Új hozzászólás Aktív témák
-
fap333
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4147 üzenetére
Buheráltam a gépeket, ping az már van, de net még mindig nincs
A net nélüli gépre úgyis ráférne egy reinstall, úgyhogy újrahúzom majd a gépet, hátha úgy menni fog a net.
A szerver tényleg csak otthoni használatra lesz, de ha végre sikerül belőni a netet, akkor utána a fájlszerver, távoli elérés, és ha még mindig nem untam meg, akkot mail server beállítása következik. Egyébként elsősorban a kíváncsiság vezérel, hogy meg tudom-e csinálni.
További szép napot! -
fap333
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy kis problémám...
Amim van: 1 gépen Win Server 2003 Standard (magyar), másik kettőn Win XP, DIGI-s PPPoE-s net.
Amit szeretnék: A szerverrel egyenlőre csak a netet megosztatni.
Amit már megcsináltam: Az Útválasztás és távelérés-ben engedélyeztem az útválasztást, végigcsináltam a varázslót.
A probléma: net csak az egyik gépen van. IP-címet mind a kettőnek oszt rendesen, de a net nélküli gépen nincs fogadott csomag és erről még pinggelni sem tudtam a szervert.
Kérdésem annyi lenne, hogy kell a szerver valamilyen más beállítása is, vagy csak az Útválasztás és távelérésben nem tudtam valamit rendesen beállítani.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Peti -
fap333
aktív tag
Amiről te gondolsz az a Tisztaszoftver program, amiben tényleg csak néhány program van, és minden tanulóra és közalkalmazottra vonatkozik. Ahonnan én a szervert töltöttem az a Microsoft és a BME "magán" megállapodása, a Microsoft Developer Network Academic Alliance. Ezt nem az állam fizeti, hanem a microsoft ajánlotta fel a Villamosmérnöki karnak...
-
fap333
aktív tag
Sziasztok újra!
Nekem ez az oprendszer a BME-s msdnaa-ról való, kulccsal együtt, tehát teljesen legális. A prolémám az, hogy a letöltött .iso fájl valószínűleg hibás, mert a telepítés mindig elszáll kékhalállal. Próbáltam többször letölteni, többféleképpen kiírni, de mindig ugyanaz a helyzet. Kiírás után az ellenörzésnél az Ashampoo hibát jelez, de a Nero nem, ennek ellenére egyik sem működik.
Szumma: kulcsom van, de szeretnék valakitől kölcsönkérni egy OEM telepítőcd-t... Amihez a kulcsom való: Windows Server 2003 R2 standard edition HUN
Hálám sírig üldözne... -
fap333
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék itthon létrehozni egy kisebb hálózatot: összesen 3 gép (mindhármon XP) + 1 szerver lenne. Amire a server használva lesz: internetmegosztás, nyomtatómegosztás, fileserver, mailserver, ftpserver, torrent.
A kérdésem az lenne, hogy a windows server 2003 melyik verzióját érdemesebb telepítenem: a Standard-et, vagy pedig az Enerprise-t?
Azt láttam, hogy az enerprise jóval nagyobb gépet is tud kezelni, de funkcionalitásban is többet tud a standard-hez képest?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gyúrósok ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Apple Watch
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest