- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Doky586 #119243 üzenetére
Rossz a kérdés, nincs előnye...(de hátrány sem!!!)
250GB-os Samu 970 EVO Plus NVMe csak és kizárólag rendszerként...
Semmi nem indokolja az UEFI-t.
Gondolom most a sebesség jön...
Nem, megy, mint a golyó: Samu 970 EVO Plus vs. Win10 x64 Pro ATTO (LEGACY)UI: Most cseréltem konfigot, direkt az NVMe miatt itthonra, lásd adatlapom...
(Sokat kihagytam és Én fejlesztem az SSDOK progit. Ez a xar Crown-virus miatt az évem el van baxva, gondoltam, akkor legalább fejlesztek, de a régi cucc nem támogatta az ilyen szintű (semmilyen szintű) NVMe fejlesztést, most igen, direkt ezért vettem itthonra a cuccot.
(bérbeadott gépem megesz mindent, (Full High End) kb. 1,5 milla volt most a fejlesztés... Építesz-hallgatók és egyéb CAD fejlesztők bérlik, BRUTÁL)UUI: A legújabb játékok a RAM-ból futhatnának
, de engem sosem érdekeltek az "up-end resource" játékok. Elvagyok pl egy UFO1.-2.-vel...(Esetleg Dino-vadászat)
-
norba69
senior tag
válasz
Doky586 #119233 üzenetére
Pár éve még nekem is volt a 64GB eMMC + 500 HDD verzióból:
Asus Transformer Book T100TA
Pár éve elég elterjedt kategória volt a 100 E körüli ársávban, sokan 32 GB eMMC-vel vették az ára miatt.
Kicsit combosabb procival, 4 GB rammal és 120 GB SSD-vel még ma is megvenném, tablet módban a win 8.1-el kiválóan használható volt. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #119154 üzenetére
Mármint szerinted.
De amúgy ennyi erővel a Microsoft is többek között pont azért készítette az MCT-t, hogy akik nem tudnak telepítési adathordozót létrehozni, megfelelően letölteni és kiírni a pendrive-ra az ISO-t, azok számára is egyszerű legyen pár kattintással. Meg mondjuk a Rufus esetében is nem mintha annyira bonyolult lenne csak 2 opció közül választani, meg már azzal is lehet letölteni, tud WTG-t és számos egyéb dolgot, Linux ISO-t DD módban írni stb., szóval bőven hasznos tool. Meg annál akár 4 GB-os pendrive is használható, ha ráfér az ISO, nem kér erővel min. 8 GB-osat, mint az MCT. Meg tud már meglévő, letöltött ISO-t is tallózni, nem kell vele minden egyes alkalommal újra letöltetni, ami lassú internetkapcsolatnál időigényes. De akkor annyi erővel mindkettő felesleges a W10 ISO kiírásához, ha ott a fájlkezelős másolás lehetősége is. Bár ha ott is parancssorban kell játszadozni CSM-hez a partíció aktivvá tételéhez, 32+ GB-os tárolókapacitású eszközt formázni, akkor már nem annyira felhasználóbarát.
-
válasz
Doky586 #119154 üzenetére
Hát akkor a hülyéknek mint én is jó lesz az a rufus, mondjuk az mct se okosabb, sőt még puritánabb, mert ott még állítani sem kell.
Mindenki azt használ, amit akar, attól az még nem hülye, a számítógéphez, csak más jön be neki. Nyilván nem vitatkozni szeretnék, csak leírtam
-
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #118654 üzenetére
Az OEM-ekre vonatkozik a korlátozás, vagyis hardverekre előtelepített formában fog megszűnni a 32 bites Windows 10. Viszont maga a 32 bites Windows 10 még nem, az aktuális 2004-es verzióból is van 32 bites, pl. UUP-n és oprenden is. Linuxéknál viszont az Ubuntu-család végleg kukázta a 32 bites rendszerszereket a szintén 20.04-es verziónál.
-
zolee001
őstag
válasz
Doky586 #118654 üzenetére
A normális és nem a hulladék kategóriába tartózó site-ok a cimben tüntetik fel,hogy kizárólag az OEM-ek re vonatkozik
Tehát,elöre telepitve géppel együtt nem lehet forgalomba hozni ,ettől függetlenül boltban,MS-nél annyit tölt le /vásárol az ember amennyit akar,tehát NEM SZÜNIK MEG a 32 bites Windows.
(bár ideje lenne)
Kérdés,hogy a népi kinai ultragagyi 15.000 ft-os 2:1 ben andoid-windows tabletek gyártói ezt mennyire tartják be (tipp:emennyire) -
ArthurShelby
addikt
válasz
Doky586 #117901 üzenetére
Mert pl a ff-ból még kellhetnek jelszók, amit ki kell néznem, de nem akarom az egész profilmappát átvinni.
Másik ok, hogy van rajta egy program (kb 25gb), ami pl hétvégén majd kell (remélem később már nem), és nem szeretném külön ezért föltelepíteni az új gépre, és a registry-t összekoszolni vele.
A legnagyobb ok, hogy még nem tudom pontosan mi kell/kellhet belőle. -
-
válasz
Doky586 #117266 üzenetére
+ @Csupingo, King Unique, qqcqqc és twofatcat
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Ha legalább DDR3 lenne... abba akad itthon ramom is, nem is drága, de ez a vacak DDR2... horror áron mérik a 2*2-t - és kár is volna belé.Kipróbálom a legál win10 home-t és ha nagyon szenved, akkor win7 starter.
Még egyszer köszönöm szépen a segítségeteket!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Doky586 #116667 üzenetére
Ez sem válasz a kérdésemre. Szeretném megismerni, felfedezni a win10-et, és ahogy látom az energiagazdálkodáson újítottak anno a win8.1-hez képest. De gondolom ez is ilyen öszvér lett, félig megvan félig nincs meg a régi. Itt a lehetőségeket kérdeztem.
Egyébként azért nem elegendő 1 séma, mert lehet pl egyszerűbb lenne a mondjuk teljesítmény üzemmódból kiindulni, és úgy beállítani mindent (de ugye ott kevesebb a win10 féle lehetőség).
-
jerry311
nagyúr
válasz
Doky586 #116562 üzenetére
Nyilván, ha nincs hangszóró/fejhallgató, akkor nincs zaj sem. Viszont...
Ha nem hozom át a hangot a gépre, akkor is zúg teljes képernyős remote desktoppal.
Ha kihúzom a hangszórót, akkor nincsenek rendszerhangok (Skype, Jabber, Teams, Outlook) sem és persze zene sem. :/ -
OldMike
őstag
válasz
Doky586 #116356 üzenetére
Én hálás vagyok, hogy itt előjött az átállás kérdése, mert így legalább megtudtam hogy hol és hogyan kell átállítani. Nem néztem át a Gépházban minden opciót, csak amire szükségem volt, az Idő és nyelv pedig teljesen nem tartozott ezek közé.
A többi átállítandóról meg évtizedek óta tudom, hogy nem állnak át maguktól, nem is siránkozok miattuk, hanem átállítom őket.
Ha az Androidos okostelefonod is úgy működne, mint a W10, akkor bizonyára nagyot néznél -
Darko_addict
őstag
válasz
Doky586 #116075 üzenetére
Köszi a válaszokat @Doky586 és @King Unique!
A Wipe-ot elkezdem CCleanerrel, az már úgyis fent van a gépen, és szimpatikus a kezelőfelülete is. A Bitlocker titkosítás TPM-nélkülről szóló blogbejegyzéseiteket, linkjeiteket megnézem és megcsinálom azok szerint. Láttam, hogy mélyalvást ki kell kapcsolni, hogy a számítógép teljesen ki tudjon kapcsolni, illetve tán a gyorsindítást is? Ezekről még olvasni fogok, mielőtt belekezdtek!
-
válasz
Doky586 #115834 üzenetére
Köszönöm a választ.
Előtelepített laptopról van szó. Erről lesz legyalulva a Windows és teljesen újratelepítve. Ugyanis nagyon belassult. Eleve merevlemezes a cucc, talán egy SSD is kellene bele, de egyelőre marad a HDD.
Ezek szerint ki sem kell majd választani semmit, hanem eleve a Home fog települni...
King Unique, neked is köszönöm választ! -
válasz
Doky586 #115797 üzenetére
Az izgat a legkevésbé, hogy a kms telepítése hivatalosan illegális.
Az izgat, hogy ne csöngessen be egyikünkhöz sem a rendörség egy szép nap mondjuk az éves leltárnál vagy 3-4 év múlva mikor rájönnek, hogy nem találják a gépet.
Még meg is kell mutogatnom mi hogy működik nem hogy csak installálni és aktiválja ahogy akarja. -
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Doky586 #115407 üzenetére
A másik gépnél,amit szintén elakarok adni,ott úgy csinaltam,hogy a Microsoft fiókról leválasztottam ez a gépet.
Az újat aktiváltam ezzel a kóddal,s hozzákötöttem a fiókhoz.
Viszont a réginél most kipróbáltam,hogy újraraktam a WIN-t,de így is azt írja,hogy digitális licencel aktiválva van.
Ez sem OEM kulcs,hanem ez Tisztaszoftveres.
Nem ertem most,ha az újat beaktiváltam,akkor a régi hogyan aktiválódott? -
Remekelek28
őstag
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Doky586 #114870 üzenetére
Az MCT-vel letöltöttem, s MCT-vel pendrive-re (8 GB-os) létrehoztam a telepítőt.
Egyébként FAT32 maradt a pendrive.
Ha megjön az új gép, akkor ahogy eddig is, a HDD-t lehúzom az alaplapról, csak az SSD marad csatlakoztatva.
Majd elindítva a gépet, a Boot menübe belépve az UEFI-t kiválasztva elindítom a telepítést, s kész.
Jól értelmeztem?
Egyébként úgy fogom csinálni, mivel az SSD a régi gépből kerül át, hogy a partíciót törlöm, s a telepítő majd ismét létrehozza.
Gigabyte alaplapnál egyébként hogyan kell előhozni gép indításkor a BIOS-t, ill. a BOOT menüt? -
balazs1956
senior tag
válasz
Doky586 #114681 üzenetére
Itt hozok létre egy új partíciót, kb 60 Gb-ost, a 120 GB-ból. (ha jól gondolom a "D" partíciót.)
Utána ezt a 60GB-os partíciót választom a Windows célkönyvtárának:
Rosszul csinálnám?
Az előző win 7-es miatt ebben a lépésben töröltem az előző C, D , és az első partíciót.
Utána állt elő az Általad belinkelt kép, és hoztam létre egy 60 gigás particiót.
Mivel az iso fájl 4 GB felett van, ezért Rufussal MBR- NTFS párost választottam.
Ha valamit nem jól csinálok, kérlek jelezz/jelezzetek vissza. -
tobias40
veterán
válasz
Doky586 #114572 üzenetére
Megcsináltam hogy ne legyen művelet lehajtáskor de így nem érem el az AnyDesk-el...
A gép ugyan megy tovább a torrent is de így nem tudom menedzselni a laptopomat..."És ha visszahajtom a panelt hogy lássam akkor megint bekapcsol?
Nem akarom soxor hajtogatni a panelt mert el van törve a zsanérja ezért az lenne a jó ha úgy is kikapcsolna hogy "fent van" !"
-
tobias40
veterán
-
törölt tag
válasz
Doky586 #114524 üzenetére
Ha az
install.wim
file nagyobb 4GB-nál akkor hibát fog dobni file másoláskor, ekkor kihagyást választ (ezen egy filera) (sőt lehetőleg ekkor ne is kezdd el azt másolni) majd ezen parancsok futtatása szükséges, mert fel kell darabolni a fat32 limitáció miatt a kimaradt install.Jah, ez lehet. De nem tudom, hogy az a split megoldás jó_e? Nincsen valami más megoldás? NTFS-re formázott pendrájvra nem megy fel az ISO?
-
törölt tag
válasz
Doky586 #114469 üzenetére
az érdekes, mert van hozzáférek olyan ms fiókhoz, amiben van office előfizetés és ha nem vagyok belépve akkor is ott marad, bármikor megnézhetem, esetleg ha futja a licens szám telepíthetem is másik gépre....
de ha nem lépek ki, viszont a jelszavas indulást kikapcsolom akkor a kulcs ott marad ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Xbox tulajok OFF topicja
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Battlefield 6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest