- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
movax #109413 üzenetére
ez az egyik... a másik, létezik egy trimcheck 0.7 program...
minden ssd chekkoló app írja ki nekem, hogy supported enabled meg hogy os send trim command, a trimcheck meg azt mondja hogy hardveresen nem működik... és valóban nem, most futattam egy manuális retrim-et, és kiírta c-re hogy retrimed free space 27GB, a d-re meg 112GB -
King Unique
titán
válasz
movax #107522 üzenetére
Inkább az antivírus szoftver (milyen?) lehetne reális, az szedheti le, karanténozhatja (megnézted ott?). De maga a Windows-frissítés nem éppen, nálam eleve up to date mindegyik Windows 10, amelyeken telepítve van a qBittorrent, azokon a frissítések után is ott maradt és működik.
-
-
törölt tag
válasz
movax #106453 üzenetére
"ha a partner nem vállalna garanciát, akkor az emag be se engedné a platformjára"
lehet elmélkedni helyettük, hogy be se engednék szerinted ellenőrzés nélkül, inkább nézzük meg ők mit írtak ÁSZF-be: Az eMAG az eMAG Marketplace oldalát közvetítő szolgáltatóként üzemelteti, amelyen az eMAG-on kívül az emag.hu-n forgalmazóként jelenlevő vállalkozások termékeit és szolgáltatásait jeleníti meg. E termékek, illetve szolgáltatások vonatkozásában a szerződés az eMAG Marketplace Partner és a Vásárló között jön létre. A vásárlással kapcsolatos fogyasztói jogok az eMAG Marketplace partnereinél közvetlenül érvényesíthetők. Az eMAG nem vállal felelősséget az emag.hu-n tett, nem tőle származó felhívásokkal, ajánlatokkal és az ezek alapján létrejött szerződésekkel vagy bármely szerződés létrejöttének elmaradásával vagy megszüntetésével kapcsolatban, különösen a Marketplace termékek minőségéért, biztonságáért és jogszabályi megfelelőségéért, és nem vállal kötelezettséget ezen termékek ellenőrzéséért. Az eMAG nem közvetít és nem avatkozik bele a Vásárló és a Marketplace Partner közötti fogyasztói vitába, jogvitákba, tranzakciókba.
te hogyan gondolod < GYIK < ÁSZF < fogyasztóvédelem felügyeleti szervek
Más téma a kérdéses forgalmazó (software codes) saját webshoppal és ügyfélszolgálattal is rendelkezik, paypallal vásárolsz plusz védelem, így az emag simán kihagyható probléma esetén tékozló homár sztori ne legyen esetleg, és ott még ötödével olcsóbb is ugyanaz a cucc ugyanattól az eladótól. Persze akinek fontos emagon keresztül vegye hajrá, csak ne lobogtassuk zászlóként akkor tuti tuti minden, miközben ők maguk leírják feketén-fehéren marketplace partner esetben nem vállalnak felelősséget semmiért. -
törölt tag
válasz
movax #106416 üzenetére
El is olvastad amit linkelsz? "Az eMAG Marketplace partnerei által forgalmazott termékek garanciális ügyintézése, beleértve a javítást az adott partner feladata."
Amúgy én csak azt mondom ha már linkelik az emag ötezres Windows kulcsot akkor ennyi erővel az emag kikerülésével közvetlenül attól a cégtől (software codes) csak ezer forint. Semmivel se lesz jobb, megbízhatóbb ha az emagtól veszik. -
hhgygy
senior tag
válasz
movax #106236 üzenetére
Ez tök egyszerű: A Windowst 1 millió féle konfigra fejlesztik, azonkívül van 1 millió felhasználói program, ami összevissza bezavar egymásnak, egyszerűen lehetetlen, hogy minden configon hibátlanul, de legalább jól működjön.
Nálam pl. van egy felső kategóriás DELL, egy alsó-középkategóriás HP 15 és egy 11(!) éves Fujitsu (nem +Siemens) és mind a hármon atomstabil a Windows 10 1903-as verziója. Ennyi. Szomorú, de valahol szerencse kérdése is, szerintem. -
lovi27
addikt
válasz
movax #105250 üzenetére
A történet valójában fordítva szól. Akinél a frissítés hatására nagy CPU terhelés jelentkezett annál ezt az értéket 1-re állítva - a tapasztalatok szerint - megszűnik a probléma. Hála érte az ügyes Windows buherálóknak. Az angol szöveg se mondja, hogy mindenkinél: "a small number of users... may see high CPU usage from SearchUI.exe"
Az már izgalmasabb lenne, ha olyan valaki jelentkezne aki 1-re állította, de mégse javult meg. Persze, az lenne a kivétel ami erősíti a szabályt...
-
Kékes525
félisten
válasz
movax #105247 üzenetére
Mert ez a probléma csak azokon az eszközökön jelentkezik, amelyek letiltották az internetes keresést a Windows Desktop Search segítségével.Ja, most látom nálad le van tiltva. Akkor biztos, hogy más feltétel is kell. A keresés is megy a tálca search mezőjében? Ennek hiánya a másik tünet.
-
törölt tag
válasz
movax #100896 üzenetére
Nekem nem világos a quick removal, pendrive-nál oké kiráncigálhatom a legtöbb cikk amit olvastam erről flash drive-ról beszél. És külső HDD esetén mi a helyzet, hirtelen le tudja parkolni a fejet? Honnan tudom a háttér backup éppen nem ír rá pont amikor kihúzom és korrupt lehet?
-
-
mcmike
őstag
Kérdés hogy mennyit játszol az adott gépen BFV-t vagy mondjuk más komolyabb játékot, ami rendszeres VGA driver cserét igényel. Egy idő után nem lesz túl egészséges. Még DDU használatával sem...
Az meg ugye hab a tortán, hogy a legutóbbi Windows-om 1,5 éves volt, és megélt 2 VGA cserét, 1 hangkártya cserét, egyéb sallangokat. A te laptopod hány HW cserét élt meg? Igazából nem sokat, te is leírtad...
Hidd el, a munkára használt Lenovo laptopomat soha nem telepítettem újra, amúgy is céges image van rajta. Azóta felment rá 2 nagyobb windows update, és probléma mentesen működik. De nem kell BFV-t futtatnia, és nem is volt benne cserélve HW sem.Codec pack biztos jogos, nem néztem mostanában hogy ajánlott-e vagy sem. Ezek szerint nem. Innét is látható hogy mennyiszer telepítek újra oprendszert...
-
törölt tag
Ez nem mimózaság, csak ma már sokkal többen használnak gépet, mint anno, és nem kell hozzá érteni. A Win10 is azért van túlbiztosítva, hogy ne lehessen kárt tenni benne véletlenül. Kijavítja magát, vissza tud kapcsolni kritikus szolgáltatásokat, mindig frissít, nem enged hozzáférést a legfontosabb mappákhoz, gond esetén mindig el tud indulni a helyreállító menü, stb. Meg így azért kényelmesebb is. Tök nyugodtan tudod használni a gépedet akkor is, ha a böngészőn kívül nem ismersz semmit, és mégis biztonságos marad a rendszer mögötte. Ha hajlamos vagy vírusokat összeszedni, akkor a Defendert fel lehet tekerni magasabb védelemre, például toolbarok és zsarolóvírusok ellen.
Amúgy anno is meg volt mondva, hogy mit kell bepötyögni DOS-ban, hogy elinduljon valami, meg mihez nem volt szabad nyúlni, mit és miért kell beírni az autoexec.bat-ba a hangkártya kézikönyve alapján, stb. Csak amíg akkoriban elég volt 3 floppy a helyreállításhoz, ma már kissé bonyolultabb egy OS, plusz ott a titkosítás, felhős dolgok, beállítások, adatok biztonsága, és hasonlók. -
törölt tag
És miért, mihez kell belepiszkálni? Mi nem lenne, amire bárkinek szüksége lehet?
Már mondtam korábban példaként a témázást Win10-en. Az ahhoz használt program felülír 3 darab .dll fájlt a System32 mappában, miután te kézzel átvetted a tulajdonjogot felettük. Aztán jött a 1809, és aki ezzel szórakozott, az indításkor kapott egy fekete képernyőt kurzorral.
Aztán kezdődött ugye a hibakeresés, mert hát a gép nem megy. Elszállt a VGA driver? Valamelyik gyári program kavart be? Hülye a Microsoft és bugos a rendszer? Tiltsuk a frissítést? Mi az a live Linux?
Ezt senki sem fogja megmondani addig, amíg rá nem jönnek azok, akik mókoltak, addig pedig vajon kit/mit fognak hibáztatni?Sőt, utána is. A rendszer meg közben nem jó.
Amúgy magadnak természetesen azt írsz felül amit akarsz, én mindenesetre senkinek (másnak) sem javasolnám, hogy saját maga olyan módosításokat végezzen, amik konkrétan kárt tehetnek a rendszerben, extrém esetben adatvesztéssel egybekötve (például nemrég pont volt szó itt ilyenről, mikor az EFS kulcsok nem voltak lementve). Ha a jogosultságokkal sincs valaki tisztában, akkor főleg nem kéne ezzel szórakozni, vagy utána rábízni a helyreállítást, mert talán nem lesz az olyan egyszerű. Ez a véleményem.
-
Hiroshi87
csendes tag
Igen. A "C" meghajtóra csak pár programot telepítek a windows mellett, hogy ne zabálja fel idő előtt a partíció tárterületét. Az összes többi megy másik partícióra (vagy éppen Winyóra) Magára a gyökérokra mindig nem jöttem rá, hogy miért nem Lemez 1-ként kezeli a windows. Az meg köszönöm, de nem megoldás, hogy dugdossam végig az összes pendrive-ot és nevezzem el X meghajtónak :/ mert újraindítás után ugyan azt produkálja. Itt a megoldás szerintem csak az lehetne, hogy a windows "megértse" hogy a Lemez 0 mellett Lemez 1-nek kellene lennie, nem 2-nek
-
svgyula
addikt
Nos ezen nem tudom mit nem értettél! Ez két külön hozzászóláshoz írtam. Az első a lehúzogatás módszerére írtam értem szerűen. A másodikat arra az esetre amikor SSD kerül egy laposba és a rendszert újra kell telepíteni. Ebből mi az ami nem volt világos? Az SSD-vel való bővítéshez elég 1db csavart kivenni és a DVD helyére berakni az új meghajtót. Ahhoz, hogy lehúzd vagy kivedd a HDD-t, pedig szét kell szedni a gépet. Ez így ilyen formában már érthető?
-
svgyula
addikt
Te kezdted ezt a lehúzogatós tanácsot adni ahelyett, hogy inkább a rejtett rendszer particiók kezelésére hívtad volna fel a figyelmét.
Nos itt látszik a hozzá nem értésed! Az alap laptopok DVD írója 1db csavarral kiszerelhető és oda lehet az SSD-t berakni! van kétféle szabványos tok ehhez a művelethez, 9mm-es és 12,5mm vastagság valamint különböző belső csatlakozóval.Erről nem is hallottál? A DVD-t pedig lehet USB- csatlakozóval a gépre kötni ha(?) szükséges.Én rengeteg laposba tettem már bele. Persze van amiben már DVD író sincs de az más tészta. -
svgyula
addikt
Ugye most csak viccelsz? Ha tudsz olvasni ezekre nincs szükség! Értelmezni kell és nem csak nyomkodni a gombokat. Vagy hagy a telepítést olyanra aki tudja értelmezni! Soha egyetlen gépnél nem volt ilyen amit írsz
"windowsnak véletlenül se jusszon eszébe odatenni bármit is a telepítés során" ugyanis ez nem véletlen! Hallottál már a laptopról ugye? Na most egy telepítéshez az ilyen lehúzogatós művelet kb fél óra és 40db csavar. Ezek eltávolítása után lehet mentesíteni a második meghajtótól. Szerinted ki az az elmebeteg aki szétburítja a gépet? Ez a lehúzogatós módszer szimplán luzer error! DE mint írtam is hiába húzod le ha az előző telepítések során keletkezett particiókat nem takarítod le! Amint visszadugod problémázni fog az indításnál. -
zolee001
őstag
Konkrétan 3 féle troubleshoot megoldás létezik az uwp appok megjavitására
1,a beépitett troubelshooter
2,power shell
3,reinstallA második részével a hozzászolásodnak részben egyetértek,már többször küldtem el a gulágra a WU teamet és a komplett insider csapatot a programkodok minösége miatt de én ugyanakkor a biztonsági problémákról beszéltem mivel éppen ma is van egy 0 day windows sebezhetöség amivel érdekes dolgokat lehet müvelni
-
-
zolee001
őstag
Nem érted a lényeget,a posztolonak van 1 problémája amit szeretne megoldani és ezért tette fel a kérdést itt.és nem azt kérdezte ,hogy mivel tudja kiváltani az appokat hanem hogyan tudja megjavitani.
Az ,hogy ki mit használ az teljesen egyéni szoc problem,neked nem jönnek be az UWP appok mást használsz,nekem spec hibamentesen müködik minden és nincs "szivás"
Csak ugy halkan jegyzem meg ,hogy az MS által gyártott dolgokhoz automatikusan jönnek a hibajavitások mig a 3rd party programokhoz nem. -
Cs1csó
titán
+1
Aki nem akar semmilyen "külső third party" programmal vacakolni akkor az rakjon fel Linux-ot. Nem valóak semmire ezek az UWP-s appok, előbb utóbb az MS is rájön.
A Windows-ra úgy kell tekinteni, hogy ez csak egy operációs rendszer. Tehát arra használni hogy külső programokat futtass rajta. Pár példa nem csak UWP-s fronton:
- beépített éjszakai mód - néha bekapcsol néha nem stb. helyette: F.lux évek óta fejlesztik benne van az évek alatt felgyülemlett tapasztalat, tudás, iszonyat sok plusz funkció stb. köröket ver a beépítettre.
- zenelejátszója?? nem is ismerem helyette: FOOBAR2000, AIMP, MUSIC BEE
- filmlejátszója?? helyette: PotPlayer, VLC
- képnézegető?? helyette: IrfanView magyar lokalizáció, 64 bit, kép szerkesztés
- beépített kalkulátor helyett: Speedrunch
- beépített képlopó (ami még nem volt UWP-s de a köv build-ben már az lesz) helyett: Greenshot (nagyon minimalista) vagy PicPick, Sharex talán már túl sokat is tudnak el lehet veszni bennük - nekem a Greenshot elég ha szerkesztni kell - minimálisan - akkor képként megnyitom az irfanview-val és kész. -
Burki
aktív tag
Köszönöm, igazán építő hozzászólás.
Csak az a gáz, hogy mindaddig amíg nem frissülnek ezek a szarok, a Fényképek alkalmazás sem nyitható meg, így nem tudok egy darab képet sem megnyitni. Igen, tudom, tegyek fel third party appot hozzá. Megtörtént. Nem engedi az alapértelmezett programot átállítani, akárhányszor próbálom, kifagy.Egyéb ötlet, azon kívül,hogy örüljek neki?
-
margithid
veterán
Nem ugyanazon a hhd-n van.
Ssd kezd elszállni szerintem, 21% a kondició, csomószor lefagyott a napokban, van egy 1 terás hdd is a gépben, ott csináltam egy 110 GB-os particiót.
Viszont a klónozás nem iskerült, egy image filet hozzott létre, nem másolta át az ssd tartalmát... -
ArthurShelby
addikt
Szerintem az elvárása twofatcat-nak jogos (a kevésbé releváns frissítéseket, amik miatt újra kell indítani a gépet, időben jobban optimalizálni kéne), de a ms-t ez nem érdekli.
Az embereket nem lehet nevelni és nem is kell. Anno én is hasonló állásponton voltam, mint te, de megváltozott a véleményem. Leegyszerűsítve ez a gép van értem, vagy én vagyok a gépért vita.
King Unique:
"Ráadásul megint kb. a széllel szemben vagy, mert most nem meglepő módon megint többen nem voltak itt azonos véleményen"
Szerintem nem kéne dedósan +1-ezni itt embereknek (hogy ki kivel van), ez nem lenne jó, így ne is terelj ilyen irányba kérlek.Már nem tudom mióta húzódik ez a vita, és beszéltek el egymás mellett. Mindketten tudjátok mit mond a másik, ismeritek egymás véleményét, most már elbeszéltek egymás mellett, így ennek a vitának nincs további értelme.
-
bzoley
veterán
-
törölt tag
1. A háttérben futó alkalmazásokat lehet szabályozni. HA egyáltalán az Áruház futna.
2. Random fagyásnak előzménye van. Önmagában az, hogy feltesz az ember egy rendszert amit belakik szépen, viszont az Áruházat nem használja, még nem fog az Áruház felelni a fagyás miatt.
Azt megjegyezném, hogy bizonyos mértékű fagyások minden rendszernél jelen vannak, hiszen a processzek nem 200 %-osan kompatibilisek.
Ez terjedhet az "észre sem vettem"-től a "b+"-ig természetesen.3. Netforgalmat durvábban más Windows (alap) dolgok generálnak. Az Áruház addig amíg nem indítod el, nem is igazán foglalkozik semmivel.
Igaz, ha nem hagyja az ember az automatikus frissítéseket, illetve háttérben sem hagyja futni, akkor még elvan a gépen, de nem pörget semmit.4. A privacy anomáliák miatt nem az Áruház az igazán felelős.
"De ezt 2018-ban nem tudom, miért kell egyáltalán magyarázni?!"5. A rendszer instabilitása miatt szintén nem az Áruház a felelős!
Viszont azt ugye nem akarod beadagolni, hogy egy pl. 2 hónapja feltelepített, napi használatban lévő Windows 10 esetében, ha instabilitás fordul elő, azért a "nem objektív" alapon szemlélt Áruház a felelős? -
Cs1csó
titán
Soha nem csináltam ilyet, és még telepítés miatt soha sem vesztek el az adataim akár csak ugyanazon lemez másik partícióján voltak vagy ahogy most: 2TB-os HDD-n az adataim, egy 120GB-os SSD-n meg a rendszer telepítésnél TELJESEN gyalulom a 120GB-os SSD-t és arra települ az új windows, SŐT már úgy is telepítettem a gépem hogy a az USB3-as 2 TB-os külső winyóm is csatlakoztatva volt.
Kristof_94
"WIN10-hez ingyenes a word vagy itt is meg kell venni?"
Csak szeretnéd.
Viccet félretéve jelenleg a legjobb megoldás a felhőtárhelyes office 365-re előfizetés.
VÍRUSÍRTÓ: Avast Free vannak hiányosságai DE köröket ver a többi ingyenes alternatívára. (telepítésnél válaszd a minimális telepítést és csak a webvédelem, fájlvédelem , viselkedésvédelem 3-as legyen telepítve.)
-
quailstorm
félisten
Nem, nincs.
3 gépem van W10-zel, egy Legacy AMIBIOS, ott van ablak. Másik kettőnél a Dell meg a Samsung van, alatta meg teker, mint a linkelt képen.Persze van gép, ahol ki lehet kapcsolni az OEM logo-t UEFI-ből.
-
-
törölt tag
Az a helyzet, megvan az oka miért nem terjedt el jobban a Linux. Biztos emlékszel a hírre amikor a müncheni önkormányzat átállt, aztán menekültek vissza Windows-Office párosra. (amiben persze politika is van, MS pénzügyi ereje stb. hogy az Office a de facto szabvány) A megszokás nagy úr, próbáltam családban én is nem jött be. Magamnak se, pedig nem létkérdés a játék nekem számítógépen. Mégsem Linuxot használok, hanem itt bosszankodom a Windows miatt.
Egy Hackintosh-t is vagy Google Chromebookot is szívesebben használnék mintezés és ubuntuzás helyett. Ne kérdezd miért, nem tudom, csak.Linuxot én csak live formában használok amikor kell pendrive-ról, nagyon elégedetten.
-
King Unique
titán
Ja, ilyenkor jönnek a "környezetemben" és társai példák, csak az a nagy helyzet, hogy ilyeneket bárki tud mondani, akár ellenpéldaként is. Ha pedig megnézzük évek óta a globális használatai statisztikákat, akkor megint nincs miről beszélni. Nem sznobéria és képmutatás ez a szavaiddal élve, hanem a száraz tények... Az meg a másik, hogy lehet nem feltétlen ebben a topikban kellene nekiállni téríteni, hogy miért is használjuk ilyen-olyan másik OS-t a Windows 10 helyett...
-
TRob1
veterán
Sokszor olvasom hogy ezt erőlteted, de ez - annak ellenére hogy sok mással egyetértek veled -, rohadtul nem igaz. Én kezdetektől használok win10-et több különböző évjáratú és konfigurációjú rendszeren, és mindegyiken megvolt/megvan a store és az egyéb "alap uwp"-k is (ami simán eltávolítható és nem használom, az persze kuka). És én vagyok az akinek ennek ellenére soha semmi gondja a win10-zel egyik gépen sem (És még jópár ilyenről tudok baráti/családi környezetben).
Tehát tuti nem uwp/store függő hogy kinek mennyire stabil a rendszer, ki mennyit szív.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Intel HD 3000-en Win10, nem támogatott. 4500MHD-ról meg már nem is tudnak, azért maradt a 2013-as driver.
Lehet a végén újratelepítés lesz. Csak pont ezt akartam elkerülni. Egyébként nem tartom kizártnak, hogy így "avultatják" a gépeket, hogy tessék már újat venni. -
movax
őstag
Intel HD 4000-es csip 2015-ös driverrel, kifogástalanul működik.
Mellette az nVidia 2018 januári driverrel. Nem erőltetek semmit, ezeket a windows teszi fel.Van viszont gyártói (Sony) driver a funkció-gombokhoz, na az még régebbi (évek óta nincs hivatalos támogatása a laptopomnak). Szerintem nézd meg, lehet, hogy van valami hasonló driver a gépedhez, érdemes újratelepíteni.
-
pinnacle
nagyúr
Gondolom az VGA-t nyírták ki valahogy, de a driver nem változott elég régóta.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest