Hirdetés
- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
SPOILER
Persze, de az hogy egyáltalán 2db sectopod egyszerre támadjon (aktivizálódjon) nekem Classic-on jó ha kétszer, talán háromszor előfordult (bázisvédést nem számítva) és akkor is minimális támogatás volt mellettük. Nyilván igyekszem nem az összes ellenfelet egy kör alatt aktiválni, hanem minél kisebb adagokban.
A pozicionálás kritikus, de azt jó eséllyel azelőtt teszed meg, hogy az ellenséges derékhadat aktivizálnád:
mondjuk így:
-Sniper hátra fedezék mögé vagy föl a magasba
-Két lövéses/rakétás heavy erős fedezékben, rakétatávolságban
-Többiek csatárláncban, hogy mindenki tudjon majd lőni akár mozgás előtt is etc etcAztán annak függvényében hogy mi jelenik meg (ugye nem mindegy hogy mondjuk három "thin man" ugrik elő vagy esetleg 4 heavy muton (gránátdobás lehetőségével) plusz 2 heavy floater (szintén gránátdobás lehetőségével) meg egy cyberdisk) lehet dönteni az azonnali lövésről, vagy a jobb pozícióba kerülésről.
Na és akkor ott tartunk, hogy az a szituáció amit te vázoltál gyakorlatilag Classic-on sem igazán fordul elő, ha valaki nem eszetlenül rohan előre (amit amúgy Classicon nem lehet megtenni). Tehát én azt tapasztaltam, hogy Normálon mindenképpen, de Classicon is (Classicon az első 1-2hónaptól eltekintve, amikor még gagyik a fegyverek és amúgy sincs magas aim) a szituációk döntő többségében a magas aim nyújtotta előnyők akkorák, hogy a szituáció megoldható csak magas aim biztosította nagy találati valószínűséggel és nem kellenek alternatív taktikák (robbanóanyagok, láthatatlanság, akna). Normál fokozaton meg megkockáztatom, hogy csak magas aim-re támaszkodva mindenféle ügyeskedés nélkül simán le lehet tolni a játékot.
Az eredeti "second wave" ajánlásomat a kezdő, valószínűleg Normalon játszó játékosnak adtam, ott ha a játékos az első hónap után ráérez a játékra, összeszed egy A-csapatot úgy hogy be van neki kapcsolva a "not created equally" gyakorlatilag biztos, hogy pár héttel az első hónap után 100+ aim-es szuperkatonákat hoz létre és a játék 90%-ban csak abból fog állni, hogy felfegyverezi az embereit az éppen elérhető legjobb puskával, +10 aim-et biztosító irányzék+ 4hp-t adó kitinpáncél és araszol az ellenséges űrhajóhoz / az ellenséges bázisban overwatch-csal, aztán ha megjelenik pár alien, akkor a távolból 80-85-90-95%-os találati valószínűség mellett lepuffogtatja őket, miközben az alieneknek van vagy 40% találati valószínűsége (ha egyáltalán eljutnának addig hogy visszalőjenek). 120 aim-mel (+10aim az irányzékkal) pedig ha van egy double tap+squad sight snipere a játékosnak, gyakorlatilag a pálya másik feléről (levegőből) kiszedi egy lövéssel a teljes fedezék mögött bújszizó elite mutont. Így is lehet játszani, csak normalon (és egy idő után classicon sem) nem túl szórakoztató és hamar unalomba fullad, mert nincs igazi izgalom és monoton ez a magas aim-alapú taktika.
Az Impossible nehézségi szintre ez nem feltétlenül vonatkozik, ott nyilván érdemes minden előnyt kihasználni, de ettől függetlenül sem hiszem, hogy az impossible szint teljesítéséhez szükség lenne a not created equally meg hasonló trükkökre. az impossible-t egyébként még nem próbáltam és valószínűleg nem is fogom, túl nagy stressz és túl aprólékos munka lenne az első 1-2 hónap.

Szóval ha valaki rám hallgat, akkor ebben a sorrendben emeli a tétet:
-(1)Self imposed iron man
-(2)Játszadozni a gadget-ekkel és páncélokkal: irányzék és kitin páncél helyett robbanó-gránátok, láthatatlanná tevő gránát, harci stimuláns, etc..
Titan és archangel armor helyett Ghost armor.
-(3)Játszadozni a képességekkel, és nem mindig ugyanazokat a jól beváltakat választani. Értelemszerűen egy sniper (a játék legelejétől eltekintve) _sokkal_ gyengébb lesz, ha nem a squad sight-ot választod, hanem a snap shotot, de változatosabb taktikák miatt élvezetesebb és valamivel nehezebb is lesz a játék etc...
-(4)Kerülni a szuperkatonákat, például bekapcsolni a mind hates matter (vagy mi a neve) second wave opciót, hogy ne lehessen egy katona egyszerre pszionikus és génmanipulált. Szintén változatosabb taktikákra ad lehetőséget és enyhén emeli a játék nehézségét.
-(5)Ha mindez nem elég, akkor lehet menni Classic-ra, de ahhoz hogy valaki az első pár hónapot Classic-on self imposed ironmanként teljesítse, úgyis kell legalább egy Normál végigjátszás, akkor meg tudja mire számíthat.
-(6) Én Classic mellett már ajánlom (nekem bejött) a fedezékfüggő kritikus/aim second wave funkciók bekapcsolását is. Mivel ez mindkét irányba hat, ezért sokkal feszesebb lesz a játék. Egyrészt jóval könnyebb lemészárolni az ellenséges katonákat a lényegesen magasabb kritikus-sebzés valószínűségek miatt, másrészt egyetlen hiba is végzetes lehet bármely embered számára.Ennyi és saját tapasztalatból mondom, hogy ez nagyon élvezetes játékmenetet tud biztosítani.
Én pld. az utolsó Classic+self imposed iron man végigjátszásomban amennyire lehetett kerültem a standard Titan armor+aim (irányzék)+kitin péncél kombót, ehelyett vittem bőven ghost armor-t, láthatatlanná tevő gránátot, a játék középső harmadában egy csomó alien gránátot is, illetve az assault vitt még harci stimulánsot is. A MEC-kem pedig erősen támaszkodott a közelharcra.
Na most képzelheted, hogy gyengébb páncéllal, illetve kitin pajzs nélkül milyen kevés HP-ja volt az embereimnek és mennyire fontos volt jól használni a láthatatlanságot (ami ugye limitált mennyiségben elérhető). Izgi volt a játék na

Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás a topikban elérhető.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Proxmox VE
- Bestbuy játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- vizes GAMER PC - RYZEN 5 7600X, 32GB DDR5, RTX 5070 12GB, 1TB NVMe
- Eladó iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Vadonatúj, nem aktivált!
- Bontatlan LG UltraGear 32GX850A-B 3 év garival eladó!
- HP Victus 16 i5-11400H 16 GB RAM 512SSD RTX 3050 4 GB FHD 144Hz
- Apple MacBook Air 15 M4 Éjfekete bontatlan // GARANCIA // INGYENES SZÁLLÍTÁS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest