- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
tordaitibi #141695 üzenetére
Én is ugyanígy jártam az Edifier X3-mal.
#141698 Geth
Köszi az infót, akkor így már tudom, hogy más BT fülessel sem érdemes próbálkozni.Kicsit azért botrányos, hogy egy minőséginek hazudott fülhallgatónak elviselhetetlen hangja van telefonálás/teams közben, annyira recseg.
-
Moleman
addikt
-
Moleman
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #141657 üzenetére
A szűz után tuti nincs gebasz, már háromszor telepítettem fel, az mindig szépen bebootolt.
-
Moleman
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #141648 üzenetére
A secure boot és a TPM ki volt kapcsolva, leklónoztam újra mindent, és megcsináltam a lépéseket, jónak is tűnt:
De a végeredmény sajnos nem változott, annyi különbség van, hogy a 225-ös hibakód helyett most 001 vagy INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE stopcode jön.
Van még remény, vagy jól sejtem, hogy a szűz verzióval kell továbbmennem?
Azért nem fűlik hozzá a fogam, mert a programok mellett rengeteg mod is van rajta, amitől inkább a win7 GUI-ra hasonlít, nekem így sokkal használhatóbb. Viszont 4 éve csináltam mindenféle registry entry-vel, nem hiszem, hogy újra sikerülne.
-
Moleman
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #141637 üzenetére
Megpróbáltam minden további lehetséges variációt bevetni, CSM disabled, Macrium8 winPE pendrive, eredeti C: partíciómérettel klónoztam, ugyanaz az eredmény.
Most egy unortodox, valószínűleg unprofesszionális módszer jutott eszembe, felteszek újra egy szűz, működő win10-et, kinyerem belőle a winload.efi-t (sőt, csinálok egy komplett backupot, hogy minden fájl meglegyen), újra klónozok, és felülírom a működő fájllal. Hátha.
-
Moleman
addikt
válasz
King Unique #141635 üzenetére
Igen, ez a régi Intel háttértáram.
Az új klón pontosan ugyanúgy néz ki, mint a disk0, csak nagyobb a C.Legutóbb csak a C-t cseréltem ki, Hiren's alatt, előtte komplett klónozás volt, szintén Hiren's alatt. Ott nem volt GPT id ütközés, láttam az NVMe C partícióját, mint tárhely, de winPE alatt nem nagyon láttam beállítási lehetőségeket.
-
Moleman
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #141632 üzenetére
-
Moleman
addikt
-
Moleman
addikt
válasz
King Unique #141628 üzenetére
A boot sorrend jó, mindig beállítom ezt a "Windows Boot Managert", de mikor egyszer mindkettőt benne hagytam, akkor is a régiről bootolt, mikor az új volt megadva elsődlegesnek.
Az új SSD biztosan bootolható, mert simán elindult róla a frissen telepített win10 ugyanezekkel a BIOS beállításokkal.
-
Moleman
addikt
válasz
King Unique #141620 üzenetére
Köszi!
Megnéztem, UEFI a telepítés.
Sajnos továbbra sem jártam sikerrel:
- kikapcsoltam a gyorsindítást, Hiren's + Macrium (7.3) minden partícióra, ugyanaz a hiba,
- Macriummal fix boot, ugyanaz a hiba,
- feltettem a win10-et az új ssd-re (ugyanazzal a telepítővel, mint a régi), működött, ráklónoztam csak a régi C: partíciót, megint ugyanaz a hiba.A tegnapi win alóli klónozás Macrium 8-cal történt, a Hiren's alatt sajnos nem indult el a 8.
A Lazesoftot végül nem futtattam le, mert nem tudta jól átméretezni a partíciókat.
Vagy lehet pont ez a baj, hogy a C: 237 giga helyett 930 lesz?Mikor egyszerre vannak a gépben, win10 alatt az NVMe offline, mert azonos a GPT id-ja, emiatt ütközés van, ez nem tudom hiba-e vagy előny. Gondolom az első klónozás adta neki.
Legalább a régi SSD még mindig bebootol, addig viszonylag nyugodt vagyok.
-
Moleman
addikt
válasz
Silverboy #141613 üzenetére
ASRock Z370 Pro4, a régi SSD Micron 1100 256GB, az új Crucial P1 1TB.
#141615 Silverboy
Annyira intelligens, hogy hiába veszem ki a boot orderből, mikor nem sikerül az NVMe-ről, behozza a régit.Úgyhogy másolás után ki is kell venni a régit, ami azért szórakoztató, mert a cseréhez ki kell szerelni a VGA-t is.
-
Moleman
addikt
válasz
tordaitibi #141610 üzenetére
Hibernálás nincs, a swap is csak 16 MB, a gép ugyanaz, viszont m.2 SATA-ról NVMe-re váltok.
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Kicsit meggyűlt a bajom a win10-zel SSD klónozás után (Macrium, minden partíció klónozva). 8 éve csináltam már ilyet win7 HDD-ről SSD-re, akkor nem volt gond.
Az új meghajtóval 0xc000025 error jön, a telepítő automatikus javítása nyilván nem segített, próbáltam a bootrec parancsokkal életet lehelni bele, a /fixmbr nem fut le, a /rebuildbcd látja a win mappát, de mikor hozzá akarom adni a bootlistához, azt mondja, hogy nem találja az elérési utat.
Pedig kilistázva ott a helyén a winload.efi.
A secure boot nincs bekapcsolva, de mivel klónozva lettek, ugyanúgy kéne viselkednie, mint a régi meghajtónak, nem? Mivel tudok még próbálkozni?
Próbából szívesen csinálok egy friss telepítést, de hosszú távon mindenképpen szeretném a meglévőt megtartani.
-
Moleman
addikt
válasz
Gargouille #137312 üzenetére
Köszönöm! Majd kipróbálom az RDM-et, hátha az jobban viselkedik.
-
Moleman
addikt
válasz
Gargouille #137310 üzenetére
Köszi, azt már próbáltam, sajnos nem segített.
Az RDP kapcsolat bontása után is megmarad a hiba. Viszont vicces módon a hibát okozó RDP ablakon belül továbbra is működik az AltGr+A (ahogy a másik kapcsolaton belül is), csak a saját gépemen nem. -
Moleman
addikt
Sziasztok!
Egy olyan érdekes jelenség ütötte fel a fejét a céges laptopomnál, hogy az egyik belső RDP meglátogatása után nem működik az AltGr+A (ä), sem a laptopon, sem külső billentyűzeten. Minden más kombináció működik, újraindítás után megjavul. A másik céges RDP nem okoz ilyen gondot, csak az egyik.
A laptop és az RDP szerverek is eredetileg német nyelvűek, csak én HUN kiosztással használom a billentyűzetet.Találkozott már valaki ilyennel? A google nem szolgált túl sok infóval, egyedül a Hyper-V kikapcsolását emlegették, de az be se volt kapcsolva soha.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest