- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Sony LinkBuds S - a kényelem ára
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
válasz
picinrossi #1929 üzenetére
Sehogy. Meghívod belőle.
-
brd
nagyúr
válasz
picinrossi #1927 üzenetére
Alapvetően 2 lehetőséged van: vagy a userprofilba veszed fel, vagy GPO-n keresztül csinálod meg. (Nem olvastam végig a leírásokat, de az oldal jó cikkeket szokott kihozni, ezért bízok meg benne látatlanban.
)
Maga a script (esetünkben .bat file célszerű) pedig a bginfo-t tartalmazza, mint ahogy simán parancssorból is elindítanád. De lehet perverzkedni .vbs-sel is, pl. vagy akár WMI használatával szűrni pl. hogy milyen gépeken induljon el. -
CsodaPOK
senior tag
válasz
picinrossi #1915 üzenetére
Erre én nem írnék külön scriptet, hanem a BgInfo nevezetű kis programot raknám be login scriptbe.
-
_NCT
addikt
válasz
picinrossi #1915 üzenetére
Ez hány felhasználót jelentene és miért kellene ez nekik? Csak érdeklődöm, mert én ilyet életemben nem hallottam még
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
picinrossi #1912 üzenetére
Én a Notepad++ nevű programocskát ajánlom.
A fájlt úgy nevezed el ahogy akarod. A lényeg, hogy a kiterjesztése pl vbscript esetén .vbs legyen. Ezt a scriptet felmásolod egy olyan helyre, amit mindenki elér (olvasási jogosultság). Célszerű pl a \\domain\netlogon megosztásba.
Ezt követően GPO-ban megadod ezt a scriptet startup-shutdown (computer alapú policy esetén) vagy login-logoff (user policy) scriptnek.
Klienseken tolsz egy gpupdate /force -t és mehet a tesztelés.
-
brd
nagyúr
válasz
picinrossi #1910 üzenetére
Notepad.
(Esetleg Wordpad, ha ékezeteket is akarsz jól használni.) Magát a scriptet pedig pl. policyből (gpedit.msc, vagy a tartományi group policy, ha arról van szó) tudod elindíttatni.
-
kraftxld
félisten
válasz
picinrossi #1905 üzenetére
XP alatt a netbios tartománynév az alapértelmezett.
Vista/Win7/Win8 esetében már másképp van.
De ha a felhasználónévhez odaírod az abc.kispistakft.com\felhasználónevet akkor átváltja erre az egy bejelentkezésre. -
hati
addikt
válasz
picinrossi #1903 üzenetére
Azért, hogy egyszerűbb legyen.
-
picinrossi
csendes tag
válasz
picinrossi #1895 üzenetére
Na megtaláltam. De nem nagyon értem, a leírást, mivel ott biztonsági csoporthoz akarja hozzáadni, de nekem szervezeti egységhez kellene hozzáadnom. Csak az lenne a lényeg nekem, h minden felhasználó eltudja érni a meghajtókat, külön külön konfig nélkül. (Látják már, csak nem tudnak belelépni)
-
bobsys
veterán
válasz
picinrossi #1888 üzenetére
Akkor fel kell rakni a kliensekre eloszor ezt
-
kraftxld
félisten
válasz
picinrossi #1888 üzenetére
Fel kell raknod az SP3-at meg a GP CSE-t. [link] különben nem megy.
-
kraftxld
félisten
válasz
picinrossi #1886 üzenetére
Normális magyar leírásról nem tudok, de ez tuti működik mert sok helyen használom. Annyira azért nem gáz a nyelvezete
XP klienssel próbálod? -
kraftxld
félisten
válasz
picinrossi #1884 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest