- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
mi aza a Bia
btw: Su-100 al jó kis lóvét lehet majd kaszálni
viszont a Su-14 nek megnövelték a javítási költségét 200% rabázkim! eddig is sikerült vele veszteséges köröket menni baromira nem érzem, pedig SU-8 al szerettem játszani, ez meg egy baromi nagy mamut amit 100km ről kiszúrnak és jön is a csapás -.-
-
gy-daniel
tag
Jelen tankomon a konisch 2302 dmg/perc, míg a 88-as 2115 dmg/perc. Ez nem túl nagy különbség, és ha nem nyíl terepen van az ember, akkor jobb ha 1 lövés több dmg-et jelent. Igazad van, de a sniperkedést meghagyom a td-nek
. Emiatt használom a 88-assal (,és ezért nekem jobb is ez).
-
Patrick76496
őstag
Ha nekeddörgölődzködik, akkor lődd a kupolát. A neked jobb oldalt lévőt, az nagyobb célpont. Ha teheted, minden tanknak úgy lődd a lánctalpát, hogy sebezd is.
(#9282) Bingisz: Jaja, én is megkaptam.
Grat hozzá! Én először azt hittem, hogy a CW Campaign-ért járt, szóval egy nagyon kicsit csalódott voltam. Pár percig azt hittem, hogy ez után fog majd még a Strong Start gold jönni. Ami az érdekes, hogy két darabban, 1000+1500 gold. Kép
(#9286) zsolthee: A T-34-et ajánlom az 57-es löveggel, mert pontos, jól hajlik a csöve lefele, fürge, a látóhatára elfogadható és a gold ammo-ja átütése rendkívül magas. Plusz ami a komolyabb része, hogy 1-2 T9-10-es és rengeteg T8-as tanknál többet sebez percenként. Számomra ez a legjobb T5-ös med. M4-em soha sem volt még PzIV pedig még Schaulturm-mal volt a garázsban utoljára.
(#9293) Linkin: Néhány nagyobb tankodról írnék csak: IS-3-nál jóféle az az átlagsebzés, IS-8-nál még szódával elmegy, de az IS-7-el kevés. A nyerési arányok nem rosszak, a sebzéseken viszont lenne mit javítani pl az SP-nél is. A lényeg az, hogy minél többet sebezz.
-
Bingisz
addikt
Nem azért, de az rendesen user error, ha a T34-el nem tudod átlőni a type tornyát. Neked nem tűnt még fel a két hatalmas csöcs a torony tetején? Na azokat hívják gyenge pontoknak. Ott kell lőni.
Nem pedig eszetlenül bele a torony közepébe, mint a núúbok...De ugye ideális esetben ott a teste amit egy tier 10 ágyú már elég rendesen átvisz szvsz...
-
Remus389
veterán
olyan tier 6-ig rendben van az arty, mert elég gyorsak a tankok
egy igazságos vilagban max 3-3 arty lehet (persze ezért is menne a nyafogas )
tier 10-es csatába max 1-1, vagy tier 9-be is,
tier 7-8 max 2-2
tier 6 és alatta max 3-3
ennyi kéne, csak az a baj sokan játszanak artyval és így csomót kéne várni
szerintem a 5-5 arty szerintem is gáz, bár nem gyakori
-
Rico33
aktív tag
-
Kakumix
senior tag
[ironia]
Volt, de úgy emlékszem csak annyit tettem hozzá a csatához, hogy nem hagytam magam kilőni
[/ironia]echterion: Egyszer kipróbáltam. Akkor feltűnt, hogy gyorsabb az SP, de pár meccs után az is feltűnt, hogy nem nagyon jön a kredit. Majd rájöttem, hogy minden csatában automatikusan felhasználásra is került és a csata az automatikus újratöltés miatt újabb egység vásárlása is megtörtént (így 20000 kreditet elfüstöl minden csatában), gyorsan le is szereltem.
-
nyunyu
félisten
-
Patrick76496
őstag
Nem éppen igazságos, én sem értek teljes mértékben egyet. Bár ez az arty-nak sem jó, mivel a kisebb szintű tankok jó része kicsi és fürge, így nehéz célpont. A T9-es artykkal nincs akkora nagy baj, mivel pl a Type eddig is találkozhatott T7-es arty-val, ami ezek után T9-esnek fog megfelelni. Inkább T6 és T8 között keresendő a probléma.
Aki volt fent a teszten nem tudom észrevette-e, hogy rendesen szétbarmolták Fjords pályát. Egyrészt javítottak rajta, hogy a heavyknek csináltak egy fedező hegyet J5-be, viszont a medium és light tank driverekkel nagyon kitoltak. Mostantól nem lehet lőni E5-ből az 5-6-os oszlopon vonuló tankokat, mivel egy hosszú sziklát helyeztek el ott, ráadásként még a B6-7-ben levonulókat sem, oda pedig egy lapos dombot raktak. A másik oldalon F6-hoz is belenyúltak, mostantól nem lehet lőni az F-G3-ban átvonulókat sem, F4-be raktak egy nagy sziklát. No de beszéljen a kép (kék jelölések az I-es bázisra, pirosak a kettesre, a zöldek pedig a változtatásokra vonatkoznak).
Tegnap találkoztunk egy SP driverrel, aki beírja a csata kezdete előtt, hogy kell neki egy T34. Váltunk vele pár szót, megmondja, hogy nagyon rossz tank, amivel van. Elkezdődik a csata, eltelik 2 perc, utána pop cornt ropogtatva arty nézetből
nézem végig, ahogy suicide-ol és megdeglik. Erre mondja (utófordítással), hogy "látjátok? ez egy nagyon rossz tank, utálom". Nem néztem, milyen játékos, amikor ezt írta, egyik szemem sírt, a másik röhögött.
(#8355) Cseri0058: Volt már, de bepróbálkozok még egyszer, hátha valaki nem látta.
Más: Látta valaki, hogy a RU és a KR szerver kivételével mindegyikről levették a wiki linkjét a főoldalról?
-
jano_77
nagyúr
Csatlakozom én is! Használtam a modot és az arty módot leszámítva még tetszett is, de az arty célzójával sehogyan se boldogultam!
Tudom, hogy nem vagyok nagy artys, de azért hébe-hóba eltaláltam az ellent és nagyjából oda is ment a lövedék, ahová szerettem volna, max a tank már nem volt ott, de ezzel sosem oda ment, ahová szántam, hanem vhová baromi más helyre!? Hogy a túróba kell az arty módot használni, hogy azt találjam el, amit szeretnék, mert egyébként baromi jó kis célzó mod!?!?Köszi a helpet én is!
-
Imilenni
addikt
Nemhogy örülnének ami van, tök szánalmas hogy sírnak az arty-k miatt..most próbálnak valamit tenni..de még így se lessz jó. Menjen a seregbe az ilyen..ne sírjon.
Más: "Ezek a játékok még nagyobb élményt nyújtanak mint valaha. Valójában, a vadászok, mint a Hawken, World of Tanks és a PlanetSide 2 a legrészletgazdagabb és élethűbb játékok közé tartoznak, és kizárólag NVIDIA PhysX és 3D Vision technológiákra lettek kifejlesztve."
A WoT mióta élethű?
-
Remus389
veterán
hát nagyon belassul, 8 skill? az kemény
már a 4-dik is igen lassan jön, utána még lassabban fejlődnek, még akkor is ha be van kapcsolva a legéységi fejlődés, nekem a T-25-ösnél, majdnem ezer csatánál járok, végig be volt kapcsolva és még mindig 95% a 3.-ik skill, sőt nem is kezdőként érkeztek,, ja és nem megy rosszul a T-25
5 skill kimaxolva szerintem már nagy szó
-
Mottie
őstag
Azért van olyan, hogy lövök aztán abban a pillanatban megy spotolni a light (hiába anyáz utána, hogy nem tudtam lőni az artyt).. 35 mp alatt általában azért eltűnik a spotolt egyed.. Márpedig egy GwT-vel nincs se pénzügyi, se lőszer (15/csata) keret random lövöldözni...
-
dfsz34
őstag
Ja, igen, állítólag volt most májusban valamelyik szerveren a gift shopban a minimaus (Pz.Kpfw. 38H 735 (f)). Igaz prémtank és 750 arany, de azzal szoktak nagyon csúnya dolgokat csinálni, nomen est omen, ugyebár, nem véletlenül kapta a nevét.
Ha tier2-t akarsz és lesz gift shopban valamikor, akkor érdemes kipróbálni, jól lehet vele aprítani a népet, miközben csak kevés tank tud sebezni. Nekem nincs, csak videókon láttam és ha volt EU szerveren, akkor átaludtam, de egy ilyent szeretnék egyszer...
-
jano_77
nagyúr
THX a videjót, nagyon állat, qma jók a srácok!
Mondjuk a 3. csatánál felkuncogtam, mikor a T32-el fel akart menni ABBEY mapon a 7-es vonalon a meredek töltésen....azt mégis hogyan képzelte?!?Vagy én nem tudok vmit és ott fel lehet menni?
Amúgy nagyon durván tolják.....tényleg csak lőni állnak meg és nem nagyon érdekli őket, hogy épp meglőtte vki. Mondjuk sokszor az volt az érzésem miközben néztem a csatákat, hogy annyi lövést kapott 1x-2x, hogy én a felétől is meg szoktam halni, nem tudom Ő hogyan bírta olyan sokáig?!? -
Bingisz
addikt
A venti helyére szoktam tenni általában bionocut, a stabilizátor és a töltésgyorsító mellé. Volt már hogy 6000 spottolt dmg-m volt IS-4-el...
Vagy ha új legénységet húzok, akkor szerszámosláda. A venti nálam a placebo hatás szintjén mozog, nekem jobban bejönnek az egy dologra, de sokat ható felszerelések. Valamint így vagyok a skillekkel is. -
jano_77
nagyúr
Köszönöm Neked és szbalogh fórumtársnak is!
Akkor ha jól vettem ki a szavaitokból nem érdemes átképezni az IS-3 legénységet, hanem elegendő csak átrakni őket az IS-be!?SP nerfnek nagyon nem örülnék....így sem megy ezzel a tragaccsal (tudom ez az én hibám), mi lenne ezek után vele!?
Akkor nincs értelme bevásárolni a KV-2 lőszeréből, mert maga a lőszer nem fog változni csak a tulajdonsága lesz gyengébb és ez vonatkozna a most megvásároltakra is!? Kár!
-
Diarmand
senior tag
Látom Kedves neked sem megy a dolog. Nos lássuk. Nem én írtam fentebb, hogy mi lenne ha visszakapnánk arany egy részét a nerfelésért, etikátlan stb...
Nem kell a fölösleges rizsa. Elfogadtál egy szerződést és ők aszerint járnak el. Hogy ez nektek nem tetszik? Így jártatok bazd meg, nehogy már az én hibám legyenA példáidra sincs szükség, hisz egy autókölcsönzőben nem fogják menet közben nerfelni a lóerőt vagy ha igen kérlek mutass egy ilyet, esetleg benne van a szerződésben, hogy amíg használod változtathatnak rajta? Nincs. Fölösleges két, ugyan hasonló, de funkcionalitásban teljesen eltérő dolgot összehasonlítani.
Ez egy játék, ami ráadásul még mindig béta, folyamatosan nerfelnek meg buffolnak, így teljes joggal szedhetik darabjaira a drágán megvett prémtankjaidat, mivel az övék. Persze károghattok tovább ha akartok... -
AlexWolf
senior tag
Az a baj ezzel, hogy a gondolatmenettel, hogy kb ugyanaz a párhuzam mint a WoW-val. A WoW kezdése óta is eltelt már minimum 9 év. Folyamatosan jelentek meg "a most lemossuk a WoW-ot a színről" MMORPG-k, de valahogy mind eltűnt a süllyesztőben. Amikor megjelent egy-egy új játék mindenki a WoW-val kezdte el összehasonlítani (hidd el kb az összessel játszottam pár hónapig), és rövid időn belül (max fél év) a játékosok nagy része vagy visszament WoW-ozni vagy abbahagyta az adott játékot. mint én is.
És ugyan ez a helyzet a WoT-tal is. A WG nagyon jókor nyúlt bele egy témába, és alkotott meg egy alapművet. Innentől minden MMO tankos játék, akármilyen forradalmi újításokat is tartalmaz majd, a WOT "koppintása" lesz. És ha ügyesek a srácok ezeket a technikai újításokat szépen átemelik majd a WOT-ba ezzel is erősítve azt, hogy még mindig ők a legjobbak.
Te meg nagy dérrel-dúrral átmész majd a WT-be vagy akárhova, aztán meg 1-4 hónap múlva visszajössz, mert "mégis csak Malinovka, meg Prokhorovka az igazi otthonod, ja és a rohadt artykat meg kivehetné már végre a WG!" vagy abbahagyod.
ez már csak ilyen.(#7538) Remusz911 ezzel kb 1000%-osan egyetértek. És mielőtt elkezdi valaki, hogy biztos azért gondolom így, mert mocskos artysta vagyok, megsúgom, hogy a csatáim kb 3-4 %-át toltam artykkal, nem is túl eredményesen. Egyszerűen kellenek artyk a játékba és kész. Mert így lett kitalálva.
-
Remus389
veterán
az a baj ezzel, hogy sokkal jobbnak kellene lennie mint a wot-nak, grafikaban, fizikában, tank választékban
és a wot elég nagy előnyben van, nekik viszonylag kis erőfeszítés kitiltani tier 10-ben az artykat
annyit kellett volna hogy tier 10-ben vagy 1-1 vagy 0 arty
tier9-ben max 2-2
és kész
én nem hiszem hogy lekezdek mást hisz annyi tankom van már
arty-k se zavarnak, fedezekbe kell huzodni és kész, nincs ezzel probléma, csak a noobok sírnak emiatt, illetve ha nincs akkor mozogni
engem egész ritkán lő ki arty
-
Remus389
veterán
konkurrencia? mi a neve?
szerintem hiba a mostani arty bővítés és gyengites is
illetve csak gyengiteni kellett volna, inkább a töltési időket kellett volna megnovelni 20%-kal azt csók
valóban, ezzel hogy új arty-kat hoznak be, sokan ki akarják próbálni
de minek? eléggé egyforma az arty gameplay szvsz
meg tiger p alvazu arty szvsz tervezoasztalon se volt, nevetséges fiktív
-
AlexWolf
senior tag
nem kell arany. elég a 20000 kredites. Mivel az össz xp 10%-át vesztesz, és utána abból kerül kiszámolásra az új érték, így (és ezt tapasztalatból mondom) kb ha a második skillel olyan 20-30% körül vagy, amit baromi könnyű elérni mert elég kevés xp kell hozzá, akkor nem esel vissza az előző 100%-alá.
A múltkoriban egy bazinagy excelben számolgattam ezt órákig, és nem olyan vészes a dolog. Ráadásul amikor el akarod dobni a skillt írja, hogy mennyire fogsz visszaesni. H alátod, hogy 100% alá, akkor mész még 1-2 csatát és jó lesz.
Éppen ezért érdemes mindig olyan skillt fejleszteni ami nem csak 100%-on kezd el működni. És még jobb ha ez a skill a javítás. -
dfsz34
őstag
Na lejárt a szerk időm, csak pár info a dead eye-hoz:
Elméletileg ezek az esélyek egy jó helyre adott lövéssel:
Engine: 45%
Ammo rack: 27%
Fuel tank: 45%
Optics: 45%
Radio: 45%
Gun: 33%
Turret ring: 45%
Crew: 33%ezeket növeli 3%-al, ami az esélyt tekintve 6-11%-al növeli az esélyét.
kicsit zavaró lehet a dupla százalékos számolás, de az esélynek is van %-os változása.
a fórumon az írják, hogy a gyakorlatban a szubjektív megítélés alapján sokkal több a komoly sebzés vele (lehet, hogy a közelbe becsapodó lövésnek is jobb a százaléka)
kipróbálásra érdemes mindenestre
-
jano_77
nagyúr
"A második töltő BIA-ra figyelj, ha a cél az IS7, ne ott kelljen kiszenvedni."
Ez az infó nagyon jól jött nekem is, nagyon becoptam volna én is! Köszönöm az infót!
Bár mondjuk én a KV-1 eladtam - T1 HT tartottam meg -, de van KV-2 és T-150 is...majd ott elkezdek egy töltőt BIA-ra kihúzni akkor. THX még1x(#7227) gzbotii: +1 az IS-re és a T29 is mondanám!
(#7235) Jolet: mivel készíted a videóidat?
-
nyunyu
félisten
A második töltő BIA-ra figyelj, ha a cél az IS7, ne ott kelljen kiszenvedni.
En ezt a francia TDknel szoptam be, AC Mle46-nak egy gunnere van es ket toltoje, AC Mle48-nak viszont pont forditva, igy kellett keriteni egy uj gunnert, akin nincs BIA.
Illetve a JP -> Ferdinel is kellett +1 ember, de azt ki tudtam potolni a Stug legenysegebol.
2x legenyseg akcioban sem konnyu osszeszedni a 220k XPt, amibe kerul az elso skill/perk, ugy is minimum 150 csata, felteve persze hogy jo koroket mesz, es nem 2 perc utan 3-10 az allas.
-
wanted5
őstag
1-1 ingame reportolásért nem jár semmi, úgy van beállítva (nem pontos adat, csak a szemléltetés miatt) hogy pl 100 report után küld a rendszer egy figyelmeztetést és utána néznek, hogy mégis miért kapott annyi report-ot
azonnali, pár napos bann-t a supportnak küldött ticket-el kaphat -
Angel1981
veterán
"Kempeltél és büntetni akart"
Akkor ilyen alapon nincs olyan, hogy sniperkedés!
BTW.
Itt a szorzó mit takar? A térkép nagyságát?
Mini map advancedÍrják, hogy hajlamos összeakadni másik modokkal, erről valakinek tapasztalat?
-
Sok internesönál MMO-val játszottam, legjobban talán az EVE Online emeli ki a népcsoportok közötti eltéréseket, de mindenhol máshol is ugyanazt tapasztaltam. A koreai egy grindelős és szorgos fajta, de ártalmatlan. Ellenfélként is (a Starcraft az nem MMO ugye, és abban nemannyira ártalmatlan). Ebből a szempontból a leginkább rettegett fajzat, az orosz... Azok mindig sokan vannak, tömegesen támadnak, mindent izomból és habozás nélkül maximális keménységgel csinálnak, szabályokat állandóan feszegetik, előzetesen nem figyelmeztetnek, és nem ejtenek foglyokat
Csapatban is hatékonyak, taktikájuk kiismerhetetlen és változatos (szoktak zergelni, meg zergelni, néha zergelnek is, és ha ezt megunták akkor zergelnek).
-
vhw
addikt
Ohh, összefutottam pár napja az illetővel. Épp a churchillel ment, az ellenségnél, 5ös csata. Kicsit aggódtam, hogy erre külön oda kell figyelni, mert lemészárolja a csapatot, ehhez képest... Volt vagy ~500 kioszott sebzése, és nem elsőnek halt - lett volna ideje.
Majd csata után megnéztem a statját - jaaa, mindent értek. -
Arpee78
senior tag
Itt egy másik "érdekes arc" az orosz szerverről. 9-es tankkal 87% WR, ez még rendszeres 3-as szakasszal is wow. Tehát a szakaszolás rontja a Wn7-et? E statból ez nem tűnik igaznak.
A nagy számok törvénye alapján a kínai szerveren szintén vannak hasonlók, de az ő teljesítménye közel lehet a határhoz. Az emu87 is ilyesmi sebzés átlagot produkált a Patton-al.
(#7070) Scheffer
Kb milyen alap xp felett gondolkodjunk a beküldésről? -
Atlantis
veterán
A szakasztárs Ferdinand miatt felkerülhetett T10-be is.
Macka: ez ilyen, T9-eseket még én is le szoktam duplázni, de utána megyek inkább alacsonyabb osztályba vagy farmolok a prémiumokkal, bár ott is elég nagy a szívás, de legalább nem veszteségesek a körök. Kb. 4 vereségre jut egy győzelem a T8-as prémium vasakkal is...
Djuree: WOT oldalán van statos rész?
-
bullseye
addikt
Ez most vita, vagy bunyó?
Általánosítás rulez. Ami az egyszerű játékmódot illeti, a vakon előre "rohanó", vagy a bázison sátrazó 400 effes heavy-k tényleg azért ültek tankba, mert a kifinomultabb, összetett játékot kedvelik.
Az arty-t azért utálják legtöbben, mert tehetetlenek ellene, és ha a csapatban nincs egy jó felderítő vagy counterarty, akkor végig rettegnek. Ebből le lehet vezetni OPságot, kisebbrendűséget, akármit. Viszont legtöbben ezért nem is segítenek az artynak, ha beszalad egy felderítő, így a kockázat nélküli résszel sem igazán értek egyet.
-
Mottie
őstag
Pontosan tudom, hogy ha bespotol az E100 akkor kalap, kabát. Csak az olyanok akik agyatlanul jönnek előre ritkán jutnak el odáig.
-> "Mindenkit tudsz sebezni" -t úgy értettem ahogy írtam is, mivel HE-vel lövöldözöl nincs olyan tank amibe nem lehet sebezni. Ilyen szempontból jobban kedvelem a TD-ket
-> Támogatás meg olyan dolog, hogy lehet hogy én nagyon fain támogatást nyújtok a csapatnak, de ha ők bénák akkor hiába. Ilyenkor vannak a (mindenféle tankkal gyakori) top dmg lose csaták -
Mottie
őstag
Tehetetlennek én csak bizonyos pályákon érzem magam, amikor sok arty van az ellenfélnél, soha semmilyen más körülmény nem zavart eddig
Ez a kulcsszó. Bizonyos pályákon meg artyval tehetetlen az ember.
Ha olvasatad a hozzászólásaimat tudhatod, hogy nekem nincs bajom az arty átalakítással, főleg hogy az is a része, hogy kiszámíthatóbbá tszik a lövéseket. Ami zavar, az az, hogy igen, nehezebb lesz artyval játszani, de akkor értelme sem sok lesz. Régan azért ment artyval az ember, mert azzal lehetett farmolni. Ezt elvették. A hp nerffel nem volt bajom, legyenc sak könnyű kilőni az artykat. Töltésidő + 10%? Oké kb mindegy, hogy 40 vagy 44 mp. Lassab lövedék? Ok, csak át kell szokni. Szétugrás nagyobb? Ez furcsa nekem, így is kb egy 100m kör lesz ha 50m-rel odébb viszem a célkeresztet. De ha ugyanannyi ideig fog tartani becélozni no problem. Esetleg arty no. limit? Határozottan örülnék neki, sokkal izgalmasabb mikor 1, max 2 támogató löveg van egy csatában.
Csak azt nem látom, hogy ha tényleg nehezebbé teszik a játékot egy már most veszteséges típusnál akkor miért lesz jó játszani? Hogy tudjak közben kajálni?
-
Mottie
őstag
Vannak tankok akik nagyon nem szeretika az artyt. Tapasztalatból mondom, hogy GWT-vel a T34 sokkal többször 1 lövés, mint több, igaz hogy általában nem szembe áll velem. Én mégis azt mondom, hogy nem, nem op az arty. Persze lehet vele nagyot sebezni, igen ha eltalálod az ellenfelet. Egy gyesen és váratlanul mozgót pedig elég nehéz eltalálni hacsak nincs folyamatosan spotolva. Na most ha van 1 db 13-90, az akár 3 artyt ki tud szedni egy kanyarból ha nem tudják megállítani, márpedig elég sok olyan kört látni, hogy nem tudják megállítani. Vannak pályák, ahol egyszerűen erősek az artyk, ezzel szemben vannak ahol gyengék és ez így van rendjén.
-
polgi803
őstag
Nekem egyetlen IS-em van,meg most húzok egy amcsi nehezet,de amúgy kizárólag Arty,meg TD-eim vannak...valahogy azok jobban bejönnek...Engem pl nem zavar ha kilő egy Ary tier 7-ben...mert pontosan tudom milyen szar néha kilőni valakit és talán ezért sem bánom ha kilőnek....benne van a pakliban és kész...én személy szerint elfogadom,hogy ez van...mert ez is volt a háborúban...nem akarom mindenáron megváltoztatni...sorry,de én ezen az állásponton vagyok...+ hozzáteszem,hogy erről szól az Arty-zás szerintem hogy a lassú tankokat tudod csak kilőni,mert mindenki rohangál a könnyűekkel...akkor mire lőnék? Nádi rigóra?
-
Stauffenberg
nagyúr
"csakhogy nem lehet minden helyzetben mindig olyan helyen maradni, ahol még véletlenül sem lő meg arty"
Ez igaz a normál tankokra is. Nem tudsz mindig úgy helyezkedni, hogy védve legyél tőlük. Meg az is megesik, hogy az adott map abszolút nem kedvez az aktuális tankodnak. Van olyan, hogy pont az artykkal tol ki a map.
"hány és hány olyan meccs volt, hogy csak az artyk maradtak"
Előfordulhat, hogy nem jutnak át a scoutok a csapattársakon és akkor az artyk addig védve vannak amíg van ki feltartsa az ellenséget. Ennek pont így is kell működnie ideális esetben. Ellenben hány és hány olyan kör van amikor az átszaladó scoutok és medek vadásszák le az artykat pillanatok alatt.
"hány és hány olyan meccs, ahol artyk ölték meg a tankok több, mint felét"
Hány és hány olyan kör van ahol a heavyk ölték meg a tankok több mint felét. Hány és hány olyan kör van ahol a medek ölték meg a tankok több mint felét. Hány és hány olyan kör van ahol a TD-k ölték meg a tankok több mint felét.
Ezek nem érvek. Ha én tudok mozgásban lenni, rejtőzködni, fedezékről-fedezékre haladni, akkor más is tud. Nem lehet mindig elbújni az artyk elől, de ez igaz az összes többi típusra is. Nem tudsz mindig elbújni a scoutok, medek, TD-k és heavyk elől sem. Nem tudom van-e statisztika arra, hogy milyen tankokkal nyírtak ki a legtöbb alkalommal, de meg lennék lepve ha akár csak egyetlen arty is benne lenne a TOP 10-ben, mert általában közelharcban pusztulok el.
-
holodp
aktív tag
Tudom én, hogy hova nem lő be az arty. De basszus, én nem akarok kempelni a rohadékok miatt. Ha meg megyek előre, akkor olyan nincs, hogy végig artytól védett hely/út.
Egy szó mint száz, várom a nerfet, mint a messiást. Én egyébként azzal is megelégedtem volna, ha maximalizálják a számukat oldalanként 2-re, de ez sem rossz. -
jahrn
senior tag
Ezzel a vedve vagyok az arty elol dologgal 1 pici baj van. Tegyuk fel sikeresen elbujsz az ellen GW-E-je elol, ugyanakkor attol meg oda kepes lehet a Bat-chan arty beloni, de akar a T92 splash-el kiszedni. Masreszt meg a bujocska nem tesz jot a jatek dinamizmusanak.
Az uj szabalyoktol azt remelem h a nonstop camperek-nek rosszabb lessz, mivel a megnovekedett celzas ido miatt es mert valtozik a camo rendszer (ha jol ertelmezem 2x annyi bokor kell ezentul a 8.5 hatas eleresehez) ok lesznek a tuzerek fo celpontjai.
Persze az egesz irasom falrahanyt borso amig nem latjuk eloben...(#6777) Rico33 Ha a VK 30.01D tetszik akkor javaslom a Cromwell-t kiprobalasra, ill USA vonalon a T21-et (ez utobbihoz viszont ajanlott egy jobb - minimum 1 100% skilles - legenyseg).
-
Stauffenberg
nagyúr
Én sosem értettem ezt az arty parát meg a hőbörgést miattuk. Én folyamatosan mozgok, de ha beásom magam, akkor nem csak két dimenzióban, hanem háromban gondolkodom. Ha fedezéket keresek, akkor a gyors mérlegelés alatt az ellenséges tankoktól és az artyktól való védettséget egyaránt kalkulálom.
Alapvetően tőlük kapok ki a legkevesebbszer. Ha meg betalál, hát ez van. Mások is szoktak eltalálni a szemközti bokorból.
-
Mottie
őstag
Azt elárulhatnád hogy az arty miért/mivel szemben élvez olyan hatalmas nagy előnyt? 40 mp alatt tölt, egyszerre csak egy helyre tud nézni mert egy kicsit odébbfordulsz már szét is ugrik a kereszt. Lassan céloz. Attól függ minden, hogy van-e aki spottoljon. 1 lövéssel kiszedi gyakrlatilag bármi, de egy Tier V lightnak is max 15 mp egy arty. Cserébe nagy sebzést tud okozni, a gyengébb tankokat akár 1 lövéssel kiszedi.
Azt hozzá sem teszem, hogy az épeszű játékosok pontosan tudják hogy hol tudja/nem tudja őket lőni az arty.
Szerk.: Maximalizálták az artykat 5/oldal létszámban. mi a gond ezzel?
Szerk 2.: Támadás módot hagyjuk már, egy unbalanced sh!t az egész. Szerintem aki szeret békésen játszani az hozzám hasonlóan kivette az Assault/Encounter módokat.
-
gy-daniel
tag
Amit te kérsz, azt képtelenség leírni.. Van kb 30 pálya, és mindegyiknél több lehetőség. A jó játékosok meg előre megbecsülik, h mi fog történni. Ehhez mindenképp kellő számú tapasztalat kell. Döntési mechanizmust szerintem nem lehet elmagyarázni. Mostanában az amx50100-al játszom, és emiatt muszáj nagyon előre gondolkoznom, ha túl akarom élni az első újratöltés, vagy a másodikat. Harmadik már ritkán kell, mert 3*6*300 dmg elég egy csatára
. Persze még mindig belerohanok sokszor vesztes szituációkba. (Félreértés ne essék, sokszor csak megyek előre, és lövöm az ellent pl IS-el, de ez csak szerencse kérdése, h mikor lőnek ki.)
Más.: Akinek baja van az artykkal, menjen velük! 4-5 szintűvel minimum, azok már átlövik a térképet. Nagyon sokat segíthet, ha játszunk velük, mert így pontosabban megtudhatjuk, h mire képesek, és nagyobb eséllyel kerüljük el őket. -
AlexWolf
senior tag
Valóban nem itt kell sírni, hanem megírni a WG-nek mint én tettem, hogy soha többet nem fizetek elő prémre, amig nem viszik le az 5 arty kvótát 2-re legalább a teljesen nyílt pályákon. Felőlem Himmelsdorfban lehet 5 arty.
hát ettől biza biztos rettenetesen betojtak. szerintem a 8.6-ban egyből ki is veszik az összes artyt. Én ezt tenném a helyükben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged