- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
Nem jött be a régi lemez. Annyira régen volt már, de azt hiszem akkor még az MCT-vel lehetett váltani hogy a Home és Pro is egyben legyen, és én azt csak Pro-ra állítottam. Ugyanis elindulna a telepítő, de nem fogadja el a Home eredeti kódját, és azt írja nem a megfelelő Windows verzióhoz tartozik. Most újból fut a frissítés, de most az új MCT-vel készített pendrive-ról, és most lelőttük hogy keressen frissítéseket.
Ha nem jönne be a dolog, megnézem működik-e még a 2017-ben leszedett MCT, ugyanis csak megtaláltam a gépen.
-
-
-
AtHoS
nagyúr
2GB RAM + jó lassú HDD stimmel. Raktam bele plusz 2GB RAM-ot, így nem kell egyből mindent kiírnia a lassú HDD-re.
De most nézem, hogy Win7 Home Premium matrica van az alján, közben W10 Enterprise van telepítve rajtaSzóval adódik a kérdés: Win7 Home Premiumnak mi felel meg W10-ből? Gondolom W10 Home lesz, mert az nem kérdés, hogy újrarakom a rendszert de nem W7-ről indulnék
-
Az összefoglalót néztem, ott nem volt benne, "licensz" szóra kereséssel az utóbbi 10 hsz-t megnéztem kb, nem adott ki semmi relevánst, ennél többre nem volt időm.
Ha ez visszatérő téma, akkor Pyttawrx által linkelt cikket és a pár mondatot, amit írt mellé, azt érdemes lenne összefoglalóba betenni, mert az teljeskörű választ adott.
-
-
DeFranco
nagyúr
Köszi
@King Unique : köszi neked is.
De telepíteni vélhetően már igen, ahol már a telepítésnél sem kötelező termékkulcsot megadni és világosan írja is a telepítő az automatikus aktiválást.
Mindig szűz, nullás gépekre tettem fel az oprendszert, ott tényleg nem volt ilyen opció. Mindegy is, de ez egy reális use-case.
@Armagedown: persze, ez világos, de ilyen szinten utánamenni már nem lehet, nem is reális.
-
RedHarlow
aktív tag
Igen, én is így tudtam, hogy BIOS-ból nyeri ki de emlékszem egyszer hasonló helyzetbe voltam úgy 5 éve és valahogy sehogyse aktiválódott. Az nem kavarhat be, hogy a HDD formázásnál a rendszer meg minden partíciót totál formáztam? Nem ugye, mert a BIOS tárolja a WIN kódot?
-
gorgo
őstag
0) Gondolkodtam rajta, de már megvettem a 10-et. Illetve, van egy régi minőségi hangkártyám, ami még kapott drivert 10 alá, de tovább már nem fog. Nomeg az a fajta vagyok aki pár hónapos friss op rendszert nem rak fel. Nem naponta meglepődni meg szívni akarok, hanem nyugiban használni. 1-2 év múlva ráér...
Amúgy Gigabyte B550M DS3H lapban lesz egy Ryzen 5600G, és egy Samsung 980 M.2-re kéne felkússzon.
1) utánanézek, sose gondoltam volna hogy ezzel 2022-ben külön driver betallózás kellhet
2) egek, tényleg, de rég installáltam...
3) köszi a tippet! csekkolom -
jel1
aktív tag
Köszönöm, hogy próábálsz segíteni!
Sosem volt szükségem még előkészítésre. Mindent készségesen csinált ez a W10 eddig, kb a 6. gép van alatta már, mindig gond nélküli volt a hardvercsere (intel, amd alap,régebbi, újabb, minden okés volt azonnal, illetve másik gépeknél is 20+ esetben bármilyen gond nélkül ment tovább a win új hardveren. Semmilyen előkészítés nem kellett még)
Van valami, amit tudnom kell az új intelek + W10 kapcsán?Csökkentett módot mivel tudok kierőszakolni belőle? A leállítgatás (bootmegszakítás) nem megy, nem adja ki a hibaelhárítás menüt tizedjére sem.
-
VGYke
addikt
Beugrott, köszönöm. Már csak azt nem értem, hogy ez a nagyszerű lakástervező programocska: Sweet Home 3D szintén igényli a Java-t és fut nálam, tehát azt hittem már telepítve van. De nincs, mert a Galaxy Watch Studio for Tizen kéri. Szóval nem értem.
-
Kiskokó
veterán
Köszi.
Pedig a lemezkezelőben a kis meg a nagy particiót is átminősítettem logikaivá de sehogy se engedi.
Megnézem majd a Macriumban amivel a mentést is csináltam.Doky586 :
Nem szabadna hogy az legyen amit mondasz. Többször ellenőriztem már, hogy tuti nem onnan bootol a gép.
-
-
hitvanyalak
senior tag
-
-
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Köszönöm szépen a kimerítő választ. Még lenne egy kérdésem: ha majd rádugom az új alaplapra (Asus Prime H570 M Plus) a régi Sata3 ssd-t, azonnal be fog majd bootolni, vagy előtte érdemes elvégezni az alaplapcsere miatti beállításokat (pl. gyorsindítás letiltása, stb.) a sikeres bootoláshoz?
-
-
Warton
őstag
Az a tapasztalatom, hogy az SSD a Core2Duo-s gépeken minimálisan vagy egyáltalán nem segít. Ergo felesleges beruházás és erőlködés. Meg aztán ezek olyan régi gépek, hogy kár rájuk költeni. Kb. bármelyik pillanatban tönkre mehetnek.
Viszont egy 4. generációs i5-ös laptopot képes a halottaiból feltámasztani egy SSD beépítés. Abban az esetben érdemes ilyesmivel próbálkozni, mielőtt valaki új gépet venne. Ez is saját tapasztalat.
-
viperabácsi
addikt
Még egy pillanatra visszakanyarodnék a problémához.Régebben mikor használatban volt a gép minden ment rendesen. a proci a támogatott processzorok listájában van.
Azt gondolom ezek a hibák nagyrészt MS oldaláról lépnek fel. -
jokeph
nagyúr
Bizony.
Sajnálatos, de egy C2D E8400 is erősebb nála, dacára a 2 magnak, még multiscore-ban is, egy Q9550 meg hajajj....
De hogy igazságos legyek, az Acer Extensa laposomban C2D T9300 van (2,5 GHZ, 2c/2t, 35E TDP - a kérdéses APU 15W TDP-ből gazdálkodik!), egymagon ez is sokkal erősebb, multiban meg alig marad el, ezt én W7-el használom 120 GB SSD+4GB ram mellett pöpec.
W10 ha elkezd sunnyogni a háttérben, képes a 4,,8 GHZ-en járó i3-7350k-mat is közel 100%-ra leterhelni. -
-
King Unique
titán
Akár törölték, akár csak engedélyezték +ban a másikon is, a jelen kérdésnél kb. mindegy, ha az új PC-n is eleve megoldható az újraaktiválás.
Amúgy érdekes ez a digitális licenc, nálam Home kiadás is beaktiválódik azzal, holott azon a PC-n korábban csak Pro kiadás lett telepítve és aktiválva. -
svgyula
addikt
Akkor hol is őrzi? Kidobod a HDD-t, SSD-t, újratelepíted egy tejesen új adathordozón és lőn codda szériaszám beírása nélkül aktiválja magát akkor is ha 600km-re az ismerősnél csinálod. Akkor hol is őrzi az adatokat? Ez akkor is működik ha csak helyi fiókod van. Az sem véletlen, hogy a win 10-óta kényes a BIOS rendszerére.
-
-
-
Az sajna ures, ahogy a boltba lehet kapni, szuz. Ilyeneket hasznalnak sok laptopba is es a gyarto tolti fel a hardverspecifikus firmware-rel.
Sajnos ez olyan mint a most vasarolt mikrokontroller. Addig semmit nem tud mig fel nem programozzak. Akkor dol el hogy kenyerpirito vagy mosogep lesz belole.Kaptam itt egy segitokesz forumtarstol egy lementett komplett bios dumpot de sajna az 2/32-es modelle, az en gepem meg 4/64-es. Ez a bios dump lett feltoltve az uj flash eprom ic-be es ez beteve a gepbe.
Az emmc-vel nincs gond az oke de a rambol nem latja a 4-et csak 2-ot. Amugy minden funkcio mukodik,.bootol a win, az ubuntu es tokeletes csak hianyzik a fele ram. -
Aureal
őstag
Hmmm.
Felhívtuk a HP supportot meg a Mikrofost is.
A HP-s telefonos kisasszony mondta (jól törte a magyart), hogy a google-el ezt a megoldást meg azt a megoldást találta termékkulcs kinyeréshez. (Magyarul nincs hivatalos kész módszerük, ők is a neten bogarásznak. Ez mondjuk nekem meglepő!)
SSD cserét említve, azt mondta, hogy szerinte ez hardverváltozásnak számít és megadta az MS support számát, hogy inkább ott kérdezzem meg, mert windowsban nem ők az illetékesek, hiszen csak továbbértékesítik a gépeikkel azt ...Az MS kollegina (már hallhatóan is magyar volt), azt mondta el, hogy nem csak a cpu és alaplap kicserélése minősül hardverváltozásnak, hanem akár még egy RAM bővítés vagy csere is bizonyos esetekben. Meg hogy vannak olyan licenszek, amihez olyan termékkulcs is tartozhat amit hardverváltozás nélkül is csak egyetlen egyszer lehet felhasználni és aktiválni, ezután később (újratelepítéskor) újra kell igényelni és megvásárolni (csak a kulcsot, tehát nem a full windows árában van). Ezen mégjobban meglepődtem, mert pl. itt is árulnak hasonlót, bagó áron: [link]
Szóval elég összetett ügy ez innentől vagy mit tudom én már mi az igazság... -
Zotya84
őstag
Ebben csak az a szép, hogy általában simán kikapcsolható a BitLocker kulcs nélkül – amíg működik a gép. Ugyanis nem mindegy, hogy engedélyezve van a titkosítás, vagy aktiválva is van. A gyártói gépeknél én úgy tapasztalom, hogy általában az első az igaz.
Jelen esetben a kulcsot szerintem attól kellene megtudni, aki a gépet beüzemelte anno. De azok meg esélyes, hogy nem véletlenül nem hagyták itt... Mert, ha aktiválva is van, akkor azt valakinek meg kellett tennie. És ha az sincs meg: akkor biza ez a tipikus ÍJ esete. -
King Unique
titán
És ezzel most mire is akarsz célozni, hogy a user szükség esetén előtte talán nem tudja megnézni be van-e kapcsolva a BitLocker, majd ha igen akkor megkeresni illetve elmenteni a helyreállítási kulcsot, meg annál az esetnél amire a válasz ment le lett írva hogy nem ismert a helyreállítási kulcs? Ha igen, akkor az ugye részben user error is, mármint ha adott a megtekintés, mentés, akár kikapcsolás lehetősége is, ellenben nem él vele a felhasználó...
-
King Unique
titán
A Macrium Reflect esetében eleve adott a BitLocker támogatás, a pendrive-ról bootolható WinPE / WinRE változathoz is hozzáadható, stb., vagyis annak elvileg nem kellene gondot okoznia. Aztán persze attól még egy próbát esetleg megérhet a felfüggesztés/kikapcsolás, hátha.
-
Krystal_s
addikt
Nekem min 400 - max 4000-re van állítva, nem fixre. Tudod miért, mert Firefox miatt egy idő után kb végtelen virtuális memóriát enne meg, amit nem képes felszabadítani a rendszer, csak azt érzed, hogy beáll és kész 99%-os memóriahasználattal...
Geth: Jó szórakozást! Szerintem vegyél még jó sok RAM-ot, az a biztos, mert éhes a Win és meg kell neki adni, amit akar. 😉
UnSkilleD: Ahogy elnézem az utóbbi években nem igazán tudják ők sem....
King Unique: "szükség esetén manuálisan beállítani a lapozófájl helyét, adott meghajtón be/ki kapcsolni, ha az automatikus kezelés annyira nem felel meg"
400 - 4000 volt nálam megadva és nem volt neki elég. Szerinted 8 GB mellett mekkora lapozófájlt érdemes megadni ilyen esetben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest