- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Hegyirabló
veterán
-
scott_free
senior tag
válasz
Pyttawrx #126199 üzenetére
Diverzifikálás
Másik probléma: az összes asztali ikon fehér lett, és hiába áll újra fel kb. negyed óra alatt, a következő indítás után megint fehér lesz. Próbáltam az iconcache-t törölni, de nem igazán segített.
Harmadik probléma: folyamatos mikrofagyások - pár másodperctől hosszabb ideig -, amik az egész gépet megfogják.Végül visszaálltam a 1909-re, és minden egyből működik, ahogy kell.
-
King Unique
titán
válasz
Pyttawrx #126049 üzenetére
Ha pl. a 1909-es verziónál is az asztali "Ez a gép" ikonnál kattintok a tulajdonságokra, vagy a fájlkezelőben, akkor a vezérlőpult rendszer nyílik meg, nem a gépház névjegy, mint utóbbi a Start gombon jobbgombos egérkattintásra előhívható menüben a rendszer elemnél. Vagy nem erre gondoltál
-
King Unique
titán
válasz
Pyttawrx #126047 üzenetére
Amit leírsz - ha jól értelmezem - , az egyáltalán nem újdonság, ez már pl. 1909-es verziónál, meg a korábbiaknál is aszem így van.
A 20H2 verzió újdonságai meg pl. az alábbi leírásokben, cikkekben olvashatók:
• What's new in Windows 10, version 20H2 for IT Pros
• Windows 10 20H2 (Version 2009) update: All changes and new features so far -
Ano
senior tag
válasz
Pyttawrx #125975 üzenetére
Amikor több 10 oldalt kell beszkennelni és ezt több emailben több címzettnek elküldeni, de igazából nincs szükség rá, hogy megtartsd a gépen is magadnak akkor tök fölösleges extra munka ... ráadásul a faterom 67 éves és örülök, hogy már ennyi mindent is képes megcsinálni egymaga anélkül hogy folyamatos telefonos support-ot kelljen adnom neki, így eléggé fontos lenne ez a funkció, hogy jól működjön!
-
Ano
senior tag
válasz
Pyttawrx #125973 üzenetére
Alapértelmezett a TB de mégsem látja a szkennelő progi amikor azt mondanám hogy emailben küldje el!
Sajnos a faterom gépe és távsegítségből nehéz bármit is könnyen megnézni rajta, de amikor hozzá adnék egy újabb profilt a szkenneléshez, akkor ott pl nem is engedi kiválasztani az email-t mint lehetőség, hanem csak a JPG-t BMP-t ...
2 HP multifunkciós gép is van a gépen:
egy régebbi (kb 8 éves lehet) lézer fekete-fehér és egy újabb max 2-3 éves színes ... elvileg mindkettő síkágyas szkennelő/másoló/nyomtató/faxoló és mindkettő USB-n csatlakozik a géphez ... pontos típusait most nem tudnám megmondani. -
Mans20
addikt
válasz
Pyttawrx #125953 üzenetére
Nem tartott sokáig az öröm, megint szórakozik Lehet az új bios miatt vagy valami win frissítés, de már napok óta vergődök. A dark souls 3 a másik, mindig kirak az asztalra, naplóban az van, hogy kevés a virtuális memória, DS3.exe, vírusírtó exe fájl és explorer.exe ami napló szerint sokat fogyaszt. 8Gb ram mellett mennyit adjak virtuális memóriának?
-
commanDOS
senior tag
válasz
Pyttawrx #125957 üzenetére
Persze, tisztában vagyok vele, viszont korábban egy ősöreg, használhatatlanul lassú Fujitsut megcsináltam hasonló módon (+RAM bővítés) és jóval gyorsabb lett.
Igazából ez a noti csak áll itt évek óta, az SSD ingyen volt, gondoltam édesanyámnak netezős gépnek megcsinálom. -
-
ddmb
aktív tag
válasz
Pyttawrx #125820 üzenetére
2. én pontosan tudom hogy miért van, nem kell itt lovagolni a szavaimon.
3. köszi a tanácsot, de már nem kell több kioktatás, hogy miért húzom onnan, miért nem eminnen. Onnan húzom ahonnan akarom, vagy ahonnan jólesik. Más is onnan szedi ahonnan akarja, nem pofázok bele. A félisten terelte mindenáron arrafelé a beszélgetést, hogy de miért nem MCT, pedig csak annyit kérdeztem, hogy lehet-e tudni egy gépről, próba nélkül, hogy tudja-e az NTFS-t UEFI alatt... -
válasz
Pyttawrx #125775 üzenetére
"Én a macrium meg a MiniTool Partition Wizard progikat használom, usb-ről is szuper mindkettő."
Elhiszem, de az én kérdéseim lényege az volt, hogy ezek mennyivel tudnak többet mint a win beépített, a számomra releváns szinten.Eddigi infóim szerint az általuk nyújtott plusz szolgáltatásokra nincs szükségem, de meggyőzhető vagyok, ha írsz még valamit a King által felsoroltakon kívül.
-
gerigő
tag
válasz
Pyttawrx #125745 üzenetére
Köszönöm válaszod.
A bios upgradet inkább magam csinálom, arra "lelkileg", és egyéb módon felkészülve.
Bár lehet ez a jövő. Így "biztosítják" gondolom azok számára is a bios "frissen tartását" akik nem foglalkoznak vele, nem merik bevállalni,vagy azt sem tudják van ilyen. -
-
-
-
Edorn
senior tag
válasz
Pyttawrx #125450 üzenetére
Igen, ezért is emeltem ki, hogy cégnek kell számlával, mert másik fórumon nagyon erőltetik a szürkeboltokat, meg hasonlókat mert hát az olcsó...
Ó, akkor van remény. Ebben bíztam, de a biztonság kedvéért azért kell az a gyors webshop, nehogy a helyszínen derüljön ki, hogy valamiért mégsem működik.
-
Formaster
addikt
válasz
Pyttawrx #125288 üzenetére
Elvileg sikerült megoldanom, bár nem is értem. Leszedtem az Asus oldaláról a gyári Realtek Drivert és beraktam manuálisan. Bár a winfos "elvileg ugyanazt" az elnevezésűt alkalmazta, de abban a verzióban valami bug volt szerintem.
szerk: ez az Npcap loopback miért kell neki annyira? Akárhányszor leszedem mindig visszapakolja.
-
-
-
-
válasz
Pyttawrx #124359 üzenetére
Annó ismerős vett a gyerelnek egy Sony netbook-ot ( E-350proc, pici vinyó, win7) nagy boltból, seggén win7 matricával. Hozta, hogy együtt kapcsoljuk be először. A sok sony baromság mellett ott futot rajta az aktívátor progi. A Sony szerint ez így működik, mert nincs mindenkinek nete.....
-
JockeyEwing
aktív tag
válasz
Pyttawrx #123658 üzenetére
Köszi a tippeket.
A feladatkezelőben is felül írja a 16GB-ot, de a grafikonos részen már csak az 5,75 -öt. BIOS is látja 16-nak. A gépnek Radeon GPU-ja van.
A bootolós memtest most nem fog menni, mert sajnos be van törve a gép kijelzője, és a HDMI-re nem kapcsol át memtestnél, így nem látom mi történik.
Jövő héten meglesz a kijelző csere, utána lehet kicsit okosabb leszek. -
válasz
Pyttawrx #123511 üzenetére
Szia.
Ma szétszedtem, sehol nem látok a ram mellett feszültségre utaló feliratot.
Nem mellékelek mert nagy felbontásba próbáltam képeket csinálni, itt vannak a linkek. Talán valaki felfedez a képeken valamit amiből megtudhatom hogy milyen ram jó bele.
Mini PC, N3150 soc
Picike alaplap, eleje-hátulja és a ram slot környéke külön:
[felülről]
[alja]
[ram slot nagyba]Ha már itt, ez az FP1 feliratú tüskesor mi lehet?
[link]
-
bumi
tag
válasz
Pyttawrx #123485 üzenetére
Ez sajnos csak a tálcára vonatkozik, nekem viszont a start menü előhozásakor jelentkezik, kitakarja a start menüt!
Közben eszembe jutott, hogy valamikor beállítottam, külön ablakban jelenjen meg a keresés, ha rákattintok. Lehet, ezt kellene kikapcsolni, ha megtalálnám, hogyan kell.
-
megint én
őstag
válasz
Pyttawrx #123142 üzenetére
Done, semmi parája nem volt.
Mak kulcs? Mmint a mak, mint kamu kulcs?
Az emagon azért annyira nem hinném, hogy megjátszanának ilyet.Sz.:
Azóta is akciós, de nem annyira, mint tavaly.
https://www.emag.hu/microsoft-windows-10-professional-32-bit-64-bit-tobbnyelvu-online-letolthetos-licens-esd-license-fqc-09131/pd/DVG1WMBBM/?ref_id=362900573
Mondjuk a GVH nem b@xssza meg azokat, akiknél folyton akciós valami?
Mert állandóan ilyen 90+% alatt tartani, éveken keresztül termékeket azért meglehetősen fura. -
Ga3rieL
senior tag
válasz
Pyttawrx #122759 üzenetére
nálam tuti át állított valami olyat, vagy törölt, és elcseszte, és nincs kedvem kitudja milyen időközönként újraindítani a gépet, hogy jólegyen, simán bejöjjön minden.
de és milyen ez a név,, hogy donor, ez kicsit olyan visszataszító megnevezés, hordozható, telepíthető donor,... fúúj.... mint valami szerv,.. -
Ga3rieL
senior tag
válasz
Pyttawrx #122754 üzenetére
Most néztem a ccleaner changelogját, hát most úgy plusz , minusz mindig 1 hónap frissítik. vagyis havi 1x. de plusz minusz mindig 1 hónap és frissítik
Ma kipróbáltam, de később valami érdekességet tapasztaltam, hogy ha megnyitottam valamit, vagy a startmenüt akkor csak 1x-re úgy hirtelen ugrott be elém, és nem szépen, simán,. hogy mondjam. mintha a win7-et teljesítményre állítod, és letiltod az aerot is. Na és itt ugyanúgy ugrott be csak az ablak, vagy bármi. az exlporer is.
-
-
Geth
veterán
válasz
Pyttawrx #122641 üzenetére
A jövőben jelezd kérlek a hsz-eidnél, hogy melyik részét kell figyelmen kívül hagyni egy korábbi hsz-ed kedvéért. Így nem kellene szelektíven olvasni.
Egyébként továbbra sem győztél meg, hogy a Defender miért rosszabb, mint pl. a kaspersky bankolás tekintetében.
Szerintem: ne kattintgass minden sz*rra a neten, tartsd frissen a rendszert, védelmet és a böngészőt, ellenőrizd a bank https címét használat előtt. Ha nincs 2 faktoros belépés a bankodnál, válts bankot.
-
mpo
veterán
válasz
Pyttawrx #122635 üzenetére
Ezt pár napja már leírtam máshol:
Orvos barátomnak mondtam, hogy az a navigációs app amit használ, az nincs a play store-ban, pedig onnan kellene beszerezni.
Ott is szokott a Google rendet rakni és kivág jó sok appot, ami cselesen átment a szűrőn.
A válasz: Nem érdekli. -
-
válasz
Pyttawrx #122615 üzenetére
'ha pl nem bankolsz rajta, akkor elég"
Ezt már többedjére olvasom tőled, de emlékezetem szerint még egyszer sem indokoltad meg. "Bankoláshoz" szerinted miért nem elég a defender?
(#122616) betyarr Ne add fel, lehet pechetek volt, de van az "olcsó kulcsok" között is tökéletesen működő. (Sokkal inkább érdemes próbálkozni, mint listaárat fizetni a ms-nak.
) Légyszi, nézd már meg, hogy ez a kis portable progi mit ír ki a küldött kulcsokra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Linux kezdőknek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hegesztés topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest