- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raven Seldon
tag
Ha DirectVobSub-ot használsz (amikor kis nyilacska van a jobb alsó sarokban a tálcán, ha feliratos filmet nézel
, akkor kattints rá a zöld nyílra. Ott ''Timing'' fül. Ha siet akkor negatív számot írsz be, ha késik, akkor pozitívat.
Persze ez csak ideiglenes megoldás. De felirat-módosító programot nem használok, szal azt a módszert valami nagyokosnak kell megválaszolnia -
Raven Seldon
tag
Bocs, de nincs egy felesleges hetem!
Csak annyi van, h a frameserver miért nem csinál semmit? TMPEG-ben hiába indítom el a kódolást, akkor se csinál semmit.
Másik. Még a feketeséggel végigvártam a kódolást, h hátha majd a végén kódolja a hangot, feketeséget meg levágom. De nincs hang, feketeség meg van. Nos a VD azt írja, h VBR-es a hang. Ez okozhatja azt, h a TMPEG nem tudja konvertálni? És ha igen, mi a megoldás? [jó, kódoljam újra, de mivel?] -
Raven Seldon
tag
Hi Kuresz!
No, hát örömmel láttam, h a CS site-on fenn van, h hogyan kell avi-ból vcd-t csinálni VD-bal és TMPEG-gel. Először simán TMPEG-gel próbálkoztam közvetlenül, ami azt eredményezte, h a fél órás aviból akart csinálni egy 1,5 órásat, pedíg a CBR-t használtam, és a fél óra után nagy feketeséget csinált [hang meg sehol, mer ugye a feketeséget még csak-csak le tudom vágni...]. Namost ez csak azért furcsa, mert régebben egy capture-ölt (tehát nem tömörített) aviból tudtam mpeg-et kreálni, plusz feketeség nélkül.
Na hát ezek után nekiálltam annak, amit te írsz a site-on. Csakhogy a VirtualDub frameservere meg se nyikkan. Megnyomom a startot, és a számok 0-án állnak.
Ez mitől lehet?
Remélem nem terheltelek le nagyon ezzek a kérdéskörrel -
-
Raven Seldon
tag
Mivan, ideges vagy? Szedjél hangyát boxkesztyűvel! Te érted amit írsz, de nem biztos, h más is.
És a TMPEG azt írta, h 2,5* akkora lesz az ALI G mint egy lemez. Pedíg 2pass-szal csináltam!
És nem mindenki ér rá a forumot olvasgatni egész nap, mint ahogy Te teszed, tehát ne harapd le a fejem, ha esetleg nem olvastam az egyik hozzászólásod.
De nincs harag -
Raven Seldon
tag
válasz
Raven Seldon #169 üzenetére
Jólvan, időközben leesett
Tenx a template-eket!
Egyébként így is 250%-os méretű lett a film 2-pass vbr-el. (Ali G) -
Raven Seldon
tag
Gondoltam, h nem fogsz felkiáltani örömödben, h ezek után nem kell kisérletezned, mert az EVCD minden problémádat megoldja
De azért lameroknak elmegy.
Egyébként szerintem CBR-es, mert annak függvényében változik a Video és Audion Bitrate, h mennyi cd-s lesz, és mekkora cd-re fog felkerülni.
A TMPEGENC nekem asszem nem enged svcd konvertet, mert ahhoz regisztrálni kell. Egyébként mi indított el abban, h pont a VCD-vel kísérletezz?
[Szerkesztve] -
Raven Seldon
tag
Ja és ugye azt mondanom sem kell, h egy olyan 6 giga üres hely nagyon ajánlott, ha egy DVD-t VCD-be akarsz átnyomni...
-
Raven Seldon
tag
Az Easy VCD-ben enyni az össz beállítás (olyan lameroknak van, mint én
[legördülő sávokban lehet választani a felkínált lehetőségek közül]
-INPUT => Program Chain (itt azt választhatod ki, h melyik video anyagot akarod leszedni, mert így pl le lehet szedni róla az interjúkat, és az előzeteseket is), Video Format, Aspect Ratio, Audio Track => ezek ugye DVD-nként változnak
-ENCODING => Encoding Quality (Lowest, Low, Normal, High, Highest, Motion Estimate Search), Encoding Type (VCD, XVCD, SVCD, XSVCD), X(S)VCD CD Type (80min 700MB CD-R, 74min 650MB CD-R, 99min 870MB CD-R), X(S)VCD CD Amount (1,2,3,4,5)
-OUTPUT => Output Folder, File Name, File Split (itt inaktív a görgetősáv nékem, de halványan az van benne, h 99min 870MB CD-R. De sztem ezt is lehet változtatni), Output Type (Make MPEG Files, Make Bin/Cue Image, Only Rip Vob's)
Remélem segítettem
Ja és ha Scanneled a progival a DVD meghajtót, automatikusan beállítja az Input részben lévő dolgokat. Persze ezután változtathatsz rajta (ha pl nem az angol [alapéretlemezett] hangsávot akarod leszedni, hanem mondjuk a magyart). -
Raven Seldon
tag
Namost van nékem egy filmem (Donnie Darko), és aviból (egy cd-s), át szeretném rakni VCD-be, de a TMPEGben valami 5 cd-re férne rá végülis a kész fájl. Lehet, h ez nektek elég triviális, de én abszolut nem vagyok benne a témában. Szal egy 2cd-s VCD-t szeretnék belőle csinálni. Ha nem túl hosszú, leírná vki, h mit állítsak át a TMPEG-ben, h ne legyen ilyen nagy?
Köszeeeeee! -
Raven Seldon
tag
Hát gyerekek én menten sírvafakadok
Számítógépes témában akarok továbbtanulni, és csak pillázok, h miket írtok itt össze
Mondjuk én pár próbálkozás után fel is adtam, mert egy 800-as cerkával meg 396 mega RAM-mal napokig szórakozhatnék egy filmmel, meg a filterek/progik letöltésével modemen. Márpedíg én nem vagyok túl türelmes ember. És ezek a programok is túl bonyolultak nekem kissé... Graula nektek, h értitek
Ellenben, h beszóljak: van egy programom, vmi ''Easy VCD''. Itt csak beállítom, h melyik hang és melyik video-sáv a DVD-ről, mekkora lemezre akarom és már nyomja is át VCD-be. Feliratot nem csinál a fránya, csak leszedi a DVD-ről fájlba. Úgyhogy max szinkronos filmekkel fok szórakozni (mer ugye DVDírom nincsen, tehát a VCD is megfelel egyenlőre
Ja és Kuresz! A VirtualDub-ban megpróbáltam a feliratozást, és csinálja, csak feketék a betűk, és rohadtul összetolja őket! + Bazi nagy fájlba menti el a feliratozott filmet!
Mi lehet az gond? -
Raven Seldon
tag
Nekem csak egy kérdésem volna kureszhoz: lehet olyat csinálni, hogy a film-re ''ráégetem'' a feliratot? (úgy értem, h a videofájl része a felirat, nem külön fájlban van, mert ugye videocd-n azt nem igazán lehet...) És ha igen, melyik programmal?
Előre is köszi!
Ja és szerintem nincs nagy arcod. Csak hogy a pártodat fogjam az elégedetlenkedőkkel szemben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest