- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Ezek szerint mégsem értettem félre semmit, mert megismétled ugyanazt. Nem kell sírnia, mert nem lesz gondja se hanggal, se képpel. Natúr Windowson VLC-vel annál inkább. Windows media player meg azt írta rá, hogy nem támogatott, hát lol. Ennyit a nem kell telepíteni semmiről. (Előadó gépe, robotikán próbált volna vetíteni több kevesebb sikerrel, VLC akadt meg negatívba ment és glitchelt, videók ilyen SD avik meg MP4-ek voltak, nagy task mondhatom. Pedig egyébként rendben van a gépe és '14-nél régebbi cucc nem nagyon van rajta, az is a Matlab. Jajj, az Office '13. Mindegy, Win10.)*
Én meg közöltem neked hogy van 8 év tapasztalatom K-Lite packkal megszámolni sem tudom hány gépen, és nyomát se látom hogy sírni kéne, pedig tele van nightlyvel mindig.Lehet, hogy felesleges, de kárt nem okoz.
Egyéb csomagokról nincs tapasztalatom, K-Lite szimpi, mert van changelog, gyakran frissítik és nem ad/malware, hanem egyszerű letisztult, működik.
*Ez már a sokadik tanár vetíteni akar és meghiúsul a VLC-n eset amit látok életem során. Volt már képtörés a képernyő felénél középen, hullámzó interlacelő kép. Annyi hulladékot láttam már, hogy hihetetlen. Saját gépemen szimplán csak kevés a kakaó (no HWacc). Egyszer kellett, SmartQ T20 videónál nem volt kép csak VLC-vel. Gondolom SWrenderer miatt.
-
quailstorm
félisten
2009 óta használok minden gépen rendszeresen frissített K-Lite-ot és nem tudom miről beszélsz.
Paraméterezhető, tartalmaz minden szart, nightly MPC-HC buildek és nightly LAV codec. VLC-vel még jó tapasztalatom nem nagyon volt viszont, az egy hulladék. HW gyorsítás nem megy rendesen, kép hibás, glitchel hullámzik, minden baja van, ezt-azt nem visz. És nem, nem az én gépemen, mások, és főként iskolai gépeken, mert oda azt a fost kell felrakni, aztán meg egy nyomorult SD videót nem lehet levetíteni. Pedig 1st gen I series és újabb van csak...
Én csak annyit akarok csinálni, hogy jobb klikk lejátszás és jobb klikk mappa lejátszása. K-Lite pont jó erre. Biztos voltak anno szar codec packok, de most 2017 van...Persze azt nem vizsgáltam meg egy natúr MPC-HC mire lenne elég, gondolom 99%-ban mindenre, de mivel nem volt gondom eddig soha, nem is merült fel a kísérletezés.
K-Lite GeForce FX-től Optiplex 3010-ig, XP-től 10-ig mindenen fasza volt. C2Q (adatlapos gépemen) még mobilos 4k-t is vitt framedrop nélkül, de az volt a határ kb. Elején droppolt nagyon.K-Lite-tal akkor ismerkedtem meg, mikor meglett a GeForce FX-em és DXVA gyorsítás kellett (fosgépen 720 menjen már). VLC akkor még ennyit se tudott mint most, sőt...
-
raidx
őstag
Mivel kezd aktuálissá válni a dolog én is utánna bogarásztam.
"Köszönjük, hogy az eltérő bit verziójú Windows 10 telepítését illető kérdéseddel a Microsoft Community fórumához fordultál.
A válasz függ a díjmentes Windows 10 frissítésére jogosultságot biztosító Windows 7 rendszer licencétől. Ugyanis amennyiben az például előtelepített változatként került a számítógépre és csak a 32 bites változat használatát engedi, akkor nem telepíthető a 64 bites verzió. Ha viszont a Windows 7 "dobozos" FPP (Full Packaged Product) változatával rendelkezel, akkor jogosult vagy a 64 bites verzió telepítésére is. Továbbá bizonyosodj meg arról is, hogy a processzorod képes a 64 bites rendszer futtatására, melyhez a Windows+X gombok lenyomását követően a Rendszer opciót választva a Rendszer csoportban az x64-alapú processzor megjelölést kell látnod.
Amennyiben a Windows 10 32 bites változata jelenleg aktivált állapotban van - leírásod szerint igen -, úgy jogosultság esetén rögtön telepítheted tisztán a Windows 10 64 bites verzióját, mely esetben bizonyosodj meg arról, hogy a kiadás - Home vagy Pro - megegyezik a jelenlegi változattal. A tiszta telepítéskor a termékkulcs megadásakor lépj tovább és amint a készülék online állapotba kerül, úgy az aktiválás automatikusan megtörténik a Hardver ID alapján." -
-
vlevi
nagyúr
Machete nem ír sms-t
Microsoft nem gyárt nyomtatót.Hardverigényről meg annyit, hogy beb...na, ha a desktop kirajzolása ondot okozna a hardvernek!
A család régesrégi netezős gépében core2-es E5ezervalahányas intel proci van, g41chipsetes integrált videókártyával, igaz, azon xp van. A céges gépben pedig sandybridges proci, igp-vel, win7-el, és nincs baj az aero megjelenitessel. -
vlevi
nagyúr
Az uwp appok(így a posta is) független a kreált friisítestől. Szóval, ha tudnak valami működőképeset alkotni, akkor hajrá, lássuk. A gáz csak az, hgy amióta metro/uwp van, azóta nem sikerült nekik. Ennyire trágya lenne az uwp sdk, hogy sajat maguk, a sajat rendazerük alá nem tudják rendesen megírni? Mindenki masnak sikerül, pl thunderbird, emclient, sorolhatnám, de a MS posta és naptár az nem bír levelezni, és naptarozni.
Ezt úgy mondom, hogy PC-n hasznalom, de ahogy beleolvasgattam a telefonos fórumba, ott is nyafognak sokan. -
TRob1
veterán
Nem hiszem. AZ nehéz feladat.
Küldjek még egyet próbaképp?(#55124) RushJet :
Eddig nálam is nagyjából egyszerre jeleztek. De mostanság van hogy elolvasom gépen, aztán később meg kiabál a telefon hogy mél, nézem, és az amit már olvastam gépen. (De pont az előbb is ez történt, mikor ide beírtam)
-
[CS]Blade2
addikt
Intel G1820-ben lévő HD Graphics. Nincs száma. (valszeg: For 4th Generation Intel® Core™ Processors with Intel® HD Graphics 4200/4400/4600/5000/5100/5200/5300/5500/5600/6000/6200/6300 közül) A lényeg, hogy ezzel megy 8.1 alatt: [link]
Már írtam az intelnek, hogy ezzel jó, és, hogy nem írnának-e egyet 10-esre is. Szerintem csak valami pár sort kell átírni, de ki tudja, hogy megcsinálják-e, és, ha igen, akkor mikor.
Biztos, hogy az intel sara, mert Nvidia-val tökéletes, valamint állítólag az intel linux driverben nincs benne ez a probléma. Amint kiderült, a fenti teszt driverrel 8.1 alatt meg tudták oldani az intelnél, csak valamiért ez a változtatás utána nem került be egyik végleges driverbe sem, így a Win10-es driver sem tartalmazza.
A 10-es driver annyira szar, hogy még az sem működik, ami a 8.1 alatt igen, hogy devcon paranccsal ki-be kapcsolom az igp-t, és akkor van hdmi, amíg újra nem indítom a gépet. (Így minden 8.1-es driverrel megy a HDMI).
-
vlevi
nagyúr
Szerintem már korábban baj volt ezzel.
Emlékeim szerint már WinXP alatt is találkoztam olyannal, hogy egy-egy program a párbeszédablakot nem volt képes előrerakni.
Akár még a Word, Excel is csinált ilyen vicceket.
Wistám nem volt, így azt nem tudom, de Win7-en, vagy izesen valóban rendszeresen előfordul, hogy telepítéskor nem ugrik elő az ablak, sőt, még hangja sincs (pedig elég nagyot tud durrantani a Tadaaaa UAC), csak a taskbaron pislog diszkréten. -
Fejlesztő13
tag
Egyetértek és én is úgy gondolom, hogy nagyon hasznos dolog még egy haladó felhasználónak is, kezdőknek meg kötelező bekapcsolni akár magasabb szintre állítva. Azt nem értem, hogy több fél éven keresztül ennyire nem zavar senkit? Volt a Win10 elején olyan bug amikor a jobb alsó értesítések nem látszódtak rendesen mert eltakarta tálca és azt elég gyorsan javították, pedig ez szerintem legalább olyan idegesítő hiba.
SP4C3: Kikapcsolni nem szeretném, de ez egy biztosan működő megoldás lenne a problémára.
-
vlevi
nagyúr
Nem kéne, hiszen windows csak egy van!
Kipróbáltam a dolgot a 14955-os insider preview verzióval, és itt is így működik az USB
Szóval egy win reinstall NEM oldaná meg a problémát, bárki is javasolná. Ugyanis a win insider verzióm szinte üres, nincs rá telepítve semmi, csak ami gyárilag is felkerült rá, plusz egy Firefox. -
TRob1
veterán
Bzmeg. Ha ingyenesen használod, többletkiadás nélkül, akkor Te ingyen kaptad (még ha alapból nem is ingyenes). Tehát Te ingyen használod. Vagyis Számodra ingyenes. Kvára mindegy, az a baj hogy a szavakon rugózol. Nem a win10ért fizettél, nem fogod fel? Tehát NEKED ingyen volt. Nem az OS ingyenes, hanem a többség INGYEN használja. Ha vmit fizetett előtte, akkor AZT fizette. Ezért cserébe meg INGYEN megkapott egy új OS-t. Nem érted mi? NEM az OS ingyenes, hanem INGYENES annak aki vett vmit előtte.
A Te észjárásod alapján meg én köthetnék bele a "Tehát ez egy ingyenes frissítés."-edbe, mert jééé, vettem egy új gépet, semmi nem volt rajta, rögtön felment a win10 és elfogadta a 7es kódomat. AKkor ez miért frissítés ha nem kellet a gépre semmi előtte?
(Na ennyi a lovagolás a szavakon és kifejezéseken. A végeredmény meg ugye - hogy hányan fizettek plusz és hányan nem - mellékes...)
-
TRob1
veterán
Ez egy különálló OS, külön (is) telepíthető, tehát nem kell alá/elé előző win. Az egy dolog hogy lehetett frissíteni az előzőekről. És aki megvette a 7est, 8ast, 8.1et, az azt vette meg, nem a 10est. Mégis sokan közülük a 10est használják 0Ft plusz ráfordítással - akár nem is frissítve hanem az előző kulcsot megadva, holott használhatnák az előzőleg megvettet is.
És a legszebb az egészben hogy a legtöbben (szerintem 80 helyett van az 98% is) tényleg 0,- többletköltséggel használják, mégis sokan csak sírdogálnak - pedig tudtommal nem kötelező használni (kivételek persze akadhatnak).
"Fogták a zenkóros win7/8.1-et "
Mé? Ezek fennvannak ott? És te honnan tudod? Csak nem tag vagy? Na de Miért? Csak a win-t kell megvenni, mást nem? -
lala42
őstag
-
worxland
addikt
Szovegertesi problemaid vannak. Egyszer sem mondtam, hogy hazudsz, de igenis pontatlan voltal. Van DVI-csatolo, ami atvisz audiot is. Csak kesobb javitottad magad, es onnantol hivatkoztal DVI szabvanyra. Amiben igazad is van. Az, hogy kozben uldozesi maniat fejlesztettel ki magadban egy velt es el nem hangzott kifejezes miatt (meghazudtolas), a Te dolgod, de ebben nekem szerepem nincs. Befejeznem ezert nincs mit, hiszem nem is kezdtem bele semmibe. Ha nem tetszett az elso hozzaszolasom hangneme, akkor nezd meg, milyen hozzaszolasra volt valasz - szerintem nincs okod panaszra.
-
zeee
senior tag
Én is azt hittem.... találtam egy [link]ilyen atalakitot, ezzel kap hangot a tv.
-
-=RelakS=-
veterán
Szolgáltatások között: Windows Defender: Leállítva
Ezenkívül a folyamatok között sem találtam. A meg-meg akadás köszöni szépen, jól van, és élvezi a gép vendégszeretetét.
Lehet az lesz, hogy amit fel akarok telepíteni rendesen a gépre, azt mindent felhányok, leírom meg lementem az utókornak, hogy mit csináltam, aztán újrahúzom úgy az egészet, hogy nincs más operációs rendszer a gépen. Szóval valamikor nyáron -
TRob1
veterán
Akár azt is, de az nem akkora veszélyforrás... még MS is "szemet huny felette". Ha akarná, tiltaná élből, de neki fontosabb hogy inkább fizetés nélkül használják az ő rendszerét, mint bárki másét. És ha nekik megfelel, akkor másnak meg sztem kb semmi köze hozzá, hisz nagyjából csak az anyagiakról van szó jelen esetben.
(A vérpistike edisönök megint más tészta)
-
krealon
veterán
"Live Linux bebootol, fájl/mappa töröl"
... es akkor mehet is az ujratelepites a szeteso fajlrendszer miatt.
FONTOS!
Ha a tepitett Windows 8 vagy 10 mellet masik operacios rendszert szeretnenek inditani a gepen, akkor azt
- a Windows ujrainditasa kozben megszakitott boot folyamatnal tegyuk, vagy
- kapcsoljuk ki a hibernalast, vagy
- kapcsoljuk ki a gyorsinditast (Fast Startup). -
raidx
őstag
Hibernálás kikapcsolásával egyet értek SSD-től függetlenül Win 6 nél gyakran használtam de esetembe Win 10-nél lassabb azz éledés. Ha csak nem valami munkament folytatása miatt hibernál valaki.
Én nem szoktam semmit lehúzni. Ha egy nem perticionált területet adok a telepítőnek. Szépen megcsinálja a neki szükséges partíciókat. Ha partícionált területet kap akkor szinte biztos, hogy a boot részt a régi meghajtóra teszi, ekkor feltétlen lehúzandó a régi. -
vlevi
nagyúr
Háát, igen, marhanehéz megoldani
Mint ahogy a gmail kezelés többi problémáját.Az a nagy baj, hogy eléggé minimális az érdeklődés az UWP iránt, így senki sem érzi az ingert arra, hogy készítsen egy UWP email appot, ami tudásban, használhatóságban egy lapon lenne említhető a droidos gmail levelezővel, és naptárral.
Egyszerűen nem tudok megbízni a windows beépített levelezőjében, mert tudom, hogy vannak naptáresemények, amiket nem mutat (már a google-ben lévő naptárhoz sem férek hozzá, nem tudom elérni az appból), és a levél értesítések is, teljesen előre nem látható módon egyszer jönnek-mennek, néhány napig, aztán leáll, nem szinkronizál, kész vége.
Ezért az asztali gépen az emClient-t használom, ami addíg, ami csak gmailes címed van, addíg nagyon jó.
-
cozmo
őstag
Bizonyára azért nem akar kikopni, mert egyre több olyan laptopot hoznak forgalomba ahol az elsődleges ssd tár az alaplap elválaszthatatlan része (pl.: lenovo yoga 300)! Megjegyzem szívesen rugdosnám addig a gyártók, tervezők fejét míg el nem felejtik ezt az agyon integrálási baromságot!
-
Popes
őstag
Egy folyamatosan(önkényesen és fejlesztőknek, gyártóknak, nem elég időt adva) frissülő OS-ben előfordulnak ilyen
cukiságok, bocs cikiségek.Ad-m
Nem tartom kizártnak hogy a bios frissítés kavart be, de mielőtt visszaraknád a régit nézd át a beállításokat mert ahogy visszaállt alapra, lehet az kavart be valamit.
-
inf3rno
nagyúr
Jó hát én nem véletlen nem frissítettem win10-re egyik gépemen sem, csak egy új laptophoz adták eleve ezt. Ugyanazt csinálják, mint a win8-al, hogy talán majd a 10.1 használható lesz, addig meg teszteljék az alfát/bétát a felhasználók úgy, hogy még fizetnek is érte. Ez valamiért most nagy divat, és egyre pofátlanabbul alkalmazzák a cégek.
-
Cr00py
senior tag
Azt kétlem. Volt itthon 3db, + vettem egy újat is. Kipróbáltam a tv-n is, blueray lejátszót kötöttem a tv-re, és tökéletes az összes kábel. Az AppleTv is hdmi-vel csatlakozik a tv-hez. Ahogy összekötöm a gépet a monitorral hdmi-n akkor kezdődik a gubanc. 1680x1050-es felbontásig minden jó, leszámítva hogy mivel nagyobb felbontású a monitor, így nem túl éles. De ahogy fentebb tenném, akkor már szét van csúszva teljesen, és eléggé túlszaturáltnak tűnik az egész, szinte már olvashatatlan, és bántja is a szemem. De, ahogy visszadugom DVI-ra, ismét tökéletes, mindegy milyen felbontást állítok be.
Tudom, hogy nem 1080p a natív, de mivel gyakran tükrözök Appletv-re, emiatt kell az 1080p.A tv-m csak 1080p-t tud.
-
RetepNyaraB
veterán
Csak gyakorlatilag nem. 15 percre van állítva egyébként. Most káromkodva beírtam a droidba is az utóbbi bejegyzéseket, ezek rögvest megjelentek a winfos naptárban, az oda egy órával előbb beírtak mellé
De visszafele nem működik, tehát droidon nem jelenik meg a win naptár tartalma. Persze ez lehet droid bug is, csak világosítsatok fel kit kell szidnom -
Félelmetes hogy ma mennyi bosszúságot okozott a Windows. Valahol kettő és három óra között ment el a napi munkaidőmből arra, hogy újra működjön a gép, a következő maga alá kakkantásig.
Megjegyzem ugye, irodai munkára használt gép, a kezdeti feltelepített office alkalmazások után semmi sem került telepítésre kézzel, csak az update-ek amiket ő maga leránt magának. Ezen kívül doc, PDF és Excel fileok létrehozása, levelezés és böngészés történik a gépen. Szomorú, hogy egy gép 2016-ban ezt az akadályt nem tudja venni egy olyan oprendszerrel, amiért fizettem, ergo elvárhatnám hogy tegye a dolgát.Csak a tények kedvéért hozzáteszem, hogy itthon 8 éve osx-et használok, és a 8 év alatt nem volt vele annyi probléma, mint a Windows 10-zel két átlagos hónap alatt.
Persze másnál tökéletes, ez nyilván vigasztaló annak, akinek nem. 😂
-
movax
őstag
Megint csak ismételni tudom magam: négy éves laptopon, amelynek nincs hivatalos win10-támogatottsága, királyul és villámgyorsan megy a win10, soha egyetlen fagyás, összeomlás nem volt, minden működik. Frissítések lejönnek, felmennek gond nélkül, driverek is rendben vannak. Pedig nem szűz telepítés, win7-ről volt ápgrédolva. Egyszer volt gondom vele, altatás után nem kapcsolódott a wifi-re, de ez valami régebbi Intel-driver-maradványok miatt volt. Tutira ez a legjobb eddigi windows.
-
netpeti98
addikt
Látom KB3194496 óta szórakozik veled.
Arra volt egy lehetséges megoldás, hátha segít:
Here's a workaround to get the failed update to Windows 10 build 14393.222 installed -
cozmo
őstag
Most nézem..
ezt reggel telepítettem és volt restart is:
Cumulative Update for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB3197954)
most meg ezt tölti le épp (igaz még 0%-on stagnál):
Összegző frissítés x64-alapú Windows 10 Version 1607 rendszerekhez (KB3197954)
KB azonos vagy mégsem? WTF? Houston i have a problem! -
VGYke
addikt
Syl jövök neked pl. sok sok sörrel
Ez volt a megoldás útja, bár az igazi megoldás nem volt számomra lakodalmas menet..
Röviden: kitöröltem a régi routerre utaló nyomokat. PC, router újraindítás, tűzfal kikapcsolás, stb.: a helyzet változatlan, nagy fejvakarás + 1 sör.
Próbáltam kézzel hozzáadni itt:
A router IP-t, semmi, a helyzet változatlan.
Abban a fiókban ahol működik a router hálózat, megnéztem a beállításokat:
Nem IP, hanem név van beírva. Kipróbáltam és már fél siker volt, a hálózat innentől látta a routert és a rajta csüngő HDD mappáit.
Viszont hálózati meghajtóként még mindig nem tudtam csatolni!
Egy utolsó próbát tettem: az újra indítgatások miatt ismételten magától bekapcsolt EsetSmartSecurty-t megint kikapcsoltam, és csoda történt, tudtam csatlakoztatni a router-HDD egyik mappáját, mint hálózati meghajtó.
Most minden olyan mint régen volt, ismételten köszönöm Syl
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Apple MacBook
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lopás útján fejlesztették ki az Apple Pay szolgáltatást?
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest