-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
válasz
Archttila #27444 üzenetére
Hát... én az ilyentől pont menekülök. Sosem értettem azokat sem, akik a winphone meg almásNokiák mellett tették le a voksukat és kb. még egy ikont sem tudtak arrébb tenni, ahogy megálmodták gyártáskor, úgy is dobták a kukába végelgyengüléskor. De ízlések és pofonok...
-
vargalex
félisten
válasz
Archttila #27353 üzenetére
Szépen le vannak írva a fastboot flash linux alatti lépései is.
-
crok
Topikgazda
válasz
Archttila #27281 üzenetére
A /vendor es a /cust ugyanaz a particio csak mas neven mount-olva. Alapbol Treble kepes keszuleken van ra kulon particio, itt ez kompromisszum (nem-MIUI ROM-oknak ugyse kell a /cust). A 3.2.2-0 TWRP pedig sajnos valoban nem tartalmazza azt a par sort amit a custom recovery-k igen.. sajnalom, en is rosszul tudtam, engem is felrevezettek az infok (es nem tettem fel hogy ellenorizzem).
A Potato csak Mido-ra ujdonsag, eleg regi ROM de csak most gondolta valaki ugy, hogy erre is csinalnak build-et. A crDroid is nagyon jo, a Potato meg erosen AEX beutesu. En azt jobban szeretem.
Ujjlenyomat ugyben annyi javaslatom van, hogy akinel szarakodik kapcsolja ki, torolje az ujjlenyomatokat es adja hozza ujbol (regebben hasonlo tunetekre gyogymod volt).
-
crok
Topikgazda
válasz
Archttila #27271 üzenetére
Nem igazán látom az értelmét a fastboot ROM installnak ha utána egyből megy fel egy RR.. miért erőltetnéd? Ha csak a firmware miatt akkor felesleges mert van ZIP automatikusan generálva minden gyári verzióhoz ami csak a firmware-t tartalmazza. Most néztem és [van] egyébként valóban Global developer MIUI10 fastboot.
Persze működő telefonod lesz ha így csinálod ahogy leírtad, csak szerintem felesleges. -
crok
Topikgazda
válasz
Archttila #27259 üzenetére
Ha mindenképp fastboot-ból akarod feltenni akkor az még nem fog menni - még nincs MIUI10 fastboot (ha lenne az azt jelentené, hogy van stabil MIUI10 ROM). Én legalábbis nem tudok róla és sehol se látok utalást se. Úgyhogy ami lehetőséged van, az az, hogy TWRP-ben/custom recovery-ben csinálsz egy teljes wipe-ot és felteszel valamit, zipből..
- A Global Developer is két napos:
- A Xiaomi.EU-nak két napja jött ki MIUI10-es ROM-ja Mido-ra
- Mi-Globe: a builder-ben már van 8.7.12 alapú, írták is már fentebb:
- Az Epic-nek is van MIUI10-es verziója (8.7.6 alapú épp):
- Lenovoved 8.7.10 - orosz mod
..meg keress bele a topikba a részletes keresővel, mert Atipapa is linkelt 4PDA-s ROM-okat (mint a Lenovoved is)
-
crok
Topikgazda
válasz
Archttila #25622 üzenetére
Neked szerintem a fejlesztői menüben van rá külön menüpont, nem? Vagy generáld kézzel, egy terminálból.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #25362 üzenetére
Mondjuk azert az eleg durva, hogy amiota nincs betoltve Magisk alatt egyetlen modul sem, azota sokkal jobban birja az akksi. Egy napja toltottem es most 73%on vagyok.
A heten meg tesztelgetem, utana pedig egyesevel visszakapcsolom a modulokat figyelven a battery hasznalatot. -
crok
Topikgazda
válasz
Archttila #25305 üzenetére
Annyit mond, hogy 14 órából 7.5 óra deep sleep volt (vagyis van deep sleep ha hagyják aludni a telefont) de ébren volt tartva a telefon több mint 5 órán át úgy, hogy nem ment a kijelző. Az *sok*. Van pár kernel wakelock ami elég magas, pl. a NETLINK meg a TimerFD - mobilnet megy a WIFI mellett? Meg a battery nevű.. na ilyet még nem láttam, lehet Oreo specifikus.. de nem is tudom minek/kinek kellene olyan wakelock aminek battery a neve.. Custom kernel amúgy? Milyen ROM? RR6? Oda írtál már hogy nem engedi sokáig deep sleep-be a telefont valami? Restart volt már?
-
Upo
addikt
válasz
Archttila #23059 üzenetére
Magisk manager alatt próbáld a safetynet checket. Ha ott nem zöld mindkét pipa akkor úgyse lesz jó.
Nekem az universal safetynet fix modullal minden ok, safetynet check pipa, banki app meg se nyikkan (az enyém is megy nélküle csak beszól indításkor, de a fix után már nem).
Most próbáltam, a safetynet fix magisk 14 modul megy magisk 16 alatt is, két zöld pipa.
Megyek is a magisk topikba, megnézem hogy a 16 már treble kompatibilis-e, mert a gyerek telóján az a rom van, a magisk-vcust modolttal. Ha már jó, akkor szólok neki hogy frissítheti.Szerk:
linket kihagytam: [link]A magisk 16 elvileg viszi már a huawei treble romokat, ez bíztató, már csak az abhishek féle treble oreon kell megtudnom hogy jó-e.
Topjohnwu-t meg ma elvitték katonának, 4 hónap múlva jelentkezik, az június vége... -
crok
Topikgazda
válasz
Archttila #23050 üzenetére
Azt csak az tudja aki írta.. esetleg aki szopott már vele és azóta tudja..
SELinuxModeChanger - tedd ezt fel és nézd meg mire van állítva a ROM alapóbl. -
Archttila
veterán
válasz
Archttila #22634 üzenetére
Deep flash lesz ebből... köszi mindenkinek a segítséget!
-
crok
Topikgazda
válasz
Archttila #22628 üzenetére
Toltsd fel a telefont es probald masik kabellel a muveleteket (ha eddig nem hasznaltad adatatvitelre akkor elkepzelheto, hogy a kozepso ket er nem megy csak a ket szelso es csak tolteni tudod a telefon vele, csak itt a topikban min. 3x elofordult am mivel csak toltesre volt hasznalva nem tunt fel).
-
mrszitya
senior tag
válasz
Archttila #22567 üzenetére
Ha OTA-frissítést telepítesz vagy például a MIUI global stabil ágon belül frissítesz fel egy későbbi kiadásra egy teljes recoverys rommal, akkor szokás (néha) élni egy Cache + Dalvik cache törléssel. Ezek aránylag jó eséllyel javíthatnak egy-egy zavaró hibát (egyes felhasználóknál), amit a félresikerült frissítés okoz, viszont nem érintik az adatainkat.
A system és a data (előbbi maga a rendszer, utóbbi a felhasználói adatok partíciója) törlése csak komolyabb probléma vagy másik MIUI-ágra való, illetve alternatív rendszerre történő áttérésnél szükséges.
-
-
lkristóf
senior tag
válasz
Archttila #9602 üzenetére
CAFELE Soft TPU Phone Cases, most még olcsóbb, én 3.39$-ért vettem darabját, de megérte mert nagyon bejön!
(#9605) mediumgecso For REDMI Note 4X
-
Gyura62
csendes tag
válasz
Archttila #9491 üzenetére
Szia!
"Ami még nagyon zavaró számomra ha hívást kezdeményezek akkor mindegy mennyire veszem vissza a hangerőt, egyszerűen torzít a másik fél hangja. (bár erre van fix csak a lustaság ugye)"
Ez engem is érint, elárulod, milyen megoldás van erre?
Végigolvastam az egész topicot, sokan panaszkodnak, hogy torzan szól hívás közben és torzan is cseng ki, de megoldásra én nem emlékszem.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest