet vcd-be (szerk: azt már egy másik programmal természetesen, pl nerovision express-szel eléggé egyszerű), btw, miért vcd? Ha csak amiatt, mert cd-re kell, akkor már inkább svcd. Egyébként VBR mp3-hoz inkább a Nandubot ajánlom, mert az le tudja kezelni jól elvileg.
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
nézelődtem a témában, és kiderült hogy a file/save wv tulajdonképpen nem is wav fájlt ereményez hanem egy wav headeres mp3 fájlt. mondjuk ez a méretéből is kikövetkeztethető.
akkor mostmár csak egy olyan progira lenne szükségem amivel kitömöríthetem a hangájlt sima wav-ba. nem adom fel majd megírom a fejleményeket
-
crab
senior tag
Itt van amiről beszélek: Bővebben: link
a hangot kimentettem a file/save wav opcióval, utána mivel konvertáljam át és mibe? és hogyan illesszem vissza a az aviba? segítsetek légyszives, ez már a 3. film amivel nem tudok mit kezdeni a hülye vbr hangsáv miatt! -
crab
senior tag
van egy kis problémám
egy avi filet szeretnék kiírni vcd-re, de elcsúszik a hang. kipróbáltam több programot sikertelenül, míg végül a virtual dub lerántotta a leplet a dologról.
szóval a probléma az hogy a hang vbr, azt tanácsolta, hogy mentsem ki az audio sávot wav-ba és konvertáljam át cbr-be. kimentettem, innentől kezdve nem tudom, hogy mit csináljak!konvertáljam 128 kbit-es mp3-ba? utána, hogyan veszem rá, hogy azt a hangsávot tegye a filmre? és a legfontosabb, mit kell csinálnom, hogy az eredményt vcd-re tudjam írni? előre is köszi a segítséget!
-
Lortech
addikt
válasz
Dominator #577 üzenetére
Először félreértettem a problémádat.
Meg nem esett le, hogy sima neroval próbálod átkódolni. Ne a nero expresszt (abban nem találtam semmi beállítási lehetőséget) használd, hanem a simát. Ott fájl/új/cd/szuper Videó CD/video cd fül és ott van egy ilyen, hogy lemez mérethez illesztés vagy pedig kódolási bitarány. Na most én beírtam neki, hogy 80perc, mégis 800megát ír ki. Nem tudom, hogy végeredmény jó lesz-e így, vagy kisebbet kell-e neki adni, hogy jó legyen. Nem várnám végig ha nem baj.
Egyébként passzolna a 800mega, meg is mutatom mit értettem az előző hszem alatt.
Bővebben: link
szerk: ez egy ~780MBos mpg file, svcd formátumban, és mégis 700MB alattinak mutatja, mikor ki akarom írni a neroval
[Szerkesztve] -
Dominator
aktív tag
Lusta vagyok olvasgatni, ezért felteszem a kérdést:
van-e olyan program, amivel ha avi-t szeretnék kiírni SVCD formátumba, akkor tömörítéskor a méretét a lemezhez igazítja? Nero nem tud ilyet (vagy csak én nem találtam), panaszkodik, hogy 700 mega nem elég neki, mert 795 kéneKöszi előre is!
szerk: ja és persze érdekel DVD-s megoldás is
[Szerkesztve] -
fehrudi
csendes tag
Hali!
Nekem megvannak azok a file-ok!
Bővebben: link -
redsas
tag
Beszert a topic és Kuresz a weboldalad is beszart!
-
Köró
csendes tag
Szia Kuresz!
Vdubban leakarom menteni a hangot wav-ba és ezt a hibát írja ki.:
No audio decompressor couldbe found to decompress thesource audio format.
mit kell tennem hogy letdjam menteni wav-ba? Lécci segíts.
Köszi -
Tacso
aktív tag
HI ALL!
Meg tudná valaki mondani, hogy egy valójában 90 perces filmet a TMPGEnc miért látja 272 percnek??? -
péter bácsi
csendes tag
-
Kuresz
tag
válasz
péter bácsi #563 üzenetére
Hali.
Olvastam. Hát nem is tudom a változás annyira nem lesz észrevehető a kép lesz rosszabb megy a mérete lesz nagyobb a fájlnak . de ezzel ellentétben engem is érdekel a dolog úgyhogy hajrá.
Üdv :Kuresz -
Kuresz
tag
Hali !
A filmed hibés, vagy előfordulhat, hogy nem is film. Még ezzel megpróbálhatod lejátszani : Bővebben: link
Amúgy honnan szedted a filmet vagy mit?
Üdv : Kuresz -
Kuresz
tag
Hali!
Media player classic?
Bővebben: link
Csövi :
Kuresz -
rdi
veterán
off :ilyen azt hiszem flash(?), vagy van készen, de már + nem mondom melyik weblapszerkesztőben...
On !!!Más: van egy mpg kiterjesztésű filmem. Nos ezt semmi nem hajlandó dekódolni / lejátszani.
Már próbáltam a gspotot az ugye ide nem jó, a video toolboxot és a vcl lejátszót egyik sem segített.
Tudtok vmi már progit esetleg weboldalt?
[Szerkesztve] -
CUx2
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben többször azzal a problémával kerültem szembe, hogy amikor elkészítek DIVX-ből egy MPG állományt, akkor a gépen megnézve az MPG-t hibátlan képet kapok, mikor viszont NERO-val kiírom belőle a VCD-t, akkor asztali DVD-n nézve (NINTAUS) egyes részek hibásak, töredezik a kép. Sajnos nem minen esetben, így nem tudom kiszűrni a hiba okát.
Találkoztatok ilyen jelenséggel?
Használt programok: Virtualdub, TMPGEnc, Nero 6.3 -
Kuresz
tag
Hali! Kéne nekem egy kis segítség.
Tudna valaki egy olyan weblapos izét buherálni ami a webhely könyvtárszerkezetét mutatja és lehet közvetlenül letölteni róla.
remélem érthető mire gondoloktehát én csak felmásolnám a cuccot az oldalra és egyből lehetne tölteni. Ha valaki összedobna egy ilyet azért hálás lenék és a Cirmossoftware oldalra ilymódon felraknék minden jót
Köszi : Kuresz -
redsas
tag
leállt a topic?
-
varzo
tag
hello a tmpgenc nekem miért írja ki minden filmre hogy 307 perc?? Pls segítsetek
-
Genius_84
csendes tag
Hello Mindenkinek
Szerintem király a Topic akárki mit mondd. Én is most kezdtem el VCD-vel foglalkozni. Sok hasznos információt, találtam a topicban, illetve a Cirmos Software oldalon. Csak a Download menüpont kevés letöltést tartalmaz, ezért szeretnék én is létrehozni egy a témához kapcsolódó Weboldalt, ahol minden hasznos progit feltennék Crack-el ellátva. Kuresz várom a véleményed, hogy belevághatok-e vagy hagyjam az egészet. Sok szórakozást és konvertálást kívánok mindenkinek. -
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
Mégegy up. Segítsetek ha tudtok, mert ma délután kódolnom kell
-
ZCoyote
őstag
Up!
-
ZCoyote
őstag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. AutoGK-t használok, de idáig csak kétszer sikerült valahogy kétmenetesen kódolnom egyébként mindig csak egymenetben.Egyszerűen képtelen vagyok beállítani, hogy kétmenetesen kódoljon. Ebben kellene a segítségetek, hogy a francba kell beállítani a kétmenetes kódolást.
Előre is köszi. -
rdi
veterán
Bocs, hogy ide hozom, de sehol nem kapok rá választ. Nos a problémám az, hogy real player fájlokról kellene leszednem a zenét.
pontosan rm, vagy ram kiterjesztésű vidoókból kéne a hang.
Minden SVCD-ék atyja! Nem tod a választ véletlenül? -
CUx2
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy letöltöttem már 3-4 olyan filmet amit egyszerűen nem tudok sem lejátszani, sem szerkeszteni. Szeretném VCD-re konvertálni, de a Virtualdub, mikor megnyitja azonnal ''Reconstructing missing index block'' móddal nyitja meg, majd miután végzett ezzel és elindítja belefagy a framserver-be.
Ha megnyitom lejátszóval - ha egyáltalán elindul - akkor azt jelzi ki, hogy kb 2 perc hosszú a film (790 MB) (Pl Media Player Classic)
Mi lehet a gond? Valami kodec hiányzik?
Kösz -
pynki
csendes tag
feltételezem,hogy változó bitrátás a hangod. Próbáld meg, hogy a vdub progival kimented a hangot a file-save wav résznél. Ezt a hangot átalakítod a Besweet és a gui progijával wav.ra és ezt a hangot add hozzá, és mentsd le. Ha gond van valahol a vdub is ki fogja írni, hogy hol, csak nem csinálja majd meg.
vagy mentsd el hang nélkül az avit, és úgy futtasd végig a divxrepairt, majd ha az kijavította a javítotthoz add hozzá az átalakított hangot.
Egyenlőre ezt próbáld meg. Ha valami nem megy szólj. -
Korte123
csendes tag
Köszi, de már megvan.
Data CD: CD-R with 360.000 sectors * 2048 bytes/sector = 737.280.000 bytes = 703.1 MB
Video CD: CD-R with 360.000 sectors * 2352 bytes/sector = 846.720.000 bytes = 807.5 MB
Akkor igazam volt.
Namost én szeretnék így, 2352 bytes/sec-el írni Data CD-t. Vajon lehet-e? -
redsas
tag
Valaki segitsen!!!!
Hogyan tudok divx-es felíratos filmet felíratos VCD-re írni!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Korte123
csendes tag
Persze, hogy más. Nem SVCD-t akarok. Történetesen egy videofilet akarok kiírni, de messze áll a VCD vagy SVCD felbontástól (640x352), szal nem tudom VCD/SVCD-ként, ezért akarnám csak adat CD-ként, de olyan formátummal (olyan sűrűn), mint az SVCD.
Azt hogy érted, hogy ''Az SVCD mérete valójában nem nagyobb 700 MB-nál, csak a kódolás miatt másként látszik.''? A file, amit felírok rá, az 800MB, és ráírja egy 700MB-s CD-re. Érdekel, hogy miképp, és de igen, vágyok tudományos magyarázatraHisz pont ez érdekel.
És nem is túlírásról van szó. A túlírás az, amikor egy 700MB-s lemezre 710-720 MB-t írnak fel (attól függ melyik CD-n mennyi tartalékot hagytak a szélén).
Azt kizárom, hogy az SVCD felírásakor még tömörítene az mpegen. Sűrűbben se írhat fel a CD vezetősávjához képest. Akkor marad az a változat, amit a #528-ban írtam, hogy több hasznos byte kerül egy sectorba. NEM? Azért kérdezem, mert ezt még sose láttam leírva. -
pynki
csendes tag
válasz
Korte123 #528 üzenetére
Hli!
Nem vagyok egy nagy CD író zseni, de szerintem más az SVCD és más amit te akarsz csinálni.
Az SVCD mérete valójában nem nagyobb 700 MB-nál, csak a kódolás miatt másként látszik. A CD írók már lefordítják időre, ami helyes lesz.
A túlírás meg azon múlik, hogy a CD végéről mennyi helyet lehet összespórolni.
Vagy legalábbis végtelenül leegyszerűsítve hétköznapi formába öntve ez mondható el.
Gondolom bonyolult tudományos magyarázatra nem vágysz, de ha igen, akkor azt is ki lehet elégíteni.
[Szerkesztve] -
Korte123
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehetne egy 880MB-s file-t felírni egy 800MB-s CD-re? Mert valahogy SVCD-ként egy 700MB-os CD-re is fel lehet írni olyan 800MB körüli videofile-t, nemtom pontosan. Az hogy csinálja? Úgy, mint ahogy az audio CD-re is több adatot ír, mert kevesebb a hibajavító checksum a CD-n? VCD/SVCD-nél is ez van?
Úgy emléxem volt ilyen CD-író progim, melynél lehetett választani, hogy adat CD-t 2048 bytes/sectorral írok, vagy 2352 bytes-al. Nem tudom hol van ez a prg, ha volt ilyen. És kérdés, hogy mi olvassa a CD-t utána. Kipróbálnám. -
GBR
csendes tag
Császtok!
Van egy DivX3 kódólású filmem,a TMPG nem hajlandó megcsinálni.
Ha pedig VDubbal akarom átkonvertálni xvid-be ,a felét megcsynálja utána ERORR.
Tudna valaki segiteni,hogy mit tegyek? -
nagyelek
csendes tag
Tök Tutti! Itt veszekedtek baromságokon! 1 cd vagy 2 cd tök mindegy!
2 cd legyen SVCD minden film felfér rá es nem több mint 250 FT és amellett jó a minősége is!
Progik: Virtual dub; TMPGEnc Plus; +Codek
Semmi más! -
redsas
tag
Na beszart az oldal?Ja a Samsung nem játsza le az UVCD a te beállitásoddal!!(össze vissza töredezik a kép!)
-
csaba75
csendes tag
Üdv Kuresz látom te ezt nagyon kened-vágod, én viszont még nem igazán és már olvasom a fórumot vagy két napja és még mindig nem tudtam kibogozni hogyan is kell a feliratot rávarázsolni a filmre. Már egy halom szoftvert letöltöttem és még mindig semmi lehet, hogy én vagyok láma de kérlek elmogyoróznád ezt nekem lassan hogy én is megértsem. Előre is hálás Köszönet
-
Kuresz
tag
Csoki!
1.Töltsetek le régebbi tmpg-t.
2.ha xarakszik a film mégis mentsétek át virtualdubbal ilyformán : film megnyit videó fül alatt direct stream copy és file fülben save as avi adtok egy nevet és elmenteni ezt újra megnyitni és mehet a frameserver.
Ez a módszer jó arra is, hogy kiderüljön, hogy film kódolója hogyan ba... ta el a filmetz és mennyira csúszik a hang
Sok sikert!
Üdv : Kuresz -
Korte123
csendes tag
Nekem tmpeg xvid forrástól lefagy, kiír mindenféle hibaüzit, és soxor be is zárul.
Muszáj vagyok kicsomagolni arra az időre uncompressed-é, vagy IYUV-vá, ami feleannyi, mint az uncomp. Csak hát így baromi sok helyet foglal (átmenetileg). Kényszermegoldás. Más version-ú XviD codecet kéne feltenni esetleg?
[Szerkesztve] -
Uher
aktív tag
Elinditom virtualdub, majd tmpgenc, a 2.0 ás verziót. Tmpgenc elkezd analizálni megcsinálja 50%-ig majd kiirja hogy ''Divided by 0''. Ez miért van? A film Xvides és mp3 a hang. Probáltam az 1-es és 3-as verziót is akkor ezzel kezdi.
-
svédcsepp
tag
Persze azzal probáltam 1 darabig , de feladtam. Gondolom az video_ts.ifo -t kéne ugy átirni hogy az első után szépen lejátsza a másikat, és nem legyen 2 azonos nevű ifo... stb. file.
Nem csinált még ilyet senki?
Ha lesz 1 kis idöm letömöritem divx-el és összefüzöm öket. Amugy csak azért akartam a DVD formátumot, mert FONTOS lenne a mindkét nyelv és felirat(magyar-angol) 1gombos válthatósága!!!
Max visszahódolom dvd-vé. Kiváncsi leszek a minöségre?
Majd beszámolok...
Üdv.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
redsas
tag
Háj Kuresz segithetnél ,hogy hogyan tudok UVCD-re feliratot égetni!!
-
redsas
tag
Csá felíratos divx-et ,hogyan tudnék így UVCD-re csinálni?
-
Kuresz
tag
Hali!
Grat.
Codekekhez ajánlom : divx 5.x , divx 3.20, xvid, divx ac3
Lejátszót pedig csak Media player classic-ot telepítsd fel
:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82303&package_id=84358
És ezen kívül semmi mást ne : se powerdvd se semmi ez lejátszik mindent és ez a legjobb!!!
Üdv :Kuresz
[Szerkesztve] -
redsas
tag
Tényleg codec hiba volt most már minden tuti!!!
-
Kuresz
tag
Valami codecpakk lehet a ludas sztem mert én már próbáltam egy ilyen filmet ami állítólag 4 sec de amúgy 29 ---> nekem 29 lett...
De mindenesertre érdekes, gondold át mit telepítettél ami új a gépen vagy ami bezevarhat iulyenek pl : ace mega codec pack és tsai.
Üdv : Kuresz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest