- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #114455 üzenetére
Ezek az uj ikonok fél évente nagyon kellenek és persze az emojik is közben pedig hasalnak el a gépek az updatektöl és adatvesztészt okoz egyeseknél
(A napokban jüt nevettem,persze kinomban,MS support forum,WS2012r2 a "cloud oprendszer" a marketing szerint,a connect to O365 menü csak a megjelenése óta hibás benne igy hibára fut,a MS hivatalos terméktámogatási oldalán a megoldás pedig: Válts WS2016-ra
-
válasz
#86564352 #114277 üzenetére
Nem idióta, észnélküli használó vagyok. Nem kell több ilyen progi ez értelmetlen. Az iobit proginak az uninstaller progija jó ritka esetben, a többi nem jött be nekem. Viszont szerintem néha kellhet az ilyen takarítás. Nekem a ccleaner jó szolgálatott tett még eddig, nyilván azt is be kell állítani. Azért köszi
-
Dumi86
senior tag
-
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #114137 üzenetére
"tt a népet (tisztelet a kivételnek) az érdekli de jó csak 3 dolcsi a szuper office 365 pro plus lifetime terabyte kulcs és a volume mákos win10 pro"
Nincs ezzel semmi gond de sokan nem tudják ,hogy mi is tulajdonképpen a Microsoft/Ofiice365 konkrétan az Azure AD integráció de ugyanez igaz a Google jóárasitott "korlátlan" drive és egyéb business dolgaival
O365 Pro Plus,minden bizonnyal azért kell mert napi szinten használják pl a Power BI-t a Yammert,a Teamset esetleg Exchange Onlite-t akarnak konfigolni saját domainnal
A valósághoz közelibb inkább,hogy a legtöbb még a menüt sem találja meg ha mégis akkor kiejteni sem tudja helyesen a funkció nevét,bekonfigurálni meg pláne nem :-) -
-
arcitec
addikt
válasz
#86564352 #114079 üzenetére
Bulshit duma mellet nem tudok elmenni, mintha már halottam volna hasonlót , user error stb..
Meg belepiszkálós programok mint ccleaner .. hahah, ne használd és nem lehet semmi baja , ha meg használod user error nem egy komoly duma..Volt anno a saját esetemre is hasonló, köze nem volt az installáló kisiskolásnak a problémához, ami komoly belső elemzéssel lett megoldva, mint windows error.
SirRasor Windows upgrade BUG ezerrel ... -
Occon adom
aktív tag
válasz
#86564352 #113047 üzenetére
[link] https://raketa.hu/most-azonnal-hagyjuk-abba-az-avast-es-avg-bovitmenyek-hasznalatat
De nem az előzményeket kérdeztem,hanem a keresési előzmények törlését.
Pl egyszer rákeresek a Booking.com-ra utána sokáig kapom az oldal reklámját, illetve pl a LIDL napi szinten kiablakban jelenik meg nálam, ha egyszer is az oldalára léptem. -
VGYke
addikt
válasz
#86564352 #112190 üzenetére
Hát C:\Windows\Web\Screen mappában nincs ez a háttér kép. Google barátom szerint meg "C:\Users\Nevem\AppData\Local\Microsoft\Windows\Themes" útvonalon kellene lennie, de ott sincs.
Valahol csak van, de hol és mi lehetett helyette? -
TRob1
veterán
válasz
#86564352 #112178 üzenetére
Szerintem...
Nem az a furcsa ha valaki megvárja, hanem az ha valaki sokkal többet - esetleg valami kisebb csodát - vár tőle, mint a mostanság épp aktuális egyéb verzióktól.
Amúgy szerintem Oprendszer és egy szimpla applikáció közt azért van némi különbség.
Illetve akik rendszeres jelenlévők a topikban, nem feltétlen mezei userek. Muterom pl. nem jár ide, meg semmilyen másik win vagy app topikba... na ő mezei user, nem is rakja fel a Chromium Edge-t (igaz, én már rég megtettem nála is)
ui: És a rendes kiadás az ritkán "rendes" , főleg MS termékei között, főleg utóbbi pár évben.
(Kb. sosem volt rosszabb semmilyen alfa, beta, gamma, delta, kilopott, kiszivárgott, előzetes...stb. verzió semmiből mint maga a "rendes" verzió
Apppok, Oprendszer verzák, frissítések, driverek...stb.)
Szerintem...
(#112180) VGYke:
Mivel nyitottad meg? Alap vagy egyéb képnéző? Mit nyomkodtál közben billyentyűn vagy egéren?Háttered nem változott erre?
-
válasz
#86564352 #111896 üzenetére
Köszi szépen!
Annak van jelentősége a szinkronizálás szempontjából, hogy milyen ms fiókkal jelentkezik be az ember? A onedrive-ba hotmail-es fiókkal jelentkeztem be. De van outlook-os fiókom is. Ez utóbbit nem használom jelenleg semmire.
Azt sem értem miért van ennyiféle microsoft fiók.
Ha bejelentkezek a naptárba a hotmailessel, akkor normálisan fog szinkronizálni?
-
-
jasonka
aktív tag
válasz
#86564352 #111524 üzenetére
Kösz a parancssori tanácsot !
- sajna nem segített...
A M. Office 97-et újraraktam, az már rendben van (jóllehet - csak a telepítőjében, de ott is ott voltak az olvashatatlan jelek.) Mindegy - ezzel azért együtt lehet élni - más ötletem meg nincs...
(Hogy miért Office 97-es ? Mert azt szoktam meg, és az van meg még floppykon - emellett az utolsó verzió, amelyben Excel makrókat lehetett írni és futtatni..Éltem is vele a melóhelyen - automatizálta a "rabszolgamunkát..")
Szóval : hagyom így - emiatt eszemben sincs újrahúzni a W10-et... -
-
jokeph
nagyúr
válasz
#86564352 #111504 üzenetére
Igen, ott a rengeteg ikon meg miegymás, de csak az egyik monitoron.
Megosztottam a teendőimet a 2 monitor között, a másikon egy szikra ikon nincs, csak a 2 widget, amit akkor is látok, ha a játék fut a másik monitoron.
Akkor gondolom észrevetted az eltolást is a két monitor képe között, nem egyformák egészen, az egyik 20" 1600*1200 a másik meg 20" 1680*1050. -
mezis
félisten
válasz
#86564352 #111470 üzenetére
Nekem az Avast Free mellett belopakodott a decemberi frissítés.
-
-
szucstom
őstag
válasz
#86564352 #111435 üzenetére
Röhögni fogsz, de ha angolul - és érthetően - pampogsz vissza neki, jópár parancsot képes feldolgozni. Igaz, az összetettebb dolgok még mindig nehezére esnek. Én a tévére kötött laptopom szoktam zenét vagy filmet elindíttatni Cortana-val. Meg egyéb apró finomságok.
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
#86564352 #111250 üzenetére
Hm... 8-9 évesek. Mindkét gépben ilyen volt. Megfordult nekem is a fejemben, mivel egy régi gépemen volt problémám egy hibás, eredeti no name gagyival, de az egyértelmű volt. Beindult lekapcsolt, beindult, lekapcsolt. Ez meg most pl. egész este hibátlanul működött... egyedül délután volt a korábban leírt incidens.
Kipróbáltam. Edge, Chrome működik szépen. Firefox hardveres gyorsítás nélkül működik - bár most hardveres gyorsítással is működött. Ikognitó mód ill. ABP az van, de anélkül még ki kell próbálnom.
Okay, akkor leszedem. CSak azért raktam fel, mert hátha...
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
#86564352 #111235 üzenetére
Na szóval... megnyitottuk az említett két weboldalt az Edge-n és Google Chrome-n - szépen, csuklás nélkül működtek. Aztán ugyanezt megpróbáltuk a Mozilla Firefox-n is lekapcsolt hardver gyorsítás mellett - működik. Aztán visszakapcsoltuk a hardver gyorsítás, megnyítottuk mindkét weblapot és most nem indult újra a gép.
Korábban ahogy leütöttem az <Enter>-t egyből elsötétült a képernyő és újarindult a gép. Most akkor mi van?
Továbbá az Adobe Flash-t leszedhetem?
-
-
tobias40
veterán
válasz
#86564352 #109987 üzenetére
Köszi,de nem vagyok ennyire béna ami ezekből lejött neked csak a win 10-ben sok minden más néven van mint a win7-ben.
Kerestem egy külső vinyót és már arra csinálom a mentést..15 perc alatt végez,ezt írja.Köszi mindenkinek a segítséget kicsit kapkodtam,de most már képben vagyok!
-
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #109666 üzenetére
Igaz, de a Mac is jelent "némi" konkurenciát, persze egy okot kihagytam: szeretné a Microsoft, hogy az elavult oprendszereit minél kevesebben használják, és térjenek át Windows 10-re mert egy homogénebb Windows-os társadalmat könnyebb frissítgetni vagy akár védeni.
2023-tól már a Windows 8.1-el sem kell tovább törődniük csak a Windows 10 marad consumer piacon annak is egy időben 3 aktív buildje és pár spéci build az LTSC, LTSB vonalon.
De a presztízsnövelő "1 milliárd" felhasználó a legfontosabb főleg, hogy már nem az asztali oprendszer a fejős tehén és lehet ilyen marketing értékű célokat elérni.
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #109664 üzenetére
Száz szónak is egy a vége: 1500 Ft akkora összeg, hogy még egy próbát is megér. Ha 1-2 évig nem lövik le már a pénzednél vagy, és nem kell mindenféle kétes KMS aktivátort használni vagy drágán kulcsot venni.
hhgygy
Ezt kb. eddig is lehetett tudni:
1. minél hamarabb el akarják érni, hogy ténylegesen 1 milliárd gépen Windows 10 legyen
2. mivel már régóta pl. az Azure, az Office 365, a szerverek, vagy akár az Xbox hozzák a pénzt akár már ingyenessé is tették volna de lehet pont, hogy külső nyomásra maradtak a "kvázi" fizetős vonal mellettVan még egy ok ami kapcsolódik az 1-es ponthoz:
Mivel a mobil operációs rendszerek piacát elbukták (Andorid, IOS) ezért az asztali piacot már nem veszíthetik el és mivel itt a fórumon is sokat van ajánlgatva a gyenge, vagy csak netezésre használt konfigokra valamilyen Linux disztró, ezért a céljuk a Linux esetleges előretörésének a megakadályozása
Tehát valaki inkább "ingyen" de Windows-t használjon, mint hogy áttérjen Linux-ra. -
Pierre75
senior tag
-
nicu71
addikt
válasz
#86564352 #108575 üzenetére
"Főleg Mari nénikre gondolj, lassan egerészve, touchpaddal"
ez jó ,elképzeltem
Engem amugy egyáltalán nem zavar,sőt észre sem vettem ,SŐT azt is egy kicsit nehezen értelmeztem hogy mi is itt tulajdonképpen a probléma .Egyébiránt a lassan egerésző Mari néni sem fogja észrevenni,mire odajut az egérrel ,ahol szeme jár,már huss el is tűnik.
Persze elismerem hogy semmi szükség nem volt oda bedobni egy hovert,csak azért hogy látsszon hogy nem csak a motorháztető alatt dolgoztak/mert más magyarázatot erre nem tudok. -
-
TRob1
veterán
válasz
#86564352 #108511 üzenetére
Sztem ezt kicsit félreérted.
Nem megjelenik a Hamburger menü mintha rákattintanál, hanem csak szimplán kiírja az ikon (menüpont) nevét, mint pl. jobb alsó sarokban mikor ráállsz az órára, hangszóróra...stb)(#108517) VGYke:
Hol olvasol ilyet? Ma van az a nap és 19:00-tól szokták "szórni". Most keress egy frissítést, hátha...
Mondjuk én hónapok óta használom, de most is épp jön hozzá vmi összesítő. -
zümzümm
senior tag
válasz
#86564352 #108296 üzenetére
Szóval egy WIN10 visszaállítást, egy olyan időpontot kiválasztva amikor még nem volt fent a "próba" PS?
Lehet furán hangzik, de még sosem csináltam rendszer visszaállítást. Kicsit tartok tőle.
Visszaállításnál minden egyéb programom nullázódik, amit a visszállítás-időpont után telepítettem, ugye? A WIN10 a C meghajtón van, az adatok pedig egyéb meghajtókon. Ez a visszaállítás csak a C meghajtót érinti ugye? -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #108028 üzenetére
Sőt, annyira billeg a követő hónapos dolog is, hogy a 1803 április 30-i dátuma is ippeghogy, a 1809 novemberi újrakiadása meg sehogy nem követő
Aki esetleg sajnálja hogy nem jött ki a 19H2 még októberben, gondoljon vissza nyugodtan a 1809-re milyen jó volt követő hónapban
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #108018 üzenetére
miért nem sikerült kiadni egyszer a 1909 alapján szeptemberben
Mert a version nem kiadási hónapot jelöl? Példák: 1607 aug, 1703 ápr, 1709 okt, 1803 ápr. vége, 1809 nov, 1903 máj.
Plusz gondolom meló hogy bevezesssék az enablement package-t, illetve hogy a 19H1 és 19H2 "share the same servicing content" és a cu buildszámok párhuzamonsan fognak futni eltérő buildszám alatt. Eddig ilyet nem csináltak, a bevezetést nem kell elsietni -
_Atesz
addikt
válasz
#86564352 #107982 üzenetére
Előző hónap elején illett volna kiadni..
Elég vicces, hogy egy ilyen óriáscég, amely hülyére keresi magát, nem tud igazodni egy ütemtervhez, és a brutális késéssel kiadott verziókban is súlyos hibák fordulnak elő. (legalábbis eddig ez volt a gyakorlat)
Nem figyelnek oda kellőképp az insiderek visszajelzéseire sem.
Úgy sejtem MSDN partnereket sem alkalmaznak kellő mennyiséggel, spórolnak, amikor nincs okuk rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged