- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #133255 üzenetére
Ez is jó, nálam még soha sem ébredt fel a gép: hibernáció kikapcsolva, alvás sincs soha, mindig leállítom, szerintem ez a döntő hiába van karbantartás éjszakára ütemezve vagy az update, ha rendesen gyors indítás kikapcsolva opció mellett LEÁLLÍTOD gépet akkor nem fog bekapcsolni. Naponta pedig eleget fut, hogy bármikor megcsinálja amit akar.
-
gerigő
tag
válasz
#86564352 #132814 üzenetére
Szintúgy nálam is...
+ érdekességként minden egyes újratelepítés (clean install) után a win update újra és újra felajánlja a választható driver frissítések között azt a BIOS frissítést, amit 5 hónapja egyszer már feltelepített a windows update...
Egyszer már (nem bírtam ki) kiváncsiságból na, mi lesz?...képes újra frissíteni a BIOS-t ugyan arra, vagy mi...?? "Kockáztattam", bejelöltem azt is frissítéskor, de nem erőltette (szerencsére)...eltűnt a BIOS frissítés a választható driver frissítések közül. Azóta clean install után csak rákattintok...eltűnik....nem bosszant tovább... -
Cs1csó
titán
válasz
#86564352 #132814 üzenetére
Mivel az Edge-t használod mi lesz ha rákattintasz a "restore recommended" amúgy lehet az a gond, hogy van olyan funkció - akár az említett Bing - Google csere - mint pl. a PDF-re dedikált programot használsz nem az Edge-et vagy valami hasonló ok.
Ha átállítod amit kér ki kell derülni, hogy mi az ami változott és az alapján kiderülhet mi v olt a gondja. -
tibike8
őstag
válasz
#86564352 #132203 üzenetére
Köszönöm.
Szóval a wsresettel már próbálkoztam meg a gépházban a hibaelhárítóval. Nem rég visszaálltam egy pár nappal korábbi pontra és akkor ment a számológép meg az áruház, aztán felment a havi win frissítés ami után megint nem ment a számológép meg az áruház, leszedtem a havi frissítést, de most sem megy az a két dolog.
És 19042.867 bulden vagyok. win10 pron
A neten nem találtam olyat ami segített volna. Így próbálkozom itt.
Hibakód nincs, csak amit írtam áruházas üzenet.
Most várom, hogy erre mi történik:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth -
sz.j
nagyúr
válasz
#86564352 #131238 üzenetére
"Ha van olyan programod, amihez kellene még, akkor én azt a programot is törölném"
Ezzel csak az a baj, hogy vannak olyan hardverek amik flash-alapú drivert használnak, mint például HP 2480 nyomtató .. Igaz, hogy régi már de addig míg nem tiltották le a flash-t kiválóan működött, most meg használhatatlan ...
-
válasz
#86564352 #130945 üzenetére
"Várom holnap valaki azt kérdezze, lekorlátozták a start menü és vezérlőpult/gépház elérésem, hogyan tudok törölni?"
Sem a start menüt, sem a gépházat nem akarom korlátozni.Egyes konkrét programok leállítását, buherálását esetleges törlését szeretném megakadályozni, lehetőleg a rendszer kínálta lehetőséggel, de ha nem megy, akkor külső progival. (Ha van ilyen.)
Külön fiók megoldás lehet a program leállításának korlátozására is?"GP-ben majd 4000 beállitás közül választhatsz...... ha kikapcsolási jogot is elveszed"
Hogy kell csoportházirendben egy konkrét program leállításának jogát elvenni?
-
válasz
#86564352 #130921 üzenetére
"Elmondani a másik személynek ne piszkálja?"
Talán ez lesz a legkivitelezhetőbb megoldás!
A programok, amik a linkelt cikkben vannak, a progi ablakát, esetleg a tálcaikont rejtik el, de nem gátolják meg a kérdéses program törlését, leállítását. Továbbra is leállítható a feladatkezelőben, törölhető a vezérlőpultban, gépház/alkalmazásokban stb.#130922King Unique
és
#130933zolee001Csoportházirendben valóban letiltható a programok törlése, de nekem az is kellene, hogy leállítani se lehessen a szóban forgó progit. Ezt hogyan tudom elérni? Ezt meg tudom tenni a a Sztyepadzso által is javasolt másik felhasználói fiókban? Vagy ez csak külső progival működne? Valami jelszavas védelem, hogy ne lehessen törölni, de leállítani sem a kívánt programot?
-
hamikike
tag
válasz
#86564352 #130834 üzenetére
Köszi, de a kérdésem az volt, hogyan lehet egy fizikailag nem létező DVD meghajtót a rendszerből eltünteni.
Most a helyzet az, hogy van egy e:/ jelelű DVD drive, ami fizikailag nincs, de minden fájlkezelőben, minden más helyen megjelenik a betűjele, amit ugye nem tudok kiválasztani, mert Nincs.Nekem kell az e: jel, de most foglalt a semmire, és nem tudom eltünteni.
-
martin66
senior tag
válasz
#86564352 #130636 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Egy nagyon hatékony jól működő rendszert nem fogok átalakítani kis vizuális idegrángás miatt
.
Amúgy 40 projekt fájl (szépen külön helyen van könnyen átlátható) és összesen 165 fájl van jelenleg az asztalomon (indokkal! ez a szortírozott a többi mentve HDD-n) nem érzem túl jónak a fájlkezelő használatát, de köszi a tippet. (így is 4k 110% méreten dögivel van még 3x ennyi hely)
Azért vagyok meglepve, mert a Feedback hubban nem találtam ilyen hibát (mert +1 volna és léptem volna tovább), ezért kérdeztem, hogy egyedi vagy 1 milliárd felhasználót ez nem érdekli xD.
-
-
mrbego
aktív tag
válasz
#86564352 #130505 üzenetére
Köszi, valóban a tömörítés volt. A képen is látható pdf és excel fáljlok tulajdonsága lapon valamiért be volt jelölve a: Fájlok tömörítése helymegtakarítás céljából.
Csak azt nem tudom ez mitől lehetett. Elvileg még kb. 100GB szabad hely van az elméleti C: meghajtón. -
NoMix
tag
válasz
#86564352 #130138 üzenetére
Microsoft Edge Beta is now based on Chromium 77, here is what’s new
GOOGLE WINDOWS 10 -
válasz
#86564352 #130110 üzenetére
"egy gondom van vele: Edge privát ablakból másolva nem jó"
Nekem meg még mindig az a problémám a vágólappal, hogy ha a win Posta-ból másolok ki valamit, csak akkor használható a vágólap, ha nyitva marad a Posta alkalmazás. A Posta bezárása után is ott marad látszólag a vágólap-előzményekben a kimásolt cucc, de nem illeszthető be, se a win+v, se a ctrl+v segítségével. Beszéltünk már erről régebben, úgy látszik érdemi változás, javítás ebben nem történt.
-
steele80
senior tag
válasz
#86564352 #127905 üzenetére
Köszi! Én elengedem ezt a témát. Baj nem lett belőle. A tanulságokat levontam! Köszönöm a segítséget és a kioktatást! Privátban kaptam egy üzenetet, hogy kihez forduljak probléma esetén! Megfogadom és még egyszer köszönöm! A témát lezártam. Mindenkinek minden jót, boldog karácsonyt és új évet meg miegymást! Búcsúzom mindenkitől sziasztok!
-
steele80
senior tag
válasz
#86564352 #127891 üzenetére
Nem értjük egymást. Szóval van egy hivatalos W10 pro. Ez nemrég frissült az új w10 verzióra. Előtte is helyi fiókkal használtam onedrive mellett és utána is. Az elmúlt 2 hétben többször felajánlotta indításkor, hogy fejezzem be a telepítést. Ez azt jelentette, hogy csatlakoztassam az ios mobilomat és hozzak létre vagy lépjek be az ms fiókomba. Untam már ezt a mizériát és beléptem. Na ekkor vettem észre, hogy elkezdett szinkronizálni a onedrive. Megnyitottam és láttam, hogy a doksi mappám tartalmát kezdte szinkronizálni. Nem kérdezett, nem szólt én vettem észre. Ekkor belementem a menübe és feldobott egy ablakot, hogy szinkronizálja az asztalt, a dokumentumok és a képek mappát. Én ezt nem engedélyeztem és a onedrive mappából ki is töröltem ezeket. A képek mappába egyébként sem volt semmi, a doksi mappa meg üres lett a C-n. Hosszabban ennyi. Értem én amit mondasz, hogy onedrive szinkronizálás stb. De a helyifiókkal is használtam a drive-ot bejelentkezve. Be volt állítva, hogy mit igen és mit ne szinkronizáljon. Erre belépek a ms fiókomba és ez a belépés felülírja a onedrive beállításaimat az engedélyem nélkül. Na engem ez zavar! Mi köze egy fióknak a mappáimhoz? A fiókbeállításoknál nem találtam olyan opciót, hogy engedélyezem a mappáim szinkronizálását onedrive-ba. Bővebben ennyi a problémám. De ha ez teljesen rendben van, akkor együtt tudok élni ezzel, amíg használom.
-
steele80
senior tag
válasz
#86564352 #127888 üzenetére
Ezt is értem, csak a beleegyezésem nélkül személyes adatokat tartalmazó file-okat kicsit meredek feltölteni a netre a megkérdezésem nélkül, még ha azt egy általam jelszóval védve létrehozott fiókba is teszi. Nem mintha titkolni való dolgok lennének benne, de a korrektség ezt diktálná véleményem szerint. Még egyszer mondom, hogy itt nem rólam van szó, hanem erről a gyakorlatról. Nem tudom mennyire GDPR kompatibilis a dolog és ez mennyire vonatkozik a microsoftra. Persze a felhasználási feltételekben valószínűleg benne van, hogy hozzájárulok. Egyébként emlékezetem szerint volt egy olyan időszaka az office 365-nek, amikor a drive-ra telepítette automatikusan és nem túl megfontoltan az outlook file-t is. Ez azóta változott, remélem ez is változni fog.
-
steele80
senior tag
válasz
#86564352 #127886 üzenetére
A kukából visszaállítottam a mappát, de az is üres volt, mint a C-n a dokumentumok mappa. Túl gyors voltam a törléssel a microsoftos operátor szerint, mert a C-ről kiemelte, de a drive-ra még nem másolta fel, amikor változtattam a drive mentési mechanizmusán, illetve kitöröltem a mappát. Hát így jártam, de semmi gond, mert megvan másolatban minden. Csak még az nem világos, hogy mi az ördögér pakolgat át a program mappákat azért, mert beléptem az ms fiókba? Miért rakja be a dokumentumaimat egy viszonylag korlátos webes tárhelyre, ahonnan alapbeállításon net nélkül le sem tudom tölteni azokat? És mindezt a belegyezésem nélkül. Persze mindenki tudja erre a választ, csak van annyira szemérmes, hogy nem mondja ki, hogy a microsoft nagyon kíváncsi és szeret mindent tudni, mert a tudás hatalom és pénz!
-
steele80
senior tag
válasz
#86564352 #127881 üzenetére
Igen! Többé kevésbé én vagyok a hibás. Mert a doc mappát átmozgatta a drive-ra én ezt letiltottam és töröltem a mappát a drive-ból. Fel sem merült bennem az, hogy ezzel kitöröltem a doksikat. Illetve azt sem értem, hogy az engedélyem nélkül miért kezd el ilyen feladatokat a program. Ez normáliséknál véleményem szerint egy kívánja -e ön ablakkal kellene, hogy induljon.
-
movax
őstag
válasz
#86564352 #126407 üzenetére
Ez az, majd dolgozhatunk a visszaállításán. A start menü az start menü, mit kell azon redizájnolni meg experiencekedni... Csináljanak 10 desktop environmentet, amit tetszés szerint lehet választani, de legyen benne xfce- és fluxbox-szerű egyszerű is, hogy aki használni akarja a gépét, az tudja is használni, aztán majd a csillámpónis, spongyabobos, metrócsempés stb. faszságokat is azok használják, akiknek az kell.
-
zolee001
őstag
válasz
#86564352 #125714 üzenetére
Known issues
In the release notes of October 2020 cumulative update, Microsoft has acknowledged that this patch could prevent users from applying third-party drivers. If this happens, Microsoft says you should contact the OEM (your PC manufacturer).Microsoft is also aware of problems with the Input Method Editor (IME) where users might have issues with input itself.
Ismét egy szép munka,ismert hibákkal adják ki és majd jönnek az ismeretlenek is
-
SamSem58
aktív tag
válasz
#86564352 #125024 üzenetére
"Késő üzenet, elkésett levél"... ezen a gépen már aligha kapcsolok ki bármit is, ugyanis szétszedtem és beruházok egy másik alaplapra. Az MSI 7680 már úgy is beteg - mint írtam vis, olt már ezzel USB 3 probléma, illetve a mai napig nem lehet rá faxot telepíteni, sem faxpanellal, sem USB faxal..
-
tibike8
őstag
válasz
#86564352 #124710 üzenetére
Sokszor volt újraindítva a belakás alatt, a gyorsindítás ki van lőve. és plusz témát sem használok. Csak azt az 1 db képet szeretném beállítani ami korábban is volt. Beállítom, lockolom a gépet és helyesen is mutatja a képemet, aztán 1 percen belül kb vált másikra.
-
looser
addikt
válasz
#86564352 #124436 üzenetére
Hát az a lemezkezelő az insider preview-ból sem semmi, remélem nem marad. Olyan fura, a Biblia, a Mona Lisa meg a DeLorean is állati régiek, mégis sokan buknak még rájuk. Mondjuk arra tök kíváncsi lennék, ha ezzel a felülettel jön elő a MS a 95/NT4 megjelenésekor és az evolúció a "keretes" ablakok felé sodorja a Windows családot, most fogalmam sincs, melyiket védeném
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #124433 üzenetére
Én régen se magoltam (lustaság), ott volt a help/help kapcsolók. Amit használtam rendszeresen, az rámragadt.
Sajnos az aktuális gui is hazudik, pl. én nem látok benne sehol msr partíciót
(pedig ott van)
Nem tömegtermelem a partíciókat, bőven jó a cli is.
(Ha jobban belegondolok már ps-el csináltam a telepítő scriptemet, egyetlen lépést nem tudtam cmdlet-tel megoldani, a diskpart így már csak egy parancsra van meghívva.)Ahogy írtam, a szakik meg kapjanak agyvérzést a gui változtatásoktól.
Gondolom a szélsőséges általánosítás vicc akart lenni, csak nem jött be. Sebaj -
Galiba001
csendes tag
válasz
#86564352 #124139 üzenetére
Újraraktam, ugyanaz ! Forog a youtube ablak közepén egy kör és azt írja hogy "ha a lejátszás rövid időn belül nem indul el próbáld meg újraindítani az eszközödet" Ha újraindítom a pc-t minden jó de ha beletekergetek vagy a minőséget állítgatom , megint lefagy és ezután semelyik lejátszó sem indul el még az online rádió sem !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged