- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Cs1csó #126497 üzenetére
Futott a GTA 5. OBS-sel GPU-n kódolva ment a steam róla.
Kérték, hogy menjek fel Discordra, elindítottam. Ez eddig nem egyszer már megtörtént. Most ugyanezt csináltam, és akadtam. Mint a fene, bődület pinggel. És discord is akadt.
Közel 100%-os CPU mellett voltam ekkor. Játék kilép, Stream leáll, Discord kilép, feladatkezelő megnyit, és CPU szerint 25-28%-ot használt a szolgáltatás. legközelebbi, meg 5% alatt...
Ez a komponens eddig sosem jelent meg, vagy került szem elé ilyen mértékű igénnyel... -
belfike
csendes tag
válasz
Cs1csó #126385 üzenetére
Az benne az érdekes hogy akkor is hibát dobott amikor szó sem volt arról hogy más lesz az alapértelmezett PDF olvasó.Ekkor kezdem el a kálváriát hogy kiderítsem mi is a hiba . De beleolvasva a gugliba sok helyen okoz bonyodalmat a mostani 20H2 ha nem PDF akkor HTML hibát dob.
-
belfike
csendes tag
válasz
Cs1csó #126383 üzenetére
Semmilyen az általam használt programoknál nem jelentkezett a hiba. Én is a Foxitra gondoltam először, de miután mindent felraktam ahogy szoktam, és utoljára a Revót , akkor dobta az üzenetet.Utána a sokadik telepítésnél (keresve a programot) ,csak a Revót tettem fel és akkor bukott ki, hogy az veszik össze valahogy Edge-el
-
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó #126045 üzenetére
XP és Vista között tényleg hatalmas változások voltak, amit nemcsak a hardverek jelentős resze, de a szoftverek se voltak felkészülve.
Pl az UAC. Az, hogy nem írunk csak úgy a program files könyvtárba, mert az védett hely. Még mindig találkozók olyannal, aki erre rá csodálkozik.... -
válasz
Cs1csó #125913 üzenetére
Valami új feature. Nem akkor jelenik ez meg, amikor valami feladatra figyelmeztet? Nálam is megjelent a gépház felső csíkjában, és üzent, hogy frissítések jelentek meg. Most, a frissítés és újraindítás után már nincs ott. Neked esetleg nem a One Drive bejelentkezés hiánya miatt rinyál?
-
_DiEGO_
őstag
-
dik
őstag
válasz
Cs1csó #125233 üzenetére
Röviden win7 helyett win 10(másik új ssd). itt csak a rendszer van semmi más és nem is lesz soha nem is volt... ez remélem stimmel.
Régi hdd maradt oda szeretnék menteni dolgokat. Remélem ez is stimmel.
De nem engedi menteni mert rendszergazdai jogosultságot kér. remélem ez is stimm... Képet nem merek a hibáról betenni mert abból fejvesztés várható lenne...
Tehát nem kérjen ott rendszergazdai semmit hanem szó nélkül mentél és letöltés és öröm és boldogság...
Nagyon remélem stimmel... -
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #124925 üzenetére
Windows Update már nem ajánlja a Chromium Edge-t, mert kiderült bugos volt a frissítés és vissza kellett vonni. Clean install után én is hiába kerestettem. 20H2 clean install lesz az első, amikor beépítve érkezik az új.
csicso82: érdekes, tíz napja volt esetemben, WU semmi, UWP Edge megnyitásakor dobta az új linket telepítsem manuálisan, mindegy
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #124743 üzenetére
Onnan eleve a standard ISO tölthető le 4+ GB-os
install.wim
fájllal a 64 bites esetén, annál azért ajánlott fel a Rufus csak NTFS fájlrendszert a formázásnál, illetve UEFI-NTFS megoldást, azért írta hogy szükség lehet a Secure Boot kikapcsolására. Ha ESD ISO-t tallózol be vele, vagy olyat, amiben eleve a user által daraboltintall.swm
/ csökkentett méretűinstall.wim
fájl van, akkor nem, akkor FAT32-re formázza a pendrive-ot és nincs az előbbi megoldás, nem kell kikapcsolni a Secure Boot opciót. -
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #124736 üzenetére
UEFI-s telepítésnél W10 esetén a Secure Boot kikapcsolása normál esetben nem szükséges. A Rufus UEFI-NTFS megoldását használva szokott erre szükség lenni, de csak a 64 bites 4+ GB-os standard ISO-nál a FAT32 korlátja miatt, az MCT-vel letöltött ESD ISO-nál nem. Viszont darabolás után már az előbbinél is használható FAT32 fájlrendszerű pendrive és akkor nem kell a spéci UEFI-NTFS megoldás, vagyis nem kell a Secure Boot kikapcsolása. Vagy ha eleve támogatja az alaplap UEFI-s telepítésnél az NTFS fájlrendszerű pendrive-ot, akkor nyilván se FAT32, se darabolás nem szükséges, valamint nyilván a Secure Boot kikapcsolása sem pl. a fájlkezelős másolás használatánál.
-
válasz
Cs1csó #124641 üzenetére
& (#124648) King Unique:
Remélem jól csinálom (minden megtartása, fájlok, telepítések) és meg is marad minden majd reményeim szerint. -
Galiba001
csendes tag
válasz
Cs1csó #124132 üzenetére
internettel nincs baj, a többi gép jól megy
Számítógép típusa ACPI x64-alapú PC
Operációs rendszer Windows 10 Enterprise Professional
Opr. javítócsomag [ TRIAL VERSION ]
Internet Explorer 9.11.19041.0
DirectX DirectX 12.0
Beléptető tartomány [ TRIAL VERSION ]
Dátum / idő 2020-09-06 / 10:41
Alaplap
CPU típusa 4x , 3200 MHz
Alaplap neve Ismeretlen
Alaplapi lapkakészlet Ismeretlen
Rendszermemória [ TRIAL VERSION ]
BIOS típusa AMI (12/22/11)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Megjelenítés
Videokártya AMD Radeon (TM) R9 380 Series (2048 MB)
Képernyő Általános PnP képernyő [NoDB] (TG0EE001854C)
Multimédia
Hangkártya High Definition Audio hangvezérlő [1002-AAD8] [NoDB]
Hangkártya High Definition Audio hangvezérlő [8086-1E20] [NoDB]
Háttértár
IDE vezérlő Szabványos SATA AHCI-vezérlő
Háttértár vezérlő Microsoft tárolóhely-vezérlő
Lemezes meghajtó WDC WD5000AZRX-00A8LB0 (465 GB)
Optikai meghajtó TSSTcorp CDDVDW SH-S223Q (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
SMART merevlemezek állapota OK
Kötetek
C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ]
D: (NTFS) 309.5 GB (31.5 GB szabad)
Teljes méret [ TRIAL VERSION ]
Hálózat
Elsődleges IP-cím [ TRIAL VERSION ]
Elsődleges MAC-cím D0-37-45-7B-DD-00
Hálózati kártya Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #2
Hálózati kártya Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
Hálózati kártya Realtek PCIe GbE Family Controller
Hálózati kártya TP-Link Wireless USB Adapter (192. [ TRIAL VERSION ])
DMI
DMI BIOS gyártó American Megatrends Inc.
DMI BIOS verzió 1307
DMI rendszer gyártó System manufacturer
DMI rendszer termék System Product Name
DMI rendszer verzió System Version
DMI rendszer sorozatszám [ TRIAL VERSION ]
DMI rendszer UUID [ TRIAL VERSION ]
DMI alaplap gyártó ASUSTeK COMPUTER INC.
DMI alaplap termék P8H77-V LE
DMI alaplap verzió Rev X.0x
DMI alaplap sorozatszám [ TRIAL VERSION ]
DMI burkolat gyártó Chassis Manufacture
DMI burkolat verzió Chassis Version
DMI burkolat sorozatszám [ TRIAL VERSION ]
DMI burkolat címke [ TRIAL VERSION ]
DMI burkolat típus Desktop Case
-
Kube
senior tag
válasz
Cs1csó #123921 üzenetére
Elkiabáltam, jött egy hang mintha csatlakoztattam volna egy eszközt a gépemre, mondjuk pendrive-ot, és megint pörög. Na ez mi a jó isten
Uram! Köszönöm!AdwCleaner, MBAM free futott le, mindkettő, az egyik 3-at (banggood), de főleg utóbbi talált dolgokat pontosabban 23-at (Adware.ForcedExtension).
Karanténba be mindegyik, törlés.
Hát a kva életbe, azóta teljesen jól működik
Pedig olyan elővigyázatos vagyok mindig, úgy látszik öregszem vagy nem tudom. -
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #123536 üzenetére
Harmadik eset: szartak bele, átlag user nem tud róla, nagy kárt nem okoz, ráérnek vele.
Most jelezték majd az augusztusi opcionális, vagy szeptemberi rendes frissítéskor várható a javítás.
Ennél látványosabb és tartósabb hibák is voltak már, nem izgultak miatta. Az elterjedtség miatt megengedhetik maguknak az igénytelenséget is, hogy milyen munkát adnak ki. -
arcitec
addikt
válasz
Cs1csó #123366 üzenetére
Ez nem egy alap a file kezelőből? File kezelő + tulajdonságok? De hogy tudom ezt rendszergazdaként indítani? Nincs olyan lehetőség ami kihozza a nagyobb file-okat melyek azok? Ez a 30GB ez nagyon kevésnek hangzik ha jól emlékszem anno is elsőre több volt.
Office is benne van... -
arcitec
addikt
válasz
Cs1csó #123342 üzenetére
Nem értem a telepítésre a kérdésed. A win update kiírta, hogy lehet frissíteni, majd elindítottam és az a végeredmény amit írtam. Az tény hogy maga a rendszer win8 volt valamikor. Arra ment fel annó a 10-es majd volt hardver csere is jó fél éve az elején 1x kellett backupot visszarakni Nvme okán, azóta tökéletes. De mi az a 1909 és ha az van miért 2004-et ajánlja fel.
Köszi .. -
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #123121 üzenetére
Igen, indítsd újra a Windowst és próbáld újra, + szükség esetén telepítsd a hiányzó frissítéseket. Ha továbbra sem megy, Win + I billentyűkombinációval sem, akkor lehet próbálgatni az egyes leírásokban lévő egyéb módszereket: [link], [link].
-
-
válasz
Cs1csó #122363 üzenetére
Dehogy kell ráhagyni.
8G ram fix 384M lapozó, 4 éve így megy . Van hogy nonstop 50-60 órákat. Sose dobott ki semmilyen programot, böngészőt, 5G fölött sose volt még. Nálam legalábbis.Hogy miért pont 384? Majd' 20 éve óriási élmény volt amikor a W2000 meg az XP korába a 128M sdram mellé sikerült összespórolnom egy 256-ost. Így lett 384 és valahogy a fejembe maradt.
-
kugli
aktív tag
válasz
Cs1csó #122369 üzenetére
Nagyon köszi a véleményt!
Valamit félre érthettél,mert nem volt szándékom hogy márpedig én akarok drivert eszközölni mindenhez. Csak adott volt pár probléma anomália ami eddig nem jelentkezett azokra kerestem megoldást. És a gép gyártói honlapján meg win8-ig volt ez a sorozat támogatva. Ezért gondoltam a driverekre is. A lapozófájl eszembe nem jutott volna ha King unique fórumtárs nem kérdez rá... És ezt átállítva eddig teljesen stabil a windows,jelenleg a problémák anomáliák sem jelentkeznek. Nagyon remélem hogy ez volt a baj! -
kugli
aktív tag
válasz
Cs1csó #122363 üzenetére
Mivel az informatika nekem nagyon nem szakterület így nem vitatkozom,csak kérdezek!!
Korábban Win7 rendszernél SSD-re ajánlott volt a fix lapozófájl beállítása,leginkább az SSD kímélése miatt. Asztali pc-s korszakomból akkor 8GB RAM mellé fix volt a lapozófájl,és semmi ilyen vagy hasonló fagyásos laggolós problémám nem volt. Azóta persze eltelt 5-6 év,nem követtem a fejlődést. De ahogy látom most sem teljesen azonos a vélemény ezzel kapcsolatban -
Pano
addikt
válasz
Cs1csó #122033 üzenetére
Van egy 4 éves ssd-m, ami azért kapta az ívet elég rendesen napi szinten. Sok fájlt másoltam rajta folyamatosan, rengetegszer volt teleírva is. Olyan eszközben használtam, amin komplett rendszerek (OS-ek [linux disztrók, windows 8-10] is) voltak napi szinten többször törölve/újrahúzva.
Mai napig köszöni tökéletesen van, 98%-os kondícióval. S ráadásul egy olcsóbb ssd, még nem is a nagyobb nevek terméke. Direkt azért lett olcsóbb véve, hogy nyugodtan tönkremehet a nagy igénybevétel miatt, aztán bírja mint a fene.Másik két ilyen munkára fogott eszközben lévő ssd is ugyan így bírja, az egyik samsung az még mindig 99%-os kondival és nem lassultak be.
Szóval, szerintem az ssd-re vigyázást manapság már tényleg el kéne engedni. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #122030 üzenetére
Azért vicces, mert januári insider verzióban javították azt a bugot:
Thank you for reporting that the Optimize Drives Control Panel was incorrectly showing that optimization hadn’t run on some devices. We’ve fixed it in this build.
Az amúgy is késve érkező publikust mégis a buggal együtt adták ki és a patch keddek után is maradt. -
Male
nagyúr
válasz
Cs1csó #121664 üzenetére
Igen, azt néztem én is, hogy elég régen nem jött már semmi... lehet, hogy most kivételesen letesztelik kiadás előtt?
(nekem 14-én települt utoljára a 2004-re egy összevont frissítés, azóta semmi)Ja, találtam egy szuper jelenséget: ha erősen telepakolod a desktopot ikonokkal, fileokkal, és egyszerűen csak mozgatod az egeret a desktopon, akkor proci max turbó órajel, egy mag 100%-ra terhelve... szuper 3.6GHz-en számolja a semmit
Most lepucoltam, csak kb 3 ikon maradt, sokkal jobb, de így is egészen jól be tudja terhelni... a windows Explorert érdemes figyelni a feladatkezelőben közben -
válasz
Cs1csó #121621 üzenetére
& -Balázs-
Egy hasonlat: Nekem ahhoz hogy ne futva hanem sétálva menjek a boltba, nincs szükségem arra hogy összekössem mindkét cipőm cipőfűzőit. Simán megállom a késztetést és nem futok. Nekem nincs arra se szükségem hogy erővel uninstalláljam az UWP környezetet mint tinektek.
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #121617 üzenetére
Miért, talán az volt leírva, hogy az a parancs azokat is eltávolítja? Nem, meg nem arra a PS parancsra vonatkozott, hanem hogy azon alkalmazások is UWP és ezért csínján kell bánni a full dózerolással. Mert ugye volt már rá példa, hogy egyesek ész nélkül letúrtak minden UWP-t, beleértve még a Store-t is, aztán utána meg csodálkoztak, ha valami nem működött, nem volt elérhető.
+ Az előzőhöz még annyit, hogy az egyes UWP appok eltávolítása is max. csak opcionális, mintsem kötelező művelet, meg alapesetben elég csak a futásukat letiltani, + az alapértelmezett meglétük mellett is nyilván megfelelően működik és használható a Windows 10.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #121614 üzenetére
Számomra még mindig érthetetlen miért kínlódnak az UWP-vel... Az Áruház is marha jó ötlet volt. Fejleszt oda valaki egyáltalán?
A Windows Phone megszűnése után vissza kellett volna térni a Win 7 vonalra. Mert ugye ez a csodás Metro/Modern baromság is amiatt volt.. Mekkora zsenik vannak az MS-nél.. -
törölt tag
válasz
Cs1csó #121534 üzenetére
Valamikor pár hete elkezdte a Windows Update teríteni a Chromium Edge-t, a Win7 és Win8.1 is megkapja. Ez ilyen soron kívüli, le kell zavarniuk az új böngésző terjesztését. A Google 2021 nyaráig még ígért Win7-re Chrome támogatást, a Microsoft is kiadta az új böngészőt régi rendszerre, mivel Chromium nem probléma.
-
rgeorge
addikt
válasz
Cs1csó #121513 üzenetére
Nem egészen, az összefoglalóban is szerepel, hogy a frissítésként Windows 7/8/8.1-re feltett Windows 10 csak azon a gépen lesz aktiválható, érvényes.
Részlet egy régi hozzászólásomban szereplő MS válaszból:
"...de érdemes tisztázni, hogy a díjmentes Windows 10 azonban függetlenül a frissítésre jogosultságot biztosító Windows 7 vagy Windows 8.1 rendszer licencétől, csak ugyanazon hardveren lesz használható és újratelepíthető a jövőben. Ennek oka az aktiválási módszerben rejlik, hiszen az aktiválás a hardver ID alapján történik, tehát a díjmentes frissítéssel beszerzett Windows 10 az adott hardverhez kötött...".
Ameddig ez az ingyenes frissítési lehetőség adott, addig persze az eredeti Windows, ha retail volt, telepíthető és aktiválható másik gépen (ha előtte az arra frissített Windows 10-et deaktiválják) és ott újra frissíthető Windows 10-re. -
válasz
Cs1csó #121507 üzenetére
Miért, mi lenne belőle?
(bocs, de nem biztos, hogy értem a kérdést)
Home Premium-ból nem lesz Pro és fordítva, mint ahogy OEM-ből sem lesz Retail és fordítva...
A topikban többször előjött, hogy W7-es kulcsokkal telepítenek fel/aktiválnak W10-ket, nekem nem jött össze...King Unique
Próbáltam mindenhogyan, telepítéskor megadni, utólag beaktiválni, mindig azt írta, érvénytelen kulcs(ami nem igaz). Az sem opció, hogy elfelejtettem volna inaktívvá tenni a kulcsot, mert akkor azt írta volna ki, hogy a kulcs használatban van... (Minden korábbi OS-em Retail volt, sosem vettem magamnak OEM-t)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest