- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Mobil flották
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamery
senior tag
Sziasztok!
Nem érdekel valakit egy kínai AX1800-as router mesh hálozathoz?
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
A mi apphoz kell a hazatelefonálgatás?
2 ilyen rooterből szeretnék mesh hálózatot csinálni úgy, hogy egymáshoz wifivel csatlakoznának. Melyik firmware ajánlott leginkább ehhez?
-
realzone
csendes tag
válasz
realzone #3875 üzenetére
Sziasztok!
Iptv működéséhez keresnék megoldást. Van egy Xiaomi AX3600 és egy Mi AX1800 routerem, MESH hálózatban használom őket, az AX3600 a fő router. Átolvasgattam a fórumot és és felraktam rá az 1.0.227 firmware-t, bekapcsoltam az IPTV kapcsolót és kiválasztottam az 1-es Lan portot és nem működik. Van ötletetek, hogy mit csinálok rosszul?Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy Telekom iptv-m van. A Telekom routerbe csatlakozik jelen pillanatban a két set top box, ennek a routernek az egyik lan portja csatlakozik az AX3600 wan portjához. Az AX3600 osztja a hálózatot és azt szeretném, ha ebbe a hálózatban működne a két set top box is, de sajna még nem működik.
Van ötletetek, hogy mit csinálok rosszul?köszi
-
realzone
csendes tag
Sziasztok!
Iptv működéséhez keresnék megoldást. Van egy Xiaomi AX3600 és egy Mi AX1800 routerem, MESH hálózatban használom őket, az AX3600 a fő router. Átolvasgattam a fórumot és és felraktam rá az 1.0.227 firmware-t, bekapcsoltam az IPTV kapcsolót és kiválasztottam az 1-es Lan portot és nem működik. Van ötletetek, hogy mit csinálok rosszul?köszi
-
Zsadi
őstag
válasz
dethroner #3854 üzenetére
Én ezt raktam fel: miwifi_r3600_firmware_aba17_1.1.19+SSH+MI+txpwr.zip
Miwifi, klíma, okos dugaljak mennek vele. Mi home-t még nagyon az elején próbáltam, de nálam nem látta a routert, csak a telóm. Lehet valami régió gubanc van. De mivel nem használom, nem is nagyon foglalkoztam vele. AIoT világít ha bekapcsolom, valószínű hogy működik is.
2db AX1800 (kínai fw-s álló változat)is megy vele Mesh-ben szépen.
-
trance89
Topikgazda
-
zacci
aktív tag
Nos, forumok alapjan sokaknak nem jott ossze a mesh a global verzioval, csak ha singa-ra allitottak a regiot.
Nalam sem latta a masik routert a host. Miheylst attoltam singa-ra azonnal meglatta es megszerette 8)
App nem latja (probaltam 3 eszkozon kulonfele verziokkal (gyari, vevs), de lehet azert, mert most kvazi AP-kent hasznalom a ket routert. A host wan portja nincs hasznalatban. Nem vagom, hogy miert nem latja az app a routert...elvben helyi halon keresi. Az AX6 AP-ra volt allitva (ott mukodik a mesh) es azt szo nelkul megtalalta az app. Annyira nem erdekel az app, csak azert kellene, hogy lassam mukodik-e egyaltalan a vezetekes mesh, vagy ez a lehetoseg bugos a gloabl fw-ben.A global tererejerol annyit, hogy nem gyenge, hanem atom gyenge! De valami istentelen ergya.
Asszem megy fel ra valamelyik mokolt fw... -
zacci
aktív tag
Sziasztok,
Globallal kapcsolatban lenne kerdesem es eszrevetelem. Adott 2db ax3600 (uccso gyari fw)es eleg nehezen hittem el, h a global router regiojat singapore-ra kellett allitanom h mesh-be tudjam kotni a ket routert. Ennyire nem lehetnek idiotak ezek a kici kinaiak
Viszont az app sehogysenem latja a routert igy a mesh allapotat sem latom. A luciban meg nem talaltam a mesh-el kapcsolatos allapot infot. Azert fontos ez, mert mintha nem akarna mukodni vezeteken keresztul a mesh. Ket AX6 lett lecserelve es azok popecul mukodtek. Itt az Ax3600 eseteben meg nincs osszhangban a ket router 5g csatornaja. Ha kihuzom az eth-t es modositom a csatornat, akkor a node felveszi az aktualis beallitast. Ha bedugom a kabelt es utana allitok mondjuk csatornat, akkor csak a host modosul. Ettol fuggetlenul a ket router kozti valtas mukodik, tehat olyan mintha mukodne a mesh.
Ebbol a szempontbol a cn fw az ax6-on jobb volt mert egyreszt ment vele az app, masreszrol a mesh total rendben volt. A web ui-n is lathato volt valamifele mesh allapot. Arrol nem is beszelve, h a global fw-ben AP modban nem megy a mesh. Cn-ben igen.
Global fw-ben a web ui-n kinyerheto valahogy a mesh halozat allapota ? -
dchard
veterán
A globál és a "kínai" verziók is gyári szoftverek. A lényeg, hogy a partíciós tábla gyári legyen. Ha már van SSH hozzáférésed, akkor nem bonyolult: [link]
A fájlok itt vannak (lap alján az Asset fül alatt): [link]
Neked értelemszerűen a "openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-nand-factory.ubi" kell.
Én Mesh-t nem próbáltam, asszem hogy WolfSSL teljes csomag kell hozzá, ezt le lehet cserélni telepítés után hogy menjen. -
dmad
aktív tag
Szia.
Van egy globál verziós 3600, amit én a leírások szerint "kínaiasítottam", jelenleg ez a verziószám van a netes felületen nézve: Version: 3.0.22 xqrepack-mi Release.
Erre fel lehet tenni az Open-t?
Nagyon bonyolult, vagy azért meg lehet csinálni?
Még annyi, hogy wifi-n van meshben rajta egy 1800-as is, az is menni fog ha felteszem rá?
Köszi! -
dchard
veterán
válasz
trance89 #3787 üzenetére
Teljesen világos mostmár, hogy mi a probléma. Onnan nincs visszaút, legalább is TTL soros nélkül biztosan nem. Ha a szar partíciók miatt a bootloader-t felülírta, akkor meg sehogy nincs visszaút.
Számtalanszor leírtam, hogy mi a veszélye a QSDK alapú firmware-eknek, most mindenki láthatja, hogy az eszetlen hekkelés mit eredményez. Biztos voltam benne, hogy nem Robi build-jével van gond, de mostmár legalább bizonyíték is van.
A Bdata partíciót a valódi Openwrt (mostmár így fogok rá hivatkozni) egyébként nem használja, ugyanis a BDF-et fájlból tölti, a kalibrációs adatok pedig az ART nevű particíóról jönnek. Az persze kérdés, hogy a gyári recovery tool-t meg tudja-e borítani az átírkált bdata. Tehát itt van egy tágabb kontextus is.
A 160MHz mostmár elérhető, mellette van egy csomó javítás is. Nekem csak 80MHz-es klienseim vannak, ezért jó volna tesztelő aki AX 160MHz-en tudna tesztelni. A Mesh-t sem ártana kipróbálni. Rendeltem egy AX210-es kártyát, de az még hetek mire ideér.
-
dchard
veterán
válasz
siemensfun #3767 üzenetére
Tolhatod szerintem. A Mesh-hez alapvetően más WPAD-t kell felrakni:
root@XAX6:~# opkg remove wpad-basic-wolfssl
Removing package wpad-basic-wolfssl from root...
root@XAX6:~#
root@XAX6:~#
root@XAX6:~# opkg install wpad-mesh-wolfssl
Installing wpad-mesh-wolfssl (2021-05-22-b102f19b-46) to root...
Downloading https://downloads.openwrt.org/snapshots/packages/aarch64_cortex-a53/base/wpad-mesh-wolfssl_2021-05-22-b102f19b-46_aarch64_cortex-a53.ipk
Installing libwolfssl4.8.1.d8795272 (4.8.1-stable-6) to root...
Downloading https://downloads.openwrt.org/snapshots/packages/aarch64_cortex-a53/base/libwolfssl4.8.1.d8795272_4.8.1-stable-6_aarch64_cortex-a53.ipk
Configuring libwolfssl4.8.1.d8795272.
Configuring wpad-mesh-wolfssl.Utána menni fog.
-
siemensfun
tag
Engem érdekelne.
Visszatérve az igmp-t nem próbáltam tovább a multkorinal, mert másod routerkent van berakva. Ha lesz sok időm tovább kísérleteznek vele.
Memória szivárgás pedig észrevehetetlen, 6 nap alatt 153Mb-ra ment le.
A mesh-t meg azért nem sikerült mert egy tp-link archer C2-vel akartam összehozni. De azon teljesen más verzió van fent az openwrtbol. -
dchard
veterán
válasz
siemensfun #3746 üzenetére
"Igmp-t próbáltam, de még az én tudasommal nem életképes.
A mesh-t is próbáltam de még az sem működik hiányzó csomagok miatt."Ezeket kifejthetnéd részletesebben. Az sem világos, hogy hogyan és melyik szolgáltatónál akarsz IPTV-zni. Az IGMP proxy kell kizárólag, és az IGMP snooping-ot be kell kapcsolni, de ez minden openwrt verzióra igaz.
A frissítéssel érdemes óvatosan bánni, többen panaszkodnak hogy csak a második frissítésre sikerül a dlog a webes felületen. Én egyelőre azt ajánlom, hogy a tmp mappába SCP-zd fel a sysupgrade nevű fájlt, majd a "sysupgrade -c /tmp/a_fájl.neve" paranccsal végezd a frissítést.
-
siemensfun
tag
válasz
xabolcs #3745 üzenetére
Más openwrt routerek ez működik megfelelően.
Tegnap frissítettem a napi buildet és abban már működik megfelelően.Igmp-t próbáltam, de még az én tudasommal nem életképes.
A mesh-t is próbáltam de még az sem működik hiányzó csomagok miatt.A router elég jól használható így is. A friss builddel már fagyás sem volt.
-
dchard
veterán
válasz
siemensfun #3733 üzenetére
Na ez remek. Ha lesz egy kis időd, akkor az "iw reg get" parancs kimenetét másold már be ide légy oly kedves.
Az OPKG nálam működik, webes felületről felraktam az igmpproxy-t, de annyi biztos, hogy ahogy a snapshot továbblép, extra kernel modulok nem lesznek telepíthetőek (érthető okokból), illetve bármi ami ezek függőségeire támaszkodik. Az IGMP proxy pont nem ilyen, de ez szerencse.
A mesh-t én nem próbáltam, mert nincs mivel. Ez egy jó összefoglaló: [link]
A mesh-t egyébként az OWRT-be épített driver támogatja.Hogy van-e valami webes mesh megoldás, azt nem tudom.
-
Rick4
félisten
válasz
siemensfun #3735 üzenetére
Engem mondjuk pont ez nem zavarna, a kétrouteres megoldás viszont érdekel, hogy lesz ebből mesh, pontosabban egy fő routertől 10m-re másik router, aminek a lan portjai is használva vannak? Gondolom 160MHz híján első körben max kábellel.
-
Soma01
veterán
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat a kérdésemhez! Amit én szeretnék megtudni az nem az, hogy elérhető-e, a sima Mesh mód, hanem, hogy a Mesh AP mód elérhető-e, globál verziós AX1800-ban?
Fentebb írták, hogy kell rá a kínai fw, de az nem derült ki a válaszból számomra, hogy ez a Mesh AP mód miatt szükséges-e? -
Imi1981
veterán
válasz
kentucky #3550 üzenetére
Én ezt nem értem. Ott a menüben a mesh funkció mesh eszközök hozzáadása! Akkor miért kell script? Eredeti Kínai verziók között is kell script?
Hála az égnek nekem nem kell mesh ezzel a routerrel mert mindenhol van wifi a házban és mindenhol rendesen használható. Csak érdekel a téma. -
dmad
aktív tag
-
szepi23
tag
Nekem otthon 2 ax3600 van és egy AX1800, simán megy mesh-ben. Mindegyik itthoni hivatalos beszerzés (MM, Euronics), így global fw van rajta. Nem kínaiasítottam (egyelőre)
Tapasztalatom az volt, hogy ha beállítottam az ax3600-at fő routernek, ahhoz simán hozzáment mesh-be az 1800-as. Amikor a másik 3600-ast akartam hozzáadni, azt nem látta (hiába a hazai beszerzés és global fw), de a scripttel simán hozzáadta. Vezeték nélkül állítottam be őket, de utána simán ment vezetékesen is a mesh. -
Soma01
veterán
válasz
trance89 #3546 üzenetére
Köszi szépen!
Az jó hír. De a Mesh AP módról nem láttam semmit az összefoglalóban. Pláne nem az AX1800-al kapcsolatban.
Már csak az a kérdés, hogy ehhez váltanom kell-e a kínai firmware-ra vagy a globalban is benne van már?
Xiaomi hatótáv kiterjesztőből van már AX-es, ami be tud állni ebbe a Meshbe? -
Soma01
veterán
"Ott van pedig. "
Itt megtaláltam most már és pont ez a felállás érdekelt engem, ami itt a fórumban le van írva. Csak a neten 98 százalékban olyan leírások vannak, ahol minden ott szereplő router az Xiaomi. Tehát a fő router is.Egy videót találtam csak arról amit én (is) szeretnék megvalósítani. Az ide is be van linkelve amúgy. Szóval már béke van. Tudom, hogy megoldható. Csak az AX1800 miatt kérdezgetek még. De a Mesh területén szerintem ugyan azt tudja mindkét modell azonos fw verzióval.
-
Rick4
félisten
válasz
trance89 #3536 üzenetére
Mitől lenne megbízhatatlan? Papíron ez igaz lehet, de a vlaóságban nem igazán. A telefonommal is megvan az 1.2 Gbit linksebesség, és ennél biztosan vannak jobb modemes notik, más eszközök, szóval nem hogy lassabb, gyorsabb.
Lehet, hogy nem terheli a hardvert, nade most 2% vagy 4% nem mindegy?
Én is veztékpárti vagoyk, nem arról van szó, de itt vlaójában értelmetlen kábelezni. Mekkora a két mesh node között a linksebesség? Kizárt, hogy 1 Gbit vagy kevesebb. -
trance89
Topikgazda
A vezetéknélküli kapcsolat sose olyan gyors/megbízható mint a kábeles, nekem is mesh-ben van 2db AX3600 de vezetékkel mivel már ott volt a kábel, hülye lettem volna nem azt használni. Lehet hogy minimális a különbség a 2 módszer között de akkoris van és méghozzá messze nem terheli annyira a hardvert, mármint azon mesh node-ét amin keresztül csatlakozol.
-
Rick4
félisten
Ott van pedig. [link] Nem is egyszer, nem is egyféle módon, és mind működik. Jól írtad, ugyanez megy nálam is 2 db ax3600-assal, hogy most neked kábellel lesz összedugv,a vagy wwifivel, az elsőre mindegy, de nem tudom, az a xiaomi féle mesh ami itt vezeték nélküliséggel sokkal több szabadságot eredményez, megy-e kábellel is, mivel a két router között gyorsabb a vezeték nálküli kapcsolat, mint a kábeleden keresztül, valójában felesleges kábellel csinálni. Ha azzal nem akarná a saját xiaomi- féle mesh-t műödtetni, még mindig teheted AP módba a fő routerre kötött második- harmadik routert, a végeredmény közel ugyanaz, mindenhol erős jel és jó sebesség lesz, ami persze nyilvn függ a nálad mérhető- tapasztalható csillapító tényezőktől (falak száma és anyaga, vastagsága, elhelyezkedése)( és a zavaró tényezőktől (szomszéd routerek azonos vagy szomszádos frekin sugározva), ezeket csak egyedileg nálad megtapasztalva lehet megismerni, iránymutatást lehet max adni látatlanban....
-
Soma01
veterán
Megnézem. Mert ilyen leírást vagy videót nem láttam még sehol. Pedig már elég sokat kerestem és néztem is végig.
Remélem jól írtam le azt amit szeretnék... Tehát 1 meglévő (fő)router (ez marad is a helyénahol most van a jelenlegi funkcióival) és e mellé, 2-3 db Xiaomi router csak AP-nak, mesh hálózatban, kábellel állandóan összekötve (a jelenlegi, NEM Xiaomi, NEM WiFi-s főrouterrel). A fő router marad és meshhez a felhordó hálózat a vezetékes kapcsolat legyen, ne az új Xiaomi routerek WiFi-je.
Így is ok? Menni fog? Van ilyen leírás itt? -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Van itt olyan, akinek van tapasztalata a mesh hálózat kialakításával kapcsolatban, 2 vagy 3 ilyen eszközt használva?
Én még nem vettem ilyen routert, de vennék két darab AX1800-at, de csak WiFi 6 AP-nek és persze Mesh kialakításra. Működni fog ez így vajon? -
dchard
veterán
Biztosan nem ugyanaz. Forrás nélkül pedig eleve nem beszélhetünk Openwrt-ről, sem semmiféle opensource megoldásról, ami jellemzően valamelyik gyári firmware házi tákolását jelenti.
Ha érdekel az openwrt, akkor ezt érdemes követni: [link]
Én ezt használom néhány extra patch-csel. Azt ath11k-ban továbbra is ott a leak, de ezzel (legalább is az 512MB-os driver patch után) lehet együtt élni. Továbbra sincs 13-as csatorna 2.4-en, és úgy általában a 30dBm-et el lehet felejteni, de ettől függetlenül frankón működik. IPoE és PPPoE offload vezetéken működik, 1-2% CPU mellett NAT-ol gigabitet PPPoE-n, stabil, nem szórja a csomagokat. Az NSS és a Wifi firmare-ek és több évvel újabbak a gyárinál, ez különsen AX és mesh oldalon sokat segíthet (nekem egyik sincs).
A terv az, hogy ha végre kijön az 5.15-ös kernel (1-2 hét), akkor Hauke megcsinálja a backportot 5.10-re, és akkor lesz egy sokkal jobb állapotú ath11k driverünk mint ami most van. Rengeteg hibát javítottak benne, de hogy konkrétan a szivárgást megszünteti-e, az majd kiderül. Lesz 160MHz is az 5.15 backport-ban.
Röviden: nálam faszán működik, a wifi is stabil, de ha valaki 30dBm-et akar, akkor maradjon a gyárin. Nálam AX6-on 24dBm a max power, de az erősítők amúgy sem tudnak többet az AX6-ban. Ax3600-am nincs, ha valaki felajánl egyet, szívesen kipróbálom azt is (nyilván a wifi része az érdekes, a többi ugyanaz). Egyébként az nagyon látványos, hogy mennyivel hűvösebb a SoC OWRT alatt (mert működik rendesen a freki váltás NSS-en is meg a SoC-on is).
-
trance89
Topikgazda
válasz
Imi1981 #3400 üzenetére
Ha a fw tartalmazza a MI szolgáltatásokat (SSH+MI+txpwr.zip) az ugyanúgy küldözget minden adatot mint az érintetlen gyári fw
#3401 kentucky
Mindkét routerre kínai fw-t és menni fog mindenféle bohóckodás nélkül, csak 1x összekötöd őket kábelen és kb 1 perc szinkronizálás után kész a mesh -
kentucky
őstag
Az istenért nem akar működni a mesh az xqrepackos legújabb kínai FW-s AX1800-zal. Ha kínai herélt firmwaret felrakom az ax3600-ra, úgy van még esélyem. Scriptel addolom a nodeot, de csak addig jut el, hogy kvázi az ethernet vlan-ba hozzáadja a nodeot, eddig nincs is baj, hiába nem mutatja a mesh nodeok között, viszont ha kábellel is csatlakozok, az összes router bebolondul és lefagy.
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #3372 üzenetére
1.1.19 és az AX6-ból is a legfrissebb elérhető volt az alany. Nyilván nem számítottam rá, hogy 11.4-es NSS és 2.5.0.1-es wifi-t fogok látni, de hogy a bő egy éve megjelent 11.3 és 2.4-es firmware-től is baromi messze vannak, az azért mutatja a probléma komolyságát... Pedig rengeteg hibát kijavítottak benne, főleg ami a mesh-t és az AX rádiókat illeti.
-
kentucky
őstag
Akkor tuti működni fog patchelt kínai fw-vel az AX1800 global pacchelt ax3600-zal a mesh? Patchelem a firmwaret és rakom is fel, de sajna globalra nem lehet egyelőre visszatérni
-
dmad
aktív tag
válasz
trance89 #3255 üzenetére
Ma megjött az AX1800, amiből lesz a 3600-as mellé a mesh.
Összedugtam, reseteltem és a MI appal hozzáadtam (csak összedugva nem akarta az igazat), utána széthúztam és most tökéletesen működik a mesh rendszer vezeték nélkül.
Öröm és bódogság!!
Iphone-on (speedmeter.hu) mérve a főroutertől 1-2 méterre, 300 feletti le-feltöltés, bent a nappaliban (kb 5-6 méterre van egymástól a 2 router) szintén 1-2 méterre a másiktól is ez a sebbeség!
Tehát úgy néz ki teljesen jó lett!!
Köszönöm a segítséget!! -
Zsadi
őstag
Lassan majd nekilátok a gyári kínai fw cseréjének, a hazatelefonalgatas miatt.
Lehet hülye kérdés, de akkor a mesh-ben hozzáadott 2db AX1800 (azok is kínaiak, az álló kivitel) azok sem fognak adatokat küldözgetni? -
trance89
Topikgazda
Azt a menüpontot soha nem használtam de csak ez a módszer van ott gyárilag publikálva. Múltkor reset után amikor be akartam lőni a 2. routert(15m távolságra egymástól) meglepődtem kicsit amikor rászúrás után restartolt egyet és áthúzott minden beállítást, csak a wifi csatornát kellett finomhangolni, utána már ment vezeték nélkül. Próbáltam, szóval tudom hogy működik.
A mesh node-nak szánt routereket mindig a wan portjukon keresztül kössük a fő router bármelyik lan portjára, nekem maradt ezekután is kábelen így pedig vezetékes mesh node-ként funkcionál -
Rick4
félisten
válasz
trance89 #3251 üzenetére
az "add a mesh node" gombra kattintva a következőt írja:
1.Put the Mesh node you are adding near to the central access point.
2.The node should be no more than 3 meters away from the central access point.
3.Power on the node and wait for the router system indicator to turn blue.Honnan jött a két router közé a kábel dugás? És hova dugod? LAN-LAN? WAN-LAN? WAN-WAN? LAN-WAN?
-
Rick4
félisten
Nem kell kábelen mesh-elni, az az összetanítás során lehet lényeges, és az GÉPET kell kábellel a fő routerre dugni, valószínű ez itt egy félreértés lesz azoknál, akik ilyet sose csináltak, az eredeti leírás egy szót sem ejt a fő és a másodpagos router kábeles összedugásáról, mindössze a közelben, 1-2m-en belül kell lenniük.
De betettem egy jó leírást ide, az mindenféle restet, régióváltogatás, vagy bármi egyéb nélkül pár erc alatt megcsinálja a mesht, nálam hónapok óta hibátlanul üzemel. -
trance89
Topikgazda
válasz
kentucky #3247 üzenetére
AX1800-on is működik a script de kész herélt fw nincs rá, magadnak kell elkészíteni. Mesh beallítás annyiból áll hogy csak rászúrod az AX1800-akat wan porton keresztül a fő routerre vezetékkel és automatikusan bekonfigolja őket mesh-be, utána lehúzod és mehetnek a helyükre. 2db 3600-assal teszteltem a hétvégén herélt kína fw-el, a másodlagos routereken abszolút semmit nem kell állítani(max wifi csatornát), minden beállítást átvesznek. Ez a mesh autoconfig AX1800/3000/3600/6000 szériákon ugyanúgy működik a legfrissebb kínai fw-el, a régebbi kínai vagy global fw-ekkel külön bohóckodni kell (lásd összefoglaló). Wifi roaming tökéletesen menni fog
-
kentucky
őstag
Sziasztok! Készülök venni két darab AX1800-at. Global, herélt firmwares AX3600 mellé szeretném őket Mesh-be kötni, kábelen keresztül. Azt szeretném kérdezni, hogy ha a két darab AX1800 is repackelt firmwaret kap, összelehet hozni őket mesh módban? Valamint ilyenkor érdemesebb visszavenni az adóteljesítményt mindhárom routeren, vagy teljes kakaón menjenek? Roamingot tud meshbe kötve is 5Ghz-2.4Ghz között? AX3600-on nagyon szépen megy a roaming.
-
Imi1981
veterán
A Xiaomi Redmi router AX6 512Mb ram WIFI 6, Mesh router tudjátok esetleg miben gyengébb mint az ax3600? A Xiaomi Redmi router AX6 512Mb - ban ha jól tudom ugyan az a processzor van Processor: lPQ8071A4 core A531.4GHz CPU Network acceleration engine: dual-core 1.7GHz NPU . Azért érdekelne mert ebből tudnék kínai verziót venni Magyarországon. De ha összességében gyengébb mint a kínai ax3600 akkor nem érdekel. Hátha ismeri itt valaki mindkettőt.
-
Rick4
félisten
A Mesh egy hálózati dolog, két vagy három Xiaomi AX 1800 vagy AX3600-as router összeapcsolásával több routerrel tudsz lefedni egy nagyobb vagy jobban árnyékolt területet, ezzel a megoldással pár kattintással meg tudod oldani, utána elpakolols a routereket egymás mellől, és kész vagy. Gyanítom nem megy, mert egyrészt spéci sávok kellenek ehhez, illetve azonos szoft is.
-
dmad
aktív tag
Sziasztok.
Használja valaki ezt a routert Mesh redszerben?
Ha igen, milyen kiegészítőt használtok hozzá?
Nálam egy Asus ac87u-t váltott ki, (már kínai a router), egyelőre nem érzek nagy változást, lehet jobb lenne ha lenne még egy mesh eszköz a lakásban.
Köszönöm! -
Imi1981
veterán
Kicsúsztam a szerkesztési időből.
Ez Xiaomi Redmi router AX6 512Mb ram WIFI 6, Mesh router hardverben ugyan az mint az ax3600? Esetleg van tapasztalata valakinek vele? -
liptak.t
tag
Sikerült megoldanom a Mesh-t 3 db AX3600-on méghozzá a herélt kínai rommal (miwifi_r3600_all_6510e_3.0.22_INT+SSH+MI+txpwr).
Két dolgot csináltam másképp, mint ahogy a #3080 -as hozzászólásban leírtam.
1, A master routerhez kábelen csatlakoztam, nem wifin.
2, Mindegyik node-ot reseteltem (hátsó reset gomb, hosszan nyomva), majd megvártam hogy magához térjen.Nem tudom melyik segített, de ezek után gond nélkül megtalálta és felállt a rendszer.
Köszi a tippet Rick4 és Szomj4s fórumtársaknak.
Mesh kapcsán egy kérdés. Ha állítok a master router-be bejelentkezve a jelszinten, akkor azt a node-okon is állítja?
-
zelikocc
senior tag
válasz
trance89 #3105 üzenetére
"Nemtudom te hogy vagy vele de én pl nem 1 évre veszek routert, az utóbbi években pedig elég drasztikus fejlődések voltak a wifi hálózatok terén"
És továbbra is minden telefon és minden laptop 2 antennás
hogy miért azt ne kérdezd, én sem értem miért nem lehet 4 antennát belepakolni ha már olyan sok router támogatja. Innentől fogva mégegyszer mondom hogy semmi értelme a felárnak +2 antennáért amire semmi szükségem nincs és nem is lesz.
Nagyon nagy parasztvakításnak tartom ezeket a hiperszuper sok antennás és sok gigás routereket, mivel a mindennapi életben nincs kliens ami kihasználná...
802.11ac 2x2mimo antennával max sebesség: 866Mbit/s
802.11ax 2x2mimo antennával max sebesség: 1200Mbit/s (1024QAM)
4 antennával ezeknek a duplája
(az AX3600 esetében 4 antennával 5Ghz-en WIFI6-al 2400Mbit/s), de ugye nincs olyan telefon vagy laptop ami ki tudná használni a 4 antennát. (ha csak nem kötsz rá egy USB kábeles 20 ezer forintos WIFI6 adaptert - de ne legyünk idióták, akkor már inkább az 500 forintos UTP kábel lógjon belőle)Egyébként egyetemista vagyok (hálózat spec) szóval sajnos erre futotta, nekem most számít az árkülönbség és az olcsóság. A lehető legjobb áron kerestem egy olyan AX routert ami kihajtja a maximumot egy telefonból és laptopból. Nem többet, mert annak nincs értelme. Majd pár év múlva ha már lesz lehetőségem akkor lehet veszek mégegyet (vagy ha már megtehtem akár egy AX3600-at) és Mesh-be kapcsolom őket. De az is lehet hogy akkor már inkább egy jobb márkát veszek.
Eddig csak egy régi ASUS 2,4Ghz-es routerem volt ami kiszolgálta az ADSL internetet, de hamarosan elkészül az optikai hálózat ezért vettem az AX1800-ast.
______________________________________Időközben az OpenWRT oldalán találtam egy leírást ehhez a routerhez hogy hogyan tudok SSH hozzáférést szerezni. Úgy látom ugyanúgy, egy régebbi firmware sebezhetőségét kihasználva.
Kérdés: jól gondolom ha felrakom azt a régebbi kínai rendszert, akkor többé nem tudom visszatenni a Global firmwaret? (mivel a neten sehol sincs fent global firmware ehhez a routerhez)
Vagy az AX3600 esetében se kell visszatenni a global-t ahhoz hogy működjön pl. a telefonos alkalmazás? Menne a kínaival is teljesértékűen?Ezt valahogy nem sikerült leszűrnöm a leírásból hogy azután kínai rendszeres marad a router vagy global rendszer kínai régióval, vagy...?
-
Rick4
félisten
válasz
Szomj4s #3086 üzenetére
Oké, többeknek ugyanilyen problémája volt. Ők milyen romot tettek fel? A herélt kínait, amiből esetleg hiányzik a mesh? Te milyen romot tetétl fel? A herélt kínait, amiből esetleg hiányzik a mesh?
Most teszem fel harmadszor ugyanilyen esetben ugynaezt a kérdést. A resetnek ehhez semmi köze sincs, nálam az egiyk már majdnem egy éve ment, a nem lett resetleve semmi, és nem is lett gond semmivel, semmiféle beállítás, ssid, wifi jelszó, port forward adatok nem vesztek el.
A hiba nálatok van. -
Szomj4s
tag
Közvetlenül nincsen köze hozzá, ez igaz. Csakhogy amikor a secondary routert (amit csatalkoztatni kívánok a mesh fő eleméhez) hozzá kellett adnom, akkor nem történt semmi se. (Esetemben egy frissen kínaira átállított routerről beszélünk.) Olvastam a HSZ-edben említett bejegyzést, és többeknek volt ugyanilyen problémája a script alkalmazása során. Megoldásként említették, hogy a másodlagos routert resetelni kell (a hátulján lévő gombbal). Csak az a probléma, hogy ha a crash-t nem törlöd ki, akkor elszállnak a vezetéknélküli kapcsolatai a routernek - nálam ez történt, és mehet a kinaira való átállítás az elejétől.
(nekem ultra szívás volt, mert a surface-en nincsen lan csatlakozó, így kerülő megoldást kellett keresnem.) -
Rick4
félisten
válasz
liptak.t #3081 üzenetére
Miért is lenne változás? Annak a parancsnak ehhez a mesh dologhoz ma sincs köze.
Amúgy a fő router mac address-e jó? A konzol ablakot rendszergizda módban indítottad? A fő routerre kábellel csaltlakoztál vagy wifin? Szerintem ezzel a fw frissítéssel valami mesh jellegű dolog ki lett gyomlálva, ha két routered van, amúgy sincs értelme 2X 1W-on tolni, nincs az a ház, amit nem fednek le a tördedéke sugárzási értékkel... Szerintem kár volt belenyúlni ennyire.
Én amióta megcsináltam, túl vagyok pár hónapom, meg azon belül pár kismegszakító- lekapcsoláson (villanyszerelési munkák miatt), felkapcsolás után max 1.5 perccel minden működik, a mesh lassabban áll fel, mintha minden a fő routerre lenne dugva, a második routeren még egy switch is van pár szerver- gép, nvr társaságában, minden működik ahogy kell, nem hiszem, hogy géniusz lennék, max 10 perc alatt másnál is működnie kell. Azóta nekem egyszer sem kellett elővennem a témát, már arra se emlékszem, én anno hogy csatlakoztam, de szerintem kábellel.
-
liptak.t
tag
Sziasztok!
Szintúgy mesh problémám van 3 AX3600-nál. Global-ról kínaiasítottam mindhármat miwifi_r3600_all_6510e_3.0.22_INT+SSH+MI+txpwr firmware.
Kijelöltem egy fő routert. a másodikat akartam mesh-be kötni (node). Megcsináltam Rick4 leírása alapján a scriptet a mesh-ez. A vége ennyivel tért el:Asking master to scan for Xiaomi Wifi APs...
No AP detected! (Are the two devices close enough?) 1 méterre vannak
You can continue, but it will probably fail.Ezután megadtam a node MAC address-ét, és "Node configured correctly! Wait for it to reboot." üzenet jött.
Újraindítás után viszont továbbra sem látja a fő router a mesh node-ot. (normál 192.168.31.1-es belépéssel nem applikáción keresztül, az még nincs)
Itt mi lehet a gond?Talán mtd erase crash parancs kell ide is?
Előre is köszi!
Tamás
-
Rick4
félisten
válasz
Szomj4s #3076 üzenetére
Valahogy nem értem, hogy a mesh-hez mi köze az "mtd erase crash" parancsnak, meg az ssh-nak, nekem a routerek magyar régión vannak, egy echte kínai, és egy global verzió az alzából, mindkettő érintetlen, se ssh, se semmi más nincs rajtuk, épp csak annyi, hogy a kínain is a global fw van, és minden megy az általam leírt módszer szerint, most is a mesh kábel nélküli másik felén vagyok vezetékkel csatlakozva a 2-es számú routerhez.
Két egészen más dologot kevertél össze.
-
Szomj4s
tag
Sziasztok! Megcsináltam Rick4 leírása alapján a mesh beállítási lépéeit, de sajnos semmi fejlemény. Azt mondja, hogy reboot, de szemlátomást nem indul újra a router, és sajnos a a mesh node sem kerül hozzáadásra, pedig megtalálta a script is a node-t. Ötlet esetleg?
-
Rick4
félisten
Még egy fontos infó, mert gondolom elkerülte a figyelmedet, a különböző régiókon lévő routerek mesh-be állítása menüből kicsit nyűgös, sőt, a tapasztalatok szerint lehetetlen, viszont van egy kb 10 perc alatt elvégezhető módszer, egy asztali gép, noti kell hozzá, és minden megy flottul, pár dolgot kell feltenni, meg 10-et kattintatni, és egymásra találnak.
Itt a megoldás: [link]asprey: tehát lehet, hogy te zavarsz másokat, vagy mások téged, és menne akár 2x ilyen gyorsan is?
-
Nehaiu
csendes tag
Sziasztok,
Most tervezek venni Xiaomi routereket, hogy meshben használjam őket (egyszintes családi ház). Kérlek erősítsetek meg benne, hogy jól gondolom a következőt. Bejön a net a házba, ott a szolgáltató routere, ezután kötnék egy xiaomi routert (1800-at vagy 3600-at), és lenne még egy xiaomi router valahol máshol, ami már nem lenne kábelen csatlakoztatva a szolgáltatói dobozhoz (se az első routerhez). Ebben a setupban a második routerhez simán tudok kábelen csatlakoztatni eszközöket, ugye? Lényegében a két xiaomi router közötti távot akarnám áthidalni vezeték nélkül (az egyik valószínűleg a padlástérben lenne, ott könnyen vezetek UTP-t, a másik a lakótérben valahol alatta).
Érdemes lehet erre két 3600-ast venni, vagy felesleges?
-
Rick4
félisten
Érdekes, két outerből álló mesh van itthon, és az elsőnél látom a full networkot, aminl a második (AP) router belső ipje is fel van tüntetve, és be is tudok lépni a felületére. Igaz, csak annyi menüpont van, hogy látom, mik kapcsolódtak a wfire, meg egy fw frissítési lap van, de beenged.
-
Iohannes80
újonc
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Végigcsináltam 2828-as hozzászólásban leírtakat hibanélkül, de valamiért a régió Singapore lett, pedig átállítottam Hungary-ra az elején. Kezdjem előről vagy lehet máshogy régiót váltani?
2. Egy Xiaomi R1D-t váltottam le, viszont a benne lévő 1 terrás vinyót használnám még átmenetileg, mielőtt NAS jön helyette. Tudom vele Mesh-be kötni?
Köszi
-
jambiyya
őstag
válasz
Dan-szan #2920 üzenetére
Eddig asus routereim voltak, ahol lehetett custom fw-el. Sablonosan hangzik, de az ax3600 kb. feleslegessé tette mind. Biztos van az újabb asusok közt nagyon jó cucc, csak hát a xiaomi piszok olcsó. Mesh-ben gondolkoztam az asusok hatótávja alapján, de az ax3600 közepes jelerősségen is beszórja a telket.
-
Rick4
félisten
válasz
pisti222 #2850 üzenetére
Én csak azt tudom mondani, az általam posztolt, általam és mások által használt megoldást javaslom, az eg ypc-re telepítető is program, ami elintéz mindent a routerben matatás helyett, kínak globallal, global kínaival csatlakozik mesh-be, és onnantól betonstabil minden. Nem hinném, hogy ez gyomlált fw-rel más lenne. Egész konkrétan 4 napja volt szó, és azóta is folymaatosan szó van róla. Ez nálad nem működik? [link]
-
-
pisti222
csendes tag
Segítsetek, mert már szét vet az ideg.
Nem bírom rávenni 2 db AX3600-at a fenti firmware-el a mesh módra.
Mi lehet a gond?
Egyik beállítva, a másik nullán. Add mesh, meg is találja kábelen. Majd csak kalimpál, de nem történik semmi.
Egyik már korábban kínaisítva a txpwr soft, másik global és ugyan az a soft (belül nincs kínaisítva). Rágióra mindkettó Hungary.... -
Songoman
aktív tag
Sikerult a Mesh. Az volt a hiba, hogy a fo routeren Hungary volt beallitva, a Mesh Node-nak hasznalt routert viszont resetelni kell es utana tud Meshbe menni. Visont reset utan Singapore-i regios lesz, azzal meg nem csatlakozik a Hungary routeremhez. Szoval a Gateway routert is beallitaottam SIngapore regiosra. Igy mar lattak egymast. Elvileg letezik egy Python script, amivel lehet mas regiosra hozni a reset utani (de beloggolas nelkuli router), de annyira kezdo vagyok, hogy nem sikerult a windowsos gepemen egy ilyan Python kornyezetet letrehozni, ami le tudta volna futtani a requirements.txt-t. Sajnos az elso soron meghalt: Invalid requirement: '<!DOCTYPE html>'.
-
Songoman
aktív tag
Megérkezett a két ax3600-os router. Mindketton megvolt a gyari firmware update, most mindkettőn a MiWiFi Release 3.0.22 van fent. Az egyiket rakotottem a UPC modemre, ahol a UPC modemen kikapcsoltam a WIFI-t. A másik AX3600-asat masfel meterre tettem a beuzemelt es mukodo routerhez, es probalkozom az Add a mesh node funkcioval, de a fo router nem latja a masikat. Mi lehet a gond?
-
Songoman
aktív tag
válasz
Chris Kiki #2761 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem. Nekem is befigyelt kettő, egy kisebb mesh hálózathoz.
-
zacci
aktív tag
Azert ez igy nem teljesen igaz. A pelda ugy helyes, hogy te felig suket vagy (telefon) ezert hangosbeszelovel kell hozzad szolni (router). Te valaszolsz (telo) amit a masik fel (router) tisztan es erthetoen hall, mert jo a fule. Nem hiaba van a routeren jobb nyeresegu antenna. Erzekenyebb es hangosabb. Erre tokeletes pelda a Voyager szondak kommunikacioja. A foldon hatalmas=erzekeny antennakkal veszik az urszonda jelet es hatalmas teljesitmennyel sugaroznak. A voyager meg a par wattos, kis meretu antennajaval a mai napig vigan eldumalgat velunk, pedig mar reg kilepett a naprendszerunkbol.
Egy ponton tul nyilvanvaloan nincs ertelme 1 nagyteljesitmenyu routerre hagyatkozni. Eppen ezert talaltak ki a roamingot es nemreg a mesh-t. -
liptak.t
tag
válasz
trance89 #2627 üzenetére
Sziasztok!
Ha AX3600 Global verzióját "kínaiasítom" az #1776 hozzászólás szerint, akkor a sugárzás erősségét vissza fogom tudni állítani 500mW-ra (Standard, ahogy olvastam korábban)?
2, vagy 3 ilyen routert szeretnék mesh-be kötni egy viszonylag nagy alapterületű 2 szintes épületben, plusz wifit még a kutyaólba is, viszont úgy gondolom 1000 mW-ra nincs szükség (most 3 archer 7-es megoldja a lefedettséget).
Bocsánat, ha már korábban le volt írva, esküszöm kerestem a topicban.
Köszi!
-
Rick4
félisten
válasz
orszagh #2661 üzenetére
Írtam nemrég arról, hogy egy kínai, de global fw-es, és egy gobal, global fw-es a saját menüs mesh hálózat összeállítással nem látta egymást, és linkeltem is a megfelelő tehcnikát, amivel azt is össze lehet kapcsolni, amiek ninc skedve magától megcsinálni. Már túl vagyok ár restarton, próba jelleggel áramtaanításon, mindig egymásra találnak, és hibátlanul működik minden. Keress rá a kulcsszóra, ott lez minden.
-
orszagh
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy AX6000-as routerrel tudok-e wireless módon mesh hálózatba kötni egy AX3600-at? Nekem nem teljesen tiszta (és nem találtam listát arról), hogy a wireless mesh-hez melyik Xiaomi router melyik másikkal működik együtt.
Illetve, ha van valakinek jó áron eladó, amelyik biztosan működik mesh-ben, akkor az ajánlatoknak is örülök.Köszi, ha valaki 'felvilágosít'.
-
dchard
veterán
Garancia nincs semmire, webes felületről egyelőre nem konfigurálható, mivel a Luciban nincs még AX támogatás. Nálam AX6-on 24dBm a max 5GHz-en, de az erősítők amúgy sem tudnak többet. Azt kéne megnézni, hogy AX3600-on az international és a kínai fw között van-e különbség ami a board file-t illeti. Illetve van probléma a 12-es 13-mas csatorna kiválaszthatóságával (nem választható ki
). De funkcionálisan működik minden. Mesh-t én nem próbáltam (ha akarnám se tudnám).
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek raktam ma be egy AX3600 és AX1800 kombót mesh-be.
Sajnos a jelerősség igencsak kevés, a Digis eszköz is erősebb. Van esetleg egy egyszerűbb leírás hogy hogyan kell ezt a kínai régiót életre hozni? Ha az össze is jön, akkor is működik majd mesh-be a kettő együtt?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged