- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #91449 üzenetére
Pontosan ez a két program megtalálja az hardver azonosító alapján a driver-t ha elérhető és ezért nem kell a gyártók sokszor átláthatatlan honlapján bolyongani.
+ NEM beszéltem semmi pc booster-ről vagy pc gyorsítóról driver kereső programokat írtam le amik működnek. Ha nem kell neked akkor ne használd.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
zolee001 #91347 üzenetére
Mielőtt megkérdeztem volna megnéztem egy enterprize-on hogy csinál-e ilyet és láss csodát semmi.
@Newcrazy: Vegyél egy SSD-t. Sajnos a laptopHDD-k rettentő lassú elérési idővel rendelkeznek.
Ha itt megnézed a kiemelt rész, nálad ez jóval gyengébb lesz. Ezért lassú a géped:
C:\WINDOWS\system32>winsat disk
Windows System Assessment Tool
> Running: Feature Enumeration ''
> Run Time 00:00:00.00
> Running: Storage Assessment '-ran -read -n 0'
> Run Time 00:00:00.95
> Running: Storage Assessment '-seq -read -n 0'
> Run Time 00:00:02.69
> Running: Storage Assessment '-seq -write -drive C:'
> Run Time 00:00:02.42
> Running: Storage Assessment '-flush -drive C: -seq'
> Run Time 00:00:00.58
> Running: Storage Assessment '-flush -drive C: -ran'
> Run Time 00:00:00.56
> Dshow Video Encode Time 0.00000 s
> Dshow Video Decode Time 0.00000 s
> Media Foundation Decode Time 0.00000 s
> Disk Random 16.0 Read 636.48 MB/s 8.4
> Disk Sequential 64.0 Read 1973.31 MB/s 9.0
> Disk Sequential 64.0 Write 691.23 MB/s 8.2
> Average Read Time with Sequential Writes 0.136 ms 8.7
> Latency: 95th Percentile 0.793 ms 8.5
> Latency: Maximum 32.150 ms 7.9
> Average Read Time with Random Writes 0.167 ms 8.9
> Total Run Time 00:00:07.33 -
DeFranco
nagyúr
válasz
zolee001 #91076 üzenetére
a jogosultságok a photo gallerytől függetlenek, az más téma.
viszont ott meg nem nagyon babráltam azon kívül hogy megosztottam a helyi hálózaton, tehát eleve kérdéses, hogy miért lett lekorlátozva a hozzáférés egy új rendszerről akárki is a tulajdonos (nem dedikált usermappában voltak, sima D:\Képek ami nem a win alap képek mappáját jelenti)
de jó engedjük el, lehet egyszer beborozva ültem a géphez és 1000 évre titkosítottam az Elnöki archívumot, akármi is lehet.
viszont most egy új rendszerről megmosott kézzel, frissen vágott hajjal visszaállítanám hogy akkor ez egy mezei jobbágy mappa gyalog állományokkal.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
zolee001 #91074 üzenetére
most éppen ott tartok a jogosultságokkal hogy pl. a képek mappában levő egyes könyvtárak egyes filejait meg sem tudtam nyitni mert nincs (nem volt) hozzá jogosultságom win10 alatt.
ergo kénytelen voltam saját tulajdonba venni a teljes képek mappát de kb. háromszor kellett rávuduzni hogy ténylegesen a mappaszerkezet legaljáig meg is csinálja.
ezzel most éppen az a gondom hogy ok, most megadtam a rendszergazdáknak a tulajdonjogot és "mindenkinek" az írás/olvasást rá de a legjobb az lenne ha a teljes D: kapna egy teljes jogosultságvisszaállítást "alapra" tehát mintha most látná először a rendszer az adott fileokat mindenféle állítgatás nélkül, minden defaulton.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
zolee001 #91060 üzenetére
rákerestem, ahogy később írtad is a pictures.p6d tárolja ezeket a metaadatokat, de hiába cseréltem le a régire, nem működik vele.
még az utolsó esélyem egy rendszervisszaállítás ha van még olyan backup ami előző időpontra datálódik csak azzal meg az a bajom hogy a nyomorult dinamikus lemez-ség miatt meg a mappák agyament hozzáférési beállításai miatt (nem tudom miért, de nem látja a "másik" rendszerről az állományokat, csak ha saját tulajdonba veszem de azt is kétszer kell megcsinálni) akkora sejhajfájás, hogy inkább megcsinálom a flagelést még egyszer.
ez a része nagyon nem résmentes a winnek, nem tudom miért, de olyan állományok amiket soha nem titkosítottam, soha nem bántottam, annyit csináltam max (de azt se mindnél) hogy megosztottam a hálózaton az új telepítés egyszerűen nem hajlandó megnyitni jogosultság-probléma miatt. de hogy miért és hogyan gondolja ezt azt nem értem mert mezei mezítlábas rendszetől független állományok.
azt meg nem tudom kézzel hogy kell "alap" jogosultságra állítani, nem tudom hogy mi a default így saját tulajdonba veszem jobb híján és ezzel később még nehezebb dolgom lesz. meh...
@rgeorge: exifet nem néztem, de szerintem a flag az (ezek szerint) nem utazik a képpel, mint a 0-5 minősítés. én minősíteni szoktam, de most a nagyszülőknek szánt karácsonyi mosolyalbumba flageltük a képeket, gondolhatod milyen vidám volt a tegnap este amikor Feleségem megtudta hogy apa új ssd-je miatt jó pár napi munekája füstben.
következő kérdés az lesz hogy ezek után hogy jelöljük a kiválasztott képeket, de szvsz az lesz hogy keresek egy olyan értékelést (mondjuk 1 csillag) amit egyébként nem használunk és azzal jelölök mert nem akarok ebbe még egyszer belefutni....
-
Cs1csó
titán
válasz
zolee001 #90833 üzenetére
Ez jól hangzik, de a felhasználók nagy része nem tudja hogy lehet ezeket a Windows-on belül "99%"-ban beállítani. Ezzel a programmal EGY jól áttekinthető felületen tudod EGYSZERRE beállítani.
Döglött Róka
A topik neve igaz csak ennyi, hogy "Windows 10" de attól még ne keverjük az otthoni sokszor egy gépes Windows 10 Home-mal rendelkező felhasználókat(akik játszanak is a géppel pl) egy több száz gépes Windows 10 Enterprise, LTSC stb. rendszert futtató vállalati környezettel és az azt üzemeltető rendszergazdával.
(#90836)
Pont ez a lényeg, hogy egy egyszerű felhasználó ezeket honnan tudná? Ami neked evidencia az másoknak nem. Rengeteg program van ami csak arról szól, hogy egy jól áttekinthető könnyen, intuitív módon kezelhető GUI-t ad egy adott művelet végrehajtásához. -
Madara-san
aktív tag
válasz
zolee001 #90581 üzenetére
VL van, igen. Dolgoznak az ügyön, igen, csak sajnos az a baj, hogy még ők sem igazán jutottak semmire. Eddigi álláspont szerint eléggé speciális az eset, és elemzik a dumpot meg a syslogokat.
Annyi még, hogy _némelyik_ gépnél egy időre megjavult attól, ha a regback könvytárból visszamásoltuk a hive fájlokat a config-ba, felülírva az ottaniakat.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
zolee001 #90567 üzenetére
Mi is gondoltunk a frissísésekre, mert a wsus szerverrel is voltak gondok (valamint most teszt jelleggel le vannak tiltva a frissítések). Az említett gép már egy ideje nem telepített frissítést, max defender definíciófrissítéseket.
Ha esetleg megtalálod, az a repair tool érdekelne eléggé!
NTUSER.dat hibakeresést hogyan kezdjük? Annyit látunk, hogy megvannak és nem 0 kb-osak.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
zolee001 #90556 üzenetére
"Amennyiben a server (DC) hiba áll fenn és az replikálodik tovább az külön dicséretes" - ez mondjuk humbug
Kifejthetnéd mire gondolsz...
@bb.bocs : Mondjuk ha egy hibaüzenetet megosztanál vagy egy bugcheck kódot az sokat segítene, ugyanis csodák csodájára én nem látom a gépeket. Gondolom a többiek sem.
-
erikke17
őstag
válasz
zolee001 #90175 üzenetére
Köszönöm... Mivel nem UEFI-s biosom van így ez nem segít sajnos rajtam.
Egyébként Rufus-al csináltam, csak AHCI módban ha fel telepíti Win-t nem hajlandó bootolni gép gondolom driver hiányában. Régebbi alaplapról van szó.
Volt már nekem is rossz napom, egyébként 2 órája álltam neki Win-t újra húzni
Marad IDE kész ennyi.
-
Formaster
addikt
válasz
zolee001 #89981 üzenetére
A server útmutatója kéri ezeket a beállításokat, androiddal működött, most már megy winnel is. A probléma az volt, hogy a registry módosítás után újra kellett kreálni a VPN kapcsolatot, a régihez nem adja hozzá.
Most viszont bent vagyok a routerben, de egy a router mögött levő routert kellene elérnem
Ehhez a fő routeren milyen beállítás kellhet?
-
MasterMark
titán
válasz
zolee001 #89988 üzenetére
Figyelj, mindent megnéztem. Ahol működött ott semmit nem kellett állítani, ahogy újratelepítés után sem. Ahol meg nem működött, ott nem működött.
Ez valami bug lesz, nem beállítás függő.
szerk.: De egyébként nyugodtan segíthetsz a kollégának, nála nem opció az újrarakás. De meg lennék lepve, ha működésre tudnád bírni.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
zolee001 #89304 üzenetére
Köszi a linket!
Egyébként ezt honnan kellett volna tudnom, hogy hibás? Ugye hetekkel később is ott volt a windows updateben hogy frissítsek, mert van új verzió, nem tűnt el, én mint felhasználó nem láttam ebből, hogy ez hibás build lenne, értesítést se kaptam hogy "halóka, ne telepítsd mer' szar".
-
HookR
addikt
válasz
zolee001 #88284 üzenetére
Épp kérdezni akartam, hogy más is tapasztalta-e, hogy bár az Action center ikonja a jobb alsó sarokban napok óta 1 új értesítést jelez, megnyitva azt csak üresség és "Nincs új értesítés" felirat fogad.
De akkor az idézetből olybá tűnik ez nem bug, hanem 'feature'..."The Action Center is reportedly broken for some users in Windows 10 October 2018 Update. According to reports, the Action Center doesn’t show notifications in Windows 10 after installing the October 2018 Update (version 1809)."
-
válasz
zolee001 #88581 üzenetére
Köszi,ez nem rossz megoldás. Lehet jó is lesz. Bár valami server ad jogosultság kezelés kéne otthon nekem
Drachoo: Hogyan oldanád meg? Tinédzser gyerek. Játszik a játékokkal és a Steamen néha felrak úja
De ahhoz admin jog kell. Mivel fiatal nem akarom,hogy rendszergazda legyen. Nekem meg mu kára is kell a gép,nem akarok rendszergaudai jogokat adni másik családi tagnak,mert az kevésbé biztonságos
De 24 órában sem lehet ott,hogy engedélyezzek mindent. zolee001 megoldása jó lehet,steamre.
Mellette van még a szüleimnek fiókja. Adóvbevallás stb. Ahhoz is kell telepítési jogosultság... szóval a géen mindenki rendszergazda lesz. Amit nem tartok jónak. -
Dr. Akula
félisten
válasz
zolee001 #88410 üzenetére
Azoknak nem mindegy hogy saját maguk kúrják szét, vagy úgyis beszopnak valami vírust ami megcsinálja helyettük?
Amúgy meg elég sokszor van az hogy közli a Windows ehhez magasabb jog kéne, és én vagyok a rendszergazda. Ha ilyen hülye a rendszer, akkor muszáj a kerülőút.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #88301 üzenetére
Az vicces a témában mivel a Settings/gépház, start menü, értesítések is UWP alapúak, ha valamiért összefossa magát az alrendszer akkor azon nem segít valaki még számológépnek is 3rd party programot tett fel. Nem lett volna rossz ötlet az UWP, azonban félszívvel csinálták ezt is összevissza és nagyon meglátszik rajta olyan is.
-
movax
őstag
válasz
zolee001 #88290 üzenetére
Te nem érted.
Én megoldást javasoltam: ha szaroznak az appok, akkor sehogy nem tudja megjavítani.
"az MS által gyártott dolgokhoz automatikusan jönnek a hibajavitások"
Jönnek hát, épp az a baj, amikor az app frissíteni akarja magát, vagy a Store kel önálló életbe, de 10 esetből egyszer (ennyi elég is a katasztrógához) "valamiért", "hogy, hogy nem", "nem értem, miért", nem sikerül, beragad, bénul és viszi magával az egész rendszert, ugrasztja 100 százalékra az erőforráshasználatot és még millió egy ilyen jelenség. Erről szól ennek a topiknak az elmúlt pár éve. Na, az ilyen rejtélyes ügyekért nagyrészt a (háttérben) szarul működő appok a felelősek, legtöbbször a háttérben.
De mondom, részemről oké, mindenki azt használ, amit akar.
-
Kékes525
félisten
-
törölt tag
válasz
zolee001 #83683 üzenetére
"Vannak akiknek megfelel a megvásárolt gyárilag kiszerelt konfig mert sima átlagos felhasználók és nekik az a lényeg,hogy müködik"
Elméletben ez jól hangzik, hiszen amíg nem tudják miből maradnak ki nem érzik a különbséget. Sima átlagos felhasználók adblocker nélkül neteznek lényeg működik alapon. Sima átlagos felhasználók nem érzékelik vagy beletőrödve elfogadják valami bloatware tekeri a procit lényeg működik. Sima átlagos felhasználó csak leemelt egy laptopot a polcról és nem tudja a 32 eMMC miatt valószínűleg elvérzik az első build frissítéskor nem érdekli marad úgy lényeg működik. Sorolhatnám...
Gyakorlatban én elszomorodom amikor ismerősök kérdezik a gyerek karácsonyi konfigjára nézzek rá rendelés előtt és látom a 60 ezres VGA és CPU mellé spórolásként beraktak bottleneck HDD-t és filléres tápegységet a legolcsóbb sufni házzal, lényeg működik.
Sima átlagos felhasználók akik engem Bill Gates-nek néznek amikor berakok egy SSD-t, lepucolom a bloatware-t és felteszek egy reklámszűrőt és csodálkoznak így is lehet netezni, megtáltosodott a gép és csendesebb. Amíg nem tudta ezt nem zavarta a szűk keresztmetszet HDD és beletörődött a bloatware-be, ugráló reklámokba. Másik véglet aki buzgón olvassa a Vérpistike Guide-ot 2011-ből és három registry tweakeres letiltott update, pagefile, superfetch, torrentes Gyalu Editiont használ, hiba esetén természetesen kiabálva szar a Windows.
Senkit nem kioktatni akarok, de 2018-ban rendszernek az SSD tényleg szinte kötelező! Pontosabban mielőtt az érzékenyek kikérik maguknak, erősen ajánlott HDD helyett. Minden említett "rohanó világban pár percet se tudnak várni az emberek, lényeg működik a gép, a Trabant is elvisz A-ból B-be és a zsíroskenyér is jó vacsora" filozófiától függetlenül, ami mind igaz csak van jobb lehetőség és ha van jobb miért ne.
-
pc360
addikt
válasz
zolee001 #83683 üzenetére
Lehet, hogy nem volt szép, de több értelme volt, mint a tiednek. Merthogy a RAID előnye inkább csak speckó feladatoknál jön elő, de nagyságrendileg mégiscsak közel jár a szimpla SSD-hez, nem úgy, mint a HDD. Az pedig, hogy ki mit használ, még mindig nem izgat, ellenben ne akarja életfilozófiával, meg 5 mp-ekkel megmagyarázni a dolgot, mert az egyiktől falra mászok, a másik meg szimplán nem igaz.
-
Gabesz87
veterán
válasz
zolee001 #83440 üzenetére
Szerintem nem működik. Fájlkezelőben a hálózat fül alatt nem látom a saját gépemet. Csak a médiaeszköz kategóriában szerepel, de az nem is tudom micsoda. Próbáltam laptopról elérni a gépet, az sem látja.
Egyébként az az érdekes, ami ma feltűnt, hogy a lejátszón (a Zidoo-n is, és a RPi3-on is) a már médiatárazhott elemeket le tudom játszani, tehát valahogy eléri a megosztást, csak épp újat nem tudok hozzáadni, vagy manuálisan betallózni valamit. Ilyenkor már nem engedi. -
pc360
addikt
válasz
zolee001 #82976 üzenetére
Give access to van, azzal oldottam meg.
De már látom, hogy ez az opció is gyakorlatilag a mappa beállítások / Advanced Sharing részét tölti ki. Mindegy, elcseszett egy dolog, és valójában a követlen \\gépnév elérhetőség használata hiányzott csak részemről. Mert ugye a win baszik megjeleníteni egy ideje a hálózatokban a további gépeket, vagy megosztásokat. A GÉPNÉV\felhasználó formátumot nem tudtam beadni a jogosultságnál, de igazából jó ez így Everyone-on is. Működik, ez a lényeg.
-
jasonka
aktív tag
válasz
zolee001 #82745 üzenetére
A "remote fx" funkció valóban ott van - de "szürkén", mint afféle el nem érhető...
Sajnos semmilyen videokártya nincs a gépben - sem a gazda-sem a virtuális gépben...Sajnos a Photoshop telepítés legelején - a legelső lépésnél a telepítő fájlra rákattintva rögvest ezt írja ki :
(...És punktum... Apelláta nincs !...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
zolee001 #82492 üzenetére
Ma át is építettem a konfigot és rendszer elindult, 10GB LAN Driver amit nem rakott fel, de Driverekkel Updateltem. Csak annyi a problémám, hogy van 2 régi program amit nem tudtam törölni.
1: AISuite (ez Asus-os)
2: Aura (ez is Asus -osAhogy néztem a többit le tudtam törölni (gépház/alkalmazások és szolgáltatások résznél)
Milyen mód lehet törölni ezt a 2 programot?MD
L -
Jinxb1rd
addikt
-
MaxxDamage
félisten
válasz
zolee001 #82490 üzenetére
Régi hardverek már úton vannak az új tulaja felé, én új hardvereim meg majd érkeznek, csak azért kérdeztem rá, hogy tisztán lássak.
Win10 esetén néha tapasztalok olyat, hogy lementett adatok kimentem külső HDD-re és másik gép/rendszer nem fér hozzá (Biztonság/felhasználók - itt jogot kell adnom és már minden OK) - Ez mitől van? (attól tartok, hogy új gépbe új rendszerrel (újra húznám) a 2x3TB HDD-n lévő sok adathoz nem férek majd hozzá (könnyedén) vagy ne aggódjak ez miatt?MD
L
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest