- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #108972 üzenetére
Nos, az helyzet az, hogy a telepítőbe semmyilen kulcsot nem adtam meg, úgy telepítettem, hogy Nincs termékulcsom... kíváncsi voltam, hogy a win7es kulcsból generált új win10es kulcsot elfogadja-e(erről korábban írtam hsz-t is meg a win7ről frissítés 10re blogomban is)... de meglepően mint írtam, wifire fellépve automatikusan aktiválódott a win10
USB3as bővítőkártya: ha a 1903 alatt gond nélkül működött az a verzió amit adtak hozzá, akkor miért nem megy a 1909 alatt? ez is egy bug lehet, sőt, a gyártó oldaláról letöltöttem a legfrissebb verziót, azzal sem megy a telepítő... a poén az, hogy 1903 alatt telepítettem,majd frissítettem a 1909-re, ugyan úgy működik. De ha legfrissebb 10es kiadást telepítem fel tisztán, akkor nem megy.
Ezért szeretjük az MS-t... mert mindig profi verziót adnak ki
-
basaharc502
aktív tag
válasz
King Unique #108964 üzenetére
A legfrissebb úgy gondolom.
Nem gondolom, nem feltételezem...ott van a screen
. Keresésen, újraindításon már rég túl vagyok. Egyébként annyira nem zavar...csak most tűnt fel és gondoltam van erre valami egyetemes help.
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #108891 üzenetére
Igen, köszönöm! Már csak az a kérdés, amit gumimaci1235 ír, hogy tényleg ki kell e, vagy javasolt kapcsolni SSD-nél Win10 alatt a töredezettség mentesítést. Én úgy tudtam, a TRIM, minden egyes fájl műveletnél teszi a dolgát....
-
asanci
csendes tag
válasz
King Unique #108927 üzenetére
Bocs, az előbb egyik válaszom rossz címzettnek (gumimaci) ment.
-
asanci
csendes tag
válasz
King Unique #108920 üzenetére
Próbáltam a manuális telepítéssel: KB4524569 már telepítve van.
A KB4524570 letöltése utáni manuális telepítés (is) sikertelen.
Mi lenne a további ötlet? Nem szeretném újra telepíteni sem a Win10-et, sem az összes programot -
Graphics
Jómunkásember
válasz
King Unique #108917 üzenetére
Mindent klónoztam, csak a D meghajtót nem, az csak adatpartíció volt.
Végül a Win10 telepítője megoldotta.
-
asanci
csendes tag
válasz
King Unique #108915 üzenetére
Sajnos egyik frissítés sem fut le, a hibakódok ugyan azok. 0x8007371b)
A DISM és SFC parancsok lefutottak, hibát nem találtak.
C:\WINDOWS\system32>DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.18362.1
Image Version: 10.0.18362.418
[==========================100.0%==========================] The restore operation completed successfully.
The operation completed successfully.
C:\WINDOWS\system32>sfc /scannow
Beginning system scan. This process will take some time.
Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.
Windows Resource Protection did not find any integrity violations. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
King Unique #108892 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszokat!
1) Ez egyetemről kapott régi MSDNAA licensz Windows 8.1-hez, amit upgrade-eltem Windows 10-re, amikor ingyenes volt. Ez változtat a képen?
2) és 3) A mostani gépem nem kezel NVMe-t, ezért első lépésként mindenképp a hardver fog megváltozni, utána jönne esetleg a migrálás. A témába jobban beleásom még magam, ez nem vasárnap hajnali 1 szintű kérdés
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #108886 üzenetére
-
modflow
veterán
válasz
King Unique #108863 üzenetére
Már W10 volt rajta les működött, bár az lehet, hogy W8-ról lett frissítve.
Most egy októberi lemezképet tettem fel és azt a pár frissítést, ami volt, feltelepítettem. Ekkor vettek észre, hogy nem látja, ha pendrive-ot teszek bele.
Eszközkezelőven van ismeretlen eszköz.
Eltávolítottam, de mindig a képen lévő hibát dobja.
Már illesztőprogram aláírás tiltásos módban is próbáltam feltenni, de semmi.
64bites a W.Eddig 31bit volt rajta, de csak nem ez a baja USB-nek, nem?
-
csaba1203
addikt
válasz
King Unique #108856 üzenetére
Persze ez lesz a járható út na meg az asszony rögtön meg is rendelt egy 1 terrás külső vinyót
-
csaba1203
addikt
válasz
King Unique #108854 üzenetére
A legutolsó update után volt ez de a frissítés eltávolítását sem engedi hibaüzenettel.
Olyan,mint egy bootloop a telefonon ilyennel eddig még nem találkoztam. -
válasz
King Unique #108846 üzenetére
A kulcs nem N-es, de a képfájl azt is tartalmazza mindegyik verzióból.
-
csaba1203
addikt
válasz
King Unique #108850 üzenetére
Nem engedi az adatok megtartásával alaphelyzetbe állítani.
Ki kell venni az SSD-t és másik gépre lementeni mindent aztán újra telepíteni az egész windowst.
Az új frissítés vágta haza sajnos ez van.
Azért köszi még egyszer mindenkinek. -
csaba1203
addikt
válasz
King Unique #108844 üzenetére
Ebben vagyok bizonytalan,hogy ez mit is takar?
Vannak fenn tananyagok,médiatartalmak,egyebek ezek,akkor megmaradnak?
Köszönöm a többi hozzászólást is! -
gg72
veterán
válasz
King Unique #108839 üzenetére
"Windows 10 Professional" szerepel a kapott igazoláson a termékkulcsnál. Csak a letöltött képfájl nevében szerepel az "edu" szócska, ez tévesztett meg, elnézést mindenkitől...
Most rufus-szal telepítek majd, azzal csináltam meg elsőre a pendriveot, nem akarom újra az MCT-vel.
-
gg72
veterán
válasz
King Unique #108824 üzenetére
Kösz a kimerítő választ. Én tegnap azt a kepfajlt kaptam (+kulcsot), aminek a nevét linkeltem, ebben benne van az edu szó, vagyis gondolom ez educationt jelöl... Nem tudom, hogy a pro valtozathoz is elfogadja-e a kapott kulcsot, de megpróbálom akkor feltenni abból a legujabbat a rufus-szal, nem ragaszkodom az edu verzióhoz.
-
Iginotus
addikt
válasz
King Unique #108797 üzenetére
Legális ebayen vettem a kódot...
Többszöri újraindítás volt.
A probléma megoldást meg nem próbáltam...ha az sem segít Reinstall lesz. Nem PRÓ ra
-
_Atesz
addikt
válasz
King Unique #108797 üzenetére
Bizonyos illesztők a 1909-es verzióhoz készültek, csak megelőzték azt, és 1903-as winnel problémákat okozhatnak, valszeg itt is erről lehet szó.
Lefrissítve a rendszert 1909-re (mint írtad) helyre szokott állni a rend. -
Iginotus
addikt
válasz
King Unique #108795 üzenetére
Offline Fiókkal használom, Aktivált Windows 10-el, Rendszergazda vagyok.
Csak ezért nem térek át Microsoft fiókra, akkor inkább teszek fel Pró helyett én is HOME-ot.De hogy miért csinálja ezt és csak pont ezen a gépen azt nem értem.
-
ngabor94
tag
válasz
King Unique #108784 üzenetére
Akkor felrakom újon 10-et- telefonálok és újra aktíválják a régit? Vagy kimentem mostanin a kódot, felrakom 10-et, aktiválom, kimentem, majd az újra felrakom megint, telefon és kész, vagy van valami pontos sorrend? És mi történik régi gépen, akkor ott megszünik, vagy használható lesz párhuzamosan? És kell MS-fiók? Sebaj, ezeknek majd még utánanézek, ha lesz időm. Illetve Microsoft Activation Script 1.1-el vagy KMS38-al találkozott már vki?
-
Orlin
addikt
válasz
King Unique #108726 üzenetére
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #108676 üzenetére
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #108668 üzenetére
-
válasz
King Unique #108642 üzenetére
Ok, tudom, hogy mit jelent az ikon, és a leírás alapján megnézem otthon, hogy konkrétan mi ébresztette a gépet. Csak arra voltam kíváncsi, hogy az update elvileg ébreszthet-e, hogy addig se fetrengjek kínok közt a bizonytalanságban.
-
droti25
őstag
válasz
King Unique #108647 üzenetére
Köszi az infókat mindenkinek
-
adika4444
addikt
válasz
King Unique #108618 üzenetére
Ki fogom próbálni. Lehet, hogy a reboot maradt le. Az biztos, hogy régen jó volt, és rebootoltam. Amikor tapasztaltam, hogy hibázik valszeg lemaradt a reboot, azóta meg nem volt szükségem a feature-re. Ha újrahúzom a gépet, mindenképp figyelni fogok rá, hogy a Registry módosítása után toljak egy rebootot, remélem, így ténylegesen menni fog. Köszi!
Többször felmerült már részemről, de nem kaptam választ. Arra nincs valami ötleted, hogy mi lehet annak az oka, hogy a WinSCP, és a Totalcmd kicsit döcögősebben tölt be Windows 10-en mint Win7 alatt? Friss install, MCT-s telepítővel, mindkét program a gyártói oldalról szedve. Nem kiugróan sok, csak a Winscp-nek olyan cammogósan jön be az ablaka, és ilyen a Totalcmd is... Több gépen is tapasztalom.
-
válasz
King Unique #108633 üzenetére
Ja, te azt gondolod, hogy valami felébresztette, és utána kezdett el frissíteni? Én azt hittem, hogy a frissítés ébresztette fel. Kétszer is így jártam, éjszaka felébredt a gép, és mindkét alkalommal ott volt a frissítés-ikon a tálcán. A frissítés nem ébresztheti fel a gépet?
(#108637) papi77 "Gondolom nem mindig ugyanazok teszik fel ezeket a kérdéseket..."
Ugyanezt írtam, cserélődő olvasótábor. Ennyi. -
válasz
King Unique #108619 üzenetére
Az automatikus újraindulás tiltásához nekem ezek közül a csoportházirendszerkesztős a legegyszerűbb.
Azt hogy lehet megoldani, hogy alvásból ne ébredjen fel a gép a frissítés miatt? Én nem bánom, ha telepít amikor gép előtt vagyok (csak ne induljon újra magától), de az nem tetszik, amikor éjszaka arra ébredek, hogy ő is ébren van. -
adika4444
addikt
válasz
King Unique #108510 üzenetére
Hali!
Hiába állítom be a GPO-ban (Windows 10 Pro, 1903 és 1909 is), sajnos ugyanúgy auto driverezi magát telepítés után ha netre kötöm...
Elitebook 8470P-n ez nem probléma, mert jól betalálja a drivereket, de jobb lenne ha nyugton maradna ha azt kérem tőle... -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #108583 üzenetére
Mivel nagyon gyenge netem van ezért akartam megkímélni magam a sok órás kínszenvedéstől, de sajnos senki se hajlandó segíteni...
(hogy legenerálja az ellenőrzőkódot a techbench-es iso-ról)
-
Lalikiraly
addikt
válasz
King Unique #108568 üzenetére
Énis arra gondoltam, hogy tuti fent lesz a neten a regedit hack hozzá...
-
norrberth
addikt
válasz
King Unique #108510 üzenetére
Köszönöm
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #108512 üzenetére
Hát messze nem ennyi a különbség szerencsére a 1903 és 1909 között. Motorháztető alatti változtatások vannak bőven,stabilabb gyorsabb lett és nemutolsó sorban jobb lett a memóriakezelése(szerintem ezek fontosabbak mint pár külső csicsa). Bőven van értelme a frissitésnek most.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
King Unique #108307 üzenetére
köszi. egy HTPC-t akarok w7 helyett w10-el kipróbálni/használni.
Most jelenleg úgy van, hogy w7 telepítése és beállítása után létrehoztam egy admin-t, majd azt a felhasználót, amivel a telepítést végeztem (és a továbbiakban ezzel használjuk a gépet) lefokoztam usernak, hogy ne lehessen bármit feltelepíteni. Így telepítésekhez admin jelszót kér. Hasonlót szeretnék w10 alatt is.
Ami változni fog, hogy lesz O365 is használva. Ez az "új" felhasználó rendszer kicsit megbonyolítja nekem a dolgokat. Most nem tudom, hogy hogyan csináljam:
A) saját felhasználóm legyen az admin (amihez lenne az O365) és hozzak létre egy offline felhasználót, ami gép indításkor automatikusan bejelentkezik és ezt használnánk (ondrive, office, média lejátszás, böngészés, stb)
B) offline admin felhasználó legyen és a saját felhasználom csak "user" lesz, ami gép indításkor automatikusan bejelentkezik és ezzel használnánk mindent (ondrive, office, média lejátszás, böngészés, stb) -
venom8888
őstag
válasz
King Unique #108463 üzenetére
-
Elydan
aktív tag
válasz
King Unique #108440 üzenetére
köszi, megpróbálom az első verziót
-
venom8888
őstag
válasz
King Unique #108437 üzenetére
Es most magatol bekapcsolt a gep. Hallom hogy csippant, benezek a nappaliba, es be volt kapcsolodva a gep. Ez mi ez ?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #108422 üzenetére
Szia.Számomra a mai napig nem tiszta,hogy akinek van eredeti COA matricás vagy akár biosba égetett licence,az miért nem frissíthet ingyen babrálás nélkül Win10-re, ha a számítógép hardveresen megfelelő
nekem is van itthon 2 laptopom, mind2 eredeti licences, csak az egyik Vista Business,a másik Windows 7 Pro... oké, hogy a Vistás kulcs már muzeális, de az én Win7 kulcsom nem fogadja el a tiszta Win10 telepítő, viszont 7ről 10re frissítve nincs gond,a 10generál egy másik kulcsot
Sokan csak azért nem használnak 10et, meg feltört 7 van a gépükön, mert sok ember nem tudja megfizetni az eredeti licenc jogot,ami valljuk be, nem olyan olcsó, windows meg kell,a legtöbb app csak azon fut és nincs linuxos alternatíva(itt most nem a böngészőre vagy officehoz hasonló programokra gondolok)
Az, hogy valaki eredeti 7re frissít MCT-vel 10re, az nem illegális,miért is lenne az? a lehetőség módja szerintem szándékos, ezzel is növelve a win10 elterjedését, bár azok nincsenek kisegítve, akiknek a hardvere nem alkalmas a 10 futtatására.
Igazából monopol helyzet áll fent, mert nincs windowshoz hasonló rendszer,ami képes windowsokra írt appok módosítás nélkül futtatni(a linuxos wine egy herélt és módosított alap windows futtató környezet )....és ezt,nagyon ki is használja az MS... látva a licenc áraikat,nem csak windowsos hanem officeos fronton is
-
xeon forever
addikt
válasz
King Unique #108411 üzenetére
Ez nem egyszeruen technikai kerdes, hanem az utolso megadott upgrade datum elotti licencekre 100%-ig igaz, egyebkent az esetleg utana kiadott w7 licence is upgradelheto arrol fogalmam sincs, de szerintem akkoriban mar uj kulcsot nem adtak ki. Akkoriban mar inkabb a 8 es a 8.1 volt, amik szintugy upgradelhetoek.
Illetve mintha a home licencekkel is lett volna valami... -
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #108404 üzenetére
Már megbocsáss, de továbbra sem tudtál előállni semmilyen hivatalos forrással, leírással, ami egyértelműen azt támasztaná alá, hogy a hátáridő lejárta után is legálisan vehető igénybe az ingyenes frissítés.
Már leírtam egyszer, leírom még egyszer: ne gyere azzal, hogy a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztője elfelejtette megszüntetni az upgrade lehetőséget, aminek annyiszor kerített anno nagy zajjal járó reklámot, hogy ihajj. Ezt a lehetőséget szándékosan hagyták meg, és mivel nem törsz, vagy kerülsz meg védelmet, a licenc továbbra is legális marad, ha a hazai jogi szabályozást nézed. Nem aktivátorral szórakozol, hanem egy legális kulccsal aktiválsz egy olyan szolgáltatást, amihez ők adtak hozzáférést, elvégre ők maguk teszik lehetővé az upgrade -t.
Ajánlom a Szerzői és szomszédos jogok összest, az nekem elég hivatalos...
-
xeon forever
addikt
válasz
King Unique #108404 üzenetére
Sracok, a lenyeg az, hogy a Microsoft betett egy mappaba upgradelheto licenc szamokkal teli fajlt, ami az addigi w7 pro/ultimate kodokat tartalmazta.
Pl ha te ujraakarod telepiteni az upgradelt w10-ed technikai okok miatt akkor par kattintas es megint mukodik. Saccra az egyik gepemen kb 20x lett mar ujratelepitve a w10 usb pendriverol @1903 miatt w7pro licenc hasznalataval. Az oka az Intel sas raid driver hibaja volt(DELL WS), majd az MS update levette a drivert, azota a HP egyedi driverevel fut hibatlanul...
Remelem ertheto volt. -
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #108367 üzenetére
Utána viszont hivatalosan már végképp megszűnt az ingyenes váltási lehetőség és nem nagyon lehetett olyan hivatalos leírást találni és olvasni, ami a hátáridőn túli, újonnan indított (korábban meg nem szerzett digitális jogosultság) ingyenes váltás legalitását megerősítette volna. Vagy te talán tudsz ilyet mutatni??? Vagyis kérdéses lehet, hogy utána mennyire oké, még ha technikailag továbbra is működik.
Már megbocsáss, de ha jogi környezetben jártas vagy, akkor tudhatnád, hogy ha a licenc kezelője barmol el valamit egy legális példánnyal, akkor azért a felhasználót nem hibáztathatja senki. Pláne, ha szándékosan hagyja az upgrade -t. Aztán lehet folytatni a sort azzal, hogy nem csak mezei felhasználók lépnek feljebb azóta is, hanem magán és állami cégek, intézmények, szóval lassan a fél ország illegális lenne.
Szóval ne gyere azzal a mesével, hogy a világ egyik legnagyobb szoftver fejlesztője elfelejtette, hogy már nem kellene engedni az ingyenes upgrade -t.
Nincs kedvem sokat keresgélni, szóval megállok az első találatnál (PCGuru):
(...) Nyitva maradt viszont egy lehetőség. Ehhez nem kell mást tennünk, mint felmenni a Microsoft ’Accessibility’ oldalára és bepipálni a jelölőnégyzetet, miszerint használunk kisegítő lehetőségeket, melyeket alapból látás, vagy egyéb, permanens sérüléssel, hátránnyal küzdő embereknek találtak ki. De ide sorolható például a billentyűzet gombkombinációk használata, melyet azért nem kevesen használnak. Viszont hogy ez mennyire etikus, azt mindenki döntse el maga, minden esetre a Microsoft sem igyekszik nagyon tenni ellene, hiszen így még többen válthatnak ingyenesen Windows 10-re. Viszont a határidő szerint ennek is vége lesz 2017 december 31-én.
De nincs ok aggodalomra, még ezután is lehetséges lesz, hogy az eredeti Windows 7 és 8.1 példányunkat frissítsük. Ehhez nem kell más, mint egy eredeti termékkulcs. Hogy ennek a határideje mikor jár le, arról egyelőre nem beszéltek a vállalat munkatársai. Így vagy úgy, de lassan megéri Windows 10-re váltani, hiszen a folyamatos frissítés naprakészen tartja operációs rendszerünket, és javítja a védelmét olyan komolyabb támadásokkal szemben, mint a mostanság népszerű, rosszindulatú zsarolóprogramok."
Gyönyörűen kivehető, hogy a m$ szerint szándékosan nincs zárva a kapu. -
Geth
veterán
válasz
King Unique #108370 üzenetére
Olyannyira kisebb frissítés lesz, hogy a 18362.3__ (a pontos build szám most nincs előttem) óta már lényegében a rendszer tartalmazza az új feature-öket, csak azok ki vannak kapcsolva (és ugyanazok a CU-k is jók mindkét buildre).
A különbség a 20 kilobyte-os KB4517245 Enablement Package, ezt telepítve (vagy .wim esetén integrálva) vált át 1903-ról 1909-re. -
cigam
titán
válasz
King Unique #108367 üzenetére
Pontosan. Anno végigsöpört az Interneten, hogy ingyenes lett az Adobe CS2, mivel szabadon letölthető, és aktiváló kulcsokkal együtt. Pedig ez nem igaz. Az Adobe leállította a CS2-t aktiváló szervert, és a legális licence-el rendelkezőknek tette elérhetővé ezt a megoldást, ha újratelepítésre kerülne a sor. Attól, hogy valami elérhető, működik, letölthető, még nem válik automatikusan legálissá.
-
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #108360 üzenetére
Ugyan a linkelt cikk végén van egy megjegyzés a hátáridőn túli frissítés elvi jogtisztaságára vonatkozóan (...)
(...) a Microsofttól beszerzett (!!!!!!!!!) digitális licenc törvényi szempontból
nem lesz jogtiszta.Hogyne. A licenc kezelője szándékosan illegálissá teszi. Jó kis mese habbal.
Hiába no, amióta egy mocskos pártpropaganda lett az a portál, minden értelmes újságíró elmenekült onnan, beleértve a tech rovatot is. -
_DiEGO_
őstag
válasz
King Unique #108360 üzenetére
Ha ez így van rendben , akkor köszi hogy ez így van rendben, azaz így normális
A fa meg a szom is kivan akkor a MS -al
Köszi a helpet
-
YxVs
senior tag
válasz
King Unique #108348 üzenetére
Úhh...És ha már linuxra bootoltam, akkor ott hogyan tudom törölni? milyen parancs kiadással?
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
King Unique #108323 üzenetére
Köszönöm!
Ismerős gépe, semmi sincs hozzá, valami előtelepített csoda lehet rajta (notebook). Az baj, hogy nem lehet belépni, a usernévre már hiába kattintok, nem fagy le, csak tovább sem lép. -
Pakmara
őstag
válasz
King Unique #108323 üzenetére
Igen licencelt és aktivált. Köszi a segítséget. Egy dolgot csináltam még végül: MS fiókban két eszköz lett aktív hirtelen. A régebbit (remélem a jót) eltávolítottam.
Köszi, Pakmara
-
Pakmara
őstag
válasz
King Unique #108260 üzenetére
Megtörtént az alaplap csere. Már az újról írok. Ha az slmgr -dli licencelt állapotot jelez akkor rendben is vagyok, vagy még előjöhet később egy újraaktiválási kérés? (nem csináltam meg az újraaktiválási folyamatot, licenceltet írt rögtön).
Köszi, Pakmara
-
zümzümm
senior tag
válasz
King Unique #108298 üzenetére
Ugy hallottam hogy egy normál uninstall nem elég, és a registryt is ki kell pucilni. Persze csak a PSel kapcsolatos dolgokat. És lehetőleg programmal, nem pedig manuálisan én magam saját kezűleg, mert azt is tudom hogy az lutri, és nem akarok olyat is törölni ami a rendszer instabilitásához vezethet.
Egyszerűen csak 100%ban meg akarok szabadulni a most fent lévő PStől, hogy aztán tiszta lappal feltehessem újra.(#108299) twofatcat
A próba verziót nem véletlenül tettem idézőjelbe, nem trial verzióra gondoltam -
Beni2360
félisten
válasz
King Unique #108264 üzenetére
Köszi.
Úgy néz ki, hogy helyre áll a rendszer és most nincs semmi affér és fel is gyorsult. Mint írtam van egy penre mentett változatom a telepítés utáni állapotról az fog felmenni ha mégsem lesz jó.
Vagy a tiszta telepítés. -
Beni2360
félisten
válasz
King Unique #108258 üzenetére
Nálam ez az SDD M2 amiről szó van.
-
Pakmara
őstag
válasz
King Unique #108260 üzenetére
Oh, köszi. Akkor értem (szerintem
) Ezek szerint a leválasztás nem is kell nekem. Ha sikerül az újra aktiválás az új lappal, onnantól kezdve ahhoz lesz társítva az MS fiók és a Win, a régi alaplappal pedig "megszűnik" a kapcsolat.
-
válasz
King Unique #108258 üzenetére
Én is az egyéb módszerekkel kezdtem anno... MBR2GPT csak annyit mondott, hogy nem tudja megcsinálni, azt nem, hogy mi baja van. Külső particionáló program meg ugyan átalakította GPT-re, csak onnantól nem bootolt többé se UEFI-ben se Legacyban...
Ezután jött a brute force módszer amit leírtam. Ez nekem már több tucatszor bevált. -
Pakmara
őstag
válasz
King Unique #107725 üzenetére
Szia King Unique!
A hivatkozott [link] hozzászólásoddal kapcsolatban lenne kérdésem. Olvasom egy napja a fórumot de még nem teljesen tiszta minden. Hasonló cipőben járok mint Khaosz55. Alaplapot szeretnék cserélni, a gépre egy OEM windows van telepítve MS fiókhoz kötve (fiókban legalábbis látok egy gépszámra hivatkozást, gondolom ezt jelenti a hozzákötés). Az ajánlott hardvermódosításos [link] vonalat tervezem bejárni (remélem sikerül). Kérdésem, hogy ilyenkor mi történik a régi alaplappal ha sikerül az újjal az aktiválás? Leválasztódik róla a licenc vagy valami ilyesmit kell csinálni előtte? [link] (gondolom ez a retail verzióhoz való eljárás).
Köszi, Pakmara
-
válasz
King Unique #108250 üzenetére
[link] Itt írtam, hogyan lehet átköltözni NVME-re.
-
Beni2360
félisten
válasz
King Unique #108250 üzenetére
Hát igen csak gond lesz. Ha jól emlékszem anno a klónozást HDD-ről sata SSD-re csináltam USB-n keresztül. Mivel a visszakapott HDD-n levő rendszert nem tudom, hogy miképpen tette fel a szerviz Brunoba éppen hogy csak belenéztem, elpartitionáltam és ment vissza az
M2-s SSD.
Most szerintem meg nem éri meg evvel vacakolni vagy egy tiszta telepítés lesz ha nem jön rendbe, de találtam egy mentett változatot egy penen amit a telepítés után pár nappal csináltam.
Csak ez a RogueKiller megy már 70 perce nem akar a végére érni.
Érdekes ez a 3 pucoló és ez is talált 5 esetet eddig. -
embe
nagyúr
válasz
King Unique #108246 üzenetére
Köszi!
Megoldódott.Maga a win csúszkája nem zavart, de ez az okádék ablak igen.
-
bb.bocs
őstag
válasz
King Unique #108184 üzenetére
értem, de a gond az hogy a monitorozásnál látom azt a csodás összefoglalót hogy pl a rendszer fogyasztott egy hónap alatt 20 gigát mondjuk
azt szeretném jobban kibontani, melyik rendszeralkalmazás, melyik update mennyit... stb stb. a lényeg az lenne hogy az e havit szeretném részletezni,és csak a "rendszer" részét.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #108175 üzenetére
Jó, nézd el nekem, emlékezetből írtam, csak annyi rémlett hogy másképpen jelölte meg ... A linkelt hozzászólásban:
Megoldas 3:
Egyszer ujrinditod a gepet HDD kiszereles elott, igy a rairt adatok biztosan kiirasra kerulnek
Ez azért elég furán hangzik. Nem kikapcsoláskor írja ki az adatokat, hanem bekapcsoláskor?krealon
Köszi a + infót. Ezentúl mégjobban figyelek, hogy ne csak újraindítsam/kikapcsoljam a gépet, hanem le is válasszam a külső eszközt. Sőt ezentúl megpróbálok csak NAS-t használni. -
hhgygy
senior tag
válasz
King Unique #108041 üzenetére
Pletyka szerint jövő kedden jön a November Update
However, the well-informed Zac Bowden, Senior Editor at Windows Central, has claimed Microsoft is gearing up to launch the upgrade to consumers on November 12.
If true, this would coincide with Microsoft’s already scheduled Patch Tuesday.
-
Zafir78
tag
válasz
King Unique #108063 üzenetére
Köszönöm, letöltöttem. Megnéztem, nem volt az internet forgalomdíjas kapcsolatra állítva.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique #108066 üzenetére
Részletkérdés ez, de lehet a screenshotok alapján kicsit félreértelmezhető az, hogy nem kezdte el, csak ütemezte, amikor hideoltam a wushowhide.diagcab fájlal a frissítést. Gyakorlatilag az ütemezés nyert, a hide már nem működött...
Kösz azért a segítséget, csak bejöttem ide egyet panaszkodni! -
Novver
senior tag
válasz
King Unique #108056 üzenetére
Sok újat tudtam meg hála neked a windows telepítésekről, köszönöm. Sokat segítettél
A biztonság kedvéért leszedtem a linkről a FAT32-es telepítőt és azzal csináltam a GPT/UEFI sticket.
Mellette megcsináltam a szokásos MCT-vel is egy másikat, de azon csak a 1903 van sajnos.
Szerintem megvárom míg MCT-re is meglesz szépen a 1903. És megpróbálkozom a telepítéssel először a GPT/UEFI stickkel. -
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique #108060 üzenetére
Igen ez megtörtént hogy:
ezt követőenmajd rá egy percre
Akkor most ki volt a hülye, mert én a leírást követtem minden lépésben! -
Novver
senior tag
válasz
King Unique #108054 üzenetére
Gáz amúgy ha nem FAT32 lesz az USB hanem NTFS?
A Windows NTFS C:/-t fog létrehozni akkor? Vagy miért írták hogy FAT32-t KELL választani M.2 SSD-hez? -
zolikaDB
veterán
válasz
King Unique #108044 üzenetére
A windows egy SSD-n volt/van a progikkal egyutt.
Ennyi.
A 3db HDD-n csak adatok voltak.
Ezen a dinamikus cuccon is.
Hogyan nyerhetem vissza az adataim a legbiztonsagosabb modon? -
zolikaDB
veterán
válasz
King Unique #108040 üzenetére
Na ez a gond...
Nem tudtam, h masik win alatt nem fog latszodni.
Most mi a jo eg lesz vele?
Hogy latom a tartalmat? Feltettem nagy nehezen egy Win7-est, az is Dinamikusnak latja es nem jelenik meg a Sajatgepben, csak a lemezkezeloben.Egyik nap meg mukodott a par eves Win7, masik nap be sem bootolt.
Muszaj voltam ujratenni, es nyilvan, mindent lehuzok az SSD-n kivul.
Hat, ez lett belole. -
zolikaDB
veterán
válasz
King Unique #108002 üzenetére
Az importalas jarhat adatvesztessel?
Igazabol semmit nem allitottam, csak radugtam az alaplapra...
Na majd reggel! -
Novver
senior tag
válasz
King Unique #107996 üzenetére
Akkor lehet hogy nem tiszta a dolog. Ezt általánosságban írtam. GPT csak UEFI-hez jó nem?
MBR pedig UEFI és BIOS-hoz egyaránt. Viszont ha jól olvasom akkor a GPT teljesítményben jobb egy picivel és stabilabb mint az MBR ugye?Viszont akkor közelítsük meg másfelől a dolgot.
Adott egy ASUS PRIME 470X PRIME amin szeretnék egy friss installt 1909-el.
Melyik a legoptimálisabb, melyik hozza a legjobb eredményt?Ha minden igaz, akkor GPT-re kellene raknom RUFUS-al hogy biztos úgy települjön.
Látszólag a tudásod ezzel kapcsolatban bőven meghaladja az enyémet, így inkább rád hagyatkoznék mint random fórumokra.
SZERK:
Közben válaszoltatok ketten is, így maradok a GPT mellett. Köszi! -
King Unique
titán
válasz
King Unique #107996 üzenetére
+ Ha modern UEFI-s hardver, akkor nyilván mehet a GPT-UEFI. Az MBR-BIOS max. akkor, ha támogatja UEFI-nél NTFS fájlrendszerű pendrive-ról a telepítést.
Másik megoldás az MCT használata, ami MBR | FAT32 | aktív partíció beállítást használ, ami jó CSM-hez és UEFI-hez egyaránt. Vagy a fájlkezelőben csak felcsatolni a már letöltött ISO-t és a tartalmát 1:1-ben a FAT32-re formázott pebdrive-ra másolni, CSM telepítéshez szükség esetén aktívvá tenni a rajta lévő partíciót.
Az meg egy dolog, hogy mivel és hogyan lett kiírva a telepítő a pendrive-ra, ellenben hogy utána ténylegesen hogyan fog bootolni, az már a BIOS boot beállításaitól és/vagy a gyorsmenüben a megfelelő boot eszköz kiválasztásától is függhet. -
Novver
senior tag
válasz
King Unique #107991 üzenetére
Közben jobban belemerültem google magic-el a témába.
MBR for BIOS
MBR for UEFI
GPT for UEFIA GPT redundánsabb ha jól látom, és az újabb formátum. Viszont gyakorlatilag teljesen mindegy egy új gépre hogy milyen formában kúszik fel ha jól értelmezem. Sebességben, vagy egyéb rendszert befolyásoló tényezőben nem lesz egyik sem jobb sem rosszabb.
MBR kell a régi csak BIOS alapúakhoz.
Tehát ha legyalulold a gépet és szűz installt tolsz egy UEFI-s gépre, teljesen mindegy hogy melyik módszerrel csinálod. Right? -
válasz
King Unique #107981 üzenetére
"A Rufus biztonsági okokból nem listázza ki alapértelmezetten a helyi lemezként kezelt USB HDD/SSD meghajtókat, ellenben az MCT igen és simán le is dózerolja őket, ha az azon lévő kötet van kiválasztva (példa)."
Nyugtass meg, hogy ilyen csak borzasztó nagy user error esetén fordulhat elő.
Mondjuk ha mentési helynek véletlenül egy fontos adattároló hdd-t adunk meg.
-
Novver
senior tag
válasz
Hmm. Elgondolkodtató, köszi! Ha jól értelmezem, összességében érdemesebb inkább Rufussal csinálni a telepítőt?
Samsung 970 Pro M.2 SSD-m van.
Itt amit írtál [link] érdemesebb ez alapján csinálnom a telepítőt vagy tök nyolc, és maradjak az MCT-nél?
Csak azért értetlenkedem, mert eddig semmi gondom nem volt az MCT-vel. Amióta létezik, azzal telepítek.
Tehát származik bármi hátrányom MCT-ből, illetve előnyöm RUFUS-ból? Vagy sikeres uncorrupted telepítésnél a végeredmény pontosan ugyan az?(#107986) Doky586 Gigabites DIGI van, szóval nincs ilyen téren probléma
Pendrive pedig van direkt erre egy USB 3.1-es dedikált 16 gigás amin az összeakadások és problémák elkerülése végett mindig csak az aktuális legújabb telepítő van. -
tirszin
senior tag
válasz
+1.
Rendre csak tanulok tőled, profi vagy ebben a PC-s témában! -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #107933 üzenetére
Köszönöm, holnap utánanézek. Nincs semmi gond csak kíváncsivá tett a dolog. Tavaly vett új cuccok, gyári BIOS beállításokkal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #107930 üzenetére
Várjuk ki a végét.
Jelenleg ezt csak az Intel "erőlteti". (nemrég viszatértem a "sötét" oldalra.
).
A teljes átállás azért nem fájdalommentes, és kell még pár év szerintem (a jelenleg is használt aktív legacy módot igénylő szoftverek miatt).
Jelenleg az UEFI Class 2-nél vagyunk, ez tökéletes megoldás - az user választhat - egyelőre a gyártók felvállalták a többlet munkát, inkább a gyártókon múlik, hogy meddig hajlandóak a dupla tesztelésbe energiát és időt fektetni.
Az UEFI-ben egy dolog nem tetszik nagyon, hogy futó OS alól rongyosra lehet moddolni... -
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #107926 üzenetére
Még vagy 5 évig nem lesz ilyen gond, a jelenlegi AM4-es és s1151v2-es új lapok is támogatják még a legacy módot.
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #107919 üzenetére
Nagyon egyszerű oka van. így szabadon tudom cserélgetni a rendszermeghajtóimat és a többi meghajtómat is (NTFS) a konfigok között, a SATA-s rendszermeghajtókat pedig áttehetem probléma nélkül egyik legacy BIOS-os kísérleti konfigból a másikba (s775, s1366).
A másik egyszerű oka, hogy tökéletesen működik így is, illetve nem használom ki az előnyeit.Éppen ezárt Fast Boot is disabled, nem vagyok türelmetlen.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #107912 üzenetére
Mitől lesz ilyen káosz a lemezek sorszámmal való ellátásakor? A két középső az 2 db különböző Samsung NVMe SSD, telepítéskor a csak a Disk2 volt a gépben, miért nem Disk0 jelet kapott? Hol a Disk1? Hogyan lesz a legutoljára felcsatlakoztatott, öreg Sata HHD-m a Disk0?
Mitől lesz egy nem-rendszer HDD GPT vagy éppen nem az? Eskü semmit nem állítgattam, nem konvertáltam sohasem. (Konfig az adatlapomon...)
szerk: a gép a kezdetektől tökéletesen működik, csak mivel fogalmam sem volt hogy UEFI!GPT-ben volt-e telepítve, most kíváncsiságból ránéztem. Életemben először használtam a DISKPART parancsot.... -
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #107912 üzenetére
+1.
Olyannyira így van, hogy az összes M2 NVMe SSD-s gépem legacy módban fut. (Q67+E5-1650v2, Z170+i5-7600k, Z270+i3-7350k, cimboránál B365+i5-9400F). -
JohnYBoVs
csendes tag
válasz
King Unique #107791 üzenetére
A Bejelentkezési lehetőségek alatt csak ilyen Windows Hello, biztonsági kulcs, Jelszó, képjelszó lehetőségek vannak, olyan nincs amit a képen látni. De Parancssorból sikerült megoldani, köszi a segítséget.
(lejebb kellett volna görgessek a Google találatokban...
)
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #107764 üzenetére
Köszönöm, erről a 10 napos visszaállási lehetőségről eddig nem tudtam. Lemezképet már csináltam egyet nem sokkal a Win 10 telepítése és belakása után. Nyilván amikor aktuálissá válik az új verzió, akkor kell egy frissebbet csinálnom.
A 1909 esetében is lehet ez a 10 napos visszaállás, vagy az annyira WU jellegű, hogy ott nem lesz? -
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #107743 üzenetére
Adminisztrátori felhasználó vagyok, de adminisztrátorként idítva a fájlkezelőt akkor sem jelenik meg a USER mappa. Az érdekesség az, hogy a Total Commander és a File Manager megjeleníti, normál, nem adminisztrátori jogosultsággal is. A rejtett és a védett mappák láthatósága kezdettől fogva be van kapcsolva nálam és ennek ellenére nem látom a USER mappát. [kép] [kép] [kép] [kép]
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #107747 üzenetére
Köszönöm a megnyugtató választ (a többieknek is). Helyreállítási pontot rendszeresen csinálok, de ez lehet hogy nem elegendő ilyen esetben? Olvastam még helyreállítási meghajtóról, az megfelelő lenne? Ezt megcsinálnám a 1909 előtt, aztán a 20H1 előtt (amit akkor nem kapkodok el) ismételten.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #107750 üzenetére
Az megoldva, de a telepítés még úgy ahogy felment, de a "belakás" során elhalálozott a rendszer... most a 1809 amit fel tettem és ezzel minden rendben (eddig) és itt már csináltam Wines rendszer mentést is a D: meghajtóra. /biztos ami biztos/ -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #107731 üzenetére
Igazad lehet, mert drivereket feltettem (ez szerint [kép] + ami nincs a listán) és az összes programot is, aztán restart és minden rendben. Win Updatet ezután futtattam le és ez is elsőre sikeresen lefutott, majd restart és masodik/harmadik update start/gép restart után szállt el az egész.
Bitlockeres az is volt igen.
Feltettem a 1909-t aztán majd kiderül ezzel mi van. -
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #107731 üzenetére
MSDN mióta nem hivatalos?
Bár való igaz kell hozzá előfizetés,szóval mindenki számára nem elérhető ez igaz.
-
Khaosz55
addikt
válasz
King Unique #107725 üzenetére
Annyit tudok, hogy Windos 10 Home edition van. Win7-ről lett még ingyenesen frissítve.
Az alaplap ami kikerül meg a cégbe vinném be mert akkor ott is megvan az upgrade. -
steele80
senior tag
válasz
King Unique #105449 üzenetére
Ma én is belefutottam ebbe a ms fiók, helyi fiók problémába és sajnos ha online a gép csak ms fiókos telepítés lehetséges. 25 db laptopot kellett ma telepítenem és mindent kipróbáltam, de csak az offline telepítés segített. Nem tudom mi ez az új faszság.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #107698 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A Defender webvédelme helyett most a Bitdefender TrafficLight-ot használom, mivel kereséskor jelzi a találatokat színnel. -
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #107619 üzenetére
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Tegyük fel, hogy
1) egy Retail kulcssal aktiválok egy gépet,
2) az így aktivált rendszerről Macriummal készítek egy imaget,
3) a Retail kulcsot uninstallálom a Victorio által fentebb leírt módon (természetesen online közben a gép, Ms szerverei rögzítik, hogy Uninstalláltam a kulcsot).
4) Uninstallát kulcssal újraaktiválok egy másik gépet
de mi van ha
5) az első gépre Macriummal visszamásolom a 2) pontban készített image-t?
Ekkor elméletileg a még aktivált rendszer kerül vissza rá. Amikor bootol Win ismét ellenőrizni fogja, hogy megfelelően aktivált-e a Win? Fog sípolni, hogy immár érvénytelen az aktiváció, mert közben másik gépre lett flhasználva ugyanaz a kulcs? -
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #107621 üzenetére
Ez a mondat zavart meg:
,,Másrészről ha digitális licenc van a gépházban, akkor az alapesetben a hardverazonosítóhoz van rendelve"
Lehet, akkor nem értelmeztem jól. De szerintem kezdem érteni. Egyszer úgy is kiderül, amikor az embernek új gépe lesz -
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #107619 üzenetére
És olyankor mi van, ha retailom van, le is ellenőrizve és azt írja ki, hogy a windowst a fiókjához kapcsolt digitális licencel aktiválták?
-
ETOM
addikt
válasz
King Unique #107563 üzenetére
Igen arra gondoltam. Egyszer befagyott a tálca meg start menü nem rég. (még a frissítés előtt) Azt olvastam javítottak ezen. Így felraktam egyből.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #107585 üzenetére
" vannak visszaállítási pontjaid, mindig naprakész rendszermentésed."
Igen, a Macrium nagyon jól teljesít. "Grandfather-Father-Son" mentést használom.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #107560 üzenetére
Fent van az October 24, 2019—KB4522355 (OS Build 18362.449) frissítés, nálam semmi gond. Lekopogom:
.
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #107565 üzenetére
Amúgy ennek igy mi értelme lesz hogy mindkettőre ugyanazok a frissitések jönnek ?
Nekem magas ez csak?
Totál ugyanazok a hibák vannak/lesznek 1903ban és 1909ben is?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest